Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

24 minutes ago, georgemv said:

Έπρεπε να είναι SA, γιατί σκάλωσε σε NSA το S25U ?

Γιατί έπρεπε; 

Πότε δεν έχω δει SA. Δεν άνοιξε στον αριθμό μου. 

Θα επικοινωνήσω αν μπορούν να το ανοίξουν

Samsung S21 Ultra

Βεβαιώσου ότι έχεις WIFI calling ενεργό σαν υπηρεσία ( WIFICALL στο 1333 ).

Έχει τελειώσει το στάδιο του τμηματικου rollout, όλες οι συμβατές συσκευές πρέπει να είναι σε SA πλεον.

13 minutes ago, georgemv said:

Βεβαιώσου ότι έχεις WIFI calling ενεργό σαν υπηρεσία ( WIFICALL στο 1333 ).

Έχει τελειώσει το στάδιο του τμηματικου rollout, όλες οι συμβατές συσκευές πρέπει να είναι σε SA πλεον.

Ενεργό είναι εδώ και καιρό...

Ο αριθμός μου είναι εταιρικός αν παίζει ρόλο αυτό...

Samsung S21 Ultra

17 ώρες πριν, doganos said:

Screenshot_20250522_183020_Service mode RIL.jpg

Screenshot_20250522_183010_NetMonster.jpg

Screenshot_20250522_183000_Speedtest.jpg

Αυτή την φορά απόγευμα με s25 ultra 

Ρεκόρ;; 

Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever.. 

10 ώρες πριν, doganos said:

Ενεργό είναι εδώ και καιρό...

Ο αριθμός μου είναι εταιρικός αν παίζει ρόλο αυτό...

Δεν παίζει ρόλο. Κάτι έχει σκαλώσει το δικό σου provisioning. Θα σου έλεγα να δηλώσεις βλάβη ότι δεν συνδέεται η συσκευή στο δίκτυο 5G+. Θα σου βάλουν να στείλεις SMS για ενεργοποίηση 5G, εξήγησέ τους ευγενικά ότι το plus κομμάτι δε δουλεύει και θα ανοίξουν ticket.

2 ώρες πριν, georgemv said:

Δεν παίζει ρόλο. Κάτι έχει σκαλώσει το δικό σου provisioning. Θα σου έλεγα να δηλώσεις βλάβη ότι δεν συνδέεται η συσκευή στο δίκτυο 5G+. Θα σου βάλουν να στείλεις SMS για ενεργοποίηση 5G, εξήγησέ τους ευγενικά ότι το plus κομμάτι δε δουλεύει και θα ανοίξουν ticket.

Έκανα αντικατάσταση κάρτας. Απενεργοποίησαν το internet security. Και αν δεν αλλάξει κάτι θα το δώσουνε στο επίπεδο 2. 

Τώρα δεν μπορώ να το δοκιμάσω γιατί η κεραία που είμαι τώρα δεν έχει SA,σύμφωνα πάντα με το netmonster 

Samsung S21 Ultra

6 minutes ago, doganos said:

Έκανα αντικατάσταση κάρτας. Απενεργοποίησαν το internet security. Και αν δεν αλλάξει κάτι θα το δώσουνε στο επίπεδο 2. 

Τώρα δεν μπορώ να το δοκιμάσω γιατί η κεραία που είμαι τώρα δεν έχει SA,σύμφωνα πάντα με το netmonster 

Καλή παρατήρηση, το internet security ίσως σε σκάλωσε. Κάθε βράδυ ανοίγει SA στα συμβατά, δες αύριο αν θα έχεις SA

9 minutes ago, doganos said:

Internet security; Εντομεταξυ πόσα χρόνια έχεις τη Sim; 

Το Netmonster με τι κριτήρια δείχνει SA; όταν πιάσει από μια συγκεκριμένη κεραία κάποιος περνάει στη βάση αυτόματα; γιατί υπάρχει εδώ κεραία που δεν έχει καν NR Bands (λειτουργεί μόνιμα endc,pipe είναι) και τη δείχνει 4G 5G.. δεν έχει SA έχω περάσει κιόλας για καταγραφή. 

7 minutes ago, georgemv said:

Καλή παρατήρηση, το internet security ίσως σε σκάλωσε.

Για τη συγκεκριμένη υπηρεσία αναφέρετε ή τα έχω μπερδέψει;

Screenshot_20250523_144338_COSMOTE.thumb.jpg.c2c2783e4092c9cd8a0c8329a4155756.jpg

Edited by elkons

Hlias.

7 minutes ago, elkons said:

Internet security; Εντομεταξυ πόσα χρόνια έχεις τη Sim; 

Το Netmonster με τι κριτήρια δείχνει SA; όταν πιάσει από μια συγκεκριμένη κεραία κάποιος περνάει στη βάση αυτόματα; γιατί υπάρχει εδώ κεραία που δεν έχει καν NR Bands (λειτουργεί μόνιμα endc,pipe είναι) και τη δείχνει 4G 5G.. δεν έχει SA έχω περάσει κιόλας για καταγραφή. 

To netmonster δείχνει ό,τι του πει το baseband. Βλέπει και δράκους ενίοτε (π.χ. αν πάρει αναφορά για 5 κεραίες, θεωρεί ότι αυτόματα έχουν γίνει και όλες CA). SA δείχνει όταν το baseband του πει SA.

10 minutes ago, georgemv said:

To netmonster δείχνει ό,τι του πει το baseband. Βλέπει και δράκους ενίοτε (π.χ. αν πάρει αναφορά για 5 κεραίες, θεωρεί ότι αυτόματα έχουν γίνει και όλες CA). SA δείχνει όταν το baseband του πει SA.

Άρα μπορεί να είναι θέμα του Netmonster.

Ναι συμφωνώ, πολλές φορές και στο S21 FE όταν κάνει 4CC LTE δείχνει ότι παίρνω Β1 από άλλοι και B20,B3,B7 από αλλού ενώ στη πραγματικότητα παίρνει από μια κεραία. Στρώνει βέβαια μετά. Και με Dual sim έχει θέματα δείχνει λάθος συνδυασμούς..

Το Service mode της Samsung φαίνεται αξιόπιστο αλλά δε βρίσκω eNb παίζω με PCI βέβαια και βρίσκω. 

Hlias.

14 minutes ago, elkons said:

Άρα μπορεί να είναι θέμα του Netmonster.

Ναι συμφωνώ, πολλές φορές και στο S21 FE όταν κάνει 4CC LTE δείχνει ότι παίρνω Β1 από άλλοι και B20,B3,B7 από αλλού ενώ στη πραγματικότητα παίρνει από μια κεραία. Στρώνει βέβαια μετά. Και με Dual sim έχει θέματα δείχνει λάθος συνδυασμούς..

Το Service mode της Samsung φαίνεται αξιόπιστο αλλά δε βρίσκω eNb παίζω με PCI βέβαια και βρίσκω. 

To netmonster δίνει ρέστα όταν συνδέεσαι για πρώτη φορά σε καινούργια κεραία και δεν ξέρω αν οφείλεται σε κάποια ρύθμιση των basebands της κεραίας που δεν έχει γίνει ακόμα ή επειδή δεν είναι περασμένη η κεραία στην database, ποιος ξέρει και το κινητό αποκτάει υπερδυνατοτητες σύνδεσης μεταξύ πολλών κεραιών για να κάνει ca στο 4G, ακόμα και πολλά χλμ μακριά 😂

Τελικά δεν δούλεψε ... Είμαι σε κεραία που έχει άλλα εγώ έχω NSA...

Τώρα είμαι στα τηλέφωνα πάλι 

Η sim πριν κάνω αντικατάσταση ήταν από το 2022 .. δεν νομίζω να έχει διαφορά με αυτή που εβαλα

Update: Το βλεπει το τεχνικο τμημα ... 

Samsung S21 Ultra

Παρακολούθησε το τις επόμενες ώρες όπως είπε και ο georgemv κάθε βράδυ  ενημερώνουν τα συμβατά. Το ιδανικό άμα λαμβάνεις σήμα από το σπίτι απο κεραία με ανοιχτό SA θα είναι άμεσα αντιληπτό.

Έχω περιέργεια σε SA πόσο να δίνει η κεραία του ΟΤΕ Ασπροβάλτας..τούμπανο. 

Edited by elkons

Hlias.

Just now, elkons said:

Παρακολούθησε το τις επόμενες ώρες όπως είπε και ο georgemv κάθε βράδυ  ενημερώνουν τα συμβατά. Το ιδανικό άμα λαμβάνεις σήμα από το σπίτι απο κεραία, SA θα είναι άμεσα αντιληπτό.

Έχω περιέργεια σε SA πόσο να δίνει η κεραία του ΟΤΕ Ασπροβάλτας..τούμπανο. 

Δεν θα έχει 

καμία διαφορά.

Σε sa δεν δίνει σίγουρα παραπάνω, αν ψάξεις έχω βάλει αποτέλεσμα και από κάνα χρόνο πριν.. με nsa 2+ gbps είχα αλλά με sa λιγότερο.

https://myphone.gr/forum/topic/170205/?do=findComment&comment=7255992

Όλη η Νεα Υόρκη έχει Cosmote  σαν πρωτη επιλογή ...εχμμμ εννοώ... Telekom.

Δείτε R S R Q stats

Η συσκευή σταθερή και δεν βρίσκει ούτε ενα άδειο Cell να " καθήσει ".

ezgif-21e111dfd8faa7.thumb.gif.aae90b9d4e986bdf44538b548f9933fc.gif

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

2 minutes ago, HORGRAP said:

Όλη η Νεα Υόρκη έχει Cosmote  σαν πεωτη επιλογή ...εχμμμ εννοώ... Telekom.

Δείτε R S R Q stats

Η συσκευή σταθερή και δεν βρίσκει ούτε ενα άδειο Cell να " καθήσει ".

Η AWS ποια LTE Band είναι; πρώτη φορά τη βλέπω 

Hlias.

IMG-20250523-WA0021.thumb.jpg.cc3c4a0cb9896f5ee692d44a9539e9ba.jpgIMG-20250523-WA0020.thumb.jpg.c2bf01a7929c7e4c73f0164ab879ab5c.jpgIMG-20250523-WA0019.thumb.jpg.7677638916f3c54989313861c2cd85c6.jpg

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

17 ώρες πριν, georgemv said:

Καλή παρατήρηση, το internet security ίσως σε σκάλωσε. Κάθε βράδυ ανοίγει SA στα συμβατά, δες αύριο αν θα έχεις SA

Τελικα δεν εχω SA ουτε σημερα. Εκτος και αν γινει κατι μεσα στην μερα, αλλιώς δεν το έχουν δει το θέμα ακόμα. 

Samsung S21 Ultra

1 ώρα πριν, doganos said:

Τελικα δεν εχω SA ουτε σημερα. Εκτος και αν γινει κατι μεσα στην μερα, αλλιώς δεν το έχουν δει το θέμα ακόμα. 

Η επιλογή να γίνει το 5G NSA/SA ήταν λάθος της 3GPP. Θέλοντας να προσφέρουν ευελιξία έχουμε φτάσει το 2025 να συζητάμε για το αν άνοιξε ή δεν άνοιξε. Καλά οι άλλες ούτε καν έχουν ασχοληθεί. Ακόμα και Σουηδία το έχουν ανοίξει μόνο για private networks και συγκεκριμένα IMSI ranges δοκιμαστικά. Η ιστορία με το SA έχει κουράσει.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έπρεπε να ανοίξει με τη μία δηλαδή;

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

11 ώρες πριν, elkons said:

Η AWS ποια LTE Band είναι; πρώτη φορά τη βλέπω 

Πιθανό Β4. Αλλά τα βρίσκεις σε μερικές περιοχές στας Αμέρικας. 

(σύμφωνα με το ChatGPT)

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]