Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Ευρώπαϊκη αποθηκη: http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_230567.html?wid=3

Ελλαδα: http://www.skroutz.gr/s/8311334/Ulefone-Power-16GB.html?from=catspan&keyphrase=ulefone+power

Και πολλά άλλα. Η κοροιδία του υψηλοτερου κόστους λογο εξόδων δεν στέκει οταν η διαφορά ειναι 50%. Αν ηταν 15% θα το δεχόμουν. Ολα τα αλλα ειναι παραμυθάκια που πλεον δεν περνανε.

Μην ξεχνάμε ότι από ευρωπαϊκές αποθήκες είναι φθηνότερα γιατί ουσιαστικά το προϊόν δεν έχει φορολογηθεί στο τελωνείο. Και το σκρουτζομαγαζο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον κινέζο όταν το προϊόν παράγεται στην Κίνα, έχει να πληρώσει τελωνεία κλπ. Είναι δύσκολο νομίζω κάποιος που κάνει παραεισαγωγη να χτυπήσει τιμή Κίνας. Μπορεί να προσφέρει άλλες υπηρεσίες όμως οπως εγγύηση.

Βέβαια, εξαρτάται και για τι εταιρίες μιλάμε. Πχ η Huawei όπου εισάγονται επίσημα τα κινητά, πουλά τα κινητά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη φθηνότερα από Κίνα σε πολλές περιπτώσεις.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

στο παραδειγμα του φιλου που εβαλε το ulefone, βλεπουμε οτι το 1ο μαγαζι το πουλαει 200€ και το τελευταιο 320€.....

αυτο ειναι η κοροιδια που δεν αντεχει ο καθενας μας, γιαυτο κ ψωνιζουμε απο κινα..

οποτε εκανα κ το ερωτημα πριν.. περα απο το φπα (ουτως η αλλως σε καθε χωρα ειναι διαφορετικο) , τα υπολοιπα εξοδα (εκτελωνισμου) που καλουμαστε να πληρωσουμε, σε ολες τις ευρωπαικες χωρες λογικα θα επρπε να ειναι ιδια? η οχι?? γτ μου φαινεται μονο εδω ελλαδα βαρανε καπελα (κρατος και επιχειρησεις) !!

Edited by varitimos84

Τοσες Ελληνικες επιχειρησεις πηγαν στη Βουλγαρια, ε να πανε στη βουλγαρια και οι ευρωπαικες αποθηκες τους :lol:

Ας πάνε όπου θέλουν, αρκεί να παραλαμβάνουμε γρήγορα ;)

Στα untracked δεματα εχετε ακουσει ποτε για τελωνειο η εκτελωνισμο δεματος;

Ναι, τις τελευταίες μέρες ακόμα και για μικρό ποσά όπως 1€ έχει έξοδα εκτελωνισμου περίπου 3€.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Το τελευταίο δέμα που πήρα, αξίας 10€,έφτασε την 1η Νοεμβρίου και δεν πλήρωσα τίποτα.Τώρα περιμένω ένα υγρόμετρο-θερμόμετρο, αξίας 26€ που θα έλθει σε καμιά δεκαριά μέρες οπότε θα γράψω αναλόγως.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Τα προϊόντα από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες είναι προφανώς φορολογημένα και έχουν περάσει τελωνείο της εκάστοτε χώρας. Δεν εχουν παρανομα μαγαζια που τα διαφημιζουν. Ο λογος που τα πληρωνουμε λιγο ακριβοτερα ειναι τα εξοδα αποθηκευσης, ο ΦΠΑ των χωρων που γινεται η εξαγωγη κτλ. Απλα απο οσο εχω δει δεν εχουν μεγαλη ποικιλια συσκευων. Τον χειροτερο ειναι οτι και θηκες κινητων των 90 λεπτων θα τις πληρωνουμε 5 ευρω.

Πολύ απλά πρέπει κάποιος που πήρε από ελληνικό vickmall να πει αν του έκοψαν απόδειξη

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Διαγράφηκαν off topic ποστ. Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας εδώ, please. :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Πολύ απλά πρέπει κάποιος που πήρε από ελληνικό vickmall να πει αν του έκοψαν απόδειξη

3 φορες αγορες απο vickmall ελληνικο .Καμια αποδειξη,ουτε καν ονομα αποστολεα δεν εχουν ουτε και διευθυνση απο που ερχεται το δεμα.το μονο που φαινεται ειναι οτι καποιος το στελνει

απο Θεσσαλονικη.Μη το κουραζομαι τσαμπα το θεμα...

Αν ηταν νομιμα ολα και διευθυνση θα ειχαν και αποδειξη με φπα θα υπηρχε

Παιδιά καλησπέρα,

για δέμα που ενδεχομένως μπει τελωνείο από εξωτερικό με αναγραφόμενη < 150 και φθάσει στα ΕΛΤΑ της περιοχής σου πληρώνεις τον ΦΠΑ:

α) στην αξία που ορίζουν αυτοί;

β) στην αξία του τιμολογίου που θα προσκομίσεις;

γ) στην αναγραφόμενη τιμή;

Ξέρει κανείς;

Εάν το δέμα, που διακινείται με ταχυδρομείο, σταματήσει στο τελωνείο, ο τελωνειακός υπολογίζει τον ΦΠΑ κλπ με βάση την αξία που βρίσκει στο διαδίκτυο (όπως και εμείς άλλωστε) και δεν καλεί τον παραλήπτη για αποδεικτικά στοιχεία, όπως γίνεται με τις εταιρείες courier.

Πάντως, με τα τελευταία περιστατικά, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτε.

Edited by makap

Και αν ειναι μεταχειρισμενο χωρις κουτι;;;; Και αν ειναι συσκευη με πολλες διαβαθμισεις και αρα κοστη π.χ. drone 3τιας που εχει αποσυρθει κιολας απο την αγορα η retail value;;;; Παραξενα πραγματα

Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, αυτή είναι η διαδικασία.

δηλαδή αν κάποιος στείλει το κινητό Κίνα για επισκευή, υπάρχει περίπτωση να πληρώσει τελωνείο στην επιστροφή? με ποια λογική?

Παιδιά, εγώ την προηγούμενη βδομάδα παρέλαβα μια θήκη αξίας 4,5€ και ένα καπάκι αξίας 0.80€ και δεν πλήρωσα τίποτα επιπλέον. Αλλά περίμενα και ένα tempered glass αξίας 1.5€, λέτε να το σταμάτησαν τελωνείο και να πληρώσω παραπάνω;
Θάνος :)

Παιδιά, εγώ την προηγούμενη βδομάδα παρέλαβα μια θήκη αξίας 4,5€ και ένα καπάκι αξίας 0.80€ και δεν πλήρωσα τίποτα επιπλέον. Αλλά περίμενα και ένα tempered glass αξίας 1.5€, λέτε να το σταμάτησαν τελωνείο και να πληρώσω παραπάνω;

Ε δεν νομίζω. Αμα πραγματικά το περάσουν τότε δεν έχουν θεό μέσα τους :p

See you on another ROM :ninja:

δηλαδή αν κάποιος στείλει το κινητό Κίνα για επισκευή, υπάρχει περίπτωση να πληρώσει τελωνείο στην επιστροφή? με ποια λογική?

Έχει συμβεί αυτό, με ρολόι που στάθηκε για επισκευή, στην Ελβετία νομίζω, και στην επιστροφή ζήτησαν ΦΠΑ κλπ

Έχει συμβεί αυτό, με ρολόι που στάθηκε για επισκευή, στην Ελβετία νομίζω, και στην επιστροφή ζήτησαν ΦΠΑ κλπ

αντε και γίνεται αυτό, μπορείς να βρεις το δίκιο σου? γιατί δεν μου φαίνεται και πολύ νόμιμο αυτό.

αντε και γίνεται αυτό, μπορείς να βρεις το δίκιο σου? γιατί δεν μου φαίνεται και πολύ νόμιμο αυτό.

Για τον τελωνειακό ήταν νόμιμο αφού δεν είχε κρατήσει ο ιδιοκτήτης παραστατικά αποστολής.

Στο eBay χρεώνουν Import charges . Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει νόμιμα η εισαγωγή ,και δεν υπάρχει περίπτωση να μας χρεώσουν κάτι στο τελωνείο;

Δεν θα σε χρεώσουν αν δεν ακολουθήσουν τις εντολές που λένε την τελευταία εβδομάδα.

1d91e6dc2f.png

Φιλε το δεμα σου περασε και εκλεισε απο αεροδρομειο σημερα δεν εχει μπει τελωνειο μην ανυσηχεις!!!

Παντως νομιζω το θεμα ορισμενοι το εχετε παραφουσκωσει μου φαινεται.....τελοσπαντων θα δειξει!!!

Edited by akis44
[sIGPIC][/sIGPIC]