Jump to content

Ενημέρωση για κάλυψη και βελτιώσεις / προβλήματα δικτύου

kinitoneidimonas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάντα έτσι δεν ήταν; Λόγω υπερφόρτωσης και συμπίεσης χαλάει η ποιότητα.

Από το στόμα μου το πήρες. Έτσι ακριβώς.

Technology, like art, is a soaring exercise of the human imagination.

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Τώρα τελευταία σαν να έχει βελτιωθεί η ομιλία στην βόρεια Ελλάδα, που όπως θυμάστε το δίκτυο βούλιαζε. Αυτο που έχω παρατηρήσει είναι (πάντα με κλειστό volte) ότι πλέον πολύ σπάνια κρατάει το 3G, ενώ παλιότερα στα ίδια σημεία το κρατούσε στην πλειοψηφία τους..

Πάντα έτσι δεν ήταν; Λόγω υπερφόρτωσης και συμπίεσης χαλάει η ποιότητα.
Ισχύει πάντα έτσι και απαράλλαχτη

Στάλθηκε από το STK-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από τότε που ο αδερφός μου έκανε φορητότητα σε άλλη εταιρεία, μπορώ να καταλάβω τι λέει όταν μιλάμε στο τηλέφωνο.

Η κακή ποιότητα ήχου δεν ήταν μόνιμο φαινόμενο, αλλά πολύ συχνό όταν είχε κοσμοτέ.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Αν δεν υπάρχει σύγχρονη συσκευή, και μιλάει κανείς μέσω 2g μπορεί. Αν και είναι υπερβολή το "δεν καταλαβαίνω τι λέει".

Αν δεν υπάρχει σύγχρονη συσκευή, και μιλάει κανείς μέσω 2g μπορεί. Αν και είναι υπερβολή το "δεν καταλαβαίνω τι λέει".

Ακριβώς. Κι εγώ με Cosmote πάντα καταλάβαινα τι λένε. Θα πρέπει το δίκτυο να είναι πολύ χάλια ενός απ' των δύο για να μη καταλαβαίνεις τι λέει ο άλλος.

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Αν η κοσμοτε θέλει να καταργήσει το 3g, τότε το 2g θέλει δουλειά.

Έχει πολλά drop call, κακή ποιότητα ήχου. Έχει στηθεί στο πόδι.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Χαρακτηριστικά, ο πατέρας μου και ο αδερφός μου, που έχουν 4G συσκευή Huawei (χωρίς VoLTE) και Cosmote, μερικές φορές η φωνή τους είναι σαν ρομπότ. Δεν νομίζω ότι έχει σχέση η συσκευή βέβαια...

Αν δεν παίζουν volte πως να μην έχει σχέση η συσκευή...

Sent from my Galaxy S10e

Να παίζουν μαζί και οι δυο volte συσκευές προσωπικά μετρημένες στα δάκτυλα μου έχει τύχει. Το θέμα είναι ότι το Volte της κοτε έχει θέματα. Το διαπίστωσα όταν δοκίμασα απο αλλη εταιρεία που πρόσφατα έδωσε την υπηρεσία σε καρτοκινητα και έκανα κλήση προς τον ίδιο αριθμό, στο ίδιο σημειο (που δεν έχει την υπηρεσία volte) και ήταν η μέρα με την νύχτα. Το Volte της κοτε το ειχα ως παράδειγμα προς μίμηση, μέχρι που κατάλαβα οτι αλλοι έχουν καλύτερη υλοποίηση καλώς ή κακώς. Ίσως και να έτυχε δεν ξέρω

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ότι δεν σου έχει τύχει να μιλήσεις συχνά με άλλον που έχει volte; Αυτό είναι άλλο θέμα.

Η ουσία είναι πως όταν υπάρχει volte, η ποιότητα είναι άριστη. Και εδώ και κανένα δίχρονο τουλάχιστον, και σε κλήση προς τους άλλους παρόχους όταν εσύ έχεις volte, άσχετα που μέχρι πρόσφατα οι άλλοι δεν είχαν, μιλάς πολύ καθαρά.

Η συσκευή είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Όπως και ότι άλλο χρησιμοποιείς εσύ ή αυτός τον οποίο καλείς, πχ Bluetooth ακουστικά. Δηλαδή, τις περισσότερες φορές που έχω ακούσει ήχο που "ρομποτίζει" ευθύνεται ακουστικό Bluetooth που δέχεται παρεμβολές. Ένας πολύ καλός μου φίλος που έχει συμβόλαιο cosmote εδώ και πολλά χρόνια, τα τελευταία 2 χρόνια κάθεω φορά που μιλάμε η επικοινωνία είναι ή χάλια ή με έντονες διακυμάνσεις. Τι έχει αλλάξει αυτό το διάστημα; Η συσκευή που έχει πάρει. Ένα xiaomi, αν θυμάμαι καλά redmi note 5. Πριν από αυτό, δεν υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Είναι πολύ σημαντικό το θέμα της συσκευής.

Sent from my Galaxy S10e

• 3 weeks later...

Βγήκε faq στη σελίδα τους για την κατάργηση του 3G. Συνοπτικά αναφέρει:

- η κατάργηση ξεκίνησε με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021

- το φάσμα του 3G θα χρησιμοποιηθεί για 4G

- όπου καταργούν κεραίες 3G θα αναβαθμίζουν το δίκτυο.

https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/4g.html

Δηλαδη στις περιοχές που αναβαθμίζονται (πχ Θεσσαλονίκη), θα είναι και οι πρώτες που θα καταργήσουν το 3G;

Aυτό που με προβληματίζει είναι ότι θεωρούν ότι σε εσωτερικό χώρο θα έχεις οπωσδήποτε wifi για τo wificalling τη στιγμή που με την τωρινή κατάσταση σε κάποιους εσωτερικούς χώρους με οριακό 4g, κλειδώνεις και κάνεις την δουλειά σου με 3g άνετα. Αν εφόσον το φάσμα του 3g που θα δοθεί στο 4g μας δώσει την δυνατότητα ώστε σε αυτούς τους χώρους να πιάνουμε 4g με την τωρινή ένταση σήματος του 3g θα ειναι εξαιρετικά.. Αν όχι, θα υπάρχει πισωγύρισμα δυστυχώς..

Aυτό που με προβληματίζει είναι ότι θεωρούν ότι σε εσωτερικό χώρο θα έχεις οπωσδήποτε wifi για τo wificalling τη στιγμή που με την τωρινή κατάσταση σε κάποιους εσωτερικούς χώρους με οριακό 4g, κλειδώνεις και κάνεις την δουλειά σου με 3g άνετα. Αν εφόσον το φάσμα του 3g που θα δοθεί στο 4g μας δώσει την δυνατότητα ώστε σε αυτούς τους χώρους να πιάνουμε 4g με την τωρινή ένταση σήματος του 3g θα ειναι εξαιρετικά.. Αν όχι, θα υπάρχει πισωγύρισμα δυστυχώς..

4g 2100>3g 2100.

[sIGPIC][/sIGPIC]

4g 2100>3g 2100.

Με τον αριθμό κινέζικων χωρίς VoLTE που έχει η Ελληνική αγορά, δεν θα έβαζα το χέρι μου στην φωτιά :X

Με τον αριθμό κινέζικων χωρίς VoLTE που έχει η Ελληνική αγορά, δεν θα έβαζα το χέρι μου στην φωτιά :X
Θα αναθερμανθει η αγορά κινητού στην Ελλάδα για πλάκα. Εννοείται με 5g πακετάκι

Το λέω από πλευράς εμβέλειας και αποδοτικοτητας.

Κατά τα άλλα έχεις 100% δίκιο. Δεδομένου ότι η κοσμοτε δεν έχει καλό gsm. Δεν επενδύει καθόλου σε αυτό.

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μα δεν είναι μόνο τα κινέζικα. Πολλά mid-range επώνυμα έχουν 4G χωρίς VoLTE, τουλάχιστον αυτά που κυκλοφορούσαν μέχρι πριν 2-3 χρόνια. Συν το ότι πολλοί στην Ελλάδα δεν έχουν smartphones.

Οπότε το GSM αναγκαστικά πρέπει να μείνει και με καλό φάσμα.

To gsm πρέπει να μείνει αλλά να βγάζει και καμια κληση που και που. Από περιέργεια δοκίμασα το 2g της κοτε με αυτα που διαβάζω και δεν μπορώ να πω οτι έμεινα με καλές εντυπώσεις προσωπικά..

https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/epese-i-cosmote-megalo-provlima-se-oli-tin-ellada/

Εγώ πάντως δεν κατάλαβα τίποτα!

Κρήτη υπήρχε πρόβλημα κυρίως Ρέθυμνο Ηράκλειο το μεσημέρι.

Sent from my iPhone Xs using Tapatalk Pro

Επειδή λέει σε όλη τη χώρα. Για αυτό λέω ότι δεν κατάλαβα τίποτα.

Τώρα με την κακοκαιρία να δω πως θα τα πάτε εσείς εκεί στην Κρήτη. Αν δεν έχει ήδη αρχίσει...

Επειδή λέει σε όλη τη χώρα. Για αυτό λέω ότι δεν κατάλαβα τίποτα.

Τώρα με την κακοκαιρία να δω πως θα τα πάτε εσείς εκεί στην Κρήτη. Αν δεν έχει ήδη αρχίσει...

Μόνο στην πόλη του Ηρακλείου υπήρχαν προβλήματα απο την καταιγίδα χθές βράδυ.

Στα Χανιά ούτε αστραπή ούτε νερό.Μια ψιχάλα έκανε το μεσημέρι και μια ψιχάλα 10 λεπτων το απόγευμα και αυτο ήταν.

Sent from my iPhone Xs using Tapatalk Pro

• 2 weeks later...
Παρατήρησα το εξής:Η Περιοχή μου δεν έχει καλή κάλυψη 4 g σε εσωτερικούς χώρους,αλλα και σε εξωτερικούς.Μου είπαν πως υπαρχει προβλημα και γίνονται εργασίες πιθανόν εν όψει έλευσης 5 g καί νά το γυρίσω καλύτερα σε 3 g μέχρι νά αποκατασταθεί ή βλάβη.Δοκίμασα πρίν λίγο τό γύρισα σε 3g,και έβγαζε πώς δέν υπάρχει δίκτυο,μή εγγεγραμμένο κλπ...Τί έγινε πάει τό 3g;Πάπαλα...;Αα καθώς καί 2g πάλι δέν έβγαζε όνομα δικτύου ,ήταν νεκρό...

Νond Edge SA For Ever