Jump to content

Hameleon

Members
  • Δημοσιεύσεις

    69
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Hameleon

  1. Hameleon

    5G NR

    Τοποθέτησαν την νέα κεραία - 1403937 στα σύνορα Μενίδι με Θρακομακεδόνες, σε μια περιοχή που υπήρχε σοβαρό πρόβλημα (στην Παύλου Μελά έπεφταν οι κλήσεις) αλλά ακόμα δεν είναι ενεργή. Η άδεια της βγήκε 01/04/2024 (https://diavgeia.gov.gr/decision/view/Ψ4ΒΞ639-0ΨΖ). Εάν κάποιος θέλει ας την ανεβάσει στο cellmapper μαζί με τις φωτογραφίες: Επειδή περνάω σχετικά συχνά από το σημείο θα ανοίξω το cellmapper για να την καταχωρήσει.
  2. Καλημέρα, έχεις παρατηρήσει ποιό server επιλέγει το speedtest την ώρα που κάνεις το test. Μήπως επιλέγει για κάποιο ανεξήγητο λόγο κάποιο "'άσχετο" server,πιθανόν και εκτός Ελλάδας και για αυτό είναι πολύ μεγάλο το ping και χαμηλές οι ταχύτητες; Εάν την ώρα που σου δείχνει τόσο χαμηλές ταχήτητες και πολύ μεγάλο ping ανοίξεις στον browser το fast.com σου δείχνει τόσο χαμηλές ταχύτητες;
  3. Σήμερα το πρωί επισκέφτηκα το κατάστημα Γερμανός στο Μαρούσι με σκοπό την έκδοση μια επιπλέον extra sim σε παλιό συμβόλαιο unlimited (έχω ήδη μια extra sim). Δυστυχώς όπως με ενημέρωσαν και μου το επιβεβαίωσε και η εξυπηρέτηση πελατών που κάλεσα η έκδοση νέας extra sim έχει παγώσει προσωρινά και το σύστημα δεν τους επιτρέπει να καταχωρήσουν αίτημα. Θα προσπαθήσω και σε άλλο κατάστημα Γερμανός να δω εάν ισχύουν τα ίδια.
  4. Hameleon

    5G NR

    Καλησπέρα, Χτες το μεσημέρι το κινητό (Oppo Find X6 - Dimersity 9200) κατέγραψε την παρακάτω είκονα από το σταθμό στον ΟΤΕ Βύρωνα. Το ίδιο έδειχνε και στο Cellmapper αλλά δεν κράτησα printscreen να ανεβάσω 😪 Έμεινε συνδεδεμένο για περίπου 3 λεπτά, μετά έχασε εντελώς το 5G, δεν συνδεόνταν με κανένα τρόπο και μετά επανήλθε συνδεδεμένο κανονικά στην Ν78. Δοκιμάζουν TDD ή το Oppo έβλεπε ότι ήθελε;
  5. Hameleon

    5G NR

    Η Cosmote συνεχίζει την αναβάθμιση των σταθμών στην Αθήνα. Χτες υπήρχε γερανός στην Λ.Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού και πρόσθεταν Ν78 panels στο σταθμό 1402927. Δεν πρόλαβα να δω εάν άλλαξαν και τα υπόλοιπα panels. Αν μπορέσω θα ανεβάσω φωτογραφία από την νέα κεραία.
  6. Εάν κάποιος μπορεί να ενημερώσει με την φωτογραφία τον 10636 στο cellmapper.net. Ο σταθμός βρίσκεται στο the ranch στο Σοφικό κορινθίας.
  7. Hameleon

    5G NR

    Δεν έχω wind κάρτα για να δω, αλλά Vodafone δεν έχει. Μπορεί να είναι και οι 2 Cosmote καθώς το σημείο είναι πολύ καλό και έχει λόγω υψομετρικής διαφοράς θέα από Φιλαδέλφεια μέχρι Λιόσια. Έγραφα από το κινητό και την έγραψα λάθος 🙃
  8. Hameleon

    5G NR

    Νέα κεραία στο Μενίδι, λεωφόρος Φιλαδέλφειας απέναντι από το Στρατόπεδο. Κωδικός 105647. Δεν είδα να πιάνει N78. Από ταχύτητα μέτρια με το Nord που έχω. Περίπου 100 με 150 down & 80 με 120 up.
  9. Hameleon

    5G NR

    Με κάποιες εξαιρέσεις, 105647 από το Μαρούσι καλύπτει την μισή Λ.Καραμανλή στο Μενίδι που είναι 6KM και την "βλέπει" στην ευθεία από εκεί. Το δίκτυο αγνοεί όλες τις άλλες που υπάρχουν πάνω και κάτω από την Λ.Καραμανλή και συνδέεται σε αυτή 🙂
  10. Hameleon

    5G NR

    Δεν νοικοιάζει πάντα. Αχαρνές (Μενίδι) που είναι περιοχή Vodafone έφερε δική της ίνα στους σταθμούς στη Λ.Καραμανλή. Δεν ξέρω για άλλες περιοχές.
  11. Hameleon

    5G NR

    Έχεις δίκιο για αυτήν την κεραία έλεγα. Όσες φορές έχω κάνει test κοντά της με 5G μέχρι 280 έχω βγάλει. Σήμερα το μεσημέρι που πέρασα από τον σταθμό στην Αγίας Σοφίας (πάνω στην πλατεία Τζιρακοπούλου) με 5G ανοιχτό μου έβγαλε μέχρι 280 σε server της Cosmote & OTE. Μπορεί να φταίει το Oneplus Nord που έχω σαν συσκευή. Πάντως στον 84 στην Κύπρου που έχει σίγουρα N78 η ίδια συσκευή μου δίνει από 550 μέχρι 830 ανάλογα το σημείο.
  12. Hameleon

    5G NR

    Μόλις προσθέσουν n78 και αντικαταστήσουν τις κεραίες στον σταθμό στην Αγίας Σοφίας, μαζί με την προσθήκη n78 στον σταθμό πάνω από το μανάβικο στην διασταύρωση Φορμίωνος με Νέας Ελβετίας θα αλλάξει πιστεύω η εικόνα του δικτύου στη συγκεκριμένη περιοχή.
  13. Hameleon

    5G NR

    Ναι κοιτάζει τα χωριά που είναι στο βουνό πάνω από την Ιστιαία. Και η υπόλοιπη πόλη είναι ελαφρά ανηφορική προς εκείνο το σημείο.
  14. Hameleon

    5G NR

    Βόρεια Εύβοια - Ιστιαία. Το μόνο μέρος μαζί με το μαντούδι που πέρασα που έχουν 5G στην βόρεια Εύβοια. Μαντούδι δεν μπόρεσα να κάνω μετρήσεις. Ιστιαία χωρίς Ν28 ο σταθμός πάνω στον ΟΤΕ αλλά με νέο εξοπλισμό: Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/8583732767
  15. Καλησπέρα, Σε εμένα ήρθε πριν από 2 ώρες σαν update από την εφαρμογή του τηλεφώνου. Επιβεβαιώνω ότι με την έκδοση αυτή επιτέλους ενεργοποιήθηκε το 5G στην Cosmote. Για την ώρα ανάμικτες εντυπώσεις από τη νέα έκδοση.
  16. Καλησπέρα, Βύρωνα κέντρο τα ίδια μόνο 3G αλλά έχω κανονικά data και φωνή 4G & 5G εξαφανισμένα. Μόλις επανήλθε το 4G και το 5G.
  17. Hameleon

    5G NR

    Όταν δεν γίνεται αυξημένη χρήση δεδομένων το τηλέφωνο γυρίζει σε 4G για εξοικονόμιση μπαταρίας. Μόλις αυξηθεί η χρήση τους γυρίζει σε 5G, εννοείται ότι όταν έχεις κλήση είναι σε 4G καθώς δεν υποστηρίζει φωνή το 5G. Εάν προσεξεις και το εικονίδιο στην ένδειξη σήματος θα δεις ότι και στα 2 screenshots γράφει 5G.
  18. Καλησπέρα, Την έχω από την Τρίτη περασμένη, μέχρι σήμερα με την απλή χρήση που κάνω, δεν έχω κανένα παράπονο. Η μπαταρία καθώς έχω κάνει το κόλπο για το 5G και έχω το AOD ενεργό, που επιτέλους ήρθε, πέφτει λίγο πιο γρήγορα. Ελπίζω στο επόμενο update να υποστηρίξουν και τα 5G δίκτυα.
  19. Χρόνια πολλά, χωρίς να κάνεις τις αλλαγές στο xml file και μετά με το γνωστό (μετά από κάθε επαννεκίνηση) *#*#4636#*#* στο οποίο πρέπει να επιλέξεις το NR/LTE/.... δεν μπορείς να δεις 5G. Εγώ που έχω κάνει τις αλλαγές έχω 5g ένδειξη αλλά με γυρίζει στα 850 (Band 20) με αποτέλεσμα οι μετρήσεις σε speedtest να είναι απογοητευτικές. Η καλύτερη μέτρηση σε 5G είναι 101/38 με 10ms, ενω στο ίδιο σημείο με LTE-A 202/53. Μάλλον πρέπει να περιμένουμε την Oneplus για επίσημη υποστήριξει του δικτύου.
  20. Παιδεύομαι από την Παρασκευή, που το έχω ενεργοποιήση ακολουθώντας ολόκληρη διαδικασία που βρήκα στο forum της Oneplus, να πείσω την Cosmote να μου το ενεργοποιήσει στην γραμμή μου χωρίς μέχρι σήμερα αποτέλεσμα. Μάλλον θα ψάξω να βρω φίλο με συμβατή συσκευή για να στείλω από αυτή το μήνυμα ενεργοποίησης. Για την ώρα στο cell mapper δέιχνει ότι έχει 5G αλλά είναι restricted.
  21. Hameleon

    4G LTE

    Ανεβάζω μερικά test από την κεραία στον Βύρωνα με συσκευή Oneplus Nord μέσα από το σπίτι, χωρίς οπτική επαφή με την κεραία. Στο Netmonster δείχνει 1800+2600+2600 (20+10+10Mhz) HOSTMEIN IKE https://www.speedtest.net/my-result/a/6558043852 Wingo Zurich https://www.speedtest.net/my-result/a/6558040925 Cosmote S.A. Athens https://www.speedtest.net/my-result/a/6558038045
  22. Hameleon

    4G LTE

    Ανεβάζω και 2 πιο καθαρές φωτογραφίες του σταθμού στο Βύρωνα, ακόμα τον ρυθμίζουν: https://ibb.co/W2tX1j4 https://ibb.co/kXd8PF2
  23. Hameleon

    4G LTE

    Ακόμα δεν την έχουν ανοίξει. Και δύο φώτο από την κεραία. Απόψε ήδη νύχτωνε. Αύριο θα ανεβάσω καλύτερη: https://ibb.co/7CPdJDq https://ibb.co/pzy0rFH
  24. Καλημέρα, Και εγώ έχω το 8/128 blue από τις 28/7 και δεν μου έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα. Σημείωση: πάντα το βάζω στη μπροστινή τσέπη του παντελονιού.
×
×
  • Create New...