Jump to content

Directx

Members
 • Δημοσιεύσεις

  1.935
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Directx's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

10

Φήμη

 1. Έχω παρατηρήσει παρόμοια συμπεριφορά στα Samsung Mail & Gmail , τελικά έκλεισα εντελώς το "Τοποθέτηση μη χρησιμοποιούμενων εφαρμογών σε αδράνεια" από την Φροντίδα Συσκευής->Μπαταρία->"Όριο χρήσης στο παρασκήνιο" και το πρόβλημα σχεδόν εξαφανίστηκε - πλήρης επίλυση έχω όταν αφήνω στο background τις επίμαχες εφαρμογές (ενεργές ή μη δεν έχει σημασία). Κάθε άλλη ρύθμιση στην περίπτωση μου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
 2. Λόγο αλλαγής των ToS του Photobucket, οι σύνδεσμοι των εικόνων του 3110 που είχα επισυνάψει πριν μερικά χρόνια (εδώ) δεν είναι πλέον διαθέσιμοι, για την ιστορία λοιπόν επισυνάπτω ορισμένες από τις εικόνες αυτές υποχρεωτικά εδώ σε χαμηλή ανάλυση ώστε να συμπεριληφθούν ως τμήμα της παρούσας ανάρτησης (post) ευελπιστώ στο διηνεκές.
 3. Σήμερα δοκίμασα το HD7 ερχόμενος πρώτη φορά σε επαφή με τα WP7. Η εντύπωση που μου άφησε η συσκευή ήταν εξαιρετική τόσο όσον αφορά το UI τους όσο και την απόκριση της. Κρίμα που δεν έρχεται με ελληνικό πληκτρολόγιο, μάλιστα παρά τις αμφιβολίες που είχα για την μορφή του η πληκτρολόγηση μαζί του ήταν εξαιρετική ακόμα και όταν κρατούσα την συσκευή με το ένα χέρι! Γενικά και ανεξαρτήτως τι λέγεται για τα WP7, τα βρήκα πολύ όμορφα και το UI τους μου φαίνεται πολύ εύχρηστο σε σχέση με άλλα που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς (S^3, Android, iOS), μόλις "μεγαλώσουν λίγο" (updates) θα τους δώσω οπωσδήποτε μια ευκαιρία! Νομίζω ότι η Nokia έκανε καλά που τα προτίμησε (όσο και αν αυτό ακούγεται ιερόσυλο για ορισμένους) :)
 4. Επ' ευκαιρία, σου φαίνεται στιβαρό; Διότι δείχνει στα βίντεο που έχω δει ότι είναι. Επίσης βλέπεις η οθόνη του και ο αρμός που συγκρατεί το πληκτρολόγιο να αντέχει πτώσεις; Ρωτώ καθώς συμβαίνει καμία φορά και στους πιο προσεκτικούς. Επίσης γνωρίζει κανείς αν υπάρχει θήκη / clip ζώνης για την συσκευή; Υ.Γ. Συμφωνώ απόλυτα σχετικά με τα WP - πλέον οφείλει να ασχοληθεί με αυτά και να παρουσιάσει κάτι όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπές.
 5. Εδώ ο Mark Wilcox, προγραμματιστής και συγγραφέας βιβλίων σχετικά με την ανάπτυξη και μεταφορά εφαρμογών σε Symbian C++, αναλύει το τι πήγε στραβά και η Nokia οδηγήθηκε στην αγκαλιά της Microsoft. Το κείμενο θεωρώ ότι έχει αρκετό ενδιαφέρον. Η αγάπη του Wilcox για το Symbian (λογικό..) δεν κρύβεται και νομίζω ότι τον οδηγεί σε διάφορες στρεβλώσεις παρόλα αυτά η ανάγνωση νομίζω ότι θα σας αρέσει πολύ.
 6. Ευτυχώς για το QT βρέθηκε ανάδοχος τουλάχιστον στο εμπορικό του σκέλος. Κάποια πράγματα στην Πληροφορική γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο (το είχα υποπτευθεί από νωρίς ως εξέλιξη) και διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές λέω ότι η κίνηση αυτή (κατά την γνώμη μου) σηματοδοτεί την έναρξη απεμπλοκής της Nokia από το QT σε πρώτη φάση από τους εμπορικούς πελάτες, οι οποίοι πληρώνουν το προϊόν οπότε δεν μπορεί να παίζει μαζί τους, και αργότερα συνολικά από την πλατφόρμα καθώς δεν είναι πλέον στρατηγικής σημασίας η χρήση της. Άλλωστε η Digia θα αναλάβει ρόλο και στην ενεργή εξέλιξη της πλατφόρμας οπότε δεν είναι απλά ένας διαχειριστής αδειών (αδειοδότης) ή ένας "χαμάλης" τεχνικής υποστήριξης κλπ.
 7. Σύμφωνα με μια εικόνα που αναρτήθηκε στο ESATO forum χθες (5/3) φαίνεται ότι η SE εργάζεται ( ή εργαζότανε; ) πάνω σε μια WP συσκευή με QWERTY: http://www.lizhecome.com/image.axd?picture=2011%2F3%2Fp_large_cU4b_4548c016061.jpg Αλήθεια, ψέμα ή ακυρωμένο μοντέλο; Θα φανεί. Η εικόνα μαζί με μερικές ακόμα, τελικά προέρχεται από εδώ και ύστερα αναδημοσιεύτηκε στο ESATO forum. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ και εδώ.
 8. Directx

  Sony Xperia Play

  Τα στοιχεία της συσκευής ανέβηκαν στην βάση δεδομένων του FCC με κωδικό PY7 A3880088. Οι 3 πρώτοι χαρακτήρες είναι το Grantee Code ενώ οι υπόλοιποι το Product Code. Συνεπώς η κυκλοφορία της πρέπει να πλησιάζει.
 9. Με λίγα λόγια, επειδή το Bubbles χρησιμοποιεί μια δοκιμαστική έκδοση του QT η οποία φαίνεται ότι δημιούργησε κάποιες ασυμβατότητες σε ορισμένους χρήστες με άλλες εφαρμογές που βασίζονται στην QT που φοράει το N8 από την μάνα του, η Nokia αποφάσισε να ανακαλέσει την εφαρμογή μέχρι να λυθούν τα όποια προβλήματα. Αυτό καταλαβαίνω από τα παραπάνω. Από εκεί και πέρα betaLabs είναι άρα αναμενόμενα τέτοια προβλήματα.
 10. Πάντως διαβάζοντας το mega-review του E7 στο AAS, αρκετά σχόλια πιθανών αγοραστών και παρακολουθώντας την συνοπτική του παρουσίαση από τον Litchfield καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα με εκείνον, ότι τελικά το E90 παραμένει ανώτερο του E7 σε διάφορα σημεία (βλ. 9:00+ στο βίντεο) ή όπως σωστά παρατήρησε ένας σχολιαστής / αναγνώστης του AAS, μάλλον το E7 θα έπρεπε να λεγόταν C8 παρά Ex ή Communicator. Τούτο φυσικά δεν σημαίνει ότι είναι κακιά συσκευή αλλά ότι απλά η Nokia είχε την "ατυχία" να κυκλοφορήσει ένα πολύ πιο ολοκληρωμένο προϊόν μερικά χρόνια πριν (E90) και είναι πλέον δύσκολο να υπερνικήσει σήμερα τον παλιό καλό εαυτό της.
 11. Η Intel δια στώματος Otellini δηλώνει μεν απογοητευμένη αλλά και ότι κατανοεί πλήρως τους λόγος που η Nokia έλαβε αυτή την απόφαση συμπληρώνοντας μάλιστα ότι αν και εκείνος ήταν στην ίδια θέση με την Nokia.. θα έπραττε το ίδιο! (παραδοχή σοκ!). Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για παραδοχή πως το MeeGo θα χρειαζόταν πολύ χρόνο ώστε να καλύψει τις ανάγκες της Nokia οπότε δεν μπορούσε πια να το περιμένει. Το τοπίο σιγά, σιγά καθαρίζει.. Υ.Γ. Εδώ ενδεχομένος κολλάνε ορισμένες φήμες που είχε μεταφέρει ο Eldar του MR πριν μερικούς μήνες, σχετικά με προβλήματα στην συνεργασία των δυο εταιριών σχετικά με την ανάπτυξη του MeeGo. Οπότε δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για όσους παρακολουθούσαν τις εξελίξεις.
 12. Πιστεύω ότι όσο περνάνε οι μέρες και θα μαθαίνουμε λεπτομέρειες τόσο λιγότερο θα μας ξενίζει η αλλαγή βλέποντας τις νέες προοπτικές αλλά και "το που θέλει να το πάει η Nokia". Επίσης εδώ το περίφημο χθεσινό Plan-B διακόπτεται λόγο αδιαφορίας από τους μεγάλους επενδύτες (funds).
 13. Σήμερα κυκλοφόρησαν και οι πληροφορίες στο γιατί η Nokia τελικά κατέληξε στην συνεργασία της με την Microsoft και όχι με την Google ή την RIM διότι τελικά είχε επαφές και με την τελευταία. Σε γενικές γραμμές συζητήσεις υπήρξαν και με την RIM αλλά δεν τελεσφόρησαν. Η δε Google, ΔΕΝ επέτρεπε στην Nokia να μεταφέρει διάφορες υπηρεσίες της αλλά και την εμπειρία χρήσης που επιθυμούσε στο UI του λειτουργικού της, πάντα υπό την προϋπόθεση (και εδώ είναι το κλειδί) ότι θα αναλάμβανε την προσαρμογή του λειτουργικού στις επιθυμίες της Nokia δίχως εκείνη να αναλαμβάνει το κόστος υποστήριξης των αλλαγών σε επίπεδο πλατφόρμας. Είναι σημαντικό στοιχείο διότι διαφορετικά θα αρχίσετε να λέτε, μα είναι Open Source το Android άρα μπορεί να το κάνει μόνη της --Πράγματι! Αλλα΄δεν θέλει να το κάνει μόνη της πλέον εκεί είναι η διαφορά και η διένεξη της υπόθεσης. Για παράδειγμα, η Google της αρνήθηκε σύμφωνα με το άρθρο, την μεταφορά των OVI MAPS στο Android διότι φοβότανε για την τύχη του Google Maps! Επίσης δεν της επέτρεπε να κάνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας διαφόρων λογισμικών του Android (πχ. Τηλεφωνικός Κατάλογος, e-mail client, OTA ανανεώσεις) ώστε να εξακολουθήσει ως Nokia να έχει κάποια πλεονεκτήματα προς τον ανταγωνισμό. Αν έκανε κάτι τέτοιο, τότε η Google δεν την υποστήριζε σύμφωνα με την πηγή οπότε το κόστος ανάπτυξης για άλλη μια φορά μεταφέρονταν στην ίδια την Nokia που θα έπρεπε να διατηρεί το δικό της κώδικα Android, πράμα που θέλει να αποφύγει. Αντίθετα η MS της υποσχέθηκε (από ότι φαίνεται) ότι θα λάβει ενεργό μέρος στην διαμόρφωση των WP7 ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της και να την διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό με την ανάπτυξη του OS και της πλατφόρμας κατά κύριο λόγο από την MS σεβόμενη τις επιθυμίες της Nokia. Εν το μεταξύ η Google παραδέχθηκε ότι θα ήθελε την Nokia για συνεργάτη της αλλά τελικά στράβωσε το deal καθώς η MS ήταν πιο ελκυστική. Με όλα αυτά φαίνεται ότι πράγματι η εταιρία διερεύνησε και άλλες εναλλακτικές λύσεις πριν τα WP7 αλλά μόνο η MS συμφώνησε να της κάνει όλα τα χατίρια όσον αφορά την μορφή των υπηρεσιών της και των WP7 (όπως είχα γράψει πριν το Nokia-MS deal "η Microsoft θέλει πολύ μια τέτοια συνεργασία"). Τελικά υπάρχει μέθοδος πίσω από την φαινομενική παράνοια της αρχικής πράξης ;) - δεν κατέληξαν τυχαία στα WP7 λοιπόν, ούτε από βλακεία απλά προσπαθούν να έχουν ως Nokia λόγο στο λειτουργικό & υπηρεσίες ώστε να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό. Η Google δεν τους έκανε την χάρη να γίνουν συνέταιροι στην ανάπτυξη της πλατφόρμας (με την Google να υλοποιεί σε κώδικα τις διαφορές). Υ.Γ. Αυτό που ζητά η Nokia ουσιαστικά το ζητούσε και από το Symbian για αυτό και η εξαγορά του. Δηλαδή πάντα έβλεπε το Symbian, όπως είχα διαβάσει προ καιρού, σαν ένα Οίκο Λογισμικού που είχε αγοράσει και ότι του ζητούσε εκείνος θα έπρεπε να το υλοποιεί. Η MS μάλλον της υποσχέθηκε κάτι ανάλογο ενώ οι άλλοι παίκτες αρνήθηκαν αφήνοντας την να το κάνει μόνη της. Και καθώς το δοκίμασε με το Symbian και απέτυχε ΔΕΝ θέλει να το ξανά επαναλάβει.
 14. Το ερώτημα σου είναι πολύ λογικό και έχει προβληματίσει και εμένα οπότε κατέληξα στο συμπέρασμα ότι εκεί που το Symbian απέτυχε είναι στην συνολική εμπειρία χρήσης η οποία προέρχεται κατά κύριο λόγο από το UI του και ύστερα από θέματα hardware (αργές CPU) και απόδοσης του Συστήματος. Το Symbian που έχουμε σήμερα είναι οργανωμένο πάνω στο S60 δηλαδή σε ένα UI που δεν σχεδιάστηκε για οθόνες αφής αλλά για κινητά με numpad. Δες για παράδειγμα και το S90 το οποίο ήταν σχεδιασμένο για οθόνες αφής με πενάκι. Νομίζω ότι το UI του αν και εποχής 2004 είναι πολύ όμορφο ακόμα και από το S^3. Γιατί; Διότι σχεδιάστηκε εξ αρχής για αφή. Δες πόσο Eye-Candy είναι (πάντα με βάση την εποχή του) και πόσο καλά αποδίδει παρά την ηλικία του στις εντολές του χρήστη. Τι κρίμα που το σκότωσαν τότε.. Θα σου δώσω ένα άλλο απλό παράδειγμα από το E60 μου το οποίο είναι παλιό (και έχει αργή CPU -220Mhz νομίζω) αλλά αρκετό για να δεις τι εννοώ. Όταν θέλω να μπω στο κεντρικό μενού η συσκευή παύει να αποκρίνεται για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να φορτώσει την εικόνα, διαθέτω ένα K800i ίδιας (+/-) περιόδου, το μενού του ανταποκρίνεται ακαριαία και με μικρά εφφεδάκια ενώ τρέχει με μια CPU στα 190Mhz +/-. Αυτή η μικρή καθυστέρηση καταστρέφει αυτόματα την «εμπειρία χρήσης». Οι μικρές λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν την μεγάλη διαφορά, αυτό το έπιασε η Apple που ήταν μάστορας στα GUI και είχε ήδη και μια αποτυχία σε PDA αφής (βλ. ) και έφτιαξε το iOS UI το οποίο συνολικά, καθώς φίλοι έχουν iPhones οπότε το δουλεύω, σε κερδίζει (οκ, όχι όλους αλλά αρκετούς) με τα σκέρτσα του. Αυτή την συνολική (ολιστική) αίσθηση δεν μπόρεσε ως τώρα να την φτάσει το Symbian και επειδή είναι «αίσθηση» (feeling) δεν μπορούν ως τώρα να την κοπιάρουν ή το έχεις που λένε ή δεν το έχεις (σωστή η παρατήρηση του φίλου marvin ότι όλα τα OS εποχής Symbian έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και ξανά σχεδιαστεί από το μηδέν). Το μόνο που την προσεγγίζει είναι το S90 το οποίο φτιάχτηκε εξ αρχής για οθόνες αφής και τούτο δεν είναι τυχαίο. Δεν μπορείς να μετατρέψεις το S60 σε 5th Ed. και ύστερα σε S^3 έτσι απλά, είναι άλλη λογική το κάθε ένα. Υ.Γ. Όσον αφορά τα εσωτερικά της ο προγραμματισμός του Symbian είναι δύσκολος και επιρρεπής σε σφάλματα και η ταλαιπωρία που σε υποβάλλει δεν έχει αντίκρυσμα καθώς μια κακογραμμένη εφαρμογή θα πάρει μαζί της το Σύστημα.
×
×
 • Create New...