Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ερωτησεις, περα απο τον 'συνδεδεμενο' λογαριασμο:

Μπορω απο paypal, να κανω καταθεση απευθειας σε τραπεζικο λογαριασμο τριτου?

Μπορει τριτος που δεν εχει paypal, να κανει καταθεσει σε λογαριασμο paypal καποιου αλλου;

1) Όχι, πρέπει ο άλλος να κάνει withdraw τα funds στον λογαριασμό τραπέζης του.

2) Ναι, με την προϋπόθεση ο λήπτης των χρημάτων να του δώσει τα απαραίτητα στοιχεία για το έμβασμα. Τα χρήματα θα εμφανιστούν στο balance του παραλήπτη.

1) Όχι, πρέπει ο άλλος να κάνει withdraw τα funds στον λογαριασμό τραπέζης του.

2) Ναι, με την προϋπόθεση ο λήπτης των χρημάτων να του δώσει τα απαραίτητα στοιχεία για το έμβασμα. Τα χρήματα θα εμφανιστούν στο balance του παραλήπτη.

Αναφορικα με τη 2η ερωτηση/απαντηση, να διευκρινησω τι ρωτω:

Καταθεση απο τραπεζικο λογαριασμο τριτου ---> σε paypal αλλου, οχι στον συνδεδεμενο τραπεζικο λογαριασμου του paypal του αλλου.

Πως γινεται δηλαδη; Στο ebanking μου εχω δει μεταφορα μονο σε αλλο τραπεζικο λογ/μο. Σε paypal πως γινεται, που το δηλωνεις;

Ευχαριστως να τους δωσω οτι θελουν (δεν ειμαι εγκληματιας), απλα θα ειναι ολα απο την Ελλαδα.

http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/financial-products-and-services/bank-accounts-eu/index_el.htm

Για να μην ταλαιπωρηθεις καλυτερα ειναι να βρεις τηλεφωνα η να επικοινωνησεις μεσω μειλ και να διευκρινησεις τι ακριβως θελεις.Απο δικη μου εμπειρια σε τραπεζα Γερμανικη μου ζητησαν ταυτοτητα βεβαιωση μονιμης κατοικιας εκκαθαριστικο σημειωμα φυσικα ολα μεταφρασμενα για να δουνε οτι το ποσο προερχεται απο νομιμη κατοχη η συναλλαγη (πχ μπορει να βγαλεις ενα ποσο απο πωληση ακινητου) θα πρεπει να αποδεικνιεται δηλαδη οτι δεν ειναι "μαυρα"

Πριν κανεις το ταξιδι ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να ρωτησεις ωστε να ξερεις τι και πως ωστε να μην κανεις ασκοπα ταξιδι.

Αναφορικα με τη 2η ερωτηση/απαντηση, να διευκρινησω τι ρωτω:

Καταθεση απο τραπεζικο λογαριασμο τριτου ---> σε paypal αλλου, οχι στον συνδεδεμενο τραπεζικο λογαριασμου του paypal του αλλου.

Πως γινεται δηλαδη; Στο ebanking μου εχω δει μεταφορα μονο σε αλλο τραπεζικο λογ/μο. Σε paypal πως γινεται, που το δηλωνεις;

Ας ονομάσουμε τον λογαριασμό του τρίτου Α

Ας ονομάσουμε το paypal του άλλου Β

Γίνεται να μεταφέρουμε χρήματα από τον λογαριασμό του Α στο paypal του B. O B θα πάει στο paypal του και θα αναζητήσει την επιλογή top up. Εκεί κάπου υπάρχει η δυνατότητα εμβάσματος προκειμένου να του πιστωθούν χρήματα. Το paypal θα του βγάλει στοιχεία λογαριασμού μιας τράπεζας που θα πρέπει να γνωστοποιηθούν στον Α προκειμένου να στείλει τα χρηματα για να πιστωθούν στο paypal balance του Β. Επίσης βγάζει και έναν μοναδικό αριθμό που θα το βάλει στο κουτί της αιτιολογίας εμβάσματος που θα στείλει ο Α προκειμένου να καταλάβει το paypal που να πιστώσει τα χρήματα.

Βασική προυπόθεση είναι ο Β να ξέρει τον Α προκειμένου να δώσει τα στοιχεία τραπέζης που ο Α θα στείλει το έμβασμα.

Ας ονομάσουμε τον λογαριασμό του τρίτου Α

Ας ονομάσουμε το paypal του άλλου Β

Γίνεται να μεταφέρουμε χρήματα από τον λογαριασμό του Α στο paypal του B. O B θα πάει στο paypal του και θα αναζητήσει την επιλογή top up. Εκεί κάπου υπάρχει η δυνατότητα εμβάσματος προκειμένου να του πιστωθούν χρήματα. Το paypal θα του βγάλει στοιχεία λογαριασμού μιας τράπεζας που θα πρέπει να γνωστοποιηθούν στον Α προκειμένου να στείλει τα χρηματα για να πιστωθούν στο paypal balance του Β. Επίσης βγάζει και έναν μοναδικό αριθμό που θα το βάλει στο κουτί της αιτιολογίας εμβάσματος που θα στείλει ο Α προκειμένου να καταλάβει το paypal που να πιστώσει τα χρήματα.

Βασική προυπόθεση είναι ο Β να ξέρει τον Α προκειμένου να δώσει τα στοιχεία τραπέζης που ο Α θα στείλει το έμβασμα.

Καλό Σενάριο αλλά δεν γίνεται . Το PAYPAL απαιτεί να σταλούν χρήματα από λογαριασμό στο Όνομα σου . Δεν αποδέχεται χρήματα από Άλλο Όνομα .

Η πραγματικότητα:

α) Στέλνεις χρήματα από την τράπεζα στο Paypal που είναι στο ίδιο όνομα,.

β) Μεταφέρεις χρήματα Από το δικό σου Paypal σε όποιον λογαριασμό Paypal Επιθυμείς.

Καλό Σενάριο αλλά δεν γίνεται . Το PAYPAL απαιτεί να σταλούν χρήματα από λογαριασμό στο Όνομα σου . Δεν αποδέχεται χρήματα από Άλλο Όνομα .

Η πραγματικότητα:

α) Στέλνεις χρήματα από την τράπεζα στο Paypal που είναι στο ίδιο όνομα,.

β) Μεταφέρεις χρήματα Από το δικό σου Paypal σε όποιον λογαριασμό Paypal Επιθυμείς.

Αρα δεχεσαι χρηματα ή απο δικο σου paypal, ή απο αλλο paypal. Thats it.

Top up απο τραπεζικο λογαριασμο αλλου ----> προς το δικο σου paypal, δεν παιζει λες.

Vasileios επιμενω γιατι το εχω κανει. Ας το δοκιμασει και αν οχι τοτε θα του επιστραφει πισω το εμβασμα.

Vasileios επιμενω γιατι το εχω κανει. Ας το δοκιμασει και αν οχι τοτε θα του επιστραφει πισω το εμβασμα.

H διαδικασια οπως την περιεγραψες ποιο πανω, ειναι οτι ουσιαστικα ο χρηστης paypal αποστελει 'αιτημα' top up σε καποιον τραπεζικο λογαριασμο.

Αφαιρέθηκαν posts. Έχει γίνει ήδη μία παρατήρηση, παρακαλώ μείνετε στο θέμα.

Αγορασα απο γνωστο κινεζομαγαζο την 26/5 κινητο και δεν το εχει στειλει ακομη. Χθες ανοιξα dispute στο pay pall και μου απαντησαν το παρακατω...

Dear friend,

Thanks for shopping with us.

We regret that the item has not sent out and we will arrange the shippment as soon as possible. Would you like to wait for it ?

If you want to wait, would you mind to cancel the dispute then we can arrange shipment for you later. After we send out the order to you, you will get the shipment information in your email address and account.Thanks for your understanding.

Best Regards.

Τι προτεινετε;

If you want to wait, would you mind to cancel the dispute then we can arrange shipment for you later. After we send out the order to you, you will get the shipment information in your email address and account.Thanks for your understanding.

Best Regards.

Τι προτεινετε;

αμα κλείσεις το dispute δεν θα μπορεις να παρεις τα χρηματα σου πισω. Εγω στην θέση σου θα ζητούσα refund και να κρατήσουν το κινητό. είναι απαραδεκτό πάνω από μήνα και να μην σου έχουν στειλει το τηλέφωνο.

Τα μυαλά μας πονάνε.

Αφαιρέθηκαν posts. Έχει γίνει ήδη μία παρατήρηση, παρακαλώ μείνετε στο θέμα.

ενανς φιλος εγραφε για λογαριασμο σε ξενη χωρα, στη γερμανια. ειχα κανει και εγω παραθεση στο ποστ του και ειχα καποιες ερωτησεις. Πιστευω πως δεν επρεπε να διαγραφουν αλλα να μεταφερθουν στο σωστο τοπικ --> Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Αγορασα απο γνωστο κινεζομαγαζο την 26/5 κινητο και δεν το εχει στειλει ακομη. Χθες ανοιξα dispute στο pay pall και μου απαντησαν το παρακατω...

Dear friend,

Thanks for shopping with us.

We regret that the item has not sent out and we will arrange the shippment as soon as possible. Would you like to wait for it ?

Best Regards.

Τι προτεινετε;

Άσε με να μάντεψε... Gearbest?? Τα ίδια έλεγε και σε εμένα. Μην αλλάξεις το dispute δεν πρόκειται να στείλουν. Εγώ είμαι σε κατάσταση claim.... Sorry for the off the topic

Σκεφτομαι να του προτεινω πρωτα να μου στειλει tracking number και μετα να ακυρωσω το despute. Με το claim τι καταφερνεις; δεν εχω ξακανει.

...σωστη η μαντεψια...

'Οχι, δεν ακυρώνουμε το dispute για κανέναν λόγο εκτός αν παραλάβουμε το προϊόν.

Αν κλείσεις το dispute γιατί σου έστειλε ένα ψευτικό tracking , δεν ξανανοίγει . Ούτε αν χαθεί στο ταχυδρομείο . Με κανέναν τρόπο δεν ανοίγει ξανα.

'Οχι, δεν ακυρώνουμε το dispute για κανέναν λόγο εκτός αν παραλάβουμε το προϊόν.

Αν κλείσεις το dispute γιατί σου έστειλε ένα ψευτικό tracking , δεν ξανανοίγει . Ούτε αν χαθεί στο ταχυδρομείο . Με κανέναν τρόπο δεν ανοίγει ξανα.

Αυτο θα κανω. Ευχαριστω!

Έχω με τη γυναίκα μου δύο λογαριασμούς εθνικής συν δύο virtual prepaid που χειριζομαστε από e-banking και είναι συνδεδεμένες στο PayPal..

Υπάρχουν κάποια χρήματα στο λογαριασμό της.. Μπορεί να φορτισει τη προπληρωμενη της και να τα στείλει μέσω του δικού της PayPal στο δικό μου balance ώστε να αγοράσω από έξω?

Η' αν υπάρχει τρόπος έστω να μου τα στείλει στο PayPal χωρίς να μεσολαβησει η προπληρωμενη της σε περίπτωση που δε γίνεται.. Κατευθείαν από το λογαριασμό της..

Edited by dkmtb

Έχω με τη γυναίκα μου δύο λογαριασμούς εθνικής συν δύο virtual prepaid που χειριζομαστε από e-banking και είναι συνδεδεμένες στο PayPal..

Υπάρχουν κάποια χρήματα στο λογαριασμό της.. Μπορεί να φορτισει τη προπληρωμενη της και να τα στείλει μέσω του δικού της PayPal στο δικό μου balance ώστε να αγοράσω από έξω?

Η' αν υπάρχει τρόπος έστω να μου τα στείλει στο PayPal χωρίς να μεσολαβησει η προπληρωμενη της σε περίπτωση που δε γίνεται.. Κατευθείαν από το λογαριασμό της..

να φορτισει την καρτα της την προπληρωμενη δεν γινεται από οσο ξερω.

οσο για το pay pall νομιζω ότι γινεται η μεταφορα pay pall balance σε pay pall balance , αλλα για μενα ότι χρειαζεται εσυ να αγορασεις ας το κανει εκεινη για λογαριασμο σου με τον λογαριασμο σου .

Κατι άλλο για εμβάσματα εξωτερικού από την 1η έως και 13η Ιουλίου εχει βγαλει η Πειραιως αιτημα για να στειλουμε χρηματα στο εξωτερικο δεν αναγραφει κατι για καρτες και λεει στο τελος ότι << Εγκρίνονται συναλλαγές που κρίνονται αναγκαίες για τη διαφύλαξη ενός δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων, συναλλαγών για την πληρωμή ιατρικών εξόδων ή εισαγωγών φαρμακευτικών ειδών. >> αρα και παλι μονο οι αναγκαίες συνναλαγες θα γινονται και όχι άλλες πληρωμες , παντως υπαρχει και αυτό είναι πολύ σημαντικο δειτε εδώ http://www.piraeusbank.gr/el/Idiwtes/aksiologisi-aitimaton-gia-dienergeia-synallagon .

Επισης κατι άλλο που μου κινησε την περιεργια δειτε εδώ https://www.winbank.gr/el/Documents/msgs.pdf

δειτε στο τελος της σελίδας για τις συνναλαγες που μπορουνε να πραγματοποιηθούνε μεσω προπληρωμένων καρτων και λεει αγορες/πληρωμες στην Ελλαδα και το εξωτερικο με φυσικη παρουσια καρτας , αρα αυτό σημαινει ότι στο εξωτερικο μπορούμε να πληρωσουμε με προπληρωμενη καρτα αλλα στην Ελλαδα δεν μπορούμε να αγοράσουμε από το εξωτερικο; λογω ότι δεν ειμαστε εκει και δινουμε τους κωδικούς της καρτας μας;.

Edited by JOHNMEGARYTHMOS

Έχω λογαριασμό σε ξένη Τράπεζα, αλλά δεν μπορώ να κάνω top up το account στο PayPal.

Καμία άλλη ιδέα;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Επισης κατι άλλο που μου κινησε την περιεργια δειτε εδώ https://www.winbank.gr/el/Documents/msgs.pdf

δειτε στο τελος της σελίδας για τις συνναλαγες που μπορουνε να πραγματοποιηθούνε μεσω προπληρωμένων καρτων και λεει αγορες/πληρωμες στην Ελλαδα και το εξωτερικο με φυσικη παρουσια καρτας , αρα αυτό σημαινει ότι στο εξωτερικο μπορούμε να πληρωσουμε με προπληρωμενη καρτα αλλα στην Ελλαδα δεν μπορούμε να αγοράσουμε από το εξωτερικο; λογω ότι δεν ειμαστε εκει και δινουμε τους κωδικούς της καρτας μας;.

ακριβώς. Δεν επιτρέπονται κανενός είδους ηλεκτρονικές συναλλαγές στο εξωτερικό. Μόνο με φυσική παρουσία κάρτας.

Έχω λογαριασμό σε ξένη Τράπεζα, αλλά δεν μπορώ να κάνω top up το account στο PayPal.

Καμία άλλη ιδέα;

Θα μπεις με IP της χώρας στην οποία έχεις τον λογαριασμό

Με Ελληνική ΙΡ δεν μπορεις να κάνεις top-Up γιατί σε οδηγεί σε Ελληνική τράπεζα.

EDIT : Δεν Ξέρω πως το κάνεις αυτό , ρώτα κομπιουτερά.

Θα μπεις με IP της χώρας στην οποία έχεις τον λογαριασμό

Με Ελληνική ΙΡ δεν μπορεις να κάνεις top-Up γιατί σε οδηγεί σε Ελληνική τράπεζα.

EDIT : Δεν Ξέρω πως το κάνεις αυτό , ρώτα κομπιουτερά.

Εξωτερικό είμαι.

Άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα με ip.

Μήπως φταίει που το είχα ανοίξει από Ελλάδα παλιά το account;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Μετα απ' ολα αυτα, επειδη εχω μπερδευτει λιγο, τελικα αγορες μεσω paypal, μπορουμε να κανουμε αν εχουμε χρεωστικη καρτα περασμενη?

Μετα απ' ολα αυτα, επειδη εχω μπερδευτει λιγο, τελικα αγορες μεσω paypal, μπορουμε να κανουμε αν εχουμε χρεωστικη καρτα περασμενη?

Τι σε έχει μπερδέψει? Αν η κάρτα έχει εκδοθει από ελληνικη τράπεζα ΔΕΝ μπορείς να κάνεις αγορές από το εξωτερικό. Μπορείς να κάνεις αγορές από το εξωτερικό ΜΟΝΟ αν έχεις υπόλοιπο στο PayPal balance ή αν έχεις συνδεδεμένη κάρτα από τράπεζα του εξωτερικού.

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend