Jump to content

4G LTE

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μου κάνει εντύπωση η ταχύτητα του upload.Θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον η διπλάσια.Με σαφώς υποδεέστερα κινητά απο το 6s όταν η ταχύτητα του download είναι πάνω απο 100mbps,το upload είναι πάνω απο 40 στις μετρήσεις που κάνω προσωπικά στο δίκτυο της cosmote

Γενικά τον τελευταίο καιρό υποφέρει το upload της Cosmote στην Πάτρα, άγνωστο γιατί.

• Απαντήσεις 14,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

1486

• georgemv

736

• cmvr

1009

• georgebad

1099

Και το show με το upload συνεχίζεται.

Ρε, λες να κάνουν CA με band 38 και να το έχουν δώσει όλο στο downlink? :lol::lol::lol:

IMG_0016.jpg

Κι εγώ πριν λίγο στην παραλία Αναύρου (Βόλος) έπιασα γύρω στα 80 mbpa downloading και κάπου στα 7 mbps uploading

Ρε, λες να κάνουν CA με band 38 και να το έχουν δώσει όλο στο downlink? :lol::lol::lol:

IMG_0016.jpg

Κάνει beamforming η Cosmote στο unlink? Μπορεί το reciprocity να είναι άκυρο. Θέλει προσοχή.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

@mixtri,

φύτρωσε κι άλλο micro προς Παπά Νερό παραλία, όπου είχε θέματα μέχρι πέρυσι. Με LTE 800, UMTS 2100, GSM 900/1800:p:lol:

Μόνο η VF είχε λίγο LTE 800 πέρυσι εκεί από το σταθμό στο Μούρεσι.

Πραγματικά, παίζει με όλα αυτά τα micros και τους σταθμούς να τις αφήσει τις άλλες αιώνες πίσω

@mixtri,

φύτρωσε κι άλλο micro προς Παπά Νερό παραλία, όπου είχε θέματα μέχρι πέρυσι. Με LTE 800, UMTS 2100, GSM 900/1800:p:lol:

Μόνο η VF είχε λίγο LTE 800 πέρυσι εκεί από το σταθμό στο Μούρεσι.

Πραγματικά, παίζει με όλα αυτά τα micros και τους σταθμούς να τις αφήσει τις άλλες αιώνες πίσω

Λογικό είναι. Αφού στην Ελλάδα υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Αλλά τουλάχιστον οι άλλες έχουν μισά έξοδα τώρα και μπορούν άνετα με μικρομυματικα να την φτάσουν. Καμία δικαιολογία με Victus.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι, αλλά ΔΕΝ το κάνουν. Τουλάχιστον σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές.

Υπάρχει μεγάλη σύγκλιση :) Τουλάχιστον για τις αναβαθμισμενες περιοχές επαρχιακά. Είναι ακόμη η αρχή.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κάνει beamforming η Cosmote στο unlink? Μπορεί το reciprocity να είναι άκυρο. Θέλει προσοχή.

Σε έχασα Μιχάλη. Έχει 2 κεραιοστοιχεία, άρα μπορεί να κάνει phase shift για βασικό beamforming (εάν κάνει κι όλας, δεν ξέρω).

Τι μπορεί να είναι ρυθμισμένο λάθος εκεί;

IMG_0016.jpg

Μήπως είναι τοπικό το θέμα με το upload? Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο στην Αθήνα τουλάχιστον ούτε το τριήμερο προχθές στην Ερέτρια (Ν. Ευβοιας), που παρεμπιπτόντως είχε 4g+ ακόμα και παραλιακά.

Σε έχασα Μιχάλη. Έχει 2 κεραιοστοιχεία, άρα μπορεί να κάνει phase shift για βασικό beamforming (εάν κάνει κι όλας, δεν ξέρω).

Τι μπορεί να είναι ρυθμισμένο λάθος εκεί;

To phaseshift parameter μπορεί να υπολογίζεται λανθασμένα, αλλά αυτό είναι πολύ γενικό πρόβλημα στο FDD. Επιπλέον μπορεί στο SC-FDMA uplink να χρησιμοποιεί το 2ο configuration (δε θυμάμαι πως λέγεται...χμμμ) που κάνει spread το signal @DFT για mobility or the other way around.

Δε ξέρω, δύσκολη ερώτηση. Μια τελευταία ερώτηση: στο κάνει όταν αλληλοκαλύπτεσαι από κεραίες; Μπορείε να παίζει παρεμβολή στο uplink. Μη ξεχνάς ότι το SC-FDMA δεν έχει τις ιδιότητες του OFDMA και είναι πιο ευαίσθητο στις παρεμβολές.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Από τη Θέρμη και μετά...Ραιδεστός, Λακιά, Σουρωτή, Βασιλικά, Γαλάτιστα... το 4G είναι σχεδόν ανύπαρκτο εν αντιθέσει με την μπλε που εδώ και 2 μήνες έχει κάνει θαύματα...φουλ 4G!!!

Επιβεβαιώνω και εγώ τα λεγόμενα του damierom. 4g κοσμοτε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκη απλά άθλιο έως ανύπαρκτο.

Στάλθηκε από το HUAWEI NXT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

To phaseshift parameter μπορεί να υπολογίζεται λανθασμένα, αλλά αυτό είναι πολύ γενικό πρόβλημα στο FDD. Επιπλέον μπορεί στο SC-FDMA uplink να χρησιμοποιεί το 2ο configuration (δε θυμάμαι πως λέγεται...χμμμ) που κάνει spread το signal @DFT για mobility or the other way around.

Δε ξέρω, δύσκολη ερώτηση. Μια τελευταία ερώτηση: στο κάνει όταν αλληλοκαλύπτεσαι από κεραίες; Μπορείε να παίζει παρεμβολή στο uplink. Μη ξεχνάς ότι το SC-FDMA δεν έχει τις ιδιότητες του OFDMA και είναι πιο ευαίσθητο στις παρεμβολές.

Είμαι σε κέντρο αστικού ιστού. Γίνεται χαμός από κεραίες στο ίδιο channel στην band3 που προφανώς γίνεται aggregate με την 7.

Είμαι σε κέντρο αστικού ιστού. Γίνεται χαμός από κεραίες στο ίδιο channel στην band3 που προφανώς γίνεται aggregate με την 7.

Το ίδιο κάνει και η ΕΕ στην Αγγλία από όσο ξέρω. Δεν έχω πρόβλημα με το upload με aggregation. Κάτι στις ρυθμίσεις της T-mobile φταίει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το ίδιο κάνει και η ΕΕ στην Αγγλία από όσο ξέρω. Δεν έχω πρόβλημα με το upload με aggregation. Κάτι στις ρυθμίσεις της T-mobile φταίει.

Η ΕΕ του ΗΒ παρουσιάζει παρόμοια αποτελέσματα στη Band 7 και όταν είναι βασική η Band 3 αλλά κάνει ταυτόχρονα CA με Band 7. Είναι περίπλοκο το θέμα, αλλά βασικά οι κύριοι λόγοι που γίνεται αυτό στην ΕΕ (του ΗΒ) είναι ότι δεν υπάρχει CA στο upload και η ένταση του upload είναι χαμηλότερη από του download στην Band 7, στα επίπεδα της Band 3, η οποία όμως εδώ έχει ήδη χαμηλότερη ένταση γενικότερα γιατί έχει ρυθμιστεί ώστε να μην εκπέμπει πέρα από το U2100 ή σε ορισμένες δοκιμαστικές περιοχές το G1800.

Δεν γνωρίζω πώς το έχει ρυθμίσει η Cosmote. Μπορεί να οφείλεται αλλού.

Τέλος, η T-Mobile δεν είναι επίσημη εμπορική ονομασία.

Ίσως είναι τοπικό το πρόβλημα στην Πάτρα, κανονικά περίπου 50+mbps το upload σήμερα εδώ στο κέντρο Αθήνας.

----- προσθήκη μηνύματος 112 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Είναι-δεν είναι τουλάχιστον έχει μετοχική σταθερότητα...και μητρική συναφής δραστηριότητας.

Ευτυχώς που δεν έχει και αυτή Άγγλους Γάλλους Πορτογάλους καθε τρεις και λίγο, και για μεγαλομετοχους διαχειριστές κεφαλαίων (hedge funds).

Edited by stefanos1999

Η ΕΕ του ΗΒ παρουσιάζει παρόμοια αποτελέσματα στη Band 7 και όταν είναι βασική η Band 3 αλλά κάνει ταυτόχρονα CA με Band 7. Είναι περίπλοκο το θέμα, αλλά βασικά οι κύριοι λόγοι που γίνεται αυτό στην ΕΕ (του ΗΒ) είναι ότι δεν υπάρχει CA στο upload και η ένταση του upload είναι χαμηλότερη από του download στην Band 7, στα επίπεδα της Band 3, η οποία όμως εδώ έχει ήδη χαμηλότερη ένταση γενικότερα γιατί έχει ρυθμιστεί ώστε να μην εκπέμπει πέρα από το U2100 ή σε ορισμένες δοκιμαστικές περιοχές το G1800.

Δεν γνωρίζω πώς το έχει ρυθμίσει η Cosmote. Μπορεί να οφείλεται αλλού.

Δηλαδή θες να πεις ότι το power control για το uplink@band 7 είναι το ίδιο με την band 3 όταν γίνεται aggregation@downlink; Αυτό ακούγεται εντελώς λάθος για τους λόγους που είπες παρακάτω. Δεν υπάρχει λόγος να διαφοροποιήσεις τον αλγόριθμο μεταξύ διαφορετικών μπαντών, άλλα είναι τα κριτήρια όπως packet loss, traffic, παρεμβολή. Δε ξέρω αν είναι κάποιος περιορισμός στη baseband αλλά ακούγεται "λάθος".

Σημείωση: το power control @uplink είναι εντελώς διαφορετικό από @downlink.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δηλαδή θες να πεις ότι το power control για το uplink@band 7 είναι το ίδιο με την band 3 όταν γίνεται aggregation@downlink; Αυτό ακούγεται εντελώς λάθος για τους λόγους που είπες παρακάτω. Δεν υπάρχει λόγος να διαφοροποιήσεις τον αλγόριθμο μεταξύ διαφορετικών μπαντών, άλλα είναι τα κριτήρια όπως packet loss, traffic, παρεμβολή. Δε ξέρω αν είναι κάποιος περιορισμός στη baseband αλλά ακούγεται "λάθος".

Σημείωση: το power control @uplink είναι εντελώς διαφορετικό από @downlink.

Ναι φυσικά παίζουν και οι παράμετροι του packet loss, noise, cell edge κλπ. Γι'αυτό έγραψα ότι είναι περίπλοκο το θέμα.

Μην ξεχνάμε ότι το 2600 είναι υψηλή συχνότητα και δεν διαπερνά το ίδιο καλά με το 1800.

Το κάνει και στο Nexus, άρα δεν είναι θέμα συσκευής.

Το δε Nexus δεν κάνει τίποτα advanced στην Cosmote, ούτε CA, ούτε high order modulation, ούτε προφανώς volte/vowifi.

Το κάνει και στο Nexus, άρα δεν είναι θέμα συσκευής.

Το δε Nexus δεν κάνει τίποτα advanced στην Cosmote, ούτε CA, ούτε high order modulation, ούτε προφανώς volte/vowifi.

Πολύ περίεργο, πάρα πολύ περίεργο! :worry:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πολύ περίεργο, πάρα πολύ περίεργο! :worry:

Το δοκίμασα αρκετά σε μια περίοδο 1 εβδομάδας. Αν πιάνει αρκετά καλό σήμα το iPhone δίνει γύρω στα 200mbps. Το nexus έχει ταβάνι κάτω από τα 70 no matter what. Πρέπει να είναι θέμα radio image.

Σε χάλια σήμα είναι ελαφρώς καλύτερο το nexus.

Το google carrier services δημοσίευσε προχθές νέα έκδοση (2.2.067), ακόμη όμως μόνο RCS. Edited by stefanos1999