Jump to content

othon

Members
  • Δημοσιεύσεις

    1.028
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About othon

  • Ημ. Γέννησης 16/07/1981

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Wind - Ελλάδα

othon's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

10

Φήμη

  1. 1. Δοκίμασε να κάνεις μια εκκαθάριση δεδομένων των εφαρμογών Facebook-Messenger. Εδώ και 2 μέρες οι επανεκκινήσεις σταμάτησαν σ' εμένα. 2. Να προτιμάς φορτιστές με έξοδο 1Α. Μικρότερης ισχύος φορτιστές είναι απόλυτα λογικό να καθυστερούν τη φόρτιση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν τους χρόνους αναμονής-χρήσης. 3. Συνήθως παρατηρώ να ζεσταίνεται όταν χρησιμοποιώ data και Gps, όχι κάτι σημαντικό πάντως που να με ανησυχεί. 4. Η τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Alcatel σταμάτησε στην 4.2.2 (Έκδοση baseband: MOLY.WR8.W1315.MD.WG.MP.V7). Δοκίμασα κάποιες custom αλλά καμία δε λειτούργησε ομαλά κι έτσι επέστρεψα στην επίσημη όπου έχω μέχρι και σήμερα.
  2. Συνάδελφε είσαι πολύ τυχερός γιατί τα "παιδιά" μας έχουν την ίδια ηλικία και τα ίδια "θέματα". Δεν έχεις να ανησυχείς σε τίποτα, τα ίδια παρουσιάζονται και στο δικό μου και δεν είναι ακριβώς προβλήματα. Οι επανεκκινήσεις που αναφέρεις με το ψάξιμο που έχω ρίξει στη συσκευή μου οφείλονται στις 2 ύποπτες εφαρμογές: Facebook & Messenger. Όσες ενημερώσεις κι αν έπεσαν, το πρόβλημα παραμένει, αλλά λόγω του ότι το κινητό κάνει fast reboot και όχι κανονικό δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα. Για τα κρασαρίσματα που αναφέρεις, πιστεύω πως οφείλονται στο ίδιο γεγονός και μάλλον πιστεύω ότι λόγω παλαιότητας του λογισμικού μας (4.2) και σε συνδυασμό πως οι προγραμματιστές δίνουν προτεραιότητα στις νέες εκδόσεις android για τις εφαρμογές τους, κάπου δημιουργείται πρόβλημα για τους κατόχους παλαιότερων. Το σίγουρο είναι ένα, η συσκευή σου δεν έχει απολύτως τίποτα σ' αυτό το θέμα. Στο θέμα της φόρτισης τώρα, δεν είναι ότι αργεί πολύ να φορτίσει, απλώς για κάποιο περίεργο λόγο από τις πρώτες φορτίσεις είχα παρατηρήσει ότι κολλάει στο 98-99% και πολύ σπάνια θα φτάσει στο 100% όπου και θα διακοπεί η διαδικασία. Μην ανησυχείς, έχει πολλά ψωμιά ακόμα το τηλέφωνο, με λίγα ζόρια βέβαια, αλλά παλεύει ακόμα και επιβιώνει.
  3. Το πρόβλημα που αναφέρεις δεν αφορά μόνο το δικό σου C9, αλλά το σύνολο των C7 & C9 της Alcatel. Πέρασαν από τα χέρια μου 2 συσκευές από το πρώτο και 3 από το δεύτερο και σε όλες παρατήρησα το συγκεκριμένο πρόβλημα. Γνώμη μου είναι ότι το μόνο που θα καταφέρεις καταφεύγοντας στη λύση του service θα είναι να μείνεις 1-2 εβδομάδες χωρίς τηλέφωνο. Ή θα προσπαθήσεις να ζήσεις μ' αυτό ή θα ζητήσεις τα χρήματά σου πίσω επιστρέφοντας τη συσκευή, κάτι που δεν το βλέπω και τόσο θετικό σαν σενάριο.
  4. Κατεβάζεις λάθος έκδοση εργαλείου της Alcatel, γι' αυτό δεν εντοπίζεται το κινητό σου. Σου έδωσα link για την 4.3.9 και μόνο μ' αυτήν θα κάνεις δουλειά. Οποιαδήποτε άλλη έκδοση απλά δεν αναγνωρίζει τη συσκευή σου.
  5. Κατέβασε το εργαλείο της Alcatel και ξαναπέρνα για αρχή τη μαμά rom. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην στο επαναφέρει. Μου 'χει στρώσει 7άρι που είχε περασμένη rom από άλλο κινητό. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι συνήθως αργεί, αλλά τουλάχιστον κάνει δουλειά. Κατέβασε το Mobile Upgrade S 4.3.9 Setup από εδώ.
  6. Συνήθως ευθύνονται οι ενημερώσεις των Play Store & Google Services, αφού ειδικά ο Chrome βασίζεται πάνω σ' αυτές. Άφησε το κινητό για λίγη ώρα ώστε να τις ενημερώσει, κάνε καλού κακού και μια επανεκκίνηση και ξαναδοκίμασε.
  7. Στο Pop C9 έχω βάλει τον Holo, είναι πανάλαφρος και γρήγορος. Μοιάζει πολύ του Nova, αλλά για τα δικά μου γούστα είναι πολύ καλύτερος. Αν ψάχνεις για κάτι πιο εφετζίδικο, πας στους TSF 3D Shell ή Smart Launcher 3. Γενικά σου συστήνω να πειραματιστείς, καθώς τα γούστα από χρήστη σε χρήστη αλλάζουν.
  8. Αφού έστρωσε, δεν το πειράζεις. Απλά έμαθες πώς θα το αντιμετωπίσεις αν ξαναπαρουσιαστεί. Αν αναφέρεσαι στην πρώτη σελίδα του launcher, δεν διαγράφεται. Επειδή έχω σουτάρει το συγκεκριμένο launcher και δεν θυμάμαι ακριβώς ποια η λειτουργία της, έχω την εντύπωση ότι εμφανίζει κάτι σ' εκείνο το σημείο ή φωτογραφίες από τη συλλογή.
  9. Έχεις ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που είχα κι εγώ. Έχει ξεκολλήσει το ακουστικό απ' την πλακέτα. Μην ανησυχείς, δεν είναι κάτι σοβαρό, απλά θέλει προσοχή για να το "επαναφέρεις" στη θέση του. Πίεσε από μπροστά και πίσω ταυτόχρονα στο σημείο της γρίλιας του ακουστικού με δύναμη τόση, ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ραγίσεις την οθόνη και κράτα το για λίγα δευτερόλεπτα. Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά στη δική μου περίπτωση που το παρουσίασε πριν κάνα 9μηνο, μέχρι και σήμερα δεν είχα την παραμικρή διακοπή. Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, προφανώς δεν έχει γίνει καλή κόλληση από το εργοστάσιο, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι μετά απ' αυτό για πολύ καιρό δεν θα στο ξαναεμφανίσει.
  10. Έτσι όπως περιγράφεις το πρόβλημα, μάλλον το ακουστικό έχει πρόβλημα και όχι το μικρόφωνο, εκτός αν το καταλαβαίνω εγώ λάθος. Δεν σε ακούν όταν μιλάς ή εσύ δεν ακούς όταν σε μιλάνε; Επίσης, όταν λες πως η ανοιχτή ακρόαση λειτουργεί κανονικά, πώς το εννοείς, το ίδιο με παραπάνω; Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, μήπως χαμήλωσες καμιά ένταση; Γίνε λίγο πιο σαφής, για να καταλάβω ακριβώς το πρόβλημα, μήπως και μπορέσω να σε βοηθήσω.
  11. OTG το κινητό δεν υποστηρίζει, αλλά twrp σου έχω ανεβάσει εδώ. Στο zip συμπεριλαμβάνεται και το αρχείο του SU. 1) Απάντησα και πιο πάνω (όχι) 2) Ναι, αλλά φρόντισε η κάρτα που θα του βάλεις να είναι class10 για να μη χάσεις σε επιδόσεις.
  12. 1) Φθηνότερα στο Gearbest, αν και σου συστήνω να προτιμήσεις το Banggood. 2) Τη μέρα κρύσταλλο, τη νύχτα κλασικά μέτριες, αλλά ανώτερες από το μέσο όρο 3) 1.5-2 μέρες, αναλόγως τη χρήση 4) Κατηγορηματικά όχι Μην το ψάχνεις, χτύπα το άμεσα, σ' αυτό το budget δύσκολα θα ξαναπετύχεις τέτοια περίπτωση.
  13. Κατέβασε το Alcatel one touch upgrade tool από την επίσημη σελίδα της Alcatel, θα στο επαναφέρει όποιο πρόβλημα λογισμικού κι αν έχει.
  14. othon

    Cubot Note S

    Τα updates είναι στο σύνολο 7, άσχετα πόσα απ' αυτά δόθηκαν μέσω OTA. Παρόλα τα προβλήματα που σε μερικούς παρουσιάζονται, δεν τη λες και λίγη τόση υποστήριξη. Το τι λύνουν και τι όχι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
  15. Λοιπόν φίλοι μου, ένα πολύ μικρό δείγμα της κάμερας μπορείτε να δείτε εδώ, εκεί θα ανεβάζω συνεχώς νέες φωτό και βίντεο, μέχρι να δούμε τελικά τι ψάρια πιάνει. Σε πρώτη φάση δείχνει να τα πηγαίνει καλά, σημειώνοντας 1 θετικό κι ένα αρνητικό ως τώρα. Το καλό είναι ότι η εγγραφή βίντεο γίνεται χωρίς σπασίματα (την σηκώνει καλά την ανάλυση ο ΜΤ6580) και το αρνητικό ότι η εγγραφή γίνεται σε 3gp και όχι MP4 όπως εγώ προσωπικά θα ήθελα. Σημειώστε επίσης ότι όλες οι λήψεις γίνονται με τις default ρυθμίσεις, προς το παρόν δεν "πειράζω" τίποτα, κάτι που κάνει και ο μέσος χρήστης που ψάχνει ένα κινητό με καλή κάμερα. Σε λίγο θα κάνω μια γύρα με το μηχανάκι να δω πώς πηγαίνει και το Gps του και μέχρι το βράδυ θα έχω τσεκάρει και την εμβέλεια του WiFi του.
×
×
  • Create New...