junglist Δημ. August 31, 2020 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2020 Αγόρασα από Αγγλική εταιρεία προϊόν αξίας 134€ μέσω paypal. Απεστάλησαν από Κίνα (Beijing City). Από 25/8 το tracking γράφει "Item Presented to Customs GR". Υπάρχει περίπτωση για ΦΠΑ + 15€; Θα με ειδοποιήσουν με sms; Αν βγει ΦΠΑ, μπορεί να αφαιρεθεί λόγω του ότι πλήρωσα Αγγλική εταιρεία; (φαίνεται στο paypal). edit: στο http://parcelsapp.com αναφέρει από 26/8: Απαιτειται Paypal ή Τιμολογιο ή Αποδειξη Αγορας Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) Τους καλώ αλλά μιλάνε όλες οι γραμμές...Δεν έχει καμία σημασία αν η εταιρεία είναι από Αγγλία στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αν έφυγε από Κίνα, τότε πληρώνεις τελωνείο, όπως και σου ζητάνε. Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soch Δημ. August 31, 2020 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2020 Όταν πληρώνεις Αγγλική εταιρεία, δεν συμπεριλαμβάνει VAT; Έστειλα mail και ζητάω το τιμολόγιο αγοράς, να δω αν έχει μέσα VAT. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. August 31, 2020 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2020 Αγόρασα από Αγγλική εταιρεία προϊόν αξίας 134€ μέσω paypal. Απεστάλησαν από Κίνα (Beijing City). Από 25/8 το tracking γράφει "Item Presented to Customs GR". Υπάρχει περίπτωση για ΦΠΑ + 15€; Θα με ειδοποιήσουν με sms; Αν βγει ΦΠΑ, μπορεί να αφαιρεθεί λόγω του ότι πλήρωσα Αγγλική εταιρεία; (φαίνεται στο paypal). edit: στο http://parcelsapp.com αναφέρει από 26/8: Απαιτειται Paypal ή Τιμολογιο ή Αποδειξη Αγορας Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) Τους καλώ αλλά μιλάνε όλες οι γραμμές... Αφού το αντικείμενο έρχεται από τρίτη χώρα θα χρεωθείς έξοδα εκτελωνισμού όταν θα φτάσει η ώρα του ελέγχου (έχουν πολλή δουλειά). Θα στείλεις την απόδειξη paypal στο geta@elta-geta.gr. Με βάση την αξία που πλήρωσες θα χρεωθείς ΦΠΑ και 15€ τέλος ΕΛΤΑ. Δεν μπορείς να ζητήσεις την επιστροφή του ΦΠΑ γιατί έπρεπε να είχες ερευνήσει αν ο πωλητής (στην Αγγλία) ήταν γραμμένος για ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soch Δημ. August 31, 2020 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2020 Μίλησα με ΓΕΤΑ, έλαβα το τιμολόγιο από την Αγγλική εταιρεία (το οποίο δεν συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ), μάζεψα τα στοιχεία πληρωμής και τα έστειλα email στο ΓΕΤΑ. Τι γίνεται στη συνέχεια; Θα με πάρουν τα ΕΛΤΑ να πάω να παραλάβω και να πληρώσω; Επίσης, η αρχική τιμή ήταν 179€ και με έκπτωση που φαίνεται στο τιμολόγιο πλήρωσα τελική τιμή 134€. Το ΦΠΑ υπολογίζεται επι της αρχικής ή την τελικής τιμής; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. August 31, 2020 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2020 Μίλησα με ΓΕΤΑ, έλαβα το τιμολόγιο από την Αγγλική εταιρεία (το οποίο δεν συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ), μάζεψα τα στοιχεία πληρωμής και τα έστειλα email στο ΓΕΤΑ. Τι γίνεται στη συνέχεια; Θα με πάρουν τα ΕΛΤΑ να πάω να παραλάβω και να πληρώσω; Επίσης, η αρχική τιμή ήταν 179€ και με έκπτωση που φαίνεται στο τιμολόγιο πλήρωσα τελική τιμή 134€. Το ΦΠΑ υπολογίζεται επι της αρχικής ή την τελικής τιμής; Η απάντηση στο ερώτημά σου θα δοθεί από τον τελωνειακό και θα το μάθεις όταν πας στο γραφείο ΕΛΤΑ της περιοχής σου για να παραλάβεις, αφού προηγουμένως πληρώσεις το κοστούμι που ετοίμασε ο τελωνειακός. Θεωρητικά, πρέπει να δεχθούν την αξία που πλήρωσες. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. August 31, 2020 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2020 Μίλησα με ΓΕΤΑ, έλαβα το τιμολόγιο από την Αγγλική εταιρεία (το οποίο δεν συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ), μάζεψα τα στοιχεία πληρωμής και τα έστειλα email στο ΓΕΤΑ. Τι γίνεται στη συνέχεια; Θα με πάρουν τα ΕΛΤΑ να πάω να παραλάβω και να πληρώσω; Επίσης, η αρχική τιμή ήταν 179€ και με έκπτωση που φαίνεται στο τιμολόγιο πλήρωσα τελική τιμή 134€. Το ΦΠΑ υπολογίζεται επι της αρχικής ή την τελικής τιμής;Μου αρέσει που συνεχίζεις και την λες Αγγλική εταιρεία. Οσο και να την λες έτσι, δυστυχώς στο έπαιξαν κινέζικα. Και μάλλον το βλέπω ότι είναι ανάποδα το πράγμα: Ίσως είναι κινεζική εταιρεία που απλά κάπου δηλώνει αγγλική διεύθυνση για να το παίζουν με ευρωπαϊκή έδρα. Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. August 31, 2020 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2020 Υπάρχουν πολλές Εγγλέζικες ετιαρείες οι οποιες δηλώνουν ότι το αντικέιμενο ταχυδρομείται από Κίνα. Οπότε δεν κοιτάμε που βρίσκεται η εταιρεία αλλά που βρίσκεται το αντικείμενο. Η πληροφορία αυτή είναι συνήθως στην πρώτη σελιδα του site από το οποίο αγοράζουμε . Τουλάχιστον αυτό κάνει το Ebay και το aliexpress. Τώρα αν αγόρασει κανείς απευθείας από τον έμπορο πρόκειται για εξαπάτηση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pedro_G Δημ. September 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2020 καλημερα παραγγελια απο BANGOOD 2 αντικειμενα Κινητα αξιας καπου 420 δολαρια συνολο....αν τα ζητησω EU Priority Line ( θα εχω κανενα θεμα με τελωνειο ...τι λετε??? υπαρχει και η αλλη επιλογη Priority Direct Mail.... :ninja::ninja::ninja: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
w2o4ts Δημ. September 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2020 Η μέχρι τώρα εμπειρία λέει ότι με EU Priority θα είσαι εντάξει. Βέβαια δεν υπάρχει καμια διαβεβαίωση - η όλη υπόθεση έχει και ένα ρίσκο και μπορεί π.χ. τα δεδομένα να ανατραπούν μέχρι να παραδοθεί το δέμα σου. Μια ιδέα θα ήταν επίσης να το σπάσεις σε 2 παραγγελίες ώστε σε περίπτωση στραβής να μην επηρεαστεί όλη σου η παραγγελία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ggazas Δημ. September 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2020 Παρέλαβα σήμερα από Κίνα, λουράκι για ρολόι που το είχα κάνει παραγγελεία τον Φεβρουάριο! Νομίζω ότι είναι νέο ρεκόρ.:p Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karib Δημ. September 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2020 Παρέλαβα σήμερα από Κίνα, λουράκι για ρολόι που το είχα κάνει παραγγελεία τον Φεβρουάριο! Νομίζω ότι είναι νέο ρεκόρ.:p 7 μηνες!!!!!!!!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tollisth Δημ. September 3, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2020 Καλησπέρα,γνωρίζει κάποιος που να ξέρει να μου πει αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη χρέωση(όπως όταν αγοράζω πάνω από 22 ευρώ)αν θέλω να πουλήσω αντικείμενα πάνω από αυτήν την τιμή κάτι αντίστοιχο δηλαδή και αν αυτά υπόκεινται σε κάποια φορολογία? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikolasn80 Δημ. September 4, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2020 για να δείτε ότι μασ δουλεύουν 2 διαφορετικες αποστολές από Αμερική ο πωλητής έγραψε και τισ δυο φορές 0 dollars στο δεμα και οχι μονο περασε χωρις εκτελωνισμο και τισ δυο φορες αλλα ηρθε και με την fedex σε 6 ημερες! αξίας 45 $ έκαστη κανουν ότι θέλουνε και όπως θέλουν Παράθεση "κρειττον τοις ποσιν ολισθειν ή τη γλώσση" Ειναι προτιμότερο το στραβοπάτημα με τα ποδια παρά με τη γλώσσα. ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΛΑΕΡΤΙΟΣ 66 π.Χ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GaleaNatur Δημ. September 8, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2020 εχει κανεις προσφατη εμπειρια απο EMS και Ρωσια ? Σιγουρος ο τελωνειακος ελεγχος λογικα, σωστα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. September 8, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 8, 2020 εχει κανεις προσφατη εμπειρια απο EMS και Ρωσια ? Σιγουρος ο τελωνειακος ελεγχος λογικα, σωστα? Ναι, Σωστά. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilias133 Δημ. September 12, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2020 Καλημέρα παιδιά!θελω βοήθεια.εχω κάνει αγορά από ιδιώτη στην Ταϊλάνδη συνολο 230 ευρώ μέσω PayPal.το θέμα είναι ότι θα σταλούν δυο διαφορετικά κουτιά σε δύο διευθύνσεις ένα Αθήνα ένα Κοζάνη. Το πρώτο έφτασε μέσα σε 10 μέρες αλλά ήρθε μήνυμα και ζητάνε PayPal η απόδειξη. Τι γίνεται τώρα ξέρεις κανείς? Μπορεί να μου φτιάξει ο παίχτης invoice PayPal? Βοήθεια παιδιά ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. September 12, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2020 Καλημέρα παιδιά!θελω βοήθεια.εχω κάνει αγορά από ιδιώτη στην Ταϊλάνδη συνολο 230 ευρώ μέσω PayPal.το θέμα είναι ότι θα σταλούν δυο διαφορετικά κουτιά σε δύο διευθύνσεις ένα Αθήνα ένα Κοζάνη. Το πρώτο έφτασε μέσα σε 10 μέρες αλλά ήρθε μήνυμα και ζητάνε PayPal η απόδειξη. Τι γίνεται τώρα ξέρεις κανείς? Μπορεί να μου φτιάξει ο παίχτης invoice PayPal? Βοήθεια παιδιά ευχαριστω Αγόρασες 2 αντικείμενα και τα στέλνει σε 2 διευθύνσεις; Δώσε περισσότερα στοιχεία. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilias133 Δημ. September 12, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2020 Καλημέρα! Ναι αγοράσαμε δύο πράγματα με μια πληρωμή μέσω PayPal.το ένα ήρθε και ήρθε το μήνυμα. Το άλλο λογικά θα έρθει σε 10μερες γιατί θα σταλεί αργοτερα σε άλλη διεύθυνση Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. September 12, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2020 Καλημέρα! Ναι αγοράσαμε δύο πράγματα με μια πληρωμή μέσω PayPal.το ένα ήρθε και ήρθε το μήνυμα. Το άλλο λογικά θα έρθει σε 10μερες γιατί θα σταλεί αργοτερα σε άλλη διεύθυνση Τότε, στο paypal πρέπει να έχεις χρεωθεί για τα 2 αντικείμενα, οπότε θα στείλεις την απόδειξη. Εάν φαίνεται μόνο μία χρέωση, τότε θα στείλεις και αντίγραφο της παραγγελίας σου και θα υποστηρίξεις ότι το συγκεκριμένο που βρίσκεται στο τελωνείο είναι το ένα από τα δύο που αφορούν στην πληρωμή με το paypal. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilias133 Δημ. September 12, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2020 Το θέμα είναι ότι τα έχουμε πάρει από γνωστό μας ιδιώτη. Για την ακρίβεια το πακέτο που μου ήρθε τώρα το μήνυμα έχει δύο φλασακια αυτοκινήτου αξίας 60 ευρώ με τα μεταφορικά.αρα θα στείλω την ολική?θα το ανοίξουν αυτοί λογικά και θα δουν Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. September 12, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2020 Το θέμα είναι ότι τα έχουμε πάρει από γνωστό μας ιδιώτη. Για την ακρίβεια το πακέτο που μου ήρθε τώρα το μήνυμα έχει δύο φλασακια αυτοκινήτου αξίας 60 ευρώ με τα μεταφορικά.αρα θα στείλω την ολική?θα το ανοίξουν αυτοί λογικά και θα δουν Όχι, δεν ανοίγουν τα δέματα, συνήθως. Ή θα δεχθούν ότι η αξία του δέματος είναι 60€ ή θα σε χρεώσουν με το συνολικό ποσό της χρέωσης. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
komatoza Δημ. September 12, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2020 Καλημέρα. Θέλω να παραγγείλω κάποια ανταλλακτικά για μηχανάκι από Ταϊλάνδη κόστος 95€ και έχω δύο επιλογές DHL Express - 25€ και Thailand Post - 46€. Σε μοτό φόρουμ διάβασα ότι κάποια παιδιά πήρανε από το ίδιο site με DHL Express και δεν πλήρωσαν τελωνείο. Ξέρω ότι το τελωνείο είναι 99% σίγουρο και στις δύο περιπτώσεις, το θέμα είναι πού θα είναι λιγότερο και τι θα πληρώσω? Επίσης το τελωνείο υπολογίζεται από το σύνολο δηλαδή προϊόντα + μεταφορικά? Στάλθηκε από το MI 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Using Tapatalk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilias133 Δημ. September 12, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2020 Έχω μιλήσει με τον γνωστο που μου τα στείλε. Αν του στείλω 60 ευρώ με internet banking και τούς στείλω το screenshot τη συναλλαγή το ίδιο δεν είναι? Αυτός θα μου τα στείλει πίσω μετά. ----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Καλημέρα. Θέλω να παραγγείλω κάποια ανταλλακτικά για μηχανάκι από Ταϊλάνδη κόστος 95€ και έχω δύο επιλογές DHL Express - 25€ και Thailand Post - 46€. Σε μοτό φόρουμ διάβασα ότι κάποια παιδιά πήρανε από το ίδιο site με DHL Express και δεν πλήρωσαν τελωνείο. Ξέρω ότι το τελωνείο είναι 99% σίγουρο και στις δύο περιπτώσεις, το θέμα είναι πού θα είναι λιγότερο και τι θα πληρώσω? Επίσης το τελωνείο υπολογίζεται από το σύνολο δηλαδή προϊόντα + μεταφορικά? Στάλθηκε από το MI 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Και γω με Thailand post τα πήρα φίλε ήρθαν γρήγορα αλλά θέλει τελωνείο. Το ίδιο έχω μάθει και dhl Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
komatoza Δημ. September 12, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2020 Το ξέρω ότι θα περάσει απλά θέλω να δω τι θα πληρώσω και στις δύο περιπτώσεις για να ξέρω τι με συμφέρει Στάλθηκε από το MI 9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Using Tapatalk Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. September 12, 2020 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2020 Καλημέρα. Θέλω να παραγγείλω κάποια ανταλλακτικά για μηχανάκι από Ταϊλάνδη κόστος 95€ και έχω δύο επιλογές DHL Express - 25€ και Thailand Post - 46€. Σε μοτό φόρουμ διάβασα ότι κάποια παιδιά πήρανε από το ίδιο site με DHL Express και δεν πλήρωσαν τελωνείο. Ξέρω ότι το τελωνείο είναι 99% σίγουρο και στις δύο περιπτώσεις, το θέμα είναι πού θα είναι λιγότερο και τι θα πληρώσω? Επίσης το τελωνείο υπολογίζεται από το σύνολο δηλαδή προϊόντα + μεταφορικά? Να αποφύγεις οπωσδήποτε τπ DHL Express, αν και τα μεταφορικά με το ταχυδρομείο της Ταϋλάνδης φαίνονται πανάκριβα και κάτι περίεργο πρέπει να παίζει. Αν θέλεις δώσε Link για να δούμε τι συμβαίνει με τα μεταφορικά. Με την courier θα σου στοιχίσει πολλά περισσότερα γιατί χρεώνουν και την αμοιβή του εκτελωνιστή. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts