Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλημερα σε ολο το φορουμ.

εχω το εξης προβλημα: εχουμε ενα σπιτι σε νησι του Ιονιου σε σημειο αρκετα απομακρυσμενο, τοσο ωστε να μην πιανει καμια εταιρια κινητης τηλεφωνιας. (η μορφολογια του εδαφους ειναι τετοια που δεν ευνοει καθολου και δεν νομιζω να ερθει ποτε καμια εταιρια κινητης να βαλει κεραια καπου κοντα...) τις εχω δοκιμασει ολες! ετσι, ο μοναδικος τροπος τηλεφωνικης επικοινωνιας ειναι το σταθερο τηλεφωνο. Για 3-4 χρονια και μεχρι το περασμενο καλοκαιρι χρησιμοποιουσα την Teledome και μπορω να πω οτι ημουν απολυτα ευχαριστημενος!!! πληρωνα ολο τον χρονο το παγιο του ΟΤΕ και οποτε πηγαιναμε εκει (ειτε Πασχα, ειτε καλοκαιρι) ειχα και αστικες+υπεραστικες κλησεις απεριοριστης διαρκειας (προσφατα εγινε μεχρι 60 λεπτα, αλλα και παλι ουδεν προβλημα) με 0,098€ ανα κληση. χωρις εξτρα παγια, χωρις τιποτε αλλο. οποτε το χρησιμοποιουσα πληρωνα, τον υπολοιπο χρονο ειχα μονο το παγιο του ΟΤΕ.

τωρα λοιπον που η Teledome μας τελειωσε, δεν ξερω τι να κανω. οταν παμε εκει, χρησιμοποιουμε πολυ το τηλεφωνο και κυριως για υπεραστικες κλησεις. εχω ξεμεινει στον ΟΤΕ που "τριβει τα χερια του" και ετοιμαζεται να μου τα παρει χοντρα!!!

μπορει καποιος φιλος/φιλη να μου προτεινει κατι;;; επαναλαμβανω οτι δεν υπαρχει σημα κινητου ουτε για αστειο, αρα λυσεις μεσω των εταιριων αυτων δεν υφισταται καν.

ειχα ακουσει καποτε και για την altec με παρομοιο προγραμμα, αλλα νομιζω οτι και αυτη μας "αποχαιρετησε"...

ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας!

Καλησπερα :),

Η Cosmoline εχει αναλογο προγραμμα.

Basic per call αν θυμαμαι καλα λεγεται και εχει κατα τι φθηνοτερη τιμη ανα κληση απο τα αντιστοιχα που εδιναν η Teledome και η Altec.

Για ενεργοποιηση και αναλυτικες χρεωσεις καλεσε τους στο 13803.

Νομιζω πλεον ειναι η μονη που δινει κατι τετοιο.

Μετα θα πρεπει να πας σε κατι με απεριοριστα και μηνιαιο παγιο και να τους παιρνεις στο τελος του μηνα να σε αλλαζουν στο βασικο και αντιστροφως.

σε ευχαριστω φιλε μου για τον κοπο σου να μου απαντησεις, αλλα δυστυχως η Cosmoline δεν παιζει. το προγραμμα που ανεφερες δεν υπαρχει (πια;), τα τσεκαρα ολα ενα-προς-ενα στην ιστοσελιδα της εταιριας.

το πιο κοντινο σε αυτο ειναι το "BASIC" το οποιο ναι μεν δεν εχει παγιο (πληρωνεις δηλαδη μονο του ΟΤΕ) αλλα οι χρεωσεις ειναι ανα λεπτο και οχι ανα κληση. απλα οσο περισσοτερο μιλας εχεις μια μεγαλυτερη εκπτωση στην χρεωση. προγραμμα χρεωσης ανα κληση δεν βρηκα. δυστυχως για εμενα, απο οτι καταλαβαινω, δεν υπαρχει πουθενα στην αγορα αντιστοιχο προγραμμα σαν και αυτα των Teledome & Altec, τα οποια για την εποχη που πρωτοβγηκαν ηταν και ακρως πρωτοποριακα θα ελεγα! κριμα... αληθεα, γιατι καμια εταιρια δεν προσφερει πλεον τετοια προγραμματα; δεν βγαζουν τα λεφτα τους ή προτιμουν να μας "δημιουργουν" αναγκες που δεν εχουμε ("χ" λεπτα "δωρεαν" χρονου ομιλιας καθε μηνα με ενα "φθηνο" παγιο...).

anyway, και παλι ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε μου.

αν καποιος αλλος φιλος μυριστει κατι αντιστοιχο των Teledome & Altec να προσφερεται απο καποια εταιρια, η βοηθεια του θα ειναι πολυτιμη.

καλημερα σε ολους!

Δοκίμασε την Viva ( http://www.viva.gr )

Προσωπικά τη χρησιμοποιώ προς εξωτερικό χωρίς πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό.

Αλλά έχει και υπεραστικές κλήσεις με αστική χρέωση, οπότε λογικά σε καλύπτει. :)

Απλά θα πρέπει να πεταχτείς σε κάποιο μεγάλο εμπορικό κέντρο για να βρεις μια κάρτα της.

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Γεια σε όλους σας

Έχω Tellas το Double Play Unlimited και είχα κάποιες απορίες…

Googlara αρκετά, τους πήρα τηλ. (13800) , είδα και το site τους (http://www.tellas.gr)

και ελπίζοντας να μην είναι ραδιοαρβλύλα κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:

" Όσο αναφορά τα 60’ δωρεάν λεπτά προς όλα τα κινητά (ελληνικών δικτύων) για κάθε μήνα, που ισχύει και στο πακέτο Double Play Unlimited της Tellas ισχύουν τα εξής :

1) Ισχύει το 1 λεπτό (60") ελάχιστου χρόνου ομιλίας, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι αν πραγματοποιήσετε μια κλήση των 35 δευτερολέπτων (35"), η κλήση αυτή θα χρεωθεί για 60 δευτερόλεπτα (60").

2) Η διάρκεια των 60 δωρεάν λεπτών (60') προς όλα τα κινητά (ελληνικών δικτύων) μπορεί να καταναλωθεί εντός 1 μηνός με όποιο τρόπο εσείς επιθυμείτε.

3) Η ανανέωση των 60 δωρεάν λεπτών (60') προς όλα τα κινητά (ελληνικών δικτύων) δεν γίνεται κάθε πρώτη του μήνα, αλλά την ημέρα που ξεκίνησε η συνδρομή σας. Δηλαδή αν το πακέτο σύνδεσης σας ενεργοποιήθηκε στις 2 Ιανουαρίου, κάθε 2 του μήνα θα ανανεώνεται και ο δωρεάν χρόνος σας.

4) Όταν καταναλωθούν τα 60’ δωρεάν λεπτά προς όλα τα κινητά (ελληνικών δικτύων), αρχίζει κανονικά η χρέωση των κλήσεων αυτών ανά δευτερόλεπτο και με ελάχιστη χρέωση το 1 λεπτό.

5) Οι Κλήσεις προς κινητά διαμορφώνονται με τον έξης τρόπο :

Cosmote € 0,165 / λεπτό

Vodafone € 0,165 / λεπτό

Wind € 0,165 / λεπτό

(Χρέωση μετά τον δωρεάν χρόνο ομιλίας) "

Υπάρχει κάποιος που να έχει το αντίστοιχο πακέτο;

Ισχύουν όλα αυτά ; Και αν ναι θέλω να ρωτήσω κάτι ακόμα...

Τα 60 δωρεάν αυτά λεπτά είναι για ΚΑΘΕ μήνα; Η μόνο τον κάθε πρώτο του λογαριασμού που μας έρχεται;

Ευχαριστώ

τα 60 λεπτα ειναι για καθε μηνα ανεξαρτητα αν η τιμολογηση (εκδοση λογαριασμου) γινετε ανα 2 μηνες.

Και κάτι ακόμα... λένε για τιμές ανά λεπτό με χρέωση ανά δευτερόλεπτο,ΑΛΛΑ!! με ελάχιστη χρέωση το 1 λεπτό!!! (€ 0,165 / λεπτό) Δηλαδή αν το ρολόι "γράψει" 1:01'' θα πληρώσεις 2:00'' Άρα τι σχεση εχει το "χρέωση ανά δευτερόλεπτο" ?????

:blink:

Γειά σας, έβαλα σταθερό Vodafone αλλά αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα. Έχω δοκιμάσει 2 συσκευές μέχρι τώρα. Η πρώτη είναι απ' αυτές που δέχονται μπαταρίες για κάποιες έξτρα λειτουργίες (μνήμες κλπ). Αυτή χωρίς μπαταρίες ήταν νεκρή (ενώ σε δίκτυο ΟΤΕ σε άλλο σπίτι λειτουργεί κανονικά) ενώ με μπαταρίες κάτι πήγε να γίνει αλλά έσβηνε αρκετά συχνά. Δεύτερη δοκίμασα μία που δε χρειάζεται τροφοδοσία. Αυτή ήταν τελείως νεκρή όπως και η πρώτη χωρίς μπαταρίες. Τι συσκευή πρέπει να πάρω; Μήπως υπάρχει πρόβλημα με το voice box; A και να σημειώσω ότι στην πρώτη συσκευή όταν λειτουργούσε με μπαταρίες αντί για το κλασικό τουτου (:p) που ακούς συνήθως όταν σηκώνεις το ακουστκό αυτό έκανε τουουουου αλλά καλούσε κανονικά. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Πραγματικά μου κάνει εντύπωση αυτό που λες, γιατί στο δικό μου voice box έχω συνδέσει ότι πατσαβούρα κυκλοφορεί -με ή χωρίς μπαταρίες- χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Αφού λες πάντως ότι συμβαίνει σε σένα, σύνδεσε ένα ασύρματο και θα είσαι σίγουρα οκ.

Και κάτι ακόμα... λένε για τιμές ανά λεπτό με χρέωση ανά δευτερόλεπτο,ΑΛΛΑ!! με ελάχιστη χρέωση το 1 λεπτό!!! (€ 0,165 / λεπτό) Δηλαδή αν το ρολόι "γράψει" 1:01'' θα πληρώσεις 2:00'' Άρα τι σχεση εχει το "χρέωση ανά δευτερόλεπτο" ?????

:blink:

για οσα δευτερολεπτα γραψει κατω του ενος λεπτου χρεωνεσε ολο το λεπτο που ειναι και η ελαχιστη χρεωση, μονο για το πρωτο λεπτο, απο εκει και περα χρεωνεσε για καθε δευτερολεπτο.. δηλαδη μιλας 1 λεπτο και 20 δευτερολεπτα χρεωνεσε για 1 λεπτο και 20 δευτερολεπτα...

σε ευχαριστω φιλε μου για τον κοπο σου να μου απαντησεις, αλλα δυστυχως η Cosmoline δεν παιζει. το προγραμμα που ανεφερες δεν υπαρχει (πια;), τα τσεκαρα ολα ενα-προς-ενα στην ιστοσελιδα της εταιριας.

το πιο κοντινο σε αυτο ειναι το "BASIC" το οποιο ναι μεν δεν εχει παγιο (πληρωνεις δηλαδη μονο του ΟΤΕ) αλλα οι χρεωσεις ειναι ανα λεπτο και οχι ανα κληση. απλα οσο περισσοτερο μιλας εχεις μια μεγαλυτερη εκπτωση στην χρεωση. προγραμμα χρεωσης ανα κληση δεν βρηκα. δυστυχως για εμενα, απο οτι καταλαβαινω, δεν υπαρχει πουθενα στην αγορα αντιστοιχο προγραμμα σαν και αυτα των Teledome & Altec, τα οποια για την εποχη που πρωτοβγηκαν ηταν και ακρως πρωτοποριακα θα ελεγα! κριμα... αληθεα, γιατι καμια εταιρια δεν προσφερει πλεον τετοια προγραμματα; δεν βγαζουν τα λεφτα τους ή προτιμουν να μας "δημιουργουν" αναγκες που δεν εχουμε ("χ" λεπτα "δωρεαν" χρονου ομιλιας καθε μηνα με ενα "φθηνο" παγιο...).

anyway, και παλι ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε μου.

αν καποιος αλλος φιλος μυριστει κατι αντιστοιχο των Teledome & Altec να προσφερεται απο καποια εταιρια, η βοηθεια του θα ειναι πολυτιμη.

καλημερα σε ολους!

Καλησπερα,

Βασικά ποτέ δεν αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα (δίνεται με μορφή προσφοράς) αλλά γνωρίζω οτι υπάρχει (κάποτε εργαζόμουν εκεί).

Γι' αυτό σου είπα να τους καλέσεις. Δε νομίζω πως θα αρνηθούν να στο δώσουν εκτός κι αν το κατήργησαν κι αυτοί ελλείψει ανταγωνισμού. :O

Κάνε τους ενα τηλέφωνο. Αν στο αρνηθούν, γράψε τι περίπου κίνηση είχες μηνιαίως με την Τελεντόμ (αστικά και υπεραστικά) και για πόσους μήνες το χρόνο το θέλεις και όλο και κάτι θα βρούμε να σε βολέψει. :)

Καλό θα ήταν να κάνουμε μία λίστα με αυτά τα 2 δεδομένα….

Για router conn-x default κωδικός: 1234567890123

Για on-telecoms: on

http://www.viva.gr

899300300300

User: viva

Pass: free

WINBANK FREE

Username: winbank

Password: free

Dialup 8015005051

Αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα, αλλά το μισό θέμα πέφτει εκτός θεματολογίας φόρουμ. Να προτείνω να το συνεχίσουμε μόνο για τα dsl modems / routers;

Δηλαδή: Να αναφέρουμε μοντέλο (όχι μόνο πάροχο) router και τις ρυθμίσεις που έχει μετά το reset όπως IP, username, pass και εαν έχει κάτι άλλο.

Προσωπικά έχω κουραστεί να κατεβάζω manuals.

Εαν το θέμα έχει αποδοχή θα το κάνουμε επισημασμένο και θα το αναφέρουμε στα χρήσιμα threads :)

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Εγώ το βλέπω εντελώς άχρηστο.

Στο portforward.com εκτός απο οδηγίες για port forward υπάρχουν και χιλιάδες ρουτερς όπως και οι κωδικοί αυτών.

Αυτό με την dial up τι είναι πάλι? Μόνο ένας χαζός θα έμπαινε στο ιντερνετ με ~2€ ανα ώρα και ταχύτητα 56kbp/s...

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

ας το δουν οι moderators που θέλουν να το βάλουν......

και τα 2 είναι πολύ χρήσιμα....

το 1 διότι μπορεί να έχεις ξεχάσει τον κωδικό (πράγμα που λόγω cookies συμβαίνει)

και το 2....μου έχει συμβεί εμένα πολλές φορές που πάω κάπου που δεν έχει ούτε adsl ούτε ασύρματο και θέλω οπωσδήποτε να μπω να τσεκάρω κάτι για την δουλειά....μπορεί να είναι πιο ακριβό και τραγικά αργό....αλλά αν έχεις το router ανοικτό στο σπίτι και δεν ξέρεις και το dialup νούμερο της εταιρείας σου τι θα κάνεις????

διάβασε το

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=207984

Δεν έχω δοκιμάσει αυτά που λέει η ιστοσελίδα που μου προτείνουν

http://yesmrbob.blogspot.com/2008/02/gsm-to-voip-gateway-spa3102-ericsson.html

αλλά εκεί βρίσκεται η λύση και για να προωθούνται οι κλήσεις του σταθερού στο κινητό αλλά και να καλείς από το κινητό με χρέωση 1 λεπτό το λεπτό + χρέωση του στεθερού στο σπίτι.:O

καλημερα σε ολους και καλη Μ. Εβδομαδα.

λοιπον, οσον αφορα την Viva η χρεωσεις της δεν ειναι ανα κληση. απλα εχει αστικες χρεωσεις και για αστικα και για υπεραστικα και για καποια διεθνη, αν ειδα καλα.

ακολουθει την αστικη χρεωση του ΟΤΕ, δηλαδη 0,04 ευρω/λεπτο. αρα για ενα μεσο τηλεφωνημα π.χ διαρκειας 15 λεπτων θα χρεωθω 0,60 ευρω, αρα δεν με καλυπτει καθολου σε σχεση με τις χρεωσεις που ειχα επι Teledome.

αλλα και παλι ευχαριστω για την προταση.

οσον αφορα την Cosmoline, εχεις δικιο φιλε κοιταξα μονο στην ιστοσελιδα τους, δεν τους πηρα τηλεφωνο. θα δοκιμασω να τους τα πω και στο τηλεφωνο και ελπιζω να γινει κατι. αλλωστε, απο οτι καταλαβα, εχω εναν "insider" που με καθοδηγει.:cool:

Υπάρχει τρόπος να κάνω φραγή των εισερχομένων κλήσεων που είναι με απόκρυψη? Η γραμμή είναι ΟΤΕ με κανονικό οικιακό πάγιο.

Για τη tellas που ξέρω, με αστική χρέωση είναι

user name: tellas

pass: free

number: 8015005000

ή

Νομός Αττικής: 211-180-5000

Νομός Θεσσαλονίκης: 231-180-5000

Νομός Λάρισας: 241-180-5000

γεια σας,

μπορεί κάποιος να μου πει αν το linksys spa941 είναι συμβατό με το skype;

Βασικά ενδιαφέρομαι για ενσύρματη συσκευή που να συνδέεται στο router για κλήσεις με κλειστό pc.Γνωρίζετε κάτι σχετικό;

Ακριβώς αυτό ψάχνω και εγώ. Βρίσκω αρκετές ακριβές και ασύρματες...

Το κακό είναι πως υπάρχουν αρκετες φθηνότερες 40-50 ευρώ για πρωτόκολλo SIP που υποστηρίζουν δλδ τα υπόλοιπα voip προγράμματα ¨οπως voipbuster, voipzoom ktl!!!

Αν βρείς κάτι ειδοποίησε κ εμένα!

Καλημέρα.Όποιος γνωρίζει ποια κάρτα συμφέρει περισσότερο αυτήν την περίοδο για κλήσεις προς σταθερό Ρωσίας από Ελλάδα θα το εκτιμούσα αν μου απαντούσε.Καλή Ανάσταση σε όλους και ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ενδιαφέρομαι να γίνω μέλος του wi-fi δικτύου της FON για όποιον δεν έχει ακουστά

http://www.fon.com/en/

αλλά δεν έχω ακόμα καταλάβει άμα θα πληρώνω DSL στον πΟΤΕ ή αν θα έχω πραγματικά FREE INTERNET. Οποιος ξέρει ας με διαφωτίσει.

• The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)
  • The topic was pinned