Jump to content

gmmour

Members
 • Δημοσιεύσεις

  1.862
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by gmmour

 1. Η Vodafone εδώ και λίγο καιρό έχει εγκαταστήσει EDGE σΕ πολλά σημεία στην Αθήνα και την επαρχία όπως και στους σταθμούς Σύνταγμα και Πανόρμου του Μετρό! Πολύ καλή κίνηση ώστε να έχουμε αξιοπρεπείς ταχύτητες και σε μέρη χωρίς 3G!
 2. gmmour

  iPhone 4

  Την επόμενη εργάσιμη το στέλνου, υπολόγισε 3 εργάσιμες για να σου έρθει. Εγώ το παράγγειλα Πέμπτη βράδυ και ήρθε Τρίτη μεσημέρι.
 3. gmmour

  Wind Roaming F.A.Q.

  To site που κοίταξες δεν ψεύδεται... Θα τα βρεις όλα αν κοιτάξεις!
 4. Αν είχε πρόβλημα τότε αυτό κάτι λέει για την ποιότητα του δικτύου της εταιρείας. Πάντως το γεγονός ότι είχε μισές σχεδόν κλήσεις από τους υπόλοιπους δύο, σημαίνει κάτι (όχι καλό)...
 5. Πάντως είδα ένα ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, η cosmote είχε 9,5 εκ. κλήσεις, η vodafone 8 και κάτι εκ. και η wind μόνο 4,5 εκ. κλήσεις... Κάτι λέει αυτό για την πελατειακή βάση της εταιρείας...
 6. Ποιος είναι καλό και ποιος κακός; Οι Γερμανοί δεν συνηθίζουν τις διπλές ονομασίες, πάνε κατευθείαν στο καθαρό TMO, αν και προσωπικά ξαναλέω, δεν νομίζω ότι θα το κάνουν εδώ, any time soon...
 7. Δεν νομίζω ότι θα είναι εύκολο να κάνουν μετονομασίες στην Ελλάδα... Το brand του ΟΤΕ είναι πολύ ισχυρό και ιδιαίτερα της Cosmote! Μπορεί να κάνουν μετονομασίες στα Βαλκάνια, στις κατά τόπους θυγατρικές της Cosmote, αλλά στην Ελλάδα δύσκολα... Σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου η DT έχει αναλάβει τον έλεγχο των τέως μονοπωλίων, εδώ ο ΟΤΕ και κυρίως η Cosmote έχουν πολύ ισχυρό brand, συνδεδεμένο με τη χώρα, την εθνική υπερηφάνεια και άλλα τέτοια (φαιδρά κατά την άποψή μου, αλλά τέλος πάντων)... Οπότε, μετονομασία δεν νομίζω ότι θα δούμε εύκολα, αν και γενικά τους Γερμανούς όπου αγοράζει, τους τρώει αμέσως να κάνουν μετονομασία, εδώ ελπίζω να πρυτανεύσει η (επιχειρηματική) λογική και να μην το κάνουν, υπάρχει άλλωστε και όρος στη συμφωνία με το δημόσιο για βέτο του δημοσίου σε ενδεχόμενη μετονομασία για όλα τα brands που περιέχουν το συνθετικό ΟΤΕ (OTE, CosmOTE, OTEnet, OTEglobe και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο), επ'άπειρον και μεταβατική περίοδος κάποιων χρόνων για βέτο του δημοσίου σε ΟΛΑ τα υπόλοιπα brandnames του οργανισμού (επουσιώδες αυτό κατά την άποψή μου)!
 8. Μπορείς με ειδικό προγραμματάκι να συνδέσεις το κινητό σου και να στείλεις μήνυμα διαγραφής της ένδειξης τηλεφωνητή στον εαυτό σου. Είχα (πολύ) παλιά ένα τέτοιο πρόγραμμα για siemens s35!!! Πρέπει να σου στείλει κάποιος (ή η Cosmote ή κάποιος που έχει ανάλογο πρόγραμμα ή εσύ ο ίδιος με κατάλληλο πρόγραμμα) ένα SMS που να διαγράφει την ένδειξη... Κανονικά, κανένα ελληνικό δίκτυο δεν στέλνει μήνυμα για ενεργοποίηση της ένδειξης μηνυμάτων τηλεφωνητή, οπότε δεν καταλαβαίνω πώς έγινε σε εσένα, και σίγουρα η cosmote δεν μπορεί να σου στείλει το αντίστροφο μήνυμα... Πάντως, μία ένδειξη είναι, μην κάνεις έτσι... Αν σου την σπάει τόσο και δεν βρίσκεις το προγραμματάκι για να στείλεις στον εαυτό σου το μήνυμα να τη σβήσεις, άλλαξε κάρτα sim, 15 Ευρώπουλα κάνει...
 9. gmmour

  Wind Plus

  Έχω την εντύπωση ότι στα Nokia σαν το δικό σου, δεν μπορείς να παίξεις εφαρμογές με το gwap παρά μόνο με το gint... Για να περάσεις τις ρυθμίσεις του gwap από ό,τι θυμάμαι πρέπει να κάνεις τσατσιά για να παίξουνε με java εφαρμογές... Ψαξ'το λίγο...
 10. Η Vodafone, γενικά σαν όμιλος, δείχνει να στρέφεται σε αγορές του αναπτυσσόμενου κόσμου, καθώς βλέπει ότι στην Ευρώπη δεν παίζει πλέον παραδάκι... Μάλιστα είχε ακουστεί ότι ίσως θέλει να ξεφορτωθεί κάποια δίκτυα σε αναπτυγμένες αγορές και να τα κρατήσει μόνο σαν partner networks... Ίσως γι'αυτό να παραμέλησε και το δίκτυο στη χώρα μας, αλλά ίσως επίσης δεν περίμενε ότι εδώ είναι Ελλάδα και θα έπαιρνε τον κατήφορο χειρότερα και από την Ζωή Λάσκαρη στην ταινία του Φίνου...
 11. Προφανώς να απευθυνθείς στην vodafone, σε κατάστημα ή πάρε στο 13894 δωρεάν από το κινητό σου f2g για να μιλήσεις με το τμήμα φορητότητας της vodafone να σου πουν ακριβώς τι πρέπει να κάνεις και πόσο κοστίζει. 14 μέρες περίπου θέλει (10 εργάσιμες).
 12. Μία φορά να μην πληρωθεί ο λογαριασμός από την κάρτα και γίνεται αυτομάτως ανάκληση... Πρέπει να το προσέχεις αυτό... Δυστυχώς...
 13. Η T-mobile δεν έχει κάνει καμία διπλή ονομασία ως τώρα... Δεν νομίζω ότι θα κάνει εξαίρεση με την Cosmote. Όταν τελικά αποφασίσει τη μετονομασία (είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει, απλά δεν ξέρω αν θα είναι άμεσα ή σε ένα χρόνο που λήγει το δικαίωμα του δημοσίου για βέτο στο όνομα, αν και δεν ξέρω γιατί το δημόσιο θα ήθελε να κρατήσει το όνομα) όταν λοιπόν αποφασίσει θα το κάνει κατευθεία TMO όπως έκανε και σε άλλες αγορές!
 14. Με τον όγκο δεδομένων σε χρεώνει. Πρέπει να βρεις αν π.χ. η χρέωση γίνεται σε blocks του 1 ΚΒ, 10 ΚΒ ή κάτι τέτοιο για να μετράει σωστά!
 15. Ό,τι να'ναι! Σε όλο τον κόσμο η ημερομηνία έκδοσης που αναγράφεται πίσω είναι διαφορετική από την ημερομηνία επικύρωσης που αναγράφεται μπροστά! (Εκτός που τώρα τελευταία τις βγάζουν αυθημερόν και μπορεί οι εν λόγω ημερομηνίες να συμπίπτουν)! Στην δική μου ταυτότητα έχει 15 μέρες διαφορά, έκανα την άιτηση τον ένα μήνα και η ταυτότητα επικυρώθηκε μετά από δυο βδομάδες (άλλος μήνας).
 16. To 1 λεπτό το λεπτό της cosmoκάρτας το έχετε σκεφτεί;
 17. Να σημειώσω ότι ο κανονισμός φορητότητας της ΕΕΤΤ προβλέπει ρητά τι γίνεται σε περίπτωση που ο συνδρομητής έχει αλλάξει αριθμό ταυτότητας! Αφενός αρκεί να ταυτοποιηθεί ένας από τους δύο αριθμούς (ΑΦΜ ή ΑΔΤ) για να εγκριθεί το αίτημα και αφού το ΑΦΜ είναι μοναδικό, αν ταιριάζει και στις δύο εταιρείες τότε η φορητότητα εγκρίνεται! Αφετέρου, εφόσον έχει αλλάξει ο αριθμός ταυτότητας, αρκεί το γεγονός ότι ο χρήστης πήγε στην καινούρια εταιρεία με την νέα του ταυτότητα και κράτησαν αντίγραφο! Αυτό αποστέλλεται στον παλιό πάροχο ο οποίος είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τα αρχεία του με τον νέο αριθμό ταυτότητας του συνδρομητή και να κάνει ΔΕΚΤΗ την αίτηση φορητότητας αφού πρόκειται για το ίδιο άτομο (ίδιο όνομα στην ταυτότητα, ίδιο ΑΦΜ)! Όσον αφορά τους χρόνους εκτέλεσης των αιτημάτων, από τη στιγμή που μία αίτηση φορητότητας καταχωρηθεί στο σύστημα της ΕΒΔΑΦ (αυτό ουσιαστικά γίνεται την στιγμή που ο συνδρομητής κάνει την αίτηση στον νέο πάροχο), υπάρχει χρονομετρητής δύο εργάσιμων ημερών. Όταν περάσουν δύο εργάσιμες ημέρες χωρίς ο πάροχος-δότης να απαντήσει (ούτε θετικά ούτε αρνητικά) τότε ο χρονομετρητής μηδενίζει και το αίτημα γίνεται αυτομάτως αποδεκτό από την ΕΒΔΑΦ και αρχίζουν να μετρούν οι δέκα εργάσιμες για την ολοκλήρωση της φορητότητας! Αποκλείεται λοιπόν ο προηγούμενος πάροχος να καθυστερεί την αίτηση, πρέπει σε 2 μέρες να πει ένα ναι ή ένα όχι (αν πει όχι πρέπει να πει και γιατί) αλλιώς το αίτημα γίνεται αυτομάτως αποδεκτό! Αυτό που κάνουν οι εταιρείες είναι ότι ποτέ δεν απαντούν όταν είναι θετική η απάντηση, αφήνουν απλά τον χρονομετρητή να μηδενίσει στις δύο εργάσιμες (βλάκες είναι να απαντήσουν νωρίτερα για να κάνουν την διαδικασία πιο γρήγορη;)! Άρα είναι υπαιτιότητα του παρόχου-δέκτη (της vodafone εν προκειμένω) η οποία δεν καταχώρησε καν την αίτηση στην ΕΒΔΑΦ, πράγμα που κανονικά γίνεται άμεσα με την αίτηση του συνδρομητή στο κατάστημα!
 18. Δεν μας τα λέει καλά η wind... Και η ανακοίνωση για κατάργηση του απεριόριστους στο non-stop που ξεκινά από 20 Οκτωβρίου και έπρεπε να γίνει ένα μήνα πριν (20 Σεπτεμβρίου 2008), στο site ανέβηκε δυο-τρεις μέρες μετά, με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου! Τώρα αυτό είναι εξωφρενικό, να ανεβάζουν ανακοίνωση του Αυγούστου, τον Οκτώβριο! Καταγγελία λέγεται! Είπαμε, να κρατιούνται κάποια προσχήματα!
 19. Νομίζω ότι κάτι δεν κατάλαβες καλά... Τον Οκτώβριο 2007 πάντως ήταν 10 Ευρώ το NS 2 και 30 Ευρώ το NS 7... Δηλαδή υπήρξε αύξηση του NS 2 κατά 5 Ευρώ ενώ το εβδομαδιαίο παρέμεινε σταθερό... Για του λόγου το αληθές, παραθέτω ποστ που έκανα στις 26/10/2007 στο prepaidgsm.net/forum:
 20. Να βγάλει και κάτι για το Vodafone douple play plus με 22,90 Ευρώ / μήνα που σαρώνει!
 21. E-GSM είναι επιπλέον συχνότητες στις αρχικές που είχαν εκχωρηθεί για το GSM στην περιοχή των 900 MHz (880-890 και 925-935). DCS είναι το παλιό όνομα του GSM 1800.
 22. 40MB υπεραρκετά; Εγώ σε μία μέρα καταναλώνω τουλάχιστον 10ΜΒ και λίγα λέω... Μόνο μια σελίδα στο in.gr είναι 1ΜΒ! Wind plus και πάλι wind plus (non stop)!
 23. Μπες στο mobile.msn.com και από την αρχική σελίδα διάλεξε hotmail, είναι πιο light εκδοχή του κανονικού hotmail!
 24. Αφού η vodafone έτσι κι αλλιώς δεν δίνει τηλεφωνία, αυτό έχει να κάνει καθαρά και μόνο με τις συχνότητες στις οποίες παίζει το μόντεμ... Γιατί το κάνανε αυτό; Τι σημαίνει "να μην αλλάξει το κύκλωμα"; Αφού τη γραμμή την παίρνουν από τον ΟΤΕ!
 25. Κατεβείτε μια βόλτα στην Αχαρνών και θα δείτε τις διαφημίσεις στις στέγες όλων των περιπτέρων! Η διαφήμιση είναι στοχευμένη, όπως και θα έπρεπε να είναι... Μην ξεχνάτε ότι κάποιοι ελληνάρες μπορεί να ζοριστούν αν πάρουν χαμπάρι ότι η cosmote δίνει φθηνότερες τιμές στους μετανάστες... (Ήμαρτον, αλλά ναι υπάρχουν και τέτοιοι τύποι, και σύντομα πιστεύω θα κάνουν και κανένα σχολιάκι και εδώ...)
×
×
 • Create New...