Jump to content

4G LTE

georgemv
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ηρθε ενας υπευθυνος της κοσμοτε και μας ειπε πως στην πολη μπηκαν 4 κεραιες 4.5G. Τι εννοουσε ομως; Σπιτι μου ειδα διαφορα ταχυτητας με 2CA στα 100mbps. Θα παω στο κεντρο που κανει 3CA να δω αν εχει διαφορα ταχυτητας
Samsung S21 Ultra

• Απαντήσεις 14,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

1489

• georgemv

736

• cmvr

1014

• georgebad

1099

ηρθε ενας υπευθυνος της κοσμοτε και μας ειπε πως στην πολη μπηκαν 4 κεραιες 4.5G. Τι εννοουσε ομως; Σπιτι μου ειδα διαφορα ταχυτητας με 2CA στα 100mbps. Θα παω στο κεντρο που κανει 3CA να δω αν εχει διαφορα ταχυτητας

Lte advanced μπορεί να σημαίνει πολλά. Δε θα μάθουμε ποτέ τι εννοούσε. :)

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πρόκειται πάντως για τεχνολογία 4g, σωστά;

Όπως αναλογικά το 2,5 g το Edge δηλαδή που είναι δεύτερη γενιά αλλά πιο γρήγορο από το gprs;

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Δεν είπα κάτι διαφορετικό.

Δεν είπα κάτι διαφορετικό.

Πως μπορεί τότε να κάνει 2x20 σε B7; :blink: Εννοείς μαζί με το TDD;

Πως μπορεί τότε να κάνει 2x20 σε B7; :blink: Εννοείς μαζί με το TDD;

Αν δεις προσεκτικά τους πίνακες, θα δεις ότι είναι paired φάσμα, όσο bandwidth έχει στο downlink, άλλο τόσο έχει και στο uplink.

Δηλαδή έχει συνολικά 60MHz στα 2600, 30 για down, 30 για up. Αλλιώς το ίδιο 2x20 + 2x10.

Το καημένο το TDD άπατο πάει... Τουλάχιστον θα το ενσωματώσει στο 5g. Έπρεπε το Β38 να το πάρει ένας παροχος και να ασχοληθεί σοβαρά. Με 50mhz TDD κάνεις παπάδες.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το καημένο το TDD άπατο πάει... Τουλάχιστον θα το ενσωματώσει στο 5g. Έπρεπε το Β38 να το πάρει ένας παροχος και να ασχοληθεί σοβαρά. Με 50mhz TDD κάνεις παπάδες.

Έπρεπε αυτοδίκαια να τους το αφαιρέσει η ΕΕΤΤ, προβλέπεται εξάλλου στις συμβάσεις παραχώρησης, και να το δημοπρατήσει εκ νέου.

Παιδιά αν η Cosmote παίζει με 3 μπάντες b3, b7, b20 και max bandwidth τα 20MHz ανά μπάντα, τότε με CA ακόμα και στις 3 μπάντες δεν θα έπρεπε να έχει max θεωρητικό download στα 3x150Mbps = 450 Mbps ;

Πώς φτάνει τα 500 Mbps ;

Υπάρχει κάποια μπάντα που δίνει 200 Mbps και με ποιο τρόπο ;

Thanks.

Alldocube - iPlay40 5G - Android 11

Kαι Χαλκιδικη εχουμε 3CA με ταχυτητες 190mb download και 50 upload. Iσως τα βραδια περναει και τα 200mb αναλογα το φορτο που υπαρχει στην κεραια. Γενικα σφαιρα το 4G της cosmote αλλα οταν δεν υπαρχουν πολλα GB απλα δεν μπορεις να το εκμεταλλευτεις. Τα καλοκαιρια λογο δουλειας περνω 3 4 πακετα after dark με 10GB και ειμαστε κομπλε το βραδυ.

Παιδιά αν η Cosmote παίζει με 3 μπάντες b3, b7, b20 και max bandwidth τα 20MHz ανά μπάντα, τότε με CA ακόμα και στις 3 μπάντες δεν θα έπρεπε να έχει max θεωρητικό download στα 3x150Mbps = 450 Mbps ;

Πώς φτάνει τα 500 Mbps ;

Υπάρχει κάποια μπάντα που δίνει 200 Mbps και με ποιο τρόπο ;

Thanks.

Είναι 256QAM η κωδικοποίηση και στις 3 μπάντες, οπότε 200mbps/20MHz. Άρα δίνει 200+200+100.

Είναι 256QAM η κωδικοποίηση και στις 3 μπάντες, οπότε 200mbps/20MHz. Άρα δίνει 200+200+100.
Από ένα LTE calculator που βρήκα on-line, το 256QAM δίνει 25Mbps ανά κεραία.

Οπότε σε 2x2 MIMO configuration, το 150Mbps με 64QAM πάει στα 200Mbps με 256QAM.

Άρα η 3η μπάντα που είναι στα 100Mbps παίζει με 1x1 κεραία, αντί για 2x2.

Γιατί αυτός ο κόφτης, λίγο περίεργο configuration.

Μπορεί εύκολα να πάει στο 3x200Μbps = 600 Mbps, έτσι όπως τα βγάζουμε.

Στη B20 έχει 10MHz. Μη μπερδεύεσαι.

----- προσθήκη μηνύματος 113 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έπρεπε αυτοδίκαια να τους το αφαιρέσει η ΕΕΤΤ, προβλέπεται εξάλλου στις συμβάσεις παραχώρησης, και να το δημοπρατήσει εκ νέου.

Το κάνουν claim για δοκιμές στο 5g. Φαντάζομαι είναι ο λόγος που η ΕΕΤΤ δε τους αγγίζει. Κατά τα άλλα συμφωνώ. Δε μπορείς να κρατάς φυσικό πόρο για την πλάκα σου... Ακόμα και ένα δίκτυο σηκώνεται με 50mhz TDD.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στη B20 έχει 10MHz. Μη μπερδεύεσαι.
Α, οκ...Τώρα είναι πιο λογικό configuration.

Το ίδιο νομίζω μου είπες και για την WIND, για την b20.

Κανονικά τέτοιου είδους περιορισμός δεν υπάρχει, είναι κάποια συμφωνία/ κανονισμός στην Ελλάδα η b20 να παίζει μέχρι 10MHz bandwidth ;

Α, οκ...Τώρα είναι πιο λογικό configuration.

Το ίδιο νομίζω μου είπες και για την WIND, για την b20.

Κανονικά τέτοιου είδους περιορισμός δεν υπάρχει, είναι κάποια συμφωνία/ κανονισμός στην Ελλάδα η b20 να παίζει μέχρι 10MHz bandwidth ;

Ναι, το φάσμα έχει διανεμηθεί και στους τρεις με 2x10MHz FDD.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πολλοι γνωστοι μου και μη, τον τελευταιο καιρο εχουν παραπονα, οτι παιρνουν τηλεφωνο καποιον και φαινεται κλειστο ή πεφτει η γραμμή στα καλά καθούμενα. Το φαινόμενο είναι τοσο συχνό, που σε παρέες το αναφέρουν ολοι. Η κοσμοτε λεει οτι "η γραμμη σας δεν εχει προβλημα". Καμια ιδεα;
Samsung S21 Ultra

Στην βόρεια Ελλάδα υπάρχει εδώ και καιρό. Τώρα τελευταία γνωστός με Nokia 8 που είχε Volte μονίμως έχανε κλήσεις (όλες τις κλήσεις), με την απενεργοποίηση του κάπως έστρωσε. Δοκίμασε να κλείσεις Volte/Vowifi αν τα έχεις ενεργά.

https://drive.google.com/file/d/1uVsf9ConSwsZyeZMAJH_R0ZkHjYlIW9K/view?usp=drivesdk

Παιδιά εχω μια ερωτηση ...αυτη κεραια πρεπει να ειναι καποια συσκευη τύπου full σημα ...γενικα εκοινη η περιοχη ειναι πολυ δυσκολη για ολες τις εταιριες στην καλυψη ...τελος παντων ..πως μπορει να συνδεθει στην 'κεραία' αυτη?? Ευχαριστώ πολυ!!

Αν είναι Full Σήμα τότε αν δεν κάνω λάθος δηλώνεις εσύ ποια νούμερα θες να συνδέονται (μέχρι 32) και από αυτά μέχρι 4 μπορούν να κάνουν κλήσεις. Άρα για να συνδεθείς στο FΣ πρέπει να βρεις αυτόν που το έχει και να του ζητήσεις να βάλει τον αριθμό σου.

Πολλοι γνωστοι μου και μη, τον τελευταιο καιρο εχουν παραπονα, οτι παιρνουν τηλεφωνο καποιον και φαινεται κλειστο ή πεφτει η γραμμή στα καλά καθούμενα. Το φαινόμενο είναι τοσο συχνό, που σε παρέες το αναφέρουν ολοι. Η κοσμοτε λεει οτι "η γραμμη σας δεν εχει προβλημα". Καμια ιδεα;

Εμενα παλι χανει κλησεις και ερχονται με μηνυμα.

Και παρολο που εχω VoLTE ανοιχτο συνεχιζει τα ιδια.

Σε Samsung κινητα ειτε J ειτε A που ειναι πιο συμβατα απο το Xiaomi μου,παλι χανουν κλησεις και ερχονται σε μηνυμα,η γραμμη δεν πεφτει αλλα χανεται και θελει να ξαναπαρω τηλεφωνο.Κλειστο το τηλεφωνο δεν φαινεται.

Και με πολυ κοσμο που εχει κοσμοτε,βγαινεις εξω για να μιλησεις.Αυτη τη στιγμη στο σπιτι μου εχω E με 3 στα 5,οταν στη Θεσσαλονικη ειχα 3G και σημα 5 στα 5.

Αν βγω εκτος Αργοστολιου,ακομα και στο Ληξουρι απεναντι εχει καλυτερο σημα η κοσμοτε.

Στη διαδρομη του πλοιου Πορος-Κυλληνη,εχει αναμεταδοτες μεσα στο πλοιο.Μια χαρα καλυψη στη θαλασσα.

Στη Κυλληνη και Πατρα κεντρο ειναι μια χαρα.

Edited by Nikolas14

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Έτσι όπως το γράφεις, φαίνεται να έχεις πρόβλημα όταν καλείς από το χώρο σου. Έχεις δοκιμάσει να κλείσεις το VoLTE, αφού δεν υποστηρίζεται επίσημα στη συσκευή σου, και να δοκιμάσεις να κλειδώσεις σε 3G ή 2G;

Sent from my moto g(6) play