Jump to content

4G LTE

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

4 minutes ago, George6633 said:

Ίσως έχω κάνει εγώ πολύ ζουμ,είναι πάνω στο βουνό και μια άλλη περιοχή λίγο πιο δίπλα που βγαίνει στο Google Maps είναι στα 6 χιλιόμετρα οπότε νομίζω σωστά γράφει 

IMG_20250612_141710711.jpg

Νόμιζα πως είναι χωρίς zoom 

Hlias.

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 14,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

1537

• georgemv

741

• cmvr

1014

• georgebad

1099

Νέα Δημητριάδα Βόλου. 

Λόγω της βλάβης της 104752, την επιλέγουν πολύ λίγες συσκευές, άρα έχει αδειάσει, και ακόμα με μόνο 40mhz bw πάει τρένο. 

Screenshot_2025-06-21-20-08-15-576_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.da62c85240d049a9ca8d05d7b0857c18.jpgScreenshot_2025-06-21-20-07-43-287_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.7e84ba63cfa96f3e7b241e617c0924d4.jpg

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

Λογικά το βράδυ θα ξεκινήσουν τον απομακρυσμένο έλεγχο. Τρίτη εάν δεν σε έχουν πάρει θα ξανά μπεις τσατ και θα ρωτήσεις την εξέλιξη του αιτήματος. Λογικά θα το τρέξουν..όσες φορές σε παρόμοια περίπτωση Δευτέρα έρχονταν και έφτιαχναν. Το αίτημα δηλαδή πάει κατευθείαν σε άλλο τμήμα. 

Hlias.

Καφετέρια Naftilos, εξωτερικός χώρος, Καλά Νερά Πηλίου 

Screenshot_2025-06-22-00-02-07-136_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.8866e43f66334391a0298b2c461d1114.jpgScreenshot_2025-06-22-00-01-58-925_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.5d14c9d895454f2965d5b7fa173e00d3.jpg

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

Καλησπέρα σας, το Σαββατοκύριακο βρέθηκα ΒΑ Αττική Νέα Μάκρη , παραλία Μαραθώνα, Ζούμπερι. Η κατάσταση εντελώς απογοητευτική. Επιτρέπεται σε τέτοιους καλοκαιρινούς προορισμούς το δίκτυο να έχει 2 γραμμές max και το ίντερνετ ουσιαστικά ανύπαρκτο?. Δεν ξέρω τι να πω η ίδια εικόνα σε όλο το παραλιακό μέτωπο! Παραθέτω από Ζούμπερι:

Screenshot_20250628_214910_Speedtest.jpg

2 ώρες πριν, vabiris said:

Καλησπέρα σας, το Σαββατοκύριακο βρέθηκα ΒΑ Αττική Νέα Μάκρη , παραλία Μαραθώνα, Ζούμπερι. Η κατάσταση εντελώς απογοητευτική. Επιτρέπεται σε τέτοιους καλοκαιρινούς προορισμούς το δίκτυο να έχει 2 γραμμές max και το ίντερνετ ουσιαστικά ανύπαρκτο?. Δεν ξέρω τι να πω η ίδια εικόνα σε όλο το παραλιακό μέτωπο! Παραθέτω από Ζούμπερι:

Περιοχή τύμβος Μαραθώνα :

Screenshot_20250629_002157_Speedtest.jpg

Τη προηγούμενη εβδομάδα στον Μαραθώνα δεν ειχα κάποιο πρόβλημα με το δίκτυο. Αφού έχεις το Galaxy A54 γιατί δε το γυρνάς σε 5G καλύτερα;

Εαν σου είναι εύκολο και περνάς απο κει δωσε εμας ενα Netmonster να δούμε τι παίζει. 

Hlias.

10 ώρες πριν, vabiris said:

Περιοχή τύμβος Μαραθώνα :

Screenshot_20250629_002157_Speedtest.jpg

Είναι πολύ περίεργο αυτό που λες. Το packet loss 33.2% δείχνει οτι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. 

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

11 ώρες πριν, mixtri said:

Είναι πολύ περίεργο αυτό που λες. Το packet loss 33.2% δείχνει οτι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. 

Το έχω δεί άπειρες φορές με 5G Stand Alone Band N1 N28 ίσως και σε N78 )

Για κάποιο άγνωστο λόγο η Telekom όταν εχει μεγάλη κίνηση σε Band 1 Band 28 συμπεριφέρεται έτσι δυστυχώς. 

Απαράδεκτο QoS για έτος 2025 !

Κατι κάνουν ΠΟΛΥ ΛΆΘΟΣ στην Ericsson.

Screenshot_20250620-145401.Speedtest.thumb.png.60681b8f9aa360b9416f4738e888622d.png

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

35 minutes ago, HORGRAP said:

Το έχω δεί άπειρες φορές με 5G Stand Alone Band N1 N28 ίσως και σε N78 )

Για κάποιο άγνωστο λόγο η Telekom όταν εχει μεγάλη κίνηση σε Band 1 Band 28 συμπεριφέρεται έτσι δυστυχώς. 

Απαράδεκτο QoS για έτος 2025 !

Κατι κάνουν ΠΟΛΥ ΛΆΘΟΣ στην Ericsson.

Screenshot_20250620-145401.Speedtest.thumb.png.60681b8f9aa360b9416f4738e888622d.png

Δηλαδή αν πραγματικά έχει μεγάλη κίνηση τι να κάνουν; Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Το packet loss είναι σε upper layers στο κινητό σου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νομίζω πως ΟΛΟΙ συμφωνούμε πως η Telekom ( Cosmote . edit)  πάντα υπέφερε στο Upload από τη συσκευή προς τα Cells.

Όλα σχεδόν τα προβλήματα ξεκινάνε από εκεί 

Χωρίς Upload δεν έχεις ...σωστό Download

Χωρίς Upload δεν έχεις σταθερό  και αξιόπιστο latency .

Χωρίς Upload δεν αξιοποιούν το ...Download φάσμα όσο θα μπορούσαν. 

Όπου έχουν ΣΩΣΤΟ MIMO 4 με σωστά μετρημένα πεδία στα κελιά το Upload είναι τέλειο. 

Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις η Cosmote το Upload Optimization το εχει χεσμένο

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

8 ώρες πριν, HORGRAP said:

Νομίζω πως ΟΛΟΙ συμφωνούμε πως η Telekom ( Cosmote . edit)  πάντα υπέφερε στο Upload από τη συσκευή προς τα Cells.

Όλα σχεδόν τα προβλήματα ξεκινάνε από εκεί 

Χωρίς Upload δεν έχεις ...σωστό Download

Χωρίς Upload δεν έχεις σταθερό  και αξιόπιστο latency .

Χωρίς Upload δεν αξιοποιούν το ...Download φάσμα όσο θα μπορούσαν. 

Όπου έχουν ΣΩΣΤΟ MIMO 4 με σωστά μετρημένα πεδία στα κελιά το Upload είναι τέλειο. 

Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις η Cosmote το Upload Optimization το εχει χεσμένο

Εγώ ποτέ δεν είχα πρόβλημα με upload στην Cosmote στο iphone μου. Το Xiaomi είναι πατσαβούρα και είχα θέματα. Έκανε ότι να ναι με το power headroom.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν μπήκα καν στη διαδικασία να ανοίξω Netmonster,ξενέρωσα τόσο που το ξέχασα...Στην αρχή του Λαγανά σε βεράντα 1ου ορόφου,έχουν φάει μεγάλη πίκρα τα παιδιά από εκεί,δεν ξέρουν πως να χειριστούν την κατάσταση και παλεύουν 8 διαμερίσματα με 2 γραμμές ίντερνετ να κάνουν κλήσεις και να μπούνε στο ίντερνετ...Αν έμενα εκεί δεν υπήρχε περίπτωση να έχω Cosmote,είναι απαράδεκτοι. 

Screenshot_20250706_020600_Speedtest.jpg

Edited by George6633

19 ώρες πριν, George6633 said:

Δεν μπήκα καν στη διαδικασία να ανοίξω Netmonster,ξενέρωσα τόσο που το ξέχασα...Στην αρχή του Λαγανά σε βεράντα 1ου ορόφου,έχουν φάει μεγάλη πίκρα τα παιδιά από εκεί,δεν ξέρουν πως να χειριστούν την κατάσταση και παλεύουν 8 διαμερίσματα με 2 γραμμές ίντερνετ να κάνουν κλήσεις και να μπούνε στο ίντερνετ...Αν έμενα εκεί δεν υπήρχε περίπτωση να έχω Cosmote,είναι απαράδεκτοι. 

Screenshot_20250706_020600_Speedtest.jpg

Μήπως αν έβαζαν εξωτερική μονάδα τα πράγματα να ήταν καλά; Έχει τουλάχιστον 6-9dB καλύτερο σήμα και αν το βάλουν σε εξωτερικό χώρο λογικά θα δουλεύει σωστά. Έχει σώσει κόσμο η εξωτερική μονάδα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αγία Κυριακή Καμπιά Ευβοίας (Για όσους ξέρουν, είναι πριν τη Στενή Δίρφυος)

spacer.png

spacer.png

Δε συμβιβάζομαι για κάτι καλύτερο, η Vodafone σε 4G+ συσκευή λέει 4G,σκέτο 0 γραμμούλες. Δεν έχω ιδέα από που έχει σήμα η κάθε εταιρεία.

Αντίστοιχη μέτρηση στο νήμα 5G NR.

Hlias.

1 hour ago, mixtri said:

Μήπως αν έβαζαν εξωτερική μονάδα τα πράγματα να ήταν καλά; Έχει τουλάχιστον 6-9dB καλύτερο σήμα και αν το βάλουν σε εξωτερικό χώρο λογικά θα δουλεύει σωστά. Έχει σώσει κόσμο η εξωτερική μονάδα.

Αυτό με την εξωτερική μονάδα βοηθάει;Γιατί η μέτρηση έγινε σε εξωτερικό χώρο,μέσα στο σπίτι βγάζει εκτός δικτύου. 

10 minutes ago, George6633 said:

Αυτό με την εξωτερική μονάδα βοηθάει;Γιατί η μέτρηση έγινε σε εξωτερικό χώρο,μέσα στο σπίτι βγάζει εκτός δικτύου. 

Ok. Δε νομίζω να πάει τρελά καλύτερα. Εκτός αν παίξουν αρκετά με το ύψος. Θέλει δοκιμή. Δεν χάνουν να ζητήσουν ένα router για δοκιμή.

[sIGPIC][/sIGPIC]

2 minutes ago, mixtri said:

Ok. Δε νομίζω να πάει τρελά καλύτερα. Εκτός αν παίξουν αρκετά με το ύψος. Θέλει δοκιμή. Δεν χάνουν να ζητήσουν ένα router για δοκιμή.

Θα τους πω αλλά εδώ έχουν έρθει για σεζόν οπότε το πρόβλημα προκύπτει το βράδυ που επιστρέφουν και πρεπει να μιλήσουν με τον ιδιοκτήτη για περαιτέρω ενέργειες. 

Edited by George6633

Κεραίες Omni έχω δει πολλές στη ζωή μου... λιωμένη Omni πρώτη φορά 😂💀

spacer.png

Η κεραία βρίσκεται στην Στροφυλιά (Βόρεια Εύβοια). Είχα ανεβάσει και σάπιες μετρήσεις μόνο Β20 και Ν1 εκπέμπει ακόμη και δίπλα. 

ΥΓ Περσινή φωτογραφία επιτέλους ανέβηκε στην ΕΕΑΕ! Ξεκίνησαν να ανανεώνουν υλικό επιτέλους (για CellMapper).

Hlias.

9 ώρες πριν, elkons said:

Κεραίες Omni έχω δει πολλές στη ζωή μου... λιωμένη Omni πρώτη φορά 😂💀

spacer.png

Η κεραία βρίσκεται στην Στροφυλιά (Βόρεια Εύβοια). Είχα ανεβάσει και σάπιες μετρήσεις μόνο Β20 και Ν1 εκπέμπει ακόμη και δίπλα. 

ΥΓ Περσινή φωτογραφία επιτέλους ανέβηκε στην ΕΕΑΕ! Ξεκίνησαν να ανανεώνουν υλικό επιτέλους (για CellMapper).

Η omni πρέπει να είναι μόνο για την B3, τα άλλα τα πανελακια παίζουν τις υπόλοιπες πχ B1 B20 πιστεύω από κει 

2 ώρες πριν, johnny_htc said:

Η omni πρέπει να είναι μόνο για την B3, τα άλλα τα πανελακια παίζουν τις υπόλοιπες πχ B1 B20 πιστεύω από κει 

Ακριβώς ναι έτσι γίνεται και στην Ερέτρια αλλά είναι πολυ καλύτερη από αυτή στη φωτογραφία, εμφανισιακά και αποδοτικά. Στη κάλυψη γτπ και οι δύο. Πόσο θα τους κοστίσει να την αλλάξουν τουλάχιστον εκει οχι στο χωριό, κέρδος είναι..

Hlias.