Jump to content

Nova 4G

paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

https://blog.yourkarma.com/introducing-neverstop

ειναι πραγματικα απεριοριστο

Εγω θελω να κρατησει τα MB η Wind οπως ειναι.Και οι αλλες 2 να αυξησουν τα MB τους(ειδικα η πρασινη).

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

https://blog.yourkarma.com/introducing-neverstop

ειναι πραγματικα απεριοριστο

Είμαι σε ένα πακέτο με απεριόριστα δεδομένα (εταιρικό) και 7Mbps QoS Speed restriction rule. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή λύση για αυτούς που κάνουν mainstream χρήση data. Viber, whatsapp, skype, Facetime, browsing, upgrades, youtube, instagram, Facebook etc... Αλλά ως εκεί. Για downloading από υπολογιστή είναι έτσι κι έτσι...

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Είμαι σε ένα πακέτο με απεριόριστα δεδομένα (εταιρικό) και 7Mbps QoS Speed restriction rule. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή λύση για αυτούς που κάνουν mainstream χρήση data. Viber, whatsapp, skype, Facetime, browsing, upgrades, youtube, instagram, Facebook etc... Αλλά ως εκεί. Για downloading από υπολογιστή είναι έτσι κι έτσι...

Καλα τα λες αλλα π.χ σε καρτα θα επρεπε να υπαρχει 5€ 1GB,10€ 2GB,15€ 5GB και 1000 λεπτα προς ολους+1000 προς ολο το x δικτυο.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να μην υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά της εταιρείας για τα συμβόλαια.

Εγω θελω να κρατησει τα MB η Wind οπως ειναι.Και οι αλλες 2 να αυξησουν τα MB τους(ειδικα η πρασινη).

Συμφωνω Νικο ΑΠΟΛΥΤΑ μαζι σου ;)

Για την χρήση που κάνετε φίλοι μου είστε μια χαρά. Για εμάς που είμαστε συνεχώς στην γύρα και τα 32,5 gb που έχουμε φτάνουν με πολύ ζόρι και με πολύ οικονομία για να καλύψουν τις ανάγκες μας πρέπει να γίνει κάτι. Ο μόνος τρόπος για να λυθεί είναι να έχουμε 2 πακέτα των πολλών gb.

Όλο αυτό κοστίζει πάνω από 100 ευρώ τον μήνα. Με κάτι ανάλογο που δεν μας ενδιαφέρουν τα πολλά γκάζια και εάν λογικό πάγιο είμαστε μια χαρά.

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

στην Πάτρα έχει πιάσει κανείς 4g γενικά;

τι συχνότητες είναι; με xiaomi note2 έχει πιάσει κανείς;

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ευτυχώς βρήκα και αυτό το post ευχαριστώ τον haforce

Από επίσκεψη σε Πάτρα το ΣΚ. 4G έχει βάλει 2 κεραίες έως τώρα. Μία στο κέντρο (Πλ.Γεωργίου) 2600 και μία στο Εθνικό στάδιο 800άρα. Θέλει αρκετό δρόμο για να έχει πλήρη κάλυψη. Τουλάχιστον 3-4 κεραίες ακόμα απαιτούνται με τις κυριότερες στον Άγιο Διονύσιο, στα Ζαρουχλέικα και στην περιοχή του Ρίου. Φυσικά σε 800ΜΗz. Ένα ανησυχητικό που είδα είναι ότι στα Ψηλαλώνια το 3g έχει μειωθεί αρκετά. Υπάρχει πρόβλημα ή λόγω αναβάθμισης έχουν "ρίξει" τεχνικά μια κεραία για να βάλουν 4G;
εσπρεσοσυζητήσεις www.e-spresso.gr

στην Πάτρα έχει πιάσει κανείς 4g γενικά;

τι συχνότητες είναι; με xiaomi note2 έχει πιάσει κανείς;

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ευτυχώς βρήκα και αυτό το post ευχαριστώ τον haforce

Εγώ πιάνω και στο σπίτι μου κοντά στο γήπεδο της Παναχαϊκής αλλά και στο κέντρο κανονικά.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Εγώ πιάνω και στο σπίτι μου κοντά στο γήπεδο της Παναχαϊκής αλλά και στο κέντρο κανονικά.

αχά ευχαριστώ μάλλον πρέπει να είναι στα 800 γιαυτό και δεν παίρνω ένδειξη 4G

Πραγματι ειναι 800αρα. Με το που εκλεισα την μπαντα Β20, εξαφανιστηκε, ενω cosmote και vodafone ανιχνευονται κανονικα.

Ολα αυτα στο γηπεδο της Παναχαικης.

Πραγματι ειναι 800αρα. Με το που εκλεισα την μπαντα Β20, εξαφανιστηκε, ενω cosmote και vodafone ανιχνευονται κανονικα.

Ολα αυτα στο γηπεδο της Παναχαικης.

Πώς "κλείνουμε" μπάντες από το κινητό, ή με άλλο τρόπο;

Είναι θέμα κινητού;

Το έχουμε πει, η WIND βάζει πολύ 800άρα, οπότε να προσέχετε τα κινητά που παίρνετε να την υποστηρίζουν... Ακόμα και στην Αθήνα, η πιο κοντινή μου 4G κεραία είναι με 800άρα (την έχει η συσκευή μου) και μένω στον 4ο όροφο... Όποτε ανοίγω τα δεδομένα, με συνδέει με αυτήν.

Όχι τίποτ' άλλο, απλά μετά θα "στολίζετε" με όμορφα επίθετα τη WIND, που οι άλλες έχουν 4G και αυτή δεν έχει... :lol: Ενώ με 800άρα θα έχει 4G σήμα ακόμα κι εκεί που δεν έχουν οι άλλες... ;)

Edited by MitsosDaBest13

Πώς "κλείνουμε" μπάντες από το κινητό, ή με άλλο τρόπο;

Είναι θέμα κινητού;

Σε συσκευη με Mediatec, κατεβαζεις MTK Engineering mode, πας στο band mode και διαλεγεις οποια θελεις.

Ισως να χρειαζεται να ειναι ρουτ η συσκευη. Δεν ειμαι σιγουρος.

τελικά η wind μόνο στα 800 και στα 2600 παίζει;

παίζει και 2600 πχ Αθήνα κέντρο, αεροδρόμιο

επαρχία κυρίως 800

παίζει και 2600 πχ Αθήνα κέντρο, αεροδρόμιο

επαρχία κυρίως 800

Αεροδρόμιο είχα δει 1800 το καλοκαίρι... Άλλαξε σε 2600; Ή τα έβαλε όλα μαζί; Cool :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε συσκευη με Mediatec, κατεβαζεις MTK Engineering mode, πας στο band mode και διαλεγεις οποια θελεις.

Ισως να χρειαζεται να ειναι ρουτ η συσκευη. Δεν ειμαι σιγουρος.

Το MTK Engineering mode https://play.google.com/store/apps/details?id=com.themonsterit.EngineerStarter&hl=el δουλεύει μόνο σε αυτές τις CPU https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_devices_using_Mediatek_SoCs , έτσι;

Πώς το βλέπω αν το κινητό μου φορά μια από αυτές;

Γράφει CPU: armeabi-v7a.

Αυτό:

Use the secret menu carefully..

if you don't know what you are doing... don't do it!!

τί είναι; Μπορεί να καταστρέψει το κινητό; {πχ μια μπάντα λήψης}?

Δε χρειάζεται root ή άλλη εφαρμογή.Πληκτρολογεις στον dialer *#*#3646633#*#*

Και πατάς κλήση (πράσινο)? μετά?

Τί κάνει αυτή η εντολή? Κλείνει ποιά μπάντα συχνοτήτων; Και πώς την επαναφέρεις;

Μπορεί να βρω κάπου συγκεντρωμένες όλες αυτές τις εντολές μπάντας; (και την επαναφορά τους?). Έχει διαφορετική εντολή κάθε εταιρία κινητής ή είναι οι ίδιες σε όλες τις εταιρίες;

Δεν χρειάζεται να πατήσεις κλήση,μπαίνει αυτόματα σε αυτό το μενού μόλις πληκτρολογήσεις αυτον τον αριθμό και δουλεύει σε όλα τα mtk.Εχει μέσα πάρα πολλές επιλογές και ναι αν δε ξέρεις μπορει να κάνεις πατάτα.Δεν ειναι μενού του παρόχου αλλα του κινητού αποκλειστικά και ειναι ο ίδιος τρόπος για όλα τα δίκτυα.Αλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα απο αυτό το μενού ειναι πχ να ρυθμίσεις τον ήχο http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=374049

Στο συγκεκριμένο θέμα τώρα για τις μπάντες.Αφου βάλεις τον κωδικό εμφανίζεται μια νέα καρτέλα και εκει επιλέγεις mtk settings-->band mode--> sim1 και εκει βλέπεις ποιες συχνότητες υποστηρίζει το κινητό.Σκρολάρεις στο lte mode και βλέπεις ποιες απο αυτές ειναι με άσπρο χρώμα και έχουν μπροστά ένα μπλε τικ.Ειναι αυτές που υποστηρίζει το κινητό.Ξετικάρεις όποια δε θες και πατάς SET και δοκιμάζεις αν πιάνει σήμα.Αν την θες πάλι ενεργοποιημένη την ξανατσεκάρεις και πατάς SET ή restore to default

Στην ίδια καρτέλλα με το band mode πιο κάτω βρίσκεται η επιλογή Network selecting.Μπαίνοντας εκει επιλέγεις αν θες πχ να κλειδώσει το κινητό μονο σε 2g/3g-4g/4g only σε περιπτώσεις που το χρειάζεσαι.Με τον ίδιο τρόπο το επαναφέρεις στα κανονικά.

Edited by bbbb

Δεν χρειάζεται να πατήσεις κλήση,μπαίνει αυτόματα σε αυτό το μενού μόλις πληκτρολογήσεις αυτον τον αριθμό και δουλεύει σε όλα τα mtk.Εχει μέσα πάρα πολλές επιλογές και ναι αν δε ξέρεις μπορει να κάνεις πατάτα.Δεν ειναι μενού του παρόχου αλλα του κινητού αποκλειστικά και ειναι ο ίδιος τρόπος για όλα τα δίκτυα.Αλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα απο αυτό το μενού ειναι πχ να ρυθμίσεις τον ήχο http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=374049

Στο συγκεκριμένο θέμα τώρα για τις μπάντες.Αφου βάλεις τον κωδικό εμφανίζεται μια νέα καρτέλα και εκει επιλέγεις mtk settings-->band mode--> sim1 και εκει βλέπεις ποιες συχνότητες υποστηρίζει το κινητό.Σκρολάρεις στο lte mode και βλέπεις ποιες απο αυτές ειναι με άσπρο χρώμα και έχουν μπροστά ένα μπλε τικ.Ειναι αυτές που υποστηρίζει το κινητό.Ξετικάρεις όποια δε θες και πατάς SET και δοκιμάζεις αν πιάνει σήμα.Αν την θες πάλι ενεργοποιημένη την ξανατσεκάρεις και πατάς SET ή restore to default

Στην ίδια καρτέλλα με το band mode πιο κάτω βρίσκεται η επιλογή Network selecting.Μπαίνοντας εκει επιλέγεις αν θες πχ να κλειδώσει το κινητό μονο σε 2g/3g-4g/4g only σε περιπτώσεις που το χρειάζεσαι.Με τον ίδιο τρόπο το επαναφέρεις στα κανονικά.

Πάρα πολύ χρήσιμο , σε ευχαριστώ πολύ.

Να σε ρωτήσω: Πρέπει η CPU να είναι mtk, έτσι; Σε αυτά δουλεύει; https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_devices_using_Mediatek_SoCs

Εμένα γράφει CPU: armeabi-v7a. Από αυτό καταλαβαίνω αν είναι mtk? Του δικού μου κινητού είναι;

Και μια ερώτηση που θα μου έλυνε "τα χέρια":

Μπορώ να επιλέξω με αυτό τον τρόπο (σε περιοχή που έχει μόνο 2G) μόνο το Edge και να μην "μπαίνει" σε G?

Είναι άλλη συχνότητα το Edge και άλλη το G? ΣτηWind αναφέρομαι φυσικά, μπας και μπορώ με κάποιο τρόπο να κατεβάσω έστω με 0,02Mbps και να μην με "πετά" σε G που δεν κατεβάζει τίποτα.

Σε ευχαριστώ.

Βοηθάνε αυτά πουθενά; (να "καρφώσω" Edge και να μην "ξεφεύγει" σε G?)

http://i.share.pho.to/4be3448b_c.png

http://i.share.pho.to/8c132c43_c.png

http://i.share.pho.to/f00d82b1_c.png

Edited by jimmiss

Nαι δουλεύει σε όλα αυτά.Δυστυχώς μόνο σε Edge δε γίνεται καθως έχω την εντύπωση ότι το edge ειναι πρακτικά 2,5G κατι ανάλογο σαν το 3g-->umts/hsdpa,hspda+

Nαι δουλεύει σε όλα αυτά.Δυστυχώς μόνο σε Edge δε γίνεται καθως έχω την εντύπωση ότι το edge ειναι πρακτικά 2,5G κατι ανάλογο σαν το 3g-->umts/hsdpa,hspda+

Το Edge (ας πούμε της Wind) έχει συγκεκριμένη μπάντα (ή συνδυασμό μπαντών) που δουλεύει , ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ G;

Το Edge (ας πούμε της Wind) έχει συγκεκριμένη μπάντα (ή συνδυασμό μπαντών) που δουλεύει , ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ G;

Το Edge χρησιμοποιεί άλλη διαμόρφωση στη μεταγωγή πακέτων. Δεν έχει σχέση με τη μπάντα. Δε γίνεται αυτό που λες. Εκτός αν πας και αλλάξεις την κεραία της Wind. Μην παίζετε με τις συχνότητες. Όλες μπαίνουν και σχεδόν παντού. Κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Αυτό το μενού είναι μόνο για gaming.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το Edge χρησιμοποιεί άλλη διαμόρφωση στη μεταγωγή πακέτων. Δεν έχει σχέση με τη μπάντα. Δε γίνεται αυτό που λες. Εκτός αν πας και αλλάξεις την κεραία της Wind. Μην παίζετε με τις συχνότητες. Όλες μπαίνουν και σχεδόν παντού. Κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Αυτό το μενού είναι μόνο για gaming.

Άρα:

Στο ΠΡΑΚΤΙΚΟ μου πρόβλημα πως να μην μου ξεφεύγει σε G, όταν σε συγκεκριμένες μόνο θέσεις (και προσανατολισμούς) του κινητού "πιάνει" Edge Wind (μπας και μπορέσω να κατεβάσω κανα 0,01Mbs), δεν είναι εδώ η λύση, έτσι;

Το έχω ξαναζητήσει αυτό (το "κάρφωμα" σε Edge Wind) ακόμα και στο xda.developers και κανείς δεν έχει απάντηση.

Ως τότε, θα περιμένω το 4G της Wind:

http://www.speedtest.net/result/4556494370.png :p :lol:

Άρα:

Στο ΠΡΑΚΤΙΚΟ μου πρόβλημα πως να μην μου ξεφεύγει σε G, όταν σε συγκεκριμένες μόνο θέσεις (και προσανατολισμούς) του κινητού "πιάνει" Edge Wind (μπας και μπορέσω να κατεβάσω κανα 0,01Mbs), δεν είναι εδώ η λύση, έτσι;

Το έχω ξαναζητήσει αυτό (το "κάρφωμα" σε Edge Wind) ακόμα και στο xda.developers και κανείς δεν έχει απάντηση.

Ως τότε, θα περιμένω το 4G της Wind:

http://www.speedtest.net/result/4556494370.png :p :lol:

Αυτό που ζητάς δεν είναι εφικτό. Μόνο αν κλειδώσεις σε συγκεκριμένη κυψέλη που έχει edge. Προφανώς δε το ρωτάς σωστά. Αυτό που ρωτάς δεν υφίσταται. Ρώτα τους αν γίνεται να κλειδώσεις σε συγκρεκριμένο cell του δικτύου. Δεν έχω δουλεψει με ΜΤΚ και δε ξέρω πως γίνεται. Σε Qualcomm γίνεται. Για την ακρίβεια σε Qualcomm μπορείς να κλειδώσεις και σε επίπεδο διαμόρφωσης σε LTE :lol: (και άμα δουλέψει έλα να μου πεις...). Το πρόβλημα με την Qualcomm είναι ότι δεν ανοίγει αυτά τα χαρτιά σε απλούς καταναλωτές.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• The title was changed to Nova 4G