Bayern7 Δημ. December 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2015 Πάντως έκανε συνεργάτης ένα τηλέφωνο στην υποστήριξη για να ρωτήσει για αναβάθμιση 4g σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τον γειώσανε. Δεν υπάρχει καν στο πλάνο αναβάθμισης. Αυτό σημαίνει κουκουρουκου το όλο θέμα. Μάλλον αυτές οι περιοχές θα πάνε για 2017 από ότι φαίνεται. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: lolololol:lol::lol::lol: Τραγωδία. Να πηδήξεις μέσα σε κανένα διοικητικό συμβούλιο της WIND και να τους πιάσεις στις μπουνιές έναν έναν. Για κλωτσιές είναι οι άνθρωποι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. December 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2015 lolololol:lol::lol::lol: Τραγωδία. Να πηδήξεις μέσα σε κανένα διοικητικό συμβούλιο της WIND και να τους πιάσεις στις μπουνιές έναν έναν. Για κλωτσιές είναι οι άνθρωποι. Αρχισαν καποιοι να κραζουν και στο fb... καλο αυτό :lol::lol::lol::lol: Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2015 @mixtri Πριν λίγες μέρες (τελείωνε ο μήνας και είχα ΜΒ για να ξοδέψω.....!) έκανα 2-3 τεστ με Cosmote Νέα Σμύρνη και 3 γραμμές!Ορίστε τα αποτελέσματα (όχι.....δεν είχε συνδεθεί με server της cosmote): http://www.speedtest.net/my-result/a/1629774106 Τους έκραξα για την μπιιιιιπ που μου έκαναν με το συμβόλαιο αλλά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν εύκολα!Μας αρέσει δεν μας αρέσει η συνολική κάλυψη της Cosmote αλλά και η ταχύτητα είναι καλύτερη!Και γενικά οι τιμές είναι λίγο πιο ακριβές!Από'κει και πέρα ας επενδύσει κάτι παραπάνω η Vodafone (γιατί είναι και αυτή αρκετά ακριβή και ΔΕΝ δικαιολογείται με βάση την κάλυψη και την ποιότητα!!!) όπως κάνει η Wind (αν και άργησε αρκετά!) αλλά ταυτόχρονα είναι η πιο φθηνή και να μην μείνει μόνο στην κοινοπραξία της επαρχίας VICTUS (VODAFONE-WIND)! Στην Αθήνα δεν έχω κάτι να της καταλογίσω πέραν της πολύ χαμηλής ποιότητας ήχου στη 2η γενιά σε κάποιες περιπτώσεις. Σε αυτό πάω πάσο. Αλλά όλες οι εταιρείες έχουν τρύπες μέσα στην πόλη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να περιμένεις. Η ΚΟΣΜΟΤΕ έχει αρκετές τρυπούλες σε όλο το λεκανοπέδιο και για αυτό δεν είναι και τόσο δημοφιλής εταιρεία στην περιοχή των Αθηνών, ή τουλάχιστον είναι τόσο δημοφιλής όσο οι άλλες ;) Η vodafone μια χαρά μου φάνηκε στην Αθήνα. Είναι ακριβή προς το παρόν αλλά δε βρήκα επίσης κάτι να της καταλογίσω, ειδικά σε θέματα ποιότητας. Τώρα με τη wind όταν πήγα το δίκτυο ήταν υπό επέκταση και σε πολλές περιοχές αν και είχα Η+ δεν είχα LTE. Ωστόσο, φαντάσου, πήγα 17 Ιουλίου και έφυγα 17 Αυγούστου. Σε ένα μήνα η διαφορά ακόμα και μέσα στην Αθήνα ήταν τρομακτική. Σε περιοχές που δεν είχα ΚΑΝ LTE μόλις γύρισα το σήμα ήταν τέρμα και οι ταχύτητες φοβερές... Ο καθένας έχει την εμπειρία του με τις εταιρείες. Προφανώς οι άνθρωποι που ζούνε σε περιοχές που δεν έχουν αναβαθμιστεί από Wind/Vodafone θεωρούν τη ΚΟΣΜΟΤΕ θεά. Μόλις λοιπόν αναβαθμιστούν θα αρχίσουν να τα γυρνάνε γιατί και καλύτερο δίκτυο θα έχουν και η τσέπη τους δε θα βογκήξει. Ο μόνος λόγος που φαντάζομαι ότι η ΚΟΣΜΟΤΕ έχει καλές ταχύτητες είναι γιατί έχει τόσο ακριβά δεδομένα που κανένας δε τη χρησιμοποιεί σοβαρά για streaming παρά μόνο για κανένα whatsapp... Πραγματικά τι τιμές είναι αυτές...λες και είμαστε 10 χρόνια πίσω. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikolas14 Δημ. December 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2015 Στην Αθήνα δεν έχω κάτι να της καταλογίσω πέραν της πολύ χαμηλής ποιότητας ήχου στη 2η γενιά σε κάποιες περιπτώσεις. Σε αυτό πάω πάσο. Αλλά όλες οι εταιρείες έχουν τρύπες μέσα στην πόλη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να περιμένεις. Η ΚΟΣΜΟΤΕ έχει αρκετές τρυπούλες σε όλο το λεκανοπέδιο και για αυτό δεν είναι και τόσο δημοφιλής εταιρεία στην περιοχή των Αθηνών, ή τουλάχιστον είναι τόσο δημοφιλής όσο οι άλλες ;) Η vodafone μια χαρά μου φάνηκε στην Αθήνα. Είναι ακριβή προς το παρόν αλλά δε βρήκα επίσης κάτι να της καταλογίσω, ειδικά σε θέματα ποιότητας. Τώρα με τη wind όταν πήγα το δίκτυο ήταν υπό επέκταση και σε πολλές περιοχές αν και είχα Η+ δεν είχα LTE. Ωστόσο, φαντάσου, πήγα 17 Ιουλίου και έφυγα 17 Αυγούστου. Σε ένα μήνα η διαφορά ακόμα και μέσα στην Αθήνα ήταν τρομακτική. Σε περιοχές που δεν είχα ΚΑΝ LTE μόλις γύρισα το σήμα ήταν τέρμα και οι ταχύτητες φοβερές... Ο καθένας έχει την εμπειρία του με τις εταιρείες. Προφανώς οι άνθρωποι που ζούνε σε περιοχές που δεν έχουν αναβαθμιστεί από Wind/Vodafone θεωρούν τη ΚΟΣΜΟΤΕ θεά. Μόλις λοιπόν αναβαθμιστούν θα αρχίσουν να τα γυρνάνε γιατί και καλύτερο δίκτυο θα έχουν και η τσέπη τους δε θα βογκήξει. Ο μόνος λόγος που φαντάζομαι ότι η ΚΟΣΜΟΤΕ έχει καλές ταχύτητες είναι γιατί έχει τόσο ακριβά δεδομένα που κανένας δε τη χρησιμοποιεί σοβαρά για streaming παρά μόνο για κανένα whatsapp... Πραγματικά τι τιμές είναι αυτές...λες και είμαστε 10 χρόνια πίσω. Το ιδιο γινεται και Θεσσαλονικη,μεσα στην πολη το ιδιο. Παράθεση My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimmiss Δημ. December 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2015 Ο καθένας έχει την εμπειρία του με τις εταιρείες. Προφανώς οι άνθρωποι που ζούνε σε περιοχές που δεν έχουν αναβαθμιστεί από Wind/Vodafone θεωρούν τη ΚΟΣΜΟΤΕ θεά. Μόλις λοιπόν αναβαθμιστούν θα αρχίσουν να τα γυρνάνε γιατί και καλύτερο δίκτυο θα έχουν και η τσέπη τους δε θα βογκήξει. Ο μόνος λόγος που φαντάζομαι ότι η ΚΟΣΜΟΤΕ έχει καλές ταχύτητες είναι γιατί έχει τόσο ακριβά δεδομένα που κανένας δε τη χρησιμοποιεί σοβαρά για streaming παρά μόνο για κανένα whatsapp... Πραγματικά τι τιμές είναι αυτές...λες και είμαστε 10 χρόνια πίσω. Μήπως έρθει και η "ώρα" να βογγήξει η τσέπη και των άλλων 2 , ειδικά της Wind, όταν δουν 4G και στην Κάτω Ραχούλα όπως έχει ήδη η 1η?:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. December 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2015 Φίλε κάτι δεν λες καλά! Κάνω τη διαδρομή Χαϊδάρι - Κέντρο καθημερινά λόγω δουλειάς. Σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Αθηνών η ένδειξη 4G δεν σβήνει για κανένα λόγο από την οθόνη του κινητού μου. Ειδικά στο ύψος της Carrefour της Αθηνών, έχει 4G+. Όσο για το Χαϊδάρι, μιας και είμαι κάτοικος, δεν πέφτει η ένδειξη κάτω από 3/5 4G. Τέλος, ούτε στο Περιστέρι έχω παρατηρήσει πρόβλημα. Κάτι δεν πάει καλά με τη συσκευή μου τότε... Υποστηρίζει όλες τις συχνότητες του 4G, είχα και τα δεδομένα ανοιχτά, αλλά μόνο H+. Μπορεί να φταίει και η ROM που της έχω βάλει. Τεσπα, σύντομα θα παραλάβω καινούργια συσκευή (χωρίς 800αρα όμως) και θα δοκιμάσω και αυτή. ----- προσθήκη μηνύματος 17 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Στην Αθήνα δεν έχω κάτι να της καταλογίσω πέραν της πολύ χαμηλής ποιότητας ήχου στη 2η γενιά σε κάποιες περιπτώσεις. Σε αυτό πάω πάσο. Αλλά όλες οι εταιρείες έχουν τρύπες μέσα στην πόλη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να περιμένεις. Η ΚΟΣΜΟΤΕ έχει αρκετές τρυπούλες σε όλο το λεκανοπέδιο και για αυτό δεν είναι και τόσο δημοφιλής εταιρεία στην περιοχή των Αθηνών, ή τουλάχιστον είναι τόσο δημοφιλής όσο οι άλλες ;) Η vodafone μια χαρά μου φάνηκε στην Αθήνα. Είναι ακριβή προς το παρόν αλλά δε βρήκα επίσης κάτι να της καταλογίσω, ειδικά σε θέματα ποιότητας. Τώρα με τη wind όταν πήγα το δίκτυο ήταν υπό επέκταση και σε πολλές περιοχές αν και είχα Η+ δεν είχα LTE. Ωστόσο, φαντάσου, πήγα 17 Ιουλίου και έφυγα 17 Αυγούστου. Σε ένα μήνα η διαφορά ακόμα και μέσα στην Αθήνα ήταν τρομακτική. Σε περιοχές που δεν είχα ΚΑΝ LTE μόλις γύρισα το σήμα ήταν τέρμα και οι ταχύτητες φοβερές... Ο καθένας έχει την εμπειρία του με τις εταιρείες. Προφανώς οι άνθρωποι που ζούνε σε περιοχές που δεν έχουν αναβαθμιστεί από Wind/Vodafone θεωρούν τη ΚΟΣΜΟΤΕ θεά. Μόλις λοιπόν αναβαθμιστούν θα αρχίσουν να τα γυρνάνε γιατί και καλύτερο δίκτυο θα έχουν και η τσέπη τους δε θα βογκήξει. Ο μόνος λόγος που φαντάζομαι ότι η ΚΟΣΜΟΤΕ έχει καλές ταχύτητες είναι γιατί έχει τόσο ακριβά δεδομένα που κανένας δε τη χρησιμοποιεί σοβαρά για streaming παρά μόνο για κανένα whatsapp... Πραγματικά τι τιμές είναι αυτές...λες και είμαστε 10 χρόνια πίσω. Βρήκα μια παλιά SIM Cosmote χωρίς υπόλοιπο και έκανα speedtest με αυτή στη γειτονιά μου στους Αμπελοκήπους Αθηνών, στο δικό της σέρβερ κιόλας! Είναι η πιο αργή απ' όλες, κάτι 20αρια έβλεπα με 4G και 5αρια με Η+! Ενώ η Vodafone έχει πάνω από 40 Mbps στη γειτονιά μου και η WIND λίγο πάνω από 30! Μιλάμε για αργά το βράδυ... Όταν γυρίσω, θα κάνω κι άλλα speed tests. Κρίμα που ξέχασα να φέρω τη SIM της COTE και στην επαρχία, να συγκρίνω κι εδώ. Πάντως η WIND στα χωριουδακια τριγύρω από τη Σπάρτη έχει 4G, δεν αποκλείεται να παίζει με 800αρα, γιατί οι ταχύτητες με 2 σκάλες, δεν ξεπερνούν τα 12 Mbps, στο σέρβερ του HyperHosting, τον ίδιο που παίζει το myphone.gr. Το Η+ στις ίδιες περιοχές, είναι πιο γρήγορο! :p Όμως αργότερα όταν θα αρχίσουν να δίνουν Απεριόριστα(?) δεδομένα για οικιακή χρήση, σε περιοχές όπου το ADSL σέρνεται, η WIND θα έχει τεράστιο πρόβλημα... Η χαμηλότερη τιμή δε θα είναι αρκετή για να μας πείσει... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. December 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2015 Έχω γράψει ξανά στο άμεσο παρελθόν. Προσωπικά δεν με νοιάζει να έχω 50 και 100 mbps από το 4g στα 800 αλλά το θέλω μόνο για την κάλυψη που παρέχει που ουσιαστικά σκάβει εκεί που φτάνει και το 2g. Ένα απεριόριστο πακέτο στα 5-7 mbps αλλά πραγματικά απεριόριστο. Το 30αρι πακέτο δεν φθάνει ούτε για πλάκα όταν είμαι μακριά από την βάση μου χωρίς να βλέπω video. Το χρειάζομαι για την δουλειά που είναι πολύ σημαντικό το πραγματικά απεριόριστο. Ας δώσει κάποιο από τα δίκτυα σε λογική τιμή και δεν έχω κανένα θέμα να μεταπηδήσω σε αυτό. Χαρίζω τα 100ρια στους περιστασιακούς χρήστες. Δείτε το yourkarma.com για να καταλάβετε… Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hetfield89 Δημ. December 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2015 (edited) Στα του speedtest τώρα. Όταν χρησιμοποιείτε server της εταιρείας βλέπετε ταχύτητα από την κεραία μέχρι το server. Όταν χρησιμοποιείτε server εντελώς διαφορετικό τότε αρχίζετε και μετράτε ταχύτητα. Τις ξέρουμε τις παγαποντιές της Cosmote και της κάθε Cosmote με Servers και High QoS Priority όταν κάνεις τεστ. Κάτι σαν τις ψευτιές της Samsung με τα benchmarks... Βάζεις άλλο σερβερ και σέρνεται. Φοβερό δίκτυο. Κλαπ κλαπ. Αν θες να μετρησεις τι ταχυτητα πιανεις στο δικτυο προσβασης, τοτε προφανως και θα μετρησουμε με server της εταιριας. Αν θες να μετρησεις τι ταχυτητα πιανεις στο διαδικτυο τοτε βαζεις εναν διαφορετικο server. Οταν συγκρινουμε δικτυο κινητης τηλεφωνιας, ειναι προφανες οτι συγκρινουμε το δικτυο προσβασης, με δεδομενο οτι και οι 3 εταιριες εχουν μια καλη διασυνδεση με το διαδικτυο. Τωρα εσυ την παρατηρηση την εκανες με το σκεπτικο οτι η WIND μπορει και να χει καλυτερη διασυνδεση στο διαδικτυο απο την Cosmote. Τι να το κανεις ομως οταν για τον οποιοδηποτε x,y,z λογο τρως κοψιμο στο δικτυο προσβασης; ΥΓ: Η Otenet εχει μακραν πολυ καλυτερα routings απο WIND και Vodafone. Και πρακτικα και εξ' ορισμου, όντας παροχος κορμου. Edited December 27, 2015 by Hetfield89 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2015 Αν θες να μετρησεις τι ταχυτητα πιανεις στο δικτυο προσβασης, τοτε προφανως και θα μετρησουμε με server της εταιριας. Αν θες να μετρησεις τι ταχυτητα πιανεις στο διαδικτυο τοτε βαζεις εναν διαφορετικο server. Οταν συγκρινουμε δικτυο κινητης τηλεφωνιας, ειναι προφανες οτι συγκρινουμε το δικτυο προσβασης, με δεδομενο οτι και οι 3 εταιριες εχουν μια καλη διασυνδεση με το διαδικτυο. Τωρα εσυ την παρατηρηση την εκανες με το σκεπτικο οτι η WIND μπορει και να χει καλυτερη διασυνδεση στο διαδικτυο απο την Cosmote. Τι να το κανεις ομως οταν για τον οποιοδηποτε x,y,z λογο τρως κοψιμο στο δικτυο προσβασης; ΥΓ: Η Otenet εχει μακραν πολυ καλυτερα routings απο WIND και Vodafone. Και πρακτικα και εξ' ορισμου, όντας παροχος κορμου. Είναι λογικό όταν μετράς δίκτυο πρόσβασης να έχεις μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτές τις διασύνδεσης. Πρακτικά αυτό για το χρήση δε σημαίνει τίποτα. end to end είναι οι συνδέσεις. Είτε TCP είτε UDP. Δε καταλαβαίνω τι νόημα έχουν οι μετρήσεις με το server της εταιρείας αν δεν είσαι τεχνικός στο ίδιο το δίκτυο. Εννοώ, τι μπορεί να σου δείξει πρακτικά αυτό; Καλό θα ήταν να μετράμε και τη ταχύτητα διασύνδεσης (routing) η οποία είναι φοβερά σημαντική για τον τελικό χρήστη. Η Cosmote γέμισε την Ελλάδα server Athens and Thessaloniki και οι χρήστες χαίρονται με το δίκτυό της. Όλες οι εταρείες έχουν δικό τους δίκτυο κορμού. Εκτός αν νομίζει ο ΟΤΕ ότι και αυτός του ανοίκει όταν τον νοικιάζει. Όχι, δε του ανήκει. Πλέον των ιδιόκτητων δικτύων οπτικών ινών και των μικροκυμματικών, ναι, οι εταιρείες αγοράζουν δίκτυο κορμού. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι πιο αργές. CBR QoS αγοράζουν και μάλιστα πολύ ακριβά. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimgeo Δημ. December 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2015 Πρόπερσι Λευκάδα είχα voda και wind λίγο καλύτερη σε σήμα η κόκκινη και αρκετά καλύτερες ταχύτητες.φέτος Κάρπαθο με το που έφτασα αεροδρόμιο με sserver Αθήνας είδα λίγο πανω απο 70 και στην πόλη της επόμενες μέρες έπαιζα απο 57 εως 68..Από εκεί και πέρα στην Ασπροβάλτα ,βρασνα κτλ πολύς κόσμος έχει cosmote ..ειδικά σε ασύρματα στικακια..ούτε η vodka έχει κίνηση παρότι έχει Η+ εδώ..ακριβή η αλλά τα δεδομένα τα δουλεύει ο κόσμος,ειδικά οι επαγγελματίες και κάποιοι πιτσιρικάδες που έχουν ξεμείνει..Και εγώ απο της δυο κάρτες στην wind εχω 1.5 gb και στην πράσινη 800 mb τα δεδομένα της τελευταίας δουλεύω Αφού η άλλη πιάνει λίγο πανω απο 1 mbbs και με το που βγω εξω απο την ασπροβάλτα στην ουσία είναι αχρείαστα Αφού πέφτει σε 2g..στην Δράμα όλη την εβδομάδα και ειδικά 25 και 26 του μήνα που γινόταν ο κακός χαμός στην ονειρουπολη και γενικά έχει θέμα η cote όλος ο κόσμος ανέβαζε συνέχεια φώτο στα σοσιαλ εχθές έπαιζα στα 37 mbbs με server Βουλγαρίας..προχθές στα 43..στις γειτονικές πόλεις μονο στην Καβάλα η κόκκινη είναι κοντά στα 50 η cote σταθερά στα 60+ η wind στο 1/3 αν την βρεις στα Καλά της και λείπει η μισή πόλη στην Δράμα..η εικόνα είναι ακόμη χειρότερη στην Δυτική Μακεδονία μιας και εκεί μόνο η πράσινη έχει σημείο για ίντερνετ..Αθήνας πάλι Νοέμβριο που είχα κατέβει..και η πράσινη και η κόκκινη παίζανε πανω απο 40 εως 50.. Θα δω το καλοκαίρι τι θα παίζει Δωδεκάνησα αλλά στην καλύτερη δεν βλέπω να εχω πανω απο 10 mbbs Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hetfield89 Δημ. December 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2015 Είναι λογικό όταν μετράς δίκτυο πρόσβασης να έχεις μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτές τις διασύνδεσης. Πρακτικά αυτό για το χρήση δε σημαίνει τίποτα. end to end είναι οι συνδέσεις. Είτε TCP είτε UDP. Δε καταλαβαίνω τι νόημα έχουν οι μετρήσεις με το server της εταιρείας αν δεν είσαι τεχνικός στο ίδιο το δίκτυο. Εννοώ, τι μπορεί να σου δείξει πρακτικά αυτό; Καλό θα ήταν να μετράμε και τη ταχύτητα διασύνδεσης (routing) η οποία είναι φοβερά σημαντική για τον τελικό χρήστη. Η Cosmote γέμισε την Ελλάδα server Athens and Thessaloniki και οι χρήστες χαίρονται με το δίκτυό της. Όλες οι εταρείες έχουν δικό τους δίκτυο κορμού. Εκτός αν νομίζει ο ΟΤΕ ότι και αυτός του ανοίκει όταν τον νοικιάζει. Όχι, δε του ανήκει. Πλέον των ιδιόκτητων δικτύων οπτικών ινών και των μικροκυμματικών, ναι, οι εταιρείες αγοράζουν δίκτυο κορμού. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι πιο αργές. CBR QoS αγοράζουν και μάλιστα πολύ ακριβά. Στις κινητες επικοινωνιες, ο σημαντικοτερος παραγοντας που επηρεαζει την ταχυτητα σου ειναι το δικτυο προσβασης και πως αυτο ειναι στημενο. Αν το δικτυο προσβασης δεν αποδιδει, τοτε δεν θα δεις και καλες ταχυτητες οσο καλο δικτυο κορμου και να εχεις, λογικο δεν ειναι; Εκει που υπερτερει η Cosmote ειναι στο δικτυο προσβασης (και στο δικτυο κορμου, αλλα αυτο ειναι δευτερευον). Οποτε το να μετρας την ταχυτητα με server της εταιριας δεν ειναι και τοσο cheating οπως το παρουσιαζεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haforce Δημ. December 27, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2015 (edited) http://www.speedtest.net/my-result/a/1640306839 Κέντρο Πάτρας 1:30 το μεσημέρι με 2 μπάρες σήμα... Αρσάκειο. Not bad!!! Να συνεχίσει με την κάλυψη για όλη την Πάτρα και όχι μόνο με 2 κεραίες... Edited December 27, 2015 by haforce Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2015 Στις κινητες επικοινωνιες, ο σημαντικοτερος παραγοντας που επηρεαζει την ταχυτητα σου ειναι το δικτυο προσβασης και πως αυτο ειναι στημενο. Αν το δικτυο προσβασης δεν αποδιδει, τοτε δεν θα δεις και καλες ταχυτητες οσο καλο δικτυο κορμου και να εχεις, λογικο δεν ειναι; Εκει που υπερτερει η Cosmote ειναι στο δικτυο προσβασης (και στο δικτυο κορμου, αλλα αυτο ειναι δευτερευον). Οποτε το να μετρας την ταχυτητα με server της εταιριας δεν ειναι και τοσο cheating οπως το παρουσιαζεις. Δεν είναι cheating να αλλάζεις QoS όταν τρέχεις speed test; Δεν είναι απλά cheating είναι κάτι παραπάνω. Εχω δει αρκετούς παρόχους να το κάνουν (η Ericsson μια χαρά το υποστηρίζει) αλλα δε σημαίνει ότι είναι η πραγματική εικόνα δικτύου. Όταν έχεις δικό σου server και συνδυάζεις με QoS RED χτυπάς αστρονομικές ταχύτητες ακόμη και αν στιγμιαία οι υπόλοιποι χρήστες της κυψέλης υποφέρουν... Η vodafone δε ξερω τι κάνει. Το δίκτυο πρόσβασης της Cosmote είναι οκ αλλα επειδή εχω δει τι σημαίνει καλό δίκτυο πρόσβασης νομίζω έχει αρκετή απόσταση... Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βέβαια αλλα η αλήθεια να λέγεται. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. December 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2015 Αν δε κάνω λάθος σου απάντησα στο θέμα που έθεσες με τo φάσμα, και σου λέω ότι είναι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ να εκτιμάς τη χωρητικότητα μόνο με το φάσμα, γιατί αυτό είναι ανακριβές. Δεν είπα ότι η Wind έχει τα πάντα ρυθμισμένα και η ΚΟΣΜΟΤΕ τα πάντα αρύθμιστα. Απλά η WIND μπορεί να χτυπήσει άνετα μεγαλύτερες ταχύτητες με μικρότερο φάσμα, καθώς αυτό εμένα προσωπικά δε μου λέει τίποτα. Μπορεί κάποιοι να το πιστεύουν. Αν ένα δίκτυο είχε 20MHz σε μια συχνότητα και η άλλη 10 MHz στην ίδια συχνότητα και βάζαν την ίδια κεραία τότε με την ίδια κίνηση το δίκτυο προφανώς θα συμπεριφερόταν καλύτερα σε αυτόν που έχει μεγαλύτερο φάσμα. Και πάλι σε κάποιες περιπτώσεις δε θα ήταν ντετερμινιστικό (πχ αν η γειτονική κυψέλη συμπεριφερόταν περίεργα). Και κάτι άλλο: εγώ προσωπικά βλέπω 800MHz/1800MHz/2600MHz από Wind. Αυτό είδα το καλοκαίρι. Σπάνια έβλεπa only 800MHz. Για να τελειώνει αυτή η ιστορία. Είδα και 10MHz 1800 κεραίες, και 20MHz FDD @ 2600. Λευκάδα. Στα του speedtest τώρα. Όταν χρησιμοποιείτε server της εταιρείας βλέπετε ταχύτητα από την κεραία μέχρι το server. Όταν χρησιμοποιείτε server εντελώς διαφορετικό τότε αρχίζετε και μετράτε ταχύτητα. Τις ξέρουμε τις παγαποντιές της Cosmote και της κάθε Cosmote με Servers και High QoS Priority όταν κάνεις τεστ. Κάτι σαν τις ψευτιές της Samsung με τα benchmarks... Βάζεις άλλο σερβερ και σέρνεται. Φοβερό δίκτυο. Κλαπ κλαπ. Δεν μίλησα πότε για χωρητικότητα. Είπα ότι είναι normal η διάφορα 30-100 στην ταχύτητα με βάση το εύρος που χρησιμοποιούν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2015 Δεν μίλησα πότε για χωρητικότητα. Είπα ότι είναι normal η διάφορα 30-100 στην ταχύτητα με βάση το εύρος που χρησιμοποιούν. Μα αυτό είναι χωρητικότητα. Το ίδιο πράγμα λέμε. Η ταχύτητα προκύπτει από την ομαδοποίηση των ελεύθερων/επαναχρησιμοποιήσιμων RBs. Χωρητικότητα. ;) Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimgeo Δημ. December 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2015 Τρολαρισμα από voda χαχΧα... δύο server Βουλγαρία βγάλαν το παρακάτω speed test Και με τον server στην Αθήνα μιας άλλης εταιρίας λίγο παραπάνω Με τον server της voda στην Αθήνα τα νούμερα είναι αυτά. Έχει κάποιον server η wind? Όσο αυξάνεται η απόσταση του server από το κινητό πέφτει η ταχυτητα;το σήμα αφορά πάντα μέσα στο σπίτι στο πιο Καλά μονωμένο δωμάτιο του χώρου Παράθεση Φιλικά Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Hetfield89 Δημ. December 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2015 Δεν είναι cheating να αλλάζεις QoS όταν τρέχεις speed test; Δεν είναι απλά cheating είναι κάτι παραπάνω. Εχω δει αρκετούς παρόχους να το κάνουν (η Ericsson μια χαρά το υποστηρίζει) αλλα δε σημαίνει ότι είναι η πραγματική εικόνα δικτύου. Όταν έχεις δικό σου server και συνδυάζεις με QoS RED χτυπάς αστρονομικές ταχύτητες ακόμη και αν στιγμιαία οι υπόλοιποι χρήστες της κυψέλης υποφέρουν... Η vodafone δε ξερω τι κάνει. Το δίκτυο πρόσβασης της Cosmote είναι οκ αλλα επειδή εχω δει τι σημαίνει καλό δίκτυο πρόσβασης νομίζω έχει αρκετή απόσταση... Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βέβαια αλλα η αλήθεια να λέγεται. Οχι δεν ειναι, αμα το δικτυο προσβασης εχει ελευθερη χωριτικοτητα 100Mbps, εγω αυτη τη χωριτικοτητα θελω να μετρησω. Εσυ στην ουσια λες να μην βαλουμε τον πιο γρηγορο server (της Cosmote δηλαδη), να βαλουμε εναν που να πιανει π.χ. 1Mbps ενω υπαρχει διαθεσιμη χωριτικοτητα 100Mbps στο δικτυο προσβασης; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. December 28, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2015 Μα αυτό είναι χωρητικότητα. Το ίδιο πράγμα λέμε. Η ταχύτητα προκύπτει από την ομαδοποίηση των ελεύθερων/επαναχρησιμοποιήσιμων RBs. Χωρητικότητα. ;) Οπότε η cosmote με παραπάνω συνδρομητές έχει μεγαλυτερη (στη νιοστή) χωρητικότητα από τη Wind? Δεν νομίζω. Οι ταχύτητες είναι από ένα cell. Το cell Της Wind λόγω εύρους δεν μπορεί να παίξει με μεγαλύτερη από 35. Της cosmote πάει με 100+ Τα νούμερα είναι θεωρητικά και επιβεβαιώνονται από τις μετρήσεις. Εσύ λες ότι η χαμηλή ταχύτητα της Wind Είναι λόγω congestion Στο υπάρχον cell. Δηλαδή τα αποτελέσματα του Αραιου δικτύου στα 800. Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλεξω από τα 2. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2015 (edited) Έχει κάποιον server η wind? Όσο αυξάνεται η απόσταση του server από το κινητό πέφτει η ταχυτητα;το σήμα αφορά πάντα μέσα στο σπίτι στο πιο Καλά μονωμένο δωμάτιο του χώρου Εξαρτάται από το routing στο δίκτυο κορμού. Δεν είναι ντετερμινιστικό το μονοπάτι που θα ακολουθήσουν τα πακέτα. Υπάρχουν αρκετοί αλγόριθμοι load balancing που σε ρίχνουν από άλλες διαδρομές. Αλλά ναι, σε γενικές γραμμές η απόσταση είναι καλό metric αλλά σε καμία περίπτωση καθοριστικό. Οχι δεν ειναι, αμα το δικτυο προσβασης εχει ελευθερη χωριτικοτητα 100Mbps, εγω αυτη τη χωριτικοτητα θελω να μετρησω. Εσυ στην ουσια λες να μην βαλουμε τον πιο γρηγορο server (της Cosmote δηλαδη), να βαλουμε εναν που να πιανει π.χ. 1Mbps ενω υπαρχει διαθεσιμη χωριτικοτητα 100Mbps στο δικτυο προσβασης; Εξήγησα παραπάνω ότι η Cosmote κάνει QoS στα πακέτα του speedtest (marking) και δε βλέπεις ελεύθερη χωρητικότητα αλλά μέγιστη χωρητικότητα. Για κακή τους τύχη χρησιμοποιούν Ericsson και τυχαίνει να γνωρίζω πράγματα για αυτούς :p Δεν είναι κακό αυτό που κάνουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί η ταχύτητα που παίρνεις σε ταχύτητα πραγματική. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Προφανώς η ΚΟΣΜΟΤΕ marketing κάνει, και τα benchmarks marketing είναι. Το θέμα είναι τι γίνεται αν αρχίσεις δύο κινητά με speedtest στην ίδια κυψέλη, ή τρια...εκεί θα πέσει γέλιο αρκούδας. Τώρα βέβαια μιλάμε για περιπτώσεις που η ΚΟΣΜΟΤΕ δεν ενδιαφέρεται καθώς οι πιθανότητες είναι ελάχιστες να συμβεί κάτι τέτοιο. Όλα αυτά είναι marketing. Εγώ προσωπικά θέλω να δω την απόδοση του δικτύου όταν δώσει καλές τιμές και ο κόσμος αρχίζει να χρησιμοποιεί τα δεδομένα σοβαρά. Όταν ο μέσος χρήστης στη Σουηδία έχει μηνιαία traffic 10GB και ο Έλληνας χρήστης 100ΜΒ, όταν αυξηθεί η κίνηση 100 φορές τότε θα δούμε πραγματικά τη συμπεριφορά του δικτύου. Μέχρι τότε θα δείχνουν speedtest. Μετά θα τα κρύβουνε. Οπότε η cosmote με παραπάνω συνδρομητές έχει μεγαλυτερη (στη νιοστή) χωρητικότητα από τη Wind? Δεν νομίζω. Οι ταχύτητες είναι από ένα cell. Το cell Της Wind λόγω εύρους δεν μπορεί να παίξει με μεγαλύτερη από 35. Της cosmote πάει με 100+ Τα νούμερα είναι θεωρητικά και επιβεβαιώνονται από τις μετρήσεις. Εσύ λες ότι η χαμηλή ταχύτητα της Wind Είναι λόγω congestion Στο υπάρχον cell. Δηλαδή τα αποτελέσματα του Αραιου δικτύου στα 800. Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλεξω από τα 2. Δε κατάλαβα πως συνέδεσες τη χωρητικότητα με τους χρήστες του δικτύου. Η κίνηση του δικτύου έχει μονάδα μέτρησης και μετριέται σε Erlangs. Ένα δίκτυο με λιγότερους συνδρομητές και μεγαλύτερη ένταση κίνησης θέλει καλύτερη χωρητικότητα. Οι τιμές δεδομένων του παρόχου είναι ο απόλυτος ρυθμιστής της έντασης κίνησης και όχι ο αριθμός συνδρομητών. Η στατική κίνηση δεδομένων στο δίκτυο δεν αποτελεί πρόβλημα στις μέρες μας.. Σου εξήγησα ότι είναι πολύ απλοικό να μετράς την ταχύτητα ανά κυψέλη. Αν αρχίσουν όλοι οι χρήστες της γειτονικής κυψέλης να κάνουν κίνηση δεδομένων την έχουν βάψει οι χρήστες της άλλης γιατί τα RBs δε θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμα με τον ίδιο τρόπο. Το congestion έχει πολλές παραμέτρους. Ακόμα και το power control είναι κάτι που καν δε παίρνεις υπόψιν, καθώς και το beamforming. Αν η ΚΟΣΜΟΤΕ χρησιμοποιεί κεραίες που δεν υποστηρίζουν beamforming μόλις αυξηθεί λίγο η κίνηση θα γονατίσει. Δε ξέρω τι κεραίες χρησιμοποιούν (ούτε με νοιάζει) απλά αν μιλάμε γενικά, σαν χρήστης δε μπορείς να κρίνεις τη χωρητικότητα ενός δικτύου. Πόσο μάλλον αν δεν έχεις εικόνα του συνολικού δικτύου και πως χρησιμοποιεί το φάσμα. Εσύ πχ λες ότι η Wind παίζει στα 800MHz, εγώ προσωπικά έβλεπα πολλές τρίμπαντες. Δεν εχω δει καν 800 only. Μπορεί να είχαν μπει αρχικά στην Αθήνα... Edited December 29, 2015 by mixtri Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. December 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2015 Χθες που πήγα Τρίκαλα, Μύλο των Ξωτικών, 4G ακόμα να φτάσει. Σε μερικά σημεία έπιανα 3G, και σε αρκετά GPRS. Σαν ποιότητα δικτύου , για ιντερνετ και κλήσεις, παρατήρησα πως ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ιντερνετ πρακτικά μη λειτουργικό και κλήσεις άλλοτε να ακυρώνονται άλλοτε με διαλείψεις με σήμα full. Άσχημη εντύπωση, ίσως να είχε υπερφόρτωση δικτύου με τόσο κόσμο κ τουρίστες; Τι να πω... Η μέρα με τη νύχτα στον Βόλο πάντως. Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. December 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2015 Στον μύλο των ξωτικών, οι μόνες με βανάκια με σταθμό βάσης πάνω ήταν η Vodafone (μέσα στον μυλο) και η Cosmote (λίγο παραέξω απ'τη μεριά του πάρκινγκ). Αλλά είναι και χορηγοί, οπότε δεν δικαιολογείται άσχημη εικόνα Η Wind γενικά έτσι είναι στα Τρίκαλα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2015 Στον μύλο των ξωτικών, οι μόνες με βανάκια με σταθμό βάσης πάνω ήταν η Vodafone (μέσα στον μυλο) και η Cosmote (λίγο παραέξω απ'τη μεριά του πάρκινγκ). Αλλά είναι και χορηγοί, οπότε δεν δικαιολογείται άσχημη εικόνα Η Wind γενικά έτσι είναι στα Τρίκαλα. Με την αναβάθμιση όμως τα πράγματα θα αλλάξουν πολύ. :) Και στη Θεσσαλία τρέχει το έργο άρα σε λίγο καιρό το δίκτυο θα πετάει... πολύ το καθυστέρησε η Wind. Πάρα πολύ. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. December 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2015 Θα φανώ κακός να σου υπενθυμίσω ότι ακριβώς τα ίδια έλεγες και 3 χρόνια πριν για την αναβάθμιση του 3G? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. December 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2015 Μήπως είναι ο Παπαντρέου;:lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 29, 2015 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2015 Θα φανώ κακός να σου υπενθυμίσω ότι ακριβώς τα ίδια έλεγες και 3 χρόνια πριν για την αναβάθμιση του 3G? Όταν υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο έλεγε ότι θα καλυφθεί η Ελλάδα και δεν εφαρμόζεται νομίζω ότι εγώ δεν έχω κάποια σχέση με αυτό. Τώρα όταν λένε ότι το 80% της Ελλάδας θα καλυφθεί με 4G είναι το μόνο στοιχείο που έχουμε και ελπίζουμε ότι θα το εφαρμόσουν. Αν δεν το κάνουν, πάλι είναι η λάθος τους. :) Σωστά; Αν έχεις κάποια πληροφορία ότι το έργο θα σταματήσει ξανά πες το μας το ξέρουμε. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts