Jump to content

Nova 4G

paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η Κρήτη σχεδόν καλύφθηκε ολόκληρη σε 3g/4g και έβαλαν πόδι και στην Θράκη ξεκινώντας με την Κομοτηνή. Η Σάμος από παλαιό 3g πέρασε στο νέο και Ηραίο - Πυθαγόρειο έχει 4g. Όποιος έχει ενημέρωση απλά το ανεβάζει.

Και ένα link με τους πληθυσμούς ανά νομό της Ελλάδος. Έτσι για να μην λέμε ότι θέλουμε. Δεν αναβαθμίζει με μόνο κριτήριο τον πληθυσμό.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CF%8E%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82_%CE%B1%CE%BD%CE%AC_%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%BC%CF%8C

Παρακάτω ο συγκριτικός χάρτης.

http://i64.tinypic.com/2hn14l2.jpg

Edited by cmvr

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Οοοο την κατάσταση στην βόρεια Ελλαδα είναι χειρότερη αποτι νόμιζα... Ακόμα και σε 3g...

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Πες τα,εχει κατι τρυπες...

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Ο χαρτης ειναι απατη. Πχ Ναξο την εχει ολη με 4G. Ουτε καταδιανοια δεν ισχυει, μεσα στη πολη μονο εχει κ οχι παλι σε ολη τη πολη, σε ανοιχτα σημεια, προφανως εχει βαλει μικρο μηχανηματακι χωρις ιδιαιτερη δυναμη η μονο σε ενα σημειο. Τωρα απο Η+ και αυτο ψιλοερημο κ καμενο ειναι. Βεβαια να αναφερω οτι μεχρι πριν ενα χρονο ακριβως στο νησι ειχε μονο Ε.
ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!!!

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη έχω να πω εγώ.:rolleyes:

Επειδή ο mixtri έχει μια ανεξήγητη ( ;; ) παθολογική αγάπη για τη wind αναγκάζεται να δημιουργεί φανταστικούς εχθρούς και να βάζει ταμπέλες "wind haters" σε άλλους ανθρώπους.

Μια ιστορική αναδρομή. Στην αρχή έφταιγε ότι το δίκτυο δεν είχε αναβαθμιστεί ακόμα και σερνόμασταν. Μετά που αναβαθμίστηκε (ο θεός να την κάνει αναβάθμιση) έφταιγε ο πολύς ο κόσμος στο σημείο που κάναμε το test. Μετά που τέλειωσε και αυτό το παραμύθι όταν ποσταρίστηκαν αποτελέσματα στις 3 η ώρα τα ξημερώματα πιάσαμε άλλο τροπάρι. Το ότι δεν έχουν τα κινητά μας την 800άρα μπάντα. Στη συνέχεια ξέφτισε και αυτό το παραμύθι και μας ελεγε ότι φταίνε οι συσκευές μας. Τώρα πριν 3-4 ποστς μας ξεφούρνισε ότι το configuration του δικτύου μπορεί να μη λειτουργεί καλά με τα μπρίκια των 500 ευρώ που έχουμε. Ξεχνώντας βολικά βέβαια πως αυτά τα μπρίκια πωλούνται παγκοσμίως και δεν έχει αναφερθεί το παραμικρό ΠΡΟΒΛΗΜΑ (που να εμφανίζει μια μαζικότητα ή/και περιοδικότητα) σε θέμα λήψης, ταχυτήτων κλπ. επαναλαμβάνω ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Μάλλον η wind θα φτιάχνει τόσο πολύπλοκο δίκτυο με τέτοια παραμετροποίηση που οι peasant συσκευές μας δουλεύουν ΣΦΑΙΡΑ μόνο με cosmote/voda και άλλες καμια 200αριά παροχους ανα τον κόσμο αλλά ΟΧΙ με τη wind hellas. :lol::lol::lol:

Και στο τέλος που φτάσαμε; Να μας κατηγορήσει ότι μασκαρευουμε τα αποτελέσματα. Δλδ πως το κάνουμε αυτό; Κατεβάζουμε κανα torrent με τη σύνδεση και παράλληλα τρέχουμε το speedtest για να βγάλει χαμηλότερα αποτελέσματα; Αν είναι δυνατόν. Μας είπε τσίπηδες, μας είπε άσχετους και τώρα μας λέει και ψεύτες.

Τα αποτελέσματα που έχω ποστάρει εγώ (και είμαι σίγουρος και όλα τα άλλα παιδιά) είναι 100% legit. Και μάλιστα είναι αποτελέσματα 3-4 συνεχόμενων μετρήσεων για να αποφύγουμε τη πιθανότητα στιγμιαίας δυσλειτουργίας του δικτύου ή του κινητού.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

υγ: over and out από μένα. δεν πρόκειται να συνεχίσω άλλο αυτήν την παρωδία. απλά θα συνεχίσω να ποστάρω και να σχολιάζω τα κατά τόπους speedtests που κάνω.

Ο καθένας όπως αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Βλέπουμε και κρίνουμε.

Δεν αρνούμαι ότι πιστεύω ότι κάποιοι στο forum δεν έχουν ιδέα από πρωτόκολλα και κινητή τηλεφωνία (δε λες κάτι ψέμματα ) αλλά είναι λογικό μιας και δεν είμαστε σε τεχνικό forum.

Να τελειώσει αυτή η παρωδία με τα speed test μπας και συζητήσουμε κάτι πιο ουσιώδες (handover, κατανάλωση μπαταρίας, streaming quality, κάλυψη). Όλοι οι Downloaders το LTE περιμένουμε :)

Τα τερματικά δεν είναι εργαλεία μετρήσεων. Τα εργαλεία μετρήσεων κοστίζουν περίπου 25 με 30 χιλιάρικα και έχουν καλιμπραριστει. Δε μπορώ να το πω πιο απλά. Δεν λέω κάτι εξωγήινο.

Τα ίδια λέω και για Vodafone και για Cosmote. Αυτά που λέω δεν έχουν καμία σχέση με κανένα δίκτυο. Δεν είπα πως η Wind έχει κανένα super network.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Οοοο την κατάσταση στην βόρεια Ελλαδα είναι χειρότερη αποτι νόμιζα... Ακόμα και σε 3g...

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Πες τα,εχει κατι τρυπες...

Παιδιά τα έχω πει πολλές φορές. Το θέμα ειναι ότι έβαλαν πόδι στην Θράκη που σημαίνει ότι άρχισαν να δουλεύουν. Στην επίσημη επιστολή μου η wind ξεκινάει τον Ιούνιο την αναβάθμιση εκεί η οποία θα τελειώσει μέσα στο 2017. Πάντως πριν λίγες ήμερες που ήμουν σε ταξίδι αστραπή (ανατολική Μακεδονία και Θράκη) σε πελάτες όπως είχα γράψει δεν είχα δει 4g στην Κομοτηνή. είναι πολύ πρόσφατο το όλο θέμα.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Ο χαρτης ειναι απατη. Πχ Ναξο την εχει ολη με 4G. Ουτε καταδιανοια δεν ισχυει, μεσα στη πολη μονο εχει κ οχι παλι σε ολη τη πολη, σε ανοιχτα σημεια, προφανως εχει βαλει μικρο μηχανηματακι χωρις ιδιαιτερη δυναμη η μονο σε ενα σημειο. Τωρα απο Η+ και αυτο ψιλοερημο κ καμενο ειναι. Βεβαια να αναφερω οτι μεχρι πριν ενα χρονο ακριβως στο νησι ειχε μονο Ε.

Ακριβώς έτσι(κάθε λέξη των τελευταίων 2 προτάσεών σου) και στην Τήνο που ήμουν για μια βδομάδα το Πάσχα.

Τα τερματικά δεν είναι εργαλεία μετρήσεων. Τα εργαλεία μετρήσεων κοστίζουν περίπου 25 με 30 χιλιάρικα και έχουν καλιμπραριστει. Δε μπορώ να το πω πιο απλά. Δεν λέω κάτι εξωγήινο.

Τα ίδια λέω και για Vodafone και για Cosmote. Αυτά που λέω δεν έχουν καμία σχέση με κανένα δίκτυο. Δεν είπα πως η Wind έχει κανένα super network.

Μια ερώτηση χωρίς καμία πρόθεση αντιπαράθεσης. Το δίκτυο σε ποιον απευθύνεται; Σε χρήστες τερματικών ή των εργαλείων που αναφέρεις που κοστίζουν 25 με 30 χιλιάρικα; Μου δίνεις την εντύπωση από τα λεγόμενά σου, πως μέσα από τις γνώσεις και και τις πληροφορίες που έχεις, έχεις σχηματίσει την άποψη ότι η Wind φτιάχνει ένα δίκτυο που μπορεί να μην έχει στόχο την απόλυτη ταχύτητα, αλλά κάτι σύγχρονο και ποιοτικό που δεν θα μπουκώνει, θα έχει μια αξιοπρεπή ταχύτητα, θα βοηθάει τις συσκευές στην κατανάλωση κλπ. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με σε παρακαλώ. Από εκεί και πέρα, έχω την άποψη ότι απορρίπτεις κάθε εμπειρία που έχουμε αρκετοί από διάφορα σημεία που δεν είναι έτσι ακόμα. Τονίζω το ακόμα.

Παιδιά τα έχω πει πολλές φορές. Το θέμα ειναι ότι έβαλαν πόδι στην Θράκη που σημαίνει ότι άρχισαν να δουλεύουν. Στην επίσημη επιστολή μου η wind ξεκινάει τον Ιούνιο την αναβάθμιση εκεί η οποία θα τελειώσει μέσα στο 2017. Πάντως πριν λίγες ήμερες που ήμουν σε ταξίδι αστραπή (ανατολική Μακεδονία και Θράκη) σε πελάτες όπως είχα γράψει δεν είχα δει 4g στην Κομοτηνή. είναι πολύ πρόσφατο το όλο θέμα.

Λάρισα, Κιλκίς και ΒΔ Θεσσαλονίκη βλέπω χωρικές μειώσεις ή με γελάν τα μάτια μου;

Ή πρόκειται περί αυτού (για τις 3 αυτές περιοχές):

Και δεν είχαν ούτε στους προηγούμενους χάρτες την "αλήθεια", που προσεγγίστηκε με τους νέους χάρτες;

Δεν σε γελούν τα μάτια σου. Όντως στα σημεία που αναφέρεις ο παλιότερος χάρτης είχε περισσότερο μπλε και τώρα το βγάλανε.

Καλό αυτό πάντως. Να αρχίσει λίγο ο χάρτης να απεικονίζει και την πραγματική κατάσταση.

Μια ερώτηση χωρίς καμία πρόθεση αντιπαράθεσης. Το δίκτυο σε ποιον απευθύνεται; Σε χρήστες τερματικών ή των εργαλείων που αναφέρεις που κοστίζουν 25 με 30 χιλιάρικα; Μου δίνεις την εντύπωση από τα λεγόμενά σου, πως μέσα από τις γνώσεις και και τις πληροφορίες που έχεις, έχεις σχηματίσει την άποψη ότι η Wind φτιάχνει ένα δίκτυο που μπορεί να μην έχει στόχο την απόλυτη ταχύτητα, αλλά κάτι σύγχρονο και ποιοτικό που δεν θα μπουκώνει, θα έχει μια αξιοπρεπή ταχύτητα, θα βοηθάει τις συσκευές στην κατανάλωση κλπ. Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με σε παρακαλώ. Από εκεί και πέρα, έχω την άποψη ότι απορρίπτεις κάθε εμπειρία που έχουμε αρκετοί από διάφορα σημεία που δεν είναι έτσι ακόμα. Τονίζω το ακόμα.

Άλλο χρήση φίλε Μαρκο άλλο benchmark. Στα τερματικά το δίκτυο βάζει QoS rules. Ένα δίκτυο χωρίς QoS rules θεωρητικά και πρακτικά δε παίζει ή εμφανίζει πολλές διακυμάνσεις επίδοσης (σπαστικό και για τον πάροχο και για το χρήστη). Όταν κάνεις λοιπόν το speedtest από την εφαρμογή σου το δίκτυο σε κατατάσει σε κάποιο QoS level και βλέπεις το αποτέλεσμα που βλέπεις. Αυτό είναι και το peak rate. Αυτό όμως δεν ανταποκρίνεται ούτε στη χωρητικότητα του δικτύου, ούτε στις επιδόσεις του. Το κανάλι είναι μοιραζόμενο ;)

Τώρα από ό,τι είδα το καλοκαίρι (ρε παιδιά συγχωρείστε με αλλά ένα μήνα διακοπές ήμουνα, δεν κρατούσα και το TEMS στο χέρι) το δίκτυο είναι αρκετά καλό. Δεν είναι σούπερ (έχει αρκετές διακυμάνσεις, θέλει αρκετό calibration, αρκετή ρύθμιση). Αλλά επειδή ακριβώς είναι brand new έχει αρκετές ρυθμίσεις (πολύ καλό power control, beamforming κτλ) αποδίδει πολύ καλά. Προφανώς υπάρχουν περιοχές με χαμηλές ταχύτητες (πραγματικά ΧΑΜΗΛΕΣ, δε μιλάω καν για peak rate) και χωρητικότητα αλλά δεν είναι ο κανόνας.

Ένα δίκτυο κρίνεται από τη σταθερότητά του και όχι από τα peaks. Δεν είμαστε αριθμολάγνοι. Αν σας δίνει όλη την ημέρα σταθερά 10Mbit μιλάμε για ένα καλό ΚΡΙ. Αν σου δίνει όμως τη μέρα 4mbit και το βράδυ 100 θέλει "δουλειά".

Δεν απορρίπτω καμία εμπειρία. Το speedtest.net δεν είναι εμπειρία. Αν μου πείτε για παράδειγμα "δε μπορώ να κάνω ένα VOIP, συνεχόμενες διακοπές" ή η μπαταρία μας τελειώνει σε 20 λεπτά χρήσης, αυτά μάλιστα, δείχνουν προβλήματα. :X

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα 70αρια θα τα "χτυπάνε" οι άλλες από 2600 συχνότητα. Η WIND έχει ακόμα ελάχιστες τέτοιες, όμως ο mixtri είχε πει ότι η WIND έχει ήδη παραγγείλει μηχανήματα που παίζουν σε αυτή τη συχνότητα, οπότε σε λίγο καιρό θα βλέπουμε κι εμείς πιο μεγάλες ταχύτητες (και θα κλαιμε τα ΜΒ από τα speedtests). ;)

Sorry, αλλά τα 70άρια προσωπικά τα πετυχαίνω και με 800άρα συχνότητα, αν δεις στο θέμα άλλου δικτύου που γράφω.

Βέβαια, η ταχύτητα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, οπότε, προσωπικά με μία μέση ταχύτητα 15-20 mbps και ισορροπημένη κάλυψη πιστεύω ότι κάνεις άνετα τη δουλειά σου ανετότατα σε τελική ανάλυση.

Καταλαβαίνω όλα αυτά που λες. Μου δίνεις την εντύπωση ότι το βλέπεις και το κρίνεις από εντελώς διαφορετική σκοπιά. Όχι δηλαδή του χρήστη που θα χρησιμοποιήσει περιστασιακά το κινητό του όταν είναι έξω, αλλά του ανθρώπου που θα το χρησιμοποιήσει για άλλη χρήση, ίσως πιο επαγγελματική, και χρειάζεται μια σύνδεση σαν "υποκατάστατο" μιας σταθερής γραμμής. Δεν απορρίπτω τα όσα τεχνικά γράφεις, απλά έχω την ένσταση για το speedtest. Ακόμα και να μην σου κάνει για να δεις τα χαρακτηριστικά που περιμένεις, και ακόμη αν σου δείχνει ένα αποτέλεσμα βασιζόμενο στην κατάσταση που βρίσκεται το δίκτυο εκείνη την στιγμή, και είναι και θέμα του που θα σε ρίξει, και σου δείχνει ένα peak όπως λες. Αν έχεις αρκετά gb να χαλάσεις, και δεν βασίζεσαι σε μια δοκιμή αλλά αρκετές επαναλαμβανόμενες, δεν βοηθάει λίγο παραπάνω; Αν δεν σου αρέσει να το λες benchmark, να το δεχτώ, και το μόνο που λέω είναι πως όταν σου βγάζει (πολύ)χαμηλά αποτελέσματα το συγκεκριμένο test για 4G, η εμπειρία χρήσης είναι στις περισσότερες περιπτώσεις υποδεέστερη από την αντίστοιχη που έχεις όταν πιάνεις καλά(είτε από το ίδιο, είτε από άλλο δίκτυο, γενικά μιλάω). Κάτι που εκτός από το speedtest φαίνεται, έστω και μπακάλικα, από το επίπεδο του σήματος που σου δείχνει η συσκευή σου.

Sent from my XT1562

Λάρισα, Κιλκίς και ΒΔ Θεσσαλονίκη βλέπω χωρικές μειώσεις ή με γελάν τα μάτια μου;

Ή πρόκειται περί αυτού (για τις 3 αυτές περιοχές):

Και δεν είχαν ούτε στους προηγούμενους χάρτες την "αλήθεια", που προσεγγίστηκε με τους νέους χάρτες;

Δε ξερω, τι να σου πω. Οπως γραφω και παραπανω μεχρι πριν ενα χρονο ακριβως στο νησι ειχαν μονο Ε οποτε ολο αυτο που εχουν φετος αναβαθμιση λεγεται, ασχετα αν ειναι αναβαθμιση του πισινου, παντως αναβαθμιση λεγεται.

ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!!!

Μόλις μίλησα με Κομοτηνή..δεν έχουν δει τίποτα δυο γνωστοι.Ο αδερφός μου Επίσης ήταν συνορα είχε περιαγωγή..Αύριο θα μιλήσω και με συναδερφους

Σρην Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη να δούμε τι λέει το δίκτυο.Νέα Αγχίαλο Θεσσαλονίκης και σε ένα χωριό δίπλα στον Λαγκαδά πάντως 4G δεν έπαιζε Μέχρι την περασμένη Τρίτη που είχα πάει.Πέμπτη θα κινηθώ Θεσσαλονίκη.ωρα να βγάλω το oppo και την κάρτα..παίζει να βρω και ενα Huawei 8mate.για να δούμε το δίκτυο..θα αφήσω την πράσινη στο κινέζικο της πλακας

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Sorry, αλλά τα 70άρια προσωπικά τα πετυχαίνω και με 800άρα συχνότητα, αν δεις στο θέμα άλλου δικτύου που γράφω.

Βέβαια, η ταχύτητα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, οπότε, προσωπικά με μία μέση ταχύτητα 15-20 mbps και ισορροπημένη κάλυψη πιστεύω ότι κάνεις άνετα τη δουλειά σου ανετότατα σε τελική ανάλυση.

Και με ενα καλο 3G (H+) , της ταξης των 15 mbps , κανεις ΠΟΛΥ ανετα την δουλεια σου . Εξαρταται τι ζηταει ο καθενας . Αλλοι θελουνε 4G+ , και 150 και 300 mbps .

Οπου βολευεται ο καθενας στην ζωη αυτη , αλλωστε ;)

Και με ενα καλο 3G (H+) , της ταξης των 15 mbps , κανεις ΠΟΛΥ ανετα την δουλεια σου . Εξαρταται τι ζηταει ο καθενας . Αλλοι θελουνε 4G+ , και 150 και 300 mbps .

Οπου βολευεται ο καθενας στην ζωη αυτη , αλλωστε ;)

Προσωπικά αν μπορώ να κάνω streaming 4K είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Είναι η μέγιστη απαίτηση που έχω. Μπορεί να είμαι χρήστης χαμηλών απαιτήσεων :p

Στην Κομοτηνή το δίκτυο ήταν ΤΡΑΓΙΚΟ. Καλά έκανε και άρχισε από εκεί, άποψή μου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Βεβαίως.και άλλος θέλει να μιλάει μονο..Ο πατέρας μου δεν ξέρει καν ότι το δίκτυο δίνει ίντερνετ..

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160517/afe40e8abf65a48df226469313c43db5.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160517/38130a5064d3506940120880cc1b3d0c.jpgη κεραία βρίσκεται εκεί που κάνει γωνιά το έδαφος και πίσω απο το εικονίδιο Θέσεις Και εγώ βρίσκομαι μέσα στα βουνά. Με πολύ δύσκολο ανάγλυφο στην σημερινη και εχθες βρίσκομαι στο ποδοχωρι πίσω απο το σημείο που βρίσκομαι τώρα..και όλα αυτά με μια κινέζια των 130€.η αλλες δυο απουσιάζουν g μονο με την wind να είναι απούσα παρότι Ε χουν γίνει άπειρα τηλέφωνα και παράπονα μιας και25 άτομα κατέχουμε επαγγελματικό της wind

Edited by dimgeo

Φιλικά Γιώργος

Εταιρικό από δημόσια υπηρεσία είναι ή ιδιώτης; :ninja: Συνήθως μπαίνει micro σε τέτοιες περιπτώσεις αν υπάρχει πρόβλημα με άδεια.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δημόσιο του στρατου..το δίκτυο είναι του τσιρκαρταραυου οτε..Είναι βουνό με χαράδρες και να θα φέρουμε αναμεταδότη να θα σας καλύψουμε..τόσα χρόνια όμως πιάνει Μέχρι την είσοδο με πολυ ζορι...Φυσικά κοντά κεραία δεν έχει καμια

Φιλικά Γιώργος

Χθες το απόγευμα κοντά στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό (δεν άφησα τα speedtests να τελειώσουν, οπότε δεν έχω φωτογραφικό υλικό).

WIND 4G από 1800 και φουλ σήμα με 7-8 Mbps ταχύτητα και για κάποια λεπτά, αφού το δίκτυο είχε πολλή κίνηση από 1800, το κινητό με είχε γυρίσει σε μία 800αρα με 2 σκάλες σήμα που έπιανε 3 Mbps... :down: Αλλά θα μου πείτε, στην περιοχή που μένουν κυρίως πλούσιοι, δε θα έχουν WIND! :lol:

Νομίζω κοντά στα 30km οπότε απο 15και άνω μαλλον..Για περισσότερα τους ειδικούς των δικτυωνε

Φιλικά Γιώργος

στην επαρχια δηλαδη τις 800αρες σε τι περιπου εμβέλεια τις δουλευςουν?

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημά σου.

Υπάρχει μια παράμετρος που λέγεται Cyclic Prefix (time guard) που επηρρεάζει την εμβέλεια. Υπάρχουν δύο τύποι συνήθως (Normal and Extended Cyclic Prefix).

Η εμβέλεια δεν έχει να κάνει με τη συχνότητα απόλυτα αλλά με το configuration. Πολύ χοντρικά αν είσαι αρκετά τυχερός μπορείς να φθάσεις την εμβέλεια του LTE στα 100ΚΜ. :D Αλλά εκεί μη περιμένεις κάτι φοβερό από ταχύτητες. Περισσότερο χρόνο θα σου παίρνει να συγχρονίσεις το κινητό με το σταθμό βάσης παρά να στέλνεις δεδομένα. Ο σύγχρονος εξοπλισμός και τα modem υποστηρίζουν Ultra-Extended CP για περιβάλλον με πολλές ανακλάσεις (θάλασσα, βουνά και λαγκάδια στα Σφακιά :p) αλλά αυτά αποτελούν πολύ συγκεκριμένα features κατά παραγγελία των provider.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Προσωπικά αν μπορώ να κάνω streaming 4K είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Είναι η μέγιστη απαίτηση που έχω. Μπορεί να είμαι χρήστης χαμηλών απαιτήσεων :p

Στην Κομοτηνή το δίκτυο ήταν ΤΡΑΓΙΚΟ. Καλά έκανε και άρχισε από εκεί, άποψή μου.

Μπραβο ρε Μιχαλη , για αυτο σε αγαπω . Lol ;) Φιλικα παντα ;) Ας εχεις και την ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ 4G+ συσκευη , μπορεις να εισαι ΟΚ και ""ευτυχισμενος""" να το πω ετσι και να κανεις πολυ ωραια την δουλεια σου και με ενα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ 3G των 10-15 mbps και ΟΧΙ με το 4G+ των 300 mbps .

Εννοειται οτι θελουμε και χρησιμοποιουμε πολλοι το 4G , το οποιο εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα σε ταχυτητες απο το 3G .

Αλλα λιγο ή πολυ , καταλαβατε ολοι τι θελω να πω παραπανω .

Καλο απογευμα σε ολους ;)

• The title was changed to Nova 4G