Jump to content

Οδηγός αποστολής αγορών από Κίνα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ]

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το 17track πάντως δεν ανανεώνει σωστά τα status απο τη στιγμή που έφτασε το πακέτο Ελλάδα.

Το ελέγχω απο την σελιδα του ELTA.

Απο εκεί και πέρα, δεν ξέρω εαν αυτή η καθυστέρηση ή τακτική είναι κοινοτική οδηγία ή δυσλειτουργία του ΕΛΤΑ αλλά είναι εντελώς αποθαρρυντικό πλεον για κάποιον να κανει παραγγελία απο Κίνα.

1 μήνας και βάλε κ ακόμα το πακέτο δεν έχει παραδοθεί.

Νομίζω πως αυτά τα 30 ευρώ που "γλίτωσα" θα τα έδινα σ' ένα φυσικό κατάστημα εδώ προκειμένου να έχω το κινητό ετοιμοπαράδοτο και με ευρωπαϊκή "εγγύηση" after sales (που αυτό πάλι ειναι υποκειμενικό στο Ελλάντα)

Εαν πάλι κάποιος δεν βιάζεται τότε... κολοκυθόπιτα

Οι αγορές από Κίνα, είναι σε πολλές περιπτώσεις πολύ συμφέρουσες και το κέρδος, σε αρκετά προϊόντα, πολύ μεγαλύτερο από τα 30 ευρώ που αναφέρεις. Θέλει όμως υπομονή, γιατί παραγγέλνεις κάτι από την άλλη άκρη του κόσμου, μέσω ταχυδρομείου, το οποίο δεν είναι μία οντότητα, αλλά περνάει από πολλά χέρια μέχρι να καταλήξει στον αγοραστή. Τώρα για να έρθω στο παράδειγμά σου υπάρχουν και περιπτώσεις που για 10-,20 ή και 30 ευρώ δεν αξίζει να περιμένεις. Όμως στη τσέπη του καθενός δεν είμαστε και μπορεί ο άλλος να του φαίνονται πολλά ακόμη και τα 20 ευρώ.

• Απαντήσεις 44χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

το να ερχεται σχεδον το ιδιο με ελλαδα ειναι σε ελαχιστες περιπτωσεις,κυριως σε προιοντα που πουλανε πολυ εδω και υπαρχει ανταγωνισμος στις τιμες,πχ σε ενα κινητο των 160 που βγαινει 190 και σχεδον φθανει την τιμη των σκρουτζομαγαζων,οπως το redmi note 4

Στις υπολοιπες η διαφορα ειναι τεραστια.

Πχ τωρα περιμενω android car player με 180ε που ελλαδα στο σκρουτζ ξεκινανε τα παρομοια (υποδιεστερα κιολας) απο 400+

Edited by azuli

Παραγγελία αξίας 21,50ε περίπου (δεν συμπ. τα μεταφορικά και η ασφάλεια) από το Gearbest με Netherlands Post Registered DDP παίζει να περάσει τελωνείο; Πόσες μέρες περίπου έρχεται μετά την αποστολή από το GB;

Από gearbest έχει αλλάξει κάτι Τώρα τελευταία? Εχει διαθέσιμες Belgium registered και Netherlands registered (PDM).

Είχα κάνει πριν 2 μήνες περίπου με Belgium χωρίς θέμα, αλλά δεν ξέρω μήπως έχει αλλάξει κάτι.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Μην αγχώνεσαι. Η δική σου περίπτωση είναι η συνήθης. Περίπου μία εβδομάδα μένει σε pre-advised. Το pre-advised σημαίνει ότι το δέμα έχει φύγει από Κίνα με προορισμό Ολλανδία (αν είναι με το pdm του Banggood). Όταν φτάσει εκεί θα έχεις νεότερη ενημέρωση στο tracking. Είσαι στα φυσιολογικά πλαίσια. Υπομονή λοιπόν :)

Δηλαδη εννοεις οτι μετα από μια εβδομαδα θα δωσουν ενημερωση για που βρίσκεται ή μετα παο μια εβδομαδα θα βρει το δρομο για Ελλάδα; μεσος ορος λοιπον είναι 15-20 μερες ημερολογιακες...θελω να πω τα σ/κ μετράνε; λογικά δουλευουν οι μεταφορικες και τα σκ σωστα; Ευχαριστω

Αγαπάτε ΑΛΛΗΛΟΥΣ- Κακο ΔΕΝ κανει...

Samsung Galaxy S2, HTC ONE(Μ7),Iphone6s, Samsung J7(2016),Samsung S9, iphone7,iphone 13pro max
Ipad 3,Ipad 5

Από gearbest έχει αλλάξει κάτι Τώρα τελευταία? Εχει διαθέσιμες Belgium registered και Netherlands registered (PDM).

Είχα κάνει πριν 2 μήνες περίπου με Belgium χωρίς θέμα, αλλά δεν ξέρω μήπως έχει αλλάξει κάτι.

τιποτα δεν αλλαξε.

Δεν εχει αναφερθει πουθενα καποιο περιστατικο :) Πριν 2 εβδομαδες ηρθε το ρολογακι μου

Παρήγγειλα ένα le pro 3 από banggood. Μου χάλασε και το έστειλα Κίνα για φτιάξιμο. Μου ήρθε μετά από 5 μήνες ελαττωματικό και μου είπαν ότι θα μου στείλουν ένα Xiaomi Mi6 με ένα μικρό αντίτιμο με priority direct mail. Ένα μήνα μετά και αφού τους έπρηξα στα μειλς μου είπαν πως το δέμα χάθηκε και θα μου στείλουν άλλο τηλέφωνο. Όχι όμως το Mi6 αλλά ούτε και ένα oneplus που ήθελαν. Αν τους κάνω dispute έχω πιθανότητες να πάρω τα Λεφτά μου πίσω;

Παραγγελία από Banggood με priority Μ.Παρασκευή, έφυγε 7/4 παρέλαβα σήμερα.Σφαιρα.

μπορεις να μας δειξεις τι ελεγε στο τρακινκγ ολες αυτές τις μέρες;;;; γιατι εχω παραγγελία από 10/4 και ακομα είναι

The item is pre-advised και εχω αρχισει και φορτωνω...αλλα ξερω θέλει υπομονή.....:lol::lol::lol::lol:

Samsung Galaxy S2, HTC ONE(Μ7),Iphone6s, Samsung J7(2016),Samsung S9, iphone7,iphone 13pro max
Ipad 3,Ipad 5

μπορεις να μας δειξεις τι ελεγε στο τρακινκγ ολες αυτές τις μέρες;;;; γιατι εχω παραγγελία από 10/4 και ακομα είναι

The item is pre-advised και εχω αρχισει και φορτωνω...αλλα ξερω θέλει υπομονή.....:lol::lol::lol::lol:

Ήταν και εμένα τόσες μέρες και μάλλον χάθηκε το δέμα. Για στείλε τους mail

, αξεσουαρπαραγγελια θηκων, καλωδιων...κτλπ... κατω από 20 ευρω παλι πρεπει να κανω pdm banggood? ή υπάρχει οικονομικότερη λυση χωρις τελώνειο..ή δεν παιρνουν τελωνείο αυτά τα μικρα είδη με αυτό το κόστος; ευχαριστω

Ipad 3,Ipad 5

οριστε εδω ολα https://t.17track.net/en#nums=LX387471366NL

, αξεσουαρπαραγγελια θηκων, καλωδιων...κτλπ... κατω από 20 ευρω παλι πρεπει να κανω pdm banggood? ή υπάρχει οικονομικότερη λυση χωρις τελώνειο..ή δεν παιρνουν τελωνείο αυτά τα μικρα είδη με αυτό το κόστος; ευχαριστω

Περνούν τελωνείο, αλλά λόγω του μικρού κόστους δε (θα πρέπει να) χρεώνονται. Την καθυστέρηση όμως θα την έχεις...

Εγώ γι' αυτόν το λόγο ζητάω PDM και για παραγγελίες μικρού κόστους. Μου στοιχίζει κάτι παραπάνω, αλλά έρχονται -αναλογικά- γρήγορα!

Δηλαδη εννοεις οτι μετα από μια εβδομαδα θα δωσουν ενημερωση για που βρίσκεται ή μετα παο μια εβδομαδα θα βρει το δρομο για Ελλάδα; μεσος ορος λοιπον είναι 15-20 μερες ημερολογιακες...θελω να πω τα σ/κ μετράνε; λογικά δουλευουν οι μεταφορικες και τα σκ σωστα; Ευχαριστω

Κανονικά σε μια εβδομάδα, (άντε 10 μέρες), από τη μέρα που ξεκίνησε το δέμα, θα σου δείξει ότι έφτασε Ολλανδία και από εκεί θα σταλεί Ελλάδα την ίδια ή την επόμενη μέρα. Όταν φτάσει Ολλανδία θα αρχίσει να φαίνεται και στο σαιτ των ΕΛΤΑ.

Παιδιά αυτή τη στιγμή στο GB υπάρχουν οι επιλογές

1) Netherlands post registered

2) Belgium registered

3) Priority Line EU express

διάβασα αρκετές σελίδες εδω μέσα αλλά και στο GB Greece που βρηκα επίσης εδω μέσα αλλά δεν έχω καταλήξει στο αν υπάρχει τρόπος να παραλάβεις κινητό για παράδειγμα χωρίς να περάσεις τελωνείο

Έχει εμπειρία κανείς?

Παιδιά αυτή τη στιγμή στο GB υπάρχουν οι επιλογές

1) Netherlands post registered

2) Belgium registered

3) Priority Line EU express

διάβασα αρκετές σελίδες εδω μέσα αλλά και στο GB Greece που βρηκα επίσης εδω μέσα αλλά δεν έχω καταλήξει στο αν υπάρχει τρόπος να παραλάβεις κινητό για παράδειγμα χωρίς να περάσεις τελωνείο

Έχει εμπειρία κανείς?

2) Belgium registered

Δεν πλήρωσα για κινητό 240€. Πριν ενα μηνα.

Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ)

Κ.Α.Τ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΦΙΞΗ ΣΕ

Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ

Τί ειναι πάλι τουτα;

[ f i l i p p o s ]

Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ)

Κ.Α.Τ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΦΙΞΗ ΣΕ

Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ

Τί ειναι πάλι τουτα;

νομιζω οτι ξεφυγες

τα μεγαλυτερα ψεματα...εχουν μια δοση αληθειας!!!

Κάποιος με εμπειρία από wish post , από 20/2 έχει έρθει ελλαδα το δέμα με αριθμό αποστολής που σταμάτησε μόλις έφτασε Ελλάδα , ακόμα δεν έχει έρθει , έχει χαθεί η κάπου είναι παρατημένο .

2) Belgium registered

Δεν πλήρωσα για κινητό 240€. Πριν ενα μηνα.

Σ΄ευχαριστώ πολύ.

Τι παίζει με αυτή ξέρεις? θελω να πώ το κινητό που κοιτάζω δεν υπάρχει στην Ευρωπαϊκή αποθήκη του Gear Best οπότε αποστέλεται απο Κίνα. Δηλαδή πάει στο Βέλγιο πρώτα κ μετα στην Ελλάδα με τρόπο σαν να έρχεται από Βέλγιο και μόνο?

Σ΄ευχαριστώ πολύ.

Τι παίζει με αυτή ξέρεις? θελω να πώ το κινητό που κοιτάζω δεν υπάρχει στην Ευρωπαϊκή αποθήκη του Gear Best οπότε αποστέλεται απο Κίνα. Δηλαδή πάει στο Βέλγιο πρώτα κ μετα στην Ελλάδα με τρόπο σαν να έρχεται από Βέλγιο και μόνο?

Ναι, δεν φαίνεται πουθενά ότι έρχεται από Κίνα, έτσι τουλάχιστον ήρθαν δύο δικά μου πριν από ένα τρίμηνο περίπου και μάλιστα πολύ γρήγορα γύρω στις δεκαπέντε συν-πλην δυο-τρεις ημέρες από την παραγγελία.

Πολλοί όμως λένε πως δεν είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα περάσει τελωνείο. Σίγουρη είναι η 3η περίπτωση που αναφέρεις.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Κάποιος με εμπειρία από wish post , από 20/2 έχει έρθει ελλαδα το δέμα με αριθμό αποστολής που σταμάτησε μόλις έφτασε Ελλάδα , ακόμα δεν έχει έρθει , έχει χαθεί η κάπου είναι παρατημένο .

Θα έρθει φίλε μου μην ανησυχείς, εμένα απ' ότι θυμάμαι ένα ήρθε πολύ γρήγορα και το άλλο (ίδια ήμερα παραγγελία) έκανε γύρω στις 70 ημέρες.

3 Λαλούν και 2 Χορεύουν

Σ΄ευχαριστώ πολύ.

Δηλαδή πάει στο Βέλγιο πρώτα κ μετα στην Ελλάδα με τρόπο σαν να έρχεται από Βέλγιο και μόνο?

Αυτό,φίλε.

Έχω παραγγείλει στη Κίνα pvc cards που μου έστειλαν με postnl. .απο πολλές μέρες γράφει οτι "The item has arrived in the destination of country " ...Ποτέ να φτάσει? ??

Ναι, δεν φαίνεται πουθενά ότι έρχεται από Κίνα, έτσι τουλάχιστον ήρθαν δύο δικά μου πριν από ένα τρίμηνο περίπου και μάλιστα πολύ γρήγορα γύρω στις δεκαπέντε συν-πλην δυο-τρεις ημέρες από την παραγγελία.

Πολλοί όμως λένε πως δεν είναι 100% σίγουρο ότι δεν θα περάσει τελωνείο. Σίγουρη είναι η 3η περίπτωση που αναφέρεις.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Θα έρθει φίλε μου μην ανησυχείς, εμένα απ' ότι θυμάμαι ένα ήρθε πολύ γρήγορα και το άλλο (ίδια ήμερα παραγγελία) έκανε γύρω στις 70 ημέρες.

Έχουν περάσει 76 μέρες από την ημερομηνία παραγγελίας ,τα λεφτά μου τα επέστρεψαν χθες 2€ ήταν , περισσότερο το θεωρώ χαμένο , παρά ελπίζω να έρθει.

Σε πρόσφατη παραγγελία από Banggood είδα ότι πλέον υπάρχει επιλογή για ασφάλεια τελωνείου. Καλό αυτό. Το κακό είναι ότι ότι στέλνει με ταυλανδεζικο ταχυδρομείο. Που πάνε και τα βρίσκουνε...

The day is my enemy, the night my friend