BASSstarlet Δημ. November 25, 2024 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2024 Μου ήρθε πρωϊνιάτικα μήνυμα για 67.61€ από ΕΛΤΑ για φόρους & τέλη, για το πακέτο από Ali που έγινε η παραγγελία 3 Οκτωβρίου :/ Παράθεση Θέλουμε την Τσίπρα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BASSstarlet Δημ. November 26, 2024 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2024 Έχει κάνει κάποιος επιστροφή πακέτου στο Aliexpress; Πήγε πολύ ψηλά η τιμή και σκέφτομαι να το επιστρέψω, και ότι «κερδίσω». Δεν θα μας πιάνει και τον κώλο το ταχυδρομείο, δεν τους χρωστάμε τίποτα. Παράθεση Θέλουμε την Τσίπρα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
w2o4ts Δημ. November 27, 2024 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2024 Είχα αρνηθεί να παραλάβω δέμα (και αρκετά ακριβό - ένα λάπτοπ), οπότε αυτομάτως επεστράφη στον πωλητή (του Ali). Δεν ξέρω αν έχεις παραλάβει ήδη όμως... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BASSstarlet Δημ. December 14, 2024 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2024 Nαι τελικά παρέλαβα, γιατί δεν έβγαζα άκρη με το Ali, και φοβήθηκα μην χάσω και εντελώς τα χρήματά μου. Προσεκτικότερος να είμαι την επόμενη φορά... Παράθεση Θέλουμε την Τσίπρα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
w2o4ts Δημ. January 24, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2025 Η ACS μου παρέδωσε χθες δεματάκι από το Banggood, μετά από μόνο... 36 μέρες που το είχαν στα χέρια τους (προσοχή, όχι 36 μέρες από την Κίνα, 36 το είχε μόνο η ACS), και είπα κι εγώ να το ανακοινώσω... πανηγυρικά! Συνιστά άραγε καινούριο ρεκόρ στο είδος...; Για όποιον τυχόν αναρωτηθεί, σε mail μου δεν απαντούσαν, ενώ επίσης μετά από περίπου 40 λεπτά αναμονή στο τηλεφωνικό τους κέντρο, είχα εγκαταλείψει την προσπάθεια... 1 1 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stbe Δημ. January 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2025 προσπαθω να κανω εγγραφη στο amazon και οταν φτανω να κανω επικαιροποιηση στο κινητο και να μου στειλει OTT με πεταει εξω και μου λει οτι εχω λαβει πολλα OTT.....εχει καποιος αναλογη εμπειρια?????? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hliasat Δημ. January 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 29, 2025 On 25/11/2024 at 9:48 ΠΜ, BASSstarlet said: Μου ήρθε πρωϊνιάτικα μήνυμα για 67.61€ από ΕΛΤΑ για φόρους & τέλη, για το πακέτο από Ali που έγινε η παραγγελία 3 Οκτωβρίου 😕 μέθοδος αποστολής; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BASSstarlet Δημ. February 2, 2025 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2025 Δεν θυμάμαι, αλλά πάντα επιλέγω την βασική/φθηνή! Έκανα την βλακεία να μην κοιτάξω σε ευρωπαϊκές αποθήκες, και την πάτησα. Παράθεση Θέλουμε την Τσίπρα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. February 19, 2025 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2025 Περιμένω κάποιες θήκες από alli και έρχονται με ελτα courier... ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει διαφορά μεταξύ του τρόπου παράδοσης των ελτα courier σε σχέση με τα ελτα πόρτα-πόρτα. Και στις δύο περιπτώσεις δεν τα φέρνει ο κούριερ στο σπίτι; Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Arinos Δημ. February 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2025 On 19/2/2025 at 9:36 ΜΜ, p_k said: Και στις δύο περιπτώσεις δεν τα φέρνει ο κούριερ στο σπίτι; Δεν νομίζω πως έχω παραλάβει ποτέ με το πόρτα πόρτα αλλά μια φορά φέτος ήρθε κανονικά στην ώρα της η ελτα courier. Πριν το 25 ε πάλι ερχόντουσαν αλλά πολύ καθυστερημένα με βάση τις 5-6 φορές που έτυχε τα τελευταία χρόνια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. February 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2025 (edited) Άσε φίλε μου το έψαξα με βάση τον αριθμό αποστολής και δυστυχώς αυτές οι θήκες δεν έρχονται με ελτα courier αλλά με το απλό ταχυδρομείο. Στα ελτα της περιοχής μου που ρώτησα μου είπαν ότι παλιά το έκανε αυτό το alli, μετά σταμάτησε και τώρα το ξανάρχισε. Για να δούμε τι θα γίνει. Edited February 25, 2025 by p_k Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
coulis Δημ. May 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2025 Εξετάζουν να μπει ποσό τέλους 2 με 3 ευρώ για παραγγελίες από Κίνα (Shein - Temu) που είναι κάτω των 150€ και να παρακαλάτε να μην "σπάσει" την παραγγελία ο πωλητής σε 2-3 πακετάκια 🙂 Πηγή: https://www.protothema.gr/frontpages/detail/?dt=2025-05-25&publication=57 Παράθεση Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
w2o4ts Δημ. May 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2025 Δεν έχω παραγγείλει ποτέ από Shein - Temu. Δε πληρώνεται σε αυτές το ΦΠΑ μέχρι τα €150 (και από εκεί και πάνω και δασμός), όπως προβλέπει ο σχετικός ευρωπαϊκός κανονισμός, και όπως γίνεται π.χ. με τις παραγγελίες από Ali ή eBay; Και άραγε αν θέλουν να βάλουν και πρόσθετο τέλος, είναι ιδέα της ΕΕ, ή τοπική, οπότε θα αντιβαίνει και τον κανονισμό της ΕΕ; Ζήλεψαν και αυτοί τις ιδέες του Τράμπ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
coulis Δημ. May 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2025 (edited) 1 ώρα πριν, w2o4ts said: Και άραγε αν θέλουν να βάλουν και πρόσθετο τέλος, είναι ιδέα της ΕΕ, ή τοπική, οπότε θα αντιβαίνει και τον κανονισμό της ΕΕ; Της ΕΕ είναι το μέτρο. Στην Ελλάδα (σύμφωνα με το πιο πάνω άρθρο) τα "πακέτα" το μήνα, είναι απο 30 εως 55.000!!!. Φαντάσου λοιπόν τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη κ πόσα δισεκατομμύρια έσοδα θα υπάρξουν από τα 2ευρα αυτά. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει με όλα αυτα τα καταστήματα που έχουν αποθήκες εντός ΕΕ. https://vm.tiktok.com/ZNdhK43qV/ Edited May 25, 2025 by coulis Παράθεση Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karib Δημ. May 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2025 Ετσι ειναι. Αλλοι παραγουν οντως προϊοντα. Και η ΕΕ παραγει 'νόμους' και 'φόρους'. Συστηματικα. Καταλαβαινετε πόσο μέλλον έχει όλο αυτό. Αντι να δουν αν μπορουν να κανουν κατι δημιουργικο, κοιταζουν πως θα βρουν τα πλεον απιθανα για να φορολογησουν αμερικανικες εταιριες (δε λεω, να πληρωσουν φορους, αλλα η ΕΕ μονο με αυτα ασχολειται....για την ταμπακιερα, τιποτε), και πως θα βαλουν φορους στα δεματα της Κινας. Εκτος πραγματικοτητας οι χαρτογιακαδες της ΕΕ. 5 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. May 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2025 30 minutes ago, karib said: Ετσι ειναι. Αλλοι παραγουν οντως προϊοντα. Και η ΕΕ παραγει 'νόμους' και 'φόρους'. Συστηματικα. Καταλαβαινετε πόσο μέλλον έχει όλο αυτό. Αντι να δουν αν μπορουν να κανουν κατι δημιουργικο, κοιταζουν πως θα βρουν τα πλεον απιθανα για να φορολογησουν αμερικανικες εταιριες (δε λεω, να πληρωσουν φορους, αλλα η ΕΕ μονο με αυτα ασχολειται....για την ταμπακιερα, τιποτε), και πως θα βαλουν φορους στα δεματα της Κινας. Εκτος πραγματικοτητας οι χαρτογιακαδες της ΕΕ. Τα είπες όλα, απλά και συνοπτικά. Έτσι ακριβώς. 1 Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
varajohn Δημ. May 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2025 On 25/5/2025 at 4:58 ΜΜ, karib said: Ετσι ειναι. Αλλοι παραγουν οντως προϊοντα. Και η ΕΕ παραγει 'νόμους' και 'φόρους'. Συστηματικα. Καταλαβαινετε πόσο μέλλον έχει όλο αυτό. Αντι να δουν αν μπορουν να κανουν κατι δημιουργικο, κοιταζουν πως θα βρουν τα πλεον απιθανα για να φορολογησουν αμερικανικες εταιριες (δε λεω, να πληρωσουν φορους, αλλα η ΕΕ μονο με αυτα ασχολειται....για την ταμπακιερα, τιποτε), και πως θα βαλουν φορους στα δεματα της Κινας. Εκτος πραγματικοτητας οι χαρτογιακαδες της ΕΕ. αφού μπορώ να βγάλω λεφτά από την παραγωγή των άλλων γιατί να κάνω δική μου? έτσι δεν κάναμε και εμείς εδώ φύγαμε από τα χωράφια και γίναμε έμποροι 1 Παράθεση SONY EXPERIA NEOV. THL T200. LeTv X900+. Xiaomi Mi Max 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SERS1612 Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 Παιδιά το baggood με priority,πως στέλνει; Από 23/7 δεν μπορώ να βρω κάτι... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hliasat Δημ. July 30, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2025 για αγορες απο amazon υπαρχει τελωνειο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BASSstarlet Δημ. July 30, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2025 Από ευρωπαϊκό Amazon, όχι. Παράθεση Θέλουμε την Τσίπρα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. July 31, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2025 9 ώρες πριν, Hliasat said: για αγορες απο amazon υπαρχει τελωνειο; Αν εννοείς αμερικάνικο ή οποιαδήποτε άλλης τρίτης χώρας, ΝΑΙ. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BASSstarlet Δημ. August 9, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2025 Δέμα αστείας αξίας από Aliexpress, έχει κολλήσει από τις 12 Ιουλίου, στο "regional carrier facility". Παράθεση Θέλουμε την Τσίπρα! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karib Δημ. August 10, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2025 18 ώρες πριν, BASSstarlet said: Δέμα αστείας αξίας από Aliexpress, έχει κολλήσει από τις 12 Ιουλίου, στο "regional carrier facility". Το aliexpress δεν ειχε διαχρονικα, τροπο, να παρακαμπτει το τελωνειο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. August 10, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2025 Just now, karib said: Το aliexpress δεν ειχε διαχρονικα, τροπο, να παρακαμπτει το τελωνειο; To aliexpress είναι από τους πρώτους που εφάρμοσε τις νέες τελωνειακές απαιτήσεις της ΕΕ, οπότε εν γένει ΦΠΑ και τελωνείο συμπεριλαμβάνονται στην τιμή αγοράς. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
w2o4ts Δημ. August 10, 2025 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2025 Μα ο @BASSstarlet αναφέρεται, καταλαβαίνω, στην καθυστέρηση και όχι στην όποια τελωνειακή επιβάρυνση. Απ' ό,τι έχω δει, αν το δέμα σου παραδοθεί με κάποια ιδιωτική (ACS συνήθως), είσαι μια χαρά. Αν έχεις την... ατυχία να παραδοθεί με ΕΛΤΑ, μπορεί να μείνει κολλημένο σ' αυτούς για εβδομάδες. Το έπαθα σχετικά πρόσφατα και με δικό μου... 😔 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts