Jump to content

4G LTE

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα καεί το πελεκούδι απόψε 🤣😂

https://www.speedtest.net/my-result/a/11198402565

https://www.speedtest.net/my-result/a/11198403744

https://www.speedtest.net/my-result/a/11198404314

https://www.speedtest.net/my-result/a/11198405062

https://www.speedtest.net/my-result/a/11198405804

Btw αν συνδεθεί με άλλη κεραία και με χαμηλότερο σήμα άνετα φτάνει 60Mbps, αυτή ούτε με ξόρκια.

2 minutes ago, marios239 said:

Ακόμα και η vf μάλλον καλύτερο 4g θα έχει💀

Στο 5g όλα καλά;

Έχει! Και η Nova επίσης που είναι άδεια.

Είχα μετρήσει πριν κανά μήνα απόγευμα γύρω στις 6, η Cosmote kbps, η Vodafone 90Mbps (4G+) και NOVA με απλή συσκευή 4G έφτασε 120Mbps.

Κοίτα 5G ανάλογα την ώρα. Ξημερώματα φτάνει 600Mbps με τη πρώτη προσπάθεια, 4G+ 100 με ζόρια και αν. Τις υπόλοιπες ώρες κάτι έχει πάθει η Ν78 δε πάει πάνω από 250 με καμία Παναγία ακόμα και απέναντι από τη κεραία που δοκίμασα με N78 -79dBm. Επίσης SNR N78 κάτω από 3. Μια χαρά τη βλέπουν όμως, πρακτικά το 4G+ είναι 3G.

• Απαντήσεις 14,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

1533

• georgemv

741

• cmvr

1014

• georgebad

1099

4 ώρες πριν, elkons said:

Ρε παιδιά όσο περνάει ο καιρός το 4G+ πιο αργό το βλέπω. 

Στο πίσω μπαλκόνι του σπιτιού 😂

11198380172.png

https://www.speedtest.net/my-result/a/11198380172

Screenshot-20251027-232151-One-UI-Home.j

Που είναι οι εποχές με το Redmi Note 9 να φτάνει 200Mbps 4G+ στο ίδιο σημείο..

Telkom egguisi🤣

4 ώρες πριν, elkons said:

Με backhaul οπτική κιόλας 😂 

Κάτσε να ξανά κάνω άλλο ένα 4G+ να απολαύσεις. 

Έλα ρε, συμμετρικό 🤣

11198397826.png

https://www.speedtest.net/my-result/a/11198397826

Εγγύηση στα γκάζια η Τέλεκομ😝

Η Νόβα είναι το Καλύτερο Δίκτυο!

6 ώρες πριν, Nickchris36 said:

Telkom egguisi🤣

Ναι.. και οι άλλες έχουν 3 sector, αυτή 5 και κάνουν ίδια κάλυψη, στο 4G+ οι άλλες πάνε πολύ πιο γρήγορα και φτάνουν σήμα πιο μακριά. Πόσο κόσμο μπορεί να έχει και υποφέρει; Επίσης 1.5 χρόνο έτσι πάει, δε το βλέπουν;

Screenshot-20251028-103407-e.jpg

? Γιατί σε μερικά δεν είμαι σίγουρος. Η διπλανή που αχνοφαίνεται ήταν κεραία Vodafone τελικά την έβγαλαν και παίζει από κοινού με NOVA στον ιστό της Cosmote. 

6 ώρες πριν, Nickchris36 said:

Εγγύηση στα γκάζια η Τέλεκομ😝

Screenshot-20251028-102952-Speedtest.jpg

Άντε να είχες DoblePlay 4G+ με τούτη τη κεραία.

2 ώρες πριν, elkons said:

Ναι.. και οι άλλες έχουν 3 sector, αυτή 5 και κάνουν ίδια κάλυψη, στο 4G+ οι άλλες πάνε πολύ πιο γρήγορα και φτάνουν σήμα πιο μακριά. Πόσο κόσμο μπορεί να έχει και υποφέρει; Επίσης 1.5 χρόνο έτσι πάει, δε το βλέπουν;

? Γιατί σε μερικά δεν είμαι σίγουρος. Η διπλανή που αχνοφαίνεται ήταν κεραία Vodafone τελικά την έβγαλαν και παίζει από κοινού με NOVA στον ιστό της Cosmote. 

#oles einai oute gtp 🤣

Η Νόβα είναι το Καλύτερο Δίκτυο!

2 ώρες πριν, elkons said:

Πόσο μακριά χτυπάνε οι άλλες, αν είναι δυνατόν 🤯

6 minutes ago, johnny_htc said:

Πόσο μακριά χτυπάνε οι άλλες, αν είναι δυνατόν 🤯

Το θέμα είναι οι επιδόσεις, καλύτερα πάνε στο 4G+, N78 επίσης της Cosmote πολύ υποτονική με τραγικό SNR, η Vodafone πλέον φτάνει καλύτερες ταχύτητες. Η κεραία είναι ψηλά δεν έχει εμπόδια αρα δε μου κάνει εντύπωση.

Όταν λεω υποτονική Ν78, -85dBm 230Mbps με RSRQ-11.

Just now, elkons said:

Το θέμα είναι οι επιδόσεις, καλύτερα πάνε στο 4G+, N78 επίσης της Cosmote πολύ υποτονική με τραγικό SNR, η Vodafone πλέον φτάνει καλύτερες ταχύτητες. Η κεραία είναι ψηλά δεν έχει εμπόδια αρα δε μου κάνει εντύπωση.

Όταν λεω υποτονική Ν78, -85dBm 230Mbps με RSRQ-11.

Δεν έχει σημασία, δεν έχει την κίνηση της cosmote με τίποτα συνολικά, γι' αυτό δε δίνει παραπάνω ο σταθμός. Σε λίγο καιρό άμα τραβήξει χρήστες και η βόνταφον, θα μειωθεί και σ'αυτήν. Θέλει κεραία οπωσδήποτε πλέον η cosmote, δεν αρκεί αυτή πλέον. 

2 minutes ago, johnny_htc said:

Δεν έχει σημασία, δεν έχει την κίνηση της cosmote με τίποτα συνολικά, γι' αυτό δε δίνει παραπάνω ο σταθμός. Σε λίγο καιρό άμα τραβήξει χρήστες και η βόνταφον, θα μειωθεί και σ'αυτήν. Θέλει κεραία οπωσδήποτε πλέον η cosmote, δεν αρκεί αυτή πλέον. 

Το ξέρω, αλλά δεν δικαιολογούνται οι ταχύτητες. Και η VF έχει ένα σωρό Unlimited πάμφθηνα, και αυτή βαράει RSRQ -15. Το πρόβλημα είναι πως το 4G+ είναι σαν 3G. Οπως το λες και αμα εχει τόσο κόσμο το βλέπουν και πρέπει κάτι να κάνουν, τόσα έσοδα παίρνουν. Κάτι όμως φαίνεται να πάει λάθος. Επίσης SNR τραγικό. Η Β20 είναι στα -99dBm και Β7 -126dBm με ίδιο PCI. Κάτι πρέπει να γίνει ήδη εντός πόλης θέλει και μερικά μαζέματα.

Σε άλλες περιοχές πάντως με πολύ κόσμο καλύτερα αποδίδει. Η κεραία στη Ερέτρια που καλύπτει 8 περιοχές το 4G+ τουλάχιστον φτάνει κάνα 50αρι με RSRQ -18.

• 3 weeks later...

Υπάρχει κάποιος περιορισμός άραγε στο 4G+; Την ίδια συμπεριφορά έβλεπα το καλοκαίρι σε ένα S23 Ultra, ξεκινούσε απότομα 200Mbps και κατέληγε στα 40Mbps.

Κάτι τέτοιο βλέπω και με ένα απλό Redmi, με What's Up καρτοκινητό επίσης. 

Το 5G σε αντίθεση, είναι σταθερότατο (400Mbps) χωρίς σκαμπανευάσματα. 

Edited by elkons

Υπάρχει ακόμα μη αναβαθμισμένο δίκτυο φαίνεται.

image.png.5991e032902d9e2a3803b39cb010b530.png

4G only micro στην Καλαμαριά.

Edited by dasnowy

12 ώρες πριν, dasnowy said:

Υπάρχει ακόμα μη αναβαθμισμένο δίκτυο φαίνεται.

image.png.5991e032902d9e2a3803b39cb010b530.png

4G only micro στην Καλαμαριά.

Ποια περιοχή; Σίγουρα έχει ένα φοίνικα στα Macdonalds.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro , 2025: iPhone 16 Pro

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Vodafone Red Unlimited

Σταθερή: Cosmote FTTH, Cosmote Adsl 24

On 19/11/2025 at 3:46 ΠΜ, Nikolas14 said:

Ποια περιοχή; Σίγουρα έχει ένα φοίνικα στα Macdonalds.

Αυτό στα McDonald's πρέπει να είναι. 

• 2 weeks later...
On 28/10/2025 at 12:36 ΜΜ, elkons said:

Το ξέρω, αλλά δεν δικαιολογούνται οι ταχύτητες. Και η VF έχει ένα σωρό Unlimited πάμφθηνα, και αυτή βαράει RSRQ -15. Το πρόβλημα είναι πως το 4G+ είναι σαν 3G. Οπως το λες και αμα εχει τόσο κόσμο το βλέπουν και πρέπει κάτι να κάνουν, τόσα έσοδα παίρνουν. Κάτι όμως φαίνεται να πάει λάθος. Επίσης SNR τραγικό. Η Β20 είναι στα -99dBm και Β7 -126dBm με ίδιο PCI. Κάτι πρέπει να γίνει ήδη εντός πόλης θέλει και μερικά μαζέματα.

Σε άλλες περιοχές πάντως με πολύ κόσμο καλύτερα αποδίδει. Η κεραία στη Ερέτρια που καλύπτει 8 περιοχές το 4G+ τουλάχιστον φτάνει κάνα 50αρι με RSRQ -18.

Κάποιες φορές ο σχεδιασμός είναι πολύ διαφορετικός από αυτό που η δική μας λογική επιτάσσει.

πολλες φορές έχω μιλήσει με κοσμοτε και ρωτάω γιατί ο σταθμός δε χτυπάει σε μια περιοχή που έχει οπτική επαφή και η απάντηση είναι ότι θα μπει άλλος σταθμός αν χρειαστεί. Αλλόκοτη λογική αλλά αυτή είναι.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

On 29/11/2025 at 7:47 ΠΜ, mixtri said:

Κάποιες φορές ο σχεδιασμός είναι πολύ διαφορετικός από αυτό που η δική μας λογική επιτάσσει.

πολλες φορές έχω μιλήσει με κοσμοτε και ρωτάω γιατί ο σταθμός δε χτυπάει σε μια περιοχή που έχει οπτική επαφή και η απάντηση είναι ότι θα μπει άλλος σταθμός αν χρειαστεί. Αλλόκοτη λογική αλλά αυτή είναι.

Στα λόγια μια χαρά τα λένε και σε εμένα που γκρινιάζω, πράξη δεν βλέπω. Το θέμα είναι πως όπου και να καλύπτει η συγκεκριμένη κεραία χάλια είναι. Πλέον και στο 5G ακόμα και τα μεσάνυχτα δεν ξεπερνά τα 200Mbps. Το έχω δοκιμάσει με διαφορετικές συσκευές και SIM. Με την λογική τους τότε ας τη ξηλώσει. Έχω ανέβει και απέναντι ακριβώς αλλά η συμπεριφορά παραμένει ίδια. 

ΥΓ Αναβάθμισαν backhaul οι άλλες 2 και έχουν τέλειο 4G και το 5G κοντά στη κεραία φτάνει 600Mbps..

Screenshot-20251130-113340-Net-Monster.jpg

Screenshot-20251130-113331-Speedtest.jpg

Edited by elkons

On 29/11/2025 at 7:47 ΠΜ, mixtri said:

Δεν είναι αλλόκοτη. Έτσι δουλεύει το σύστημα. 

On 14/11/2025 at 3:17 ΜΜ, elkons said:

Υπάρχει κάποιος περιορισμός άραγε στο 4G+; Την ίδια συμπεριφορά έβλεπα το καλοκαίρι σε ένα S23 Ultra, ξεκινούσε απότομα 200Mbps και κατέληγε στα 40Mbps.

Κάτι τέτοιο βλέπω και με ένα απλό Redmi, με What's Up καρτοκινητό επίσης. 

Το 5G σε αντίθεση, είναι σταθερότατο (400Mbps) χωρίς σκαμπανευάσματα. 

Αυτό που λες έχει ένα ή δύο χρόνια που ξεκίνησε. Και το παρατηρώ και στις τρεις. 

• 3 weeks later...

Γήπεδο Ολυμπιακού Γεώργιος Καραϊσκάκης στις κερκίδες με αρκετό κόσμο για την ώρα. 

c4bfcb1f-58dc-4c09-844a-ad18927ef4b5.jpg

3c76c82e-e985-437c-88e5-c656b4b0c419.jpg

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
6 ώρες πριν, elkons said:

181a9f8e-3f18-46fa-bb13-4bb55d767782.jpg

99dfb526-3127-4c10-920d-be1e7a1abfd3.jpg

Αντίστοιχη μέτρηση στο NOVA 4G. Την έφαγε λάχανο η νοβιτσα.

Νοβαρα σε παρακαλώ

• 1 month later...

Είναι δυνατόν να μην δουλεύει μόνο ένα συγκεκριμένο pci για μήνες και να μην το έχουν πάρει χαμπάρι? Ειλικρινά δεν ξέρω που να απευθυνθώ και να καταλάβουν όντως. Έχω ένα παλιό κινητό που δεν έχει 5g και το έχω ως hotspot στο σπίτι, εε συνέχεια επιλέγει αυτό το pci (195) enb 101051 και δεν έχει τίποτα από data το χειρότερο είναι πως δεν ξεκολλάει από εκεί, μόνο με λειτουργία πτήσης και μετά από λίγο ξανά πάει σε αυτό. Εύχομαι αν βλέπει κάποιος το φορουμ να το δουν, γιατί συνέχεια νεκρώνουν, στο κινητό κλειδώνω σε nr για να μην έχω θέμα.

Screenshot_20260222_022922_NetMonster.jpg

• 2 weeks later...

https://www.speedtest.net/my-result/a/11474735309

Τσιμισκή με Καρόλου Ντηλ.. enb 201016. Τα ίδια κάνει και το 201018, όποτε έχει κόσμο στο κέντρο σταματάει το ca και συνδέεται μόνο σε band 7. Χωρίς κόσμο κάνει κανονικά ca με κομπλέ ταχύτητες. Πρακτικά εκεί που το χρειαζόμαστε περισσότερο δεν αποδίδει, χρόνιο πρόβλημα της κοσμοτε πλέον.

8 ώρες πριν, VasilisSam said:

https://www.speedtest.net/my-result/a/11474735309

Τσιμισκή με Καρόλου Ντηλ.. enb 201016. Τα ίδια κάνει και το 201018, όποτε έχει κόσμο στο κέντρο σταματάει το ca και συνδέεται μόνο σε band 7. Χωρίς κόσμο κάνει κανονικά ca με κομπλέ ταχύτητες. Πρακτικά εκεί που το χρειαζόμαστε περισσότερο δεν αποδίδει, χρόνιο πρόβλημα της κοσμοτε πλέον.

Αυτό είναι περίεργο. Ίσως προσπαθεί να διώξει κόσμο σε πολλά pcells αλλά αυτό γίνεται δυναμικά πλέον. Δε χρειάζεται να κλείνει το Ca 😕

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει ακόμα.. το κάνει σε συγκεκριμένες κεραίες όμως παρατηρώ, επί το πλείστον σε αυτές τις 2 που ανέφερα. Το γύρισα 4g αυτές τις μέρες μετά από καιρό γιατί έχανα κλήσεις με nr αλλά είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

• 5 weeks later...

Νέα Δημητριάδα Βόλου, εσωτερικός χώρος 

spacer.pngspacer.png

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

2 minutes ago, marios239 said:

Νέα Δημητριάδα Βόλου, εσωτερικός χώρος 

spacer.pngspacer.png

Άραγε η Ν78 κοιμάται τώρα ή θα βαρέσει Gbit.