Jump to content

Mitsos_The_Great

Members
  • Δημοσιεύσεις

    2.592
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Mitsos_The_Great

  1. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Μάλλον είναι πρόσφατη η Ν78 στην Κουρούτα... Πριν λίγους μήνες έπαιζε με Ν1 γύρω στα 100-120mbps. Καλά το πάνε...
  2. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Γαστούνη Ηλείας N1 Κεντρικός δρόμος προς λιμάνι Κυλλήνης στο ύψος της Ανδραβίδας N1
  3. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Ίσως αλλά η συσκευή μου δεν είναι συμβατή για να κάνω δοκιμές (15 Pro Max). Δεν έχει καιρό που έχουν βάλει. Γενικά έχουν πάρει φόρα και στην Ηλεία με Ν78/N28. Βλέπω το 80% του Νομού να τρέχει σύντομα με 1Gbit μ.ό. 😎 Βαρθολομιό Ηλείας με αρκετή κίνηση σήμερα λόγω τριημέρου με το MU 5001, WiFi και μέτριο σήμα κινητής.
  4. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Έξω στη Μανωλαδα Ηλείας (Πύργου Πατρών).
  5. Από αναφορές γνωστών υπάρχει αισθητή βελτίωση εντός χωριών και πόλεων του νομού. Ήταν σχετικά κακή και τώρα βλέπεις N1 5G. Θα τα πούμε στο σχετικό θέμα.
  6. Η Cosmote ανέκαθεν είχε το πάνω χέρι και πλέον σε ορισμένα σημεία της διαδρομής έχει και N78. Βέβαια και η VF έχει βελτιωθεί. Έχουν κλείσει κάποια σημεία αλλά κατά την εναλλαγή του δικτύου σε άλλη κεραία κάνει τα γνωστά παγώματα για λίγο.
  7. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Βασικά όπου έχει Ν78, παίζει ΣΙΓΟΥΡΑ πάνω απο 1Gbit, ακόμα και σε λαγκάδια και πεδιάδες που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση. Εν τέλει το SA πρακτικά, τι διαφορά έφερε στην πράξη;
  8. Έχουν κάνει άλματα πάντως και στην περιοχή μου. 3 νέοι σταθμοί τοποθετήθηκαν μετά το πέρασμα οπτικών ινών τους τελευταίους 3-4 μήνες. Ένας στο Νεοχώρι προς Κυλλήνη, ένας προς την επαρχιακή οδό Κάστρου Νεοχωρίου και άλλος ένας στο Βαρθολομιό στο κέντρο (επάνω σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής). Όλοι παίζουν σε Ν1 σαφώς και αρκετά ικανοποιητικές ταχύτητες άνω των 100mbps μ.ό. Μοναδική τρύπα μία μη αναβαθμισμένη κεραία που είναι συνεγκατάσταση στον ιστό της COSMOTE (end 105550) και παίζει ακόμα με απαρχαιομένο 4G B20 με αποτέλεσμα να γίνονται εναλλαγές σε αυτή ανα διαστήματα. Στην νέα κεραία που υπάρχει στο ξενοδοχείο εντός Βαρθολομιού, συμμετέχει και η NOVA με παρόμοια απόδοση. Για τις άλλες δεν γνωρίζω. Επίσης Γαστούνη, Λεχαινά, Αμαλιάδα αναβαθμισμένες σε Ν1 και ταχύτητες άνω των 150~ ανάλογα το σημείο.
  9. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Εκεί παίζει ακόμα με Ν1 και με διψήφια νούμερα σε κάποια σημεία. Και εγώ νόμιζα ότι εκεί αναβάθμισαν αλλά δεν...
  10. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Πάντως η ανάπτυξη του δικτύου από Ν1 σε N28/N78 συνεχίζεται στο Νομό Ηλείας. Πέρα από τον Πύργο που ήταν η πρώτη πόλη με n78 στο νομό, την Μανωλάδα (στον κεντρικό δρόμο Πύργου-Πατρών), στο Βουπράσιο (κεραία αναμεταδότης Ν78 και εκεί) στο Αρκούδι και στο Βαρθολομιό, σήμερα διαπίστωσα ότι αναβάθμισαν και άλλη κεραία. Στα φανάρια Αμαλιάδας Κουρούτας είδα 670Mbps με κακό σήμα. Γενικά βλέπω ότι πλέον παίζει πολύ και η Ν28 δε διάφορες περιοχές τις τελευταίες 2 εβομάδες. Παρατηρώ ότι οι αναβαθμίσεις είναι σε κεραίες εκτός πόλεων για κάποιο λόγο ενώ μέσα σε πόλεις παίζει Ν1. Δεν γίνεται ας πούμε να παίζει στην Εθνική οδό 600+mbps και Αμαλιάδα που το δίκτυο είναι αρκετά πυκνό με περισσότερο traffic να έχει μείνει σε N1 και διψήφια νούμερα σε κάποια σημεία.
  11. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Κάθε μέρα και καλύτερο...🎉 Στο mu5001 έχω 90mbps upload.
  12. Mitsos_The_Great

    5G NR

    105263. Έψαχνες ανύπαρκτο ιστό. 🙂
  13. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Πάμε να σας πω και εγώ για τις δοκιμές μου. Να πω ότι η 105263 (αυτή η τύπου omni που ανέβασα πριν 2-3 σελίδες) παίζει ακόμα σε n1 με αυτές τις ταχύτητες σε κοντινή απόσταση Το αρνητικό βέβαια της υπόθεσης είναι ότι το μισό κέντρο του χωριού παίζει με αυτή και γίνονται εναλλαγές με την 105550 (n78) που είναι στον λόφο (περίπου 2-3Km έξω χωρίς ορατότητα μιας και μιλάμε για πυκνοκατοικημένη περιοχή) με αποτέλεσμα να Vodafonίζει... Λογικά πολύ σύντομα θα την αναβαθμίσουν και αυτή. Θέμα ημερών είναι. Ίσως χρειαστεί και άλλη μία τύπου repeater που συνηθίζει να βάζει η Cosmote επαρχία όπου έχει n78 ώστε να είναι αρκετά πιο πυκνό το δίκτυο. Πάμε τώρα στην αναβαθμισμένη. Στο σπίτι μου, στο χώρο του παραθύρου χωρίς οπτική επαφή με κεραία στο κινητό (iphone 15 pro max) μου έδωσε αυτό Αρκετά τίμιο (είδα και 900mbps). Σε εσωτερικό χώρο δίνει περίπου 400-500mbps. To MU5001 που το έχω κοντά στο παράθυρο (πάντα εκεί το είχα) δίνει εξίσου καλά αποτελέσματα (έχω δεί και 800mbps) https://www.speedtest.net/result/16349800043 Αναμένουμε και το optimization να κρίνουμε περαιτέρω. Γενικά αν κρίνουμε ότι δεν υπάρχει πάντα οπτική επαφή με την κεραία και υπάρχει και αρκετή απόσταση τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Έχουν ανασάνει πολλά σημεία που έπαιζαν με 2ψήφια νούμερα. Μπράβο τους. Γενικά στο μέλλον θα δούμε ωραία πραγματάκια και με την έλευση του SA. Αναγνωρίζουν τα προβλήματα στο δίκτυο και όπου είναι εφικτό τα διορθώνουν. Δεν θα μου φανεί περίεργο να έχει το 80% της κάλυψής του n78 τους επόμενους μήνες.
  14. Mitsos_The_Great

    5G NR

    105550. Από σήμερα N78. Ταχύτητα μέτρια αλλά υπάρχει και απόσταση... Περισσότερα τεστ εντός ολίγου.. Μας διαβάζουν, δεν υπάρχει περίπτωση!😂
  15. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Επέστρεψε η B20. Και μαζί με αυτή ανέβηκε το AVG στα 200mbps σχεδόν. Είδα πρώτη φορά και 270 (μιλάω πάντα για το σημείο που βρίσκομαι). Εδώ μιλάμε για τεράστια διαφορά. Δεν ξέρω τι έκαναν αλλά θεωρώ πως γνωρίζουν ευπάθειες και όπου αυτό είναι εφικτό, τις διορθώνουν. Και εδώ μιλάμε για επαρχία! Σας έχω πρήξει αλλά καλό είναι μην λέμε μόνο τα αρνητικά.
  16. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Για κάποιο λόγο η B20 σήμερα έχει πάει... περίπατο και έχει αλλάξει η εικόνα του δικτύου προς το καλύτερο όπως παρακολουθώ από το απόγευμα. Δεν ξέρω εάν δεν έχει κίνηση σήμερα αλλά οι ταχύτητες δεν έχουν καμία σχέση με αυτές των προηγούμενων ημερών. Τις τελευταίες εβδομάδες τέτοιες ώρες φλερτάραμε με 30-60mbps avg~ και σήμερα βλέπω μέσο όρο πάνω από 150mbps... Θα δείξει...
  17. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Μ'αρέσει η αισιοδοξία σου... Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω; 😀 Αν θυμάμαι καλά υπάρχει γύρω στα 10-15 χρόνια εκεί. Δεν έχει τεράστια εμβέλεια και απορώ γιατί ακόμα υπάρχει εκεί. Από ταχύτητες με N1 όταν είσαι σε ευνοϊκό σημείο δίνει 200-350mbps σχεδόν όλη μέρα. Πάντως με την σημερινή "αλλαγή" που έκαναν δεν είδα τεράστιες διαφορές στη 105550. Βελτιώθηκε το ping και το upload. Στην τελική ταχύτητα υπάρχει ελάχιστη διαφορά και ακόμα δεν είμαστε στο peak της τουριστικής περιόδου που αν δεν αλλάξει κάτι, ίσως ζήσουμε εποχές ADSL με το σούπερ ντούπερ 5G. Γενικά η 105500 καλύπτει Βαρθολομιό, Καλύβια, Βρανά, Μάχος, Λυγιά, Παραλία Θινών. Δεν ξέρω πως παίρνουν αποφάσεις και πως λειτουργούν αλλά στο Βουπράσιο Ηλείας και Μανωλάδα με μισό πλυθησμό, έχουν Ν78. Τώρα είδα το post σου. Δεν μπορούσα να ρωτήσω, ήμουν εν κινήσει. Ναι, παίζει και η VF σε 4G B20 που παίζει να είναι και η μοναδική που δεν αναβάθμισαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν εναλλαγές από 5G N1 σε 4G 800Mhz.. Sorry για το OFF TOPIC.
  18. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Άλλαξαν τη ζευξη ή αλλιώς πιάτο για να το πω λαϊκά από μικρότερο σε μεγαλύτερο σήμερα στην 105213 (Βαρθολομιό Ηλείας). Υποθέτω πως το έκαναν για ενίσχυση αναμετάδοσης σήματος προς την 105550 που είναι στον λόφο και τελευταία τρώει κάτι ζόρια με μέγιστη ταχύτητα τα 30 mbps σε Ν1 αφού έχει αυξηθεί η κίνηση σημαντικά. Ίσως να κάνω και λάθος. Δεν ξέρω τι άλλη διαφορά θα έχει. Κρίμα γιατί είδα τους τεχνικούς επάνω στο κτήριο και περίμενα να δω στη συνέχεια n78 sector...😂
  19. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Έχει άδεια για N78 η 105550 ή εγώ δεν κατάλαβα καλά; Εν τω μεταξύ τις τελευταίες μέρες έχουν πέσει οι ταχύτητες από τα 150-200mbps~ σε αυτά Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
  20. Mitsos_The_Great

    5G NR

    ***ακόμα τουλάχιστον...😂
  21. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Ν78 και στο Μεσσολογι. Πριν ένα μήνα έπαιζε με N1. Στα τούνελ της Εγνατία οδού 400~mbps. ΣΟΚ! Τι κάνουν; Θα βάλουν σε όλη τη χώρα N78;
  22. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Αρκουδι. N78 (δεν νομίζω να είναι από Ζάκυνθο βάση στατιστικών). Βλέπω ότι φέτος προχωρούν πολύ το Ν78 σε διάφορες περιοχές τουριστικές και μη και όχι μόνο στα αστικά κέντρα.
  23. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Όμορφο upload από την 5223 (Βαρθολομιό Ηλείας)
  24. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Όπου είναι μπουκομενο το δίκτυο με Ν1 θα σώσει την κατάσταση το SA άραγε;
  25. Mitsos_The_Great

    5G NR

    Όσοι έχετε δοκιμάσει με SA, τι διαφορές έχετε δει σε σχέση με το non SA N1 ;
×
×
  • Create New...