marios239 Δημ. 6 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 6 Απριλίου 10 minutes ago, elkons said: Άραγε η Ν78 κοιμάται τώρα ή θα βαρέσει Gbit. Δε κοιμάται καθόλου! Ανέβηκε μέτρηση στο thread του 5G! 3 3 Παράθεση Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO ECE undergraduate student Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manzoump Δημ. 8 Απριλίου Κοινοποίηση Δημ. 8 Απριλίου (edited) Ήρθα στο χωριό, εδώ έχω ένα Huawei 4G+ router με unlimited SIM. Για κάποιο λόγο, ενώ είμαι 50m από τον σταθμό, δίνει μονίμως primary την B20 και secondary B7 με αποτέλεσμα πολύ πολύ χάλια upload. Το ίδιο και στο κινητό μου. Μέχρι κ τα Χριστούγεννα δεν έπαιζε ετσι Edited 8 Απριλίου by manzoump 5 1 Παράθεση OnePlus 13 - COSMOTE Gigamax Unlimited Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. Σάββατο στις 03:44 πμ Κοινοποίηση Δημ. Σάββατο στις 03:44 πμ On 8/4/2026 at 4:25 ΜΜ, manzoump said: Ήρθα στο χωριό, εδώ έχω ένα Huawei 4G+ router με unlimited SIM. Για κάποιο λόγο, ενώ είμαι 50m από τον σταθμό, δίνει μονίμως primary την B20 και secondary B7 με αποτέλεσμα πολύ πολύ χάλια upload. Το ίδιο και στο κινητό μου. Μέχρι κ τα Χριστούγεννα δεν έπαιζε ετσι Γιατί το router έχει τόσο κακό σήμα σε σχέση με το τηλέφωνο; 5 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manzoump Δημ. Δευτέρα στις 09:19 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 09:19 μμ (edited) Το router είχε μείνει σε mode για εξωτερικές κεραίες που εδώ και καιρό δεν τις έχω πάνω αλλά δεν το είχα αλλάξει. Γύρισε σε inner, είναι δίπλα σε παράθυρο με οπτική επαφή στον σταθμό, έκοψα τη B20 και άφησα B1 B3 B7. Μάλλον έχουν κόψει εντελώς τη B1 σε 4G και την δίνουν για 5G NSA μόνο; Όταν έχω B1 only, δεν συνδέεται καν το router. Edited Δευτέρα στις 09:20 μμ by manzoump 7 Παράθεση OnePlus 13 - COSMOTE Gigamax Unlimited Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. Χθες στς 12:09 πμ Author Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 12:09 πμ Η Β1 είναι 5G-only εδώ και πολύ καιρό. Άφησε μονο Β3/Β7 για LTE και Ν1/Ν28/Ν78 για 5G 8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. Χθες στς 03:40 πμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 03:40 πμ 6 ώρες πριν, manzoump said: Το router είχε μείνει σε mode για εξωτερικές κεραίες που εδώ και καιρό δεν τις έχω πάνω αλλά δεν το είχα αλλάξει. Γύρισε σε inner, είναι δίπλα σε παράθυρο με οπτική επαφή στον σταθμό, έκοψα τη B20 και άφησα B1 B3 B7. Μάλλον έχουν κόψει εντελώς τη B1 σε 4G και την δίνουν για 5G NSA μόνο; Όταν έχω B1 only, δεν συνδέεται καν το router. Ωραία. Έφτιαξε το upload? 3 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manzoump Δημ. Χθες στς 06:31 πμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 06:31 πμ (edited) Speedtest με Ethernet Edited Χθες στς 06:31 πμ by manzoump 4 Παράθεση OnePlus 13 - COSMOTE Gigamax Unlimited Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. Χθες στς 12:38 μμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 12:38 μμ 6 ώρες πριν, manzoump said: Speedtest με Ethernet Καταστροφή το download. Cosmote αύξησε ισχύ γιατί δε τα βλέπω καλά τα πράγματα. 2 3 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. Χθες στς 12:49 μμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 12:49 μμ Έχουν κλείσει Β1 υποτίθεται αλλά κάποιος κατέγραψε κανονοικά στο Δήλεσι και Βασιλικό (από Δήλεσι). Στις κεραίες αυτές έχει γίνει όμως refarm και η Β1 είχε κλείσει, δοκίμασα κλείδωμα στη κεραία του Βασιλικού αλλά δε μπήκε. Να είναι κάποιο bug και NR N1 να τη πέρασε LTE B1.. δε ξέρω. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evang.t Δημ. Χθες στς 01:21 μμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 01:21 μμ 32 minutes ago, mixtri said: Καταστροφή το download. Cosmote αύξησε ισχύ γιατί δε τα βλέπω καλά τα πράγματα. Δηλαδή εκπέμπουν κάτω από τα όρια EIRP; Με ποια λογική; Αφού ήδη έχουν χαμηλό psd με τόσο φάσμα που χρησιμοποιούν 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. Χθες στς 06:19 μμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 06:19 μμ 4 ώρες πριν, evang.t said: Δηλαδή εκπέμπουν κάτω από τα όρια EIRP; Με ποια λογική; Αφού ήδη έχουν χαμηλό psd με τόσο φάσμα που χρησιμοποιούν Είναι αρκετά κάτω από τα όρια λόγω σχεδιασμού του δικτύου. Αυτό τους δίνει πολύ καλές προοπτικές για πύκνωση αλλά δε το θεωρώ ρεαλιστικό. Τι λες @georgemv? Εμένα μου φαίνεται ότι έχει ένταση WiFi σε 5G. 2 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 23 ώρες πριν Author Κοινοποίηση Δημ. 23 ώρες πριν (edited) Ανάλογα την τοποθεσία, αλλά συμφωνώ με @mixtri, στη γενική περίπτωση έρχεται ψόφιο το σήμα. Είχα στήσει ένα SA router για το Πάσχα σε χωριό της Μεσσηνίας. Το κλείδωσα σε N78 προς το μπαλκόνι που έβλεπε τις κεραίες στο βουνό, 12km LoS. Το download καλό, το upload ψόφιο. Άρα εκεί είναι ρυθμισμένη καλά η ισχύς, ίσως και είναι ελαφρώς δυνατότερα από ότι πρέπει και παρεμβάλει τις μικρές N78 της παραλίας. Από την άλλη, στη διαδρομή Πύλος - Πάτρα, πολύ σπάνια το σήμα να είναι καλύτερο από -100dBm, με τις κεραίες να στοχεύουν το δρόμο. Δεν το λες σοβαρή ισχύ αυτό. Ειδικά αν συγκρίνεις με Nova, μέρα με την νύχτα. Η Nova τρυπάει τα ντουβάρια με το Ν78 σαν κρουστικό δράπανο. Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν μπορούν να αλλάξουν το tilt από μακριά. Δεν θες ισχύ αν δεν μπορείς να αυξήσεις το tilt ώστε να μην κάνεις παρεμβολές στον εαυτό σου. 6 ώρες πριν, elkons said: Έχουν κλείσει Β1 υποτίθεται αλλά κάποιος κατέγραψε κανονοικά στο Δήλεσι και Βασιλικό (από Δήλεσι). Στις κεραίες αυτές έχει γίνει όμως refarm και η Β1 είχε κλείσει, δοκίμασα κλείδωμα στη κεραία του Βασιλικού αλλά δε μπήκε. Να είναι κάποιο bug και NR N1 να τη πέρασε LTE B1.. δε ξέρω. Σαν bug του cellmapper μυρίζει, ναι. Αν έχει μείνει Β1 ζωντανή, μόνο από micro εσωτερικού χώρου, ή σε κανένα τούνελ. Δεν θες με τα πάντα NR να εκπέμπουν μερικές κεραίες LTE και να σου διαλύουν το SNR. Edited 23 ώρες πριν by georgemv 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 21 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 21 ώρες πριν 2 ώρες πριν, georgemv said: Ανάλογα την τοποθεσία, αλλά συμφωνώ με @mixtri, στη γενική περίπτωση έρχεται ψόφιο το σήμα. Είχα στήσει ένα SA router για το Πάσχα σε χωριό της Μεσσηνίας. Το κλείδωσα σε N78 προς το μπαλκόνι που έβλεπε τις κεραίες στο βουνό, 12km LoS. Το download καλό, το upload ψόφιο. Άρα εκεί είναι ρυθμισμένη καλά η ισχύς, ίσως και είναι ελαφρώς δυνατότερα από ότι πρέπει και παρεμβάλει τις μικρές N78 της παραλίας. Από την άλλη, στη διαδρομή Πύλος - Πάτρα, πολύ σπάνια το σήμα να είναι καλύτερο από -100dBm, με τις κεραίες να στοχεύουν το δρόμο. Δεν το λες σοβαρή ισχύ αυτό. Ειδικά αν συγκρίνεις με Nova, μέρα με την νύχτα. Η Nova τρυπάει τα ντουβάρια με το Ν78 σαν κρουστικό δράπανο. Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν μπορούν να αλλάξουν το tilt από μακριά. Δεν θες ισχύ αν δεν μπορείς να αυξήσεις το tilt ώστε να μην κάνεις παρεμβολές στον εαυτό σου. Σαν bug του cellmapper μυρίζει, ναι. Αν έχει μείνει Β1 ζωντανή, μόνο από micro εσωτερικού χώρου, ή σε κανένα τούνελ. Δεν θες με τα πάντα NR να εκπέμπουν μερικές κεραίες LTE και να σου διαλύουν το SNR. Μπορείς να κάνεις τα πάντα από απόσταση με cell shape και διαφορετικά coefficient και φάση στα ports. Τα Ericsson πραγματικά κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Απλα πρέπει να κάνεις υπολογισμούς για να κλείσεις το λοβό εκεί που πρέπει. Βλέπω ότι η κοσμοτε παίζει με την ισχύ για cell planning ενώ έχει άπειρα tools με τα /// radios για να χρησιμοποιεί μέγιστη ισχύ και να έχει μηδενική παρεμβολή. Δεν είναι λάθος να κοβεις ισχύ για να εχει χαμηλή παρεμβολή απλά σκοτώνει το modulation και πραγματικά δεν χρειάζεται. 2 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 21 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 21 ώρες πριν 2 ώρες πριν, georgemv said: Ειδικά αν συγκρίνεις με Nova, μέρα με την νύχτα. Η Nova τρυπάει τα ντουβάρια με το Ν78 σαν κρουστικό δράπανο. Εγώ απορώ ώρες ώρες με αυτή, Β1,Β3,Β7 οριακή και η Ν78 περνάει σαν τη Β20, ανετότατα. 2 ώρες πριν, georgemv said: Σαν bug του cellmapper μυρίζει, ναι. Αν έχει μείνει Β1 ζωντανή, μόνο από micro εσωτερικού χώρου, ή σε κανένα τούνελ. Δεν θες με τα πάντα NR να εκπέμπουν μερικές κεραίες LTE και να σου διαλύουν το SNR. Δεν υπάρχει τούνελ ούτε εδώ ούτε εκεί. Απ τη κεραία του Βασιλικού πήγα το απόγευμα, κλείδωσα PCI δεν ειχε καθόλου Β1. Κλείδωσα ARFCN 500 σε ταράτσα βγήκε εκτός δικτύου. Β1 πουθενά δεν έχει. Πάντως έχει βοηθήσει πάρα πολύ, ειδικά στο SA N1. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HORGRAP Δημ. 20 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 20 ώρες πριν (edited) Έριξαν ισχύ σε κεραία χωρίς να κάνουν σωστή μελέτη ΠΡΙΝ ? QPSK και ...2 bits per symbol ... τα γαμμ@@ησαν τα KPIs τους και τρώνε το φάσμα άδικα με χαμηλό Modulation στους περισσότερους πελάτες σε συγκεκριμένες περιοχές. Αύξησαν ισχύ χωρίς μελέτη σε Tilt και συμμάζεμα ? .....το SNR και SINR στα τάρταρα. Παίζουν με τα features της Ericsson και ...δεν κάνουν ΠΡΩΤΑ μηχανικα Tilts ? .... Χαλάνε το Uplink των συσκευών και νομίζουν πως εριξαν το ...SNR ... έτσι 😉 Κατά τη γνώμη μου πρώτα πρέπει να ασχοληθούν με μηχανικα Tilts και degrees και μετα Ericsson features. Ολα έχουν τίμημα και χρειάζεται ισορροπία. Edited 20 ώρες πριν by HORGRAP 1 Παράθεση Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst - Gravitational Lensing in SPACE will always be there and quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂 - Consciousness happens on the quantum state of our neurons - ...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ?? Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉 ( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 14 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 14 ώρες πριν 5 ώρες πριν, HORGRAP said: Έριξαν ισχύ σε κεραία χωρίς να κάνουν σωστή μελέτη ΠΡΙΝ ? QPSK και ...2 bits per symbol ... τα γαμμ@@ησαν τα KPIs τους και τρώνε το φάσμα άδικα με χαμηλό Modulation στους περισσότερους πελάτες σε συγκεκριμένες περιοχές. Αύξησαν ισχύ χωρίς μελέτη σε Tilt και συμμάζεμα ? .....το SNR και SINR στα τάρταρα. Παίζουν με τα features της Ericsson και ...δεν κάνουν ΠΡΩΤΑ μηχανικα Tilts ? .... Χαλάνε το Uplink των συσκευών και νομίζουν πως εριξαν το ...SNR ... έτσι 😉 Κατά τη γνώμη μου πρώτα πρέπει να ασχοληθούν με μηχανικα Tilts και degrees και μετα Ericsson features. Ολα έχουν τίμημα και χρειάζεται ισορροπία. Ποιος ασχολείται με μηχανικά tilts σήμερα… old school approach. Ίσως υπάρχει λόγος που η κοσμοτε παίζει τόσο χαμηλά σε πολλές περιπτώσεις. Και από ότι φαίνεται η απόδοση δεν είναι το κριτήριο. 1 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos.k2 Δημ. 3 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 3 ώρες πριν (edited) Δεν νομίζω ότι έχει σημασία για εμας τους χρηστες τι σχεδιασμό έχουν στο νου τους. Σημασία έχει ότι στο κέντρο της Αθήνας (Κυψέλη, Αγ. Μελετιου, Αττική, Εξαρχεια) που κινήθηκα τις τελευταίες μέρες ήταν μακράν η χειρότερη σε εσωτερικούς χώρους. Χίλιες φορές καλύτερη η Vodafone και η Nova. Τεράστια απογοήτευση! Και μου φαίνεται ότι στις παραπάνω περιοχές πυκνότερο δίκτυο έχει η Vodafone με τη Nova παρά η c-ote. Edited 3 ώρες πριν by panos.k2 3 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts