aliengoa Δημ. August 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2013 Υπερασπίζεσαι το ios αλλα όταν ζητάω καμια βοήθεια σχετικά με το λειτουργικό είσαι άφαντος....:) Το backup των wp δεν το έχω χρειαστεί μέχρι στιγμής. Ειναι σίγουρα σε ικανοποιητικό επίπεδο? Alex, μη τρέχουμε σε εντατικές βραδιάτικα. Πες πως τα "πλακάκια" ειναι χάλια μήπως γλυτώσουμε κανένα εγκεφαλικό.....:) Που βρε; Στο 5αρι είμαι... να σου πω την αλήθεια φοβόμουνα τόσο καιρό να μπω για iphone εδώ! Υπάρχει πιο καταρτισμένο για iphone φορουμ αλλά προτιμούσα πάντα τα ξένα (modmyi Κλπ) Ξέχασα ότι είχες iphone! Το πουλάς; :) Παράθεση ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
montoya_42 Δημ. August 28, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2013 Που βρε; Στο 5αρι είμαι... να σου πω την αλήθεια φοβόμουνα τόσο καιρό να μπω για iphone εδώ! Υπάρχει πιο καταρτισμένο για iphone φορουμ αλλά προτιμούσα πάντα τα ξένα (modmyi Κλπ) Ξέχασα ότι είχες iphone! Το πουλάς; :) Το 4s έχω (εχει....) Κάτι συνέβη εδώ και οι iphoneακηδες την έκανα..... Ελπίζω να μη συμβεί το ίδιο και στους υπόλοιπους "άπιστους".....;) Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
glofiish Δημ. August 30, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2013 Ρε παιδιά κανα νεότερο για το YouTube μάθαμε;Τι θα γινει εν τέλει;Ρωτάω γιατι η εφαρμογή εξακολουθεί και υπαχει στο store,σαν να μην τρέχει τίποτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ampelift Δημ. August 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2013 Καλημέρα. Εντωμεταξυ και τα email με καθυστέρηση έρχονται, κάντε κατι έλεος ειναι απίστευτα εκνευριστικό το θέμα με τα notification . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aliengoa Δημ. August 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2013 Καλημέρα. Εντωμεταξυ και τα email με καθυστέρηση έρχονται, κάντε κατι έλεος ειναι απίστευτα εκνευριστικό το θέμα με τα notification . Δεν έχεις push mail? Για πόση καθυστέρηση μιλάμε; 15 λεπτά, 30? Παράθεση ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ampelift Δημ. August 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2013 (edited) Δεν έχεις push mail? Για πόση καθυστέρηση μιλάμε; 15 λεπτά, 30? Ναι εκεί στο 15λεπτο ,είναι αρκετή καθυστέρηση κ δεν ειναι λογικό. Το περίεργο είναι οτι στο google λογαριασμό δεν μου εχει την επιλογή (as item arived) στο push notification ενω στο hotmail υπάρχει , στο 920 του αδελφού μου του εμφανίζει στο gmail την επιλογή as item arived . Edited August 31, 2013 by ampelift Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
left_ace Δημ. August 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2013 Ναι εκεί στο 15λεπτο ,είναι αρκετή καθυστέρηση κ δεν ειναι λογικό. Το περίεργο είναι οτι στο google λογαριασμό δεν μου εχει την επιλογή (as item arived) στο push notification ενω στο hotmail υπάρχει , στο 920 του αδελφού μου του εμφανίζει στο gmail την επιλογή as item arived . Οτι υπαρχει θεμα με τα push notification υπαρχει,αλλα στα mail δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα. Οι ειδοποιησεις ερχονται και στους τρεις λογαριασμοι μου (διαφορετικοι) ακαριαια. Παράθεση legriTV... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobrol Δημ. August 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2013 Οτι υπαρχει θεμα με τα push notification υπαρχει,αλλα στα mail δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα. Οι ειδοποιησεις ερχονται και στους τρεις λογαριασμοι μου (διαφορετικοι) ακαριαια. οι ρυθμίσεις για push που είναι?? Εμένα μου έχει μόνο επιλογή για 15λεπτο, 30λεπτο κτλπ Παράθεση phones' list: alcatel 311, SE t310, SE z600, SE k700i, Samsung zv30, nokia 6290, samsung g600, SE k770i, LG arena, Nokia 5800, nokia N82, nokia E72, htc hero, nokia N8, SE Xperia Neo V, Nokia N9, SE Xperia Mini, LG 4x HD, Blackberry Z10, Nokia Lumia 920, Nokia 101, Samsung Galaxy S4 mini LTE, LG G2, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S9+, Xiaomi Mi 10 5G Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. August 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2013 οι ρυθμίσεις για push που είναι?? Εμένα μου έχει μόνο επιλογή για 15λεπτο, 30λεπτο κτλπ Μονο 15 και 30 λεπτα; Στο symbian εχει πολυ περισσοτερες προς τα πανω και μια προς τα κατω, στο οποιο γραφει "το συντομοτερο"!!! :) Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
g1orgos Δημ. August 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2013 Ειναι αναλογα με τον λογαριασμο. Εχω δυο λογαριασμους να τρεχουν και στον εναν που ειναι της Microsoft υπαρχει η επιλογη "με την αφιξη στοιχειων" και ερχονται αμεσα, ενω στον αλλον που ειναι gmail το συντομοτερο χρονικο διαστημα ειναι τα 15 λεπτα. Παράθεση - Xiaomi Redmi Note 3 - Asus Vivotab Note 8 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ampelift Δημ. August 31, 2013 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2013 Ειναι αναλογα με τον λογαριασμο. Εχω δυο λογαριασμους να τρεχουν και στον εναν που ειναι της Microsoft υπαρχει η επιλογη "με την αφιξη στοιχειων" και ερχονται αμεσα, ενω στον αλλον που ειναι gmail το συντομοτερο χρονικο διαστημα ειναι τα 15 λεπτα. Ναι και εγώ ετσι νόμιζα αλά στο 920 του αδελφού μου στο gmail υπάρχει το "με την άφιξη στοιχείων" . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theta Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 Έχω ένα θέμα με τη μνήμη στο Lumia 520. Εδώ και μερικές μέρες και χωρίς να έχω λίγη μνήμη ελεύθερη και δεν μπορώ να ξέρω το γιατί. http://teleytaios.files.wordpress.com/2013/09/wp_ss_20130901_0001.png http://teleytaios.files.wordpress.com/2013/09/wp_ss_20130901_0002.png http://teleytaios.files.wordpress.com/2013/09/wp_ss_20130901_0003.png Δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικές μέρες πριν είχα περίπου 2 gb free και τώρα μόλις 888 ΜΒ. Ούτε τι είναι τα "Άλλα" με 1 GB χωρητικότητα... Έχω κάνει διαγραφή στα προσωρινά αρχεία. Μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται; Παράθεση τοβιβλίο.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niotheros Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 Έχω ένα θέμα με τη μνήμη στο Lumia 520. Εδώ και μερικές μέρες και χωρίς να έχω λίγη μνήμη ελεύθερη και δεν μπορώ να ξέρω το γιατί. http://teleytaios.files.wordpress.com/2013/09/wp_ss_20130901_0001.png http://teleytaios.files.wordpress.com/2013/09/wp_ss_20130901_0002.png http://teleytaios.files.wordpress.com/2013/09/wp_ss_20130901_0003.png Δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικές μέρες πριν είχα περίπου 2 gb free και τώρα μόλις 888 ΜΒ. Ούτε τι είναι τα "Άλλα" με 1 GB χωρητικότητα... Έχω κάνει διαγραφή στα προσωρινά αρχεία. Μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται; Κανε μια διαγραφη τα προσωρινα αρχεια. Δεν θα σβηστουν και τα 1,4 gb αλλα ενα μεγολο ποσοστο τους. Εχεις βγαλει προσφατα(τις τελευταιες 7 μερες) φωτογραφιες και εχεις να ανεβαινουν αυτοματα στο skydrive; Παράθεση Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theta Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 Κανε μια διαγραφη τα προσωρινα αρχεια. Δεν θα σβηστουν και τα 1,4 gb αλλα ενα μεγολο ποσοστο τους. Εχεις βγαλει προσφατα(τις τελευταιες 7 μερες) φωτογραφιες και εχεις να ανεβαινουν αυτοματα στο skydrive; Διαγραφή προσωρινών έχω κάνει. Ναι, έχω βγάλει φωτογραφίες και τις έχω να ανεβαίνουν αυτόματα στο skydrive με wifi. Λες να φταίει αυτό; Πρέπει να κάνω κάτι; Παράθεση τοβιβλίο.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
g1orgos Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 (edited) Κλασικο το προβλημα με το "Other Storage" στα Lumia. Αν το γκουγκλαρεις θα βρεις πολλα σχετικα Links. Υποτιθεται πως η Amber θα το λυσει. Στο δικο μου οντως ειδα καποια βελτιωση μετα την Amber με το "other storage" να εχει σταθεροποιηθει γυρω στα 500-600MB ενω πιο πριν ηταν στο 1GB+. Ο μοναδικος τροπος να μειωσεις το 'other storage' ειναι το hard reset, αλλα και παλι μπορει μετα απο καποιο διαστημα να φτασει στο σημειο που ειναι τωρα. Για τα προσωρινα αρχεια ισχυει αυτο που λεει ο niotheros. πχ σε εμενα που δεν κανω backup τις φωτο στο skydrive τα προσωρινα ειναι 150MB. Edited September 1, 2013 by g1orgos Παράθεση - Xiaomi Redmi Note 3 - Asus Vivotab Note 8 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theta Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 Κλασικο το προβλημα με το "Other Storage" στα Lumia. Αν το γκουγκλαρεις θα βρεις πολλα σχετικα Links. Υποτιθεται πως η Amber θα το λυσει. Στο δικο μου οντως ειδα καποια βελτιωση μετα την Amber με το "other storage" να εχει σταθεροποιηθει γυρω στα 500-600MB ενω πιο πριν ηταν στο 1GB+. Ο μοναδικος τροπος να μειωσεις το 'other storage' ειναι το hard reset, αλλα και παλι μπορει μετα απο καποιο διαστημα να φτασει στο σημειο που ειναι τωρα. Σε ευχαριστώ, θα το ψάξω :) Παράθεση τοβιβλίο.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haigoeo Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 Διαγραφή προσωρινών έχω κάνει. Ναι, έχω βγάλει φωτογραφίες και τις έχω να ανεβαίνουν αυτόματα στο skydrive με wifi. Λες να φταίει αυτό; Πρέπει να κάνω κάτι; Θα σου τα καθαρισει μονο του (το ποτε δεν το γνωριζω) αλλα αν βιαζεσαι μπορεις να κανεις το εξης : Steps to clear SkyDrive cache of recently uploaded photos and videos • Login into SkyDrive via the Web or the standalone Windows Phone app • Move every file in the 'Camera Roll' and 'Mobile Uploads' folders into a new, differently named folder • Go to your Pictures hub on your Windows Phone, and allow it to refresh and update • On your Windows Phone, push the date and time forward by at least two weeks Μετα πας παλι στον ελεγχο μνημης και διαγραφεις τα προσωρινα και ξαναβαζεις την σωστη ημερομηνια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niotheros Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 Όταν έχεις βάλει τη ρύθμιση για back up στο SkyDrive σου κρατάει τις φωτογραφίες και τα βιντεο για 7 μέρες στα προσωρινά αρχεια και μετά ελευθερώνει μόνη της η συσκευή τον χώρο που είχε καταλάβει. Διορθώνεται και με το shrink storage χωρίς hard reset. Παράθεση Μόνο όταν έχουμε χάσει τα πάντα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι να κάνουμε τα πάντα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theta Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 Δοκίμασε να βάλεις την ημερομηνία 3 μήνες μπροστά, κάνε επανεκκίνηση, ξανακάνε διαγραφή προσωρινών και ξαναβάλε τη σωστή ημερομηνία. Το δοκίμασα κι έπιασε! Ευχαριστώ! http://teleytaios.files.wordpress.com/2013/09/wp_ss_20140130_0001.png http://teleytaios.files.wordpress.com/2013/09/wp_ss_20140130_0002.png Παράθεση τοβιβλίο.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theta Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 Θα σου τα καθαρισει μονο του (το ποτε δεν το γνωριζω) αλλα αν βιαζεσαι μπορεις να κανεις το εξης : Steps to clear SkyDrive cache of recently uploaded photos and videos • Login into SkyDrive via the Web or the standalone Windows Phone app • Move every file in the 'Camera Roll' and 'Mobile Uploads' folders into a new, differently named folder • Go to your Pictures hub on your Windows Phone, and allow it to refresh and update • On your Windows Phone, push the date and time forward by at least two weeks Μετα πας παλι στον ελεγχο μνημης και διαγραφεις τα προσωρινα και ξαναβαζεις την σωστη ημερομηνια. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έκανα αυτό που είπε ο haki πιο πάνω και δούλεψε. Πάντως, θα έχω υπόψη μου την απάντησή σου :) Παράθεση τοβιβλίο.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theta Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 Όταν έχεις βάλει τη ρύθμιση για back up στο SkyDrive σου κρατάει τις φωτογραφίες και τα βιντεο για 7 μέρες στα προσωρινά αρχεια και μετά ελευθερώνει μόνη της η συσκευή τον χώρο που είχε καταλάβει. Διορθώνεται και με το shrink storage χωρίς hard reset. Σε ευχαριστώ. Θα το βάλω για να υπάρχει και να μη χρειάζεται να κάνω τη διαδικασία που είπε ο haki πιο πάνω. Πάντως, από ό,τι διάβασα, η GDR2 το διορθώνει αυτό το πρόβλημα. Παράθεση τοβιβλίο.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Raptor1 Δημ. September 1, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2013 (edited) Όταν κατεβάζουμε και κάνουμε εγκατάσταση μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι,μένει στα ''άλλα'' και το αρχείο που κατεβαίνει αρχικά,το .exe δηλαδή που θα βλέπαμε στο pc.Οπότε εγώ πλέον τα κατεβάζω από pc και τα περνάω στην sd card και μετά τα εγκαθιστώ. Επιπλέον η εφαρμογή shrink storage αν και κάνει δουλειά αργεί πολύ να γεμίσει τη μνήμη.Πιο γρήγορη είναι η storage cleaner.Πατάς start,περιμενεις να σου γεμίσει τη μνήμη (θα σου βγάλει το μήνυμα και το τηλέφωνο λίγο πριν εξαντληθεί όλη),και περιμένεις να ανάψει το delete για τα προσωρινά αρχεία . Εμένα μου κάνει εντύπωση που μέσα στις εφαρμογές,κάτω κάτω μου λέει ότι οι ρυθμίσεις πιάνουν 344mb (wtf) Edited September 1, 2013 by Raptor1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Metaladis Δημ. September 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2013 (edited) Καλό αλλά λίγο. Σε αυτές τις τρεις λέξεις αποτυπώνεται η εμπειρία χρήσης του wp8, όπως την έζησα εδώ και μία εβδομάδα. Προερχόμενος από ένα εξαιρετικό λειτουργικό δε συγκρίνω, αλλά επηρρεάζομαι, έχοντας διαμορφώσει τα στάνταρ μου από το MeeGo 1.3 και με ελάχιστη (4 μήνες) πρώτερη εμπειρία από Android 2.3.6 (Galaxy S Advance). Δε στέκεται ισχυρό, το wp8, απέναντι στον ανταγωνισμό. Όχι γιατί δεν είναι καλό. Άλλωστε, όπως είναι το συνηθίζεις και πορεύεσαι. Ιδιαίτερα αν έχεις βασικές απαιτήσεις όπως εγώ. Το πρόβλημα είναι ότι οποιαδήποτε μετάβαση από κάποιο σύγχρονό του (ασφαλώς αξιόλογο) λειτουργικό της αγοράς δε σου δίνει την αίσθηση (και τη πραγματικότητα) ότι αναβαθμίστηκες. Ξέρεις ότι στα χέρια σου έχεις κάτι πιο λίγο. Από σπάνιες ιδιορυθμίες έως σπαστικές αδυναμίες που τρως στη μάπα κάθε μέρα, είναι πολλά αυτά στα οποία σκοντάφτει η απρόσκοπτη χρήση, που επιθυμεί κάποιος να έχει. Σκέφτηκα, λοιπόν, πάνω στη λογική των ευχάριστων και δυράσεστων στιγμών, να εκφράσω την εμπειρία που εγώ είχα αυτές τις λίγες μέρες μέσα από δύο λίστες, με τα θετικά και τα αρνητικά που συνάντησα. + Ξεκινώντας από τα θετικά να πώ ότι το λειτουργικό είναι ευχάριστα διαφορετικό, στην αισθητική του, από κάθε αλλο της αγοράς. + Επίσης εμφανέστατη είναι η οπτική ομοιογένεια καθώς, απ' άκρη σ' άκρη, ακολουθείται πιστά μία ενιαία σχεδιαστική γλώσσα. + Οι εφαρμογές υιοθετούν, επίσης, τον ίδιο σχεδιασμό επιτυγχάνωντας μία ομοιομορφία που καθιστά (ευχάριστα) δυσδιάκριτο τον διαχωρισμό προεγκατεστημένου και μή υλικού. + Τα γραφικά μετάβασης είναι εξαιρετικά. Πλούσια σε ποικιλία, αλλά διακριτικά ώστε να μη κουράζουν, χαρακτηρίζονται από την σταθερή τους ταχύτητα και την ομαλότητα στη κίνηση. Η λέξη δισταγμός είναι άγνωστη. + Το λειτουργικό είναι πρακτικά α-lag-άριστο. Ασφαλώς και υπάρχουν (σπανιότατοι) δισταγμοί, όμως η παρουσία τους είναι κατά κυριολεξία ανεπαίσθητη. Απ' όποιο λειτουργικό κι αν προέρχεται κανείς, σαφώς, θα δεί αναβάθμιση. + Η εμπειρία περιήγησης στο διαδίκτυο είναι δύο γενιές μπροστά από αυτή που έχω με το N9 μου. Σκέφτομαι ότι θα επιστρέψω και "κλαίω". Παρότι οι διαφορές στη ταχύτητα φόρτωσης είναι απλώς εμφανείς, η ποιότητα της αλληλεπίδρασης με τη φορτωμένη σελίδα ξεφεύγει, ούσα desktop-ική. Δυστυχώς τα μειονεκτήματα είναι περισσότερα. Άλλα υποκειμενικά και άλλα όχι, τα πιο πολλά συνηθίζονται αλλά ορισμένα σου κάθονται στο λαιμό. - Η αδυναμία περιορισμένης υποστήριξης χαρακτήρων, στα sms, είναι από τα χειρότερα, για μένα. Πρέπει να βγαίνω από το νήμα, κάθε φορά, να μπαίνω σε ξεχωριστή εφαρμογή (το greek sms 160 - πολύ καλή εφαρμογή παρεπιπτόντως και απόλυτα απαραίτητη) και να γράφω από εκεί το μήνυμα επιλέγοντας εκ νέου τον παραλήπτη. Απαράδεκτο... - Απαράδεκτη επίσης η έλλειψη διαχείρισης φακέλων. Είχα περάσει αρχεία βίντεο μή συμβατά με τον player και δεν εμφανίζονταν να το διαγράψω. Χρειάστηκε σύνδεση με πισί. - Πολύ κακή εντύπωση μου έκανε κι ένα περιστατικό με την μπαταρία που έδειχνε να μη φορτίζει παρότι είχε πολύ ώρα στη πρίζα (ανέβηκε 2% σε μία ώρα και κάτι). Επανεκκίνησα και μου έδειξε φόρτιση 99%. Χώρια που δε φορτίζει με κλειστό λειτουργικό - μικρό το κακό αλλά γιατί; Τα φίτσουρ πώς μπορούν; - Μπορούν επίσης να διαχειριστούν τη μνήμη της sim. Δε βρήκα πώς γίνεται αυτό στο wp8 - αν γίνεται. - Στις επαφές υπάρχουν λίγες δυνατότητες οργάνωσης. Δεν έχει ομαδική διαγραφή, δεν έχει συγχώνευση, δεν έχει αγαπημένες, δεν έχει αλφαβητικό scrolling. Η εφαρμογή άλλαζε κατα βούληση (όχι της δικής μου) αρχική καρτέλα σε κάποιες ενεργοποιήσεις της - μπορεί ας πούμε να άνοιγε με αρχική τις "ομάδες" αντί για "όλες". Πάλι μικρό το κακό, αλλά γιατί; Τζάμπα το inconvenience της στιγμής. - Βέβαια το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις (προεγκατεστημένες) εφαρμογές που χρησιμοποιούν το κακό πρότυπο. Βλέπετε υπάρχουν δύο είδη καρτελών. Η καλή καρτέλα (Αφυπνίσεις, Ημερολόγιο, Μηνύματα, Ρυθμίσεις, κ.α.) έχει με μικρά γράμματα το τίτλο της εφαρμογής και μεγαλύτερα, από κάτω, αυτόν της καρτέλας, δίπλα στον οποίο εμφανίζεται (αν χωράει και με αχνά γράμματα) ο τίτλος της διπλανής, υπονοώντας την δυνατότητα swype προς τα εκεί. Αντίθετα η κακή καρτέλα (επαφές, μουσική+βίντεο, παιχνίδια, φωτογραφίες, office, store) στον ίδιο χώρο έχει, μόνο, τον τίτλο της εφαρμογής, με αντιαισθητικά μεγάλα (αλλά κανένα κεφαλαίο...) γράμματα, ενώ η διπλανή υποννοείται με την παρουσία κομμένων γραμμάτων κατά μήκος της δεξιάς πλευράς της. Κάκιστη εκμετάλευση χώρου και αισθητική bug-αρισμένου γραφικού περιβάλλοντος. Εννοείται ότι μόνο η καλή κάνει περιστροφή. Εννοείται ότι μόνο η καλή έχει την ευχάριστη συνήθεια να κρατάει πάντα την ίδια καρτέλα για αρχική. Πότε θα γίνουν όλες έτσι, Microsoft; - Υπάρχουν και μειωμένης σημασίας θέματα με το σχεδιασμό που συνηθίζονται στη πορεία - δημιουργούν βέβαια αρχικό inconvenience με ότι συνεπάγεται αυτό για την ελκυστικότητα του λειτουργικού στην πρόσκαιρη επαφή μαζί του. Όπως ότι δεν υπάρχει (οπτική) διάκριση μεταξύ ενεργού και μή κειμένου, ότι οι τρείς τελείες στις ρυθμίσεις κρύβουν επιλογές κάποιες φορές (εκτός από επεξήγηση συμβόλων) και ότι οι κομμένοι τίτλοι στις καρτέλες δε συνεπάγονται πάντα την ύπαρξη διπλανής καρτέλας. - Τέλος κάποια πράγματα, περισσότερο θέμα γούστου, που θα τα ήθελα αλλιώς. Όπως το ημερολόγιο που δεν έχει ρύθμιση για να δείχνει απευθείας τη μηνιαία προβολή γεγονότων, το πληκτρολόγιο που έχει ανάποδα τη γλώσσα στο κουμπί εναλλαγής και δε σε αφήνει να βάλεις το κέρσορα μέσα σε λέξη, η αδυναμία απενεργοποίησης δόνησης για τα κουμπιά, το κουμπί επιστροφής που δε ταυτίζεται με κλείσιμο εφαρμογής, το μούλτιτασκ που δεν έχει κλείσιμο καρτέλας, τα tiles που έλκονται αντιβαρυτικά όταν πας να τα βαλεις στη θέση τους, τα flv αρχεία που δε παίζει player (υπότιτλους και mkv δε δοκίμασα) και τα άγρια κολλήματα που έφαγε 2-3 φορές το πληκτρολόγιο. Δεν είδα όλα όσα υπάρχουν, ούτε μπορώ να κρίνω αυτά που είδα για λογαριασμό άλλου. Σε κάποιους μπορεί τα όσα σημείωσα να είναι ασήμαντα και να δυσαρεστηθούν που δεν είπα κουβέντα για τα υπολοιπα. Αυτά, όμως, που παραθέτω είναι όσα για μένα ήταν καθοριστικά και τα παράθεσα βάσει του δικού μου γούστου. Μου άρεσε η επιμονή στην απλότητα και η ποιότητα λειτουργίας. Δε μου άρεσε η φτώχεια στις δυνατότητες και έντονη αίσθηση ημιτελούς που σε πολλά σημεία του αφήνει το λειτουργικό. Νομίζω ότι όπως έχουν τα πράγματα τώρα θα χρειαστεί σημαντικές βελτιώσεις για να αποτελέσει η επιλογή του λειτουργικού, αναβάθμιση στην εμπειρία χρήσης ενός smartphone. (η συσκευή ήταν το Htc 8X) Πολύ καλή αναφορά και συμφωνώ αρκετά! Με το Lumia 920 κάποια αρνητικά δεν τα αντιμετώπισα ποτέ (πχ sms 160χαρακτήρες), κάποια άλλα λογικά δεν έχεις ανακαλύψει ότι γίνονται (πχ ο κέρσορας πάει μεσα σε λέξη), ωστόσο κάποια άλλα που είναι κοινά τα παρουσίασες με εξαιρετικό τρόπο. Εύγε! :D Edited September 3, 2013 by Metaladis Παράθεση Oὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
montoya_42 Δημ. September 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2013 Το ρωτάω κι εδώ μιας και μάλλον εδώ ειναι το σωστό μέρος. Πως μεταφέρω τις εφαρμογές απο το 920 στο 925??? Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
g1orgos Δημ. September 3, 2013 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2013 Το ρωτάω κι εδώ μιας και μάλλον εδώ ειναι το σωστό μέρος. Πως μεταφέρω τις εφαρμογές απο το 920 στο 925??? Αν εχεις κανει backup στο 920 και με το που θα ανοιξει το 925 βαλεις τον ιδιο λογαριασμο της MS λογικα θα σου βγαλει επιλογη για restore backup. Η επιλογη βγαινει στις πρωτες ρυθμισεις οταν σεταρεις το τηλεφωνο και βαζεις τον λογαριασμο. Αν δεν επιασε δοκιμασε ενα hard reset στο 925 και παλι απο την αρχη. Παράθεση - Xiaomi Redmi Note 3 - Asus Vivotab Note 8 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts