Jump to content

Fulgore1

Members
  • Δημοσιεύσεις

    4.574
  • Εγγραφή

  • Days Won

    2
  • Αξιολογήσεις

    0%

2 Followers

About Fulgore1

  • Ημ. Γέννησης Μάρτιος 26

Πρόσφατοι Επισκέπτες

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

Fulgore1's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

2

Φήμη

  1. Εγώ συμφορουμίτη από την προηγούμενη σελίδα ήμουν πολύ ξεκάθαρος στα περί Α55 και είναι πράγματα που έχουν αναφερθεί και από άλλους στο παρελθόν, στην πορεία της Samsung μετά τοο A52s. Από εκεί και πέρα για να το κλείσω εδώ εγώ, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε στο κομμάτι των κινητών και πάμε παρακάτω. Ζητάω συγνωμη από τα υπόλοιπα μέλη, σβήνω και τα πιο πίσω σχόλια μου περί A54/Poco/κόντρας λόγω off topic. Ισχύει. Στην ουσία είναι αυτό που λέμε εναλλακτικές σε αυτά τα χρήματα ανάλογα τι ανάγκες έχει και τι ζητάει ο καθένας. Προφανώς αν κάποιος θέλει πχ μεγάλη οθόνη ή μεγάλη μπαταρία, δεν θα κοιτάξει το S23FE. Ειναι όμως και αυτό στις εναλλακτικές στα χρήματα του A55, για όποιον πχ θέλει το κάτι παραπάνω σε Samsung σε επιδόσεις και επιπλέον features που δεν έχει το A55 όπως ασύρματη φόρτιση ή telephoto ή και 4K 60fps video.
  2. Και για τα περί Antutu, οι διαφορές με το μικρότερο A35 που φοράει τον περσινό Exynos του A54
  3. Εγώ από την αρχή ανέφερα το ότι τα 2 κύρια αρνητικά της συσκευής αυτής για τα χρήματα που ζητάει είναι η υψηλή αρχική τιμή και ο επεξεργαστής που είναι κατώτερος του ανταγωνισμού. Αλλος στα αρνητικά θα μπορούσε να αναφέρει την απουσία φορτιστή ή τα μόλις 25W φόρτισης. Πουθένα δεν είπα σε κανένα ούτε τι να αγοράσει, ούτε είπα ότι η συσκευή δεν έχει κανένα θετικό/πλεονέκτημα κλπ.
  4. Γιατί είναι νέα εταιρεία άγνωστη στους περισσότερους. Γιαυτό έγραψα πιο πίσω ότι οι περισσότεροι στα φθηνότερα κινητά αγοράζουν Samsung λόγω ονόματος.
  5. Τα περί αδύναμων επεξεργαστών, κολλάνε στο ότι πίσω στο A52S, η Samsung στην μεσαία κατηγορία σου έδινε ίδιες επιδόσεις με τον mid range ανταγωνισμό, ενώ τώρα όχι, και πιο συγκεκριμένα τότε Snapdragon 778. Btw ο Snap778 βγάζει Antutu score κοντά 580.000 με 600.000(Antutu 10) και μιλάμε για τσιπάκι 3ετίας. Συσκευές του 2023 στα ίδια χρήματα Pixel 7A. Καλύτερες επιδόσεις από το φετινό A55. Poco F5 Oneplus Nord 3. Φθηνότερα από το A55 με Antutu score πάνω από 1Μ. Παρόμοιες επιδόσεις φέτος έχει και το Nothing Phone 2A(700.000 Antutu),αλλά ζητάει 50% λιγότερα χρήματα..... Προφανώς και ισχύει αυτό πχ για τις κάμερες, αλλά ορισμένα άλλα πράγματα δεν χρειάζεται να τα δοκιμάσεις για να βγάλεις συμπεράσματα. Για παράδειγμα το A55 είναι η μοναδική mid range συσκευή του 2024 των 500+ευρώ με 128gb χώρου στην βασική έκδοση, κάτι που βλέπουμε μέχρι και στο Galaxy S24 των 950ευρώ. Τέλος, εννοείται ότι το Α55 όπως και όλες οι συσκευές, έχουν και τα καλά τους. Στην περίπτωση του Α55 πχ ορισμένα θετικά είναι +η software υποστήριξη +Ip67 +microSD +ποιότητα κατασκευής κλπ.
  6. Η σειρά A5X της Samsung δυστηχώς μετά το A52s, είναι κάθε χρόνο μέτρια κυρίως με βάση την αρχική τιμή. Απορώ πως πολλοί συμφορουμίτες κρίνουν μια συσκευή προσπερνώντας την αρχική τιμή της. Ενώ σαν σύνολο είναι ωραίες συσκευές, με την μεγαλύτερη υποστήριξη στην μεσαία κατηγορία, χαντακώνονται από τους αδύναμους επεξεργαστές που τους βάζει. Δεν είναι να βαράς παλαμάκια βλέποντας συσκευή των 500+ευρώ το 2024 με Antutu score 700.000. Να θυμίσω στο black friday/γιορτές που μας πέρασε, έβρισκες στα χρήματα αυτά συσκευές με Snap 8+gen1 ή και 8gen2(oneplus11/s23). Η σειρά A γενικά της Samsung πουλάει κάθε χρόνο καλά καθαρά λόγω ονόματος, γιαυτό το γύρισε σε Exynos ενώ παλιότερα έβαζε Snapdragon μέχρι και το A52s. Το μόνο καλό με τα Samsung είναι ότι πέφτει η τιμή τους, και και αν δεν βιάζεσαι, τα πετυχαίνεις σε πιο λογική τιμή μετά τους πρώτους μήνες. Day one είναι ο ορισμός του overpriced. Τέλος να πω ότι πέρυσι που δοκίμασα το Galaxy A34 6/128, τα είχε τα μικρό stutters του δεξιά και αριστερά, όπως και το Α54 είχε τα θεματάκια του. @George6633τι ακριβώς από αυτά που αναφέρω δεν σου αρέσουν και διαφωνείς???
  7. Αυτό που φανταζόμουν. Αυτή είναι η ετικέτα που βάζει η Infoquest που εισάγει και διανέμει τα κινητά στις αλυσίδες, έχουν κάνει λάθος. Οταν ανοίγεις το κουτί, σου αναφέρει τα specs πριν βγάλεις το κινητό πχ
  8. Μπορείς να ανεβάσεις μια γρήγορη φωτογραφία με το παραπάνω, έχω περιέργεια να το δώ. Σωστά το γνωρίζεις. Η κινέζικη έκδοση ,το Redmi K70E έχει 5500mah μπαταρία.
  9. Για την MicroSD έχεις δίκιο ότι δεν υποστηρίζει. Από εκεί και πέρα προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα σχόλια μου απαντούσαν στο γιατί οι περισσότεροι κοιτάνε το ακριβότερο Pro, και όχι ότι εσύ κακώς πήρες το απλό μοντέλο. Γιαυτό και από την αρχή δεν αναφέρθηκα κάπου στην δική σου αγορά. Για αυτό το λόγο ανέφερα και τις τιμές του amazon πιο πάνω. Για να δείξω στην πράξη ποια είναι η πραγματική χρηματική διαφορά(άρα τα 10ευρώ μεταφορικά του amazon δεν κολλάνε κάπου) και όχι η πλασματική από Ελλάδα. Και τέλος μια διόρθωση . Δεν αξιοποιείται το καλύτερο τσιπάκι μόνο στα παιχνίδια(ούτε και οι περισσότεροι αγοράζουν για αυτο το λόγο). Καλύτερο τσιπάκι που βλέπουμε στις ναυαρχίδες έχει και άλλες διαφορές πέραν της διαφορετικής κεραίας/5G moodem. Γιαυτό το poco x6 υποστηρίζει το παλιότερο wifi 5 ενω το Pro Wifi 6. Γιαυτό το Pro υποστηρίζει UFS 4.0 ταχύτητες, ενώ το X6 ufs 2.2 Γιαυτό το pro υποστηρίζει Bluetooth 5.4 ενώ το poco x6 το πιο παλιό 5.2. Από εκεί και πέρα αφού το πήρες το κινητό, καλορίζικο και καλοδούλευτο.
  10. Η επίσημη τιμή των 2 συσκευών είναι αυτή Ωρίστε και σε amazon πως φαίνεται η διαφορά των 50ευρώ πχ στο Ισπανικό. Ελλάδα και Infoquest, κλασσικά ότι να ναι τιμές και άσε που δεν φέρνουν καν τις μικρότερες εκδόσεις. Για 50ευρώ διαφορά δεν τίθεται θέμα προτίμησης, μόνο και μόνο με τον 1χρόνο παραπάνω υποστήριξης ή του επεξεργαστή Οσο για το poco X3 NFC, να σου θυμίσω ότι την ίδια εποχή κυκλοφόρησε και το Poco X3 pro, μια 3τιας συσκευή που σε τσιπάκι και ταχύτητες εγραφής(Snap860, UFS 3.1) τα πάει καλύτερα από το φετινό poco x6. Τέλος, για την ακριβότερη έκδοση 12/512, τι να τα κάνεις τα 12gb ram σε συσκευή με μικρότερη υποστήριξη και οχι δυνατό επεξεργαστή? Αντίστοιχα τι να τα κάνεις τα 512gb χώρου σε συσκευή που παίρνει MicroSD και έχει και αργές ταχύτητες UFS 2.2?? To Poco X6 έχει νόημα μόνο στην μικρότερη και φθηνότερη 8/256 έκδοση. Το ξαναλέω προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Το Poco X6 δεν είναι κακή συσκευή. Η ίδια η εταιρεία το χαντάκωσε όμως, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να κοιτάζουν το Pro μοντέλο.
  11. Σου εξηγώ γιατί βλέπεις οι περισσότεροι να έχουν προσπεράσει το απλό. Ειναι κοντά χρηματικά με το Pro, ενώ είναι υποδεέστεροο σε κάποιους τομείς και δεν ξεχωρίζει και πουθενά.
  12. Που ακριβώς το βλέπεις το περίεργο συμφορουμίτη? Το συγκεκριμένο κινητό έρχεται με Android 13, ενώ το Pro με 14. Σε απόδοση, η μέρα με την νύχτα με το Pro. Σε μπαταρία αν και έχει 5100mah, αποδίδει χειρότερα από το Pro. Τα μόνα θετικά που έχει το συγκεκριμένο ειναι θύρα ακουστικών, microSD και λίγο πιο φωτεινή οθόνη.
  13. Κοιτάζεις να είναι πωλητής και αποστολέας το amazon, γιατί έχει και πολλούς 3ους πωλητές Για εγγύηση σε περίπτωση βλάβης, ναι το στέλνεις πίσω στο amazon αν χαλάσει και λογικά σου γίνεται επιστροφή χρημάτων. Μπορείςνα ρωτήσεις τηλεφωνικά αν σε καλύπτουν Ελλάδα μιας και μιλάμε για Ευρωπαική συσκευή(τα τηλέφωνα νοομίζω ειναι της Infoquest) https://www.mi.com/global/support/contact/ Σε σχέση με το Poco X5 pro που υπερτερεί το x6 pro +επεξεργαστής +αποθηκευτικός χώρος και ταχύτητα(8/256 ή 12/512 UFS 4.0) +πιο φωτεινή οθόνη υψηλής ανάλυσης +έρχεται με Android 14 και θα έχει μεγαλύτερη υποστήριξη(θα πάρει μέχρι Android 17) +Bluetooth 5.4 -δεν έχει όμως θύρα ακουστικών -σε αυτονομία το x5 pro είναι λίγο καλύτερο λόγω μικρότερης ανάλυσης οθόνης Σε ηχεία, ταχυφόρτιση και κατασκευή είναι τα ίδια πάνω κάτω. Αρα με λίγα λόγια υπερτερεί σε επεξεργαστή, οθόνη και υποστήριξη, αν αυτά σε ενδιαφέρουν περισσότερο. Ετσι ακριβώς ισχύει. Κάπου κερδίζει το ένα, κάπου χάνει το άλλο, σε άλλους τομείς λιγότερο, σε άλλους περισσότερο. Γιαυτό έγραψα και πιο πίσω ότι και οι 2 αυτές συσκευές έχουν κακή αρχική τιμή στα κοντά 500ευρώ που εχουν στις εδώ αλυσίδες. Ειδες πχ πόσο καλύτερα ειναι στα 320ευρώ από eshop/skroutz? Εριξα και εγώ μια παραγγελία για το Poco X6 pro και αναμένω.
  14. Σχετικά με τις κυρτές οθόνες Για τα περι αυτονομίας ,να θυμήσω ότι το poco x6 pro έχει και αυτό Mediatek, αλλά σε συγκριτικά εμφανίζεται με ελαφρώς καλύτερους χρόνους, γιαυτό ανέφερα στα αρνητικά την αυτονομία στο Redmi πχ στο γειτονικό gsmarena, έχει ένα μικρό προβάδισμα το poco οπως και στα περί έντασης ήχου Από εκεί και πέρα να ξεκαθαρίσω ότι απλά ανέφερα κάποια θετικά και αρνητικά για μένα σε περίπτωση που κάποιος είναι μεταξύ των 2. Και όταν λέω αρνητικά, δεν εννοώ τεράστιες διαφορές έτσι, πιο πολύ που κερδίζει το ένα και που το άλλο. Ούτε μάπα έβγαλα το poco ή το Redmi, ούτε είπα σε κανένα να αγοράσει Samsung ή δεν ξέρω και εγώ τι. Το 13T έπεσε πολύ παρακάτω σε black friday. Οσο για το poco x6 pro το ξαναλέω ότι παίζει φθηνότερα σε Amazon μεριά με εγγύηση Amazon, και υπάρχει και η μικρότερη 8/256gb έκδοση. Αφήστε τις εδώ αλυσίδες/infoquest να πουλάνε τις συσκευές με καπέλο πχ από Ισπανικό amazon το X6 Pro 8/256 Ετσι ακριβώς. Δεν υπάρχει τέλειο τηλέφωνο. Οταν λέω θετικά και αρνητικά, δεν λέω ότι όλα είναι τεράστια αρνητικά/dealbreakers, απλά αναφέρω κάποια πράγματα για να φαίνεται που κερδίζει και που χάνει το καθένα. Για μένα πχ αρνητικό δεν είναι η απουσία microSD ή η θύρα ακουστικών, για κάποιον άλλο όμως είναι. Για μένα που δεν θέλω κυρτές οθόνες, είναι αρνητικό όποιο κινητό έχει κυρτή οθόνη, για κάποιον άλλο όχι. Εννοείται ότι στο τέλος της ημέρας, ο καθένας αγοράζει ότι θέλει/τον βολεύει.
  15. Οχι συμφορουμίτη, η κάμερα του poco x6 pro δεν έχει ελάχιστες διαφορές σε σχέση με ναυαρχίδες των 1500ευρώ, μην αρχίσουμε τις υπερβολές. Η ποιότητα κατσκευής είναι η αναμενόμενη σε αυτά τα χρήματα δηλαδή πλαστικό,τιποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Το hyperOS είναι μια από τα ίδια με το miui σαν skin, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Και καλώς ή κακώς σε πολλούς δεν άρεσε το miui. Μια από τα ίδια και με τα ακουστικά και την MicroSD. Υπάρχει κόσμος(λίγοι,πολλοί δεν έχει σημασία),που τα κοιτάζει αυτά στην μεσαία κατηγορία, ασχέτως τι χρησιμοποιεί ο καθένας μας. Οσο για τις γρήγορες αναβαθμίσεις και εγώ έχω Xiaomi tablet συμφορουμίτη το Xiaomi pad 6. Μέχρι και τον Γενάρη ήμουν με Security Patch Σεπτεμβρίου. Και εγώ ευχαριστημένος είμαι αλλά η αλήθεια να λέγεται.
×
×
  • Create New...