dimgeo Δημ. February 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2016 Δεν έχω ιδέα αν υπάρχουν repeters σε καράβια..η αν έχουν στην συγκεκριμένη διαδρομή τα σαπιοκαραβα που εχουν Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. February 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2016 Μήπως ταξιδεύεις με πλοίο που έχει repeaters cosmote? Δεν εξηγείται το 2100 να έχει καλύτερη κάλυψη απο το 900αρι. Εκτός αν και η Κοσμοτε νικάει τους νόμους της φύσης. Δε ξέρω για την περιοχή που μιλάτε αλλα πριν 4 χρόνια είχα κάνει άσκηση με το στρατό σε μια μη εμπορική γραμμή με στρατιωτικό καράβι χωρίς repeaters etc. Απο Βόλο προς Χίο. Μόλις φύγαμε απο Παγασητικό κόλπο η Κοσμοτε χάθηκε ενώ Wind Vodafone ακόμα και ανοικτά της Αλοννήσου καταμεσής του Αιγαίου είχαν τέρμα σημα και μιλούσες κανονικότατα. Είχα δικαρτο στο στρατό και smartphone και έκανα μετρήσεις σε όλη τη διαδρομή. Είχα κάποια drop call Φυσικά Αλλά ποτέ χωρίς σήμα. Μιλάω πάντα σε εξωτερικό χώρο. Σε εσωτερικό καμία. Η κοσμοτε πάει όπου έχει κόσμο. Το λέει και το όνομα χαχα. Πάτε πάνω Ευρυτανία πίσω απο τα Άγραφα και θα παρακαλατε για gsm Όχι φίλε μου δεν έχει repeater το σκάφος (ενα σαπακι είναι) και είναι αληθινά όσα περιγράφει ο φίλος. Πριν 3 ημέρες έκανα την διαδρομή. Μόνο cote. Είχα τα mifi της δουλειάς μαζί. Και η voda είχε σε κάποια σημεία 3g αλλά καμία σχέση. Μόλις μπήκαμε παράλληλα με Αττική Στην Μακρόνησο και μετά η wind είχε LTE παντού αλλά τι να το κάνεις στο 1/8 της διαδρομής. Επειδή με βλέπω για και είναι κλειστοί οι δρόμοι δεύτερη κάρτα καρτοκινητή cote και δεκαδικό για 1 gb για το ταξίδι. Και να να φανταστείς ότι για 30 πληρώνω 25 στο προσωπικό μου broadband .....Στην wind.... Πάντως όπου έχουν αναβαθμίσει σε LTE παίζει στο 30 35mbps και ας μην έχει το ca της πράσινης με διπλά γκάζια αλλά είναι χαρά σε τιμή δεδομένων. Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SUMMER_2000 Δημ. February 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2016 (edited) Πού καταληγουμε λοιπον μετα απο ΟΛΑ τα παραπανω ? Οτι ΚΑΝΕΝΑ δικτυο στην Ελλαδα ή στον πλανητη , ΔΕΝ ειναι το ΤΕΛΕΙΟ , το ΜΟΝΟ σιγουρο . Την Κυριακη 20 Δεκεμβριου του 2015 , πηγα με τον πατερα μου στην Σαμο να δουμε την αδερφη μου που δουλευει σε αυτο το πολυ ομορφο και καταπρασινο νησι . Δεν ειχα ομως καθολου χρονο να σας γραψω για τα δικτυα στο καραβι και στην Σαμο . Τα ειδα και τα 3 δικτυα και στην διαδρομη και στο νησι . 12 ωρες ταξιδι , χαλαρωσα υπερβολικα και ευχαριστηθηκα μετρησεις και δικτυα ;) Απο τον Πειραια και μεχρι το Βαθυ της Σαμου , υπηρχε (σχεδον) παντου 3G απο την Cosmote , λιγοτερο απο την Vodafone η οποια ειχε σε ΠΟΛΥ μεγαλη διαρκεια του ταξιδιου συνεχεια EDGE και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ λιγοτερη επιδοση στο 3G η Wind , η οποια επιανε δικτυο Τριτης Γενιας , μονο κοντα στα νησια στα οποια εκανε στασεις το πλοιο . Σχεδον σε ολοκληρη αυτην την διαδρομη Πειραιας- Βαθυ Σαμου , η Wind ειχε μονο " απλο" GPRS , ευτυχως ή δυστυχως . Εντυπωση μεγαλη μου εκανε , πως εκεινη την κρυα και γιορτινη (λογω εορτων) νυχτα που ξεκινησαμε απο Πειραια , η Wind , ΔΕΝ ειχε ΚΑΘΟΛΟΥ καλο ουτε απλο GSM σημα , για απλες φωνητικες κλησεις , και μαλιστα μολις 20-25 λεπτα , μετα το λιμανι του Πειραια . Σας μιλαω ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ , οπως παντα αλλωστε κανω . Λιγο αργοτερα και πιο ανοιχτα της θαλασσας , μπορουσες να κανεις φωνητικες κλησεις και data μονο με απλο GPRS . Κοντα στα νησια στα οποια εκανε στασεις το πλοιο , υπηρχε και πολυ καλο 4G απο τις Cosmote και Vodafone . Στην Σαμο τωρα , στην πρωτευουσα του νησιου , το Βαθυ , ΚΟΡΥΦΑΙΟ 4G απο την Cosmote και ΚΟΡΥΦΑΙΟ H+ απο τις Vodafone και Wind . 4G επισης ΚΟΡΥΦΑΙΟ απο την Cosmote , υπαρχει και στο Καρλοβασι , το δευτερο μερος σε πληθυσμο μετα το Βαθυ . Επισης ΠΟΛΥ μεγαλη εντυπωση μου εκανε το γεγονος , πως οταν με τον πατερα μου ξεκινησαμε απο το Καρλοβασι προς το Πυθαγοριο με το αυτοκινητο , διαδρομη περιπου 50 λεπτα σε υπεροχα δαση και με πολλες στροφες , (δειτε το χαρτη στο google maps για να καταλαβετε την διαδρομη) , η Cosmote ειχε περιπου στην μιση διαδρομη 4G και μετα αρκετα καλο H+ και H . Οχι τελειο , ομως . Χθες εκανα και μια νεα συνδεση Cosmote Any Way 20GB στα 45 ευρω το μηνα , μαζι το Mobile Broadband της Wind στα 20 GB στα 19,90 ευρω που εκανα πριν μια εβδομαδα , οπως εγραψα σε αλλο ποστ . Στην Vodafone , ΔΕΝ εχω συνδεση , χρησιμοποιω MB απο το CU . Ελπιζουμε ΟΛΟΙ στο (αμεσο και εμμεσο μελλον) , η Wind να ΤΡΕΞΕΙ και να ΠΡΟΛΑΒΕΙ τις 2 ΔΥΝΑΤΕΣ Cosmote και Vodafone , και να κερδισει το χαμενο εδαφος , διατηρωντας παντα αυτες τις πολυ καλες τιμες που εχει τωρα . ΟΛΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ . Θελω να ρωτησω τον Μιχαλη ή τον Φιλιππο απο Βολο ή οποιον αλλο φιλο γνωριζει : Τα Flying Cat που ταξιδευουν απο τον Βολο προς τις Σποραδες που παλαιοτερα ητανε κοκκινα με την Vodafone και τωρα πρασινα με την Cosmote ή τα αντιστοιχα απο τον Πειραια , εχουνε πανω κεραιες τις Vodafone ή της Cosmote , ή ειναι απλα διαφημιση των δικτυων ? Πραγματικα ΔΕΝ γνωριζω και οποιος φιλος γνωριζει , ας μου απαντησει . Οπως βλεπετε γενικα απο τα post μου εδω και καιρο , προσπαθω να μιλαω ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ για τα δικτυα και να ΜΗΝ ειμαι φανατισμενος με καποιο και αυτο (αν γινεται) , να το κανουμε ολοι (αν μπορουμε) . Ειναι ΠΟΛΥ καλυτερα , πιστεψτε με . Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ , στην ζωη αυτη που ζουμε . Και να ΜΗΝ ΓΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ , ΔΕΝ οδηγει πουθενα αυτο . Καλημερα σε ολους απο τον ομορφο Βολο ;) Edited February 25, 2016 by SUMMER_2000 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. February 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2016 Δεν νομίζω να έχουν κεραίες. Τι λογική θα είχε κάτι τέτοιο; Εννοώ, αν ήταν ένα σταθερό σημείο συνδεδεμένο με το δίκτυο, θα το καταλάβαινα να έχουν βάλει κεραία. Το πλοίο τώρα από που θα βρει σήμα να το μεταδώσει; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. February 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2016 Δεν νομίζω να έχουν κεραίες. Τι λογική θα είχε κάτι τέτοιο; Εννοώ, αν ήταν ένα σταθερό σημείο συνδεδεμένο με το δίκτυο, θα το καταλάβαινα να έχουν βάλει κεραία. Το πλοίο τώρα από που θα βρει σήμα να το μεταδώσει; Αναμεταδότες ήθελε να πει. Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. February 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2016 Δεν ξέρω πώς δουλεύουν, αλλά μήπως εννοούμε κάτι σαν ενισχυτής σήματος; Γιατί αναμεταδότες τι νόημα θα έχει να βάλουν αν στην περιοχή δεν έχει καθόλου καλό σήμα; Με τη λογική ότι ο αναμεταδότης χρησιμοποιείται για να στείλει το σήμα αλλού. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. February 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2016 (edited) Repeaters χρησιμοποιούνται στα καράβια https://en.wikipedia.org/wiki/Cellular_repeater Μη συγκρίνεται τη λήψη ενός repeater με τη λήψη της μπαζο-patch-κεραίας του κινητού σας. Δεν υπάρχει συγκρίση :lol: Και άλλη ένταση στην είσοδο/έξοδο, και άλλο κέρδος κεραίας, και άλλη ενίσχυση... Η απάντηση λοιπόν στον summer είναι ότι τα flying cats έχουν repeaters. Δε ξέρω για τρίτη γενιά, αλλά όσο ζούσα Βόλο είχαν GSM repeaters. Στη διαδρομή όμως που κάνουν καμία δεν έχει πρόβλημα. Όλες τέρμα είναι. :p :lol: Τώρα για τον Πειραιά, είχα κάνει τη διαδρομή το 2005 Αθήνα Κρήτη με ένα σάπιο πλοίο της ΑΝΕΚ (Πρέβελης; ) με ένα ταπεινό Siemens M55 και δε θυμάμαι να μην είχα σήμα κάπου... Γενικά στη θάλασσα ποτέ δεν είχα πρόβλημα με Telestet/Tim/Wind όσον αφορά το GSM. Drop Calls είχα αλλά να με αφήσει χωρίς σήμα ακόμα και ανοικτά της Κρήτης δε μου έχει τύχει. :shifty: Θεωρητικά το WCDMA δεν έχει περιορισμό στην εμβέλεια αλλά πρακτικά το power control στους σταθμούς βάσης δεν επιτρέπει σύνδεση σε μεγάλη απόσταση. Το μόνο που μπορώ να εκτιμήσω είναι η Cosmote να έχει "ξεκλειδώσει" σε συνεργασία με την Ericsson το power control restriction και να μπορείτε να συνδέεστε σε τεράστιες αποστάσεις εφόσον δεν υπάρχει κίνηση στο δίκτυο (isolated CDMA cells) ;) Και η huawei το υποστηρίζει στον εξοπλισμό της αλλά δεν συνίσταται. Μπορεί να προκληθεί μεγάλη παρεμβολή στο δίκτυο και αλυσιδωτή... (προφανώς εσείς δε το βλέπετε αυτό :p) Edited February 25, 2016 by mixtri Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. February 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2016 Για flying cat δεν γνωρίζω αλλά όταν ειχα κάνει την διαδρομή Βόλος Σκιάθος με το απλό της γραμμής (το 2014) , εαν θυμάμαι καλα η Wind είχε Edge καθώς φεύγαμε απο Βολο και όταν απομακρυνθήκαμε αρκετά τότε μονο gprs. Στην Σκιάθο έπιανε κανονικα 3G όπου κι αν πήγα. Αυτό που δεν περίμενα πάντως ήταν να δω 3G απο Wind στο χωριό μου στο βουνό, κοντά στα Φαλάσαρνα (Κρήτη) ενώ οι άλλες 2 είχαν οριακά Edge και gprs. Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. February 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2016 Για flying cat δεν γνωρίζω αλλά όταν ειχα κάνει την διαδρομή Βόλος Σκιάθος με το απλό της γραμμής (το 2014) , εαν θυμάμαι καλα η Wind είχε Edge καθώς φεύγαμε απο Βολο και όταν απομακρυνθήκαμε αρκετά τότε μονο gprs. Στην Σκιάθο έπιανε κανονικα 3G όπου κι αν πήγα. Αυτό που δεν περίμενα πάντως ήταν να δω 3G απο Wind στο χωριό μου στο βουνό, κοντά στα Φαλάσαρνα (Κρήτη) ενώ οι άλλες 2 είχαν οριακά Edge και gprs. To 2014/Jul που το είχα κάνει με απλό πλοίο είχα διαφορετική εικόνα. H+ μέχρι Τρίκερι, Η μέχρι Σκιάθο (από Εύβοια). Σκιάθο είχα Η με αρκετά χαμηλές ταχύτητες 1-2Mbps maximum :X Η Victus θα πάει εκεί σύντομα... so, let's see :) Φίλιππε, δε σημαίνει ότι επειδή σε κάποιες περιοχές πάσχει η Wind, ότι δεν έχει δυνατά σημεία. Στα λέει ένας άνθρωπος που πάει hiking από Όλυμπο μέχρι Ζαγοροχώρια... Η Wind είναι αρκετά κουλή εταιρεία σε πληροφορώ, και καλύπτει ΤΡΕΛΑ σημεία που οι άλλες είναι απλά εκτός δικτύου. Σε προκαλλώ να πας να περπατήσεις ένα μονοπάτι από Χάνια μέχρι Τσαγκαράδα. Υπάρχουν αρκετά ΚΜ που η ΚΟΣΜΟΤΕ απλά δεν υπάρχει και η Wind χτυπάει 3G τέρμα :p Αν δε προχωρήσεις από Πουρί προς τα βόρεια μόνο Wind/Vodafone έχουν σήμα... Αν το αναβαθμίσει το δίκτυο μια χαρά θα είναι. Απλά έχει μείνει τεχνολογικά πίσω. Μια χαρά πυκνότητα έχει πλέον. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. February 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2016 To 2014/Jul που το είχα κάνει με απλό πλοίο είχα διαφορετική εικόνα. H+ μέχρι Τρίκερι, Η μέχρι Σκιάθο (από Εύβοια). Σκιάθο είχα Η με αρκετά χαμηλές ταχύτητες 1-2Mbps maximum :X Η Victus θα πάει εκεί σύντομα... so, let's see :) Φίλιππε, δε σημαίνει ότι επειδή σε κάποιες περιοχές πάσχει η Wind, ότι δεν έχει δυνατά σημεία. Στα λέει ένας άνθρωπος που πάει hiking από Όλυμπο μέχρι Ζαγοροχώρια... Η Wind είναι αρκετά κουλή εταιρεία σε πληροφορώ, και καλύπτει ΤΡΕΛΑ σημεία που οι άλλες είναι απλά εκτός δικτύου. Σε προκαλλώ να πας να περπατήσεις ένα μονοπάτι από Χάνια μέχρι Τσαγκαράδα. Υπάρχουν αρκετά ΚΜ που η ΚΟΣΜΟΤΕ απλά δεν υπάρχει και η Wind χτυπάει 3G τέρμα :p Αν δε προχωρήσεις από Πουρί προς τα βόρεια μόνο Wind/Vodafone έχουν σήμα... Αν το αναβαθμίσει το δίκτυο μια χαρά θα είναι. Απλά έχει μείνει τεχνολογικά πίσω. Μια χαρά πυκνότητα έχει πλέον. Οντως...αλλα στα μερη μου ειναι το αντιθετο και εχω την Wind off. Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. February 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2016 Καμια εταιρία δεν υπερέχει. Συνολικά όλες στα ίδια ειναι. Κι επειδή δεν μπορούμε να πάμε σε όλα τα σημεία της Ελλάδας για να έχουμε συνολική εικόνα, κ να ειμαστε αντικειμενικοί, συμβιβαζόμαστε στον "μικρόκοσμό" μας κ μέχρι εκεί που μας βγάζει ο δρόμος μας. Δεκτό και δίκαιο. Με την τιμολογιακή πολιτική της Wind/Q έχω βρει την χρυσή τομή! Συνεπώς ας έχω και gprs "καθοδόν" για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Αφου εκεί που ζω κ κυκλοφορώ έχω σφαίρα 4G κ δεν μου στεγνώνει η τσέπη (με Q), είναι απλά κορυφή η εταιρία, δεν το συζητώ! Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. February 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2016 1. Καμια εταιρία δεν υπερέχει. Συνολικά όλες στα ίδια ειναι. 2. Κι επειδή δεν μπορούμε να πάμε σε όλα τα σημεία της Ελλάδας για να έχουμε συνολική εικόνα, κ να ειμαστε αντικειμενικοί, συμβιβαζόμαστε στον "μικρόκοσμό" μας κ μέχρι εκεί που μας βγάζει ο δρόμος μας. Δεκτό και δίκαιο. Με την τιμολογιακή πολιτική της Wind/Q έχω βρει την χρυσή τομή! Συνεπώς ας έχω και gprs "καθοδόν" για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Αφου εκεί που ζω κ κυκλοφορώ έχω σφαίρα 4G κ δεν μου στεγνώνει η τσέπη (με Q), είναι απλά κορυφή η εταιρία, δεν το συζητώ! 1. Ε καλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Κάποιες εταιρίες υπερισχύουν στην ταχύτητα και στην κάλυψη. 2. Σε αυτό συμφωνώ. Γι αυτό και όποιος θέλει να αλλάξει εταιρία πρέπει να δοκιμάζει ή να ρωτάει να μάθει τι παίζει με το σήμα στην περιοχή του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. February 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2016 (edited) Παιδιά τα έχω γράψει δεκάδες φορές . Υπάρχουν περιοχές που καθε εταιρία είναι πιο δυνατή. Πάντως για το Αιγαίο όπως έγραψα και σε προηγούμενα μου Ποστ και για τη δουλειά που βάζουμε τηλεμετρίας σε φωτοβολταϊκά πάρκα και άλλες εφαρμογές το μόνο σίγουρο είναι ότι η WIND έχει πολύ σοβαρό θέμα από το Βόλο και πάνω . Στις περισσότερες επαρχιακές πόλεις της βορείου Ελλάδος κάλυψη απαράδεκτη ακόμα και μες στην πόλη . Κατά 90% γυρίζει σε Ε. 246 σημεία πανελλαδικά και σε δύσκολες περιοχές λένε από εμπειρία ότι πιο ολοκληρωμένη κάλυψη την έχει οη πράσινη μετά η Vodafone και μετά η WIND . Η Wind όπου έχει στήσει το νέο δίκτυο λειτουργεί πολύ καλά μη σας πω και καλύτερα από τις άλλες δύο λόγω της εκτενέστερης χρήσης της μπάντας 20 στα 800 μεγαχέρτζ . για προσωπική χρήση έχω εδώ και χρόνια ένα mobile broadband της wind μία σύνδεση wind μία Cosmote η οποία είναι εταιρική και μία Vodafone κάρτα . εκτός αυτού με στη τσάντα μου υπάρχουν τρία mifi της δουλειάς . Αυτά έχουν τρεις κάρτες για τους τρεις παρόχους και είναι μόνιμα κλειδωμένα σε 3G 4G τα οποία χρησιμοποιούνται για τις μετρήσεις της δουλειάς . το αναφέρω αυτό για να μη νομίζουν ότι είμαι συνδρομητής άλλης εταιρείας και ότι μπαίνω για να τρολάρω . Η wind όταν είσαι στο λεκανοπέδιο Αττικής , στην Πελοπόννησο , στις Κυκλάδες , Κέρκυρα και τα υπόλοιπα νησιά της δυτικής Ελλάδος είναι φοβερή γιατί συνδυάζει χαμηλή τιμή για άψογες επιδόσεις σε 4G . Ξέχασα και τη Θεσσαλονίκη που και εκεί τα πράγματα είναι άψογα σε γενικές γραμμές . Στην υπόλοιπη Ελλάδα όμως έχει πολύ σοβαρό θέμα εδώ και μέχρι πριν λίγα χρόνια που είχα πάει για δουλειά στη Φολέγανδρο δεν είχε καν σταθμό βάσης στο νησί τώρα βαράει αλύπητα 4G . Ξεκινώντας από τη Θράκη και κατεβαίνοντας προς τα κάτω τα πράγματα είναι λίγο περίεργα ως και πολύ ελλειμματικά . Κομοτηνή Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη και γενικότερα στον Έβρο ενώ έχει νέο δίκτυο 3G γυρνάει συνεχώς σε 2G μέσα στην πόλη σε πάρα πολλά σημεία . Σέρρες δράμα είναι ενδιάμεση κατάσταση πάλι με ελλειμματική κάλυψη και η Καβάλα Θάσος η πρώτη έχει καλύψη με πολύ παλιό δίκτυο με χαμηλές ταχύτητες και ή Θάσος δυστυχώς δεν έχει καθόλου 3G . Τώρα για δυτική Μακεδονία σε κάποια σημεία αναβαθμίσανε αλλά υπάρχουν και κι δεκάδες προβλήματα . Το Πρόβλημα είναι ότι η βόρεια Ελλάδα έχει πάρα πολύ δουλειά όπως και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου . Είναι σπαστικό η Cosmote πχ έχει καλύψει όλη τη Σάμο ή τη Χίο με 3G 4G όλο το νησί και η wind να έχει καλύψει μόνο τις πρωτεύουσες των νησιών άντε και κανά δεύτερο σημείο το πολύ . πηγαίνεις σε μια διπλανή και δεν έχεις σήμα 3G. όπως και με τις διαδρομές που περιέγραψα με το καράβι. από βόρεια Ελλάδα μέχρι τη Μακρόνησο στο ύψος της Χαλκίδας το νότιο μέρος εννοώ 3G 4G ανύπαρκτο . Από εκεί και μετά μέχρι τον Πειραιά τα σπάει σε 4G . Γενικότερα έχει θέμα με την κάλυψη και σε 2g ομιλία . Η Vodafone δεν είναι πολύ πολύ καλύτερη έχει σε πολλά σημεία μόνο 2G αλλά τουλάχιστον μπορείς να μιλήσεις . η Cosmote έχει ένα μικρό παραθυράκι αλλά δεν είναι ούτε για 20 λεπτά μετά την Λήμνο αλλά 3G παντού εύχομαι σύντομα οι φίλοι μας στην wind να καλύψουν όλες αυτές τις προβληματικές και ελλειμματικές περιοχές θα μετατρέψουν το προσωπικό μου πακέτο σε κάτι πολύ δυνατό και θα μου ξεπληρώσει σε πολλά σημεία που δεν είχα 3G καθόλου τα τελευταία χρόνια. πρέπει να αναγνωρίσουμε τη wind ότι κάνει σημαντική δουλειά για την αναβάθμιση του δικτύου αλλά έχει πάρα πολύ δουλειά ακόμα . Edited February 26, 2016 by cmvr Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. February 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2016 (edited) Cmvr εχεις δικαιο.Σε πληροφορω οτι οι περισσοτεροι στον Εβρο ειναι με Cosmote/Vodafone.Επισης σε πολλα σημεια ναι,σε γυρναει σε Edge.Επισης το οτι στον παραλιακο της Αλεξανδρουπολης μετα απο μιαμιση ωρα χωρις σημα με πεταξε σε turkcell καταλαβαινεις οτι υπαρχει θεμα.Στους Κηπους ο ΟΤΕ εχει μονο γραμμες για adsl,οι αλλοι καθολου.Το γραψαμε και πριν εναμιση μηνα. Edited February 26, 2016 by Nikolas14 Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimmiss Δημ. February 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2016 Cmvr εχεις δικαιο.Σε πληροφορω οτι οι περισσοτεροι στον Εβρο ειναι με Cosmote/Vodafone.Επισης σε πολλα σημεια ναι,σε γυρναει σε Edge.Επισης το οτι στον παραλιακο της Αλεξανδρουπολης μετα απο μιαμιση ωρα χωρις σημα με πεταξε σε turkcell καταλαβαινεις οτι υπαρχει θεμα.Στους Κηπους ο ΟΤΕ εχει μονο γραμμες για adsl,οι αλλοι καθολου.Το γραψαμε και πριν εναμιση μηνα. "Περιαγωγή" (σε εισαγωγικά) από Wind σε Cosmote μπορεί να γίνει με χρήση του πακέτου 10€ για 200΄; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. February 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2016 "Περιαγωγή" (σε εισαγωγικά) από Wind σε Cosmote μπορεί να γίνει με χρήση του πακέτου 10€ για 200΄; Οχι απ οσο ξερω.Απο Wind σε Κυπρο με MTN γινονταν κανονικα. Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. February 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2016 "Περιαγωγή" (σε εισαγωγικά) από Wind σε Cosmote μπορεί να γίνει με χρήση του πακέτου 10€ για 200΄; βεβαίως μπορεί να γίνει περιγωγή με χρήση του πακέτου , από την Wind στην Cosmote (Ρουμανίας) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. February 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2016 Σας έχω μερικά speedtest από Αττική. Σε όλες τις περιοχές, η WIND είχε Φουλ σήμα. Κλαψτε ελεύθερα!! :p Νέο Ψυχικό (κοντά στην Πλατεία Αγίας Σοφίας): WIND 4G: Down= 9,04 Mbps - Up= 6,37 Mbps, WIND H+: Down= 9,29 Mbps - Up= 3,85 Mbps, Μετρό Χολαργός (απέξω, κοντά στη Λεωφόρο Μεσογείων) : WIND 4G: Down= 18,39 Mbps - Up= 9,57 Mbps, WIND H+: Down= 0,24 Mbps - Up= 0,60 Mbps Άνω Χολαργός (σε φιλικό σπίτι): WIND 4G: Down= 21,55 Mbps - Up= 9,61 Mbps WIND H+: Down= 21,50 Mbps - Up= 4,16 Mbps Καλά ρε παιδιά, η WIND πόσες κεραίες 4G έχει με μαξιμουμ 30/10;; Που είναι οι ταχύτητες4G;;; Μιλάμε για Αττική κιόλας! Πλάκα έχει που ακόμα και το 3G είναι πιο γρήγορο! Σοβαρές ταχύτητες θα δούμε μόνο με 4G+, αλλιώς δεν αξίζει... Πλάκα έχει πως η Vodafone που δοκίμασα στον Άνω Χολαργό, όχι 4G, όχι 3G, αλλά 2 σκάλες Edge με το ζόρι έπιανε, ενώ στο ίδιο σημείο η WIND πετάει με φουλ σήμα σε όλα (2G-3G-4G)! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DemetreKre Δημ. February 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2016 Σας έχω μερικά speedtest από Αττική. Σε όλες τις περιοχές, η WIND είχε Φουλ σήμα. Κλαψτε ελεύθερα!! :p Νέο Ψυχικό (κοντά στην Πλατεία Αγίας Σοφίας): WIND 4G: Down= 9,04 Mbps - Up= 6,37 Mbps, WIND H+: Down= 9,29 Mbps - Up= 3,85 Mbps, Μετρό Χολαργός (απέξω, κοντά στη Λεωφόρο Μεσογείων) : WIND 4G: Down= 18,39 Mbps - Up= 9,57 Mbps, WIND H+: Down= 0,24 Mbps - Up= 0,60 Mbps Άνω Χολαργός (σε φιλικό σπίτι): WIND 4G: Down= 21,55 Mbps - Up= 9,61 Mbps WIND H+: Down= 21,50 Mbps - Up= 4,16 Mbps Καλά ρε παιδιά, η WIND πόσες κεραίες 4G έχει με μαξιμουμ 30/10;; Που είναι οι ταχύτητες4G;;; Μιλάμε για Αττική κιόλας! Πλάκα έχει που ακόμα και το 3G είναι πιο γρήγορο! Σοβαρές ταχύτητες θα δούμε μόνο με 4G+, αλλιώς δεν αξίζει... Πλάκα έχει πως η Vodafone που δοκίμασα στον Άνω Χολαργό, όχι 4G, όχι 3G, αλλά 2 σκάλες Edge με το ζόρι έπιανε, ενώ στο ίδιο σημείο η WIND πετάει με φουλ σήμα σε όλα (2G-3G-4G)! δεν μπορω να καταλαβω γιατι θες μεγαλυτερες ταχυτητες. Ας εχω ενα μεσο ορο 10Mbps σε ολη την Αττικη ειμαι ικανοποιημενος !!!! και καποια στιγμη να δουμε αντιστοιχο σε μεγαλυτερη κλιμακα ολη την Ελλαδα Παράθεση Αγγελία: [ Πώληση ] Wind F2G <<Ειδικής Προσφοράς>> Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimgeo Δημ. February 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2016 Με την ίδια λογική και με ττην λογική ότι με το κινητό δεν κατεβάζεις ταινίες και μια ταχύτητα 2 mbbs σου αρκεί για πλοήγηση και YouTube..ας άφηνε απλό 3g Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. February 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2016 Με την ίδια λογική και με ττην λογική ότι με το κινητό δεν κατεβάζεις ταινίες και μια ταχύτητα 2 mbbs σου αρκεί για πλοήγηση και YouTube..ας άφηνε απλό 3g Το 4G προς το παρόν είναι χρήσιμο, εκεί που το 3G έχει τόση πολλή κίνηση, που πραγματικά σέρνεται... Όπως στο Μετρό Χολαργός που έγραψα πίσω, που έπιανε μόνο 0,24 Mbps, ακόμα και η πλοήγηση στο ίντερνετ θα ήταν δύσκολη. Ενώ με το 4G, έστω και με 18 Mbps, πετάει. Εγώ το σχολιασα αρνητικά, γιατί μου φαίνεται περίεργο που στην επαρχία η WIND χτυπάει ακόμα και 50 Mbps για πλάκα και στην Αθήνα έχει Μέσο Όρο τα 20 Mbps... Περιμένετε να δώσουν και υπηρεσίες 4G στο σπίτι, με συνδυασμό ADSL/VDSL, εκεί να δείτε τι έχει να γίνει... Το 4G θα πάει στα 0,5 Mbps... :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimmiss Δημ. February 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2016 Το 4G προς το παρόν είναι χρήσιμο, εκεί που το 3G έχει τόση πολλή κίνηση, που πραγματικά σέρνεται... Όπως στο Μετρό Χολαργός που έγραψα πίσω, που έπιανε μόνο 0,24 Mbps, ακόμα και η πλοήγηση στο ίντερνετ θα ήταν δύσκολη. Ενώ με το 4G, έστω και με 18 Mbps, πετάει. Εγώ το σχολιασα αρνητικά, γιατί μου φαίνεται περίεργο που στην επαρχία η WIND χτυπάει ακόμα και 50 Mbps για πλάκα και στην Αθήνα έχει Μέσο Όρο τα 20 Mbps... Περιμένετε να δώσουν και υπηρεσίες 4G στο σπίτι, με συνδυασμό ADSL/VDSL, εκεί να δείτε τι έχει να γίνει... Το 4G θα πάει στα 0,5 Mbps... :lol: Το λεγόμενο Hybrid Access με συνδυασμό ADSL/VDSL και ασύρματου 4G έχει νόημα εκεί που δεν είναι "ικανοποιητικό" το ενσύρματο δίκτυο. Έτσι αναφέρει η βιβλιογραφία. Ο λόγος ύπαρξής του είναι η "ικανοποιητική" ταχύτητα όπου είναι πιο κοστοβόρα η ανάπτυξη/αντικατάσταση του ενσύρματου/οπτικού δικτύου. Συνεπώς, και από τη στιγμή όπου τέτοιες περιοχές θεωρούνται απομακρυσμένες/αραιοκατοικημένες και δεν έχει οικονομική ωφελιμότητα η βελτίωση του ενσύρματου/οπτικού δικτύου, δεν πρόκειται στο άμεσο (20ετίας) μέλλον να παρατηρηθεί τόσο μεγάλη πτώση ενός αξιόπιστου δικτύου ασύρματης 4G ατην ταχύτητα. Και τονίζω το "αξιόπιστου", γιατί η Wind δε μου δίνει την εντύπωση αξιόπιστου δικτύου 4G (σε σχέση με το 4G της Cosmote για παράδειγμα). Αν κάποιος έχει να παραθέσει φετεινά speedtest από τις Κυκλάδες τώρα το χειμώνα (πχ Ανάφη) θα βοηθούσε στην ανάδειξη αυτής της παραμέτρου, γιατί το 4G της Αθήνας στη Wind δεν είναι χαμηλής ταχύτητας λόγω υπερφόρτωσης, αλλά λόγω "αξιοπιστίας" διαμόρφωσής του από τη Wind. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mark_K Δημ. February 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2016 Ίσως είναι κάτι άλλο. Μπορεί να μην έχει ικανή χωρητικότητα δικτύου(αν μπορώ να το πω έτσι). Στη σύνδεση της ίδιας της wind με το διαδίκτυο. Γιατί εκεί που λέμε ότι δεν πάει καλά, μπορεί η ένδειξη σήματος στη συσκευή να δείχνει φουλ, και να πιάνεις 6-7mbps. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. February 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2016 Δοκιμάζετε μόνο speedtest ή κάνετε και χρήση; Μπορεί να έχει QoS η Wind. Δεν έχω ιδέα. Κάποιο πρακτικό πρόβλημα έχετε; :wacko: Το speedtest δείχνει πολλά αλλά αν πχ κάνετε 4k streaming και δεν έχετε πρόβλημα τότε δε νομίζω να περιμένετε κάτι καλύτερο πρακτικά από mobile internet. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DemetreKre Δημ. February 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 27, 2016 Ίσως είναι κάτι άλλο. Μπορεί να μην έχει ικανή χωρητικότητα δικτύου(αν μπορώ να το πω έτσι). Στη σύνδεση της ίδιας της wind με το διαδίκτυο. Γιατί εκεί που λέμε ότι δεν πάει καλά, μπορεί η ένδειξη σήματος στη συσκευή να δείχνει φουλ, και να πιάνεις 6-7mbps. Παιδια χρησιμοποιώντας την συχνότητα 800Mhz αυτα ειναι τα θετικά κι αρνητικά της. Σε ανοιχτές περιοχές πιανει καλυτερα. Το μεγάλο θετικό ειναι πως καλύπτει ευρύτερες περιοχές!!! Περσι τετοια εποχή δεν υπήρχε το 4G κι οπου το ε πουν στήσει μεσα σε ενα χρονο, εχουμε καταργήσει το 3G Εγω αυτο που παρατηρώ ειναι πως ενω εχω 4G στις κλήσεις γυρνάει σε 3G με αποτέλεσμα να μην εχω καλη ποιότητα κλήσεων. Θα υπήρχε δυνατότητα να γύρναγε σε 2G οι κλήσεις ;;; Θεωρώ θα ηταν καλυτερα !!! Παράθεση Αγγελία: [ Πώληση ] Wind F2G <<Ειδικής Προσφοράς>> Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts