Jump to content

Cosmote GPRS/3G/HSDPA: Κάλυψη, υπηρεσίες, χρεώσεις, προβλήματα


alexkotsis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ που είχα ρωτήσει πριν λίγες μέρες μου είπαν οτι το μεγαλύτερο πακέτο είναι 1gb που στοιχίζει 15 ευρώ.

Ίσως να υπάρχει και κάτι άλλο και να μην το ήξερε.

Υπάρχουν και τα προγράμματα cosmote i και my way αλλά δεν νομίζω να αξίζουν.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μη σκέφτεσαι βάση ωρών, καθώς πλέον δε μιλάμε για χρονοχρέωση, αλλά για ογκοχρέωση. Εσύ τι χρήση θες να κάνεις αυτές τις 2-3 ώρες καθημερινά; Αν θες απλά να ελέγχεις τα mail σου, τότε φτάνουν και περισσεύουν. Αν θες π.χ. να μπαίνεις στο YouTube, τότε δε σου φτάνει για έναν μήνα ούτε το Ultimate πακέτο με τα 3 GB!!:p

 

Αλλά το πιο κατάλληλο θέμα είναι εδώ για τα πακέτα internet on the phone

Link to comment
Share on other sites

Δεν προκειται να συνδεθεις με τον mini οpera! H NOKIA στα Series 40 δεν επιτρεπει τη χρηση proxy οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι μια κάπως πολύπλοκη διαδικασία και να χρησιμοποιείς μια παλια εκδοση του mini opera 2, "πειραγμενη απο Ρώσους" οπου μπορείς να ορίσεις χειροκινητα τον wap proxy server του δικτύου σου.

 

Επειδή ρυθμίζω ένα 6303 (firmware 10.10) και σπαζοκεφαλιαζόμουν με το άχρηστο εγχειρίδιο χρήσης, βρήκα πως αυτό δεν ισχύει.

 

Ακολουθήστe τα βήματα εδώ:

 

http://www.opera.com/mobile/help/faq/#s40

 

* Go into Settings.

* Go into Configuration.

* Go into Personal Configuration Settings.

* Now, press Add New (visible if you don’t have a previous Personal Setting created) or press the Options button. When you have pressed the Options button, choose Add new.

* When you have pressed Add New, you will get a new menu, which will give several options to choose from.

* Now, scroll down and choose the Access Point and press Select. (Please note that this option is not available on the Nokia 3220 model and maybe on some more models, you can instead use the Services option instead of the Access Point option on the Nokia 3220.) Do not choose the Web option, since this will not work with Opera mini.

* Now go into Access Point Settings.

* Go into Bearer Settings.

* Go into Packet Data Access Point.

* Now, enter you APN address corresponding to your provider. Then press OK.

* Go back to the Personal Configurations Settings menu, where you now should be able to see an Access Point selected.

* Now press the Options button, and then choose to activate this Access Point.

* Now you should be able to start Opera Mini, and try to load a link on your phone.

 

Απλά μπαίνει ως apn το "internet" (χωρίς τα εισαγωγικά).

 

 

Πάμε τώρα στα άλυτα. Είχα επί χρόνια πρόγραμμα Wireless Internet Easy, με δωρεάν όγκο 1 Mb, αρκετό για περιστασιακά e-mails. Όταν έψαχνα στον - απαραδέκτου πλοήγησης - ιστότοπο της Cosmote για διαδικασία αποστολής ρυθμίσεων, έστειλα μήνυμα WIEASY στο 1333 και πήρα την απάντηση πως η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη, ενώ είναι διαθέσιμη η Internet on the Phone Starter. Με τους παλιούς πελάτες τι γίνεται; Υποχρεωτικά μεταφέρονται στο νέο πρόγραμμα, χωρίς δωρεάν όγκο;

 

Εδώ εμφανίζει τιμοκατάλογο, αλλά στα μη εμπορικά διαθέσιμα προγράμματα.

Edited by csd
πρόσθετα στοιχεία
Link to comment
Share on other sites

Τι ελεος είναι ποιά αυτή η cosmote! δεν έχω 3G εκεί που το χρειάζομαι! δεν έχει σπίτι μου στην Κυψέλη, στον Μαραθώνα πιάνει αν θέλει όποτε θελει και κάνω ακροβατικά στον αέρα για να πιάσω λίγο σήμα και στην δουλειά μου στο Περιστέρι και εκεί μια απο τα ίδια με σήμα ανύρπακτο!!! μη πω για σήματα ομιλίας εδώ, αυτά θα τα πω στο άλλο topic! :lol::lol::lol: γελοία πράγματα αυτά αν δούμε τι διαφημίσεις κάνουν! ΑΙΣΧΟΣ!
Link to comment
Share on other sites

Οι ιθαγενείς είναι η αιτία οι οποίοι κατεβάζουν τις κεραίες για να μην έχουν... ραδιενέργεια όπως λένε, και όπως φαίνεται τους δίνουν ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες και δικαιώματα για να ξαναγυρίσουμε... στα ταχυδρομικά περιστέρια !!! Είναι χειρότερα από τα πρώτα χρόνια λειτυργίας των δικτύων !

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να τη βοήθειά σας,για να κάνω ενημέρωση λογισμικού από τη συσκευή πρέπει να δημιουργήσω νέο προφίλ διακομιστή αλλά δεν ξέρω τι ρυθμίσεις να βάλω,δηλαδή τα εξής:Όνομα διακομιστή,id διακομιστή,κωδικός πρόσβασης διακομιστή,σημείο πρόσβασης,διεύθυνση κεντρικού υπολογιστή,θύρα,όνομα χρήστη,κωδικός πρόσβασης,ας βοηθήσει κάποιος άμα ξέρει.

• Apple iPhone X •

Space Grey - iOS 14.1 - 64GB

—————————————————

”You only live once. But if you do it right, once is enough.”

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη! θα ήθελα να πω πως ήμουνα εξοχικό στον Μαραθώνα συγκεκριμένα αυτές τις μέρες και πραγματικά για ακόμα άλλη μια φορά μέρες που ήταν και δεν μπορούσα να κατεβάσω τα καντήλια που θα ήθελα από τα νεύρα μου, η cosmote κατέφερε να μας σπάσει τα νεύρα! το σήμα ήταν 2-3 γραμμές το το ζόρι στο πάγιο μου και για να μιλήσω αξιοπρεπώς έβγαινα στον κήπο περπαντώντας μέσα στα χώματα μαζί με τα μαμούνια :lol::lol::lol: το what' s up αν ήθελε έπιανε σήμα και για 3G ΟΥΤΕ λόγος! απλά εξαφανίστηκε και ακόμα το ψάχνω!!! ειδικά την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα αγανακτήσαμε !!! :mad::mad::mad: για να μιλήσω με άλλους πραγματικά θα ήταν ευκολότερο αν απλά τους έστελνα γράμμα! ποιό γρήγορο θα ήταν! ΕΛΕΟΣ ποιά! που θα πάει αυτή η κατάσταση???? και μην ακούσω ξηλώσανε κεραίες και άλλα πολλα, γιατί 1ον δεν είναι δικιά μου δουλειά και δεν με ενδιαφέρει όταν είμαι πελάτης και τα ΣΚΑΩ θέλω να γίνεται η δουλειά μου και 2ον γιατί η wind στα ίδια μέρη έχει σήμα καμπάνα και 3G????? AIΣΧΟΣ για την cosmote, τα λεφτά μου ΠΙΣΩ!!!
Link to comment
Share on other sites

Τυχαίνει Nikiforosss στα μέρη που κινούμαι η WIND να έχει πολλαπλάσιο σήμα από τις άλλες 2 αλλά αυτό δε σημαίνει ότι παντού είναι καλύτερη... Πάρε και πες στη Cosmote,είναι αρκετά δραστήριοι στο θέμα κάλυψης. Αλλά μέχρι να βγούνε οι άδειες θα περιμένεις...ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ! :mad: Προς το παρόν γύρισε σε WIND αν αυτή σε βολεύει και άσε το what's up στην άκρη μέχρι να γίνει βελτίωση!

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Τhanks! συμφωνώ μαζί σου αλλά όταν στο σπίτι μου, στην δουλειά μου και στο εξοχικό μου ΔΕΝ έχει καν 3G και έχω προβλήματα σοβαρότατα σήματος ώστε να μην μπορώ να μιλήσω, τι να το κάνω πχ αν έχει στην ορεινή Αρκαδία που είχα πάει το Καλοκαίρι? στα 3 αυτά μέρη δοκίμασα WIND και 3G και όχι μόνο τελειο σήμα αλλά και το 3G άψογο και ταχύτατο! όσο για το what's up ούτε να το δηλώσουμε δεν θέλουν! όσες φορές πήγαμε όλο κάτι γινότανε και δεν μας το δηλώνανε! το αφήνω έτσι και ας το κόψουν, i dont give a sh......t.:lol::lol::lol:
Link to comment
Share on other sites

Kαλησπερα,χρονια πολλα...Εχω και εγω της γυναικας ενα λαπτοπ με cosmote internet the go..(55ευρω το μηνα νταβαντηλικι)...Οσο ειχε τα vista επανω φουλ σημα 3g κατεβαζε με 20-30kbbs..Ουτε να μιλησουμε δεν μπορουσαμε για videoκληση δεν το συζητω..Κανω φορματ βαζω τα 7 περναω drivers πιασαμε τα 60-70...Ειμαστε Ελ.Βενιζελος με φουλ HSDPA κατεβαζει με 80...Στην Ασπροβαλτα κατεβαζει με 60-70 με φουλ 3G..Στην περιοχη που εργαζομαι εχουμε μονο GPRS..Εδω κατεβαζει με φουλ 2G 3-4kbs...Φιλος με wind και ιδιο πακετο λογο εκπτωσεις απο την wind για τους Στρατιωτικους πληρωνει 14,95 και κατεβαζει με 80 με το 2g και με 3g κατεβαζει με 150-250....Τους πηρα τηλεφωνο εχθες.μιλησα σημερα με τον τεχνικο...Με εβαλε να κανω speedtest με foyl 2g 0,04 κατεβασμα και 0,02 ανεβασμα και 676ping...Μες την επομενη εβδομαδα περιμενω απαντηση αλλιως το σκεφτομαι να καταφηγω δικαστικα και να τους στελνω και εγω 5λεπτα το αντι για 55 και τωρα 56 ευρω...

Φιλικά Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας παιδιά! Λοιπόν για 1η φορά ενεργοποίησα gprs για κινητό και μιας και πρόκειται και για cosmote ήθελα τα φώτα σας. Μου έστειλαν τις ρυθμίσεις και στο νετ μπαίνω κανονικά, δεν μπορώ όμως να δω email! To κινητό μου είναι ένα LG BL40 και στις ρυθμίσεις λογαριασμών έχω βάλει σημείο πρόσβασης την cosmote. Να σημειωθεί ότι με WiFi οι λογαριασμοί δουλεύουν κανονικά.
Link to comment
Share on other sites

Θα ηθελα τη βοηθεια σας...

Ειμαι στο καρτοσυμβολαιο της cosmote με τα 40 ευρω και εχω iPhone... κ δεν μπορω να εχω ιντερνετ μεσω της cosmote!!!! Ενω ξαναλεω καθε μηνα πληρωνω με πιστωτικη 40 ευρω!!!

Μπορει καποιος να μου προτεινει καποια λυση???

Δεν θελω ουτε να φυγω απο την Cosmote Ουτε να αλλαξω το iPhone!!!

 

Ευχαριστωωωω!

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν αλλάζεις πακέτο και να βάλεις και internet on the phone? Η να χρησιμοποιήσεις τα προγράμματα i.
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω καταρχην...

μωρε μ αρεσει που εχω αυτο το οριο των 40ευρω γιατι οταν ειχα συμβολαιο ξεφευγα συχνα!!!

κ μου φαινεται λιγο χαζο γιατι το προβλημα ειναι μονο με το iPhone!!!

Με αλλο τηλεφωνο μπαινω μια χαρα στο νετ... απλα τωρα που εχω το iPhone δεν μου στελνουν τις ρυθμισεις!!!

Link to comment
Share on other sites

Τότε κάποια λύση θα υπάρχει ! Αν έμπαινες internet. Μήπως τα καρτοσυμβόλαια μπαίνουν μέσω wap (το iphone δεν υποστηρίζει).
Link to comment
Share on other sites

Χμμμμμ... λες να ειναι αυτο??? ομολογω οτι δεν το ειχα σκεφτει...

 

απλα με πειραζει γιατι σιγουρα θα υπαρχουν καποιοι που αν κ με συμβολαιο θα πληρωνουν λιγοτερα απο τα 40 ευρω που πληρωνω εγω , κ αυτοι εχουν μια χαρα ιντερνετ!!! γκρρρρρρρρρρρ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω πρόγραμμα με το iphone 3GS που έχει 750ΜΒ / μήνα και ζήτημα αν κάνω 50 αφού σχεδόν ποτε δεν έχω 3G!!!! ακόμα και στο εξοχικό μου που έχει πρέπει να κάθομαι στον κήπο παρέα με τα κουνούπια και τους κότσυφες για να καταφέρω να μπω σε καμια σελίδα, με το που πάω στο σπίτι αντίο 3G. Στο σπίτι στην Αθήνα δεν ξέρω τι θα πει 3G (νομίζω κάπου το είδα με τα κιάλια μου να ρχετε) και στην δουλεια μου μη πω....:lol::lol::lol::lol: πηρα και τηλ και το είπα στο 1212 και μου λένε οτι δεν υπάρχει κάλυψη εκει που είμαι, και έχει παρακάτω 2χλμ μακριά, ε οκ θα πηγαίνω εκεί να κανω παρέα στους μετανάστες να μοιραζόμαστε και το internet! :lol::lol::lol: και φυσικά δεν έχουν ιδέα αν ποτέ θα έχουμε και εδώ και πότε! κλασικός cosmoΠοτε!
Link to comment
Share on other sites

ακόμα και στο εξοχικό μου που έχει πρέπει να κάθομαι στον κήπο παρέα με τα κουνούπια και τους κότσυφες για να καταφέρω να μπω σε καμια σελίδα, με το που πάω στο σπίτι αντίο 3G. Στο σπίτι στην Αθήνα δεν ξέρω τι θα πει 3G (νομίζω κάπου το είδα με τα κιάλια μου να ρχετε) και στην δουλεια μου μη πω....:lol::lol::lol::lol:

 

Η cosmote σε φέρνει πιο κοντά στη φύση. Στις πυκνοδομημένες πόλεις είναι γνωστό ότι η κάλυψη είναι προβληματική ιδίως όταν υπάρχει πυκνή κάθετη δόμηση. Καλό θα ήταν με κάποιο τρόπο να μπορούμε να ελέγξουμε αν υπάρχει κάλυψη (απλη ή 3g) στους χωρους που κινούμαστε πριν κάνουμε συμβόλαιο. Αν έχεις συσκευή 3g και ενεργοποιημένη τη διπλή λειτουργία, σε περίπτωση που βρίσκεσαι εντός 3g υπάρχει σχετική ένδειξη στην οθόνη (συνήθως στις μπάρες ισχύος του σήματος). Οι άλλες εταιρείες τι κάλυψη έχουν σε αυτούς τους χώρους που κινείσαι;

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

voda δεν ξέρω δεν εχει κανείς! h wind που έχει ο bro μου έχει ΤΕΛΕΙΟ σημα και με 3G!!! εκει θα πάω μετά το συμβόλαιο αν είναι ακόμα έτσι βέβαια.
Link to comment
Share on other sites

Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Κεφαλλονια διαπιστωσα οτι η wind έχει το καλύτερο 3G δικτυο!! ήταν η μόνη που ειχε σταθερο σημα ! Αγια Ευφημια Κεφαλληνίας vodafone-wind 3G φούλ.Cosmote απλό GSM. Και εδώ Μέγαρα που μένω 3 κεραιές (και οι τρεις δινουν 3G σήμα) που βρισκονται σχετικα κοντα μου και με καλυπτουν απο σημα μόνο η wind καταφέρνει να με καλυπτει με 3G φουλ μέσα στο σπιτι μου!!! πώς γίνεται αυτο όταν βρισκονται και 3 στο ιδιο σημέιο και μονο η μια το καταφερνει τελικα αυτο ??:O
Link to comment
Share on other sites

Οι κοσμοτε δεν εχει καλο 3g σημα δηλαδη? Ελεγα να κανω συνδεση με πακετο ΒIS για Blackberry.

Ήρθε η ώρα για ένα νέο Σπίτι

http://www.aeginahomes.gr/

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά είναι για κλάματα η κατάσταση! εγώ ακόμα κλαίω τα τσάμπα λεφτά που δίνω! πότε μπορώ να αλλάξω οικονομικό πακέτο στο 12μηνο? έχω 18μηνο συμβόλαιο και 12 μήνες κλείνει αρχές Σεπτεμβρίου! μα είναι δυνατόν δεν έχει σήμα 3G στο σπίτι μου, στην δουλειά μου και στο εξοχικό μου μόνο αν είμαι μέσα στον κήπο σε εντελώς ανοιχτό χώρο δλδ. Τι να το κάνω δλδ το 3G? στα ορεινά χωριά της Αρκαδίας είχε καμπάνα αλλά εκεί να το κάνω τι???? αν ξαναπάω καμια φορά! κρίμα τις διαφημίσεις! μούσια του Bin Laden. :lol::lol::lol:

 

Α!!! σας είπα το κόλπο για το εξοχικό???? αφήνουμε το κινητό στο χωράφι πάνω σε οτιδήποτε θέλουμε, βάζουμε στο j/b iphone μας το πρόγραμμα ΜyWi και γίνεται ΑP, έτσι από το σπίτι βάζουμε ένα AP μηχάνημα με εξωτερική wifi κεραία στα 2,4ghz όπως το ovislink 5460ΑP που έχει καμια 50αρια ευρώ και έχουμε δίκτυο 3G παντού στο σπίτι μας μέσω ethernet! καλό έτσι???? το έχω δοκιμάσει και έτυχε να είχα τον εξοπλισμό επειδή είμαι και στο AWMN. Αυτή είναι μια λύση αν δεν έχουμε καλό σήμα 3G μέσα στο σπίτι αλλά έχουμε απέξω, επίσης δοκιμασμένο και σε nokia N82.

Edited by Nikifoross
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και η λύση να πάρεις 1 WIFI GSM router 7.2 (εχει και στο ebay με 110$). Ετσι έχεις WiFi και μπαίνεις με ότι θές. Επίσης επειδή δουλεύει με 5V μπορείς να βάλεις και μπαταρία. Δοκιμασμένο κι αυτό.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...