Bas Δημ. November 4, 2024 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2024 3 ώρες πριν, spiliot said: Λογικά υπήρχαν άνω του ενός προβλήματα ή/και έχεις κάποιο πολύ ιδιαίτερο setup. Το ότι μπορούσες να συνδεθείς με TLS σημαίνει ότι υπάρχει κάποιου είδους traffic shaping ή φίλτρο Σε αυτά συμπεριλαμβάνεις και SIP ALG; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spiliot Δημ. November 4, 2024 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2024 (edited) 16 minutes ago, Bas said: Σε αυτά συμπεριλαμβάνεις και SIP ALG; Ναι το ALG είναι τόσο παλιό που εκτός του ότι δεν έχει πια νόημα, η υλοποίηση κατά κύριο λόγο είναι προβληματική σχεδόν παντού. Απ' όσο θυμάμαι - και βαριέμαι να το ψάξω τώρα - εφαρμόζεται μόνο σε UDP πακέτα γιατί τότε δε μπορούσες να έχεις SIP με TCP, πάντως σίγουρα με TLS δε μπορεί να ξέρει το περιεχόμενο της κίνησης το router ώστε να καταλάβει ότι είναι SIP τηλεφωνία και έτσι δεν τα πιάνει το SIP ALG αν είναι ενεργοποιημένο. Κατά την άποψή μου καμία τηλεφωνία στο δημόσιο internet δε πρέπει να βγαίνει χωρίς TLS, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Edited November 4, 2024 by spiliot 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bas Δημ. November 4, 2024 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2024 On 3/11/2024 at 9:16 ΠΜ, Vox said: Λύθηκε το πρόβλημα με το VOIP Μόλις με γύρισαν σε IPV4 Ήμουν πίσω από CG-NAT. Ζήτησα να με γυρίσουν σε IPV4. Σε πέντε λεπτά με την επανεκκίνηση όλα κομπλέ Το μόνο που δεν είχα κοιτάξει ήταν το CG-NAT. 3 ώρες πριν, Vox said: Έλυσαν "το πρόβλημα με τις κάμερες". How to check if you are behind CGNAT Το traceroute σε IPV6 δεν είναι;; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bas Δημ. January 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2025 On 4/11/2024 at 5:58 ΜΜ, spiliot said: Ναι το ALG είναι τόσο παλιό που εκτός του ότι δεν έχει πια νόημα, η υλοποίηση κατά κύριο λόγο είναι προβληματική σχεδόν παντού. Απ' όσο θυμάμαι - και βαριέμαι να το ψάξω τώρα - εφαρμόζεται μόνο σε UDP πακέτα γιατί τότε δε μπορούσες να έχεις SIP με TCP, πάντως σίγουρα με TLS δε μπορεί να ξέρει το περιεχόμενο της κίνησης το router ώστε να καταλάβει ότι είναι SIP τηλεφωνία και έτσι δεν τα πιάνει το SIP ALG αν είναι ενεργοποιημένο. Κατά την άποψή μου καμία τηλεφωνία στο δημόσιο internet δε πρέπει να βγαίνει χωρίς TLS, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Το betamax/dellmont account μου κάνει SIP registering μόνο με UDP - σε αντίθεση με iptel, linphone, antisip που όλοι δουλεύουν με TLS Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kreppas Δημ. April 21, 2025 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2025 εχει καταφέρει κανεις να λειτουργήσει την υπηρεσια callback στην εφαρμογη Groundwire? 2 Παράθεση PiranxaS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
drdedus Δημ. April 23, 2025 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2025 δεν γνωρίζω αλλα υπήρχε μια υπηρεσία συντόμευσης απο τρίτο σιτε. Ηταν απλα ενα url που συμπεριλάμβανε το νούμερο που θέλεις όπως και username password. Απλα άνοιγες την σελίδα και χτύπαγε το τηλέφωνο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kreppas Δημ. May 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2025 εχει οδηγίες η groundwire αλλα δεν κατεχω να το κανω.Ειναι περιπλοκο αρκετα. Παράθεση PiranxaS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ckoul Δημ. December 18, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2025 Κάποιον reseller με καλές τιμές για betamax credit έχουμε; 'Οπως ήταν παλιά η σελίδα hanstel.biz.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. 19 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 19 Μαΐου @HEO Τι διαφορετικό σου προσφέρει η Tezl σε σχέση με την VoipAlot; Εγώ χρησιμοποιώ μόνιμα την 2η. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spiliot Δημ. 20 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 20 Μαΐου 20 ώρες πριν, opmgls said: @HEO Τι διαφορετικό σου προσφέρει η Tezl σε σχέση με την VoipAlot; Εγώ χρησιμοποιώ μόνιμα την 2η. Υπάρχουν φορές που δε δουλεύει καλά η μια και δουλεύει η άλλη. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. 20 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 20 Μαΐου 20 ώρες πριν, opmgls said: @HEO Τι διαφορετικό σου προσφέρει η Tezl σε σχέση με την VoipAlot; Εγώ χρησιμοποιώ μόνιμα την 2η. οπως εγραψε και ο φιλος μερικες φορες εχει θεματα η voipalot αν και τελευταια παει αρκετα καλα κλησεις που εχουν σμασια εγω τις κανω με callback, διπλασια τιμη αλλα 100℅ καλη ποιοτητα 1 1 Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spiliot Δημ. 20 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 20 Μαΐου Πάντως μιας που το πιάσαμε, κάποια στιγμή πέρυσι κοίταξα την κίνηση στο router μου και ανακάλυψα ότι η εφαρμογή της telz συνδεόταν στο internet την στιγμή που έκανε επανεκκίνηση η συσκευή και ξανά κάποιες φορές μέσα στη μέρα χωρίς καν να την ανοίξω. Την απεγκατέστησα γιατί τη χρησιμοποιούσα ελάχιστα, μας έχουν πεθάνει με το tracking. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. 20 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 20 Μαΐου 11 minutes ago, spiliot said: Πάντως μιας που το πιάσαμε, κάποια στιγμή πέρυσι κοίταξα την κίνηση στο router μου και ανακάλυψα ότι η εφαρμογή της telz συνδεόταν στο internet την στιγμή που έκανε επανεκκίνηση η συσκευή και ξανά κάποιες φορές μέσα στη μέρα χωρίς καν να την ανοίξω. Την απεγκατέστησα γιατί τη χρησιμοποιούσα ελάχιστα, μας έχουν πεθάνει με το tracking. το εχω δει και εγω αυτο σε επανεκκινησεις κινητου 1 Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. 22 Μαΐου Κοινοποίηση Δημ. 22 Μαΐου Το voipalot για κλήσεις voip μέσω της εφαρμογής Mobile VoIP έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Όλες οι κλήσεις VoIP που κάνω 3 εβδομάδες τώρα είναι πετυχημένες με τέλεια ποιότητα. Έχω εντυπωσιαστεί 🙂 4 1 Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tigi Δημ. 16 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουνίου Πάντως από 19.05.2026 οι κλήσεις που γίνονται μέσω voip παρόχου του εξωτερικού (όπως voipalot, callingcredit κτλ) προς Ελληνικά νούμερα και έχουν ως caller id τηλεφωνικό αριθμό σταθερού Ελλάδος αποτυγχάνουν. Αυτό γίνεται εξαιτίας της εφαρμογής της απόφασης της ΕΕΤΤ. https://www.vodafone.gr/digital-press-office/anakoinoseis/enimerosi-efarmogis-metrou-tilefonikon-klisewn-kata-tou-cli-spoofing Προς το παρόν δουλεύει κανονικά με caller id τηλεφωνικό αριθμό κινητού Ελλάδος άλλα ήδη υπάρχουν σκέψεις της ΕΕΤΤ να απαγορευτεί και αυτό. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν δεν βρουν οι πάροχοι voip τεχνική λύση δεν θα είναι δυνατή η κλήση με άλλο caller id παρά μόνο κλήση χωρίς caller id (ανώνυμη κλήση) με ότι αυτό σημαίνει. Οπότε προσοχή στο στοκάρισμα υπολοίπου στους λογαριασμούς του voip παρόχου.... 2 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kmpatra Δημ. 16 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουνίου Φαντάζομαι οι εγχώριοι voip πάροχοι δεν επηρεάζονται απο αυτο ; omnivoice,intertelecom,modulus κλπ 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. 16 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουνίου (edited) 33 minutes ago, tigi said: Πάντως από 19.05.2026 οι κλήσεις που γίνονται μέσω voip παρόχου του εξωτερικού (όπως voipalot, callingcredit κτλ) προς Ελληνικά νούμερα και έχουν ως caller id τηλεφωνικό αριθμό σταθερού Ελλάδος αποτυγχάνουν. Αυτό γίνεται εξαιτίας της εφαρμογής της απόφασης της ΕΕΤΤ. https://www.vodafone.gr/digital-press-office/anakoinoseis/enimerosi-efarmogis-metrou-tilefonikon-klisewn-kata-tou-cli-spoofing Προς το παρόν δουλεύει κανονικά με caller id τηλεφωνικό αριθμό κινητού Ελλάδος άλλα ήδη υπάρχουν σκέψεις της ΕΕΤΤ να απαγορευτεί και αυτό. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν δεν βρουν οι πάροχοι voip τεχνική λύση δεν θα είναι δυνατή η κλήση με άλλο caller id παρά μόνο κλήση χωρίς caller id (ανώνυμη κλήση) με ότι αυτό σημαίνει. Οπότε προσοχή στο στοκάρισμα υπολοίπου στους λογαριασμούς του voip παρόχου.... μολις εκανα δοκιμη με voipalot απλα απο περιεργεια με wifi της εταιρειας cosmote δουλεψε μια χαρα για κινητο με δεδομενα voda επισης δουλεψε μια χαρα για κινητο για σταθερο δεν δουλευει τωρα για το μελλον δεν ξερω, μπορει να το κοψουν και για το κινητο κριμα Edited 16 Ιουνίου by HEO 2 Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 16 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουνίου (edited) Για το σταθερό εύκολα το έκοψαν γιατί προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση ένα σταθερό να βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Στα κινητά όμως πώς θα γίνει από τη στιγμή που υπάρχει το roaming; Έχω την εντύπωση πως οι κλήσεις από roaming έρχονται κατευθείαν από τον ξένο πάροχο απλά με caller id τον ελληνικό αριθμό. Για αυτό όταν είσαι σε roaming χρειάζεται το +30 και όταν είσαι εκτός δικτύου βγαίνει το μήνυμα του παρόχου που είσαι στο εξωτερικό. Edited 16 Ιουνίου by dasnowy 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. 16 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουνίου 1 hour ago, kmpatra said: Φαντάζομαι οι εγχώριοι voip πάροχοι δεν επηρεάζονται απο αυτο ; omnivoice,intertelecom,modulus κλπ intertelecom δοκιμασα, ειναι ΟΚ 3 Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. 16 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουνίου απο callingcredit πάντως προχώρησε κανονικά η κλήση και φαινόταν ελληνικό σταθερό, το οποίο ομως δεν ανήκει σε βρόγχο (cote, vf, nova). Είναι σε ελληνική voip εταιρία (intertelecom). Μήπως παιζει ρόλο κι αυτό; 2 Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 16 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουνίου 2 minutes ago, filippos said: απο callingcredit πάντως προχώρησε κανονικά η κλήση και φαινόταν ελληνικό σταθερό, το οποίο ομως δεν ανήκει σε βρόγχο (cote, vf, nova). Είναι σε ελληνική voip εταιρία (intertelecom). Μήπως παιζει ρόλο κι αυτό; Το τηλέφωνο που κάλεσες σε ποια εταιρεία ανήκει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. 16 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουνίου (edited) 36 minutes ago, filippos said: απο callingcredit πάντως προχώρησε κανονικά η κλήση και φαινόταν ελληνικό σταθερό, το οποίο ομως δεν ανήκει σε βρόγχο (cote, vf, nova). Είναι σε ελληνική voip εταιρία (intertelecom). Μήπως παιζει ρόλο κι αυτό; δοκιμασα να παρω απο VoipDiscount σε ελληνικο σταθερο InterTelecom με caller id ελληνικο σταθερο και δεν περασε 😞 Edited 16 Ιουνίου by HEO 1 Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. 16 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουνίου 2 ώρες πριν, HEO said: δοκιμασα να παρω απο VoipDiscount σε ελληνικο σταθερο InterTelecom με caller id ελληνικο σταθερο και δεν περασε 😞 περίεργο, με wifi starlink κάλεσα μέσω callingcredit ελληνικό κινητό και στην αναγνώριση κλήσης εμφανιστηκε το σταθερό τηλέφωνο που είχα δηλώσει κ που τώρα βρίσκεται στην intertelecom (voip). Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 22 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 22 Ιουνίου Έβαλα μονάδες στο voipalot, έκανα και μια κλήση προς Ελβετία όλα καλά φαίνονται. Μου φαίνεται πως έχει και καλύτερη ποιότητα από τις κλήσεις που έκανα μέσω cosmote και vodafone που έχω δοκιμάσει, και μάλλον φταίει που στις κλήσεις προς εξωτερικό δεν υπάρχει το εικονίδιο του hd voice όπως υπάρχει στις κλήσεις προς ελληνικά νούμερα. Δυστυχώς είδα πως έχει καταργηθεί ο ελληνικός αριθμός πρόσβασης που καλούσες και έκανες κλήση μέσω voipalot, θα βόλευε μιας και έχω έτσι και αλλιώς απεριόριστα λεπτά και δεν θα χρειαζόμουν ίντερνετ για τις κλήσεις. On 16/6/2026 at 9:42 ΜΜ, filippos said: περίεργο, με wifi starlink κάλεσα μέσω callingcredit ελληνικό κινητό και στην αναγνώριση κλήσης εμφανιστηκε το σταθερό τηλέφωνο που είχα δηλώσει κ που τώρα βρίσκεται στην intertelecom (voip). Το ελληνικό κινητό που κάλεσες σε ποια εταιρεία ανήκει; Αν δεν το γνωρίζεις, μπορείς να το δεις στο foritotita.gr 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. 22 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 22 Ιουνίου 3 ώρες πριν, dasnowy said: Το ελληνικό κινητό που κάλεσες σε ποια εταιρεία ανήκει; Αν δεν το γνωρίζεις, μπορείς να το δεις στο foritotita.gr vodafone c u Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts