Jump to content

Περί... Cosmote γενικά

dreamacid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά να ρωτησω κάτι ?

Έχω δυο γραμμές στο cosmote απεριόριστα

65 με τιμή γύρω στα 20 ευρώ . Προχθες μαθαίνω για τις αυξήσεις και επικοινωνώ με την cosmote και μου λένε ότι ανά γραμμή η αύξηση θα είναι 6ευρω. Φυσικά κάνω αίτημα φορητότητας ώστε να σπασω το συμβόλαιο.

Εδώ αρχίζει το ωραίο γιατί με παίρνουν από την cosmote και μου λένε πως αν σπασω τώρα το συμβόλαιο θα πρέπει να πληρώσω 270 ευρώ ανα γραμμή λόγω έκπτωσης παγίου .

Τους απανταω ότι σύμφωνα με τον οδηγό καταναλωτή για τηλεφωνία και ίντερνετ της εεττ δεν μπορούνε να με χρεωσουν κάτι γιατί είμαι εντός μηνός και δεν έχω πάρει συσκευή . Ούτε λίγο ούτε πολύ η απάντηση τους ήταν ότι αν θέλω φεύγω , αυτοί θα μου στείλουν σε λογαριασμό το ποσό και από εκεί κι πέρα ας βγάλω άκρη !!!!

Τελικά ξέρει κάνει επίσημα τι ισχύει ?? Προσπαθώ να μιλήσω όλο το πρωί με εεττ και δεν μπορώ ...

Edited by Kanenask
Follow the White Rabbit....

Θα ήθελα απλά να μεταφέρω την εμπειρία μου:

Ημουν στο Cosmote Mobile Plus 35.

Οταν είδα ότι πρόκειται να θεωρηθεί "Μη εμπορικά διαθέσιμο" και να αυξηθεί το πάγιο κατά 2 ευρώ "Eαν δεν έχω αντίρρηση :X "

μίλησα με την εξυπ.πελατων (μέσω call back) και ζήτησα να με μεταφέρουν στο Cosmote Mobile 1500-35 το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με το παλιό, αλλά με νέο όνομα. (Η μόνη διαφορά είναι ότι μου δίνουν 20SMS παραπάνω)

Αυτό έγινε άμεσα.

Τώρα... κατά τη γνώμη μου, το ότι αλλάζουν απλά το όνομα (και κάτι λίγα ψιλά) σε ένα πρόγραμμα και λένε:

"Οσοι το θέλουν με το παλιό όνομα θα πληρώσουν παραπάνω (...Αν δεν έχουν αντίρρηση...) "

ακούγεται ιδιαίτερα τυχοδιωκτική πολιτική, τύπου "θα αυξήσουμε το πάγιο και όποιοι το πάρουν χαμπάρι το πήραν"

Να ρωτησω κατι...? Αφου σε μεταφεραν στο νεο προγραμμα, γλυτωσες κ την αυξηση κατα 2 ευρω? ή την πληρωνεις κανονικα?

Να ρωτησω κατι...? Αφου σε μεταφεραν στο νεο προγραμμα, γλυτωσες κ την αυξηση κατα 2 ευρω? ή την πληρωνεις κανονικα?

Τη γλύτωσα!!! Πληρώνω πάλι 35...

Η νέα αύξηση είναι μόνο για τα "Μη εμπορικά διαθέσιμα"

Δηλαδή για όσους δεν πουν "Δε θέλω να πληρώνω 2€, αλλάξτε μου όνομα στο πρόγραμμα"

Απλά αλλάζεις όνομα και δεν πληρώνεις...

Αυτός είναι και ο λόγος που το χαρακτήρισα τυχοδιωκτικό...

Πόσα διφραγκάκια θα το πάρουν χαμπάρι έγκαιρα?

Γιατί προφανώς σαν δίφραγκα μας βλέπουν αλλιώς θα το άλλαζαν αυτόματα ή θα έκαναν κάτι πιο τίμιο.

Edited by Yoda
May The Force Be With You...

Eγινε φιλε yoda σε ευχαριστω...

Εμενα μου ειπαν πως θα πληρωσω και το παραπανω αν αλλαξω προγραμμα (γιατι λεει εχουν νεες τιμες)

και επισης μου ειπαν οτι θα χασω και τα 400ΜΒ που μου κανανε δωρο οταν πηγα το σταθερο στον ΟΤΕ...

Τι να πω... Θα τους ξαναπαρω

Παιδιά να ρωτησω κάτι ?

Έχω δυο γραμμές στο cosmote απεριόριστα

65 με τιμή γύρω στα 20 ευρώ . Προχθες μαθαίνω για τις αυξήσεις και επικοινωνώ με την cosmote και μου λένε ότι ανά γραμμή η αύξηση θα είναι 6ευρω. Φυσικά κάνω αίτημα φορητότητας ώστε να σπασω το συμβόλαιο.

Εδώ αρχίζει το ωραίο γιατί με παίρνουν από την cosmote και μου λένε πως αν σπασω τώρα το συμβόλαιο θα πρέπει να πληρώσω 270 ευρώ ανα γραμμή λόγω έκπτωσης παγίου .

Τους απανταω ότι σύμφωνα με τον οδηγό καταναλωτή για τηλεφωνία και ίντερνετ της εεττ δεν μπορούνε να με χρεωσουν κάτι γιατί είμαι εντός μηνός και δεν έχω πάρει συσκευή . Ούτε λίγο ούτε πολύ η απάντηση τους ήταν ότι αν θέλω φεύγω , αυτοί θα μου στείλουν σε λογαριασμό το ποσό και από εκεί κι πέρα ας βγάλω άκρη !!!!

Τελικά ξέρει κάνει επίσημα τι ισχύει ?? Προσπαθώ να μιλήσω όλο το πρωί με εεττ και δεν μπορώ ...

Δες εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6679656#post6679656

Έχω ήδη κάνει καταγγελία στην ΕΕΤΤ γι αυτό το θέμα και έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου. Με ενημέρωσαν από την ΕΕΤΤ ότι έδωσαν προθεσμία στην cosmote να απαντήσει μέχρι τις 23/5. Μέχρι τότε βέβαια δε θα μπορούμε να κάνουμε καταγγελία σύμβασης.

Πήγα και σε κατάστημα cosmote σήμερα να ρωτήσω και δεν γνώριζαν ούτε καν για την αύξηση.

Τη γλύτωσα!!! Πληρώνω πάλι 35...

Η νέα αύξηση είναι μόνο για τα "Μη εμπορικά διαθέσιμα"

Δηλαδή για όσους δεν πουν "Δε θέλω να πληρώνω 2€, αλλάξτε μου όνομα στο πρόγραμμα"

Απλά αλλάζεις όνομα και δεν πληρώνεις...

Αυτός είναι και ο λόγος που το χαρακτήρισα τυχοδιωκτικό...

Πόσα διφραγκάκια θα το πάρουν χαμπάρι έγκαιρα?

Γιατί προφανώς σαν δίφραγκα μας βλέπουν αλλιώς θα το άλλαζαν αυτόματα ή θα έκαναν κάτι πιο τίμιο.

Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Για παράδειγμα αυτοί που έχουν το 65plus του οποίου το αντίστοιχο είναι το mobile xl, θα χρεωθούν 5€ είτε το λένε 65plus είτε mobile xl.

To Mobile Plus 35.

Κοστίζει 35€ +2€

Δίνει:

1500SMS προς Cosmote 40 προς άλλους

1500Λεπά ομιλία προς Cosmote 120 προς άλλους

400ΜΒ

Tο Mobile 1500-35

Κοστίζει 35€

Δίνει:

1500SMS προς Cosmote 60 προς άλλους

400ΜΒ

Edited by Yoda

Ναι, μπορείς να κάνεις εθνικές κλήσεις (που ξεκινάνε από 2.... ή 69.....) με 0,50€ περίπου το 1΄ κλήσης.

Κοίτα εδώ:

https://www.cosmote.gr/mobile/cosmoportal/pricelist/index.jsp?catName=BasicCharges_CK

Αν έχεις 2 αριθμούς Cosmote που κάνεις συνήθως τις κλήσεις σου μπορείς και να ενεργοποιήσεις με πάγιο (1 φορά το αφαιρεί από το υπόλοιπο) 5€ αυτό, με 0,01€/1΄ ομιλίας:

https://www.cosmote.gr/mobile/cosmoportal/page/T07/xml/Personal__article__article_pros_2_arithmous_cosmote/section/COSMOKARTA_Services

Για να δεις αν κάποιος αριθμός είναι Cosmote στέλνεις από το Cosmokarta σου

CO 69xxxxxxxx στο 1330

Στο μηδενικό πάγιο ΔΕΝ ξέρεις τι μπορεί να γίνει...καμιά "κουφή"...και να βρεθείς χρεωμένος..δεν το συστήνω.

Επίσης:

Ακόμα και ΑΛΛΟΙ 9 μήνες μετά την τελευταία κάρτα σου μπορεί να περάσουν (Σύνολο 12 μήνες μετά την τελευταία κάρτα) και να ΔΕΧΕΣΑΙ μόνο κλήσεις... Αν και ακόμα και τότε τους υπόλοιπους 9 μήνες μπορείς να "εκμεταλλεύεσαι" τυχόν δωράκια όταν δεν έχουν προϋπόθεση χρονικού διαστήματος πριν να είχες βάλει κάρτα, όπως και να έχεις "κίνητρα" (τους υπόλοιπους 9 μήνες που θα δέχεσαι μόνο κλήσεις εννοώ, αν κάποιους μήνες δε χρειάζεται να κάνεις εξερχόμενες γιατί να βάζεις κάρτα? ) όπως: "Βάλε 10€ ως ..... και θα έχεις 400΄ όλους" ή "Βάλε 5€ ως ..... και θα έχεις 200΄όλους".

Επισης και το 0.facebook.com για να βλεπεις το φβ σου και να στελνεις μηνυματα.Πολλοι στην ηλικια μου με Whats Up εχουν νουμερα τα οποια εχουν να τα βαλουν 5-6 μηνες καρτα και παιρνουν προσφορες και δωρακια.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Δε πρόκειται ποτέ να μηδενισω αφού πάντα έχω αρνητικό κάθε μήνα.

Αυτό με τη μεταφορά πως γίνεται?

Είναι υπηρεσία που παρέχει η cosmote και ονομάζεται "COSMOTE Mobile Easy Transfer "

Τα ποσά με τα οποία μπορείς να κάνεις ανανέωση υπολοίπου είναι: 5€, 10€, 15€, 20€ και 30€.

Το ποσό ανανέωσης θα χρεωθεί στον επόμενο λογαριασμό σου.

Οπότε στέλνεις πχ 20ευρώ στη γυναίκα σου και στον επόμενο λογαριασμό θα σου χρεωθούν +20€

(από τα οποία θα αφαιρεθούν τα μπόνους που δεν ξέρεις πως να ξοδέψεις)

Υπάρχουν 3 τρόποι για να πεις "στείλε τόσα € στον τάδε"

- Μέσω του APP

- Μέσω της εφαρμογής στο internet

- Με απλό SMS

Δες και εδώ https://www.cosmote.gr/mobile/cosmoportal/page/T21/xml/Personal__service__service_easytransfer/section/Postpaid_Packs_Additional_Prs

Αν πάλι δε θέλεις να ασχοληθείς καθόλου,

όπως θα διαβάσεις, υπάρχει πάντα και η δυνατότητα να πας σε ένα κατάστημα και να πεις "Θέλω να στείλω τόσα € στον τάδε"

Edited by Yoda
Προσθήκη κι άλλων πληροφοριών.

To Mobile Plus 35.

Κοστίζει 35€ +2€

Δίνει:

1500SMS προς Cosmote 40 προς άλλους

400ΜΒ

Tο Mobile 1500-35

Κοστίζει 35€

Δίνει:

1500SMS προς Cosmote 60 προς άλλους

400ΜΒ

To Απεριόριστο 65 plus.

Κοστίζει 65€ +5€

Δίνει:

1500SMS προς όλους

1500Λεπτά ομιλία προς όλους

2 GB +500mb

Tο Mobile XL

Κοστίζει 70€

Δίνει:

1500SMS προς όλους

1500Λεπτά ομιλία προς όλους

2,5 GΒ

Γι' αυτό σου είπα ότι δεν είναι έτσι ακριβώς.

Γιατί για κάποια προγράμματα υπάρχει επιλογή να διαλέξεις ένα άλλο με τα ίδια χρήματα και αντίστοιχες παροχές,

ενώ για άλλα θα φας το 5ευρω χωρίς να έχεις επιλογή.

Δες εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6679656#post6679656

Έχω ήδη κάνει καταγγελία στην ΕΕΤΤ γι αυτό το θέμα και έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου. Με ενημέρωσαν από την ΕΕΤΤ ότι έδωσαν προθεσμία στην cosmote να απαντήσει μέχρι τις 23/5. Μέχρι τότε βέβαια δε θα μπορούμε να κάνουμε καταγγελία σύμβασης.

Πήγα και σε κατάστημα cosmote σήμερα να ρωτήσω και δεν γνώριζαν ούτε καν για την αύξηση.

Ή cosmote επίσημα μου απάντησε ότι , και καλα , η έκπτωση που έχω στα παγια προέρχεται από πόσο που κανονικά έπρεπε να πάρω συσκευή και γιαυτό δεν μπορώ να κάνω καταγγελία σύμβασης τώρα

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί όταν την τελευταία φορά μου έκαναν προσφορά δεν μου είπαν ποτέ έχεις το χ πόσο επιδότηση και μπορείς να πάρεις ή συσκευή ή έκπτωση παγίων . Αντιθέτως είχα κάνει αίτηση φορητότητας και απλά με πήραν τηλέφωνο και μου εκαναν την εν λόγω πρόταση.

Τους απαντησα ότι θα προβώ σε καταγγελία στον συνήγορο του καταναλωτή και στην ΕΕΤΤ για παραπληροφόρηση και πώς θα ζητησω την από μαγνητοφώνηση της εν λόγω συνομιλίας για περαιτερω διαδικασιες.

Γενικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να αφήνουμε καμία εταιρεια να κάνει ό,τι θελει.

Edited by Kanenask

Τελικά ρε παιδιά υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε αυτήν την αύξηση ή μας κάνουν ότι θέλουν? Όπως γράφει ένα παιδί πάνω μπορούμε να ζητήσουμε να πάμε σε άλλο πρόγραμμα και να γλιτώσουμε την αύξηση. Οι εκπτώσεις όμως που έχουμε στο παρόν πρόγραμμα θα διατηρηθούν ή θα πληρώνουμε την υψηλότερη τιμή του νέου προγράμματος χωρίς εκπτώσεις? Πάντως αυτά είναι νταβατζιλικια έχω να πω... μην πω κάτι χειρότερο..ως καταναλωτές είμαστε απροστάτευτοι.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Τελικά ρε παιδιά υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε αυτήν την αύξηση ή μας κάνουν ότι θέλουν? Όπως γράφει ένα παιδί πάνω μπορούμε να ζητήσουμε να πάμε σε άλλο πρόγραμμα και να γλιτώσουμε την αύξηση. Οι εκπτώσεις όμως που έχουμε στο παρόν πρόγραμμα θα διατηρηθούν ή θα πληρώνουμε την υψηλότερη τιμή του νέου προγράμματος χωρίς εκπτώσεις? Πάντως αυτά είναι νταβατζιλικια έχω να πω... μην πω κάτι χειρότερο..ως καταναλωτές είμαστε απροστάτευτοι.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Ναι,απροστατευτοι ειμαστε ως καταναλωτες στα συμβολαια.Καρτα και παλι καρτα,δεν σε περιοριζει κανεις και την προσαρμοζεις στα μετρα σου.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

H COSMOTE διόρθωσε καθόλου το 2G ή θα ακούμε τους καταρράχτες τις Εδέσης μόλις μιλάμε; :lol::lol::lol::lol:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

H COSMOTE διόρθωσε καθόλου το 2G ή θα ακούμε τους καταρράχτες τις Εδέσης μόλις μιλάμε; :lol::lol::lol::lol:

Δεν νομιζω

Δυστυχώς επειδή έχω την σιμ σε ενα παλιό κινητο,όταν μιλάω πολλές φορές πρέπει να μαντέψω τι λέει ο αλλος...Αυτο ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις συγκεκριμένα στα Τρίκαλα και ειναι καποιες φορές τόσο κουραστικό..

Δυστυχώς επειδή έχω την σιμ σε ενα παλιό κινητο,όταν μιλάω πολλές φορές πρέπει να μαντέψω τι λέει ο αλλος...Αυτο ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις συγκεκριμένα στα Τρίκαλα και ειναι καποιες φορές τόσο κουραστικό..

Κρατα την Κοσμοτε για δεδομενα και την Wind για κλησεις ;) Δεν γινεται αλλιως.

Όταν τα λέμε όμως μας βγάζουν τρελούς. Η cosmote βάζει 4g+ Και ξεχνά εμάς που θελουμε να μιλάμε. Ντροπή.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι,απροστατευτοι ειμαστε ως καταναλωτες στα συμβολαια.Καρτα και παλι καρτα,δεν σε περιοριζει κανεις και την προσαρμοζεις στα μετρα σου.

Δεν νομίζω ότι στο καρτοκινητό δεν σε περιορίζει κανείς , και εκεί πάρτυ κάνουν.

Τεσπα , σήμερα με πήραν από το τμήμα παραπόνων της cosmote και με ενημέρωσαν ότι αν παραμείνω στο δίκτυο τους θα μου καλύψουν αυτοί με εφάπαξ πίστωση στο λογαριασμό μου , την επιβάρυνση που θα είχα από την αύξηση για τους υπόλοιπους 12 μήνες δέσμευσης.

Όταν τα λέμε όμως μας βγάζουν τρελούς. Η cosmote βάζει 4g+ Και ξεχνά εμάς που θελουμε να μιλάμε. Ντροπή.

Δυστυχώς έτσι είναι..παλιά πίστευα ότι φταίει το κινητό αλλά όταν πήρα αριθμό Wind και έβαλα την σιμ στο ίδιο κινητό κατάλαβα την διαφορά.Μετα έψαξα και είδα ότι έχουν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα.Και αυτό έχει χρόνια δεν είναι κάτι τωρινο.Εχω συνηθίσει πια απλά το λες και κουραστικό ώρες ώρες.

Έχω το ίδιο πρόβλημα. Είχα vodafone σύνδεση και πήγα σε frog. Και σε 3g έχω κάποιες φορές χάλια ποιότητα.Και γω στην αρχή νόμιζα ότι έχει κάτι το κινητό. Δοκίμασα και σε άλλη συσκευή τη σιμ μου και είχα ίδια αποτελέσματα.
:D

Απαράδεκτοι. Απο 5Ε τον χρόνο το κάνανε 10Ε τον χρόνο, μετά 10Ε το εξάμηνο, και τώρα 10Ε το τρίμηνο. Μας δουλέυουν? Έχω 5 κάρτες μόνο για να πέρνω σήματα και να δίνω εντολές σε συναγερμούς. Σιγά μην δίνω 50Ε το τρίμηνο μόνο και μόνο για να κρατάω σύνδεση, μιας και τα συστήματα δίνουν αναφορά 2-4 φορές τον μήνα ή όποτε προκύψει κάτι μιας και η επικοινωνία ελέγχου είναι απο εμένα προς τα συστήματα.

Με απλά λόγια 30-60sms είναι πανάκριβα για 50Ε το τρίμηνο:mad::mad::mad:

Απαράδεκτοι. Απο 5Ε τον χρόνο το κάνανε 10Ε τον χρόνο, μετά 10Ε το εξάμηνο, και τώρα 10Ε το τρίμηνο. Μας δουλέυουν? Έχω 5 κάρτες μόνο για να πέρνω σήματα και να δίνω εντολές σε συναγερμούς. Σιγά μην δίνω 50Ε το τρίμηνο μόνο και μόνο για να κρατάω σύνδεση, μιας και τα συστήματα δίνουν αναφορά 2-4 φορές τον μήνα ή όποτε προκύψει κάτι μιας και η επικοινωνία ελέγχου είναι απο εμένα προς τα συστήματα.

Με απλά λόγια 30-60sms είναι πανάκριβα για 50Ε το τρίμηνο:mad::mad::mad:

Cosmote μηδενικο παγιο,αυτο χρειαζεσαι.

Από Γερμανό και Cosmote μπορείς να βάζεις 5 ευρώ το τρίμηνο

Ακόμα και online

• The title was changed to Περί... Cosmote γενικά
  • The title was changed to Πως θα ξεφορτωθώ το παρακάτω spam μήνυμα της Cosmote?
  • The topic was pinned