Jump to content

Apple, σημαντική υποβάθμιση ποιότητας: Τι φταίει;


one_tree_hill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από το 2011 ασχολούμαι με την Apple. Τότε με iOS 4 και OS X 10.6 τα πάντα ήταν bug free. Τώρα με 10.10 τα έχω δει όλα, είμαι και γω ένας από αυτούς που έχουν προβλήματα με το wifi, προφανώς η 10.10.1 δεν διόρθωσε σχεδόν τίποτα και περιμένω την 10.10.2. Γενικά σχεδόν τιποτα δεν λειτουργεί σωστά(μέχρι και την τοποθεσία για τον καιρό στο Notification Center μου την βγάζει λάθος). Με την iOS 8 στο iPhone 6 δεν έχω θέμα. Στο iPad Air από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω πως από το καλοκαίρι που ξεκίνησε η beta δεν μπορούν να διορθώσουν σημαντικά bugs όπως τα gestures και το σωστό orientation της οθόνης. Φταίει που η εταιρία δεν έχει τον Steve, φταίει που προσπαθούν να βάλουν πολλές νέες λειτουργίες κάθε χρόνο, δεν ξέρω. Το θέμα είναι πως αυτό πρέπει να αλλάξει. Για ένα πράγμα φημιζόταν η Apple, πως δεν έχει bugs και αυτό τα τελευταία χρόνια το έχει ακυρώσει. Μακάρι να πέφτανε οι πωλήσεις μπας και ξυπνήσει γενικά αλλά δύσκολο..

 

Στο air 2 η εμπειρία χρήσης είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο,άρα που σημαίνει ότι το iOS έχει βαρύνει σαν λειτουργικό που όμως το Hardware είναι ένα 50% πάνω σε ισχύ από όλα τα προηγούμενα ios προϊόντα.

Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή αν υπάρχουν bugs στο ios 8 το Hardware το κρύβει εξαιρετικά θα έλεγα με αποτέλεσμα ο χρήστης να μην βιώνει θέματα.

1GB ram και ios 8 δεν συμβαδίζουν καθόλου(το βίωσαν στο mini retina που είχε το ίδιο Hardware με το Air)

Το λάθος θα έλεγα είναι στην τσιγκουνιά της Apple με το Hardware που όσο και να λέμε ότι δεν παίζει ρόλο,θα έλεγα παίζει και παραπαιζει.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 156
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εντάξει ας μην γίνεσαι προκλητικός, δεν γίνονται στη τύχη τέτοια νούμερα, ασχολούμαι με τις συσκευές της Apple αρκετά χρόνια. Θα συμφωνήσω με τον συγγραφέα του άρθρου σχετικά με τα τελευταία λειτουργικά και τα σημαντικά προβλήματα τους.

 

Δεν έγινε προκλητικός. Την αλήθεια έγραψε. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Δεν έγινε προκλητικός. Την αλήθεια έγραψε. :rolleyes:

 

Ενω εσυ πραγματικα χρειαζεσαι ολους του πυρηνες / ram / spen... Μην κοροιδευομαστε.. Ολα κανουν την ιδια δουλεια .. Φτυστε πλεον την καραμελα οι power users με note κλπ οτι το μηλο δεν κανει για τιποτα...

Ολες οι εταιρειες εχουν προβληματα.. Τοσο ντορο για αλλη δεν βλεπω τοσο κραξιμο... Ναι εχει και το μηλο προβληματα αλλα διορθωνονται..

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ, οι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν βοηθούν τη συζήτηση, αναπτύξτε τις απόψεις σας με επιχείρηματα ευχαριστώ.
Link to comment
Share on other sites

Τόσο το iOS, όσο και OS X είναι καλά προϊόντα. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν υπάρχει ασφυκτική πίεση από ανθρώπους οι οποίοι θέτουν στόχους και χρονοδιαγράμματα, αγνοώντας ή ακόμα χειρότερα, αδιαφορορώντας για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στη διαχείριση ώριμων, πλέον, προϊόντων. Όταν ο Ive και οι συν αυτώ έχουν ως σκοπό να προσθέσουν, με μεγάλη καθυστέρηση, features, ανεξαρτήτως αν αυτά είναι χρήσιμα ή μη, αλλά κυρίως εστιάζουν στο αισθητικό επίπεδο του προϊόντος τους, το αποτέλεσμα είναι λειτουργικά «βράχοι» σταθερότητας και υποδείγματα software engineering να φθάνουν στο επίπεδο «ένα φτιάχνουμε-τρία χαλάνε» και μέχρι να βρεθεί λύση, έχει έρθει η ώρα να γίνει διάθεση της επόμενης έκδοσης.

 

Τα bugs και τα λάθη είναι δεδομένα στη διαδικασία ανάπτυξης oλοκληρωμένου software προϊόντος. Το θέμα είναι ότι ενώ θα έπρεπε καθώς ωριμάζει το software να περιορίζονται τα bugs, αυτό που συμβαίνει στην πράξη είναι αυτά να αυξάνονται και να πληθαίνονται με κάθε διαδοχικό release. Oι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης και εναλλαγής, που προωθεί το app driven μοντέλο ανάπτυξης λογισμικού, μπορούν να δουλέψουν επαρκώς σε μικρής έως μεσαίας κλίμακας εφαρμογές. Όταν έχουμε να κάνουμε με μεγάλης κλίμακας συστήματα, τότε οι ρυθμοί ανάπτυξης θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις δυνατότητες της ομάδος που τα αναπτύσσει να αποδώσει αποτέλεσμα καλύτερο από την προηγούμενη έκδοση, όσο και αν αυτό χρειαστεί.

 

Στον τομέα του hardware, η Apple συνήθως έχει περίσσεια ισχύος στις συσκεύες της. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι, σε γενικό βαθμό, οι συσκεύες της είναι underpowered τη στιγμή της διάθεσής τους. Όμως, το software έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο πολυπλοκότητας που η ισορροπία παραμένει λεπτή. Πρακτικά, τα προβλήματα ξεκινούν με τα επόμενα releases του ΟS και αν και αυτό είναι μια μορφή planned obsolescence, συγκεκριμένες εμμονές της Apple είναι που καθιστούν σε περιπτώσεις προβληματικές τις πανίσχυρες συσκευές της εταιρείας.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τα πάντα έχουν να κάνουν με την εκάστοτε εφαρμογή που τρέχουμε και τη συγκεκριμένη χρήση.

Στην εταιρία που δουλεύω, στη μεγαλύτερη του είδους στην Ελλάδα, μακράν το πιο αξιόπιστο workstation είναι ένα HP με W7. Τα περισσότερα προβλήματα μας τα βγάζουν τα προηγούμενης γενιάς Mac Pro. Οι "κουρτίνες" είναι καθημερινό φαινόμενο. Αγοράσαμε και δυο Mac Pro τελευταίας γενιάς, και πέρα από την ομορφιά (που δεν την βλέπει κανένας μέσα στα rack), δεν έχουν να προσφέρουν κάτι το φοβερό. Ίσα ίσα που μας έβγαλαν την παναγία μέχρι να δουλέψουν με το fiber δίκτυο.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο server μια περίοδο είχε τσακωθεί με το PC, και όταν το τελευταίο έκανε restart ήθελε ένα σωρό κομπίνες για να τον δει. Ε, οπότε κάναμε μια φορά κάθε 20-30 μέρες restart και εν τω μεταξύ του πίναμε το αίμα, δούλευε 15 ώρες τη μέρα σερί... Δεν καταλάβαινε τίποτα...

 

Αυτό που θέλω να πω φλυαρόντας, είναι πως δεν υπάρχει, κατά τι γνώμη μου, κάποιο καλύτερο ή χειρότερο γενικά. Όλα έχουν το πεδίο εφαρμογής τους.

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.
Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά πρώτη φορά ακούω για προβλήματα και έχω του 2009 (και το screenshot για τους δύσπιστους) και έχετε μηχανήματα του 14 και κολλάνε ? , μήπως έχετε βάλει κάτι λάθος ? πως περάσατε τα yosemite ? απλά τα βάλατε πάνω απο τα mavericks ?

 

https://www.dropbox.com/s/w7vqxab0oc1n35i/Screen%20Shot%202015-01-12%20at%206.04.56%20PM.png?dl=0

Edited by iobelika
Link to comment
Share on other sites

Και το χειρότερο από όλα είναι η σιγή ιχθύος που τηρεί η Apple, όσον αφορά τα προβλήματα και πώς δεν «επικοινωνεί» ποτέ με το χρήστη, έχοντας σαν αποτέλεσμα συχνά ο τελευταίος να νιώθει αγνοημένος και απογοητευμένος.

[via]

Πάνω στο θέμα της εξυπηρέτησης, έχω να πω ότι μια φορά αντιμετώπιζα ένα θέμα με τις εφαρμογές Pages, Numbers, Keynote που ενώ τις είχα κατεβάσει δωρεάν (λόγω καινούριου iPad), όταν χρειάστηκε να τις ξανακατεβάσω μου ζήτησε χρήματα. Έστειλα mail στην Apple και μου ήρθε απάντηση από κάποιον από το iTunes Customer Support, μου είπε το όνομά του, τη θέση του, έδωσε λύση στο πρόβλημά μου και μετά από 4 ημέρες μου ξαναέστειλε mail για να ρωτήσει αν όλα ήταν εντάξει. Του απάντησα και μου έστειλε ξανά για να τονίσει ότι οποιαδήποτε απορία είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί ο πελάτης να είναι ικανοποιημένος.

 

Μου έκανε εντύπωση όλο αυτό το σκηνικό γιατί περίμενα να απαντήσουν (εννοείται πως επιβαλλόταν) αλλά όχι και να ξαναστείλουν να δουν αν όλα είναι οκ, και μάλιστα 2 emails. Μου δίνει την αίσθηση σοβαρής εταιρίας που σέβεται τον πελάτη της. Όντως υπάρχουν κάποια προβλήματα τώρα τελευταία, αν και εγώ δεν αντιμετωπίζω κάποιο σοβαρό. Είναι στην κρίση και στην εμπειρία του καθενός αν θα αρχίσει να διαμαρτύρεται και να λέει ότι τα προϊόντα της Apple είναι άχρηστα αλλά εγώ προσωπικά διαφωνώ, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα λειτουργία τους.

Link to comment
Share on other sites

Σαν το customer support της Apple πουθενά δεν υπαρχει σε αμεσοτητα.

Ειχα θεμα με κατι απλο που δεν θυμαμαι. Λυθηκε μεσα σε δυο μερες και δωρο 10 euro για itunes store σαν συγνωμη για την ταλαιπωρια.

Μην λετε αερολογιες στην συνταξη της ειδησης παρακαλω.

Δοκιμαστε να ανοιξετε ενα θεμα customer support και θα δειτε ανταποκριση που δεν θα πιστευετε οτι υπαρχει.Και μετα γραψτε οτι θα βιωσετε.

Αλλα στεναχωριεμαι πολυ,να εχω Mac Pro 2014, MacBook Pro Retina 15", Air 2014, iPad Air 1 & 2, iPhone. Κολλανε απιστευτα,δεν μου κανουν την εργασια μου. Ψαχνω ολα τα αλλα λειτουργικα οταν κολλανε αλλα ειμαι απλος χρηστης φαινεται.

Οταν μεγαλωσουν οι αναγκες μου θα παρω απο τα άλλα, ειναι καλυτερα φαινεται.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω τα επιχειρήματα του άρθρου.. Διαβάζοντας την καταληκτική παράγραφο, συνάγω ότι η θέση του συγγραφέα είναι να πέρνουμε ένα κινητό, να το έχουμε 3 χρόνια και να πέρνουμε αβέρτα αναβαθμίσεις που όμως δεν θα είναι συχνές.

 

Επίσης το επιχείρημα ότι ο έλεγχος ποιότητας έχει πέσει, πού στηρίζεται;

Link to comment
Share on other sites

Τι πρόβλημα έχει ξεκινήσει από την στιγμή που κυκλοφορούν αυτοκίνητα με αυτοκόλλητο το μήλο. Μιλάω σοβαρά δίχως διάθεση τρολαρισματος ή προσπάθειας να δημιουργήσω εντάσεις.
Link to comment
Share on other sites

Τι πρόβλημα έχει ξεκινήσει από την στιγμή που κυκλοφορούν αυτοκίνητα με αυτοκόλλητο το μήλο. Μιλάω σοβαρά δίχως διάθεση τρολαρισματος ή προσπάθειας να δημιουργήσω εντάσεις.

 

Ξερεις πόσα αυτοκολλητα εχει σε αυτοκίνητα?

Απο μαρκες ρουχων μεχρι ιστιοπλοικων εταιριων.

Και πολλα πρεπει να εισαι γνώστης για να τα καταλαβεις αν και ειναι πανακριβα.

Νομίζω ασχολείσαι με κάτι που δεν πρεπει να ασχολειται κανεις.

Φιλικα πάντα.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

To hardware της Apple σήμερα, από άποψη προδιαγραφών, είναι άψογο. Ποτέ δεν έχει υπάρξει καλύτερο.

 

[via]

 

Αυτή η παρατήρησή από που προκύπτει; Δηλαδή είναι ανώτερο το hardware των iPhone 6 για παράδειγμα από τις σύγχρονες android ναυαρχίδες; Μάλλον κατώτερο είναι. Επίσης δεν υπάρχουνε laptops με windows ισάξια ή και ανώτερα σε harware από τα Mac; Αναφέρομαι καθαρά από άποψης hardware.

Όσο για τα το windows vs iOs στους υπολογιστές νομίζω ότι με τα πρώτα μπορείς απλά να κάνεις τα πάντα άλλα με τα δεύτερα κάνεις λιγότερα άλλα συνήθως καλύτερα και πιο εύκολα. Α και πολύ πιο ακριβά μην ξεχνιόμαστε.

 

Υ.Γ. Επειδή κάπου διάβασα για φορμάτ κάθε 6 μήνες στα win 8.1. Εγώ τα έχω πάνω από χρόνο και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα. Με λίγη προσοχή τα windows μπορούν να λειτουργήσουν απροβλημάτιστα για καιρό πλέον.

Nokia 3210-3410-6510-5210-5410-6230i-Sony Ericsson k750-k810-Nokia N73-N79-N86-N8-Lumia 920-LG G2-Sony Xperia Z3-Huawei Mate 8-LG V30-G8X-Samsung S21-S23

Link to comment
Share on other sites

δεν καταλαβαινω το αρθρο να σας πω την αληθεια..θεωρω επισης πως οσο πιο πολλες προσθηκες γινονται, τοσο αυξανονται οι πιθανοτητες για καποιο bug..και το debugging παιρνει χρονο..και ανακαλυπτεται με τη διαρκη χρηση..λογικο μου φαινεται, οχι μονο για την apple αλλα και για ολες τις εταιρειες να εχουν καποια μικρα θεματακια..το θεμα ειναι να διορθωνονται κατα τη γνωμη μου.

εγω παντως πλεον ως κατοχος android συσκευης(s5) δουλειας και προσωπικης (iphone 6) μπορω να πω οτι η ποιοτητα της apple παραμενει ασιγκριτη σε σχεση με το πιο ποιοτικο(και επιτυχιμενο σα brand) android τηλεφωνο...δε λεω, μια χαρα το s5 με το sw του αλλα το ios8 με το iphone 6 ειναι πραγματικα σε αλλη διασταση..αυτη ειναι η γνωμη μου οπως βιωνω καθημερινα την κατασταση..btw, εργαζομαι σε εταιρεια που φτοιαχνει mobile apps και ειμαι συνεχεια με κινητα διαφορα στα χερια.......

Link to comment
Share on other sites

Ένα τέτοιο άρθρο θα ήταν χρησιμοτερο να γραφτεί όταν κυκλοφόρησε η ****** το 6 και το ρολόι. Να υπηρχε και ένα κείμενο απέναντι στα γλυψιματικα άρθρα, έτσι για την αντίθεση. Edited by impreza_sti
Αφαίρεση εριστικών εκφράσεων
BlackBerry Passport and a Playbook
Link to comment
Share on other sites

Δεν χρησιμοποιώ mac/iOS και δεν εκφέρω άποψη, απλά το ποστάρω γιατί ήταν από τα tweets που είχαν προκαλέσει ντόρο και τα είχα διαβάσει

 

Apple has lost the functional high ground

http://www.marco.org/2015/01/04/apple-lost-functional-high-ground

 

Why I quit OS X

http://thetrendythings.com/read/17230

http://img.photobucket.com/albums/v508/rey620/Banner.png
Link to comment
Share on other sites

App developing για κινητά, Architecture and Cad, 3d graphics and animation, Desktop publishing, web developing είναι λίγα από αυτά που τα χρησιμοποιούν στην εταιρία που εργάζομαι.

 

Πλέον όλες οι σοβαρές επιχειρήσεις επενδύσουν για πολλές εργασίες σε mac γιατί έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο και δωρεάν αναβάθμιση λειτουργικού κάθε χρόνο.

Φαίνεται πετυχαίνω μη σοβαρές εταιρίες μονίμως εγώ, οι οποίες αντί να επενδύουν σε mac, επενδύουν σε προσωπικό που ξέρει και προσέχει. Χωρίς να υποννοώ κάτι, ούτε να μηδενίζω αυτό που λες εσύ, γιατί ισχύει, αλλά ισχύει και αυτό που λέω και εγώ.

 

Φαίνεται ότι δεν έχεις εμπειρία από mac και φαίνεται από τον τρόπο που γράφεις. Αντίστοιχο μηχάνημα με windows σε ποιότητα και χαρακτηριστικά σε πληροφορώ εάν το αγοράσεις είναι ακριβότερο από ένα MAC. Για δες τις επαγγελματικές σειρές dell, hp κλπ που έχουν έως και 40% μεγαλύτερη τιμή σε σχέση με τα mac.

Η εμπειρία μου σε mac είναι μικρή και έληξε πριν λίγες μέρες. Δε μπόρεσα να χωνέψω το περιβάλλον εργασίας του, ούτε έχω το χρόνο που χρειάζεται στο να εξοικειωθώ. Στα υπόλοιπα σου ξεφέυγει μια μικρή και πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Στήνω windows pc πολλά χρόνια, και δε με απασχολεί ποτέ να πάω σε "επώνυμη" μάρκα ολοκληρωμένου συστήματος. Επιλέγω ότι θέλω ώστε να είναι αρκετά αξιόπιστο και ποιοτικό, φυσικά με το χρόνο μαθαίνεις τι να επιλέξεις και αν είσαι μέσα στα πράγματα ξέρεις που να κινηθείς. Από κουτιά, τροφοδοτικά, τα πάντα, και φτιάχνω μόνος μου ότι πιο αξιόπιστο υπάρχει. Φυσικά, ταυτόχρονα και στην καλύτερη δυνατή τιμή, ανάλογα το πορτοφόλι του ενδιαφερόμενου.

Ούτε τρεξίματα με drivers που δεν υποστηρίζονται μετά από 3 χρόνια ούτε άλλες γελοιότητες που συναντάμε στις άλλες λύσεις.

Ναι με drivers δεν έχει θέματα, αλλά έχει με άπειρες εφαρμογές που σε κάθε αναβάθμιση κάνεις το σταυρό σου αν δουλέυει ή όχι.

Και το ποιο σημαντικό θέλουν ελάχιστη τεχνική υποστήριξη σε σχέση με τα win workstations.

Η πιο συνήθες τεχνική υποστήριξη σε γραφεία κτλ είναι το καθάρισμα των εκάστοτε pc από ιούς και τσοντόmalware. Αντιλαμβάνεσαι ότι η ευθύνη είναι αλλού στις περιπτώσεις αυτές.

Πριν 15 χρόνια να συζητάγαμε για Mac σε εταιρείες. Σήμερα είναι ελάχιστες για δύο βασικούς λόγους: 1) περιορισμένη ευελιξία στο hardware και πανάκριβες τιμές. 2) Περιορισμένο software ειδικά σε εξειδικευμένα προγράμματα. Και μην μου πείτε να τρέξει κάποιος virtual windows σε Mac....

Κακά τα ψέματα τα windows/pc είναι όπως τα αντίστοιχα android smartphone. Κάνεις ότι θέλεις, όπως το θέλεις και με όποιο κόστος θέλεις. Τελεία και παύλα.

εμ :shifty:

Link to comment
Share on other sites

Ενω εσυ πραγματικα χρειαζεσαι ολους του πυρηνες / ram / spen... Μην κοροιδευομαστε.. Ολα κανουν την ιδια δουλεια .. Φτυστε πλεον την καραμελα οι power users με note κλπ οτι το μηλο δεν κανει για τιποτα...

Ολες οι εταιρειες εχουν προβληματα.. Τοσο ντορο για αλλη δεν βλεπω τοσο κραξιμο... Ναι εχει και το μηλο προβληματα αλλα διορθωνονται..

 

Ναι, ειδικά εγώ χρειάζομαι και τους πυρήνες και την ραμ και το s pen γι αυτό και αγόρασα Note. Και όχι δεν κάνει την ίδια δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Τόσο το iOS, όσο και OS X είναι καλά προϊόντα. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν υπάρχει ασφυκτική πίεση από ανθρώπους οι οποίοι θέτουν στόχους και χρονοδιαγράμματα, αγνοώντας ή ακόμα χειρότερα, αδιαφορορώντας για τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στη διαχείριση ώριμων, πλέον, προϊόντων. Όταν ο Ive και οι συν αυτώ έχουν ως σκοπό να προσθέσουν, με μεγάλη καθυστέρηση, features, ανεξαρτήτως αν αυτά είναι χρήσιμα ή μη, αλλά κυρίως εστιάζουν στο αισθητικό επίπεδο του προϊόντος τους, το αποτέλεσμα είναι λειτουργικά «βράχοι» σταθερότητας και υποδείγματα software engineering να φθάνουν στο επίπεδο «ένα φτιάχνουμε-τρία χαλάνε» και μέχρι να βρεθεί λύση, έχει έρθει η ώρα να γίνει διάθεση της επόμενης έκδοσης.

 

Τα bugs και τα λάθη είναι δεδομένα στη διαδικασία ανάπτυξης oλοκληρωμένου software προϊόντος. Το θέμα είναι ότι ενώ θα έπρεπε καθώς ωριμάζει το software να περιορίζονται τα bugs, αυτό που συμβαίνει στην πράξη είναι αυτά να αυξάνονται και να πληθαίνονται με κάθε διαδοχικό release. Oι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης και εναλλαγής, που προωθεί το app driven μοντέλο ανάπτυξης λογισμικού, μπορούν να δουλέψουν επαρκώς σε μικρής έως μεσαίας κλίμακας εφαρμογές. Όταν έχουμε να κάνουμε με μεγάλης κλίμακας συστήματα, τότε οι ρυθμοί ανάπτυξης θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις δυνατότητες της ομάδος που τα αναπτύσσει να αποδώσει αποτέλεσμα καλύτερο από την προηγούμενη έκδοση, όσο και αν αυτό χρειαστεί.

 

Στον τομέα του hardware, η Apple συνήθως έχει περίσσεια ισχύος στις συσκεύες της. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι, σε γενικό βαθμό, οι συσκεύες της είναι underpowered τη στιγμή της διάθεσής τους. Όμως, το software έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο πολυπλοκότητας που η ισορροπία παραμένει λεπτή. Πρακτικά, τα προβλήματα ξεκινούν με τα επόμενα releases του ΟS και αν και αυτό είναι μια μορφή planned obsolescence, συγκεκριμένες εμμονές της Apple είναι που καθιστούν σε περιπτώσεις προβληματικές τις πανίσχυρες συσκευές της εταιρείας.

Σε γενικές γραμμές με κάλυψε ο κος. Για μία ακόμα φορά.

 

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Ναι, ειδικά εγώ χρειάζομαι και τους πυρήνες και την ραμ και το s pen γι αυτό και αγόρασα Note. Και όχι δεν κάνει την ίδια δουλειά.

 

Ευτυχώς , να προσθέσω !

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Αν μου επιτρέπεις, σε MBP mid 2012 δεν έχω κάποιο θέμα με διαχείριση μνήμης, ενώ σε Mavericks είχα. Από την άλλη το θέμα με το WiFi είναι τραγικό.

 

εδω MacBook Pro (15-inch, Mid 2010) πω με το WiFi πολυ τραγικο! τωρα σχετικα εφτιαξε εμενα με update! δουλευει καλα...

 

edit..

και λεμε για 2500+ ευρω laptop με cpu i7, 8GB Mem, SSD HD, κλπ!

Edited by tp!
Link to comment
Share on other sites

H συζήτηση για τη σύγκριση windows vs mac νομίζω ότι τελειώνει όταν φτάνουμε στο θέμα τιμή!

Οταν θές 2000+ ευρώ για mac τη στιγμή που για pc με 600-700 είσαι υπερκαλυμμένος, τι άλλο να συζητήσει κανείς.

 

Τώρα όσον αφορά στα iphones, τα πράγματα είναι χιλοειπωμένα! Χαίρομαι όμως που όλο και περισσότερος κόσμος αρχίζει να αντιλαμβάνεται τη "φόλα" με τα εν λόγω κινητά. Η αρχή έχει γίνει με τη Samsung. Πιστεύω ότι σύντομα θα αρχίσει και η κατρακύλα

της apple.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το "it just works" ποτέ δεν ίσχυε. Μια χαρά bugs είχε το OSX και μια χαρά κολλάει. Προφανώς το περιορισμένο hardware τους δίνει μεγάλο πλεονέκτημα αλλά μέχρι εκεί.

Απλά το τμήμα marketing της apple είναι με διαφορά το καλύτερο της εταιρίας και έχει καταφέρει να δημιουργήσει αυτή την ψευδαίσθηση. ;)

Link to comment
Share on other sites

σαν απλός χρήστης ενός ipad mini , μετά τις γελοιότητες με την 8 έκδοση , το τραγικό wifi κλπ , δεν έχω παρά να προσυπογράψω το κείμενο . Δεν ξέρω αν είναι θέμα hardware , software , βουντού , ματιάσματος κλπ , αλλά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος . Κιαν το μηχανάκι δεν σήκωνε την έκδοση 8 , μην την δίνεις ρε φίλε , είναι τιμιότερο και για σένα και για τον πελάτη σου .

Από μένα πάντως apple τέλος .

ευχαριστώ

1.Ote Vdsl 30/2.5 , draytek vdsl router on a Lan with a supermicro server with 7 clients (Nokia 920 -640 , includet).

2.Ipad mini

3. Lenovo Thinkpad Egde

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσότεροι με ξέρετε αφού είμαι σε android σχεδόν 4 χρόνια μέχρι που είπα να δοκιμάσω φέτος το 6plus. Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ έως απόλυτα ικανοποιημένος αφού προσφέρει καλό hw (κάμερα, οθόνη, ποιότητα συσκευής), υψηλότατες επιδόσεις της μπαταρίας (είναι η μόνη συσκευή που κάνω καθημερινά αγώνα να πέσει κάτω από 50% το βράδυ για να φορτίσω, κάνω την ίδια χρήση με όλες τις συσκευές πάνω κάτω καθημερινά οπότε έχω ένα γνώμονα σύγκρισης) και ένα λειτουργικό απόλαυση αφού όλα είναι καλοσχεδιασμένα, προσεγμένο στην σχεδίαση μέχρι την τελυταία λεπτομέρεια κτλ. Φυσικά έχει ελλείψεις (μνήμη ram μόλις 1GB!, έλειψη file explorer κτλ) αλλά στο δια ταύτα όλα γίνονται απλά και εύκολα και δεν σε απασχολεί κάποια δυσλειτουργία.. επίσης οι εφαρμογές είναι απόλυτα λειτουργικές και σωστά σχεδιασμένες (δεν ξέρω αν είναι θέμα app devs ή λειτουργικού ή applestore, στην τελική δεν με ενδιαφέρει)... Ξέρω ότι πολλά παιδιά απαιτούν κάποιες χρήσεις (πενάκι, πολλαπλές οθόνες κτλ) αλλά η δική μου άποψη είναι ότι ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ τις τελευταίες συσκευές μάλλον ικανοποιημένος θα μείνει και σε καμία περίπτωση δεν θα έρθει αντιμέτωπος που προβλήματα που αναφέρονται στο άρθρο.. στο οποίο πάλι άρθρο διαβάζω μια γενικότητα και όχι κάτι συγκεκριμένο όσον αφορά σε προβλήματα...
Link to comment
Share on other sites

H συζήτηση για τη σύγκριση windows vs mac νομίζω ότι τελειώνει όταν φτάνουμε στο θέμα τιμή!

Οταν θές 2000+ ευρώ για mac τη στιγμή που για pc με 600-700 είσαι υπερκαλυμμένος, τι άλλο να συζητήσει κανείς. .

 

δεν ισχυει αυτο που λες. δεν θα εξετασω τιμες σε desktop, γιατι η apple δεν εχει αρκετες προτασεις ή ειναι τελειως διαφορετικης φιλοσοφιας απο τα pc (βλεπε mac mini, mac pro, imac). σε laptop ομως οι τιμες ειναι συγκρισιμες, για να μη σου πω οτι καποια macbook ειναι και πιο φτηνα απο αντιστοιχα win laptops. ειναι τα high-end dell ή asus πολυ πιο φτηνα απο τα high-end macbook pro? ουτε καν πλεον. σε καποιες περιπτωσεις ειναι κι ακριβοτερα.. εχουν καβαλησει το καλαμι κι οι κατασκευαστες στα windows.

Edited by relentlessgeo
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ SONY ΚΑΙ SAMSUNG.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...