Jump to content

Περί... Nova γενικά

ng78
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα. Με κάλεσαν από ένα τηλέφωνο και μου είπαν πως καλούν από WIND. Μου έκαναν προσφορά για το σταθερό ( η αλήθεια είναι ότι ψάχνομαι ) γιατί έχουν περάσει και οπτικες FTTH στην περιοχή και μου είπαν πως δίνουν απεριόριστα προς σταθερά και κινητά Ελλάδος και 100 mbps internet στην τιμή της 50 άρας. Θα ήθελα να βάλω FTTH αλλά δεν πρόκειται για τη δίκη μου κατοικία αλλά για συγγενικού προσώπου μεγάλης ηλικίας. Εσείς προτείνετε να προχωρήσω; Μέχρι στιγμής είμαι μεταξύ VODAFONE 30 mbps και nova 50 mbps. Από όσο ξέρω FTTC δεν υπάρχει στην περιοχή ενώ η NOVA ισχυρίζεται ότι φινει σίγουρα 48 mbps. Η Vodafone λέει πως θα μου δίνει 28 mbps από δικό της ΚΑΦΑΟ. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα που μοιάζει να είναι της VF αλλά δεν είναι και πολύ κοντά. Όταν ρώτησα την κυρία από τη WIND αν μιλάμε για FTTHή FTTC μου είπε πως θα έπρεπε να ρωτήσει τον ανώτερό της και να με ενημερώσει. Της είπα να την καλέσω και μου απαντήσω πως δεν δέχονται εισερχόμενες. Και της είπα να με καλέσει εκείνη ξανά πράγμα που έκανε αλλά δεν πρόλαβα να το σηκώσω.

Υ.Γ. Το τηλέφωνο ήταν κινητό 

• 2 weeks later...
On 5/2/2022 at 8:50 ΠΜ, Stak5505 said:

Καλησπέρα. Με κάλεσαν από ένα τηλέφωνο και μου είπαν πως καλούν από WIND. Μου έκαναν προσφορά για το σταθερό ( η αλήθεια είναι ότι ψάχνομαι ) γιατί έχουν περάσει και οπτικες FTTH στην περιοχή και μου είπαν πως δίνουν απεριόριστα προς σταθερά και κινητά Ελλάδος και 100 mbps internet στην τιμή της 50 άρας. Θα ήθελα να βάλω FTTH αλλά δεν πρόκειται για τη δίκη μου κατοικία αλλά για συγγενικού προσώπου μεγάλης ηλικίας. Εσείς προτείνετε να προχωρήσω; Μέχρι στιγμής είμαι μεταξύ VODAFONE 30 mbps και nova 50 mbps. Από όσο ξέρω FTTC δεν υπάρχει στην περιοχή ενώ η NOVA ισχυρίζεται ότι φινει σίγουρα 48 mbps. Η Vodafone λέει πως θα μου δίνει 28 mbps από δικό της ΚΑΦΑΟ. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα που μοιάζει να είναι της VF αλλά δεν είναι και πολύ κοντά. Όταν ρώτησα την κυρία από τη WIND αν μιλάμε για FTTHή FTTC μου είπε πως θα έπρεπε να ρωτήσει τον ανώτερό της και να με ενημερώσει. Της είπα να την καλέσω και μου απαντήσω πως δεν δέχονται εισερχόμενες. Και της είπα να με καλέσει εκείνη ξανά πράγμα που έκανε αλλά δεν πρόλαβα να το σηκώσω.

Υ.Γ. Το τηλέφωνο ήταν κινητό 

Παρόμοια περίπτωση με την δικιά μου, ψάξε την επιδότηση sfbb και αν είναι ο το όπου είναι το σπίτι στις επιδοτούμενες περιοχές. 

Και εγώ στα 26,05 το έχω το σταθερό 100/10 απεριόριστα προς σταθερά και κινητά και wind vision δώρο. 

Μέρα με τη νύχτα,15 χρόνια είχαμε adsl και είχαμε όλους τους εναλλακτικούς παρόχους εκτός από ΟΤΕ.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

• 2 months later...

Υπάρχει κάποιος τρόπος όταν έχω κλειστό το τηλέφωνο ή εκτός δικτύου να λέει σε αυτόν που με καλεί το τηλέφωνο του συνδρομητή είναι απενεργοποιημενο πχ;Στέλνω Ναι στο 1265 στέλνω ΚΡΥΦΑ ΝΑΙ στο 1265 πατάω κάτι αστεράκια διέσεις 21 και ότι βρίσκω και το μόνο που λέει κάθε φορά είναι η κλήση σας προωθείται και σε βάζει στον τηλεφωνητή...Δεν αλλάζει με τίποτα. 

23 minutes ago, George6633 said:

Υπάρχει κάποιος τρόπος όταν έχω κλειστό το τηλέφωνο ή εκτός δικτύου να λέει σε αυτόν που με καλεί το τηλέφωνο του συνδρομητή είναι απενεργοποιημενο πχ;Στέλνω Ναι στο 1265 στέλνω ΚΡΥΦΑ ΝΑΙ στο 1265 πατάω κάτι αστεράκια διέσεις 21 και ότι βρίσκω και το μόνο που λέει κάθε φορά είναι η κλήση σας προωθείται και σε βάζει στον τηλεφωνητή...Δεν αλλάζει με τίποτα. 

Πληκτρολογείς πρώτα

##002# και πατάς το πλήκτρο κλήσης

Με τον τρόπο αυτό απενεργοποιούνται όλες οι προωθήσεις και πλέον δεν έχεις τηλεφωνητή.

Το επόμενο βήμα είναι να στείλεις ΝΑΙ ή ΚΡΥΦΑ ΝΑΙ στο 1265, οπότε θα πετύχεις αυτό ακριβώς που θέλεις.

Αυτήν ακριβώς τη διαδικασία ακολουθώ και εγώ όταν ρυθμίζω ένα τηλέφωνο. Υπόψιν ότι η ακρόαση του τηλεφωνητή έχει χρέωση επιπλέον του παγίου.

Οπότε με τον τρόπο αυτό βγάζουμε τον τηλεφωνητή και ησυχάζουμε, εκτός αν κάποιος επιθυμεί να έχει τηλεφωνητή στη γραμμή του.

Edited by p_k

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

11 minutes ago, George6633 said:

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!! 

Έγινε η δουλειά;

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Καλησπερα. προσφατα εβαλα 100αρα wind σπιτι μου. μου ειπαν οτι δεν μπορω να αλλαξω το ρουτερ και να βαλω καποιο αλλο της αγορας. μου εδωσαν το zyxel VMG8623-T50B

θελω σπιτι μου να βαλω mesh αλλα εχω καποιες αποριες και αν μπορει καποιος να με βοηθησει. 1) το συγκεκριμενο ρουτερ υποστηριζει mesh? https://service-provider.zyxel.com/global/en/products/dsl-cpe/vdsl/vmg8623vmg3625emg5523emg3525-t50b-series εδω γραφει EasyMesh standards. μιλησα με wind μου ειπαν πρεπει να παρεις δυο extenders για mesh και να κλεισεις το wifi του router 2) ενδιαφερομαι να αγορασω αυτο για mesh που ειναι ιδια εταιρια https://www.skroutz.gr/s/33068732/Zyxel-NWA50AX-WiFi-Mesh-Network-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz.html?from=account_favorites το ερωτημα ειναι πρεπει να αγορασω δυο τετοιες συσκευες η μία? το σπιτι ειναι 120τ.μ και αυτη την στιγμη εχω δυο δικτυα σαλονι και απομακρυσμενο δωματιο με ενα xiaomi που δουλευει μια χαρα σαν repeater. απλα με το κινητο ειναι κουραστικο να αλλαζεις συνεχεια δικτυο. τελος το ρουτερ της wind εχει wifi 5 ενω το extender της zyxel εχει wifi 6. θα το υποστηριζει? ευχαριστω πολυ!

Καλημέρα!
Το modem-router που σου έδωσε ο πάροχος είναι με χρησιδάνειο. Αν πάθει βλάβη σε ένα Χ διάστημα, πιθανόν θα γίνει αντικατάσταση με άλλο μοντέλο, ίσως και άλλης μάρκας. Επίσης, σε περίπτωση αλλαγής παρόχου το ίδιο. Οπότε μη βασιστείς σε αυτό για τη δημιουργία mesh δικτύου.

Γνώμη μου είναι να πάρεις ένα σετ που θα δημιουργεί mesh δίκτυο, ανεξάρτητα από τον εξοπλισμό του παρόχου. Δοκιμασμένοι εξοπλισμοί για παράδειγμα είναι τα deco της tp-link. Μπορείς να δεις το Μ4 αν θέλεις wifi 5, ή το X20 αν θες wifi 6.

Περί σήματος wind:

Σε τηλέφωνο iPhone XS το πρώτο (παλιό μοντέλο), σήμερα το απόγευμα και διαβάζοντας εδώ  το φόρουμ περί κατάργησης του 3G κλπ, έκανα μια δοκιμή. 

Το τηλέφωνο έχει κάρτα f2g, είχε σήμα 2 γραμμές, το Wi-Fi ανοιχτό και τα δεδομένα κλειστά. 

Κλείνοντας το  Wi-Fi & ανοίγοντας τα δεδομένα, βλέπω πως ήταν η ρύθμιση στο 4G (δεν έχει 5G). 
Το γυρίζω σε 3G και βλέπω το σήμα να κουνιέται &,να πηγαίνει στις δύο γραμμές πάλι. 
Το πάω στο 2G και το σήμα τερμάτισε στις 4 γραμμές!

Το ξαναέκανα ακόμα μια φορά και πάλι το ίδιο αποτέλεσμα. 
Το έκανα και με ανοιχτό το Wi-Fi και το ίδιο αποτέλεσμα. 
Αυτή την ώρα μέσα στο σπίτι δείχνει φουλ σήμα που συνήθως είχε 2 γραμμές.  

Προσπάθησα να το κάνω to test & σε άλλο κινητό, δυστυχώς όμως είναι cosmote & δεν υπάρχει πλέον το 2G και δεν είδα διάφορες. Επίσης η cosmote έχει καλύτερο σήμα εδώ που μένω. 

Τι δεν έκανα: επειδή αυτό έγινε σήμερα δεν έχω κάποιες τηλεφωνικές κλήσεις ώστε να δω αν όντως είναι καλύτερο με 2G το σήμα. Πχ στο cosmote, μπορεί να έχει 1-2 γραμμές το σήμα και με την κλήση να φουλάρει. 

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι καλύτερα γιατί δε θα χάνει κλήσεις.  δοκιμάστε το 

Edited by hercoulis
διόρθωση autocorrect

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Καλημέρα, 

Έφτιαξα αυτό το θέμα για να μπορούμε να συζητάμε τις εξελίξεις και να ανταλλάζουμε απόψεις σχετικά με την ενοποίηση των δύο εταιρειών και τις αναβαθμίσεις που επρόκειτο να γίνουν. 

Μεταφορά συνδρομητών wind vision στη νόβα-εον, όσοι το επιθυμούν, στο τέλος του χρόνου. 

https://techmaniacs.gr/wind-vision/

2 minutes ago, Eliseos said:

Nova mobile ??καλέ τη είναι αυτό ; Έχουμε καμία εξέλιξη

AB38F8B0-2550-4820-9BF9-D2907F041058.png

Ξεκινούν τα καταστήματα της NOVA να πωλούν και υπηρεσίες κινητής της WIND. Προχωράει η συγχώνευση προς ολοταχώς!

• Administrators

Κλειδώνεται το παρόν καθώς υπάρχει παλαιότερο νήμα για τα νέα της εταιρείας, στο οποίο μάλιστα εξελίσσεται ήδη συζήτηση σχετικά με την ενοποίηση.

https://myphone.gr/forum/topic/92092

• The topic was locked
On 20/5/2019 at 5:19 ΜΜ, myphone-fan said:

Το πιο ακραίο παράδειγμα αυξήσεων τόσο σε αγορά πακέτων μηνυμάτων (είτε προς όλους είτε προς Wind/Q) το βρίσκουμε στην Q-card τα τελευταία χρόνια. Τεράστιες αυξήσεις με κλασικό παράδειγμα την μετατροπή των πακέτων 1€ σταδιακά σε πακέτα κόστους ~5€ ή 6€ χωρίς δυνατότητα επιλογής χαμηλότερου κόστους πακέτου (φυσικά με λιγότερες παροχές) και φυσικά μεγάλη αύξηση στο κόστος αποστολής απλού sms.:X:blink:

Πράγματι.
Και, από ότι βλέπω συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο

On 8/12/2016 at 2:14 ΜΜ, FKLDS said:

Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό που γράφω, αλλά όταν συμπλήρωσα τη φόρμα και μου ήρθε επιβεβαίωση στο μέιλ, απάντησαν μετά από 7 ημέρες.

Καλημέρα,

Ποια φόρμα συμπλήρωσες ;
Που υπάρχει ο σχετικός σύνδεσμος ;

On 17/6/2022 at 10:18 ΠΜ, nargiles_82 said:

Πράγματι.
Και, από ότι βλέπω συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο

Αυτοκαταστροφικά, όπως συνηθίζει άλλωστε η Wind εδώ και χρόνια...:classic_blink::classic_sad:

On 20/6/2022 at 6:25 ΜΜ, myphone-fan said:

Αυτοκαταστροφικά, όπως συνηθίζει άλλωστε η Wind εδώ και χρόνια...:classic_blink::classic_sad:

Έχω μία επιφύλαξη για αυτό.
Ίσως είναι αυτοκαταστροφικά, ίσως όμως είναι και συνειδητή επιλογή

6 ώρες πριν, nargiles_82 said:

Έχω μία επιφύλαξη για αυτό.
Ίσως είναι αυτοκαταστροφικά, ίσως όμως είναι και συνειδητή επιλογή

:classic_wacko::classic_blink::classic_sad:

On 24/6/2022 at 4:58 ΜΜ, myphone-fan said:

:classic_wacko::classic_blink::classic_sad:

Γιατί αντιδράς με αυτόν τον τρόπο ;

Το αποκλείεις να είναι μία συνειδητή στροφή στην στρατηγική τους ;

On 17/6/2022 at 10:28 ΠΜ, pluss said:

Και, απάντησαν εντός 24ώρου, το οποίο μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση διότι δεν το περίμενα.

• The title was changed to 2 κεραιες εκκχο της nova σε αποσταση ενος τετραγωνου μεταξυτ τους ειναι φυσιολογικο; εκπεμπουνε πολυ; .
  • The topic was locked