Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ήμουν στα mikel στη Λεπτοκαρυά...κάποιος στη διπλανή παρέα είπε πως έχει wind...και γέλασαν και τα τραπεζάκια με τις καρέκλες....

Χαχα με το αρχαιο δικτυο ηταν...ασε σε εσωτερικους χωρους Gprs εχει...μην μιλησω για Πλακα Λιτοχωρου και πισω απο τα ΚΑΑΥ που εχει Gprs.3G με συγκεκριμενο προσανατολισμο πισω απο τα ΚΑΑΥ αμα εισαι.

----- προσθήκη μηνύματος 64 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Την έκφραση καλύτερα γελάει όποιος γελάει τελευταίος την ξέρεις; ;)

Φιλε Μιχαλη ελα μια βολτα μεχρι τη Λεπτοκαρυα να δεις το δικτυο της Wind.Απο το Βολο κοντα ειναι για να ερθεις.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Πλάκα κάνω mixtri.

Το περιστατικό ειναι αληθινό πάντως.

Οντως ηταν αληθινο...βλεπω και το νουμερο που εχει η μανα μου στη Wind και ξερω τι σημα εχει...

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

@ runner:

Πολύ καλά κάνεις φίλε μου, από τη στιγμή που είσαι ικανοποιημένος από την εταιρεία σου, όλα καλά.

Δεν τα ισοπεδώνω όλα, διαβάζω εδώ μέσα όμως απόλυτες απόψεις (όχι από εσένα), γι' αυτό και το ποστ μου.

Όσον αφορά τη Λεπτοκαρυά και την κάθε Λεπτοκαρυά, ας περιμένουμε έναν χρόνο και κρίνουμε αργότερα, εφόσον το δίκτυο είναι υπό αναβάθμιση.

Edited by p_k

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

@ runner:

Πολύ καλά κάνεις φίλε μου, από τη στιγμή που είσαι ικανοποιημένος από την εταιρεία σου, όλα καλά.

Δεν τα ισοπεδώνω όλα, διαβάζω εδώ μέσα όμως απόλυτες απόψεις (όχι από εσένα), γι' αυτό και το ποστ μου.

Καταλαβαίνω απλά όπως κατάλαβες είμαστα καταναλωτές, πληρώνουμε και απαιτούμε να παίρνουμε υπηρεσίες ΟΧΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ και διαφημίσεις!Αυτό λέω σε όλους!

Όταν με ρωτάνε τι εταιρεία να βάλουν το πρώτο που τους ρωτάω είναι ποια εταιρεία είναι καλύτερη στις περιοχές που κινείται!Μετά το αν κινείται επαρχία και πού ή αν δεν κινείται καθόλου και τέλος το οικονομικό κομμάτι!

Edited by Mark_K

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

@ runner:

Όσον αφορά τη Λεπτοκαρυά και την κάθε Λεπτοκαρυά, ας περιμένουμε έναν χρόνο και κρίνουμε αργότερα, εφόσον το δίκτυο είναι υπό αναβάθμιση.

Ενα θα σου πω...οταν ησουν Αλεξανδρουπολη δεν ελεγες οτι στη Νεα Μακρη ειχα Edge.Ξερεις ποσα μερη σε Πιερια ειναι ετσι και ποσες παραλιες; Αρκετες στη Βορεια Ελλαδα και οι αλλες εχουν 3G ακομα και 4G.Οσο για την Λεπτοκαρυα κανε τη διαδρομη απο Θεσσαλονικη εως Λιτοχωρο και ελα Λεπτοκαρυα απο την Πλακα.3G μονο Λεπτοκαρυα,

στην Πλακα ελαχιστο,εξοδο Λιτοχωρου,Κατερινη και εως την Σινδο απο Θεσσαλονικη.

Το υπολοιπο κομματι Gprs και Edge.

Ελπιζω του χρονου να το φτιαξει γιατι 3 χρονια δεν εκανε τιποτα.Οι αλλες ειναι σε καλυτερη κατασταση αλλα οχι καμπανα παντου.

Αυτη ειναι η γνωμη και οποιοσδηποτε θελει να το διαπιστωσει ας ερθει στη περιοχη να δει πως ειναι το δικτυο.

Edited by Nikolas14

Ενα θα σου πω...οταν ησουν Αλεξανδρουπολη δεν ελεγες οτι στη Νεα Μακρη ειχα Edge.

Το είχα γράψει για την Αλεξανδρούπολη ότι στη Νέα Χηλή είχα edge, διάβασε λίγα ποστ πιο πριν και θα το δεις.

Τη Νέα Μάκρη Αθήνας ξέρω εγώ, πραγματικά δεν γνωρίζω αν έχει και στην Αλεξανδρούπολη.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Καταλαβαίνω απλά όπως κατάλαβες είμαστα καταναλωτές, πληρώνουμε και απαιτούμε να παίρνουμε υπηρεσίες ΟΧΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ και διαφημίσεις!Αυτό λέω σε όλους!

Όταν με ρωτάνε τι εταιρεία να βάλουν το πρώτο που τους ρωτάω είναι ποια εταιρεία είναι καλύτερη στις περιοχές που κινείται!Μετά το αν κινείται επαρχία και πού ή αν δεν κινείται καθόλου και τέλος το οικονομικό κομμάτι!

Όσον αφορά την κάλυψη.....συνολικά η Cosmote είναι με διαφορά η καλύτερη. Το ξαναλέω....ΣΥΝΟΛΙΚΑ για να μην παρεξηγηθώ αλλά σίγουρα είναι συνήθως και η πιο ακριβή!Για να καταλάβεις με όσους γνωστούς/φίλους συζητάμε και η δουλειά τους είναι να γυρνάνε όλη την Ελλάδα, όταν η συζήτηση φτάσει στις εταιρείες κινητής ΟΛΟΙ τους με μια φωνή μιλάνε για Cosmote και μετά Vodafone αν και η Wind έχει κλείσει πολύ την ψαλίδα και ειδικά και λόγω Victus!

Το τελευταιο ισχυει και οπου αναβαθμισε ειναι σε επιπεδο κοσμοτε.Σε πολλα σημεια και ειδικα βουνα και παραλιες συνυπαρχει με την Cosmote ενω η κοκκινη δεν υπαρχει.

Να ειμαι ειλικρινης παροτι χαρηκα που ειδα πολυ 4 g στη πελοποννησο αυτο το καλοκαιρι, απο την αλλη απογοητευτηκα και με προβληματιζει το γεγονος οτι απλα εχει πεταξει μερικες 800αρες στις κορυφες των βουνων και οτι καλυψε-καλυψε. Ολα τα βοσκοτοπια εχουν πλεον 4g!

Σχετικα με το νεο h+ εγινε πιο στοχευμενη δουλεια, σε κατοικημενες, οχι ομως πληρης και σε καμια περιπτωση δεν φτανει ακομα τις αλλες, ουτε σε πυκνοτητα δικτου τη πρασινη ουτε σε γεωγραφικη/πληθυσμιακη καλυψη τη κοκκινη, κυριως λογω ελλειψης 900αριου 3g.

Πλεον παραμενω f2g λογω εξαμηνης διαρκειας του χρονου ομιλιας, αλλιως γεια σας.

Edited by stefanos1999

Το είχα γράψει για την Αλεξανδρούπολη ότι στη Νέα Χηλή είχα edge, διάβασε λίγα ποστ πιο πριν και θα το δεις.

Τη Νέα Μάκρη Αθήνας ξέρω εγώ, πραγματικά δεν γνωρίζω αν έχει και στην Αλεξανδρούπολη.

Επειδη βιαζομουν δεν το ειδα,Νεα Χηλη ηθελα να πω...τα ειχα διαβασει και εχω παει Αλεξανδρουπολη πριν 7-8 μηνες.

----- προσθήκη μηνύματος 58 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φιλε μου να αγιασει το στομα σου. Δε θα μποροσα να τα πω καλυτερα. Συμφωνω 100%.

Και γω συμφωνω...παρολο που εντος θεσσαλονικης ειναι ΟΚ εκτος εχει θεματα...πολλα κι ολας.

Γιαννενα που βρισκομαι η Wind έχει καταπληκτικη καλυψη 3G στο λεκανοπεδιο και εχω απορια να δω το 4g της πως θα το στησει οταν ταλειωσουν τις εργασιες ενω η κοκκινη εχει ολοκληρωσει τις εργασιες για την καλυψη του 4g με ταχυτητες καλες ενω το 3g της ειναι απ τα χειροτερα με πολλα κενα και πλασματικο σημα που με οποιαδηποτε κληση σε ριχνει σε edge-gprs Edited by Mark_K

Διαγράφτηκαν και τροποποιήθηκαν δημοσιεύσεις. Σύγκριση με την κάλυψη άλλων εταιρειών, όπως επίσης και σχολιασμός της τιμολογιακής πολιτικής στον παρόν είναι off topic.

Γιαννενα που βρισκομαι η Wind έχει καταπληκτικη καλυψη 3G στο λεκανοπεδιο και εχω απορια να δω το 4g της πως θα το στησει οταν ταλειωσουν τις εργασιες ενω η κοκκινη εχει ολοκληρωσει τις εργασιες για την καλυψη του 4g με ταχυτητες καλες ενω το 3g της ειναι απ τα χειροτερα με πολλα κενα και πλασματικο σημα που με οποιαδηποτε κληση σε ριχνει σε edge-gprs

Ιωάννινα αναβαθμίζονται τώρα. Όντως πέρυσι όταν είχα περάσει ήταν πολύ καλό το δίκτυο στην πόλη και την περιοχή.

Runner συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες αλλά καλό θα ήταν να κρίνουμε κατόπιν εορτής όπως για παράδειγμα έκανε ο Στέφανος. Πήγε σε περιοχές που έχουν αναβαθμιστεί (σχεδόν 100%) και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το αν πρέπει μια εταιρεία να εστιάζει στην καθολική κάλυψη ή στην πληθυσμιακή κάλυψη. Επειδή δουλεύω σε κάποια iOT projects σκέπτομαι για εφαρμογές οι οποίες θέλουν broadband παντού. Στις πόλεις θες καλή κάλυψη γιατί είναι η καθημερινότητα σου. Αλλά σε απομακρυσμένες περιοχές θες broadband για να κάνεις την δουλειά σου :)

Και εγώ καταναλωτής είμαι στην Ελλάδα, δε διαφωνώ με όσα λες. Θα ήθελα όμως να δω το δίκτυο κατόπιν αναβάθμισης.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Να ειμαι ειλικρινης παροτι χαρηκα που ειδα πολυ 4 g στη πελοποννησο αυτο το καλοκαιρι, απο την αλλη απογοητευτηκα και με προβληματιζει το γεγονος οτι απλα εχει πεταξει μερικες 800αρες στις κορυφες των βουνων και οτι καλυψε-καλυψε. Ολα τα βοσκοτοπια εχουν πλεον 4g!

Σχετικα με το νεο h+ εγινε πιο στοχευμενη δουλεια, σε κατοικημενες, οχι ομως πληρης και σε καμια περιπτωση δεν φτανει ακομα τις αλλες, ουτε σε πυκνοτητα δικτου τη πρασινη ουτε σε γεωγραφικη/πληθυσμιακη καλυψη τη κοκκινη, κυριως λογω ελλειψης 900αριου 3g.

Πλεον παραμενω f2g λογω εξαμηνης διαρκειας του χρονου ομιλιας, αλλιως γεια σας.

Εντάξει, δεν είναι και άσχημα που έχει 4G πάνω στα βουνά. Φαντάσου ότι τώρα έχει 4G, εκεί που δεν έχει καμία άλλη (το έχω δει και μόνος μου). Ίσως το κάνει, προκειμένου να υπάρξει κάλυψη στα γρήγορα. Από εκεί που είχε μόνο EDGE και έκανε αιώνες να ανοίξει μια σελίδα στο ίντερνετ, η κατάσταση τώρα σίγουρα είναι πολύ καλύτερη.

Αργότερα μακάρι να βάλει περισσότερους 4G σταθμούς, ώστε να έχει πιο δυνατό σήμα σε κατοικημενες περιοχές. Το 3G όντως έχει γίνει καλό, αλλά άργησε πολύ να το φτιάξει.

Το οτι αργησε τοσο πολυ να αναβαθμισει το 3g νομιζω της στοιχησε καθοριστικα

Στην κινητή τηλεφωνία δεν υπάρχει καθοριστικό. Η φορητότητα είναι γρήγορη, απροβλημάτιστη. Το μόνο που μπορεί να κολλάει είναι το μυαλό μας σε καταστάσεις που αλλάζουν και εμείς δε τις αποδεχόμαστε. Ανθρώπινο και αυτό :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε παραλία στην Βούλα μέσα στην Αθήνα που μάλιστα διαφημιζέται η wind 4g με τεράστιες αφίσες, οι κλήσεις έρχοταν με μήνυμα. Εξω μάλιστα από την παραλία επάνω σε φορτηγό είχε κεραία. Το πρόβλημα δεν το αντιμετώπισα μόνο εγώ αλλά και άλλα άτομα με wind.

Σε παραλία στην Βούλα μέσα στην Αθήνα που μάλιστα διαφημιζέται η wind 4g με τεράστιες αφίσες, οι κλήσεις έρχοταν με μήνυμα. Εξω μάλιστα από την παραλία επάνω σε φορτηγό είχε κεραία. Το πρόβλημα δεν το αντιμετώπισα μόνο εγώ αλλά και άλλα άτομα με wind.

Δήλωσες βλάβη? Αν αυτό είναι μόνιμο πρόβλημα σαφέστατα πρέπει να σηκωθεί σαν βλάβη. Αν όχι τότε είναι πρόβλημα χωρητικότητας.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εντυπώσεις από Wind στην Αλόννησο.

Το δίκτυο είναι αρκετά καλό. Στην Παλιά Χώρα είναι μια χαρά η κάλυψη όπως και στις άλλες δυο.

Γενικά όμως το νησί έχει πολλά θέματα και στις 3 εταιρίες. Παρ'όλ'αυτά η wind δεν έχανε το σήμα της στις περισσότερες παραλίες.Φυσικά μιλάμε για μια γραμμή ή μόνο το λογότυπο της εταιρίας.

Στη Στενή Βάλα βρήκα επίσης μια άλλη κεραία η οποία δεν είναι ενεργοποιημένη και βρίσκεται ψηλά στο βουνό.

Φυσικά μιλάω ΜΟΝΟ για 2G και απ'τις 3 εταιρίες.

Edited by Mark_K

Ξεκίνησα σήμερα από Σπάρτη και έκανα όλη τη διαδρομή πάνω από βουνά, μέχρι το Λεωνίδιο Αρκαδίας. Η WIND σε σχέση με πέρυσι, είναι η μέρα με τη νύχτα! Από εκεί που στο 80% της διαδρομής είχε μόνο EDGE ή και καθόλου σήμα, τώρα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες, ίσως να είναι και καλύτερη! :O

Στα μόνα σημεία που δεν είχε σήμα η WIND, ήταν κάτι ερημικες περιοχές ψηλά στο βουνό, που δεν είχε σήμα καμία άλλη εταιρία. Πολλές φορές, είδα ακόμα και ένδειξη 3G/4G, στη μέση του πουθενά.

Επίσης, έκανα μια στάση στη Μονή Ελωνης. Μέχρι πέρυσι με WIND, σε ΟΛΗ την περιοχή, το κινητό ήταν εκτός δικτύου! Σήμερα είχε ακόμα και 4G! Εντάξει, όλες οι εταιρίες εκεί στο μοναστήρι, είναι απαράδεκτες. Έχεις σήμα σε ένα σημείο και 5 μέτρα πιο πέρα, δεν πιάνει τίποτα. Η WIND σε συγκεκριμένα σημεία είχε 1 σκάλα EDGE, 1 σκάλα H+ και 2 σκάλες 4G (έπιασα και 12 Mbps). Πάλι παίζει να είναι η καλύτερη εκεί, αν και όπως είπα, τη μια στιγμή έχεις σήμα, την άλλη τίποτα και αυτό γίνεται με όλες. Τραγικό για ένα μοναστήρι με τόσους επισκέπτες.

Γενικά, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην Πελοπόννησο η WIND. Ειδικά στην Αρκαδία ήταν τραγική, απ' όσο θυμάμαι. Εκεί κοντά στο χωριό που λέγεται Κοσμάς, όλες οι εταιρίες έχουν τεράστια θέματα, μέχρι και σήμερα. Οπότε δεν περιμένω από τη WIND να το φτιάξει (γιατί αποκλείεται). :p

Πραγματικη απορια: Πώς παίζει να ειναι η καλυτερη στην περιοχη, αφου δεν έβαλε δική της κεραία; :X:cool:

Πραγματικη απορια: Πώς παίζει να ειναι η καλυτερη στην περιοχη, αφου δεν έβαλε δική της κεραία; :X:cool:

Διαφορετικό tilting, άλλη συχνότητα, άλλη ένταση (radio planning limitation). Αυτά είναι πιθανά σενάρια. Ο εξοπλισμός είναι ίδιος, πλην της Cosmote.

Ωστόσο δε ξέρω κατά ποσό αληθεύει η τοποθέτηση του Μήτσου, απλά απαντώ στην απορία σου :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφορετικό tilting, άλλη συχνότητα, άλλη ένταση (radio planning limitation). Αυτά είναι πιθανά σενάρια. Ο εξοπλισμός είναι ίδιος, πλην της Cosmote.

Ωστόσο δε ξέρω κατά ποσό αληθεύει η τοποθέτηση του Μήτσου, απλά απαντώ στην απορία σου :)

Ερχομενος προς Αθηνα απο Καρδιτσα 4G δεν ειδα πουθενα. Ουτε εξω απο Λαμια ουτε Θηβα μονο οταν πλησιαζα στα διοδια πριν την Αθηνα. Απλα το αναφερω για να δειξω οτι δεν εγινε καμια αναβαθμιση σε αυτο το κομματι ακομη!

Ερχομενος προς Αθηνα απο Καρδιτσα 4G δεν ειδα πουθενα. Ουτε εξω απο Λαμια ουτε Θηβα μονο οταν πλησιαζα στα διοδια πριν την Αθηνα. Απλα το αναφερω για να δειξω οτι δεν εγινε καμια αναβαθμιση σε αυτο το κομματι ακομη!

Έτσι ηταν και πριν 15 μερες. Αύριο κατεβαινω προς Γκιώνα για ορειβασία και μετά Αθήνα. Και έχει ο θεός :) Μετα απο Μαλακάσα απο Αθήνα προς Λαμία δεν υπάρχει πουθενά LTE. :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έτσι ηταν και πριν 15 μερες. Αύριο κατεβαινω προς Γκιώνα για ορειβασία και μετά Αθήνα. Και έχει ο θεός :) Μετα απο Μαλακάσα απο Αθήνα προς Λαμία δεν υπάρχει πουθενά LTE. :(

Αφου θα ερθεις σtην Γκιώνα ελα και στη Συκιά Δωρίδος να δεις τα χάλια της wind...μηδενική κάλυψη, και απέναντι να βλεπεις τις κεραίες της cosmote- voda

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Αφου θα ερθεις σtην Γκιώνα ελα και στη Συκιά Δωρίδος να δεις τα χάλια της wind...μηδενική κάλυψη, και απέναντι να βλεπεις τις κεραίες της cosmote- voda

Δεν έχει περασει η Victus ακόμη από εκεί; Σε τέτοιες περιπτώσεις κάνουν συν εγκατάσταση. Έτσι έγινε και στην Πελοπόννησο και στα νησια του Αιγαίου, Κρήτη κτλ...

[sIGPIC][/sIGPIC]