Jump to content

Cosmote GPRS/3G/HSDPA: Κάλυψη, υπηρεσίες, χρεώσεις, προβλήματα

alexkotsis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σήμερα είδα οτι στο σπίτι μου έχω -65dbm 3G σήμα... πολύ καλό μπορώ να πω.. Να υποθέσω οτι έγινε κάτι; (Σαν τί;)

Μετρας και το 3G σημα εσυ? Πως το κανεις αυτο :shifty: ??? Εχεις 3G net monitor?

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Mακάρι,μπας και πάρουν φωτιά οι άλλες,πολύ τεμπέλες μας βγήκαν τώρα τελευταία!:cool: Βασικά τα πάντα είναι θέμα επενδύσεων...

Το θέμα είναι να ενεργοποιήσει Κωνσταντίνε σταθμούς οι οποίοι λειτουργούν όπως πρέπει...Γιατί τώρα η cosmote παίζει με καινούργιο εξοπλισμό τον οποίο αν δε τοποθετήσει σωστά θα έχει μεγάλα προβλήματα.Η "3" πληροφοριακά πέταξε όλο το ΝΟΚΙΑ εξοπλισμό,η Ελλάδα τον προτιμά δεόντως,φαντάζομαι τι προσφορές έχει κάνει...:X

Επειδή έχω μπερδευτεί μήπως ξέρεις (εσύ ή κάποιος άλλος) τι εξoπλισμό χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία (αν γίνεται και για GSM και για UMTS) και ποιος είναι πιο αξιόπιστος?

Επειδή έχω μπερδευτεί μήπως ξέρεις (εσύ ή κάποιος άλλος) τι εξoπλισμό χρησιμοποιεί η κάθε εταιρία (αν γίνεται και για GSM και για UMTS) και ποιος είναι πιο αξιόπιστος?

Cosmote: GSM Nokia 3G Ericsson + Nokia (πλεον)

ΤΙΜ: GSM Ericsson + Siemens (σε ορισμένες περιοχές) 3G Nokia

Q: Ericsson

Vodafone: GSM Ericsson (κυρίως) + Μotorola (παράκτια και Δυτική Ελλάδα) 3G Ericsson (core) Siemens (Radio)

:O

Μετρας και το 3G σημα εσυ? Πως το κανεις αυτο :shifty: ??? Εχεις 3G net monitor?

:lol: :lol: :lol: Με δουλεύει μου φένεται. Τώρα έχω όπως παλιά -92dbm. :confused:

Τεο, έχω το CellTrack :happy:

Samsung S21 Ultra

Γεια σας κ απο μένα! Χτύπησα ένα K800 σήμερα και καίγομαι για την αλλαγή της κάρτας μου σε 3g! Θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα πρώτα:

1) Το σήμα παραμένει ίδιο; Δηλαδή αν κάπου δεν έχει κάλυψη 3G, μπορώ να πραγματοποιώ κλήσεις κανονικά, ως απλό κινητό;;

2) Τι χρεώσεις έχει στις videoκλήσεις;

3) Μπορώ να κάνω βιντεοκλήση με κάτοχο κινητού που έχει ΤΙΜ;

4) Έχω επιβάρυνση στο πάγιο;

Χίλια ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας. Και συγνώμη αν έχουν απαντήθει ακόμα και 2 σελίδες πριν, αλλά δεν έχω καθόλου χρόνο!

ευχαριστώ!

:)

Γεια σας κ απο μένα! Χτύπησα ένα K800 σήμερα και καίγομαι για την αλλαγή της κάρτας μου σε 3g! Θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα πρώτα:

1) Το σήμα παραμένει ίδιο; Δηλαδή αν κάπου δεν έχει κάλυψη 3G, μπορώ να πραγματοποιώ κλήσεις κανονικά, ως απλό κινητό;;

2) Τι χρεώσεις έχει στις videoκλήσεις;

3) Μπορώ να κάνω βιντεοκλήση με κάτοχο κινητού που έχει ΤΙΜ;

4) Έχω επιβάρυνση στο πάγιο;

Χίλια ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας. Και συγνώμη αν έχουν απαντήθει ακόμα και 2 σελίδες πριν, αλλά δεν έχω καθόλου χρόνο!

ευχαριστώ!

:)

Συνήθως και οι άλλοι χρήστες δεν έχουν χρόνο, αλλά προσπαθούνε να απαντούν :)

1) Άλλο είναι το 3G (UMTS) δίκτυο και άλλο το 2G (GSM) δίκτυο. Σε περίπτωση που δεν έχεις κάπου κάληψη 3G, η συσκευή σου θα συνδέεται με το 2G δίκτυο.

2) Περίπου 0,01€/δευτερόλεπτο.

3) Ναι, εάν ο συνδρομητής TIM που καλείς με video-κλήση έχει 3G συσκευή με ενεργοποιημένη την video-κλήση και βρίσκεται σε δίτκυο 3G.

4) Όχι, δεν υπάρχει επιβάρυνση [το μόνο extra που θα πληρώσεις (για μία φορά) είναι το κόστος για να την αλλαγή κάρτας SIM σε USIM].

Μερικά πρόσθετα στοιχεία:

2. Με το ΦΠΑ είναι €0.0119/δευτ.

3. Δεν μπορεί να καλέσει πελάτες καρτοκινητής ΤΙΜ εκ των πραγμάτων.

4. Πάγιο για το 3G δεν υπάρχει αλλά προσοχή στις υπόλοιπες χρεώσεις. Η αλλαγή της κάρτας κοστίζει γύρω στα €14.50

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!! και να ρωτήσω κάτι τον chris_2005: Γιατί δε μπορεί να καλέσει καρτοκινητό ΤΙΜ; :X

Γιατί τα καρτοκινητά της ΤΙΜ δεν έχουν ακόμη 3G...

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Αμα παρω κινητο 3g και βαλω μεσα Κοσμοκαρτα θα βλεπω που εχει σημα 3g η ετιαρεια και θα μπορω να το χρησιμοποιω?

Ναι αλλά πρέπει να αλλάξεις την κάρτα SIM της συσκευασίας σε USIM (γύρω στα €14.50). Η Cosmote δίνει 3G με κάρτα SIM; Διότι εαν το δίνει είσαι ΟΚ.

Ναι αλλά πρέπει να αλλάξεις την κάρτα SIM της συσκευασίας σε USIM (γύρω στα €14.50). Η Cosmote δίνει 3G με κάρτα SIM; Διότι εαν το δίνει είσαι ΟΚ.

όχι.δεν επιτρέπει πρόβαση με SIM:mad:

Επιπλέον αυτό μου έκανε να εξοργιστώ ήταν ότι η cosmote δεν βάζει την αλλαγή κάρτας SIM->USIM στην εγγύηση της κάρτας και στη χρεώνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! η ΤΙΜ αναγνώριζει οποιαδήποτε αλλαγή SIM εντός εγγύησης.Ακόμα και αν παράδειγμα σου έδιναν 64Κ αν ήσουν εντός εγγύησης μπορούσες να γυρίσεις 128Κ "επειδή έτσι σου κάπνισε"...:cool: Επιπλέον στα καρτοκινητά ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ USIM όπως η vodafone για να αποτρέψει μια διαδικασία χρέωσης...Δηλαδή αν θέλεις να αγοράσεις Cosmokarta+3g χρεώνεσαι ξεχωριστά τη SIM της cosmokartas και μετά αλλαγή SIM->USIM.Σπουδαίο σύστημα billing έχει η cosmote...ούτε από φορητότητα δε μπορείς να πας απευθείας σε USIM όπως μου είπαν στο 1313,ισχύει;;;

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Boys υπ,οψιν,οποιος αλλαξει την καρτα του σε 3G χανει το bonus εισερχομενων κλησεων διοτι δεν υποστηριζετε στις 3G καρτες!!!
myphone_2.png

Προσπαθώ με imode 3g στο the Mall: TCP error.(Με τίποτα μέσω 3G, το γύρισα GSM για να κάνω δουλειά. Μήπως δεν έχει σταθμό 3G μέσα στο Mall και συνδέεται από μακρυνό ΟΤΕ?).

Προσπαθώ κλήση φωνής λίγο έξω από την Αθήνα προς Λαμία: Δίκτυο Κατειλημένο.

Έξω από τη Λάρισσα imode: Αλλάζει συνεχώς μεταξύ 3g και 2g. Κανένα πρόβλημα σε αυτό. Αλλά αλλάζοντας πέφτει το session (!!!!). Δοκίμασε mobile banking.

Nokia 6680 imode.

:O

:lol: :lol: :lol: Με δουλεύει μου φένεται. Τώρα έχω όπως παλιά -92dbm. :confused:

Τεο, έχω το CellTrack :happy:

λέω και εγώ ρε συ...Θα μας τρελάνει ο doganos! :shock: Έπαθα shock όταν διάβασα το πρώτο σου μήνυμα...άκου -65dbm σε 3g:blink:

Στη θεσσαλονίκη με cell track στο Ν70 μέγιστο με ΤΙΜ -80dbm και πανυγήριζα.Στην Αθήνα μου έχει φθάσει μέχρι -76dbm,χωρίς να το ψάξω ιδιαίτερα αν έχει πάει παραπάνω.Πάντως τότε το σήμα ήταν τόσο δυνατό γιατί απλά ήμουν απέναντι από ένα μεγαθήριο της ΤΙΜ κοντά στην Ομόνοια...;)

takeovernet.δηλαδή στο handover στα data παγώνει η σύνδεσή σου για να καταλάβουμε;;;;

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Boys υπ,οψιν,οποιος αλλαξει την καρτα του σε 3G χανει το bonus εισερχομενων κλησεων διοτι δεν υποστηριζετε στις 3G καρτες!!!

Αδιέξοδο... επίσης δεν μπορείς να έχεις calling tunes. Τουλάχιστον ας δώσει 3G με απλή SIM όπως η ΤΙΜ.

Βέβαια της ΤΙΜ οι κάρτες SIM είναι ούτως ή άλλως 128k ενώ της Cosmote αν δεν κάνω λάθος είναι 32άρες. Αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω αν παίζει κάποιο ρόλο. Αν ξέρει κάποιος ας μου πει.

Αδιέξοδο... επίσης δεν μπορείς να έχεις calling tunes. Τουλάχιστον ας δώσει 3G με απλή SIM όπως η ΤΙΜ.

Βέβαια της ΤΙΜ οι κάρτες SIM είναι ούτως ή άλλως 128k ενώ της Cosmote αν δεν κάνω λάθος είναι 32άρες. Αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω αν παίζει κάποιο ρόλο. Αν ξέρει κάποιος ας μου πει.

Παντως ο manos_the_greek exei calling tune σε 3g καρτα γιατί το ειχε επιλέξει πριν κανει την αλλαγη σε usim :P

Κυνήγα το λευκό της ζωής σου

Παντως ο manos_the_greek exei calling tune σε 3g καρτα γιατί το ειχε επιλέξει πριν κανει την αλλαγη σε usim :P

Παρακαλώ;; Με την ίδια λογική σε όλες τις εταιρίες μπορεί να ισχύει αυτό! Δεν σου το σταματούν από την στιγμή που αλλάζεις κάρτα; Εκτός αν η Cosmote επιτρέπει πια τα calling tunes και με κάρτα USIM...

Παρακαλώ;; Με την ίδια λογική σε όλες τις εταιρίες μπορεί να ισχύει αυτό! Δεν σου το σταματούν από την στιγμή που αλλάζεις κάρτα; Εκτός αν η Cosmote επιτρέπει πια τα calling tunes και με κάρτα USIM...

Σίγουρα ισχύει !αφού ήμουν μαζί του όταν άλλαξε τη κάρτα και τώρα που του τηλεφώνησα έχει calling tune

Κυνήγα το λευκό της ζωής σου

Ο billakosss με ΤΙΜ όταν άλλαξε σε usim, έχασε και τα mytones... μετά που το γύρισε πάλι σε απλή sim έπρεπε να ξαναενεργοποιήσει τα mytones... στην cosmote ίσως είναι διαφορετικά όμως αφού ο Μάνος εξακολουθεί να έχει την υπηρεσία με usim!

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Ωντος ισχυει αυτο. Το εχω εγω στο what's up.

Άρα δεν είναι πρόβλημα ασυμβατότητας της USIM, όπως νόμιζα.

Στην Cosmote δηλαδή εαν έχεις από πριν τα calling tunes τα διατηρείς ενώ αν την αλλάξεις δεν μπορείς να ξαναβάλεις; Ή δουλεύει κανονικά όπως και να 'χει; Το ρωτώ γιατί ο φίλος doganos λέει ότι δεν μπορεί να βάλει...

Εγώ από την αρχή είχα USIM. Πήγα να τα ενεργοποιήσω και μου λέει οτι δεν γίνεται... :(
Samsung S21 Ultra