Jump to content

kostas_pav

Members
 • Δημοσιεύσεις

  2.074
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by kostas_pav

 1. Δεν το κάνει και στο What's Up αυτό; Δεν το χρησιμοποιώ σε περιαγωγή ιδιαίτερα. Μόνο για εισερχόμενες από υπηρεσίες κάποιες φορές.
 2. Καλησπέρα, Ζω στο εξωτερικό αλλά ταξιδεύω πολύ συχνά στην Ελλάδα. Για να μην χάσω τον ελληνικό αριθμό What's Up που χρησιμοποιώ με υπηρεσίες και άλλες επαφές, αναγκάζομαι να ανανεώνω σχεδόν κάθε μήνα και έχω μαζέψει ένα αρκετά μεγάλο υπόλοιπο. Δεν μπορώ να το ξοδέψω εύκολα γιατί πάντα υπάρχει κάποιο πακέτο προσφοράς που με καλύπτει ή χρησιμοποιώ και τον αριθμό εξωτερικού σε περιαγωγή για κάποιες εξερχόμενες αφού είναι δωρεάν (δυστυχώς με χάλια ποιότητα 2G και όχι VoLTE αφού ακόμα αργούν για το VoLTE roaming). Μερικές φορές λέω αστιευόμενος σε γνωστούς μου ότι θα τα χαλάσω σε χαρτορίχτρες 901 😆 Υπάρχει περίπτωση αν τους ζητήσω να το κάνουν συμβόλαιο να μου αφαιρέσουν το υπόλοιπο του What's Up από τα πάγια; Επίσης, υπάρχει κάποια καλή προσφορά για συμβόλαιο με απεριόριστα; Δεν θέλω να σκέφτομαι τη χρήση και να ελέγχω συνεχώς το υπόλοιπο όπως κάνω τώρα. Είχα δει κάποιους εδώ να πετυχαίνουν τιμές με €28/μήνα ή λιγότερο. Οι προσφορές από το My Cosmote ποτέ δεν περιέχουν κάτι που να με ενδιφέρει. Προωθούν συνεχώς το Cosmote Neo που δεν με ενδιαφέρει. Έχω Cosmote TV, αλλά όχι σταθερή τηλεφωνική σύνδεση. Ο αριθμός μου είναι σε Cosmote One σχήμα που περίεχει σταθερή τηλεφωνική σύνδεση σε άλλο ΑΦΜ και δεν είμαι ο κύριος αριθμός. Ο κάτοχος του άλλου ΑΦΜ δεν ενδιαφέρεται για συμόλαια και δεν θέλω να μπλέξω τρίτο πρόσωπο. Το Cosmote One είναι καθαρά για λόγους ευκολίας και είναι δωρεάν έτσι κι αλλιώς. Εννοείται όλα στην ίδια ελληνική διεύθυνση κατοικίας στην οποία και διαμένω κάθε φορά που επισκέπτομαι.
 3. Αυτό δεν συμβαίνει με τα τωρινά δεδομένα;
 4. Σύμφωνα με αυτά που απάντησε η ΕΕΤΤ, οι τωρινές πρακτικές είναι παράνομες. Ο πάροχος δέκτης χρεώνει €30 τέλος φορητότητας ή τέλος ενεργοποίησης από φορητότητα μόνο σε συνδρομητές καρτοκινητής. Τα νέα πακέτα καρτοκινητής δίνονται δωρεάν σε δημόσιους χώρους ως προσφορά ή με χρέωση από καταστήματα, μέση τιμή €10. Τα νέα συμβόλαια δίνονται δωρεάν. Νέα συμβόλαια από φορητότητα επίσης δίνονται δωρεάν.
 5. kostas_pav

  iPhone X

  Γνωρίζω πως είναι το μην ενοχλείτε. Ρώτησα το χρήστη που αντιμετοπίζει το αναφερθέν πρόβλημα, αν γίνεται σε κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή, γιατί όσες εφαρμογές δεν έχουν υλοποιήσει το ειδικό kit κλήσεων της Apple έχουν θέματα με τη διαχείρηση κλήσεων.
 6. kostas_pav

  iPhone X

  Κλήσεις δικτύου ή από κάποια εφαρμογή;
 7. kostas_pav

  iPhone X

  Στο WiFi Calling αλλάζει το όνομα του δικτύου. Στο VoLTE δεν αλλάζει κάτι. Και στα δύο, πήγαινε Settings > General > About και πάτησε πάνω στο Carrier. Αν αλλάξει σε IMS Status είσαι συνδεδεμένος σε ένα από τα δύο. Στην Ελλάδα που παρέχεται μόνο από την COSMOTE προς το παρών θέλει ενεργοποίηση με μήνυμα. Και φυσικά να είναι ενεργό και στις ρυθμίσεις της συσκευής Settings > Mobile Data > WiFi Calling: On και Settings > Mobile Data > Monile Data Options > Enable 4G > Voice & Data
 8. kostas_pav

  iPhone X

  Ναι με ΕΕ από Ηνωμένο Βασίλειο
 9. kostas_pav

  iPhone X

  Χρησιμοποιώ ένα φορτιστή 27W της Anker. Γίνεται χρήση και της δυνατότητας fast charging της συσκευής μιας και φορτίζει αισθητά πιο γρήγορα. https://www.amazon.co.uk/dp/B01MXXOQTE/
 10. kostas_pav

  iPhone X

  Εξαρτάται από που το έχουν αγοράσει. Στο ΗΒ ζητούν πιστοποιητικό αγοράς που είναι η απόδειξη αγοράς. Αν όμως το έχεις αγοράσει από Apple Store έχουν περασμένο στο σύστημα το πιστοποιητικό αγοράς (την απόδειξη). Για κάθε ενδεχόμενο, και νομικά αποδεκτό σε περίπτωση αμφισβήτησης, χρειάζεσαι το πιστοποιητικό (η απόδειξη) αγοράς.
 11. kostas_pav

  iPhone X

  Η εγγύηση θα είναι ένα έτος παγκόσμια με την απόδειξη αγοράς. Δεν θα ισχύει η Ευρωπαϊκή οδηγία για 2 έτη.
 12. kostas_pav

  iPhone X

  Και τα δύο πανέμορφα μου φαινόνται. Επίσης, προσπάθησα να λειτουργήσω λίγο τη προηγούμενη μου συσκευή 6s Plus και ήταν εντελώς άβολη η χρήση. Ειδικά οι γωνιές, τουλάχιστον για τώρα, μου φάνηκαν εντελώς παράξενες στη χρήση.
 13. Θα με ενδιέφερε και εμένα οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα. Ο αδερφός μου έκανε αίτηση για να μεταφερθεί σε φοιτητικό What's Up και πουθενά δεν αναφερόταν τέλος φορητότητας €30. Του τηλεφώνησαν για την αίτηση την επόμενη εργάσιμη και τον ενημέρωσαν για τα €30, το οποίο επειδή δεν γνώριζε, αρχικά δέχτηκε. Μετά του είπα να τους πάρει και να ακυρώσει την αίτηση ενημερώνοντας τους φυσικά ότι ο λόγος είναι το τέλος φορητότητας €30. Του είπαν να τηλεφωνήσει σε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για την ακύρωση, το οποίο και έκανε. Αν έρθει το κούριερ, θα αρνηθεί την παραλαβή.
 14. kostas_pav

  iPhone X

  Τα χρώματα στο X είναι πιο ζωντανά από το 8, ενώ παράλληλα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για εμένα η μεγάλη διαφορά φαίνεται στους εξωτερικούς χώρους. Ακόμα και σε απευθείας επαφή με τις ακτίνες του ηλίου, η οθόνη φαίνεται ξεκάθαρα.:D
 15. kostas_pav

  iPhone X

  Κάποιοι επιλέγετε να αγνοείτε αυτό που γράψαμε, ότι δηλαδή οι συσκευές αντικατάστασης έχουν διαφορετικό στοκ και αυτή τη στιγμή είναι ολοκαίνουριες και χωρίς τα παρελκόμενα. Έχετε κουράσει. Πραγματικά.
 16. kostas_pav

  iPhone X

  Δοκίμασες και το premium;
 17. kostas_pav

  iPhone X

  Στα επίσημα κέντρα επισκευής, πχ Document, iStorm και θα αντικατασταθεί άμεσα ή σε 1-2 εργάσιμες. Το στοκ για τις αντικαταστάσεις είναι διαφορετικό στην Apple. Θα τα δει και ο ίδιος όταν απευθυνθεί σε ένα από αυτά. Τα premium συνήθως είναι ακόμα καλύτερα (σύμφωνα με την Apple). https://locate.apple.com/gr/el/service/?pt=3&lat=37.9833333&lon=23.7333333&address=%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1&carrier=no-contract ----- προσθήκη μηνύματος 80 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Η συσκευή κυκλοφόρησε σχεδόν πριν 10 ημέρες. Δεν υπάρχουν refurbished στην αγορά. Ότι του δώσουν, καινούριο θα είναι. Που και refurbished να του έδιναν, το μόνο που κρατάνε είναι η CPU πλέον.
 18. kostas_pav

  iPhone X

  Η μπαταρία κρατάει άνετα 36 ώρες. Η χρήση μου είναι Spotify / TuneIn με bluetooth ακουστικά για μισή ώρα το πρωί με λίγο browsing. Μηνύματα και λίγα λεπτά κλήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Spotify με bluetooth ακουστικά για 2 ώρες νωρίς το βράδυ και 30-40 λεπτά browsing/video πριν τον ύπνο. Φωτεινότητα στο αυτόματο, αλλά σε εσωτερικούς χώρους και ειδικότερα όταν είναι σκοτεινά, την ρυθμίζω χαμηλά.
 19. kostas_pav

  iPhone X

  Από την πρώτη μετά, τα gestures, φάνηκε πόσο πιο εύκολη κάνουν τη χρήση της συσκευής. Κατά τη γνώμη μου, θα ήθελα να βάλουν μια επιλογή να εξαφανίζεται η μπάρα ένδειξης home.
 20. kostas_pav

  iPhone X

  Το αγόρασα με το iPhone Upgrade Programme, που είναι παρόμοιο, αλλά με περισσότερα πλεονεκτήματα, του iUpgrade στην Ελλάδα. Μοιάζει με leasing στην περίπτωση που επιλέξω να αναβαθμίσω σε 1 χρόνο, πράγμα πολύ πιθανό. Είναι οικονομικότερο όταν αναβαθμίζεις κάθε χρόνο. Χρειάζεται πιστωτικός έλεγχος (credit check) για να ελέγξουν την οικονομική προσιτότητα. Η Apple έχει τα δικά της κριτήρια αξιολόγησης και όλα γίνονται αυτόματα από το σύστημα και την τράπεζα. Η απάντηση έρχεται σε δευτερόλεπτα. H Apple θέλει 3 χρόνια διαμονή, δίπλωμα ΗΒ ή διαβατήριο, στοιχεία εισοδήματος, διευθύνσεις των τελευταίων 3 ετών και λογαριασμό τράπεζας. Τα καταχωρούν όλα στο POS iPhone και η απάντηση βγαίνει σε δευτερόλεπτα. Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν τα δικά τους κριτήρια. Κανείς, παρά μόνο αυτοί, γνωρίζουν με λεπτομέρεια ποια είναι αυτά. Όλοι πάντως θέλουν 3 χρόνια διαμονή και καλό credit score, χωρίς καθυστερήσεις σε πληρωμές ή πτωχεύσεις. Ανοίγουν από 1 έως 4 λογαριασμούς για προσωπική χρήση και με διαφορετικό πιστωτικό όριο, ανάλογα την εταιρία. Κατά τη γνώμη μου, αξίζει το iPhone Upgrade Programme επειδή δίνει ασφάλεια ατυχήματος και δυνατότητα αναβάθμισης από τον 11ο μήνα. Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (κυρίως η ΕΕ) δίνουν άλλα πλεονεκτήματα, αλλά για εμένα μετράει περισσότερο η προστασία της συσκευής από τον κατασκευαστή αφού μου έχει τύχει εκτός εγγύησης να μου αντικαθιστούν συσκευή με νέα επειδή την είχα αγοράσει απευθείας από την Apple (ο νόμος εδώ λέει ότι υπεύθυνος είναι ο πωλητής, οπότε αν έχεις αγοράσει από την Apple απευθείας, ο πωλητής είναι και ο κατασκευαστής).
 21. kostas_pav

  iPhone X

  Προπαραγγελία κατευθείαν από την Apple 27/10/2017 08:08 ακριβώς πριν εξαντληθεί το απόθεμα για iPhone Upgrade Programme στο ΗΒ.
 22. kostas_pav

  iPhone X

  Όπως έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα η έλλειψη είναι παγκόσμια. Παράγουν όσο πιο γρήγορα μπορούν και στην αρχή είχαν πρόβλημα με τα εξαρτήματα που χρειάζεται το νέο iPhone αφού είναι δύσκολα στην κατασκευή. Ακόμα και να μπορούσαν να κατασκευάσουν επιπλέον 300000 κομμάτια, αυτά θα έπρεπε να διαμοιραστούν παγκόσμια και με το μέγεθος κάθε αγοράς κατά τόπους. Μία απλή αναζήτηση στο site της Apple και φαίνεται ποια είναι η αναμονή στις άλλες χώρες. https://imgur.com/a/0kPMb
 23. kostas_pav

  iPhone X

  Σοβαρά τώρα, πιστεύετε ότι η έλλειψη είναι τεχνητή για λόγους marketing?
 24. kostas_pav

  iPhone X

  Δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Είναι εξαντλημένο παγκόσμια. Είχαν πρόβλημα με τα εξαρτήματα και η παραγωγή ήταν χαμηλή, τώρα όμως και σύμφωνα με τους αναλυτές έχουν αυξήσει το ρυθμό παραγωγής. Κάνε παραγγελία σε έναν από τους επίσημους αντιπροσώπους ή από δίκτυο κινητής αν θέλεις ανανέωση ή νέο συμβόλαιο και περίμενε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο εύκολος τρόπος. Εδώ στο ΗΒ έχουν αναμονή 3-4 εβδομάδες για παράδοση αυτή τη στιγμή.
 25. kostas_pav

  iPhone X

  Δεν είναι ακριβώς έτσι. Εξαρτάται από τον πάροχο και το κατάστημα. Σου λένε αν είναι κλειδωμένο ή όχι κατά την αγορά και όλοι έχουν διαφορετικές πολιτικές για το πότε μπορείς να το ξεκλειδώσεις και με ποιο κόστος. Γενικά το ξεκλείδωμα που διάβασα παραπάνω δεν μου φαίνεται δύσκολο. Έχει raise to wake και tap to wake. Εκτός από αυτά υπάρχει και το wake button. Πόσες άλλες εναλλακτικές να δώσουν; :rolleyes: Μετά βλέπει το πρόσωπο και ανάλογα ξεκλειδώνει. :happy:
×
×
 • Create New...