Jump to content

Nokia N900 pre-release

TN97
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ποιες ειναι οι πηγες δεν μπορεις να πεις ε;

Ελπιζω να μην ειναι κανας υπαλληλος σε μαγαζι με κινητα γιατι τοτε σωθηκαμε...

Δεν ειναι καθολου ευγενικο αυτο ομως

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν δω default ελληνικό gui σε αυτή τη συσκεύη μπορεί και να την πετάξω επι τόπου.Επίσεις δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι ζητάναι το άχριστο portrait mode και ειδικά στον browser...

Σας διαβεβαιώ ότι όσοι ζητάτε αυτά τα 2 η συσκευή αυτή δεν σας κάνει...Είναι overkill για εσάς και θα δώσετε τσάμπα πολλά λεφτά απλά για να κάνετε το κομμάτι σας ή για να την κάνετε brick ακολουθώντας κάποιον οδηγό από το net ο που περιέχει command line εντολές οι οποίες είναι απλά κινέζικα για εσάς...

Zηταν πολλοι το portrait mode μονο για τον λογο οτι μπορει καποια στιγμη να χρειαστεις να δουλεψεις το τηλεφωνο με νεα χερι και οχι με δυο κατι που δεν ειναι τοσο ευκολο σε landscape mode.

Μετά από λίγο ψάξιμο, έβγαλα το συμπέρασμα ότι η ελληνική γλώσσα μπορεί πολύ εύκολα να προστεθεί στο φυσικό πληκτρολόγιο και, μέσα από τις ρυθμίσεις, να οριστεί πρώτη και δεύτερη γλώσσα. Η εναλλαγή γίνεται με τον συνδυασμό των πληκτρων sym και space.

Δηλαδή υπάρχει δυνατότητα να αλλάζεις γλώσσα; Ευτυχώς, γιατί πριν δεν υπήρχε αυτό το αυτονόητο :p.

Δυνατότηα zoom κ ξε-zoom κ μέσω των πλήκτρων της έντασης.

Φαίνεται πολύ πρακτικό.

Όπως κ το εικονικό QWERTY πληκτρολόγιο.

Σίγουρα, αν πιάσει τόπο η συσκευή, θα βγεί κ Ν9-- χωρίς πραγματικό πληκτρολόγιο.

Αναμένουμε Nokia... ... ...

Δεν ειναι καθολου ευγενικο αυτο ομως

Συγγνωμη αν δουλευεις σε καταστημα κινητων αλλα εισαι εξαιρεση (αν δουλευεις).

Οι περισσοτεροι υπαλληλοι ειναι αδιαφοροι και δεν το λεω προσβλητικα.

Ισως αμα δουλευα κι εγω καπου που δεν με ενδιεφερε να εκανα το ιδιο.

Δεν λεω οτι ειναι χαζοι η κατι τετοιο και δεν υπονοουσα κατι για το επιπεδο τους.

Τη σελιδα αυτη μπορειτε να τη δειτε μεταφρασμενη εδω:

http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=en&js=y&u=http%3A%2F%2Fwww.nomobile.ru%2Freviews%2F48389.html&sl=ru&tl=en&history_state0=

Για οσους δεν ξερουν αγγλικα αρκει να δειτε το βιντεακι στο τελος (δεν εχει λογια).

Αδυνατω να πιστεψω οτι η συσκευη ειναι τοσο γρηγορη.

Μαλλον ειναι το βιντεακι σε γρηγορη κινηση.

Ειλικρινα η συσκευη ειναι πιο γρηγορη απο το διπλοπυρηνο desktop μου.

Επισης δειτε και καποια δειγματα βιντεο απο την καμερα του Ν900:

http://www.youtube.com/watch?v=48VUN044jmM

http://www.youtube.com/watch?v=O-eAicFg4TY

Σε σχεση με το touch pro μου τα βιντεο δειχνουν να ειναι high definition.

Βολίδα πάει και τα βίντεο πολύ καλά. Τέτοια ταχύτητα ούτε στο iPod 2G μου δεν είδα. Περίεργο πάντως, δεν το περίμενα και σε σχέση με άλλα βίντεο είναι πιο γρήγορο (βέβαια μπορεί να έχει πιο νέο update). Αλλά και πάλι είναι εξαιρετικά γρήγορο. Μακάρι να είναι έτσι :)
~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~

Έτσι είναι. Και γω, μετά από φρέσκο φλασάρισμα, είδα μια συσκευή που ξεπερνούσε σε ταχύτητα οτιδήποτε έχω δει. Καμία απολύτως σχέση με τα 5th edition της Nokia. :)

Οτι η συσκευη ειναι ταχυτατη ειναι σιγουρα αλλα φαινεται οτι το βιντεο τρεχει γρηγορα.

Παντως στο μοντελο παραγωγης νομιζω η ταχυτητα της συκσευης θα ειναι εξαιρετικη!

Έτσι είναι. Και γω, μετά από φρέσκο φλασάρισμα, είδα μια συσκευή που ξεπερνούσε σε ταχύτητα οτιδήποτε έχω δει. Καμία απολύτως σχέση με τα 5th edition της Nokia. :)

Φιλε εχεις την συσκευη η μηπως μιλας για το N810? Αν την εχεις δωσε μας καμια εντυπωση....

Παιδιά μπορεί να μην είναι και σε γρήγορη κίνηση, δείτε εκεί που (δεν θυμάμαι που ακριβώς) που βάζει μουσική και παίζει και τα δευτερόλεπτα πάνε κανονικά. Υπάρχει όμως και μια πιθανότητα να είναι σε γρήγορη κίνηση ;)
~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~

Οι εντυπώσεις μου, που τόσες μέρες σας είχα υποσχεθεί αλλά δεν είχα βρει τον χρόνο να τις γράψω. Ορίστε λοιπόν:

Οι διαστάσεις είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με τις προηγούμενες προτάσεις της Nokia (N800 και 810). Είναι λίγο πιο πλατύ από το Ν97 και αρκετά βαρύτερο. Όμως, το αυξημένο του βάρους προσθέτει πόντους στην συνολική αίσθηση της συσκευής (δεν δείχνει ψεύτικο). Το slide είναι πολύ δεμένο και το όλο φινίρισμα φέρνει αρκετά στο Ν97 (όσοι το έχουν πιάσει θα καταλάβουν ότι αυτό μόνο μειονέκτημα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί).

Μερικοί θεώρησαν μεγάλο λάθος την μείωση του φυσικού μεγέθους της οθόνης από 4 σε 3,5 ίντσες. Θα διαφωνήσω καθώς δεν είναι δυνατόν να χωρέσει μια τόσο μεγάλη οθόνη σε ένα σώμα σαν αυτό του Ν900. Το Ν900 ισορροπεί ανάμεσα στις ιδανικές διαστάσεις. Αρκετά μικρό ώστε να μην προβληματίζει στην καθημερινή χρήση και αρκετά μεγάλο ώστε να φιλοξενήσει qwerty με μεγάλα πλήκτρα και οθόνη 3,5 ιντσών. Εδώ να πω ότι παρόλο που έχει την ίδια διαγώνιο με το Ν97, η επιφάνεια της οθόνης είναι μεγαλύτερη καθώς δεν είναι τόσο wide όσο του πρώτου αλλά πιο τετραγωνισμένη.

Η εκκίνηση της συσκευής είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή του 5800. Με το που φορτώσει το λειτουργικό, πρέπει να περιμένεις περίπου ένα λεπτό ακόμα μέχρι να σου δοθεί η δυνατότητα να εισέλθεις στο κεντρικό μενού. Δεν ξέρω κατά πόσο οφείλεται αυτό στο πόσες εφαρμογές είναι εγκατεστημένες στην συσκευή ή στο ότι είναι πρωτότυπο. Μένει να δούμε αν και στα μοντέλα παραγωγής θα υπάρχει ο ίδιος χρόνος αναμονής.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι η οθόνη του έχει απίστευτη απόκριση που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των Ν97 και 5800. Για μένα η επιλογή resistive οθόνης και όχι capacitive είναι η ιδανική καθώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, θέλω να έχω την επιλογή να χρησιμοποιώ την γραφίδα, κάτι που δεν είναι δυνατό στις capacitive οθόνες.

Έχουμε δει αμέτρητα βίντεο-παρουσιάσεις και έχουμε μια πολύ καλή εικόνα για το πως λειτουργεί το μενού, οι οθόνες αναμονής και το multitasking. Αυτό που θα πω είναι ότι όλα γίνονται απίστευτα ομαλά. Χρησιμοποιώντας το Ν900, για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια, είδα επιτέλους συσκευή της Nokia να λειτουργεί τόσο γρήγορα, τόσο απροβλημάτιστα. Σου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα με περισσή ευκολία. Ο πανίσχυρος επεξεργαστής και η άφθονη ram, κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Το Ν900 μπορεί να διαχειριστεί τόσες διεργασίες, όσες δεν μπορούσε καμία συσκευή των Φινλανδών μέχρι σήμερα, χωρίς το παραμικρό κόλλημα.

Μουσική, βίντεο και internet radio είναι όλα μαζί συγχωνευμένα σε μία εφαρμογή με όνομα media player. Όταν προσθέτεις αρχεία, η ανανέωση γίνεται αυτόματα και με ένα pop-up παραθυράκι ενημερώνεσαι πόσος χρόνος υπολείπεται μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωση της συλλογής. Δοκίμασα μερικά βιντεάκια που δεν έπαιζαν καν στο 5800 και τα έπαιξε άνετα, δεν έλλειπαν βέβαια μεριά κολληματάκια αλλά, φαντάζομαι θα διορθωθούν στο άμεσο μέλλον. Δοκίμασα να αναπαράγω βίντεο ανάλυσης 720p και, για πρώτη και μοναδική φορά είδα το μήνυμα ότι το αρχείο δεν υποστηρίζεται. Δεν ξέρω αν κάποια στιγμή μας δοθεί η δυνατότητα να αναπαράγουμε τέτοιας ανάλυσης αρχεία (το hardware, πιστεύω, μπορεί) αλλά, για μένα, μικρή σημασία έχει.

Στην διαχείριση μουσικής, δεν υπάρχουν τα δαιδαλώδη μενού των series 60. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Τα πάντα είναι κατηγοριοποιημένα με tags και τα εξώφυλλα ενημερώνονται αυτόματα. Δυνατότητα αναπαραγωγής φακέλων δεν βρήκα οπότε, καλό είναι να έχετε την μουσική σας συλλογή με ενημερωμένα tags. Η ποιότητα αναπαραγωγής μέσω ακουστικών είναι πάρα πολύ καλή. Πολύ μεγάλο πλεονέκτημα θεωρώ την αυξομείωση της έντασης σταδιακά και όχι σε 10 σκαλιά όπως στα series 60. Γενικά ο media player μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με την παράσταση να κλέβει η υποστήριξη αρχείων avi. Πλέον, όποιος θέλει να βλέπει ταινίες, δεν χρειάζεται να χαλάει ούτε ένα λεπτό για μετατροπές. Απλά τις περνάς στην τεράστια μνήμη του Ν900 και τις απολαμβάνεις.

Όταν θέλεις να εισάγεις ένα κείμενο, το λειτουργικό σε προτρέπει να ανοίξεις το hardware πληκτρολόγιο (δεν βγαίνει το εικονικό μέχρι να πατήσεις πάνω του). Αν πληκτρολογείς με το φυσικό και το κλείσεις, αυτόματα εμφανίζεται το εικονικό ενώ αν ξανανοίξεις το slide, εξαφανίζεται. Το όλο σύστημα μου φάνηκε πολύ λογικά δομημένο καθώς, προτιμώ πάντοτε να γράφω χρησιμοποιώντας τα φυσικά πλήκτρα έναντι των εικονικών και, εκτός αυτού, πάντοτε, είχα μια ιδιαίτερη σχέση με τα hardware qwerty πληκτρολόγια. Η εναλλαγή των γλωσσών γίνεται πατώντας ταυτόχρονα sym και spacebar (γίνεται αυτόματα - δεν βγαίνει pop-up παραθυράκι όπως στα 60άρια που χρειάζεται να διαλέξεις). Μέσα από τις ρυθμίσεις επιλέγεις κύρια και δευτερεύουσα γλώσσα γραφής και έτσι, περνάς γρήγορα από την μία στην άλλη. Η συγκεκριμένη συσκευή δεν είχε ελληνικά αλλά, πιστεύω ότι μόλις φτάσουν οι ελληνικές παρτίδες, θα λειτουργούν με τον τρόπο που περιγράφω και θα μπορούμε να ορίσουμε κανονικά την ελληνική γλώσσα.

Όσον αφορά λοιπές λειτουργίες, όλες οι βασικές εφαρμογές που γνωρίσαμε στα series 60, δίνουν το παρόν και, ευτυχώς, δεν υπάρχουν οι βασικότατες ελλείψεις των προηγούμενων συσκευών maemo. Το ημερολόγιο έχει πάρα πολλά views και, κατά κάποιον τρόπο, θυμίζει τις ένδοξες εποχές των series 80. Η ανάλυση της οθόνης βοηθάει στην απεικόνιση πάρα πολλών πληροφοριών σε μία οθόνη. Δυστυχώς μόνο στην καθημερινή χρήση μπορώ να πω με βεβαιότητα σε τι επίπεδο βρίσκεται η ευχρηστία των απλών διεργασιών. Σίγουρα το ότι η συσκευή δουλεύει μόνιμα σε landscape mode, μπορεί να προβληματίσει μερικούς αλλά, μάλλον μετά από μερικές μέρες χρήσης, θα αποτελεί κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Να πω εδώ ότι, ενώ γνωρίζαμε πως γυρνώντας την συσκευή από οριζόντια σε κάθετα, μπαίνει κατευθείαν στην εφαρμογή των κλήσεων, στο συγκεκριμένο, δεν γινόταν – μάλλον είχε απενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη λειτουργία. Για να μπεις στο μενού κλήσης, έπρεπε να πατήσεις το εικονίδιο με το τηλέφωνο (ευτυχώς υπήρχε σαν συντόμευση στην αρχική οθόνη), κάτι όχι πολύ βολικό. Ελπίζω να επιστρέψει η αυτόματη περιστροφή της οθόνης στα μοντέλα παραγωγής.

Η συσκευή, με εντυπωσίασε σε τέτοιο βαθμό που δεν το περίμενα. Τα πάντα λειτουργούσαν τέλεια. Όπου και αν ήσουν, η ταχύτητα πλοήγησης στα μενού είναι ταχύτατη έως ακαριαία. Σε πάρα πολλές στιγμές πατούσα δύο φορές κάτι που έβλεπα, νομίζοντας ότι δεν θα υπακούσει στο πρώτο πάτημα, με αποτέλεσμα να μπαίνω σε λάθος μενού. Ένας κάτοχος 5800, Ν97 κλπ, ανεβαίνει πολλές κλάσεις και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται συνήθεια. ;) :)

Το λειτουργικό, έχει ένα απίστευτα ορθολογικό τρόπο χρήσης. Τα πάντα είναι εκεί που τα περιμένεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να ψάξεις έστω και για λίγο για κάτι – τουλάχιστον εγώ, τις λίγες αυτές ώρες που πέρασα με την συσκευή, δεν το έκανα. Σε αυτό βρίσκεται κοντά στα series 60, αλλά εδώ, έχω την εντύπωση ότι τα πράγματα έχουν απλουστευθεί ακόμα περισσότερο. Το μενού των ρυθμίσεων πχ, δεν έχει τα αμέτρητα υπομενού. Τα πάντα βρίσκονται μερικά κλικ πιο πέρα. Στην ευχρηστία, είμαι σίγουρος, θα συμβάλει τα μέγιστα και η πανοραμική τετραπλή οθόνη αναμονής αφού μπορεί να δεχτεί τα πάντα (widgets, εφαρμογές, επαφές, bookmarks). Σε ένα βίντεο που είχα ποστάρει τις προάλλες, ο υπεύθυνος της Nokia, έλεγε ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να μπαίνεις ποτέ στο μενού της συσκευής.

Όποιος πάρει την συσκευή, πρέπει να ξέρει τι να περιμένει από αυτή. Δεν θα την πάρει για να την χρησιμοποιεί ούτε ως απλό κινητό ούτε να τον βγάζει μια βδομάδα αυτονομίας με μία φόρτιση. Η συσκευή, με φουλ χρήση καταναλώνει πολύ και, στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορεί να βγάζει ένα 24ωρο. Αλλά όταν λέω φουλ χρήση, εννοώ ότι θα μπορείς να κάνεις ΑΝΕΤΑ, πράγματα που άλλες, υποτίθεται high end, συσκευές θα ζοριζόντουσαν απίστευτα ή, σε πολλές περιπτώσεις, δεν θα μπορούσαν καν να κάνουν. Το Ν900 φαίνεται να αποτελεί την ιδανική υλοποίηση mobile computer, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Η ενεργοποίηση της κάμερας είναι ταχύτατη, το ίδιο και η εστίαση αλλά και η λήψη. Το μενού τις κάμερας είναι απλούστατο, το μαθαίνεις στο λεπτό. Η λήψη βίντεο μου φάνηκε πολύ καλή αλλά ο φωτισμός και η χαμηλή μπαταρία δεν με άφησαν να βγάλω καλύτερα συμπεράσματα. Η ταχύτητα αποθήκευσης των φωτο/βίντεο είναι κορυφαία και επίσης ταχύτατα σε πηγαίνει στις εικόνες και στα βίντεο για αναπαραγωγή.

Δεν μπορώ να πω περισσότερα για την ποιότητα, άλλωστε είναι πρωτότυπο, αλλά φαίνεται ότι στις φωτο είναι στα επίπεδα και καλύτερο του Ν97 και στα βίντεο υπερέχει σαφώς.

Επειδη ειμαι χρηστης του N810 εχω να πω και να προβλεψω και λαμβανοντας υποψη τα οσα ενθαρυντικα μας εχει αναφερει ο φιλος mirrorofsorrow στο μελλον το maemo θα φορεθει παρα πολυ σαν λειτουργικο. Η δυνατοτητα που σου δινει να αυτοματοποιεις καποιες διαδικασιες θα μας κανει να ξεχασουμε τα pc. Οταν εχεις ενα τοσο ισχυρο φορητο συστημα παντα μαζι σου γιατι να καθεσαι στο pc να κανεις καποιες μικροεργασιες? Αυτο το καταλαβαινω τωρα που εχω το N810 , ποσο μαλλον με το N900 που θα υποστηριζει και συνδεσεις 3g broadband. Οποτε καταλαβαινεται τι εχει να γινει...

παιδες το εβλεπα κ το χαιρομουν.

αλλα τωρα μετα το τελευταιο βιντεακι που ειδα πιο πανω κ την αναλυση του mirrorofsorrow εχω συγκλονιστει...πραγματικα το θελω πολυ...εχουμε τπτ νεοτερα για το αν θα το φερουν οι εταιριες κ ποτε;

:w00t: Ωρέ και τρισωρέ τι έχει να γίνει... Κι εγώ που πήρα το HTC Hero και "πέταξα" το iPhone 3G μου για να έχω πολλαπλά customizable desktops, widgets και κάτι τοις από υποστήριξη Flash (που το iPhone απλά δεν ξέρει τι είναι... :mad:)

Σας μιλάω ειλικρινά, από τη μέρα που ανακοινώθηκε το N900, παρακολουθώ σε καθημερινή βάση την επικαιρότητα και ψάχνω ότι νέο υπάρχει για το τηλέφωνο-ευχή ετών (δική μου ευχή και πολλών ακόμη φαντάζομαι :lol:). Έγραψα γι' αυτό ακόμη και στο blog της σελίδας μου. Με τρέλα! (http://www.valdesign.gr/valdesign/blog.html)

:ninja: Χμμμμμμ... Το θέμα είναι ότι μόλις διάβασα κάτι και ζηλεύω...

Οι Αμερικάνοι θα έχουν πρόσβαση στην απόλαυση που λέγεται N900, μόλις στις 27 αυτού του Σεπτέμβρη... Ναι, σε 11 ημέρες... Ω, ναι διαβάστε στο thenokiablog, ιδού http://thenokiablog.com/2009/09/14/nokia-n900-available-september-27th/

Ζήλια; Ε; Ζηλεύει κανείς; :lol: Κι αμα ακούω ότι Ευρώπη θα έρθει τέλος Οκτώβρη και Ελλάδα μέσα Νοέμβρη, τι να κάνω ο άνθρωπος... Πάνε τα νύχια μου! Θα τα φάω μέχρι τη ρίζα λέμε! :lol:

Για να δούμε... Υπομονή... (ούφ... άντε ακόμα; ) :protest:

www.valdesign.gr

Home Cinema | web | graphics | photography

http://el-gr.facebook.com/vassilis.valimitis | Facebook:bow:

σε 11 μερες οι αμερικανοι κ οι ευρωπαιοι τελος οκτωβρη;γιατι 1 μηνα κανει να περασει τον ατλαντικο;αργο ειναι τελικα δεν μου κανει...χαχα..

αντε να δουμε..

το περιμενω με ανυπομονησια...

οσο για τη γρηγορη κινηση που λετε πιο πανω καποια παιδια,δεν μου φαινεται ρε παιδες γρηγορη κινηση..

κανονικα μου φαινεται..

Μέσα από τις ρυθμίσεις επιλέγεις κύρια και δευτερεύουσα γλώσσα γραφής και έτσι, περνάς γρήγορα από την μία στην άλλη. Η συγκεκριμένη συσκευή δεν είχε ελληνικά αλλά, πιστεύω ότι μόλις φτάσουν οι ελληνικές παρτίδες, θα λειτουργούν με τον τρόπο που περιγράφω και θα μπορούμε να ορίσουμε κανονικά την ελληνική γλώσσα.

Άρα βρε συ, δεν το έχεις δοκιμάσει με ελληνικά σίγουρα για να ξέρουμε 100% ότι δουλεύει το hardware πληκτρολόγιο? Υποθέτεις ότι δουλεύει επειδή το είδες στις άλλες γλώσσες να δουλεύει?

Γιατί και στο N810 έτσι παρόμοια γινόταν ο ορισμός της δεύτερης γλώσσας, αλλά τα ελληνικά δεν έμπαιναν δίχως μόντα.

Πάντως το βινετάκι του φίλου μας του Alexei (http://www.nomobile.ru/reviews/48389.html) έχει σίγουρα πειραγμένη ταχύτητα. Δείτε τι γρήγορα που παίζει το trailer της ταινίας. Όταν όμως μπαίνει στο μενού με τη μουσίκή η ταχύτητα επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα. Για τα βιντεάκια του Youtube που ήταν όλα με διακοπές δεν άκουσα να λέει κάποιος κάτι. Μάλιστα δεν μου φαινόταν θέμα buffering απο το δίκτυο αλλά περισσότερο θέμα RAM. Σκεφτείτε το : ποιο pc την σήμερον ημέρα έχει 256 MB μόνο RAM; Ίσως να μην του φτάνει για να παίξει επαρκώς flash videos...

Πάντως το βινετάκι του φίλου μας του Alexei (http://www.nomobile.ru/reviews/48389.html) έχει σίγουρα πειραγμένη ταχύτητα. Δείτε τι γρήγορα που παίζει το trailer της ταινίας. Όταν όμως μπαίνει στο μενού με τη μουσίκή η ταχύτητα επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα. Για τα βιντεάκια του Youtube που ήταν όλα με διακοπές δεν άκουσα να λέει κάποιος κάτι. Μάλιστα δεν μου φαινόταν θέμα buffering απο το δίκτυο αλλά περισσότερο θέμα RAM. Σκεφτείτε το : ποιο pc την σήμερον ημέρα έχει 256 MB μόνο RAM; Ίσως να μην του φτάνει για να παίξει επαρκώς flash videos...

Ποσες Mobile συσκευες εχουν 256MB RAM την σημερον ημερα? Δεν ειναι PC η συσκευη μην τρελαθουμε.... :worry:

Εκτος απο μερικες λιγες WM συσκευες που ετσι και αλλιως ανηκουν στην ιδια ή και ανωτερη κατηγορια τιμης , μονο τα Omnia HD και το Satio εχουν το ιδιο ποσο RAM , χωρις ομως κανενα απο τα δυο να μπορει να χρησιμοποιησει και 512MB ακομα εικονικης μνημης RAM απο την συσκευη .

Απροβληματιστα για τα δεδομενα κινητου τηλεφωνου παιζει και το 5800 , το 5530 , το Χ6 βιντεο απο το youtube με την μιση RAM .

Δεν ειναι απο μονη της κριτηριο μην υπερβαλουμε .

Το Ν900 εχει προς το παρον ενα θεμα με τα flash αρχεια στον browser της συσκευης , αλλα δεν εχει να κανει ουτε με την μνημη της συσκευης ουτε με την ταχυτητα και την ισχυ της .

Αν φτασουμε να κρινουμε την πρωτη συσκευη καθε ειδους απο την συμπεριφορα και την αποδοση της πριν καν αυτη κυκλοφορησει στην αγορα , την εχουμε χασει λιγο την μπαλα.

Συγγνωμη αν δουλευεις σε καταστημα κινητων αλλα εισαι εξαιρεση (αν δουλευεις).

Οι περισσοτεροι υπαλληλοι ειναι αδιαφοροι και δεν το λεω προσβλητικα.

Ισως αμα δουλευα κι εγω καπου που δεν με ενδιεφερε να εκανα το ιδιο.

Δεν λεω οτι ειναι χαζοι η κατι τετοιο και δεν υπονοουσα κατι για το επιπεδο τους.

Ουτε οι υποθεσεις ειναι ευγενικο πραγμα ομως....

Υπαλληλος καταστηματος φυσικα και ΔΕΝ ειμαι και η γνωμη που εχω για αυτους ειναι πολυ χειροτερη απο την δικη σου γιατι η "φραση" για το με τι μοιαζει η αποψη φαινεται να ταιριαζει γαντι σε αυτους :X

[joke]Διαφωνώ οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως. Μία συσκευή πρέπει να είναι τέλεια όταν βγαίνει. Για μένα όσες συσκευές κάνουν firmware updates είναι φλώρικες.[/joke]

[σοβαρά τώρα]Μακάρι κάτι τέτοιο να μην περάσει στις συσκευές μαζικής παραγωγής. Βέβαια έχω δει περιπτώσεις αργών συσκευών (ένα Motorola που είχα παλιά) να παραμένουν αργές ακόμα και όταν βγουν στη παραγωγή. Ελπίζω πολλά στη active community του Maemo για την αντιμετώπιση των διαφόρων "ασθενειών" του Ν900. Το ίδιο και η Nokia αν έχω διαβάσει σωστα![/σοβαρά τώρα]

Άρα βρε συ, δεν το έχεις δοκιμάσει με ελληνικά σίγουρα για να ξέρουμε 100% ότι δουλεύει το hardware πληκτρολόγιο? Υποθέτεις ότι δουλεύει επειδή το είδες στις άλλες γλώσσες να δουλεύει?

Γιατί και στο N810 έτσι παρόμοια γινόταν ο ορισμός της δεύτερης γλώσσας, αλλά τα ελληνικά δεν έμπαιναν δίχως μόντα.

Μα το λέω ξεκάθαρα ότι η συσκευή δεν έχει ελληνικά στο hard ware πληκτρολόγιο. Η τεράστια διαφορά ομως του Ν900 με όλα τα προηγούμενα IT είναι ότι είναι κινητό και, η Nokia, 1000% θα το φέρει πλήρως ελληνικό. Οπότε, από την στιγμή που η συσκευή θα είναι ελληνική, θα μπορείς να θέσεις την ελληνική γλώσσα ως κύρια.

mirror αργησες λιγο,αλλα οπως παντα απολυτα κατατοπιστικος.

Ευχαριστουμε για τον κοπο σου και τον πολυτιμο χρονο που σπαταλησες.:bow:

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...