Jump to content

Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Speedtest που ανέβηκε σε άλλο φόρουμ (το λινκ του φόρουμ). Μια χαρά βαστάει το unlimited (giga!) δίκτυο παιδιά, μόνο το σάπιο τηλέφωνο του MitsosDaBest λέει τ' αντίθετo... :lol:

https://www.speedtest.net/result/a/5631458960

Edited by MitsosDaBest13

Εγώ δεν βλέπω διαφορά πάντως. Με 2CA κέντρο πόλης 35 έπιανε και πριν, 35 πιάνει και τώρα.

Κι εγώ στο σπίτι μου στον Αποκόρωνα δεν έχω δει αισθητή διαφορά σε ταχύτητες παρά το γεγονός ότι έχω βάλει το απεριόριστο και παρόλο που λογικά θα έχει ανέβει η κίνηση του δικτύου λόγω της εκτεταμένης ζημιάς στο δίκτυο σταθερής όλης της περιοχής λόγω της κακοκαιρίας από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Το τέστ από το σαλόνι μου που συνήθως παίζει γύρω στα 60-70 Mbps με Β3.

https://www.speedtest.net/my-result/a/5632504536

Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB

Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova

Το ίδιο ακριβώς θα ήθελα και εγώ ή έστω αυτό που δίνει στην Κύπρο με 50 ευρώ απεριόριστα όλα με όριο ταχύτητας τα 12mbps. Δεν είναι μόνο τα δεδομένα είναι και η φωνή που σε πολύ φθηνά συμβόλαια είναι απεριόριστα στην Ευρώπη και εδώ ακόμα είμαστε στην τριλεπτη ελάχιστη χρέωση.

Αυτά με πλήρη ταχύτητα με την παρούσα κατάσταση του δικτύου το ξεχνάμε.

Στάλθηκε από το EVR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Προσωπικά έχω υπομονή:lol: Πιστευω πάντως ότι σε λιγότερο χρόνο απο όσο χρειάστηκε να περιμένω την ανταγωνιστρια-συναγωνιστρια wind να φέρει το 4g στην πόλη μου :lol: ότι οι τιμές/παροχές θα εξορθολογιστούν σε ευρωπαϊκά επίπεδα.

Speedtest που ανέβηκε σε άλλο φόρουμ (το λινκ του φόρουμ). Μια χαρά βαστάει το unlimited (giga!) δίκτυο παιδιά, μόνο το σάπιο τηλέφωνο του MitsosDaBest λέει τ' αντίθετo... :lol:

https://www.speedtest.net/result/a/5631458960

Και από ότι λένε δεν είναι το αντιπροσωπευτικό.

Και η πλειοψηφία και στα 2 fora λένε ότι δεν έχουν δει κάποια διαφορά.

Και από ότι λένε δεν είναι το αντιπροσωπευτικό.

Και η πλειοψηφία και στα 2 fora λένε ότι δεν έχουν δει κάποια διαφορά.

Φυσικά και δεν είναι γενικευμένο το πρόβλημα, αλλά υπάρχουν περιοχές που το δίκτυο έχει πιτταρει...

Οι υποστηρικτες δεν ειπαν οτι το δικτυο ειναι παντου τσιτα τα γκαζια.

Όταν ομως βλεπεις τον αλλον να βαζει screenshot απο test ταχυτητας, οπου βλεπεις ξεκαθαρα οτι κατεβαζει κιολας παραλληλα, σου λεει οτι το δικτυο ειναι χαλια γενικα ε δεν αντεχουν.

Εδω του εβαλε ο αλλος test απο διπλανη πολη με υψηλη ταχυτητα και δεν το δεχοταν.

3 ατομα εβαλαν με χαμηλες ταχυτητες και 5 με μεσσαιες προς υψηλες.

Σύμφωνα με χρήστες του MyPhone μέτοχος σε:

Huawei, Apple, Vodafone

οπου βλεπεις ξεκαθαρα οτι κατεβαζει κιολας παραλληλα, σου λεει οτι το δικτυο ειναι χαλια γενικα ε δεν αντεχουν.

Αυτό πως το κατάλαβες; Πες μου τον τρόπο να κατεβάζω και εγώ με όλο το bandwidth και το ping να παραμένει 25ms και το upload 24-30 Mbps.. Εγώ αυτό που βλέπω παντως είναι ότι σε ώρες αιχμής το δίκτυο στο download πατώνει ενώ σε πρωινές ώρες γκαζωνει όλα τα άλλα είναι ιστορίες συνωμοσίας

Διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες του θέματος, είπα να κάνω και γω μια δοκιμή!

Βέβαια είναι και νεκρή η ώρα!

Δεν ξέρω να σας πω για αυτά τα Β3 και Β20 και δεν ξέρω αν μπορώ να τα δω με κάποια εφαρμογή στο iPhone.

Περιοχή One Salonica, Θεσσαλονίκη.

https://www.speedtest.net/my-result/i/3637433648

:cat:

Φυσικά και δεν είναι γενικευμένο το πρόβλημα, αλλά υπάρχουν περιοχές που το δίκτυο έχει πιτταρει...

Δεν προκύπτει από κάπου ότι έχει πιτταρει. Οι ίδιοι που πάντα διαμαρτύρονταν για αργές ταχύτητες (xiaomi, συνδρομητες άλλων δικτύων κτλ) πάλι διαμαρτύρονται το ίδιο. Εγώ βλέπω ότι το δίκτυο δεν έχει καταλάβει τίποτα από το απεριόριστο.

Edited by TakeOverNet

Και όμως έχει να κάνει καθαρά με την περιοχή. Κέντρο Χανίων χθες σε ώρα αιχμής η ταχύτητα δεν ήταν καλή. Στο ίδιο σημείο μετά από 2 ώρες τα πράγματα καλυτερεψαν. Αντίθετα με την cosmote δεν είχα δει κάτω από 30mbps όσο καιρό είχα τα δικά της απεριόριστα αλλά είχαν πολύ εδώ πέρα πρόβλημα σε άλλα σημεία στην Ελλάδα. Το χειρότερο ήταν το καλοκαίρι όπου το 4g της cosmote σερνόταν πραγματικά λόγο του τουρισμού το δίκτυο είχε γεμίσει και εκεί με είχε σώσει η Vodafone.

Screenshot-20200107-004106-01.jpg

Αυτό είναι με Β20 στο σπίτι μου στον Αποκόρωνα. Όπως και η προηγούμενη μέτρηση που είχα ανεβάσει χθες κι αυτή είναι σε εσωτερικό χώρο.

https://www.speedtest.net/my-result/a/5635584177

Και μια σημερινή. Άντεξε το δίκτυο στην περιοχή τα απεριόριστα και με το δίκτυο σταθερής νεκρό ακόμα. Μέτρηση με Β3.

https://www.speedtest.net/my-result/a/5637422978

Edited by XP130TD
συνεχόμενα posts

Αυτό είναι με Β20 στο σπίτι μου στον Αποκόρωνα. Όπως και η προηγούμενη μέτρηση που είχα ανεβάσει χθες κι αυτή είναι σε εσωτερικό χώρο.

https://www.speedtest.net/my-result/a/5635584177

Και μια σημερινή. Άντεξε το δίκτυο στην περιοχή τα απεριόριστα και με το δίκτυο σταθερής νεκρό ακόμα. Μέτρηση με Β3.

https://www.speedtest.net/my-result/a/5637422978

Πολύ καλές ταχύτητες, ειδικά η B20 που έχει το μισό bandwidth. Μακάρι να είχαμε κι εμείς στην ηπειρωτική Ελλάδα τέτοιες... :rolleyes:

Αυτές οι μετρήσεις είναι μέσα στο σπίτι. Έξω στο μπαλκόνι πιάνω γύρω στα 55-60 Mbps με την Β20 και γύρω στα 100-110 Mbps με την Β3.

https://www.speedtest.net/my-result/a/5637566634

Edited by Dimos_Vav

Είναι απίστευτοι αυτοί στη Vodafone.... Τους κάλεσα 4/1 για να τους πω ότι έχω εδώ και καιρό πρόβλημα στις κλήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων ακούγεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένας περίεργος ηλεκτρονικός ήχος για 1-2 δευτερόλεπτα και πολλές φορές πέφτει η γραμμή ενώ έχω φουλ σήμα και εγώ και ο συνομιλητής μου και μου απάντησαν σήμερα που τους ξαναπήρα ότι θα το εξετάσουν στις 13/1 λόγω των γιορτινων ημερών που πέρασαν.... Έλεος

Και απ' όσο γνωρίζω, εχουν πολύ καλή εξυπηρέτηση πελατων, με διακρίσεις μάλιστα.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Και απ' όσο γνωρίζω, εχουν πολύ καλή εξυπηρέτηση πελατων, με διακρίσεις μάλιστα.

Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι...

Είναι απίστευτοι αυτοί στη Vodafone.... Τους κάλεσα 4/1 για να τους πω ότι έχω εδώ και καιρό πρόβλημα στις κλήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων ακούγεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένας περίεργος ηλεκτρονικός ήχος για 1-2 δευτερόλεπτα και πολλές φορές πέφτει η γραμμή ενώ έχω φουλ σήμα και εγώ και ο συνομιλητής μου και μου απάντησαν σήμερα που τους ξαναπήρα ότι θα το εξετάσουν στις 13/1 λόγω των γιορτινων ημερών που πέρασαν.... Έλεος

Δεν βγάζεις άκρη, για το θέμα με το 112 που όταν δεν σηκώνει το τηλέφωνο ο συνομιλητής συνδέεται στο 112 μου απάντησαν ότι είναι θέμα του άλλου που καλώ γιατί έχει ενεργοποιήσει λέει τον τηλεφωνιτη :lol:

Και όμως έχει να κάνει καθαρά με την περιοχή. Κέντρο Χανίων χθες σε ώρα αιχμής η ταχύτητα δεν ήταν καλή. Στο ίδιο σημείο μετά από 2 ώρες τα πράγματα καλυτερεψαν. Αντίθετα με την cosmote δεν είχα δει κάτω από 30mbps όσο καιρό είχα τα δικά της απεριόριστα αλλά είχαν πολύ εδώ πέρα πρόβλημα σε άλλα σημεία στην Ελλάδα. Το χειρότερο ήταν το καλοκαίρι όπου το 4g της cosmote σερνόταν πραγματικά λόγο του τουρισμού το δίκτυο είχε γεμίσει και εκεί με είχε σώσει η Vodafone.

Screenshot-20200107-004106-01.jpg

Σε ακτίνα 300-400 μέτρα απο το εμπορικό του Ερμή οι ταχυτητες είναι μια χαρά.εκει στο ΚΤΕΛ και προς Κισσάμου τρώει ζορι...Γογονή πίσω απο Θράκα επίσης υπάρχει θέμα σε εσωτερικούς χώρους.Το καλοκαίρι η Cosmote Γονατίζει με τοσο κόσμο αυτό συμβαίνει τα τελευταία 4 χρόνια πάντα.Η βόντα πάντως εχει βελτιώσει πολυ το σήμα γενικά στη Κρήτη την τελευταία 3τία..

Sent from my iPhone Xs using Tapatalk Pro

Δηλαδή τι ήθελες να κάνουν; ανάκληση άδειας; Σεβασμός και λίγο στους εργαζόμενους.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

@TakeOverNet

Περιμένω να δω που έχει 4G+ η Vodafone στην Σπάρτη, όπως με περίσσια σιγουριά μου είπες.. :whistle: Στο κέντρο που βρίσκομαι πάντως, πάλι μόνο η B3 με micro cell πιάνει και στο υπόλοιπο της πόλης, οι δύο 800αρες που σέρνονται... :rolleyes:

Screenshot-2020-01-09-09-36-34-015-org-zwanoo-android-speedtest.jpg

Υ.Γ. Η εφαρμογή NetMonster δείχνει CA μεν, αλλά στα κινητά Xiaomi δείχνει βλακειες... Βλέπει 4G+ ακόμα και σε αυτό της μάνας μου, που δεν υποστηριζει καν 4G+! :lol:

Screenshot-2020-01-09-09-34-17-308-cz-mroczis-netmonster.jpg

Edited by MitsosDaBest13

Αν επιτρέπεται πως περιμένεις να το δεις; Το netmonster είναι για τα μπάζα. Στο MI A3 μου δείχνει 3CA ενώ βάσει προδιαγραφών παίζει 2CA.

Δεν βγάζεις άκρη πάντως αν δεν έχεις καλή συσκευή.

Sent from my Galaxy S10e

Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά. Παρατήρησα απίστευτη αστάθεια (έβλεπα E, H, H+ και στα καλύτερά του το δίκτυο πετούσε και κανένα 4G με χαμηλή ταχύτητα που δεν ξεπέρασε ποτέ τα 10Mbps όσες μετρήσεις κι αν έκανα σε όλο το μήκος του δρόμου). Η μέση κατάσταση πάντως που επικρατεί αποτυπώνεται στην παρακάτω μέτρηση και δεν είναι μάλιστα τωρινό το πρόβλημα:

9Ez2Fvo.png

Και παρακάτω άλλη μια μέτρηση (σε δίκτυο 4G) που έκανα στο Χαϊδάρι και πιο συγκεκριμένα στην οδό Στρατάρχου Καραϊσκάκη και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά:

cyHq3x6l.png

Το συμπέρασμα; Ή του ύψους ή του βάθους αυτό το δίκτυο. :p

Edited by pluss

• The title was changed to Vodafone 4G : Συζητήσεις-απόψεις