Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 ώρα πριν, kmpatra said:

Σε σένα. Τι μοντέλο είναι μηπως xiaomi?

Συγγνώμη τώρα είδα το μήνυμά σου πιο σωστά και τα προηγούμενα μηνύματά σου.

Το scheduled power on/off δεν είναι feature του android 12. Γενικά ούτε στα προηγούμενα android υπήρχε. Κάποια μοντέλα όπως για παράδειγμα της xiaomi είχαν τέτοια δυνατότητα.

Ήταν δυνατότητα του miui, του interface που περναει στα δικά της κινητά.

Από ότι βλέπω σου είχα γράψει σχετικά και στο θέμα του moto G72

Το είχε και η Οneplus σε διάφορα μοντέλα της.

Και προφανώς το έχουν και άλλα κινητά, όχι μόνο της ΧΙΑΟΜΙ.

Edited by junglist

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• 3 weeks later...

Έχω ένα καλώδιο μήκους δύο μέτρων, είναι γωνία και στις δύο καταλήξεις. Προκειμένου να αγοράσω εκ νέου ένα δίμετρο, πόσα mah πρέπει να δίνει ώστε να υποστηρίζει πλήρως την ταχεία φόρτιση(xiaomi redmi note 9 pro); 

• Administrators
On 9/8/2023 at 9:40 ΜΜ, Ally said:

Έχω ένα καλώδιο μήκους δύο μέτρων, είναι γωνία και στις δύο καταλήξεις. Προκειμένου να αγοράσω εκ νέου ένα δίμετρο, πόσα mah πρέπει να δίνει ώστε να υποστηρίζει πλήρως την ταχεία φόρτιση(xiaomi redmi note 9 pro); 

Απευθύνσου στο θέμα της συσκευής σου... https://myphone.gr/forum/topic/191548/

Modpic.gif

Σας βγάζει κι εσάς το Facebook δύο καρδούλες στη θέση του like; Αλλά όταν πατάς την πρώτη καρδούλα μετατρέπεται κανονικά σε like; Σήμερα το πρωί ξεκίνησε αυτό το περίεργο...

Edited by evris2013

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Πριν κάποια χρόνια είχε βγει μια ρωσικη(?) εφαρμογή η freedom (ή κάπως έτσι)

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει ακόμη και αν λειτουργεί? 

Δε θέλω να επεκταθω στο τι είναι  και τι κάνει......

Γιατί μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα όταν δεν έχω δεδομένα για ίντερνετ?

Παλιότερα δεν μου έβγαζε κάτι τέτοιο όταν επίσης δεν είχε δεδομένα για ίντερνετ.

Πως μπορώ να το αλλάξω χωρίς να απενεργοποιήσω την αθόρυβη ειδοποίηση.

Screenshot_20230825-192035_One UI Home.jpg

• 2 weeks later...

Έχω ένα Samsung galaxy s9+ σαν κινητό και επειδή λαμβάνω σπαμ μηνύματα υπηρεσίας από την Cosmote και δεν μπορώ να τα μπλοκάρω γιατί σαν αποστολέας είναι με γράμματα το "cosmote" και όχι κανένα τηλέφωνο έχετε να μου προτείνετε κάποιο app που να μπορεί να κάνει αυτό και να μην χάσω την δυνατότητα να μπορώ να στέλνω γραπτά μηνύματα και εικονομηνύματα ακόμα και σε άτομα που δεν έχουν εγκατεστημένη αυτή την εφαρμογή.

Δοκίμασα αυτή την εφαρμογή αλλά δεν κάνει τίποτα σε μηνύματα που σαν αποστολέα έχουν γράμματα.

Screenshot_20230903-032321_Messages.jpg

Edited by adais

Υπάρχει κάποιος τρόπος να δούμε την υγεία της μπαταρίας στην συσκευή μας; 

Εάν όχι, υπάρχει εφαρμογή που να βάλω μην γεμίζει "σκουπίδια", μετά από την εγκατάσταση της, την συσκευή; 

Τι άλλο θα έπρεπε να δει κάποιος κατά την προμήθεια μιας μεταχειρισμένης συσκευής; 

http://www.whylinuxisbetter.net/index_el.php?lang=el

Προφανώς, καλό είναι να μην χάνουμε την μπάλα και νομίζουμε ότι κάθε προϊόν που βγάζει η κάθε εταιρία, έχει target group εμάς!

(έχω πάρει άδεια για την χρήση της υπογραφής)

Μέσω εφαρμογης (δε θυαμαμι ποια είναι αλλά μπορώ να την βρω) 

Επίσης δε θυμάμαι αν πρέπει να είναι ρουτ η συσκευή 

Υπάρχει κάποιος τρόπος να δούμε την υγεία της μπαταρίας στην συσκευή μας; 
Εάν όχι, υπάρχει εφαρμογή που να βάλω μην γεμίζει "σκουπίδια", μετά από την εγκατάσταση της, την συσκευή; 
Τι άλλο θα έπρεπε να δει κάποιος κατά την προμήθεια μιας μεταχειρισμένης συσκευής; 

Για την μπαταρία, από εφαρμογές που υπάρχουν στο playstore μόνο εκτιμήσεις θα πάρεις στο περίπου, αλλά θα σου δώσουν μια εικόνα. Δες την accubattery, αλλά για να πάρει δεδομένα και να σου δείξει μια σχετικά καλή προσέγγιση για την υγεία της μπαταρίας θα πρέπει να κάνεις έναν αριθμό πλήρους φόρτισης και αποφόρτισης της μπαταρίας.

Sent from my Nothing Phone (1) using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

• 1 month later...

Καλημέρα.

Μόλις άλλαξα συσκευή και προσπαθώ να δώσω σε εφαρμογή άδεια για πρόσβαση στη μνήμη, είτε στην εσωτερική είτε σε κάρτα sd, και δε μ' αφήνει παρά μόνο αν επιλέξω κάποιο συγκεκριμένο φάκελο.

Πώς γίνεται να δώσουμε άδεια αλλά σε όλη όμως κι όχι σε κάποιο μεμονωμένο φάκελο;;

• 3 weeks later...

Guys, 

Καλώς ή κακώς έχω μια κύρια κάρτα sim και μια μόνο για data. Μπορώ να κάνω κάτι για να είναι εξαιρετικά δύσκολο να στείλω SMS με την δεύτερη κάρτα; 

Δεν βρίσκω σχετική επιλογή για default και γενικά κάποιες φορές μου βγάζει σαν προεπιλιγμένη την δεύτερη. Όταν έχω disable την κύρια κάρτα ας το καταλάβω, αλλά κάποιες φορές δεν βγάζει νόημα γιατί να έχει επιλέξει την δεύτερη. Γενικά, δεν θέλω να μαθένεται ο αριθμός της δεύτερης κάρτας αφού καταρχάς δεν έχετε κλήσεις, ενώ αν μου απαντήσει ο άλλος γίνεται ακόμη πιο απαραίτητο να θυμάμαι να αλλάξω από φεύγει το sms και συνήθως όταν απαντάω με SMS δεν έχω τον χρόνο ή την διάθεση να είμαι προσεχτικός. 

• 2 weeks later...

Εχω tablet παλιο με android 4.4.1 (Turbo x Hive V) που δεν υποστηριζει πια το google play με αποτελεσμα να μην μπορω να κατεβασω τιποτα απολύτως πχ Viber, Facebook, messenger

Μπορώ να κανω κατι οπως root + custom rom για αναβαθμιση ή το πετάω .

Ειναι κριμα διοτι ειναι 10'' με retina οθονη με τέλεια χρώματα και ανάλυση

Υ.Γ. Ειναι κλώνος του Onda V919 3G

15 ώρες πριν, nkoumo said:

Εχω tablet παλιο με android 4.4.1 (Turbo x Hive V) που δεν υποστηριζει πια το google play με αποτελεσμα να μην μπορω να κατεβασω τιποτα απολύτως πχ Viber, Facebook, messenger

Μπορώ να κανω κατι οπως root + custom rom για αναβαθμιση ή το πετάω .

Ειναι κριμα διοτι ειναι 10'' με retina οθονη με τέλεια χρώματα και ανάλυση

Υ.Γ. Ειναι κλώνος του Onda V919 3G

Ξέρεις ότι έχουμε Android 14 σύντομα έτσι;

Πώς περιμένεις να κάνεις το οτιδήποτε με Android 4;

Κράτα το για μουσική και πάρε κάτι σύγχρονο για τα υπόλοιπα.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

φορητη συσκευη με μπαταρια που λειτουργει μετα απο 10 χρονια ... ειναι τοσο σπανιο, που καλο θα ειναι να μπει στο μουσειο - να την θαυμαζουν τα μικρα παδια

εναλλακτικα την δινεις σε πολυ μικρα παδια, να περνανε την ωρα τους χωρις να ενοχλουν τους αλλους και ταυτοχρονα να μαθουν χωρις τον φοβο να χαλασουν τα καινουργια μηχανητα των γονιων τους

Καλησπέρα παιδιά!
Έχω ένα OnePlus 5T rooted με magisk.
Έχω βάλει μέσω του magisk να κρύβεται το root από όσες εφαρμογές δε "θέλουν" rooted συσκευή και όλα δούλευαν καλά.
Χθες το απόγευμα όμως άρχισε ξαφνικά να μου κάνει νερά το google pay. Πήγα σε ένα σούπερ μάρκετ όλα καλά, σε 20 λεπτά πάω σε 2ο σούπερ μάρκετ και μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν μπορώ να κάνω ανέπαφη συναλλαγή γιατί η συσκευή μου δεν θεωρείτε ασφαλή και δεν μπόρεσα να πληρώσω με το κινητό και στις 3 επόμενες προσπάθειες που έκανα σε διαφορετικά μαγαζιά!
Έχετε κ' άλλοι αντίστοιχο πρόβλημα σε rooted συσκευές;

https://github.com/Displax/safetynet-fix/releases
φλάσαρε το ζιπ στο magisk και θα είσαι κομπλέ.

Επανέρχομαι με το ίδιο πρόβλημα!!
Μετά από 6 μήνες απροβλημάτιστης λειτουργίας του google wallet άρχισε ξαφνικά πάλι τα ίδια!
Φλάσαρα το νεώτερο zip από το link του φίλου Νίκου, που με βοήθησε τότε, αλλά δυστυχώς δε λύνεται το πρόβλημα!
Δοκίμασα διαγραφή ξανά εγκατάσταση του wallet (πολλές φορές), ξαναπέρασμα το zip στο magisk αλλά τίποτα!
Όχι τίποτα άλλο, μπήκε και το market pass και δεν μπορώ να ψωνίσω

Από χτες , παίζει μόνο το παρακάτω...το φλασάρεις στο magisk και θα είσαι οκ.

https://github.com/chiteroman/PlayIntegrityFix/releases/download/v12.3/PlayIntegrityFix_v12.3.zip

Αφαιρείς εννοείται το safetynet που μέχρι τώρα δούλευε.

Edited by Nikos_s3

https://github.com/chiteroman/PlayIntegrityFix/releases/download/v12.3/PlayIntegrityFix_v12.3.zip

Ευχαριστώ πολύ!
Δοκιμάζω και ενημερώνω....

Ευχαριστώ πολύ!
Δοκιμάζω και ενημερώνω....

Λοιπόν φίλε Νίκο κερνάω τσίπουρο!
Πήγα πριν λίγο σούπερ μάρκετ και πλήρωσα χωρίς πρόβλημα με την άυλη του market pass.
Η 2η φορά που με σώζεις!
Αν ποτέ αποφασίσεις να παρατήσεις το forum να μου στείλεις στοιχεία επικοινωνίας να μπορώ να σε βρω!!
Σε ευχαριστώ και πάλι!

• 2 weeks later...
On 12/11/2023 at 2:38 ΜΜ, Nikos_s3 said:

επειδή το PlayIntegrityFix βγάζει συχνά updates, τσεκάρετε οι "ρουταρισμένοι" το παρακάτω λινκ για να μην ξεμείνετε ξαφνικά από google wallet 🙂

https://github.com/chiteroman/PlayIntegrityFix/releases

επειδή το PlayIntegrityFix βγάζει συχνά updates, τσεκάρετε οι "ρουταρισμένοι" το παρακάτω λινκ για να μην ξεμείνετε ξαφνικά από google wallet 🙂
https://github.com/chiteroman/PlayIntegrityFix/releases

Ευχαριστούμε Νίκο!
Προσωπικά το τσεκάρω και κάνω το update, αλλά σήμερα την πάτησα και δεν ξέρω τι έφταιξε!
Έκανα ενημέρωση σε 13.4 και το κινητό όταν άνοιγε μου έλεγε ότι το "android phone έχει σταματήσει" , επίσης το "Nova launcher έχει σταματήσει" με αποτέλεσμα να μη δουλεύει το τηλέφωνο και να μένει σε μια μαύρη οθόνη.
Ευτυχώς μπήκα σε custom recovery φλασαρα το zip της version 13.1 και άνοιξε.
Τώρα φοβάμαι να ενημερώσω! Με προηγούμενες version δεν είχα θέμα!

Θα σου πρότεινα να μην φλασάρεις κατευθείαν, μόλις βγαίνει, την νέα έκδοση...άσε 1-2 μέρες και μετά βάλ'την.

Λογικά είχε θέμα η 13.4 και σήμερα έβγαλε ήδη 13.5