Jump to content

Απόψεις: Πως κρίνετε το iPhone 4;


TN97
 Κοινοποίηση

Το iPhone 4 ανακοινώθηκε. Ποια η γνώμη σας γι'αυτό;  

694 members have voted

  1. 1. Το iPhone 4 ανακοινώθηκε. Ποια η γνώμη σας γι'αυτό;

    • Εξαιρετικό, ενδεχομένως το επόμενό μου τηλέφωνο
      256
    • Καλύτερο από το αναμενόμενο...
      109
    • Μέτριο...
      146
    • Κάτω του μετρίου
      25
    • Με αφήνει ολοκληρωτικά αδιάφορο...
      158


Recommended Posts

[imgalign]http://www.myphone.gr/devices/thumb-1355.jpg[/imgalign]Το γεγονός της 7 Ιουνίου 2010, ήταν αναμφίβολα η επίσημη και από καιρό πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του νέου [thread=275447]iPhone 4[/thread]. Ύστερα από αρκετούς μήνες έντονης φημολογίας για το επόμενο «θαύμα» της Apple, το iPhone 4 - όπως τελικά ονομάστηκε - είναι γεγονός και πλέον οι απανταχού «εραστές» της τεχνολογίας καλούνται να το κρίνουν και να πουν την άποψή τους γι'αυτό.

 

Έτσι, στο παρόν θέμα έχετε την δυνατότητα να εκφράσετε την γνώμη σας για μία συσκευή που σίγουρα θα διχάσει το κοινό, απαντώντας στο εξής ερώτημα: Ποια είναι η γνώμη σας για το [thread=275447]iPhone 4[/thread];

 

Φυσικά, έχετε και την δυνατότητα να ψηφίσετε στην ανάλογη δημοσκόπηση. Μιας και όπως έχουμε τονίσει επανειλλημένα δεν έχουμε προς το παρόν την δυνατότητα διενέργειας polls με επιστημονική μεθοδολογία, καλείστε απλά να χαρακτηρήσετε το iPhone 4, o καθένας με τα δικά του κριτήρια, ως «Εξαιρετικό», «Καλύτερο από το αναμενόμενο», «Μέτριο», «Κάτω του μετρίου» και «Αδιάφορο».

 

Ο λόγος, όπως πάντα, στα μέλη του myphone.gr.

Edited by TN97
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 187
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

για μενα δεν εχει κατι το ξεχωριστο που να το κανει να διαφερει σε λειτουργιες απο ανταγωνιστες..ειναι πανεμορφο με πολυ καλης αναλυσης οθονη.

ΑΝ δεν υπηρχε το νταβατζιλικι του appstore, δεν αδυνατουσε να υποστηριξει flash, bluetooth sharing, να εχει fm ραδιοφωνο καθως και απλοποιημενη πραγματικη υποστηριξη multimedia αρχειων(γιατι δε μπορει να παξει κανενα format περα απο mp3 και quicktime)τοτε θα ηταν διπλα απο τους ανταγωνιστες του. εφοσον δε μπορει να καλυψει αυτα για μια φορα ακομα ειναι 1 βημα πιο πισω...κριμα....με 2-3 αλλαγες ουσιας(γιατι κατι τρεχει τωρα που αλλαξανε πλαστικα και το παρουσιαζουν σα καινοτομια και αυτο..) θα μπορουσε να απευθυνεται και σε ατομα που χρειαζονται smartphones πραγματικα.

 

και οπως ξαναγραψα..επειδη θα παει πολυ καλα, σε καμμια περιπτωση δε σημαινει οτι ειναι καλη συσκευη..και απο αυτοκινητα το seat ibiza απο πωλησεις παει σουπερ...αυτο ομως δε το κανει καλυτερο απο ενα z4...

Edited by el3ctronick
Link to comment
Share on other sites

Εκπληκτικός σχεδιασμός απ'έξω (το μαύρο). Μέσος όρος σε hardware. Μια απ'τα ίδια από μεσα. Κανείς δεν εντυπωσιάστηκε εκτός από τους fan της εταιρίας. Καμιά πραγματική καινοτομία. Περίμενα περισσότερα (ψέματα γιατί οι πελάτες της αντί να πιέζουν για βελτιώσεις δηλώνουν ικανοποιημένοι με τα ψίχουλα) για να πιεστεί ο ανταγωνισμός.

1000% η Apple (όπως και όλοι) έχει τεχνολογία και καινοτομίες πολλά χρόνια πιο μπροστά απ'αυτό που είδαμε. Με το να επικροτεί όμως ο κόσμος το τίποτα απλά τη βοηθάει να συνεχίσει με αυτό το ρυθμό.

Υ.Γ. Μου θυμίζει ακριβώς τη νοοτροπία της ΝΟΚΙΑ καμιά 5-6 χρόνια πριν που κυριαρχούσε και δεν προσέφερε σχεδόν τίποτα παραπάνω από συσκευή σε συσκευή και για να αποδειχτεί η πραγματική δύναμη του πελάτη θα πρέπει να έχει και την ίδια πορεία που έχει η ΝΟΚΙΑ στα smartphone, αλλά δεν... Καλές βίντεο κλήσεις λοιπόν...

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience
Link to comment
Share on other sites

Αρκετά καλό θα έλεγα.Αλλά δεν βλέπω τον λόγο-προς το παρόν-ν'αντικαταστήσω το 3gs μου μ'αυτό!Αφού έτσι κι αλλιώς με την αναβάθμιση στην 4.0,θα είναι σχεδόν ίδια.Εκτός βέβαια από την καλύτερη κάμερα το iphone 4 και στον επεξεργαστή,που δεν επηρεάζει και τόσο.:)

Apple iPhone 14 Pro Max

Link to comment
Share on other sites

τέλειο για τις ανάγκες μου.

Είμαι ήδη κάτοχος ενός 2G , εδώ και 2 χρόνια και είναι καιρός να το αντικαταστήσω με το 4G.

[ f i l i p p o s ] - [ lokalize.gr ]

Link to comment
Share on other sites

Παραδοσιακά θάβω τα προϊόντα της Apple, νομίζω όμως ότι είναι καιρός να αλλάξω τροπάριο και να δω τα πράματα ρεαλιστικά, με δυο κουβέντες λοιπόν: "Θα σκίσει!" :)

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Link to comment
Share on other sites

δε με τρελλανε κ τοσο...η αλλαγη των μερων..οκ..ουτως η αλλως οταν ειχε βγει το 3gs το λεγανε αχαρακτο κλπ..θα δουμε κ μαυτο τι θα γινει. αραγε το θεμα της υπερθερμανσης θαναι καλυτερο?οπτικα δε μου αρεσει, φαινεται πολυ λαμε..σχεδον κινεζικο! κ αντε να εξηγησεις οτι ειναι το αυθεντικο!

 

ο επεξεργαστης ειναι η ουσιωδης διαφορα κ η καμερα, αν κ λιγο με πειραζει εμενα, η 3,2 που εχει ειναι καλυτερη σε καποιες ληψεις απο τα 5 της νοκια. τα νουμερ λιγο ρολο παιζουν τελικα..τωρα οσο για τα ραδια μπλε δοντια κλπ..δεν αλλαζει κατι, καθοτι δεν αλλαζει η φιλοσοφια της εταιρειας. οσοι το παιρνουν ξερουν τι κανει κ τι δεν κανει.ταχουμε χιλιο-πει.το θεμα των βιντεοκλησεων και του ραδιου ειναι θεμα κλασικα και της αμερικης, καθοτι παντου εχει wifi.μην κοιτατε εδω που κανουμε κρα για συνδεση....παντως εγω περιμενω να πεσουν οι τιμες του 3gs, να το τσεπωσω!!!

 

αυτο που θα ειναι μιζον στην ελλαδα..και θα τρεχουμε ολοι να αλλαζουμε κ να ξανααλλαζουμε ειναι οι καρτες σιμ...μικρο για το νεο iphone και ξανα αλλαγη γιατι θα παει κανεις σε συμβατικο κινητο..τοχουμε δει κ αυτο πολλες πολλες φορες..

Edited by makismas
Link to comment
Share on other sites

Αρκετά καλό θα έλεγα.Αλλά δεν βλέπω τον λόγο-προς το παρόν-ν'αντικαταστήσω το 3gs μου μ'αυτό!Αφού έτσι κι αλλιώς με την αναβάθμιση στην 4.0,θα είναι σχεδόν ίδια.Εκτός βέβαια από την καλύτερη κάμερα το iphone 4 και στον επεξεργαστή,που δεν επηρεάζει και τόσο.:)

 

Και την οθόνη , που η οθόνη στο 3GS 3G 2G είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ

So this is how liberty dies, with thunderous applause
Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι κ τοσο χαλια..αλλωστε ειναι κ θεμα του λογισμικου. δες στο 3gs οταν κανεις την αναβαθμιση πως θα αποκρινεαι η οθονη
Link to comment
Share on other sites

Δεν μιλάω για απόκριση... αλλά μιλάω καθαρά για τον οπτικό τομέα
So this is how liberty dies, with thunderous applause
Link to comment
Share on other sites

Για άλλη μια φορά είναι λιτό και πανέμορφο. Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα η ποιότητα κατασκευής του είναι ασθητά βελτιωμένη και ο σχεδιασμός του βοηθάει ώστε η όλη κατασκευή να φαίνεται και να είναι στιβαρότερη.

Πλέον και από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών η συσκευή δεν έχει σχεδόν καμία έλλειψη συγκριτικά με αντίστοιχες προτάσεις του ανταγωνισμού.

Bluetooth και ραδιόφωνο είναι οι μόνες ουσιαστικές ελλείψεις αλλά είναι προφανές οτι αυτοί που το έχουν αγοράσει και θα το αγοράσουν ξανά μπορούν να ζήσουν και χωρίς αυτό.

Εξάλλου το ισχυρότερο προσόν του iphone ήταν και είναι το πρωτοποριακό σε χρήση και λειτουργία λειτουργικό του που καμία εταιρεία ακόμα δεν έχει καταφέρει να το αντιγράψει ικανοποιητικά ή να φτιάξει ένα καλύτερο ή εξίσου καλό και το οτι αυτά που κάνει τα κάνει πολύ καλά, εύκολα, γρήγορα, απροβλημάτιστα και με ένα τρόπο που απλά κολλάς!

Από εκεί και πέρα ο καθένας βεβαίως έχει τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του αλλά το μόνο σίγουρο είναι οτι η Apple κατασκέυασε πάλι μια συσκευή νικητή η οποία θα φέρει τους ήδη ευρισκόμενους σε δύσκολη θέση υπόλοιπους κατασκευαστές σε ακόμα δυσκολότερη και ίσως και μη αναστρέψιμη. Ίδωμεν!

Link to comment
Share on other sites

Από άποψη σχεδιασμού, ποιότητας κατασκευής και μινιμαλισμού, πιστεύω οτι δεν έχει ανταγωνισμό.

Σε επίπεδο hardware τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από την μία φοβερός επεξεργαστής, τέλεια οθόνη κτλ, και από την άλλη βάζουν αυτονόητα και το κάνουν τρελό θέμα όπως την μπροστινή κάμερα.

Αν δείτε το επίσημο βίντεο είναι για κωμωδία. "Θα φέρουμε βιντεοκλήση ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Όταν πρωτοείδα το FaceTime....ΔΕΝ το πίστευα!" Μιλάμε για πραγματική μασονία! Δεν παίζοντε το πως έχουν καταφέρει να κάνουν τον κόσμο να παραμιλάει για αυτήν την εταιρεία

Less is more...
Link to comment
Share on other sites

Το καινούριο iphone έρχεται να βελτιώσει / διορθώσει αρκετές από τις αδυναμίες που είχε εμφανίσει. Θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας, όταν κρίνουμε μια τέτοια συσκευή, ότι :

1. Καμία ηλεκτρονική συσκευή δεν είναι τέλεια. Όλες έχουν τις αδυναμίες τους (ίσως και εσκεμμένα...) και βέβαια τα καλά τους. Το θέμα είναι που εστιάζει ο καθένας....

2. Συγκεκριμένα για το iphone, η μεγάλη του δύναμη για μένα είναι το λειτουργικό και το app store. Ως εκ τούτου το σημαντικότερο ίσως νέο είναι το iOS4 και οι αλλαγές που φέρνει.

3. Η καινούρια οθόνη δείχνει τουλάχιστον μοναδική. Στα σύγχρονα smartphone (touchscreen) η οθόνη είναι το βασικότερο κομμάτι του hardware. Ορίζει σε μεγάλο βαθμό την αλληλεπίδραση της συσκευής με τον χρήστη.

4. Σίγουρα θα ήθελα να δω και κάποια άλλα πραγματάκια (π.χ. ραδιόφωνο, κουμπί για κάμερα) όμως οι εταιρείες όπως και οι άνθρωποι έχουν τα κολλήματά τους (για τους δίκους τους λόγους). Ακόμα βέβαια, θα ήθελα πάρα πολύ να δω ένα iphone στο μέλλον με 'ενεργό' Home Button' που να φωτίζεται όταν υπάρχει αναπάντητη κλήση ή μήνυμα.

5. Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι η τιμή κατά τα φαινόμενα θα διατηρηθεί στα υπάρχοντα επίπεδα.....

Edited by nichio

My Devices :

:DIPAD 2 - 16GB / WIFI / Black

Iphone 3GS - 16GB / Black

Palm Treo 680

SE K810i - Black

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και είναι ένα πολύ καλό κομμάτι hardware είναι σε πολλά πράγματα καλύτερο από τον προκάτοχό του αλλά λόγο για να κάνει ντόρο δεν έχει.

 

Ελπίζω να μην κολλάει σαν το ipad και όταν ζεσταίνεται! :p

Link to comment
Share on other sites

περίμενα το desire, αλλά τελικά θα περιμένω λίγο ακόμα για το iphone που είναι πραγματικά πολύ καλό το 4άρι !! Και άμα βρούμε κανένα κονέ να το πάρουμε απο έξω προς τον ιούλιο ακόμη καλύτερα!!
mobile προβληματισμοί...
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και είναι ένα πολύ καλό κομμάτι hardware είναι σε πολλά πράγματα καλύτερο από τον προκάτοχό του αλλά λόγο για να κάνει ντόρο δεν έχει.

 

Ελπίζω να μην κολλάει σαν το ipad και όταν ζεσταίνεται! :p

Σωπα ρε φιλε, που ειδες το ipad να ζεστενεται και να κολαει , εχεις ipad ?? γιατι εγω το εχω ξεσκισει και δεν εχει κολησει ουτε μια φορα , αυτα για να μη λετε π&^&%% στα foroum

http://img841.imageshack.us/img841/4100/macuse.jpg

MacUse.net  For Apple Fun's  we Just think Different

Link to comment
Share on other sites

 

 

ΑΝ δεν υπηρχε το νταβατζιλικι του appstore, δεν αδυνατουσε να υποστηριξει flash, bluetooth sharing, να εχει fm ραδιοφωνο καθως και απλοποιημενη πραγματικη υποστηριξη multimedia αρχειων(γιατι δε μπορει να παξει κανενα format περα απο mp3 και quicktime)τοτε θα ηταν διπλα απο τους ανταγωνιστες του.

 

Όλες οι εταιρίες έχουν το δικό τους store...

Η nokia το ovistore,

Η blackberry το blackbery store (appworld νομίζω το ονομάζει)

Android, το android market

 

Επίσης πέρα από mp3 και quicktime, παίζει και AAC, wave για τον ήχο και mp4, mpeg για το βιντεο.

Link to comment
Share on other sites

Σωπα ρε φιλε, που ειδες το ipad να ζεστενεται και να κολαει , εχεις ipad ?? γιατι εγω το εχω ξεσκισει και δεν εχει κολησει ουτε μια φορα , αυτα για να μη λετε π&^&%% στα foroum

Καλό θα ήταν να μιλάμε πιο όμορφα :)

Link to comment
Share on other sites

οχι οτι δεν θα το παρω....:p:p

αλλα το μονο που θα ηθελα τουλαχιστον

μια οθονη 3,7.ζηταω πολλα??:X

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχει γίνει πιπίλα στο στόμα οτι δεν ανακάλυψε την βίντεο κλήση,εννοείται πως δεν την ανακάλυψε,ούτε το 2007 οταν βγήκε το πρώτο ανακάλυψε το mobile internet αλλά έκανε την περιήγηση σε αυτό πιο φιλική προς τον χρήστη και έτη φωτός μπροστά απο τον ανταγωνισμό που σε ανάγκαζε να το παλεύεις με στικάκια γι'αυτό και το 70% των ατόμων που μπαίνουν στο ίντερνετ απο κινητό στην αμερική το κάνουν απο iphone!!Μια απο τα ίδια θα γίνει και με την βίντεοκληση,και θα φανεί στο πόσα άτομα θα κάνουν βιντεοκλήσεις στο μέλλον....
Link to comment
Share on other sites

Στο παρελθον υπηρξα μεγαλος πολεμιος της Apple...

Τα "συναισθηματα" μου αρχισαν κατα καποιο τροπο να αλλαζουν,οταν λογω δουλειας,χρειαστηκε φετος να παρω ενα Macbook pro...Ειναι οντως μια μαγεια...

Τα Mac με MacOS,σε καμμια περιπτωση δε μπορουν να χαρακτηρισουν "all-around" PC...Αν θες ενα πι-σι για ολες τις δουλειες σου,τα windows ειναι μονοδρομος...Αν το θες ομως για καποιες συγκεριμενες εφαρμογες,που "απτονται" στις δυνατοτητες του Mac,τοτε περνεις ενα και καθαριζεις...

Αυτη λοιπον ειναι γενικα η φιλοσοφια της Apple...Τα προιοντα της ΔΕΝ κανουν τα παντα,αλλα ολα σχεδον απο οσα κανουν,τα κανουν καλυτερα απο ολους...Το ιδιο ακριβως ισχυει και για το Iphone...

Οντας απο τους παλαιοτερους κατοχους smartphone,μεσα σε ολο το myphone.gr,μιας και εχω αποκλειστικα windows mobile απο το 2003,αντιμετωπισα με ιδιαιτερο σκεπτικισμο την ελευση του μηλοφωνου...Εξακολουθω να πιστευω οτι το 2GS ηταν ενα επερεκτιμημενο και κατα βασην αχρηστο μαραφετι οταν πρωτοβγηκε...Οι ελλειψεις του ηταν τοσο χτυπητες που πραγματικα θεωρουσα εντελως "αμερικανακια" αυτους που το αγορασαν...Σιγα σιγα με το jailbreak και το Cydia,αρχισαν τα πραγματα να βελτιωνονται...Μετα βγηκε το 3GS..Οντως καπως βελτιωμενο,αλλα με βασικο μειον την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αναλυση οθονης...Μολις ειδικα πηρα το HD2 και τα εβαλα διπλα-διπλα,ηταν σα να συγκρινω οθονη CRT με LCD..

Μετα απο τοσα χρονια συμβιωσης με windows mobile εκτος του οτι τα βαρεθηκα,παρατηρω μια απιστευτη στασιμοτητα στην αναπτυξη νεων εφαρμογων...Ολοι,μα ΟΛΟΙ οι developers εχουν πεσει με τα μουτρα στην αναπτυξη εφαρμογων Android και IphoneOS...Οποτε το "διαζυγιο" μου με τα windows mobile ειναι (μαλλον?) δεδομενο...

Σαν "εναλλακτικες" λοιπον λυσεις λειτουργικων με πληθος εφαρμογων εχουμε...

Απο τη μια ενα λειτουργικο (Android),ακομα σε προεφηβικη ηλικια,που αλλου παταει και αλλου βρισκεται..Αγοραζεις ενα κινητο σημερα με τη "ταδε" εκδοση του λογισμικου και μετα απο 3 μηνες βγαινει αναβαθμιση..Την οποια δεν ξερεις ποτε (και εαν),θα στη προσφερει η μαρκα του κινητου σου για να τη περασεις μεσα,τη στιγμη που εμφανιζεται "officially" ετοιμη για κατεβασμα για το προηγουμενο μοντελο αλλης εταιριας...:wacko:

Απο την αλλη εχουμε ενα λογισμικο,ηδη σε εφηβικη ηλικια,που φλερταρει με την ενηλικιωση (iOS4)..Με τα "στραβα" του..τα "καλα" του...Ενα πληθος εκατομυριων ορκισμενων"fans" ανα το κοσμο...Και μια κοινοτητα "υποστηριξης" απο πισω,αναλογη των Xda-devs...

Και βεβαια μια συσκευη ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ,με κορυφαια ποιοτητα κατασκευης και με μια οθονη οχι πια "πολυ πισω" απο τον ανταγωνισμο,αλλα "πολυ μπροστα" απο αυτον...

Εαν πεισω τον εαυτο μου,πως μπορω να "ζησω" χωρις flash και μερικες εφαρμογες που ειχα συνηθισει τοσα χρονια στα WM,καθως και να συνηθισω τους διαφορους περιορισμους που θετει η ιδια η Apple,"κλειδωνοντας" το λογισμικο της,τοτε...

Καληνυχτα Windows Mobile και...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ IPHONE 4...

 

Καλημερα και σε ολους εσας...

"Earth has its boundaries, but human stupidity is limitless”

Gustave Flaubert

Link to comment
Share on other sites

Η οθόνη πραγματικά πολύ καλή. Super ανάλυση..και ο επεξεργαστής πρέπει να είναι πολύ καλός από ότι διαβασα στο wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_A4

 

Τι δεν έχει? Όπως και πριν μπαταρία δεν αλλάζεις μόνος σου, SD card, και φυσικά έλλειψη Xenon flash...Και επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί micro-SIM...

 

Softwar-ικά αυτό που με χαλάει πολύ είναι η έλλειψη Adobe flash..αλλά κάπως θα το αντισταθμίσει η Apple.

Link to comment
Share on other sites

μάπα το καρπούζι.

μόνο η ανάλυση και ο επεξεργαστής αξίζουν.

 

κάτι που ίσως δεν έχει πολύ υποθεί είναι οτι

το μεταλλικό καπάκι στο πίσω μέρος του κινητού

είναι η ίδια η κεραία...............για σκεφτείτε λοιπόν τις συνέπειες.

Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...