Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξέρει κανεις πότε θα ενσωματωθεί το δίκτυο των κεραιών της Q στο δίκτυο της ΤΙΜ μήπως και δούμε μια άσπρη μέρα από τήν άθλια κάλυψη της ΤΙΜ στη περιοχή μου (κορυδαλλος, Αγία Βαρβάρα, Χαιδάρι). Προέρχομαι από την Q (Q1) και με το ερασιτεχνικό δίκτυο της Q δεν είχα πρόβλημα, και έχω με την ΤΙΜ που στήνει δίκτυο τόσα χρόνια!!!

Ξέρει κανεις πότε θα ενσωματωθεί το δίκτυο των κεραιών της Q στο δίκτυο της ΤΙΜ μήπως και δούμε μια άσπρη μέρα από τήν άθλια κάλυψη της ΤΙΜ στη περιοχή μου (κορυδαλλος, Αγία Βαρβάρα, Χαιδάρι). Προέρχομαι από την Q (Q1) και με το ερασιτεχνικό δίκτυο της Q δεν είχα πρόβλημα, και έχω με την ΤΙΜ που στήνει δίκτυο τόσα χρόνια!!!

Σε αυτές τις περιοχές η ΤΙΜ από ότι ξέρω έχει το καλύτερο δίκτυο από Cosmote/Vodafone.Κορυδαλλό τι να κάνουμε...κάτοικοι και μη παλεύουν να μην έχει σήμα η ΤΙΜ...Ε ρε καμουφλάρισμα που τους χρειάζεται όλους!!!

Η Q έχει δίκτυο στον Κορυδαλό γιατί οι κάτοικοι δεν ξέρουν ότι έχει δίκτυο....όλοι νόμιζαν ότι έπιαναν μέσω vodafone!!! έλεος... Θα ενσωματωθούν σύντομα είναι η απάντηση.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε αυτές τις περιοχές η ΤΙΜ από ότι ξέρω έχει το καλύτερο δίκτυο από Cosmote/Vodafone.Κορυδαλλό τι να κάνουμε...κάτοικοι και μη παλεύουν να μην έχει σήμα η ΤΙΜ...Ε ρε καμουφλάρισμα που τους χρειάζεται όλους!!!

Η Q έχει δίκτυο στον Κορυδαλό γιατί οι κάτοικοι δεν ξέρουν ότι έχει δίκτυο....όλοι νόμιζαν ότι έπιαναν μέσω vodafone!!! έλεος...

Για όλα φταίνε οι άλλοι και η ΤΙΜ ποτέ;Συγνώμη, όλοι οι κάτοικοι δηλαδή εκεί είναι μέτοχοι της βόντα;:confused:

Για όλα φταίνε οι άλλοι και η ΤΙΜ ποτέ;Συγνώμη, όλοι οι κάτοικοι δηλαδή εκεί είναι μέτοχοι της βόντα;:confused:

ερώτηση τύπου Iced Earth...μα αν είχε εκεί η vodafone δίκτυο θα έστεινε και η q-telecom; Για ποιο λόγο; ποιος σου είπε ότι η vf έχει δίκτυο στις περιοχές αυτές; Στο Χαϊδάρι είναι άθλια π.χ...και δε ΦΤΑΙΕΙ η vodafone!

Φταίει η ΤΙΜ σε κάποιες περιπτώσεις αλλά ΣΠΑΝΙΑ... Πχ εγώ έχω παράπονο για Λαύκο Πηλίου(Δήμο Σηπιάδος) που θα μπορούσε να ανεβάσει κεραία άνετα και δε το έχει κάνει. Επίσης για Καλά Νερά θα μπορούσε να ανεβάσει μια κεραία για καλύτερο gsm στην περιοχή;) Όλα αυτά στο Ν.Μαγνησίας.Αλλά για περιπτώσεις όπως ο Κορυδαλλός,όχι ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ!

Εμείς οι Έλληνες έχουμε μεγάλο κουσούρι τελικά: σκοτώνουμε το θύμα και όχι το δολοφόνο. Αντί να απαιτήσουμε ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τοποθέτηση κεραιών ΠΑΝΤΟΥ(μην ακούσω βλακείες για νοσοκομεία,σχολεία γιατί εκεί μέσα υπάρχουν τα περισσότερα κινητά) σκοτώνουμε τις εταιρίες...Όταν θα έχουμε ένα νομοσχέδιο ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τότε θα σου πω που φταίει η ΤΙΜ,η Vodafone(ακριβώς τα ίδια προβλήματα)...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στο Κορυδαλλό η VODA έχει το καλύτερο σήμα παρόλο που έχουν ξηλωθεί κεραίες της σαν την ΤΙΜ. Όμως είναι απαράδεκτο σε κεντρικό δρόμο της πόλης να έχεις αναζήτηση δικτύου. ΕΛΕΟΣ, στα σύνορα είμαστε;

Φυσικά και φταίει η ΤΙΜ όταν είχε τις παμπάλαιες κεραίες που βγάζανε μάτι από χιλιόμετρα δίπλα στα νηπιαγωγεία! τι περίμενε; να πάρει το βραβείο;

Τα ίδια και στην Αγία Βαρβάρα. Δίπλα στα σχολεία η VODA έχει πολύ έξυπνα καμουφλαρισμένο σταθμό που κανείς δε τον πείραξε και η ΤΙΜ είχε μια γκουμούτσα που έβγαζε μάτι από χιλιόμετα και της τον φάγανε.

Βάζουμε και το χέρι στη τσέπη. Δε μένουμε με τους σταθμούς της προηγούμενης δεκαετίας!

ερώτηση τύπου Iced Earth...μα αν είχε εκεί η vodafone δίκτυο θα έστεινε και η q-telecom; Για ποιο λόγο; ποιος σου είπε ότι η vf έχει δίκτυο στις περιοχές αυτές

Συγνώμη αλλά αυτό δεν ισχύει. Η Q έστησε δίκτυο π.χ σε όλο το κέντρο της Αθήνας, σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και γενικότερα σε περιοχές που ήδη κάλυπτε η Vodafone. Τα ίδια και σε Θεσσαλονίκη και Λάρισσα. Στόχος της δεν ήταν να συμπληρώσει το δίκτυο της Vodafone (δεν μπορούσε κιόλας) αλλά να καλύψει περιοχές με μεγάλη ζήτηση και traffic ώστε να είναι εντάξει με την άδεια της και να μην πληρώνει roaming στη Vodafone σε τέτοιες περιοχές που και πολλή κίνηση υπάρχει και καλύπτονται εύκολα.

Συγνώμη αλλά αυτό δεν ισχύει. Η Q έστησε δίκτυο π.χ σε όλο το κέντρο της Αθήνας, σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και γενικότερα σε περιοχές που ήδη κάλυπτε η Vodafone. Τα ίδια και σε Θεσσαλονίκη και Λάρισσα. Στόχος της δεν ήταν να συμπληρώσει το δίκτυο της Vodafone (δεν μπορούσε κιόλας) αλλά να καλύψει περιοχές με μεγάλη ζήτηση και traffic ώστε να είναι εντάξει με την άδεια της και να μην πληρώνει roaming στη Vodafone σε τέτοιες περιοχές που και πολλή κίνηση υπάρχει και καλύπτονται εύκολα.

Ετσι είναι. Πολύ σωστά!

Όμως είναι απαράδεκτο σε κεντρικό δρόμο της πόλης να έχεις αναζήτηση δικτύου. ΕΛΕΟΣ, στα σύνορα είμαστε;

Μα γιατί δικαιολογείται να μην έχει σήμα 2g στα σύνορα;Ίσα ίσα!

Φυσικά και φταίει η ΤΙΜ όταν είχε τις παμπάλαιες κεραίες που βγάζανε μάτι από χιλιόμετρα δίπλα στα νηπιαγωγεία! τι περίμενε; να πάρει το βραβείο;

Αυτό ξαναπές το.Στην περιοχή μου είχε μια παμπάλαια κεραία που δεν ήταν συμβατή με πολλά sony er.. κινητά και την άλλαξαν μετά από έντονη πίεση από μέρους μου.

Βάζουμε και το χέρι στη τσέπη. Δε μένουμε με τους σταθμούς της προηγούμενης δεκαετίας!

Ακριβώς τα ίδια τους έλεγα στο cc πριν 1 χρόνο...

Σωστός.Ακούς εκεί να με συγκρίνoυν και με τον Iced_earth!:worry:

Εγώ θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου!

Η κεραία στη Λάρισα από ότι ξέρω μπήκε για να αποσυμφορηθεί το δίκτυο της vodafone στο κέντρο της Λάρισας! Επέτρεψέ μου να παρατηρώ και να βγάζω συμπεράσματα. Στην ΑΘήνα η q-telecom είχε κάλυψη σε όσες περιοχές η vodafone είχε πρόβλημα συμφόρησης/κάλυψης(πχ Ζωγράφου) και όχι σε όλη την Αθήνα(άσχετα αν το project της έλεγε να καλύψει όλη την ΑΘήνα,αυτό είναι άλλο θέμα...)

Μα γιατί δικαιολογείται να μην έχει σήμα 2g στα σύνορα;Ίσα ίσα!

Σε αυτό θα συμφωνήσω...Αλλά δε φαίνεται από τα παραπάνω post σου να υποστηρίζεις και πολύ την επαρχία. Έσκασες που έβαλε 3g η ΤΙΜ στα Φάρσαλα.Λες και είναι η πρώτη επαρχιακή πόλη που καλύπτει η ΤΙΜ με 3g!Aπό τη μια επαρχία,από την άλλη μεγάλες πόλεις υποστηρίζεις:lol: Δεν έχεις σταθερή άποψη:p

Αυτό ξαναπές το.Στην περιοχή μου είχε μια παμπάλαιη κεραία που δεν ήταν συμβατή με πολλά sony er.. κινητά και την άλλαξαν μετά από έντονη πίεση από μέρους μου.

Δεν άλλαξαν την κεραία από πίεσή σου,αλλά όπως σου είχα πει είχε ξεκινήσει πρόγραμμα αντικατάστασης κεραιών SIEMENS από το 2004...Απλά τότε έτυχε να ολοκληρωθεί:wacko: Μη λέμε και ότι θέλουμε! Τα αιτήματα όμως βάζουν ένα priority,αλλά στην περίπτωση αυτή έπρεπε να αλλάξει το BSC...άρα δώρον άδωρον οι καταχωρήσεις που έκανες/έκανα :!:

Τώρα όσον αφορά τις παλιές κεραίες της ΤΙΜ...ρε παιδιά,τι συμπεράσματα είναι αυτά; που είδατε πότε αντικαταστάθηκε κεραία της ΤΙΜ; Από τον ιστό το καταλαβαίνετε;Πόσο φρεσκοβαμμένος είναι; Μου φαίνεται έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια εδώ μέσα...

Στο Κορυδαλλό η VODA έχει το καλύτερο σήμα παρόλο που έχουν ξηλωθεί κεραίες της σαν την ΤΙΜ. Όμως είναι απαράδεκτο σε κεντρικό δρόμο της πόλης να έχεις αναζήτηση δικτύου. ΕΛΕΟΣ, στα σύνορα είμαστε;

IoanAth....η vodafone στο Κορυδαλλό από όσο ξέρω έχει όλες τις κεραίες παράνομες...μη το συνεχίζεις το θέμα!Και δεν έχει το καλύτερο σήμα στον Κορυδαλλό η vodafone,άλλη εταιρία έχει το καλύτερο σήμα που οι κεραίες της είναι προστατευμένες από το νόμο... Κάνετε λες και ακούτε τα πράγματα για πρώτη φορά. Στο κάτω κάτω υπάρχει και η φορητότητα αλλά σε λίγο και το εσωτερικό roaming. Αν είναι τόσο καταπληκτική η vodafone στον Κορυδαλλό(που δεν είναι) θα εξυπηρετήσει τους συνδρομητές ΤΙΜ στην περιοχή,όπως και η ΤΙΜ θα εξυπηρέτησει τους συνδρομητές vodafone στο Γουδί...

Σε λίγο θα βγάλετε εδώ μέσα πως φταίει η ΤΙΜ που της ξηλώνουν τις κεραίες!!! Έλεος πια,τα παρατάω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε αυτό θα συμφωνήσω...Αλλά δε φαίνεται από τα παραπάνω post σου να υποστηρίζεις και πολύ την επαρχία. Έσκασες που έβαλε 3g η ΤΙΜ στα Φάρσαλα.Λες και είναι η πρώτη επαρχιακή πόλη που καλύπτει η ΤΙΜ με 3g!Aπό τη μια επαρχία,από την άλλη μεγάλες πόλεις υποστηρίζεις:lol: Δεν έχεις σταθερή άποψη:p

2g είπα στα σύνορα,όχι 3g.

Μου φαίνεται έχουμε χάσει τα αυτά και τα πασχάλια εδώ μέσα...

:O :lol:

2g είπα στα σύνορα,όχι 3g.

:O :lol:

Δηλαδή το 3g για ποιους είναι;;; Δε βγάζω άκρη...από τη μια λέμε ότι η επαρχία πρέπει να έχει πρόσβαση σε νέες υπηρεσίες,από την άλλη κατηγορούμε την ΤΙΜ που έβαλε 3g στα Φάρσαλα(που έχει κάποιο ποσό κατοίκων) και όχι στις Σέρρες(χρονικά πάντα γιατί θα βάλει και στις Σέρρες αλλά όχι μια κεραία στο κέντρο και...φύγαμε) Γενικότερα μιλάω και όχι μόνο για το 3g!

Από την άλλη για πες μας,πόσο φρεσκοβαμμένη είναι η κεραία της cosmote στα Πορόια;:p :O

PS: ευτυχώς είμαι από τους λίγους υποστηρικτές για υπηρεσίες 3ης γενιάς στην επαρχία γιατί η Cosmote θα έβρισκε τον μπελά της με τις κινήσεις που κάνει.Και βέβαια θεωρώ πολύ καλή την πολιτική της Cosmote για το 3g στην επαρχία αρκεί να ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ αύξηση backbone!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ θα διαφωνήσω κάθετα μαζί σου!

Η κεραία στη Λάρισα από ότι ξέρω μπήκε για να αποσυμφορηθεί το δίκτυο της vodafone στο κέντρο της Λάρισας! Επέτρεψέ μου να παρατηρώ και να βγάζω συμπεράσματα. Στην ΑΘήνα η q-telecom είχε κάλυψη σε όσες περιοχές η vodafone είχε πρόβλημα συμφόρησης/κάλυψης(πχ Ζωγράφου) και όχι σε όλη την Αθήνα(άσχετα αν το project της έλεγε να καλύψει όλη την ΑΘήνα,αυτό είναι άλλο θέμα...)

Δεν ξέρω για τη Λάρισσα αλλά στην Αθήνα αυτό δεν ισχύει. Αν ήταν έτσι γιατι να μπει στη διαδικασία να καλύψει όλο το κέντρο (όπου υπάρχει άφθονη χωρητικότητα και κάλυψη από Vodafone) και να ψευτοκαλύψει σχεδόν όλα τα προάστια της πόλης. Το ότι έτυχε σε κάποια ελάχιστα σημεία πιθανόν λόγω θέσης του σταθμού να έχει μια μπάρα παραπάνω σήμα από τη Vodafone αυτό δεν σημαίνει κάτι και σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα. ΄

Εξάλλου το λες και μόνος σου, στη Λάρισσα μπήκε κεραία για να αποσυμφορηθεί η Vodafone (χωρητικότητα) όχι επειδή δεν κάλυπτε η Vodafone τη περιοχή. Αυτό φαίνεται από το ότι έβαλε μία κεραία στο κέντρο της πόλης. Έτσι κάνει και στην Αθήνα. Κάλυψε ψιλοικανοποιητικά το κέντρο (περιοχή με μεγάλο traffic που καλύπτεται εύκολα από θέμα αδειών και δεν υπάρχει λόγος να πληρώνει roaming) και μισοκάλυψε τα προάστια (όλα τα προάστια, ακόμα και περιοχές που η Vodafone είναι παντού full) για να είναι εντάξει με την άδειά της και όπου μπορεί να γλιτώνει το roaming. Ξαναλέω το ότι έτυχε σε κάποια σημεία (όχι περιοχές αλλά σημεία) να έχει λίγο δυνατότερο σήμα αυτό έτυχε. Άλλωστε αν δεν μπορούν εταιρείες σαν τη Vodafone και τη ΤΙΜ να καλύψουν προβληματικά σημεία σε μία πόλη θα μπορούσε η Q που όταν έστηνε το δίκτυο δεν είχε ούτε 500000 συνδρομητές?

Άλλωστε αν δεν μπορούν εταιρείες σαν τη Vodafone και τη ΤΙΜ να καλύψουν προβληματικά σημεία σε μία πόλη θα μπορούσε η Q που όταν έστηνε το δίκτυο δεν είχε ούτε 500000 συνδρομητές?

Εγώ πάντως και στη Θεσσαλονίκη που είδα,κέντρο κάλυψε η q-telecom για να μένουν πιο ευχαριστημένοι οι συνδρομητές της και βέβαια για να μην έχει γκρίνια από vodafone.

Σοβαρά τώρα,αν ήσουν εσύ στη θέση της q-telecom ποιες περιοχές θα κάλυπτες; Προφανώς τις προβληματικές του δικτύου με το οποίο κάνεις roaming συμφωνία! (που είσαι βρε aquasonic να πεις τις εμπειρίες σου:p )

Η q-telecom εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι περισσότεροι δε ξέρουν ότι έχει δικό της δίκτυο και έστησε κεραίες σε αυτές τις προβληματικές περιοχές!;) Ελπίζω η ΤΙΜ να ενσωματώσει αυτές τις κεραίες στο δίκτυό της,το κέρδος θα είναι μεγάλο!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ πάντως και στη Θεσσαλονίκη που είδα,κέντρο κάλυψε η q-telecom για να μένουν πιο ευχαριστημένοι οι συνδρομητές της και βέβαια για να μην έχει γκρίνια από vodafone.

Σοβαρά τώρα,αν ήσουν εσύ στη θέση της q-telecom ποιες περιοχές θα κάλυπτες; Προφανώς τις προβληματικές του δικτύου με το οποίο κάνεις roaming συμφωνία! (που είσαι βρε aquasonic να πεις τις εμπειρίες σου:p )

Η q-telecom εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι περισσότεροι δε ξέρουν ότι έχει δικό της δίκτυο και έστησε κεραίες σε αυτές τις προβληματικές περιοχές!;)

Αν ήμουν η Q-telecom με τους 500.000 χρήστες (γιατι όταν έστηνε δίκτυο τόσους είχε) αν μπορούσα να μην έστηνα καθόλου δίκτυο θα ήταν η καλύτερή μου! Ελα όμως που όφειλε να καλύψει 25% πληθυσμιακά. Έτσι θα έστηνα ένα δίκτυο αρχικά σε πριοχές με μεγάλο traffic (κέντρο Αθήνας) όπου και θα κάλυπτα μεγάλο κομμάτι πληθυσμού και θα γλίτωνα το roaming (αφού ξόδεψα που ξόδεψα για το στήσω ενώ είμαι μικρή εταιρεία να μην κερδίσω κάτι?:p ). Και στη συνέχεια θα προχωρούσα σε άλλες περιοχές πάλι με στόχο πρωτίστως να καλύψω όσο μεγάλο κομμάτι πληθυσμού γίνεται και δευτερευόντως να γλιτώνω roaming. Για αυτό και μισοκάλυψε όλη την Αθήνα. Αν έκανες μία βόλτα στη πρωτεύουσα θα έβλεπες πως ήταν ελάχιστες οι περιοχές χωρίς καθόλου σήμα από Q (ασχέτως αν αυτό κατά μεγάλο ποσοστό ήταν άθλιο).

Πιστεύεις ότι μια εταιρεία σαν τη Q (τόσο μικρή) την ενδιέφερε να παρέχει 100% κάλυψη? Μια χαρά της έπεφτε η Vodafone. Απλώς όφειλε να στήσει δίκτυο. Και το έκανε εκεί που θα κέρδιζε πιο πολύ (όχι εκεί που είχε λίγα db λιγότερα η Vodafone, σιγά τους συνδρομητές που θα έχανε!) Τώρα το ότι έτυχε σε κάποια σημεία λόγω θέσης του σταθμού να είναι λίγο πιο δυνατή αυτό είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει το κανόνα. Μιλάμε για ελάχιστες διαφορές.;) Εξάλλου εμένα ακόμα και σε αυτές τις περιοχές που αναφέρεις (Ζωγράφου, Κορυδαλλός κ.α) ζήτημα να έχω πέσει μια φορά σε τέτοιο σημείο. Και να σου θυμίσω ότι είμαι μόνιμος κάτοικος Αθηνών...:O

Μην υπερεκτιμάς τις προθέσεις και τη δύναμη του τεχνικού τμήματος της πάλαι ποτέ Info Quest. δεν είναι ΤΙΜ.

Ο φανατισμός δεν οφέλησε ποτέ τον διάλογο. Ποιός ο λόγος να κάνω κουνέντα με τον mixtri όταν μου αμφισβητεί την ικανότητα να ανγνωρίζω τις κεραίες της ΤΙΜ που παραμένουν άθικτες από το 1993 που λειτούργησαν; Η VODA έχει αλλάξει 2 και 3 φορές τα περισσότερα BTS εκσυγχρονίζοντας το δίκτυό της.

Αντίθετα η ΤΙΜ έχοντας καβούρια προσπαθεί να χτίσει δίκτυο με τα λιγότερα BTS και με κόλπα του στυλ να ρίχνει χοντρή προτεραιότητα στα λίγα 1800άρια με αποτέλεσμα χαμηλό σήμα, κενά και χαμένες κλήσεις.

Σαν χρήστης Q1 είχα την ευκαιρία με το netmonitor να αποκτήσω εικόνα και για τα 3 δίκτυα (VODA,TIM,Q) στην Αθήνα. Τώρα αν η άποψή μου δεν αρέσει ... ξύδι !

Ο φανατισμός δεν οφέλησε ποτέ τον διάλογο. Ποιός ο λόγος να κάνω κουνέντα με τον mixtri όταν μου αμφισβητεί την ικανότητα να ανγνωρίζω τις κεραίες της ΤΙΜ που παραμένουν άθικτες από το 1993 που λειτούργησαν; Η VODA έχει αλλάξει 2 και 3 φορές τα περισσότερα BTS εκσυγχρονίζοντας το δίκτυό της.

Αντίθετα η ΤΙΜ έχοντας καβούρια προσπαθεί να χτίσει δίκτυο με τα λιγότερα BTS και με κόλπα του στυλ να ρίχνει χοντρή προτεραιότητα στα λίγα 1800άρια με αποτέλεσμα χαμηλό σήμα, κενά και χαμένες κλήσεις.

Σαν χρήστης Q1 είχα την ευκαιρία με το netmonitor να αποκτήσω εικόνα και για τα 3 δίκτυα (VODA,TIM,Q) στην Αθήνα. Τώρα αν η άποψή μου δεν αρέσει ... ξύδι !

Δεν αμφισβητώ την ικανότητά σου να αναγνωρίζεις κεραίες αλλά όχι τις εταιρίας που δεν έχεις σχέση:!: Αν κατάλαβα καλά εσύ πρώτη φορά στην ΤΙΜ μπήκες μέσα από το δίκτυο της q-telecom. Να σε πληροφορήσω ότι η ΤΙΜ μέχρι το καλοκαίρι του 2004 είχε αλλάξει ΟΛΕΣ τις κεραίες σε ΟΛΟ το λεκανοπέδιο Αττικής με νέες που υποστηρίζουν 3η γενιάς(dual mode cell/dual band cell) Από το 2004 άρχισε να αντικαθιστά όλες τους σταθμούς SIEMENS και σήμερα έχει δίκτυο με παλιότερη κεραία...από το 2002...! Πιστεύω να ξέρεις τι σημαίνει MTBF και ότι δεν αγοράζουν κεραίες στην ΤΙΜ που αλλάζουν κάθε 3 χρόνια. Αυτό είναι καβούρια στις τσέπες; Εγώ αλλιώς το αντιλαμβάνομαι: αγοράζουν καλό εξοπλισμό!

Επίσης η ιεραχική δομή κυψελών ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι εξυπηρετεί στη χωρητικότητα.Με RXAM -91dBm πως δημιουργούνται κενά; Πως υπάρχουν χαμένες κλήσεις; Μπορείς να εξηγήσεις; Γιατί αν βάλουν την ίδια προτεραιότητα σε όλα τα κανάλια θα είναι πιο σωστά στημένο το δίκτυο κατά τη γνώμη σου; Η κινητή τηλεφωνία δεν είναι ραδιόφωνο,μία cell και φύγαμε για 100ΚΜ(πχ η vodafone στον κάμπο)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λυπάμαι που κάνεις λάθος σε πολλά θέματα.

Στη ΤΙΜ ήμουν συνδρομητής το 1994 και έφυγα, πήγα στη PANAFON, μετά στην COSMOTE, μετά πάλι στην ΤΙΜ, Q και τώρα αναγκαστικά πίσω στη ΤΙΜ.

Οταν έρθεις Αθήνα έλα να σε πάω μια βόλτα να δεις την αρχαιολογία της ΤΙΜ σε όλο της το μεγαλείο σε πλήρη λειτουργία.

Το πως σετάρουν σωστά το δίκτυο, ρίξε μια ματιά στην VODA για να μάθεις. Φυσικά θα μου πεις η VODA τα έσκασε χοντρά αγόρασε συχνότητες 1800 & 900 και έχει άπαιχτη χωρητικότητα. Δε χρειάζεται να κάνει τις αλχημίες της ΤΙΜ για να βολέψει τα αβόλευτα.

Ρίξε μια ματιά επίσης στην COTE να δεις πως σετάρει τα e-GSM900 cells που αν και λίγες συχνότητες δε τα τσιγκουνεύεται σαν τα 1800αρια της ΤΙΜ.

Είμαι άσχετος από κινητές επικοινωνίες και μπορεί να λέω βλακείες, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Και η ΤΙΜ δεν ξέρω αν έχει σήμα στο πηγάδι, αλλά έξω από αυτό σίγουρα έχει πρόβλημα ...

Eγώ τουλάχιστον από τα λεγόμενά σου είδα πως μόλις ήρθες με roaming από vodafone σε ΤΙΜ έφερες την καταστροφή! Οι διαφορές,σύμφωνα με τα benchmarks που γίνονται,δεν είναι πολύ μεγάλες και είναι καλύπτονται άμεσα. Π.χ. κάνουν ένα benchmark στη Γλυφάδα και οι 3 εταιρίες,βλέπουν τα αποτελέσματα και λένε ότι εδώ είναι χειρότερη η Cosmote.Πάει λοιπόν η Cosmote και αρχίζει τις βροχές στην περιοχή;) Έτσι δουλεύουν οι επαγγελματίες! Και όχι αν έχει βάλει ένα κανάλι 1800mhz ή 2 κανάλια 1800mhz με 10TS το καθένα:p

Στην Αθήνα σου επαναμβάνω ότι δεν υπάρχουν σταθμοί "αρχαιολογίας",ΟΛΟΙ έχουν περάσει το MTBF και είχαν αλλάξει(και αναβαθμίζονται συνεχώς...)πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

η ΤΙΜ πλέον έχει συγκρίσιμο φάσμα με vodafone στο δίκτυο 2ης γενιάς! Προσέθεσε και το φάσμα της Q-telecom και θα δεις τι δίκτυο μπορεί να φτιάξει(μπορεί και only DCS πλέον! και πίστεψέ με το κάνει...)

Επίσης η Cosmote μπορεί να βάζει πολλά e-gsm κανάλια αλλά δίνει 3TS στο καθένα,βάζει και 2 συνδρομητές σε 1 TS...που να μείνει χώρος για ποιότητα. Η ΤΙΜ μπορεί να βάζει 3*1800mhz κανάλια σε μια κεραία αλλά από TimeSlots είναι κουβαρδού!!! Η vodafone επίσης έχει ακριβώς την ίδια πολιτική με ΤΙΜ,αλλά περισσότερο σε outdoor σταθμούς.

Όσον αφορά το πηγάδι,ανάλογα το βάθος του σε ότι αφορά την ΤΙΜ.Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα από αυτό με vodafone σίγουρα μιλάς και με τέλειο ήχο:X

PS: αν θες πραγματικά να δεις βελτίωση κάνε μια αναφορά και στείλτην με ΦΑΞ στην ΤΙΜ.Δεν είναι δυνατόν να λες πράγματα του στυλ "στο Χαϊδάρι έχουν πρόβλημα"...Στον τάδε δρόμο στο Χαϊδάρι έχω πρόβλημα ναι,είναι αποδεκτό. Και από όλες τις εταιρίες είναι αποδεκτό! Αν και ξέρουν καλύτερα από εμάς με τα εργαλεία μετρήσεων που έχουν οι εταιρίες στη διάθεσή τους τι γίνεται έξω και μέσα στο σπίτι μας από πλευράς σήματος

[sIGPIC][/sIGPIC]

η ΤΙΜ πλέον έχει συγκρίσιμο φάσμα με vodafone στο δίκτυο 2ης γενιάς! Προσέθεσε και το φάσμα της Q-telecom και θα δεις τι δίκτυο μπορεί να φτιάξει(μπορεί και only DCS πλέον! και πίστεψέ με το κάνει...)

Μακάρι να γίνει έτσι. Κάνουμε λίγη υπομονή και θα δούμε!

Για να μην τσακωνεστε χωρις λογο, ο IoanAth εννοει σαν κεραια τα tranceivers ενω ο Mixtri το rbs.

Μπορει η ΤΙΜ να εχει κανει απειρα colocation με βοντα αλλα η βοντα εχει μακραν καλυτερο δικτυο,φυσικα το κορυφαιο το χει η κοσμοτε που με τοσους σταθμους χωνει ενα σωρο καναλια,ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ και την πυκνοτητα των κτηριων σε κατοικημενες περιοχες και αντε η τιμημενη με ενα καναλακι ανα περιοχη να μπορεσει να ανταπεξελθει σε τοσο δυσκολες συνθηκες

Μπορει η ΤΙΜ να εχει κανει απειρα colocation με βοντα αλλα η βοντα εχει μακραν καλυτερο δικτυο,φυσικα το κορυφαιο το χει η κοσμοτε που με τοσους σταθμους χωνει ενα σωρο καναλια,ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ και την πυκνοτητα των κτηριων σε κατοικημενες περιοχες και αντε η τιμημενη με ενα καναλακι ανα περιοχη να μπορεσει να ανταπεξελθει σε τοσο δυσκολες συνθηκες

Επειδή έχω κουραστεί να λέω τα ίδια και τα ίδια,νιώθοντας υποχρεωμένος να απαντήσω σε τέτοια post,σου ΞΑΝΑΛΕΩ ότι η VODAFONE δε δίνει στον αέρα κάποιο colocation αλλά φυσικά παίρνει και αυτή κάποιο άλλο.To colocation έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετήσει και τις δυο πλευρές.Και είναι ΠΟΛΥ χρήσιμο σε περιπτώσεις δύσκολης αδειοδότησης!

Από εκεί και πέρα τα benchmarks δείχνουν ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο(και ένας καλός χειρισμός του netmonitor δείχνει αρκετά καλά πράγματα αλλά δυστυχώς πρέπει να τρως πολύ χρόνο...)

Ο χειρισμός των καναλιών είναι μια υπόθεση δύσκολη.η ΤΙΜ επιχειρεί να δώσει πολλά carriers σε λίγα κανάλια και η η Cosmote λίγα carriers σε πολλά κανάλια. Δε ξέρω από που προκύπτει το συμπέρασμα για "γεωγραφική κάλυψη" αλλά σίγουρα στον ήχο δε ΒΟΗΘΑΕΙ η πολιτική της Cosmote.ώρες ώρες ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ οι αλλαγές καναλιών και ο ήχος είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ! Από την άλλη η ΤΙΜ χρησιμοποιεί την ίδια συχνότητα σε πολλά στοιχεία αλλά έχει τα ίδια ακριβώς carriers με την Cosmote. H vodafone βάζει 32 carriers σε πολλές κεραίες που έχω δει(στον κάμπο δεν έχει πολλά bts και τα περισσότερα έτσι είναι) αλλά γενικότερα φροντίζει να μην γίνονται πολλές αλλαγές καναλιών και διατηρεί τον ήχο σε καλό επίπεδο!

Αν μπορέσω θα σας δείξω φωτογραφία από τον ιστό της ΤΙΜ στα Κανάλια να δείτε πόσα στοιχεία έχει η κεραία και τελικά έχει 16 carriers!!!Θα κάνω αρκετό καιρό αλλά...εκεί Iced_Earth θα δεις πως διαχειρίζεται μορφολογικά το GSM 900,το οποίο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το DCS!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Θα συνεχιστεί πολύ αυτό το vs και η προώθηση της cosmote από τον iced_earth;

Ας αρκεστούμε στην κάλυψη του δικτύου της ΤΙΜ. Iced_earth αν θέλεις να πείσεις κόσμο να αλλάξει δίκτυο βρες κάποιον άλλο τρόπο να το κάνεις σε παρακαλώ.

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Στη Σκιάθο η ΤΙΜ πότε θα προχωρήσει σε τοποθέτηση δικτύου 3ης γενιάς;:worry: Η Cosmote κάλυψε όλη την πόλη της Σκιάθου. η ΤΙΜ ενώ αναβάθμισε σημαντικά το δίκτυο μέσα στην πόλη(πως ήταν πριν 1 χρόνο; ε,καμία σχέση!)αλλά δεν τοποθέτησε 3η γενιά! Είναι αρκετά τουριστικό μέρος για να μη το λάβει υπόψιν της φέτος το καλοκαίρι;) Δε λέω,προτεραιότητα Μύκονος,Χανιά...αλλά και η Σκιάθος νομίζω ότι έχει σειρά τώρα:cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]