Jump to content

CERN: Το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας

killing_you2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το παρακάτω άρθρο είναι λίγο εκτος θέματος αλλα νομίζω ενδιαφέρει αυτούς που ανησυχούν για το CERN :lol:

Στις 19 Μαρτίου του 2008, μια παράξενη λάμψη εμφανίστηκε για 40 δευτερόλεπτα στον ουρανό - ήταν το πιο μακρινό φαινόμενο που έγινε ποτέ ορατό με γυμνό μάτι.

Η κοσμική έκρηξη -πιθανότητα ο βίαιος θάνατος ενός άστρου- έλουσε ολόκληρη τη Γη με ακτίνες-γ υψηλής ενέργειας, ανακοίνωσε την Τετάρτη διεθνής ερευνητική ομάδα.

Η «έκλαμψη ακτίνων-γ» ήταν τόσο ισχυρή ώστε, είχε συμβεί μέσα στο Γαλαξία μας, αντί σε απόσταση 7,5 δισ. ετών φωτός, η Γη θα μπορούσε να είχε απονεκρωθεί.

Όλο το άρθρο

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=936813&lngDtrID=252

Buy, Sell or Rent Properties Around The World! - Real Estate Listings

• Απαντήσεις 147
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Τώρα εγώ να μείνω ήσυχος με αυτό:
;

Απόλυτα, γιατί δεν είναι παρά άλλο ένα χαζοβίντεο... ;)

ε ρε με τι ασχοληται ο κοσμος και δεν κανουν κανενα βημα προς τις ασθενειες που θεριζουν το κοσμο.

Έμαθα πρόσφατα σχετικά με την εκπομπή ακτινοβολίας από το ανθρώπινο σώμα, η οποία είναι μετρήσιμη και η ανίχνευσή της μπορεί να λειτουργήσει διαγνωστικά αλλά και θεραπευτικά. Η μέθοδος στηρίζεται στο φαινόμενο του βιοσυντονισμού και συγκαταλέγεται στις μεθόδους τη εναλλακτικης (:blink:) ιατρικης

(λεπτομέρειες εδω:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bioresonance_therapy )

Τι πιστεύετε, θα μπορούσε η σειρά των πειραμάτων στο CERN να συμβάλλει στην αποδείξη-ή μη- της μεθόδου? Επειδή οι γνώσεις μου στη Φυσική έιναι σε επίπεδα λίγο ψηλότερα του Λυκείου και δεν μπορώ να αξιολογήσω σε βάθος τα πειράματα, αναρωτιέμαι αν κανείς από σας μπορεί να συνδέσει κάπως τα δυο αυτά αντικείμενα..

(Υ.Γ: Με δεδομένο ότι αν υπάρχει τελικά συσχέτιση, θεωρούμε.. "αμελητέα " την ύπαρξη των φαρμακευτικων εταιρειων..:worry::blink: μη ξεχνιομαστε!!:lol::lol: )

Ευχαριστω!!! :rolleyes:

Πρωτα απο ολα εγω δεν πιστευω οτι το πειραμα θα φερει το τελος του κοσμου. Αλλωστε αν το πιστευα δε θα ημουν εδω να μιλαω στο forum. Το πιο πιθανο ειναι να μη συμβει τιποτα επικινδυνο.

Ομως το να λενε οι επιστημονες οτι δεν υπαρχει κινδυνος και αυτο να το στηριζουν σε απλες ΘΕΩΡΙΕΣ τις οποιες δεν μπορουν προς το παρον να επιβεβαιωσουν ΠΛΗΡΩΣ, αυτο είναι κατι λανθασμενο. Και δεν μπορουν να επθιβεβαιωσουν πληρως καθως αφορουν σωματιδια που δεν ειναι ολα γνωστα και μαυρες τρυπες που και αυτων οι ιδιοτητες δεν ειναι πληρως γνωστες. Μεχρι σημερα βλεπουμε και μπορουμε να πειραματιστουμε μονο πανω σε ενα μερος αυτων των πραγματων και εχουμε φτιαξει καποιες θεωριες και εξισωσεις που εξηγουν το μερος που βλεπουμε και ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ οτι και αυτο που δεν βλεπουμε υπακουει στις εξισωσεις αυτες. Η' για να το πουμε ακριβεστερα, οι θεωριες περιγραφουν τη συμπεριφορα που παρατηρουμε (του μερους που μπορουμε να παρατηρησουμε) αλλα δεν την εξηγουν/αιτιολογουν. Αν ηξεραν πληρως τις λεπτομεριες και ιδιοτητες αυτων των πραγματων το πειραμα στο cern θα ηταν αχρηστο, θα γνωριζαμε τι ειναι η βαρυτητα (προσοχη οχι με θεωριες οπως τωρα σαν και αυτες στις οποιες στηριζουμε οτι το πειραμα ειναι ακινδυνο, αλλα την αληθεια) και θα ειχαμε και την ενοποιημενη θεωρια. Γενικα η φυσικη σιγουρα οσο περναει ο καιρος προοδευει με μεγαλα και σημαντικα βηματα και τεινει προς την αληθεια, ομως σιγουρα δεν εχει φτασει την απολυτη αληθεια, ειδικα οσον αφορα τα σωματιδια και τις μαυρες τρυπες. Και καλα ολα αυτα, παντοτε τη γνωση σιγα σιγα την ανακαλυπτουμε, αλλα οχι και να δηλωνουμε σιγουρια για τη συμπεριφορα ενος πειραματος που δεν εχουμε ξανακανει και τα στοιχεια του οποιου δεν τα γνωριζουμε ηδη πληρως.

Το παραδοξο λοιπον στην ολη υποθεση ειναι οτι μοιαζει να λεμε οτι το πειραμα μας θα ειναι ακινδυνο και να το στηριζουμε αυτο σε θεωριες τις οποιες παμε να δουμε αν ειναι σωστες ή οχι με το ιδιο το πειραμα...

By the way, τσεκάρετε το http://www.lhcconcerns.com/LHCConcerns/Forums/phpBB3/

Φτιαγμένο από άτομο που ανησυχεί για το LHC, αλλά είναι σοβαρός και δεν σπέρνει τον φόβο. Στο φόρουμ γράφουν και πολλοί λογικοί άνθρωποι και η κουβέντα είναι σε σοβαρό επίπεδο (εκτός από κάποιες εξαιρέσεις...).

Οι εξαιρέσεις που λέγαμε:

How Can LHC Be Safe If This Is Possibly Gonna Kill US ALLL.. If We All Die then They Just Wasted Everyones Life And Money

:lol::lol:

Στο θέμα: έχουμε ένα πείραμα το οποίο προκαλεί μια κάποια (μάλλον αδικαιολόγητη, αλλά who knows?) ανησυχία σε αρκετό κόσμο και κυρίως σε ανθρώπους που έχουν κάποιες θεολογικές/υπαρξιακές ανησυχίες. Αυτή η επιφυλακτικότητα και ανησυχία μέρους της κοινής γνώμης απέναντι στην επιστημονική κοινότητα θα έπρεπε νομίζω να είναι αναμενόμενη (ασχέτως - όπως είπα του αν είναι δικαιολογημένη ή όχι).

Τι κάνει λοιπόν η επιστημονική κοινότητα για να μετριάσει αυτούς τους φόβους; Χρησιμοποιεί τον όρο God's particle (που αν δεν κάνω λάθος ήταν όρος που χρησιμοποιήθηκε από τους ίδιους τους επιστήμονες).

Seriously, αλλά αυτή η επιστημονική κοινότητα ιδέα δε φαίνεται να έχει από marketing και public relations. :

Ας προσλάβουν κανάν marketing expert, έναν spin doctor ένα κάτι βρε αδερφέ.

The Big Bang Machine (2008), BBC Four

Έχει παίξει στο BBC 4 στις 4 σεπτέμβρη του 2008

Professor Brian Cox visits Geneva to take a look around CERN's Large Hadron Collider before this vast, 27km long machine is sealed off and the experiment to create the simulation of a black hole begins.

When it's up and running, it will be capable of creating the conditions that existed just a billionth of a second after the Big Bang. Brian joins the scientists who hope that the LHC will change our understanding of the early universe and solve some of its mysteries.

http://rapidshare.com/files/144551798/the.big.bang.machine.ws.pdtv.xvid-nosegment.part1.rar
http://rapidshare.com/files/144551936/the.big.bang.machine.ws.pdtv.xvid-nosegment.part2.rar
http://rapidshare.com/files/144554299/the.big.bang.machine.ws.pdtv.xvid-nosegment.part3.rar
http://rapidshare.com/files/144555355/the.big.bang.machine.ws.pdtv.xvid-nosegment.part4.rar
http://rapidshare.com/files/144553342/the.big.bang.machine.ws.pdtv.xvid-nosegment.part5.rar
http://rapidshare.com/files/144552071/the.big.bang.machine.ws.pdtv.xvid-nosegment.part6.rar

Buy, Sell or Rent Properties Around The World! - Real Estate Listings

Και μια στιγμή εθνικής περηφάνειας...

Hackers hit LHC computer system - deemed scary experience

:down:

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Μπράβο! Ομολογώ ότι αυτό δεν το περίμενα! Εάν είναι πραγματικά έλληνες τότε είναι η απόλυτη ντροπή...

مفاجأة

δεν καταλαβα τι εννοει ο τυπος στα λεγομενα του...:confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λιγο επικυνδινο δεν ειναι αυτο με τους χακερς ? Πως γινετε να καταφεραν να σπασουν ενα συστημα που επρεπε να ειναι ενα απο τα ασφαλεστερα στον κοσμο ?

Maybe you were right

But baby I was lonely

I don't want to fight

I'm tired of being sorry ...:shifty:

Στο θέμα: έχουμε ένα πείραμα το οποίο προκαλεί μια κάποια (μάλλον αδικαιολόγητη, αλλά who knows?)

Είναι, don't worry. Trust me, I'm a doctor! :p

Τι κάνει λοιπόν η επιστημονική κοινότητα για να μετριάσει αυτούς τους φόβους; Χρησιμοποιεί τον όρο God's particle (που αν δεν κάνω λάθος ήταν όρος που χρησιμοποιήθηκε από τους ίδιους τους επιστήμονες).

Όχι ακριβώς και εδώ είναι το πρόβλημα... Ο Lederman (nobel) εισήγαγε τον όρο God Particle. Προσοχή, άλλο God's particle και άλλο God particle- Στα ελληνικά το μεταφράζουμε "σωματίδιου του θεού", ενώ το σωστό θα ήταν "θεικο σωματίδιο". Υπάρχει διαφορά στις δύο έννοιες στα αγγλικά, καθώς είναι religious metaphor. Βλέπε το σχετικο μου ποστ στο ιδιο θρεντ (θεικα βυζιά που λέμε, όχι βυζιά του θεού!! :p ).

Αρχικά είχα πειστεί για τον όρο, αλλά βλέποντας την τραγική κατάσταση στα μίντια σήμερα, άλλαξα γνώμη. ΚΑΙ σε αγγλο-σαξωνικά μέσα μιλάνε για God's particle και ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ τί εννοούσε ο Lederman... Μου θυμίζει την φάση με το εξώφυλλο του New Yorker που -εντελώς ειρωνικά- παρουσίαζε τον Ομπάμα ως ισλαμιστή τρομοκράτη! Η κοινή γνώμη ΔΕΝ είναι έτοιμη και νομίζω τελικά ο (χαρισματικός) Lederman έκανε λάθος...

Seriously, αλλά αυτή η επιστημονική κοινότητα ιδέα δε φαίνεται να έχει από marketing και public relations. :

Clap, clap, clap... :cry: ΠΑΝΤΩΣ, το πρόβλημα για μένα είναι πιο βαθύ. Δεν χρειάζεται να είσαι φυσικός (ΔΕΝ είμαι) για να καταλαβαίνεις ποιοί έχουν το δίκιο σε αυτή την ιστορία. Το πρόβλημά μας είναι στην εκπαίδευση στο λύκειο. Δεν αναπτύσεται η κριτική ικανότητα για να ξέρουμε ποιον να πιστέψουμε. Όταν απέναντι από ΟΛΟΚΛΗΡΗ την φυσική υψηλών ενεργειών βρίσκονται 5-6 άτομα που έχουν ΕΛΑΧΙΣΤΗ εως ΚΑΘΟΛΟΥ σχέση με το αντικείμενο και παρολα αυτά μιλαμε για DEBATE, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. ΔΕΝ υπάρχει debate, είμαι κατηγοριματικός. Είναι κάποιοι ημιμαθείς κινδυνολόγοι που τρομοκρατούν 6 δισ. κόσμο...

Θέλω να πω, δεν θα χρειαζόμασταν PR people αν είχαμε καλύτερη μέση εκπαίδευση (και αυτό ισχύει σε όλο τον κόσμο, αν και αυτά που ακούω στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πουθενα :lol:).

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Λιγο επικυνδινο δεν ειναι αυτο με τους χακερς ? Πως γινετε να καταφεραν να σπασουν ενα συστημα που επρεπε να ειναι ενα απο τα ασφαλεστερα στον κοσμο ?

Γιατί και τα ασφαλέστερα συστήματα έχουν ...ανασφαλής users ;)

Επίσης, το CERN δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ top secret ή sensitive. Εγώ μέχρι τώρα γελούσα με το security που έχουμε (ούτε skype δεν επιτρέπεται στο δίκτυο!), αλλά με τους τρελούς που κυκλοφορούν βλέπω πως είναι δικαιολογημένο.

Εγώ φοβάμαι για το data μου, τίποτα άλλο. Αν το κάθε μυξιάρικο χακερ έσβηνε τον δίσκο στον οποίο φυλάσσω data των τελευταίων 2-3 χρόνων, θα ήταν καταστροφικό (μόνο για μένα).

Εδω καθε λιγο και λιγακι σπανε της ΝΑΣΑ...:rolleyes:

Σωστά. Και αυτοί έχουν το 10πλάσιο μπατζετ από το CERN και -λογικά- tighter security.

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Το παραδοξο λοιπον στην ολη υποθεση ειναι οτι μοιαζει να λεμε οτι το πειραμα μας θα ειναι ακινδυνο και να το στηριζουμε αυτο σε θεωριες τις οποιες παμε να δουμε αν ειναι σωστες ή οχι με το ιδιο το πειραμα...

δεν το βασιζουν εκει. Το βασιζουν στο οτι τα ιδια πειραματα που θα κανουν αυτοι εκει, η φυση τα κανει καθημερινα αλλα σε ν-πλασιο βαθμο. Και γι'αυτο ειναι καθυσηχαστικη αφου αν γινεται σε ν-πλασιο βαθμο και ζουμε ακομα, τοτε γιατι να κινδυνεουμε απο τον ενα βαθμο?:)

Απλα, επειδη δεν γινεται να μελετησουν τα φαινομενα στη φυση, κανουν models

δεν ειναι δουλεια της επιστημονικης κοινοτητας το marketing. Αν ο κοσμος ειναι ανοητος και πιστευει οποιον να'ναι αντι για τους επιστημονες, τοτε ο κοσμος εχει το προβλημα

@ Snowball

Εγώ ένα έχω να πω: If we all die, then they have just wasted everyone's time and money for nothing! :rotfl:

Sorry αλλά από χθες που το διάβασα ακόμα δεν έχω σταματήσει να γελάω.

δεν ειναι δουλεια της επιστημονικης κοινοτητας το marketing. Αν ο κοσμος ειναι ανοητος και πιστευει οποιον να'ναι αντι για τους επιστημονες, τοτε ο κοσμος εχει το προβλημα

Eπειδή όμως η επιστημονική κοινότητα δεν ζει αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, πρέπει να προσέχει και στον τομέα των public relations γιατί αλλιώς πρέπει μετά να ασχολείται να κάνει damage control και να χάνει χρόνο με τα media και του καθενός την παπ*ριά.

Να στο θέσω κι αλλιώς: αν δεν είχε χρησιμοποιηθεί ο όρος god (έστω και με τη διευκρίνηση του Snowball) και άρα τα media δεν είχαν βρει εκεί πάτημα για να διαστρεβλώσουν τόσο το θέμα, θα είχε γίνει τόσο μεγάλο story?? Αν ΔΕΝ είχε γίνει τόσο μεγάλο θέμα, θα είχε γίνει "επίθεση" από χακερς, που όσο ακίνδυνη και να ήταν σίγουρα τώρα χρησιμοποιούνται resources του CERN τα οποία σίγουρα θα μπορούσαν κάπου αλλού να είναι αποδοτικά;

Παράδειγμα σου φέρνω.

καλα τα λες. Αλλα δεν φταινε οι επιστημονες. Φταιει ο κοσμος που ειναι παπαγαλακια των media και αποδεχονται οτι τους πλασαρουν ακριτα. Anyway,, το 'κακο' εγινε :)

Clap, clap, clap... :cry: ΠΑΝΤΩΣ, το πρόβλημα για μένα είναι πιο βαθύ. Δεν χρειάζεται να είσαι φυσικός (ΔΕΝ είμαι) για να καταλαβαίνεις ποιοί έχουν το δίκιο σε αυτή την ιστορία. Το πρόβλημά μας είναι στην εκπαίδευση στο λύκειο. Δεν αναπτύσεται η κριτική ικανότητα για να ξέρουμε ποιον να πιστέψουμε. Όταν απέναντι από ΟΛΟΚΛΗΡΗ την φυσική υψηλών ενεργειών βρίσκονται 5-6 άτομα που έχουν ΕΛΑΧΙΣΤΗ εως ΚΑΘΟΛΟΥ σχέση με το αντικείμενο και παρολα αυτά μιλαμε για DEBATE, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. ΔΕΝ υπάρχει debate, είμαι κατηγοριματικός. Είναι κάποιοι ημιμαθείς κινδυνολόγοι που τρομοκρατούν 6 δισ. κόσμο...

Θέλω να πω, δεν θα χρειαζόμασταν PR people αν είχαμε καλύτερη μέση εκπαίδευση (και αυτό ισχύει σε όλο τον κόσμο, αν και αυτά που ακούω στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πουθενα :lol:).

Μεγάλο θέμα αυτό. Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι λίγο ανόητο να δίνουμε την ίδια βαρύτητα σε τόσο διαφορετικού επιπέδου άτομα. Ίσως όμως είναι και η ίδια η φύση μας, να ερεθιζόμαστε περισσότερο από τις θεωρίες συνωμοσίας και καταστροφολογίας. Εγώ ας πούμε ξέρω λίγα από αρχαιολογία και ελάχιστα από χτίσιμο οπότε θα μου είναι πιο εύκολο να χάψω ότι τις πυραμίδες τις έχτισαν εξωγήινοι ας πούμε...

Αλλά τώρα σκέφτομαι και κάτι άλλο, υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που γενικώς αντιδράει αρνητικά σε οτιδήποτε μεγάλο και πετυχημένο. Θυμάμαι τα Χριστούγεννα που κάποιοι περίεργοι έλεγαν ότι πρέπει να απαγορευτεί ο Harry Poter γιατί λέει κάνει κακό στα παιδιά κτλ. και το έπαιζαν και στα κανάλια. Λες και εμείς μικρά δεν είχαμε παραμύθια με μάγους και τέρατα ή λες και δεν υπάρχουν ένα σωρό άθλια καρτούν με βία και τι άλλο. Απλά κάποιοι έτσι παίρνουν το 15λεπτο της δημοσιότητάς που τους ανήκει σε αυτή την ζωή ίσως...

Read The F...ing Manual First

@ Snowball

Εγώ ένα έχω να πω: If we all die, then they have just wasted everyone's time and money for nothing! :rotfl:

Sorry αλλά από χθες που το διάβασα ακόμα δεν έχω σταματήσει να γελάω.

Eπειδή όμως η επιστημονική κοινότητα δεν ζει αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, πρέπει να προσέχει και στον τομέα των public relations γιατί αλλιώς πρέπει μετά να ασχολείται να κάνει damage control και να χάνει χρόνο με τα media και του καθενός την παπ*ριά.

Να στο θέσω κι αλλιώς: αν δεν είχε χρησιμοποιηθεί ο όρος god (έστω και με τη διευκρίνηση του Snowball) και άρα τα media δεν είχαν βρει εκεί πάτημα για να διαστρεβλώσουν τόσο το θέμα, θα είχε γίνει τόσο μεγάλο story?? Αν ΔΕΝ είχε γίνει τόσο μεγάλο θέμα, θα είχε γίνει "επίθεση" από χακερς, που όσο ακίνδυνη και να ήταν σίγουρα τώρα χρησιμοποιούνται resources του CERN τα οποία σίγουρα θα μπορούσαν κάπου αλλού να είναι αποδοτικά;

Παράδειγμα σου φέρνω.

http://news.pathfinder.gr/world/news/503916.html και μάλιστα Ελληνες χακερ....

Mπραβο στα παιδια!

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Το είχα ποστάρει την ημέρα του πειράματος. Τώρα το έχουν σβήσει φυσικά. Μπορεί να βρω κανένα screenshot να δείτε τι βλακείες έγραφαν.

Αυτό το είδατε;

http://cmsmon.cern.ch/zrwan/apanthsh.html

Τι να πεις, ο καθένας με τον πόνο του.

EDIT:

Ορίστε και το screenshot:

http://img204.imageshack.us/img204/1540/screeynshot2yy6.png

Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!

Προσωρινά εκτός λειτουργίας ο μεγάλος επιταχυντής του CERN

Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (Large Hadron Collider - LHC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων (CERN), κοντά στη Γενεύη, τέθηκε εκτός λειτουργίας την Τετάρτη, μια εβδομάδα μετά την έναρξη του ιστορικού πειράματος, λόγω ηλεκτρικού προβλήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του CERN.

Το τεχνικό πρόβλημα επηρέασε ένα σύστημα ψύξης των υψηλής ισχύος μαγνητών, που κατευθύνουν τις δέσμες σωματιδίων στο μήκους 27 χλμ. υπόγειο τούνελ.

«Ο επιταχυντής βρίσκεται ακόμα σε αρχική φάση, είναι ένα πολύ πολύπλοκο μηχάνημα και είναι φυσικό να υπάρχουν τέτοιες διακοπές», δήλωσε εκπρόσωπος του CERN. H λειτουργία είναι πιθανό να επαναληφθεί αργότερα σήμερα.

Το CERN ανακοίνωσε επίσης, ότι οι συγκρούσεις των πρώτων σωματιδίων από αντίθετες κατευθύνσεις είναι θέμα λίγων εβδομάδων.

___________________________________________________________________________________

Mετά από προσωρινή διακοπή, ο LHC, ο μεγαλύτερος επιταχυντής σωματιδίων του κόσμου, μπήκε ξανά σε λειτουργία, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το "Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών" CERN στη Γενεύη. Ο επιταχυντής είχε τεθεί εκτός λειτουργίας την Τετάρτη, μία εβδομάδα μετά την ενεργοποίησή του [όταν διοχετεύτηκε με επιτυχία η πρώτη δέσμη πρωτονίων στο μήκους 27 χιλιομέτρων τούνελ του], λόγω προβλημάτων στην τροφοδοσία του ρεύματος. Αυτό προκάλεσε βλάβη σε ένα σύστημα ψύξης των υψηλής ισχύος μαγνητών που καθοδηγούν τη δέσμη σωματιδίων μέσα στον επιταχυντή.

Η παραπάνω βλάβη είναι η δεύτερη μετά την πρόσφατη επίθεση hackers στα πληροφοριακά συστήματα του CERN. "Σε συστήματα τέτοιου βαθμού πολυπλοκότητας είναι λογικό να εμφανίζονται μικρά προβλήματα", δήλωσε εκπρόσωπος του Κέντρου στην ελβετική τηλεόραση. Και το πρεστίζ του CERN δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί από όλα τα παραπάνω.

Εκτός αυτού ο επιταχυντής σωματιδίων βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική φάση λειτουργίας, μια φάση η οποία θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Στον "Large Hadron Collider" θα λάβουν μελλοντικά χώρα ελεγχόμενες συγκρούσεις σωματιδίων σε ταχύτητα κοντά σε εκείνη του φωτός. Τα αποτελέσματα των συγκρούσεων ενδέχεται να δώσουν απάντηση σε θεμελιώδη ερωτήματα της φυσικής, όπως πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος [με το Bing Bang πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες] και από τι αποτελείται η ύλη. Για την επιτάχυνση σε ταχύτητες κοντά σε εκείνες του φωτός, το τούνελ πρέπει να ψυχθεί σε θερμοκρασίες -271,3 βαθμών Κελσίου.

Πηγή: AFP

http://afp.google.com/article/ALeqM5i5u6mo7JUQEM6Ji2f6EsTBrWMO4g

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

Πότε ολοκληρώνεται η τελική φάση?

Θέλω να πω, πότε θα γίνει η σύγκρουση...?

Γιατί διάβασα ότι το 2010 θα έχουμε ολοκληρωμένα αποτελέσματα, αληθευεί?

Motorola Startac 130, Motorola v360, Motorola Razr v3i, Motorola Razr v3x, Motorola Rizr z3, Motorola Pebl U6, Motorola Pebl U9, Motorola Ming a1200, Motorola Milestone, Motorola Droid Razr, Motorola Moto X (2014), Motorola Moto Z, Motorola Moto Z2 Force, Google Pixel 6

Αν επιλυθούν γρήγορα τα όποια προβλήματα εμφανιστούν τα πειράματα σε full scale λειτουργία θα ξεκινήσουν το 2009, οπότε η μελέτη και η ανάλυση θα έρθουν ίσως και στο 2010. Πάντως δεν είναι δουλειά "μπαμ και κάτω", είναι πολύ πιθανό μάλιστα να υπάρξουν αντικρουόμενες ερμηνείες στα αποτελέσματα. Έχει ο Θεός....όταν αρχίσουν να βγαίνουν οι ανακοινώσεις θα ψάχνουμε για να τις βρούμε...
Read The F...ing Manual First