Jump to content

Cosmote GPRS/3G/HSDPA: Κάλυψη, υπηρεσίες, χρεώσεις, προβλήματα

alexkotsis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγω έκανα αναζήτιση στην πόλη τις Σκιάθου.

Μπορεί να έχει σταθμό στις κουκουναριές αλλα είναι απίθανο να έβαλε πρώτα εκει στάθμο 3G και μετά στην πόλη.

Αλλόστε σταθμο GSM έβαλε πρώτα στhν πόλη τις Σκιάθου, και πολύ μετά

(Άυγουστος 2001) τοποθέτησε κεραία για την περιοχή των κουκουναριών. (Πάνω απο το parking του Skiathos Palace).

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

pantws egw poy phra USIM ypoxrewthika se agora aplhs SIM kai meta plhrwsa alla 15 eyrw gia th metatroph. Apo to katasthma cote moy eipan oti den kykloforei ap eytheias USIM
skorpio

Οταν ειχα κανει φορητοτητα απο τιμ σε κοσμοτε τους ειχα ζητησει 3g καρτουλα και μου εφεραν.

Στα ιλισια, ζωγραφου η Κοσμοτε δεν εχει 3G δικτυο εε...

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Μήπως ξέρει κανείς πότε πρόκειται η Cosmote να προσφέρει υπηρεσία για ασύρματη σύνδεση στο internet μέσω φορητού υπολογιστή (με data card ανάλογη των vodafone, tim);
I tell you to enjoy life, I wish I could but it's too late

Μήπως ξέρει κανείς πότε πρόκειται η Cosmote να προσφέρει υπηρεσία για ασύρματη σύνδεση στο internet μέσω φορητού υπολογιστή (με data card ανάλογη των vodafone, tim);

Διαθέτει ήδη:D

Να πω κ εγώ την εμπειρία μου μέχρι τώρα για το 3G στην Θεσσαλονίκη:

Κάλυψη μέσα σε σπίτια λιγότερη απο όσο η Vodafone που είχα.

Επίσης μια φορά απόγευμα ήμουν σε εξωτερικό χώρο και πήρα τηλέφωνο. Ο άλλος δεν με άκουγε καθόλου. Ενω εγώ τον άκουγα κανονικά. Μια άλλη φορά πάλι απόγευμα τον άκουγα εγώ λίγο ενω ο άλλος κανονικά.

Αυτα συνέβησαν 2 φορές και δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα δικτύου (λογικά θα είναι). Αλλά γενικά όταν είσαι σε 3G θα δουλεύει κατα γενική ομολογία τέλεια. Χωρίς dropcalls χωρίς τίποτα, όχι όπως η vodafone που είχες σήμα κ μια δεν μπορούσαν να βγάλουν γραμμή την άλλη έπεφτε η γραμμή και δεν έβγαινε η κλήση... Η θα δουλεύει (σχεδόν) πάντα καλά.. η δεν θα έχεις 3G. Πλασματικό δίκτυο Σ Π Α Ν Ι Α.

Samsung S21 Ultra

• 2 weeks later...
Εγω έκανα αναζήτιση στην πόλη τις Σκιάθου.

Μπορεί να έχει σταθμό στις κουκουναριές αλλα είναι απίθανο να έβαλε πρώτα εκει στάθμο 3G και μετά στην πόλη.

Αλλόστε σταθμο GSM έβαλε πρώτα στhν πόλη τις Σκιάθου, και πολύ μετά

(Άυγουστος 2001) τοποθέτησε κεραία για την περιοχή των κουκουναριών. (Πάνω απο το parking του Skiathos Palace).

Tελικά άστο,σε άλλο σταθμό έχει UMTS η vodafone.Στο νησί της Σκιάθου αλλά σε άλλο σημείο.

@doganos: Εγώ πάλι παρατηρώ ότι κάποιοι καινούργιοι σταθμοί που έβαλε δε λειτουργούν καθόλου καλά,και μιλώ για Βόλο(ένας καινούργιος μπήκε πριν κανένα μήνα) Τι και αν μου δίνει πλασματικό δυνατό σήμα(με 4/5 δε μπορώ να κάνω φωνητική κλήση,για να μην πω για άλλες υπηρεσίες,η φωνητική δεν είναι τόσο απαιτητική υπηρεσία...) ,τι και αν έχω πρόβλημα στο hard handover(όταν αλλάζω εντελώς σταθμό κάπου χάνεται η ομιλία) Δεν μπορώ να καταλάβω,δε συνεργάζεται με τους άλλους σταθμούς; άλλο φρούτο είναι αυτός ο σταθμός;Σε κάποιες περιοχές του Βόλου λειτουργεί απροβλημάτιστα η cosmote και πολύ καλύτερα από τις άλλες δύο.Σε κάποιες όμως άλλες περιοχές υπάρχει περίπτωση να έχεις τέρμα σήμα και να μη σου δίνει πρόσβαση το δίκτυο...Δε μπορώ να πω δλδ ότι δεν έχει πλασματικό δίκτυο.Επίσης...έχετε παρατηρήσει το εξής; Να έχετε το κινητό σας στο "ΑΥΤΟΜΑΤΟ" και ενώ έχει 3g κάλυψη να μην μπαίνει; Και αυτό γίνεται στο Βόλο...Για παράδειγμα στο μισό λιμάνι η cosmote έχει ΑΨΟΓΟ σήμα και στην αρχή της Πολυμέρη(που αρχίζει το άλλο μισό)κάπου σταματά η πρόσβαση,μπαίνεις σε 2g και αν πας να συνδεθείς χειροκίνητα σε 3g είναι πλασματικό το δίκτυο ακόμα και με 5/5!ίσως να το έχουν σχεδιάσει έτσι λόγω μελλοντικής τοποθέτησης σταθμού στην περιοχή που θα καλύψει το κενό που δημιουργείται από τον ΟΤΕ της Βενιζέλου;)

Επίσης ο ήχος αν και χαμηλός είναι καθαρός:!:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Tελικά άστο,σε άλλο σταθμό έχει UMTS η vodafone.Στο νησί της Σκιάθου αλλά σε άλλο σημείο.

Σήμερα γύρισα από Σκιάθο. Δεν είδα πουθενα UMTS από τη vodafone. Εκτός άμα είναι τόσο ηλίθιοι και έβελαν 3G στην πίσω μεριά το νήσιου που είναι ακατικητη και χωρίς πρόσβαση :confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

@doganos: Εγώ πάλι παρατηρώ ότι κάποιοι καινούργιοι σταθμοί που έβαλε δε λειτουργούν καθόλου καλά,και μιλώ για Βόλο(ένας καινούργιος μπήκε πριν κανένα μήνα) Τι και αν μου δίνει πλασματικό δυνατό σήμα(με 4/5 δε μπορώ να κάνω φωνητική κλήση,για να μην πω για άλλες υπηρεσίες,η φωνητική δεν είναι τόσο απαιτητική υπηρεσία...) ,τι και αν έχω πρόβλημα στο hard handover(όταν αλλάζω εντελώς σταθμό κάπου χάνεται η ομιλία) Δεν μπορώ να καταλάβω,δε συνεργάζεται με τους άλλους σταθμούς; άλλο φρούτο είναι αυτός ο σταθμός;Σε κάποιες περιοχές του Βόλου λειτουργεί απροβλημάτιστα η cosmote και πολύ καλύτερα από τις άλλες δύο.Σε κάποιες όμως άλλες περιοχές υπάρχει περίπτωση να έχεις τέρμα σήμα και να μη σου δίνει πρόσβαση το δίκτυο...Δε μπορώ να πω δλδ ότι δεν έχει πλασματικό δίκτυο.Επίσης...έχετε παρατηρήσει το εξής; Να έχετε το κινητό σας στο "ΑΥΤΟΜΑΤΟ" και ενώ έχει 3g κάλυψη να μην μπαίνει; Και αυτό γίνεται στο Βόλο...Για παράδειγμα στο μισό λιμάνι η cosmote έχει ΑΨΟΓΟ σήμα και στην αρχή της Πολυμέρη(που αρχίζει το άλλο μισό)κάπου σταματά η πρόσβαση,μπαίνεις σε 2g και αν πας να συνδεθείς χειροκίνητα σε 3g είναι πλασματικό το δίκτυο ακόμα και με 5/5!ίσως να το έχουν σχεδιάσει έτσι λόγω μελλοντικής τοποθέτησης σταθμού στην περιοχή που θα καλύψει το κενό που δημιουργείται από τον ΟΤΕ της Βενιζέλου;)

Επίσης ο ήχος αν και χαμηλός είναι καθαρός:!:

Λογικά αυτό που λες οτι αν έχει σήμα 3G έστω και λίγο δεν μπαίνει το κινητό σε 3G είναι για να μην έχεις πλασματικό σήμα και οταν είσαι σε 3G να λειτουργεί απροβλημάτιστα. Μέσα στο σπίτι μου έχω 3G (λίγο) αλλά όταν έρχομαι σπίτι το κινητό είναι σε 2G και μετά από κανένα μισάωρο που το βλέπω τότε μπαίνει σε 3G. Δηλαδή δεν το κάνει μόνο στον Βόλο. Μάλλον θα είναι γενική ρύθμιση της Cosmote.

Samsung S21 Ultra

Λογικά αυτό που λες οτι αν έχει σήμα 3G έστω και λίγο δεν μπαίνει το κινητό σε 3G είναι για να μην έχεις πλασματικό σήμα και οταν είσαι σε 3G να λειτουργεί απροβλημάτιστα. Μέσα στο σπίτι μου έχω 3G (λίγο) αλλά όταν έρχομαι σπίτι το κινητό είναι σε 2G και μετά από κανένα μισάωρο που το βλέπω τότε μπαίνει σε 3G. Δηλαδή δεν το κάνει μόνο στον Βόλο. Μάλλον θα είναι γενική ρύθμιση της Cosmote.

Κυρίως παίζει ρόλο η συσκευή, εμένα (με Vodafone) to Sharp V703 'κάθεται' αρκετή ώρα στο 2G μέχρι να συνδεθεί σε 3G, κυρίως όταν μετακινούμαι από σημεία που δεν υπήρχε καθόλου 3G σε σημεία που έχει (και μάλιστα full). Αντίθετα το Motorola V1050 άλλαζε αμέσως δίκτυο και έμπαινε σε 3G ακόμα και με 1 γραμμή σήμα (ενώ το 2G είχε full).

Βασικά τα κινητά που έχουν τσιπάκι Qualcomm με δικτυακό software από την εν λόγω εταιρία αλλάζουν αμέσως-LG,Motorolla,Siemens-.άλλα δεν έχουν όλα τα κινητά το ίδιο λειτουργικό επεξεργασίας σήματος!!! Επομένως παίζει ρόλο το κινητό.Βεβαίως αυτό δε συνέβαινε στην περίπτωσή μου...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Βασικά τα κινητά που έχουν τσιπάκι Qualcomm με δικτυακό software από την εν λόγω εταιρία αλλάζουν αμέσως-LG,Motorolla,Siemens-.άλλα δεν έχουν το ίδιο λειτουργικό επεξεργασίας σήματος!!! Επομένως παίζει ρόλο το κινητό.Βεβαίως αυτό δε συνέβαινε στην περίπτωσή μου...

Mpika gi ana grapsw oti exeis grapsei esu:p

Sumfwnw loipon kai epafksanw;)

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

Έχει σίγουρα στη Βενιζέλου (κέντρο), στο κτίριο που είναι ο Κορασίδης. Άλλες;
http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Στην Μυτιλήνη σε κάποια σημεία, έχω σήμα 3g αλλά ούτε τηλέφωνο μπορώ να πάρω ούτε μήνυμα

Μέσα στην πόλη αυτά ή σε άλλες περιοχές του νησιού;

@doganos: Το θεωρώ σίγουρο να έχεις umts κεραίες εκεί! Αλλά σίγουρα υπάρχουν και σε πολλά άλλα σημεία. Λογικά έχει και στον ιστό που έχει στο κτίριο στο βαρδάρη, γωνία εγνατίας και λαγκαδά.

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Σήμερα πήγα Καρδίτσα.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έβαλε η cosmote 3g,3 σταθμούς παρακαλώ:D Και τώρα σας καλώ να λύσετε το γρίφο: που λειτουργεί σωστά το 3g μέσα στην πόλη :( Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που περιγράφει ο φίλος παραπάνω με τη Μυτιλήνη.

Να κάνω μια χαζή παρατήρηση που ειλικρινά μπορεί να μη παίζει ρόλο: άλλαξε η cosmote κάτι στον εξοπλισμό της;:worry: Οι καινούργιοι σταθμοί που βάζει ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ σωστά:cry: έκανα και παραπάνω μια παρατήρηση για Βόλο.Τι φταίει; Ακριβώς τα ίδια προβλήματα έχω και στον καινούργιο σταθμό που έβαλε η cosmote στο Βόλο και στην Καρδίτσα...Μια χαρά λειτουργούσαν οι σταθμοί που έβαζε μέχρι τώρα,τι άλλαξε:O :blink:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σήμερα πήγα Καρδίτσα.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έβαλε η cosmote 3g,3 σταθμούς παρακαλώ:D Και τώρα σας καλώ να λύσετε το γρίφο: που λειτουργεί σωστά το 3g μέσα στην πόλη :( Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που περιγράφει ο φίλος παραπάνω με τη Μυτιλήνη.

Να κάνω μια χαζή παρατήρηση που ειλικρινά μπορεί να μη παίζει ρόλο: άλλαξε η cosmote κάτι στον εξοπλισμό της;:worry: Οι καινούργιοι σταθμοί που βάζει ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ σωστά:cry: έκανα και παραπάνω μια παρατήρηση για Βόλο.Τι φταίει; Ακριβώς τα ίδια προβλήματα έχω και στον καινούργιο σταθμό που έβαλε η cosmote στο Βόλο και στην Καρδίτσα...Μια χαρά λειτουργούσαν οι σταθμοί που έβαζε μέχρι τώρα,τι άλλαξε:O :blink:

Εάν δεν κάνω λάθος οι νέοι σταθμοί 3ης γενιάς της Cosmote είναι από την NOKIA. Οι παλιοί σταθμοί ήταν της Erricson.

Γύρισα χτές από Καλαμάτα. 3G υπήρχε στην Τρίπολη, την Μεγαλόπολη και την Καλαμάτα. Στην παραλία που ήμουνα είχε full σήμα (από την κεραία που υπάρχει εγκατεστημένη στην άκρη του λιμανιού). Όλες οι κλήσεις που έκανα και δέχτηκα καθώς και παρακολούθηση live TV έγιναν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εάν δεν κάνω λάθος οι νέοι σταθμοί 3ης γενιάς της Cosmote είναι από την NOKIA. Οι παλιοί σταθμοί ήταν της Erricson.

Γύρισα χτές από Καλαμάτα. 3G υπήρχε στην Τρίπολη, την Μεγαλόπολη και την Καλαμάτα. Στην παραλία που ήμουνα είχε full σήμα (από την κεραία που υπάρχει εγκατεστημένη στην άκρη του λιμανιού). Όλες οι κλήσεις που έκανα και δέχτηκα καθώς και παρακολούθηση live TV έγιναν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μήπως είναι συμβατοί 100% μόνο με τις συσκευές της Nokia??

Μήπως είναι συμβατοί 100% μόνο με τις συσκευές της Nokia??

Auto apokleietai AUTOMATWS:X

ΘΑΣΟΣ το σμαραγδενιο νησι!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/12161p_goldenbeach1.JPG

Δηλαδή η παρατήρησή μου ότι κάτι τέλος πάντων άλλαξε στον εξοπλισμό ήταν σωστή:)

Το πρόβλημα το έχω εντοπίσει φίλε Hameleon σε σταθμούς που εγκαταστήθησαν προσφάτως(1,5 μήνα το πολύ; ) Τουλάχιστον το LG μου(Qualcomm) έχει παρουσιάσει έντονη ασυμβατότητα με αυτούς τους σταθμούς.Απλά νεκρώνει όταν είσαι 1-2ΚΜ από το σταθμό.Στους παλιούς σταθμούς δε μπορώ να πω ότι είχα πρόβλημα τέτοιο,και στα 10ΚΜ κανονικά έκανα video-κλήση σε κάποιους επαρχιακούς(πχ Τρίκαλα) ίσως να φταίει το κινητό μου(τι να κάνω,αυτό έχω...) Αφήστε που η σηματοδοσία από τους καινούργιους σταθμούς στο LG μου δείχνει ότι είναι πολύ κακή...

Παιδιά,αν είναι πρόβλημα του κινητού μου να σταματήσω να γράφω εδώ μέσα και να παν τα παράπονα στην Qualcomm...Έχω την αίσθηση όμως ότι δε φταίει αυτό,τουλάχιστον στην σηματοδοσία :!:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Φίλε mixtri, δεν ξέρω αν φταίει το κινητό σου, πάντως γενικά έχω παρατηρήσει ότι με νεώτερες συσκευές το 3G δουλεύει πολύ καλύτερα.

Π.χ. με Motorola V980 και SE V800 ακόμα σε γνωστούς μου κάνει προβλήματα ενώ με το Nokia N70 που έχω αυτή τη στιγμή δεν μου εμφανίζει κανένα απολύτως πρόβλημα...

Να σημειώσω και κάτι άσχετο, στη διάρκεια της Eurovision είχα δουλέψει εκεί και η ΕΡΤ μας είχε δώσει κινητά cosmote και οφείλω να ομολογήσω ότι το σήμα της cosmote (2G) ήταν άθλιο σε σύγκριση με αυτό της vodafone!!! Ακόμα και οι ξένοι από τις αποστολές με ρωτούσαν "γιατί έχουμε τόσο χάλια δίκτυα στην Ελλάδα" (όλοι τους πιάνανε cosmote) και μόλις τους έλεγα να το γυρίσουν σε vodafone ερχόταν την άλλη μέρα και μου λέγανε "ότι έχουν τέλειο σήμα και ποιότητα φωνής"... Δεν μπορώ να το καταλάβω... ίσως να φταίει το codec...

Φίλε mixtri, δεν ξέρω αν φταίει το κινητό σου, πάντως γενικά έχω παρατηρήσει ότι με νεώτερες συσκευές το 3G δουλεύει πολύ καλύτερα.

Π.χ. με Motorola V980 και SE V800 ακόμα σε γνωστούς μου κάνει προβλήματα ενώ με το Nokia N70 που έχω αυτή τη στιγμή δεν μου εμφανίζει κανένα απολύτως πρόβλημα...

Να σημειώσω και κάτι άσχετο, στη διάρκεια της Eurovision είχα δουλέψει εκεί και η ΕΡΤ μας είχε δώσει κινητά cosmote και οφείλω να ομολογήσω ότι το σήμα της cosmote (2G) ήταν άθλιο σε σύγκριση με αυτό της vodafone!!! Ακόμα και οι ξένοι από τις αποστολές με ρωτούσαν "γιατί έχουμε τόσο χάλια δίκτυα στην Ελλάδα" (όλοι τους πιάνανε cosmote) και μόλις τους έλεγα να το γυρίσουν σε vodafone ερχόταν την άλλη μέρα και μου λέγανε "ότι έχουν τέλειο σήμα και ποιότητα φωνής"... Δεν μπορώ να το καταλάβω... ίσως να φταίει το codec...

Αυτό και αν είναι περίεργο. Ειδικά στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις όπως το ΟΑΚΑ θα περίμενε κανείς το ακριβώς αντίθετο, η Cosmote ως μέγας χορηγός της Eurovision και των Ολυμπιακών (που υποτείθεται πως είχε επενδύσει αρκετά σε εξοπλισμό στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις) να έχει το δυνατότερο σήμα!