Jump to content

Nokia N900 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα)

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

για να την τελειωσεις, ανοιγεις 30 εφαρμογες... (μερικες βαριες ;))

ετσι οπως το περιγραφεις δεν θα την τελιωσεις ποτε :lol:

zoom με double tap+ μπαρα (νομιζω ειχε και τα 2 οταν το δα σε ενα γνωστο μου)

φακελους απο "μαμα" νομιζω οτι δεν γινεται αλλα πρεπει να χει βγει καποιο χακ απο τη κοινοτητα...

μπαταρια με αρκετη χρηση 1-1,5 μερα... αναλογα και τον χρονισμο που θα κανεις ;)

Για τα ακουστικά υπάρχει αυτό το daemon το οποίο αυξάνει την ένταση της μουσικής στο 100% από το 88% που είναι default.

Ωραια... υποθετω οτι δεν θα εχω καποιο προβλημα τοτε σε καποιον τομεα... (γιατι και το blade θεωρειται απο τα πλεον ψοφια σε ενταση κινητα, οποτε αν το Ν900 ειναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ τοτε works for me).

Eλπιζω και με το Ν900 να κανω τα πρωτα μου βηματα ως mobile developer.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αλλη ερωτηση : βλεπω εχει μολις 256 ram.

Στην wikipedia διευκρινιζει mobileDDR. Ειναι διαφορετικη πχ απο τις ραμ που εχουν τα απλα κινητα ή οχι?

Το swap που χρησιμευει? Λεει επισης 768mb virtual memory.

Πρακτικα : 1) Σας εχει τελειωσει ποτε/πεταξει μυνημα 'οχι αρκετη ραμ' 2) Δεν κανω βαρια χρηση του κινητου, κανενα φορουμακι με το πολυ 5-6 tabs ανοιχτα, θα εχω προβλημα? 3) ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ τι θα επρεπε να κανει καποιος για να τελειωσει η ram?

Δε θα αντιμετωπίσεις ποτέ πρόβλημα μνήμης!!

Εκείνα τα μηνυματάκια «μνήμη πλήρης, κλείστε εφαρμογές» και λοιπές αηδίες, τις ξεχνάς.

Έχω ανοίξει στο multitasking καμιά 25αριά προγράμματα και εξακολουθούσε να δουλεύει ικανοποιητικά (πέφτει η απόδοση, λογικό, αλλά δε κρασάρει)

Λίγες φορές μου έχει κρασάρει κάποια εφαρμογή, από μόνη της, αλλά είναι καθαρά τυχαία γεγονότα!

Επισης χωρις multitouch πως κανετε zoom?, ειναι σε σκαλοπατια (πχ με double tap) ή το ελεγχετε εσεις (με καποια μπαρα ισως στην ακρη)?

Όταν κρατάς το κινητό οριζόντια (landscape) υπάρχει στο πάνω πλευρικό τμήμα το πλήκτρο vol.

Όταν serfάρεις ή κοιτάς φωτογραφίες και πατάς το + κάνεις zoom in (και το αντίστροφο με -)

Στον browser επίσης κάνεις δεξιόστροφη κίνηση το δακτύλου πάνω στην οθόνη για zoom in και αριστερόστροφη για zoom out

Επίσης με διπλό tap κάνει μεγέθυνση!!

Επομένως έχεις ήδη 3 τρόπους.....

Ξερω οτι εχει kickstand, αλλα μηπως υπαρχει κατι σε στυλ dock/cradle?

Πιθανότατα να υπάρχεο dock, δεν το έψαξα.....

Παιχνιδακια εχουμε?

Έχει πολλά και δωρεάν.

Έβαλα τα angry birds και τελείωσαν τα παιχνίδια για μένα!!!

(αλλά υπάρχει και τάβλι και πασιέντζα και 100άδες άλλα. Μπορείς να παίξεις και παιχνίδια Playstation)

Ή μπαταρια ποσες ωρες/μερες σας βγαζει? Οχι εντονη χρηση του κινητου, σιγουρα 1 με 2 ωρες μουσικη + καμια ωρα wifi + κανενα μισαωρο ομιλια με bluetooth.

Εμένα μου βγάζει μια μέρα με βαριά χρήση.

Κάποιες στιγμές το φόρτισα και μέσα στη μέρα.

Κάποιες άλλες μου έβγαλε και 2 μέρες χαλαρά.

Εξαρτάται τη χρήση που κάνεις και να ξέρεις πως όλες οι αντίστοιχες συσκευές του ανταγωνισμού έχουν αντίστοιχους χρόνους αντοχής.

Α, και μπορω να φτιαξω φακελους στο μενου? Οπως στα symbian? Μου την δινει το android γι'αυτο τον λογο, ολα χυμα....

(ρε γμτ, οτι κινητο ελεγα οτι δεν θα αγορασω ποτε, εκεινα παω και αγοραζω :p )

Φακέλους δεν φτιάχνεις μέσα στο μενού.

Αλλά έχω στην αρχική επιφάνεια το εικονίδιο του file manager όπου μέσα εκεί μπορείς να φτιάξεις/μετονομάσεις κοκ ό,τι θέλεις!!!

Δες τι εννοώ

http://img.photobucket.com/albums/v483/ksino1100/Nokia-N900_album/attachment-E43CPV.png

Γιάννης! :)

τοσα εχουν γραφτει για το multitasking του Ν900 εδω και 1μιση ετος.

δες κανενα βιντεο στο youtube και θα καταλαβεις

*απο παιχνιδια εχεις, game boy, game gear, PSX, N64, genesis, snes, WEBOS games, ovi games κλπ

Για τα ακουστικά υπάρχει αυτό το daemon το οποίο αυξάνει την ένταση της μουσικής στο 100% από το 88% που είναι default.

wow:blink:

Δεν το γνωριζα αυτο! Μολις το εβαλα και πραγματικα εχει μεγαλη διαφορα.

Βαζω λοιπον την ουρα κατω απ'τα σκελια , κανω ****τουμπα και παιρνω πισω αυτα που ελεγα για την ενταση:ninja::!:

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Δεν μας ειπες ομως, δουλεψε?!

οσο για τον Οπερα στο Ν900 , ναι αυτο ειναι το αδυναμο σημειο του.

φυσικα και δουλεψε... οποτε για να ξερουν και οι φιλοι αν τους τυχει...

σε περιπτωση που χασετε το φωτισμο απο το hardware πληκτρολόγιο του n900 και το led (λυχνία προειδοποίησης), απλουστατα κλεινετε , βγαζετε μπαταρια και ξανανοιγετε. είσαστε έτοιμοι. (οποιος κανει αναζητηση στο google για το συγκεκριμενο προβλημα πρωτη απαντηση το http://www.myphone.gr θα βγάλει).:)

Παιδια 1000 ευχαριστω για τις απαντησεις σας:), προς το παρον δεν εχω αλλες. Τωρα οταν το παρω :p
[sIGPIC][/sIGPIC]

στην τελικη, περνα και ενα ανδροιδ να παιζεις και απο εκεινα τα παιχνιδια :lol:

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

στην τελικη, περνα και ενα ανδροιδ να παιζεις και απο εκεινα τα παιχνιδια :lol:

Εχω ανδροιντ, αλλα παντα γυριζω στους emulators, γιατι δεν με πειθουν ουτε τα ραλλακια ουτε τα παιχνιδια με τα γυροσκοπια :p Προτιμω τα puzzle :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

τελικά παιδιά το πρόβλημα που είχα με το touch της οθόνης έφτιαξε μόνο του. Το άνοιξα το κινητό μετά από δύο μέρες και το touch δούλευε μια χαρά.Νομίζω ότι πρέπει να είχε πάρει το κινητό καμία υγρασία και γιαυτό να έβγαλε αυτό το πρόβλημα.

Δοκίμασε κανείς αυτό το script?

How to speed up your Nokia N900 considerably?

6610 --> 7610(RH-51) --> (Legendary) N900 --> Galaxy SIII --> HTC 10 --> Pixel 2 XL --> Xperia 1 ii

HP Touchpad (dual boot: webOS and Android)

Το έχω περάσει και νομίζω ότι υπάρχει μια μικρή βελτίωση στην απόκριση.

(τσέκαρε το mail σου)

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

(θα βοηθουσε να εβγαζες screenshot το μηνυμα ωστα να διαβαζαμε ακριβως τι λεει)

αργησα λιγες μερες αλλα τα καταφερα.αυτο μου βγαζει:

https://mail.google.com/mail/h/hm9h2fuq8np1/?view=att&th=130ebcb9053231e6&attid=0.1&disp=inline&zw

μαλλον γκαφα εκανα.δεν μπορειτε να το δειτε ετσι;πως μπορω να επισυναψω μια εικονα που εχω αποθηκευμενη στην καρτα μνημης για να την δειτε;

Edited by gaiosgf

K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Send from my REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Να υποθεσω οτι υπαρχουν σχεδια για port του meego στο Ν900 ε?:ninja:

Από όσο ξέρω ναι και λογικά θα συνεχίσει. Είχε βάλει η Nokia μια ομάδα από developers πριν λίγο καιρό να αναπτύξουν το meego για το N900.

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

Παντως οτι και να γινει το αποφασισα.

Next phone : N900. Τελος.

Εριξα μια ματια στο maemo.org. Υπαρχει και custom stand (και σε μαυρο ξυλο :love: θα ταιριαζει απιστευτα με το δωματιο μου), υπαρχει μεχρι και gamegripper :happy: Επισης θελω να αρχισω να ασχολουμαι και με την αναπτυξη εφαρμογων, οποτε ειναι πολυ καλη ευκαιρια.

Το προβλημα ειναι μην κολλησω και μετα δεν θα βρισκω κατι που να με ικανοποιει. :cry:

[sIGPIC][/sIGPIC]

καλησπερα! ποια ειναι η εντολη στο terminal Που καθαριζει τις broken εφαρμογες? προχθες εγκαθηστουσα μερικα προγραμματα και σε ενα αρχειο κολλησε το manager και μετα απο ωρα το επανεκκινησα με αποτελεσμα να εχουν μεινει η κατεστραμενες εφαρμογες στην διαχειριση.

root

apt-get autoremove

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

root

apt-get autoremove

το εκανα και μου βγαζει error.

"the package ndg need to be reinstalled, but i can't find an archive for it."

ουτε με remove το πακετο αυτο καταφερα να το βγαλω. καμια ιδεα?

apt-get --force remove package_name

apt-get install --reinstall package_name

Δοκίμασε κάτι από τα παραπάνω.

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

το apt-get --force remove package_name μου το βγαζει σαν not understood. Και η αλλη εντολη μου δινει την ιδια απαντηση! :(

Καλησπερα σε ολους.Απεγκατεστησα την εφαρμογη για το USB και εκανα επανεκινηση,ανοιγει και κλεινει το λογοτυπο της ΝΟΚΙΑ 3 φορες μεσα σε διαστημα 30 δευτερολεπτων και μετα το τηλεφωνο κλεινει , το συνδεω στον φορτιστη του η στον υπολογιστη και αναβοσβηνει το λογοτυπο της ΝΟΚΙΑ ανα 10 δευτερολεπτα περιπου μαζι με τη δονηση χωρις βεβαια να φορτιζει , ετσι δεν το αναγνωριζει ο υπολογιστης για να μπορουσα να του κανω flash.Καποια ιδεα ;

το apt-get --force remove package_name μου το βγαζει σαν not understood. Και η αλλη εντολη μου δινει την ιδια απαντηση! :(

Ναι λάθος μου, αντί για force γράψε purge.

(όπου package_name το όνομα του πακέτου που έχεις πρόβλημα εννοείται)

μετα απο λιγες μερες καθυστερηση βρηκα τον τροπο.οριστε τι μου βγαζει:

K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Send from my REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Αυτό που σου είπα ήταν. Δοκίμασε να παίξεις με τις ρυθμίσεις ώστε να βρεις τις καταλληλες για να μη ξανασυμβεί.

Ναι λάθος μου, αντί για force γράψε purge.

(όπου package_name το όνομα του πακέτου που έχεις πρόβλημα εννοείται)

μια απ'τα ιδια! δεν λεει να βγει το καταραμενο! να φανταστω οδηγουμαστε στην αισχατη λυση του φλασαρισματος? αν ναι υπαρχει καποιος οδηγος?

Εκτέλεσε τις παρακάτω

apt-get update
apt-get -f install
apt-get autoremove