Jump to content

Cosmote GPRS/3G/HSDPA: Κάλυψη, υπηρεσίες, χρεώσεις, προβλήματα

alexkotsis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το παιδι είπε πως έχει εγγραφτεί στο Wireless internet easy...

Το έγραφε παντού πως και δεν τοδα??:X:X Δυστυχώς δεν μουρχεται κάτι να προτείνω.. Μου δουλεύει σωστά και σε gprs και σε 3g με το apn 3g-internet.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo.gif

Α proud member of the Alliance, opposed to members of the Horde!

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλημέρα,

Απέκτησα πρόσφατα το NOKIA 6120 και είπα κι εγώ να γνωρίσω "τη δύναμη του 3G":p που λέει και η Cote.

Παρόλα αυτά κατέβασα τις ρυθμίσεις για ιντερνετ απο τη ΝΟΚΙΑ, τροποποίησα το όνομα του Access Point σε "3g-internet", πάω στον browser, αλλά όταν πάει να συνδεθεί μου λέει οτι δεν παίρνει απάντηση απο το gateway (το μήνυμα που μου εβγαζε επί εποχής GPRS πριν εγγραφω στο Wireless Internet Easy). Το κινητό ήταν σε UMTS mode.

Δοκίμασα να μπω και με GPRS, και αφού έβαλα το κινητό σε GSM mode και άλλαξα και το Acess point σε "internet" μου μπήκε κανονικά.

Μήπως κάνω κάτι λάθος και δεν μπορώ να μπω με 3g;; Πήρα την Cote τηλέφωνο και μου είπαν ότι αφού έχω ενεργοποιήσει το Wireless Internet Easy για GPRS θα δουλεύει κανονικά και σε 3G

H περιοχή που μένω είναι ο Βόλος (το παραθέτω σε περίπτωση που κάποιος έχει γνώση του αν μήπως υπάρχει πρόβλημα με το 3G εδώ)

Σημ: Το κινητό υποστηρίζει και HSDPA

Ευχαριστώ προκαταβολικά

αν έχω καταλάβει καλά, έχεις κάρτα SIM και όχι USIM.

Τέλος πάντων, εφόσον σου "παίζει" το apn "internet" σε GPRS, θα πρέπει να σου παίζει και σε 3G. Δεν έχει σημασία στην ταχύτητα το apn.

apn "internet" και στα δύο, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω

Λοιπόν, κατ' αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :up: και συγνώμη για την καθυστέρηση (βλέπετε εκείνη τη μέρα πήγα Αθήνα να ψηφίσω)

Τελικά βρέθηκε λύση στο πρόβλημα και αυτή ήταν να βγώ εκτός Βόλου.

Κατα τη διάρκεια του ταξιδιού δοκίμασα σε 2-3 σημεία και το HSDPA δούλευε κανονικά και στην Αθήνα επίσης. Τώρα θα με ρωτήσετε γιατί δεν απάντησα από το κινητό..αν σας πω οτι έσκαβα θα με πιστέψετε ;;;;;;(αλήθεια έσκαβα)

Τέλοςπάντων ήρθα σήμερα στο Βόλο και τελικά δουλεύουν κι εδώ όλα

κανονικά :yahoo:

Υ.Γ. Για την ιστορία είμαι εγγεγραμμένος στο Wireless Internet Easy και έχω και USIM και HSDPA κινητό (Νοkia 6120c)

Double clicking.....

...is not as simple as it seems....

Παιδιά να ρωτήσω κάτι??

Έχω μια datacard, και παρατήρησα ότι όταν κάνω upload, η ταχύτητα είναι 64kbps, και δεν πάει καθόλου παραπάνω!

Αυτό γίνεται ακόμα και όταν έχει HSDPA.

Αυτή είναι η κανονική ταχύτητα που θα έπρεπε να παίρνω;;

(Με WIND PLUS σε HSDPA, το upload έπιασε μέχρι και 360kbps)

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Παιδιά να ρωτήσω κάτι??

Έχω μια datacard, και παρατήρησα ότι όταν κάνω upload, η ταχύτητα είναι 64kbps, και δεν πάει καθόλου παραπάνω!

Αυτό γίνεται ακόμα και όταν έχει HSDPA.

Αυτή είναι η κανονική ταχύτητα που θα έπρεπε να παίρνω;;

(Με WIND PLUS σε HSDPA, το upload έπιασε μέχρι και 360kbps)

αν έχεις καρτα/κινητό 3G (σκέτο) πρέπει να φτάνεις μέχρι 128kbps (εφόσον το υποστηρίζει η συσκευή σου). Αν έχεις 3G/HSDPA κάρτα/κινητό πρέπει να φτάνεις μέχρι 384kbps (εφόσον το υποστηρίζει η συσκευή σου).

Με ποια συσκευή προσπαθείς;

Έχω βάλει την κάρτα μου στο USB modem HUAWEI, το οποίο είναι HSDPA mέχρι 3.6Mbps.

Οπότε δεν υπάρχει περιορισμός όσον αφορά την συσκευούλα...

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Παρατήρηση: η Cosmote πλέον καλύπτει με 3η γενιά ΟΛΟ το πεδινό μέρος του Ν.Καρδίτσας καθώς και τη Λίμνη Πλαστήρα.Και δε μιλάμε για απλή κάλυψη αλλά για ΦΟΒΕΡΟ ΣΗΜΑ :) Well Done Cosmote:)

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παρατήρηση: η Cosmote πλέον καλύπτει με 3η γενιά ΟΛΟ το πεδινό μέρος του Ν.Καρδίτσας καθώς και τη Λίμνη Πλαστήρα.Και δε μιλάμε για απλή κάλυψη αλλά για ΦΟΒΕΡΟ ΣΗΜΑ :) Well Done Cosmote:)

Εμ... έτσι είναι...

Το είπαν και το έκαναν για πανεθνική κάλυψη!

Έρχεται και το iPhone και να δω ποιον θα διαλέξει άραγε η apple!

Αν δουν τα αμερικανάκια τον χάρτη κάλυψης της cosmote για το 3G σε σύγκριση με τις άλλες θα πάθουν! Και η εμπειρία δείχνει ότι τους ενδιαφέρει πάρα πολύ με το πόσο αξιόπιστη κάλυψη έχει αυτός που θα συνεργαστούν! Αφήστε που διαλέγουν πάντα τα τέως κρατικά δίκτυα που έχουν και τους περισσότερους συνδρομητές (βλ. ο2 τέως BT Cellnet, T-mobile τέως DT κτλ.)!

Εμ... έτσι είναι...

Το είπαν και το έκαναν για πανεθνική κάλυψη!

Αν δουν τα αμερικανάκια τον χάρτη κάλυψης της cosmote για το 3G σε σύγκριση με τις άλλες θα πάθουν! Και η εμπειρία δείχνει ότι τους ενδιαφέρει πάρα πολύ με το πόσο αξιόπιστη κάλυψη έχει αυτός που θα συνεργαστούν! Αφήστε που διαλέγουν πάντα τα τέως κρατικά δίκτυα που έχουν και τους περισσότερους συνδρομητές (βλ. ο2 τέως BT Cellnet, T-mobile τέως DT κτλ.)!

Την Apple την ενδιαφέρει επίσης και ο τρόπος με τον οποίο μια εταιρεία προωθεί τα προιόντα της και την γενικότερη πολιτική της στο τομέα του marketing. Tην ενδιαφέρει επίσης η εξυπηρέτηση πελατών. Την ενδιαφέρει το οικονομικό κομμάτι και οι προσφορά που θα της γίνει. Δεν θα κοιτάξει απλά ένα χάρτη κάλυψης...(και αν δώσει ποτέ 3G έκδοση στην Ευρώπη, προς το παρών ο Steve Jobs το διαψεύδει μιλώντας για προβλήματα αυτονομίας). Και μπορεί οι εταιρείες που ανέφερες να ήταν τέως κρατικές, είναι όμως και εταιρείες κολλοσοί. Μην συγκρίνεις τον ΟΤΕ με την DT και τη Telefonica.

Βέβαια προσωπικά δεν αποκλείω καμία ελληνική εταιρεία (ούτε αυτή με την οποία είχε η Apple επαφές αρχικά για όλη την Ευρώπη, κοιτάξτε μη δείτε εκπλήξεις).

Έχω βάλει την κάρτα μου στο USB modem HUAWEI, το οποίο είναι HSDPA mέχρι 3.6Mbps.

Οπότε δεν υπάρχει περιορισμός όσον αφορά την συσκευούλα...

στο HSDPA το download φτάνει μέχρι θεωρητικό 3.6Mbps (πρακτικά μέχρι 2.6-2.8) και το upload μέχρι 384Κbps.

Με την εισαγωγή του HSUPA, (όποτε γίνει αυτό στα ελληνικά δίκτυα), θα έχουμε θεωρητικό upload από 0.73 εώς 5.76Μbps (ανάλογα με το HSUPA category 1-6 που θα υποστηρίζει συσκευή-δίκτυο).

Οπότε για μεγαλύτερο U (upload), υπομονή να το βάλουν στα ελληνικά δίκτυα...

Εμ... έτσι είναι...

Αν δουν τα αμερικανάκια τον χάρτη κάλυψης της cosmote για το 3G σε σύγκριση με τις άλλες θα πάθουν!

τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το iPhone έχει σχέση με την κάλυψη 3G;

Ερώτηση άσχετου. :p

Τι χρειάζεται για να κάνω τη sim μου usim ;

:!: - Να επισκεφτείς ένα κατάστημα Cosmote ή Γερμανό. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη. :!:

Χρειάζεται και ταυτότητα, και μια τζούφρα και 15€ (έτσι για να μην ξεχνιώμαστε ;) ). Αλλά τη διακοπή της παλιάς SIM και το φακελάκι με την καινούρια USIM στο δίνουν εκείνη τη στιγμή

Double clicking.....

...is not as simple as it seems....

τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το iPhone έχει σχέση με την κάλυψη 3G;

Το γεγονός ότι η ίδια η apple έχει δηλώσει ότι μέσα στο 2008 θα παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά iPhone που θα είναι 3G. Τα περί αυτονομίας είναι δικαιολογίες. Η επιλογή του EDGE έχει να κάνει καθαρά με οικονομικά θέματα, θέματα development και το γεγονός ότι το προϊόν σχεδιάστηκε για τις ΗΠΑ. Η πρώτη γενιά του τουλάχιστον, ήρθε στην Ευρώπη μόνο και μόνο λόγω ζήτησης, καθώς το EDGE εδώ είναι σχεδόν ανύπαρκτο σε σχέση με τις ΗΠΑ όπου ισχύει ακριβώς το αντίθετο! Το 3G iPhone θα είναι αυτό που θα απευθύνεται καθαρά στην Ευρώπη.

Την Apple την ενδιαφέρει επίσης και ο τρόπος με τον οποίο μια εταιρεία προωθεί τα προιόντα της και την γενικότερη πολιτική της στο τομέα του marketing. Tην ενδιαφέρει επίσης η εξυπηρέτηση πελατών. Την ενδιαφέρει το οικονομικό κομμάτι και οι προσφορά που θα της γίνει. Δεν θα κοιτάξει απλά ένα χάρτη κάλυψης...(και αν δώσει ποτέ 3G έκδοση στην Ευρώπη, προς το παρών ο Steve Jobs το διαψεύδει μιλώντας για προβλήματα αυτονομίας). Και μπορεί οι εταιρείες που ανέφερες να ήταν τέως κρατικές, είναι όμως και εταιρείες κολλοσοί. Μην συγκρίνεις τον ΟΤΕ με την DT και τη Telefonica.

Βέβαια προσωπικά δεν αποκλείω καμία ελληνική εταιρεία (ούτε αυτή με την οποία είχε η Apple επαφές αρχικά για όλη την Ευρώπη, κοιτάξτε μη δείτε εκπλήξεις).

Συμφωνών, η εμπειρία έχει δείξει ότι η apple πράγματι ενδιαφέρεται για όλα τα παραπάνω. Πρωτίστως για την κάλυψη όπως απέδειξε περίτρανα στις ΗΠΑ όπου πρώτα απευθύνθηκε στην Verizon και μετά στην ΑΤ&Τ! Πάνω από όλα μετράει το end-user experience και γι'αυτό η εταιρεία θέτει ψηλά τον πήχυ των απαιτήσεών της προς τους επίδοξους μνηστήρες κυρίως όσον αφορά την ποιότητα του δικτύου και την εξυπηρέτηση πελατών (στην Ελλάδα και άλλες χώρες μπαίνει και το θέμα της προώθησης καθώς δεν υπάρχουν apple stores)!

Οπότε θεωρώ λογικό στην Ελλάδα να προτιμήσουν την Cosmote και όχι την Wind καθαρά λόγω κάλυψης!

Αλλά ο καιρός θα δείξει!

Οπότε θεωρώ λογικό στην Ελλάδα να προτιμήσουν την Cosmote και όχι την Wind καθαρά λόγω κάλυψης!

Αλλά ο καιρός θα δείξει!

Εγώ πιστεύω πως αν επιλεγεί η Cosmote (κάτι το οποίο είναι πολύ πιθανό), θα γίνει λόγω πελατειακής βάσης και Γερμανού, όχι κάλυψης... Η Wind ούτε εγώ πιστεύω ότι παίζει... Βεβαίως στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο Cosmote και Wind, και το ότι η Apple προς το παρόν συνεργάζεται με ανταγωνίστριες του group πίστεψε με, δεν σημαίνει τίποτα.;)

Ποιά είναι η τρέχουσα χρέωση για video κλήσεις?

Είναι αυτή? 0,0119€/δευτ.

Ισχύει ακομα η προσφορά προς κινητά Cosmote δλδ η χρέωση είναι ή ιδια με τις απλές κλήσεις?

Ευχαριστώ!

Oh my God. They killed Kenny!

You bastards!

Ποιά είναι η τρέχουσα χρέωση για video κλήσεις?

Είναι αυτή? 0,0119/δευτ.

Ισχύει ακομα η προσφορά προς κινητά Cosmote δλδ η χρέωση είναι ή ιδια με τις απλές κλήσεις?

Ευχαριστώ!

ισχύει μέχρι τέλος Οκτωβρίου φίλε μου. Και είναι προς όλα τα κινητά όχι μόνο τα cosmote.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo.gif

Α proud member of the Alliance, opposed to members of the Horde!

Μου φαινεται ή η GLOBUL εχει υποσκελίσει ήδη την COSMOTE-Ελλάδος; (Βλέπε 3G δίκτυο) :worry:

http://www.globul.bg/eng/map.html

Μου φαινεται ή η GLOBUL εχει υποσκελίσει ήδη την COSMOTE-Ελλάδος; (Βλέπε 3G δίκτυο) :worry:

http://www.globul.bg/eng/map.html

Η cosmote Ελλάδας απλά δεν δημοσιεύει (άγνωστο γιατί) επίκαιρο χάρτη με την κάλυψη 3G... Σίγουρα όταν δημοσιευθεί, θα βουλώσει τα στόματα πολλών, ακόμα και αν σε μερικά σημεία το backbone σηκώνει μόνο εικονικά το δίκτυο τρίτης γενιάς...

Στα 34,50 ευρώ τα 5 Gb και στα 60 ευρώ τα 20 Gb!!! Πολύ καλή κίνηση ;)

Διόρθωση ως προς τις τιμές. Οι σωστές είναι 29,5 και 50 ευρώ αντίστοιχα.