Jump to content

Giannis_mathiou

Members
  • Δημοσιεύσεις

    989
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by Giannis_mathiou

  1. Πρέπει να είσαι σε 10.3.2.0 firmware και πάνω αν δεν κάνω λάθος. Vendor είναι πλέον included μέσα στην ROM, το firmware χρειάζεται να το περάσεις απο μόνος σου αν είσαι σε προγενέστερο.
  2. Δεν χρειάζεται να flashάρεις το dummy.img. Μπορείς απλα να ξεκινήσεις το TWRP "fastboot boot twrp.IMG" να μεταφέρεις το αρχείο τουTWPR στην συσκευή και απο εκεί να κάνεις flash το image file του TWRP στο recovery partition και συνεχίζεις κανονικά την διαδικασία του flash της ROM.
  3. Μπορείς να κάνεις disable σχεδόν όλες τις εφαρμογές που είναι προεγκατεστημένες μέσω ADB ρίξε μια ματιά εδώ https://www.xda-developers.com/disable-system-app-bloatware-android/amp/ Σχετικά με την μπαταρία και εμένα το 27% μου φαίνεται πάρα πολύ λίγο. Αυτή τη στιγμή εγώ είμαι με 54% και έχω SoT 3 ώρες κοντά 2ωρες 53λεπτά για την ακρίβεια, η μεγαλύτερη κατανάλωση που έχω είναι από το δίκτυο που στην δουλειά έχει πολύ κακό και ασταθές σήμα. Θα σου πρότεινα να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων να δεις μήπως διορθωθεί, έχει αναφερθεί και σε άλλα μοντέλα μετά από αναβαθμίσεις να πέφτει η μπαταρία πολύ πιο γρήγορα και με επαναφορά και καθαρή εγκατάσταση να επανέρχεται.
  4. Ναι όντως εγώ είμαι με την 10.2.3.0
  5. Η κάμερα δεν έχει καθόλου την επιλογή για 60fps και σε 4Κ και σε 1080p στα 30fps είναι. Τώρα για το αν "χτυπάει" άλλες ναυαρχίδες δεν ξέρω να σου απαντήσω, στα δικά μου μάτια καλές φαίνονται. Αλλά χωρίς gCam δεν μπορώ να σου πω και με σιγουργιά...
  6. Καλησπέρα και από εμένα από σήμερα κάτοχος και εγώ της συσκευής. Ερχόμενος από Redmi Note 5 η μέρα με την νύχτα σε ταχύτητα, όχι ότι το Redmi Note 5 ήταν αργώ αλλά καμία σχέση ο 845. Το μόνο που με "ξενίζει" λίγο είναι η μπαταρία του που είναι και λογικό μιας και είναι μικρότερη του Note 5 χωρίς κάτι το σημαντικό βέβαια. Πολύ ωραία ποιότητα κατασκευής, όμορφη οθόνη για τα δικά μου δεδομένα, ωραία αίσθηση στο χέρι και γενικά μέχρι στιγμής δεν έχω να πω κάτι αρνητικό για το κινητό. Το μόνο αρνητικό για εμένα είναι οι 360 ώρες αναμονής μέχρι να ξεκελιδώσουμε τον bootloader.
  7. Βλέποντας από το command προσπαθείς να το flashάρεις. (fastboot flash etc. etc.) Θα μπορούσες εναλλακτικά να κάνεις κατέυθειαν εκκίνηση του twrp χωρίς να το περάσεις πρώτα στην μνήμη της συσκευής. Δηλαδή fastboot boot filename.img κάνοντας απλώς εκκίνηση του twrp μετά χρειάζεται να μεταφέρεις το αρχείο στην συσκευή και να το flashάρεις. Με αυτό τον τρόπο "προσπερνάς" την ανάγκη του dummy.img
  8. Κάνε boot το twrp πέρασε μετα το αρχείο .img του twrp στην συσκευή και flashαρέ το ίδιο το twrp ως recovery μέσω του twrp.
  9. Καμία εφαρμογή δεν "κοιτάει" για root. Αν δεν θες να κάνεις root της συσκευής, χρειάζεται να "πειράξεις" το build.prop και να ενεργοποιήσεις το Camera 2 API μέσω adb μιας και η XIAOMI δεν το έχει ενεργοποιήσει by default.
  10. Χαχαχαχαχα πραγματικά καμία συνέπεια... Μια λέμε σταματάμε δεν ξαναβάζουμε ούτε μήνα μετά τσουπ νέο official build από τον ίδιο maintainer. Πάντως πάλι καλά που αλλάξανε γνώμη γιατί είναι δυνατή ROM, αύριο με το καλό θα κάνω την μετάβαση
  11. Σε ευχαριστώ πολύ! Άντε να δούμε, τι έχουμε να "περιμένουμε" και από αυτή την πλευρά... Και ναι και όχι, από την στιγμή που έχουμε το source τουλάχιστον μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας το build και όχι να μπαίνουμε στην διαδικασία να "ψαχνουμε" τι χρειάζεται να κάνουμε merge και τι όχι ώστε να παίξει. Πρακτικά έτσι το μόνο που χάνουμε είναι το OTA update και κάποιον να "γκρινιάζουμε" αν δεν λειτουργούν όπως θέλουμε ή περιμένουμε μερικά πράγματα.
  12. Πριν τη φορά το ακούω και στο γνωστό site δεν την βρίσκω, δώσε λίγες πληροφορίες αν μπορείς. Στα υπόλοιπα, εν τέλη, δεν σταμάτησε να βγάζει τον kernel ή την AOSiP ο κώδικας θα ενημερώνεται κανονικά απλά δεν θα βγάζουν/μοιράζονται τα builds.
  13. Για εμένα το "πρόβλημα" είναι ότι θα ξεμείνουμε από επιλογές. Προσωπικά ειδικά για τις ROM δεν με ενδιαφέρει καθόλου γιατί εδώ και 6 μήνες είμαι με Pixel Experience (που από ότι φαίνεται παραμένει σταθερή) αλλά έτσι θα μειωθεί η "ανάπτυξη" που έχουμε για την συσκευή μας μιας και θα ασχολούνται λιγότεροι μέχρι να μην μείνει κανένας... Λιγότερες εναλλακτικές="χαμηλότερη" ποιότητα στα δικά μου μάτια τουλάχιστον... Edit: PureCAF θα συνεχίσει με άλλο όνομα -PureCoffee- από ότι λέει ο developer...
  14. Εμένα προσωπικά με τα από αυτές τις εξελίξεις με βλέπω να το πασάρω στην μητέρα μου και να πηγαίνω προς Poco μεριά που έχουν μαζευτεί πολλοί και ας έχει και το ρημαδι το notch
  15. Έτσι φαίνεται AOSiP/Derp τέλος για εμάς... Θέλω να πιστεύω θα μείνει κάποια Official αλλιώς πρέπει να αρχίσουμε να "μεταναστεύουμε" προς αλλού... Δεν μπορώ να καταλάβω πάντως το σκεπτικό τους πίσω από το κομμάτι το ότι μερικοί έχουν "placebo" effect. Πρώτα LineageOS, τώρα η AOSiP για να δούμε αν θα αξίζει τελικά η συσκευή για τέτοιου είδους "πειράγματα" από εδώ και πέρα...
  16. Το Vince ΔΕΝ είναι η έκδοση για Κίνα, είναι το Redmi 5 Plus. Στο xda θα ψάξεις για το Redmi Note 5 Pro. Να δεις και χρειάζεται να κάνεις με το anti roll back (dummy.img ώστε να "ξεκλειδώσεις" τις εντολές fastboot σε περίπτωση που είσαι σε anti roll back 4) και να έχεις στον νου σου ανποτε γυρίσεις σε MIUI να μην flashάρεις έκδοση με χαμηλότερο anti roll back από αυτη που βρίσκεται η συσκευή σου. Από εκεί και πέρα είναι όπως όλα τα τηλέφωνα που flashάρεις recovery μέσω fastboot.
  17. Εγώ είμαι με f2fs. Και στα δύο συστήματα φαντάζομαι να λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς είναι σε πιο security patch βρισκόμαστε και αν το security patch στις CAF εκδόσεις έχεις διαφορετικά naming conventions σε σχέση με τις AOSP εκδόσεις. Όποιος μπορεί παρακαλώ τα φώτα του.
  18. Και εγώ την ίδια αίσθηση έχω ότι είναι πιο smooth. Όσο για την μπαταρία αν και νωρίς ακόμη, μου φαίνεται ότι είναι ελαφρώς βελτιωμένη.
  19. Όχι, ακόμη 4 είναι στα build που έχω περάσει εγώ. Απλά ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον
  20. Όπως σου είπε και ο φίλος akalos το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να μην περάσεις Official ROM με χαμηλότερο anti roll back από ότι έχει η συσκευή σου. Αν είσαι σε 4 περνάς όλα τα 4 ΟΧΙ όμως 3. Όσες φορές το χρειάστηκε να το κάνω δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα προσέχοντας μόνο το anti roll back της MIUI ROM που πάω να περάσω να είναι >= με αυτό του κινητού.
  21. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις kernel. Απλά περνάς την ROM και είσαι έτοιμος. (Κάθε ROM έρχεται με ένα kernel, ο kernel σκέψου ότι είναι το βασικό κομμάτι του λειτουργικού σου, διαχειρίζεται τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα υποσυστήματα της συσκευής -οθονη, κάμερα, ηχος- ) Όχι, δεν θα είναι αυτομάτως rooted η συσκευή. Σε περίπτωση που θέλεις να έχεις root απλά το περνάς εκ των υστέρων.
  22. Εγώ είμαι με Pixel Experience και μάλλον δεν με βλέπω να την αλλάζω μιας και με έχει βολέψει πολύ. Σε /data και /cache αλλαγή σε f2fs.
  23. Λογικό, ολόκληρο filesystem αλλάζουμε :p ... Πέρα από την πλάκα, εγώ έκανα την μετάβαση πριν από λίγες ώρες και μου φαίνεται σαν να είναι λίγο πιο "σβέλτο" το τηλέφωνο. Εκεί που μπορώ να πω ότι είδα μεγάλη διαφορά ήταν στον χρόνο που ήθελε για να κάνει εγκατάσταση "μεγάλες" εφαρμογές του στυλ facebook, παιχνίδια, κλπ... Μέχρι στιγμής μου φαίνεται και πιο "ευχάριστο", να το πω, σε θέμα ταχύτητας ανοίγματος εφαρμογών και ειδικά στο multitasking.
  24. Θα πρέπει να συνδέσεις το κινητό με τον υπολογιστή αυτό που κάνω εγώ ώστε να ενεργοποιήσω το Camera 2 API είναι τα εξής: 1. adb root 2. adb remount 3. adb pull /system/build.prop build.prop 3. Ανοίξω το αρχείο build.prop και προσθέτω στο τέλος του τα εξής persist.camera.HAL3.enabled=1 persist.vendor.camera.HAL3.enabled=1 persist.camera.stats.test=5 persist.vendor.camera.stats.test=5 persist.camera.eis.enable=1 4. adb push build.prop system/build.prop 5. adb shell 6. cd system 7. chmod 644 build.prop 8. exit Reboot της συσκευής και μετά εγκατάσταση της Google Camera. Edit: Μετά από το σημερινό update της Pixel Experience δεν μπόρεσα να αποκτήσω δικαιώματα root μέσω adb η λύση ήταν να κάνω reboot σε recovery και από εκεί και πέρα να κάνω mount το system partition και τα υπόλοιπα ακριβώς όπως τα περιγράφω. Οπότε ναι, γίνεται και σε MIUI και χωρίς root αρκεί να έχουμε PC και TWRP.
  25. Ναι, δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και σε MIUI. Eγώ είμαι χωρίς root αλλά μέσω adb root μπορείς να ενεργοποιήσεις τις παραμέτρους που χρειάζονται στο build.prop και να έχεις Google Camera.
×
×
  • Create New...