kalitexnis_g Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 1 minute ago, Mobileras said: Ίσως για να προωθουν μόνο τις συσκευές που πουλάνε στα καταστήματα τους. Και τι νόημα έχει αυτό αφού εμείς θα πάμε από αλλού και θα πάρουμε τη συσκευή που υποστηρίζουν; Επίσης να το δεχτώ να μην υποστηρίζουν μία φίρμα εξ ολοκλήρου.. το να μην υποστηρίζεις συγκεκριμένο μοντέλο μόνο τι νόημα έχει; Πλάκα είχε που μου έστειλε η κόκκινη ότι το κινητό μου realme 7 pro δεν θα έχει volte και τώρα που θα κλείσουν το 3g να αγοράσω ένα κινητό τους για να έχω volte. Απλώς πήγα Cosmote και έχω απ'ολα. Αν το προτιμούν, να τη χαίρονται την πολιτική τους. Αυτοί ποντάρουν στο ότι ο συμβολαιούχος θα δυσκολευτεί.. αλλά γι' αυτό μένουμε καρτοκινητοί για να παίζουμε όσο θέλουμε με τους παρόχους. 1 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 Όπως έγραψα χθες, η νέα Nova μου πρότεινε συμβόλαιο, για τα καρτοκινητά μου Q, με 1) απεριόριστα σε σταθερά, κινητά και sms και 2) 2GB/μήνα, με 13€. Η απορία μου είναι αν θα αλλάξω πάλι sim ή όχι. Γνωρίζει κάποιος; Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexandros201285 Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 3 minutes ago, makap said: Όπως έγραψα χθες, η νέα Nova μου πρότεινε συμβόλαιο, για τα καρτοκινητά μου Q, με 1) απεριόριστα σε σταθερά, κινητά και sms και 2) 2GB/μήνα, με 13€. Η απορία μου είναι αν θα αλλάξω πάλι sim ή όχι. Γνωρίζει κάποιος; καλημέρα. ναι αλλάζει η σιμ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 Εγώ απορώ ποια είναι η διαδικασία για να γίνει μια συσκευή "πιστοποιημένη" για κάθε μαλακία όπως το vowifi, το volte, το 5g κλπ.. Κοστίζει κάτι στους παρόχους και δεν το εφαρμόζουν για όλες τις συσκευές άμεσα; Τι θα πει "το υποστηρίζει η συσκευή αλλά δεν είναι πιστοποιημένη από τον πάροχο"; Ο πάροχος δεν θέλει; Η φίρμα δεν θέλει; Ποιος δεν θέλει τέλος πάντων;;Είναι απλό, πρέπει να έχει τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να παίξει, μόνο που αυτές δεν είναι κάτι που περνιέται απλά όπως έστελναν πχ παλιότερα ρυθμίσεις για MMS/mobile internet κλπ. Είναι κάτι που ενσωματώνεται ας πούμε στο λειτουργικό, και αν δεν το έχει ένα τηλέφωνο ο μόνος τρόπος να το πάρει είναι με update από τον κατασκευαστή. Δηλαδή είναι θέμα παρόχου να έρθει σε συνεννόηση με τον κατασκευαστή για να υποστηριχθεί η συσκευή. Αν είναι καμία παλιά, μην περιμένεις να ασχοληθεί κανείς επειδή άργησε η wind να δώσει volte και wifi calling στα καρτοκινητά της το 2021-22. Sent from my Galaxy A52s Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kalitexnis_g Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 (edited) 46 minutes ago, Mark_K said: Είναι απλό, πρέπει να έχει τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να παίξει, μόνο που αυτές δεν είναι κάτι που περνιέται απλά όπως έστελναν πχ παλιότερα ρυθμίσεις για MMS/mobile internet κλπ. Είναι κάτι που ενσωματώνεται ας πούμε στο λειτουργικό, και αν δεν το έχει ένα τηλέφωνο ο μόνος τρόπος να το πάρει είναι με update από τον κατασκευαστή. Δηλαδή είναι θέμα παρόχου να έρθει σε συνεννόηση με τον κατασκευαστή για να υποστηριχθεί η συσκευή. Αν είναι καμία παλιά, μην περιμένεις να ασχοληθεί κανείς επειδή άργησε η wind να δώσει volte και wifi calling στα καρτοκινητά της το 2021-22. Sent from my Galaxy A52s Θες να πεις ότι αν θέλανε η Cosmote και η Vodafone, δεν θα μπορούσαν ν καλύπτουν τις 2 σειρές κώδικα που χρειάζονται για κάθε συσκευή;; Είναι θέμα marketing το τι θα υποστηρίξει η κάθε εταιρεία.. Γιατί τα iPhone και τα Samsung τρέχουν να τα υποστηρίξουν κατευθείαν; Τυχαία; Edited January 26, 2023 by kalitexnis_g Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 Σου είπα, είναι θέμα συνδυασμού κατασκευαστή και παρόχου. Δεν αρκεί να σου δώσει τις ρυθμίσεις ο πάροχος. Αν δεν σου στείλει με ota update ο κατασκευαστής δεν θα κάνεις τίποτα. Το S7 μου που αγοράστηκε το 2016, και η Cosmote τότε περίπου έβγαλε volte/wifi call, το έφτιαξε. Και παίζει ακόμη. Vodafone και wind δεν παίζει και δεν θα παίξει ποτέ. Είναι φυσιολογικό. Όπως και άλλα κινητά που υποστηρίζουν volte και είναι πριν το 15 πχ, δεν θα παίξουν ποτέ. Όπως και να έχει, αυτό είναι μια βλακεία που συμβαίνει, προσωρινή ωστόσο. Μια συσκευή έχει χρόνο ζωής 3-4 χρόνια; Ότι έχει αγοραστεί ένα χρόνο τώρα και έπειτα θα είναι οκ.Sent from my Galaxy A52s Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kalitexnis_g Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 8 minutes ago, Mark_K said: Όπως και να έχει, αυτό είναι μια βλακεία που συμβαίνει, προσωρινή ωστόσο. Μια συσκευή έχει χρόνο ζωής 3-4 χρόνια; Ότι έχει αγοραστεί ένα χρόνο τώρα και έπειτα θα είναι οκ. Sent from my Galaxy A52s Κανείς λάθος.. ποτέ δεν θα αναγνωριστούν όλες οι συσκευές από όλους τους παρόχους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 Τώρα παίζεις με τις λέξεις... Όλες οι καινούριες που εισάγονται επίσημα στην χώρα μας. Να το αφήσω;Sent from my Galaxy A52s Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kalitexnis_g Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 (edited) 6 minutes ago, Mark_K said: Τώρα παίζεις με τις λέξεις... Όλες οι καινούριες που εισάγονται επίσημα στην χώρα μας. Να το αφήσω; Sent from my Galaxy A52s Ούτε καν... Θες να σου πω μοντέλα καινούρια που πωλούνται από καταστήματα Vodafone πχ και δεν θα αναγνωριστούν ποτέ για volte απο Cosmote; Όχι ε; Edited January 26, 2023 by kalitexnis_g Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 Υπάρχουν παραλλαγές στο firmware. Μπορεί άλλο να είναι Vodafone άλλο Cosmote. Αυτά θεωρητικά μπορούν να παίξουν με φλασαρισμα. Το έκανε θυμάμαι ο Γερμανός, ίσως το κάνει ακόμα. Η ουσία είναι πως οι συσκευές που πουλάνε στα καταστήματα κάνουν τουλάχιστον για το δίκτυό τους. Αν θες να παίζει και σε όλα ψάχνεις για συσκευή με καλή υποστήριξη που βγάζει ευρωπαϊκές ROM που καλύπτουν τους πάντες (πχ Samsung). Μη μου λες για ένα τυχαίο κινέζικο τώρα που το έχουν αφήσει στην μοίρα του. Και δεν είναι το νόημα της κουβέντας αυτό, να ψάχνουμε να βρούμε την εξαίρεση. Γεγονός είναι πως οι καινούριες συσκευές το υποστηρίζουν πιο εύκολα, και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς από τη στιγμή που κόβουν το 3G.Sent from my Galaxy A52s Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mobileras Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 (edited) Επειδή άνοιξε συζήτηση και για τις 3 εταιρίες, η ερώτηση μου είναι: Είναι λογικό να καθυστερεί ο ήχος σε συνομιλία από VoWIFI; Με βόνταφον. ΥΓ. Λίγο καλυτερο απο κλήση μέσω viber είναι. Edited January 26, 2023 by Mobileras Παράθεση Banned for 14 days Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kalitexnis_g Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 12 minutes ago, Mark_K said: Υπάρχουν παραλλαγές στο firmware. Μπορεί άλλο να είναι Vodafone άλλο Cosmote. Αυτά θεωρητικά μπορούν να παίξουν με φλασαρισμα. Το έκανε θυμάμαι ο Γερμανός, ίσως το κάνει ακόμα. Η ουσία είναι πως οι συσκευές που πουλάνε στα καταστήματα κάνουν τουλάχιστον για το δίκτυό τους. Αν θες να παίζει και σε όλα ψάχνεις για συσκευή με καλή υποστήριξη που βγάζει ευρωπαϊκές ROM που καλύπτουν τους πάντες (πχ Samsung). Μη μου λες για ένα τυχαίο κινέζικο τώρα που το έχουν αφήσει στην μοίρα του. Και δεν είναι το νόημα της κουβέντας αυτό, να ψάχνουμε να βρούμε την εξαίρεση. Γεγονός είναι πως οι καινούριες συσκευές το υποστηρίζουν πιο εύκολα, και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς από τη στιγμή που κόβουν το 3G. Sent from my Galaxy A52s Αδερφέ άνοιξα ένα θέμα συζήτησης και ήρθες να μου το ακυρώσεις λέγοντας να παίρνουμε Samsung για να λυθεί το πρόβλημα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 Όχι, "αδερφέ". Σου εξήγησα πως λειτουργεί τεχνικά, και τι επιλογές έχεις, απλά και μόνο επειδή έχω δει μερικά πράγματα στα τηλέφωνα που έχω αλλάξει, μιας και ρώτησες ποια είναι η διαδικασία. Τα συμπεράσματα σου για το αν μπορούν, δεν μπορούν, δεν θέλουν και οτιδήποτε άλλο για πάροχο και κατασκευαστή δεν με αφορούν. Στάθηκα μόνο και μόνο γιατί ήταν πολύ αυθαίρετο το να λες γιατί δεν υποστηρίζονται με τον τρόπο που το είπες. Sent from my Galaxy A52s Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kalitexnis_g Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 (edited) 13 minutes ago, Mark_K said: Όχι, "αδερφέ". Σου εξήγησα πως λειτουργεί τεχνικά, και τι επιλογές έχεις, απλά και μόνο επειδή έχω δει μερικά πράγματα στα τηλέφωνα που έχω αλλάξει, μιας και ρώτησες ποια είναι η διαδικασία. Τα συμπεράσματα σου για το αν μπορούν, δεν μπορούν, δεν θέλουν και οτιδήποτε άλλο για πάροχο και κατασκευαστή δεν με αφορούν. Στάθηκα μόνο και μόνο γιατί ήταν πολύ αυθαίρετο το να λες γιατί δεν υποστηρίζονται με τον τρόπο που το είπες. Sent from my Galaxy A52s Μην ασχολείσαι είμαι χαμηλής νοημοσύνης. Edited January 26, 2023 by kalitexnis_g Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Afri Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 Λοιπόν παιδιά έλαβε τέλος ο Γολγοθάς μου με την καινούργια σιμ που έλεγα ότι δεν γίνεται λόγο αλλαγής στοιχείων κλπ.. Και τη χρειάζεται? Κάποιος υπάλληλος που θέλει να σε εξυπηρετήση! Όντως αλλαγή στοιχείων δεν γίνονται στην δικιά μου περίπτωση, άγνωστο , αλά αλλαγή σιμ γίνεται!! Έμαθα και για τα περιβόητα στοιχεία μας . Λοιπόν, για να βγάλει κάποιος σιμ, νούμερο, αλλαγή στοιχείων, χρειάζεται ταυτότητα και αφμ, και χωρίς αυτό γιοκ σε καμία περίπτωση. Στέλνουν με σκαναρισμα τα στοιχεία σου και η εταιρεία τα ελέγχει επί τόπου, και δίνει έγκριση η όχι! Με την αλλαγή σιμ αποστέλλεται κοδικος ενεργοποίησης στο κινητό σου και με αυτό ο υπάλληλος ενεργοποιεί την σιμ. Το screenshot πού ακολουθεί είναι για την συζήτηση από πάνω . Εγώ έχω Nothing phone 1. 1 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnnykap1 Δημ. January 26, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2023 6 ώρες πριν, Mark_K said: Σου είπα, είναι θέμα συνδυασμού κατασκευαστή και παρόχου. Δεν αρκεί να σου δώσει τις ρυθμίσεις ο πάροχος. Αν δεν σου στείλει με ota update ο κατασκευαστής δεν θα κάνεις τίποτα. Το S7 μου που αγοράστηκε το 2016, και η Cosmote τότε περίπου έβγαλε volte/wifi call, το έφτιαξε. Και παίζει ακόμη. Vodafone και wind δεν παίζει και δεν θα παίξει ποτέ. Είναι φυσιολογικό. Όπως και άλλα κινητά που υποστηρίζουν volte και είναι πριν το 15 πχ, δεν θα παίξουν ποτέ. Όπως και να έχει, αυτό είναι μια βλακεία που συμβαίνει, προσωρινή ωστόσο. Μια συσκευή έχει χρόνο ζωής 3-4 χρόνια; Ότι έχει αγοραστεί ένα χρόνο τώρα και έπειτα θα είναι οκ. Sent from my Galaxy A52s Κι όμως το S7 του γιού μου που είναι στη Vodafon, από την Δευτέρα και μετά από ενα update που έκανε μόνο του, έχει wifi calling. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adi32 Δημ. January 27, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2023 Αν έχει μείνει αρκετούς μήνες ανενεργη κάρτα πρέπει να πάω από κατάστημα να βάλω λεφτά? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mobileras Δημ. January 27, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2023 5 minutes ago, adi32 said: Αν έχει μείνει αρκετούς μήνες ανενεργη κάρτα πρέπει να πάω από κατάστημα να βάλω λεφτά? Εγώ που βάζω κάθε 11 μηνες, ονλαιν το κάνω. Δεν πιστευω να άλλαξε κάτι τώρα με την Νόβα. Παράθεση Banned for 14 days Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adi32 Δημ. January 27, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2023 36 minutes ago, Mobileras said: Εγώ που βάζω κάθε 11 μηνες, ονλαιν το κάνω. Δεν πιστευω να άλλαξε κάτι τώρα με την Νόβα. Ίσως είναι παραπάνω και δεν μπορώ να μπω στο app. Μπορώ να το κάνω από άλλο λογαριασμό? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hercoulis Δημ. January 27, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2023 Μήπως έχει πέσει το app? Ήταν down γράφουν στο δίπλα νήμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kmpatra Δημ. January 27, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2023 Αν είναι (πολύ) παραπάνω από 11 μήνες υπάρχει πιθανότητα να έχει απενεργοποιηθεί ο αριθμός. Για την ακρίβεια στους 13 μήνες απενεργοποιείται. Μέχρι έξι μήνες μετά από τη λήξη του μπορείς να τον ξανά ζητήσεις εκδίδοντας νέα sim. Η εφαρμογή της q δουλεύει κανονικά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickolasemp Δημ. January 27, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2023 (edited) Καλημέρα. Ξέρουμε πώς να τούς πάρουμε τηλέφωνο από το εξωτερικό; Θέλω να μάθω ποια προσωπικά και ποια count-down πακέτα είναι και για το εξωτερικό. Edit: Μάλλον το 0030 6935613800 είναι. 20 minutes ago, hercoulis said: Μήπως έχει πέσει το app? Ήταν down γράφουν στο δίπλα νήμα. Σε εμένα παίζει μια χαρά. Edited January 27, 2023 by nickolasemp Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mobileras Δημ. January 27, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2023 (edited) 30 minutes ago, nickolasemp said: Καλημέρα. Ξέρουμε πώς να τούς πάρουμε τηλέφωνο από το εξωτερικό; Θέλω να μάθω ποια προσωπικά και ποια count-down πακέτα είναι και για το εξωτερικό. Edit: Μάλλον το 0030 6935613800 είναι. Σε εμένα παίζει μια χαρά. Όταν ανοίγεις το καουνταουν ή την προσωπική προσφορα, έχει διευκρινίσεις. Στο τρέχον καουνταουν γράφει ξεκάθαρα ότι δεν ισχυει για περιαγωγη. Τα λεπτά ομιλίας, SMS, ή ΜΒ των πακέτων δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και σε καθεστώς περιαγωγής. Edited January 27, 2023 by Mobileras Παράθεση Banned for 14 days Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickolasemp Δημ. January 27, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2023 (edited) 51 minutes ago, Mobileras said: Όταν ανοίγεις το καουνταουν ή την προσωπική προσφορα, έχει διευκρινίσεις. Στο τρέχον καουνταουν γράφει ξεκάθαρα ότι δεν ισχυει για περιαγωγη. Στο app? δε βλέπω κάτι που να ανοίγει επιπλέον. Ή εννοείς στο web ? Αμφότερα δεν έχουν κάπου να μπεις. Edited January 27, 2023 by nickolasemp Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spiliot Δημ. January 27, 2023 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2023 Καλά και το τι λένε στις διευκρινήσεις δεν σημαίνει ότι ισχύει πάντα. Έχουμε δει countdown που λένε ότι δεν ισχύουν να ισχύουν, αλλά και το τι θα σου πουν από την εξυπηρέτηση επίσης παίζει να μην ισχύει. Το μόνο θετικό του να ρωτήσεις είναι αν σου πουν ότι κάνει για εξωτερικό και στη συνέχεια χρεώνει μπορείς να ζητήσεις τις χρεώσεις πίσω. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts