Jump to content

Snowball

Members
 • Δημοσιεύσεις

  757
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Everything posted by Snowball

 1. Έχω δει κατά καιρούς αναφορές σε τέτοιες μελέτες για αθλητικά παπούτσια. Έψαξα στο google στα γρήγορα και βρήκα αρκετά σχετικά άρθρα απ' το British Journal of Sports Medicine (peer-reviewed και φαίνεται να είναι γνωστό). Ορίστε δυο παραδείγματα. Study: Cheap Running Shoes Just as Good. Study challenges claims for hi-tech sneakers. Υπάρχουν κι αλλα πολλά παραδείγματα τέτοιων ερευνών, ψάξτε αν θέλετε.
 2. Για το συγκεκριμένο course, όταν ήμουν εγώ όλοι οι Έλληνες είχαν 8-8.5 (πάαανε χρόνια). Βέβαια ο βαθμός δεν είναι το παν και μπορείς να τους πείσεις, ειδικά αν έχεις και προυπηρεσία (θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη). Το course είναι EPSRC funded οπότε εκεί ίσως μετρήσει ο βαθμός (για το ποιοι φοιτητές θα πάρουν grant για τα tuition fees). Έχει ενα σωρό Έλληνες καθηγητές και θα σου πρότεινα να επισκευτείς το τμήμα για να μιλήσεις προσωπικά με κάποιους απ' αυτούς (οι περισσότεροι είναι ανοιχτοί και θα δείξεις ενδιαφέρον, που μετράει). Γενικά να σου πω ότι εγώ δεν έμεινα 100% ευχαριστημένος απ' το course, αλλά δυστυχώς δεν έχω μέτρο (άλλο MSc) να το συγκρίνω. Το αντίστοιχο course του UCL το κοίταξες; Όταν τα έψαχνα, μου είχε κάνει καλή εντύπωση και το UCL είναι επίσης εξαιρετικό πανεπιστήμιο και πολύ δυνατό στα telecoms (έχω άριστες εντυπώσεις από καθηγητές και φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος).
 3. Συμφωνώ και επαυξάνω. Το γελοίο επιχείρημα, «υπάρχουν άλλα σοβαρά προβλήματα», μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ΚΑΘΕ πρόβλημα. Άρα, όταν συζητήσουμε την φοροδιαφυγή και ο ddr τα πάρει στο κρανίο με τους φοροφυγάδες, ένας που διαφωνεί μαζί του θα τον αποκαλέσει υποκριτή επειδή είναι υπέρ των νόμων για την φοροδιαφυγή, αλλά κατά των νόμων για την δημόσια υγεία! Φοβερό! Έτσι μπορούμε να πούμε πως δεν πρέπει να υποστηρίζουμε ΚΑΝΕΝΑΝ νόμο.
 4. Θα ήταν σίγουρα πιο εφαρμόσιμος. Στην Αυστρία (που είναι η δεύτερη σε ποσοστό καπνιστών χώρα της ΕΕ), έχουν έναν νόμο ανάλογο με τον δικό μας. Το αποτέλεσμα μέχρι τώρα: Πηγή. Φαίνεται καρμπόν περίπτωση Ελλάδας, ενώ δεν μπορείς να πεις πως οι Αυστριακοί είναι το ίδιο κάφροι με τους Έλληνες σε άλλα πράγματα (γιατί νομίζω υποννοείς ότι δεν τηρούμε γενικά τους νόμους). Έχεις άλλα παραδείγματα που δείχνουν το αντίθετο; Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά γι' αυτό που λέω, απλά πιστεύω πως αν ο νόμος ήταν σαφής και απλός θα ήταν ευκολότερα εφαρμόσιμος. ΟΚ, αφού δεν είναι γελοίο το επιχείρημα, τότε επιστρέφω στο επίσης μη-γελοίο επιχείρημα: Όλοι όσοι είναι κατά του μέτρου είναι παιδεραστές. Δεν δέχομαι το αντίθετο.
 5. [ Veco, αλλάζω όσα είπα, χωρίς τα προσωπικά (νομίζω είναι οκ τώρα). ] Το παραπάνω επιχείρημα είναι το ίδιο γελοίο με το να πει κανείς ότι όλοι όσοι είναι κατά της απαγόρευσης είναι μαθηματικά βέβαιο ότι είναι παιδεραστές. Τα υπόλοιπα είναι άσχετα με το θέμα.
 6. Βασικά ναι, να μην κάνουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ μέχρι να σταματήσει η φοροδιαφυγή. ΗΜΑΡΤΟΝ με αυτό το δήθεν επιχείρημα, το έχουμε καταρρίψει 782366 φορές κι ακόμα το χρησιμοποιείς.
 7. Κοίτα, έτσι ********* που το έκαναν το μέτρο οι καθυστερημένοι αντιπρόσωποι του λαού, λογικό να μην εφαρμόζεται. ΠΛΗΡΗΣ απαγόρευση και τέλος. Η πλειοψηφία είναι υπέρ του μέτρου. Κι αν ο ddr2 μείνει σπίτι του με ποπκορν, ε, τι να κάνουμε, θα αναγκαστούμε -με βαριά καρδιά- να διασκεδάσουμε χωρίς αυτόν... :(
 8. ddr2, για να τελειώνουμε. Το να βγεις έξω για 3 λεπτά όπως κάνουν οι Ιταλοί (όχι, δεν κάθονται σπίτι με ποπκορν και ούτε έπεσαν έξω τα μπαρ/καφε όπως ισχυρίζεσαι αυθαίρετα) είναι βάρβαρο και ταλαιπωρία για σένα; Με υπηρέτριες και υπερπροστατευτική μαμά μεγάλωσες; Το να καπνίζεις δίπλα σε παιδιά είναι τεράστια καφρίλα, by the way.
 9. Αυτό που λες δείχνει ότι δεν γνωρίζεις πως γίνονται οι στατιστικές έρευνες. ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα δείγματα σταθμίζονται και είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπρσωπευτικά του πληθυσμού. Πως νομίζεις ότι τα προεκλογικά γκάλοπ πέφτουν τόσο κοντά στο αποτέλεσμα (άντε να κάνουν λάθος 4-5% για τα 2 μεγάλα κόμματα). Άρα, όταν σου λέει ο άλλος ότι το 45% καπνίζει (πχ), τότε, ΝΑΙ, το αληθινό ποσοστό είναι κάπου εκεί (με γνωστό, λίγο-πολύ, εύρος). Οι στατιστικές έρευνες της eurostat είναι επιστημονικά σωστές. Κι αν μη τι άλλο, είναι ΣΙΓΟΥΡΑ πιο σωστές απ' την εμπειρική εντύπωση που έχει ο καθένας μας. Πλάκα έκανα ρε... Diplomat, οι νέοι δεν με καταλαβαίνουν :( Λοιπόν, ο νόμος που ψηφίστηκε είναι γελοίος (και γι' αυτό δεν εφαρμόζεται). Είναι περίπλοκος. Αλλά για να πεις ότι έγινε για εισπρακτικούς λόγους, πρέπει να μου πεις πόσες παραβιάσεις (που είναι πολλές απ' ότι φαίνεται) εντοπίστηκαν και τιμωρήθηκαν. Στις άλλες χώρες που θεσπίστηκε με σωστό τρόπο (Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, κτλ.) δουλεύει μια χαρά και προστατεύει την υγεία όσων δεν θέλουν να καπνίσουν. ΑΥΤΟ θέλω εγώ. Ο Έλληνας θα έβαζε μια χαρά μυαλό αν ήξερε πως θα έτρωγε πρόστιμο 500 ευρώ. Το ίδιο δεν συμβαίνει και με τον ΚΟΚ; Γιατί νομίζεις ότι έχουμε τέτοιο χάος στους Ελληνικούς δρόμους; Επειδή είμαστε κάφροι και κατωτέροι απ' τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και δεν καταλαβαίνουμε ότι ο ΚΟΚ είναι εκεί για να μας προστατεύει; Ή επειδή οι αστυνομικοί δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους (πιο σωστά, αυτοί που ελέγχουν τους αστυνομικούς); Εγώ θα διαφωνήσω. Δεν χρειάζονται ακραία μέτρα. Τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ που ισχύουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες χρειάζονται. Δεν είναι ακραίο να σκάς πρόστιμο σε αυτόν που παραβιάζει τον νόμο για το κάπνισμα, ούτε σε αυτόν που οδηγάει μεθυσμένος.
 10. Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι εννοείς (για το πάνω από 50%). Για να το πεις αυτό πρέπει να ξέρεις και την διανομή αυτών των ηλικιων στον πληθυσμό. Ή δεν κατάλαβα τι λες; Αλλά σε κάθε περίπτωση, σημασία έχει πόσοι είναι οι καπνιστές αυτή την στιγμή που μιλάμε, ανεξάρτητα απ' το αν ήταν κάποτε καπνιστές... Γιατί όλοι σε κάποια στιγμή βρίσκονται σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Δεν βλέπεις ότι με προκαλούν; Δικαίωμα στο κάπνισμα ΚΑΙ στα μαιευτήρια! Σιγά μην ταλαιπωρηθεί ο άλλος να αναγκαστεί να πάρει το ασανσέρ, να περπατήσει 2 λεπτά για να βγει έξω επειδή τάχα μου θα πάθει κάτι το νεογέννητο μωρό. Φαντάσου να κάνει και κρύο... Θα πουντιάσει ο άνθρωπος! Και μπορεί να πάθει πνευμονία και να πεθάνει! Με λίγα λόγια, έχετε σκεφτεί ότι η απαγόρευση του καπνίσματος ΣΚΟΤΩΝΕΙ περισσότερους από όσους σώζει; Όχι στον ρατσισμό κατά των καπνιστών. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ!
 11. ΩΧ! Χαχαχα Ρε συ, μπαίνει κανείς σε ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ χώρους με το αυτοκίνητό του να σε αναγκάσει να εισπνεύσεις την εξάτμισή του;! Το αυτοκίνητο (και γενικά τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, αεροσκάφη, πλοία, κτλ.) είναι ή όχι ΑΝΑΓΚΑΙΟ κακό για την κοινωνία; Γιατί νομίζεις ότι προσπαθούμε να βρούμε καθαρότερους τρόπους μετακίνησης; Αν είναι δυνατόν να συγκρίνεις την κατάργηση του τσιγάρου σε ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ δημόσιους χώρους (ενώ να το επιτρέπεις ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ) με την κατάργηση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων! (Αν όμως επιμένεις ότι είναι το ίδιο, να βγει νόμος κατά της χρήσης του αυτοκινήτου στις καφετέριες και τα μπαρ. Κανένα πρόβλημα!)
 12. Δεν σε έστειλαν στην Μακρόνησο, έξω απ' το μαγαζί για 3 λεπτά σου είπαν να πας. Δεν ήξερα ότι η νικοτίνη επηρεάζει τις ανθρώπινες αντοχές (για να το πω ευγενικά). Απορώ γιατί δεν καταλαβαίνετε το πιο απλό πράγμα: Η ελευθερία μας σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία των άλλων. Εσύ νομίζεις ότι μπορείς να βλάψεις τους άλλους και οι άλλοι να το δεχθούν έτσι απλά; Υπάρχει τρόπος ΚΑΙ να καπνίσεις ΚΑΙ να μην βλάπτεις τους άλλους κι αυτό είναι η λύση. Καλά, την επόμενη φορά που η eurostat βγάλει κάποια σχετική έρευνα, θα τους πω πως 2 users του myphone μου είπαν πως 3 στους 4 Έλληνες καπνίζουν. Σοβαρά όμως, οι προσωπικές σας εμπειρίες δεν είναι απαραίτητα αντιπροσωπευτικές του συνόλου.
 13. ΔΕΝ είναι πλειοψηφία οι καπνιστές, ακόμα και στην Ελλάδα. Καπνίζει το 42% των ενήλικων. http://snus-news.blogspot.com/2009/04/april-2-2009-european-statistical.html
 14. Οι ηλεκτρομαγνήτες πρέπει να λειτουργούν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για να είναι υπεραγώγιμοι. Δεν είναι κάτι το καινούριο σαν τεχνολογία- Απλά πάμε σε ακόμα πιο χαμηλή θερμοκρασία. Στο Tevatron του Fermilab οι μαγνήτες λειτουργούν σε θερμοκρασία 5Κ, ενώ στο LHC θα είναι στους 1.9Κ. Επίσης θυμίζω ότι οι μαγνήτες του LHC έχουν ήδη λειτουργήσει σε αυτή την θερμοκρασία (όταν είχε ξεκινήσει ο επιταχυντής και πριν υπάρξει η βλάβη).
 15. Myth busted: Επίσης, http://www.clavius.org/shad15.html και http://www.clavius.org/trrnshdow.html "The recent Fox TV show, which I saw, is an ingenious and entertaining assemblage of nonsense. The claim that radiation exposure during the Apollo missions would have been fatal to the astronauts is only one example of such nonsense." -- Dr. James Van Allen http://www.clavius.org/envrad.html http://www.clavius.org/bootspot.html http://www.clavius.org/index.html - Αλλά θέλει διάβασμα.
 16. 100% σωστός. Επίσης, οι συνομωσιολόγοι είναι αυτοί που πρέπει να αποδείξουν (με επιστημονικά αποδεκτούς τρόπους) τον ασυνήθη/απίστευτο ισχυρισμό τους. Όσο πιο ασυνήθης ο ισχυρισμός, τόσο πιο δυνατές είναι οι αποδείξεις που χρειάζονται για να ληφθεί σοβαρά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, καλούμαστε να προβληματιστούμε για το αν κάναμε κάτι που γνωρίζουμε ότι ήταν κάτι παραπάνω από εφικτό τεχνολογικά και που ήταν φιλοδοξία της ανθρωπότητας για πολλά χρόνια. Ο ισχυρισμός ότι δεν πήγαμε στο φεγγάρι, έρχεται αντιμέτωπος με την πληθώρα των γεγονότων και στοιχείων που δείχνουν ότι πήγαμε, καθώς και με το Ξυράφι του Όκαμ: Για να πιστέψουμε τις θεωρίες αυτές, θα πρέπει να προβούμε σε πολύ πιο περίπλοκες εικασίες απ'ότι για να πειστούμε για το αντίθετο. Για τις απαντήσεις στα ερωτήματα των συνομωσιολόγων, ορίστε μια καλή αρχή: Moon Base Clavius
 17. Για την Ντόρα δεν ξέρω, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι το βυσματάκι πρέπει να παίζει δυνατά... Εχω γνωρίσει άτομα που αποκλείεται να έχουν περάσει εξετάσεις στην ζωή τους... Τέλος πάντων, σίγουρα υπάρχουν και άτομα που μπαίνουν με το σπαθί τους. Επίσης, υπάρχουν και διεθνείς οργανισμοί, καθώς και η Ε.Ε., στις οποίες μπορεί κάποιος να εργαστεί (και με καλύτερα λεφτά από την Ελληνική κυβέρνηση). Ρίξε μιά ματιά και για internships στον ΟΗΕ (για μετά το μεταπτυχιακό σου). Είναι λίγο ζώρικα τα πράγματα αυτές τις εποχές πάντως.
 18. Και τα δύο εξαιρετικά είναι. Δυστυχώς ή ευτυχώς το Imperial είναι πολύ πιο γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο και ανοίγουν πόρτες μετά το πτυχίο (χωρίς να έχει σχέση αυτό με το ποιο από τα δύο είναι καλύτερα in practice).
 19. Θα ήθελες η τηλεόραση να είναι ακριβώς όπως το ιντερνετ δηλαδή; Edit: Μέχρι να μου απαντήσεις, για όσους μιλάνε για λογοκρισία και ελευθερία λόγου: Στο myphone έχουμε πλήρης ελευθερία λόγου; Αν όχι, γιατί;
 20. Λοιπόν, επειδή δεν ξέρω πως λειτουργεί, με πείσατε για το ΕΣΡ. Αφήστε το αυτό. Η τοποθέτησή μου είναι στο αν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο regulation ή οχι και αν το συγκεκριμένο τηλεσκουπίδι έπρεπε ή οχι να υποστεί κυρώσεις. Για την Ofcom όμως άσε να σου δώσω παραδείγματα επεμβάσεων που έκανε, μαζί με το αιτιολογικό. Ντίπλοματ, μιλάω για όρια. Θέλω κάποια όρια, όχι υπερπροστασία. Μου μιλάς για υπερπροστασία, αλλά γιατί δεν θες να αφήνουν σεξ και βία στην TV; Είναι κάτι το παράνομο (καλύπτεται έμεσα με κάποιον νόμο; ); Αν όχι, γιατί δέχεσαι την παρέμβαση σε αυτό και όχι σε διασυρμό ανθρώπων στην TV; Εγώ θα επιμείνω οτι σε τέτοια σόου θα δεις συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας και κάποιοι δεν θα πληγούν ποτέ. Εγώ δεν το θεωρώ ηθικό να χρησιμοποιείς την ανάγκη του άλλου για μερικές χιλιάδες ευρώ για να τον κάνεις ρόμπα και να τσεπώσεις εσύ λεφτά. Tον Κόκκαλη ή το στέλεχος της Siemens δεν θα τον δούμε ποτέ στην συγκεκριμένη καρέκλα (εκτός κι αν αντί για ευρώ δίνεις government contracts. Εδώ που τα λέμε, γ*μώ τα γέλια θα είχε). Εννοείται! :D ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Στην Αγγλία ΔΕΝ γίνεται τέτοιο πράγμα. Υπήρχε μια εκπομπή με θέμα τo gay community του Manchester ('Queer as Folk') που ήταν και επιτυχία. Άλλο η κοινωνία της Αγγλίας βέβαια, και αλλο της (θεοκρατικής) Ελλάδας όπου το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι ...σχεδόν παράνομο (υπερβάλω, αλλά you know what I mean). Και πάλι θα πω ότι, όπως κι εσύ, κάποιο regulation το θέλω. Το ΕΣΡ είναι αποτυχημένο και ανήθικο αν κάνει τέτοια πράγματα. Θα βρω αποφασεις να ποστάρω later για να συγκρίνουμε (δεν ξέρω, θα μάθω κι εγώ). Και στην τελική, είναι παράνομο να κάνεις ρατσιστικά σχόλια δημοσίως; Γιατί να τα κόβει η Ofcom αυτά (το κάνει); Ξαναρωτάω, η απεικόνηση σεξ και η βίας (ή τα ρατσιστικά σχόλια) είναι παράνομα; Το δικαίωμα κλειδώματος που λες παρακάτω δείχνει οτι κι εσύ θέτεις όρια. Μπορώ πολύ έυκολα να το αντικρουσω λέγοντας ότι υπάρχει περιθώριο 'κλειδώματος' απ'τους γονείς (το λέμε κουμπί on/off, ή τραβάμε την πρίζα). Δεν χρειάζεται να υπάρχει pin (αυτό απλώς είναι μια τεχνολογική διευκόλυνση/λεπτομέρια). Δεν με ενδιαφέρει αν οι γονείς δεν μπορούν να παρακολουθούν τα παιδιά όλη την μέρα (άλλωστε και pin να υπάρχει στο σπίτι, τα παιδιά μπορούν να πάνε ΟΠΟΥ θέλουν να δουν σεξ και βία). Γιατί να παίξει τον ρόλο του γονιού, λοιπόν, η κάθε Ofcom; Ας προστατεύσουν τα παιδιά οι ίδιοι οι γονείς (ή να μην τα κάνουν αν δεν μπορούν να τα προστατέψουν από την πραγματικότητα επείδη είναι too busy!).
 21. Σου είπα, δεν με ενδιαφέρει τί κάνει το ΕΣΡ. Δεν το ξέρω καθόλου. Λες, "κόβει/τιμωρεί αβέρτα κουβέρτα ότι δεν ταιριάζει στο πρότυπα "τι θα έπαιζε στη ΝΕΤ"". Αυτό είναι εκτίμησή σου ή official policy; Γιατί αν δεν είναι official policy τους, είναι τρελά προβοκατόρικο statement. Σορυ φίλε, δεν είσαι ΚΑΘΟΛΟΥ αντικειμενικος. Μπορεί, όπως πολλά στην Ελλάδα, το ΕΣΡ να λειτουργεί λάθος. ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ. Αυτό που είπα είναι πως ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν όρια και ένα όργανο όπως η Ofcom θα ήταν ότι πρέπει. Δεν ξέρω για ποιά αγελάδα λες (όπως καταλαβαίνεις, αποφεύγω τα σκουπίδια, ασχέτως σε ποιο κανάλι παίζουν). Το θέμα δεν είναι αν είναι πολιτισμός ή όχι, ή αν είναι κακόγουστο. Το θέμα είναι αν κάνει κάτι ανήθικο κι αν εκμεταλεύεται/προσβάλει/whatever ανθρώπους. Τα όρια αποφασίζονται από το watchdog που ενεργεί με βάση τις καταγγελίες που δέχεται από απλούς πολίτες. Δεν θα έπρεπε να κόβονται εκπομπές απλά επειδή δεν έχουν "επίπεδο". Σκοπός του watchdog είναι Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΟΧΙ το ανέβασμα του επιπέδου. Η Στιγμη της Μ*λακίας (που δέρνει τους tv execs) ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΤΑΝ ανθρώπους. Τέρμα. Χωρίς να δω την ηλικία σου, ψιλοκατάλαβα ότι δεν θυμάσαι πόσο πίσω ήταν η ΕΡΤ παλιά (και άρα είσαι καμια 10αρια χρόνια μικρότερος μου). Αυτή την στιγμή έχει 1000000% την καλύτερη (πιο αντικειμενική) ενημέρωση, χωρίς μουσικές, sensationalism, βυζιά έξω (να και ένα καλό που κάνει το Σταρ), κτλ. Κατάφερε να εκσυγχρονιστεί με εκπομπές που πιάνουν ένα decent μερίδιο, ενώ παράλληλα κρατάει κάνει ότι κάνουν οι δημόσιες τηλεοράσεις ανά τον κόσμο: Κρατάει το επίπεδο ψηλά με τις περισσότερες εκπομπές. Το ξέρω ότι είναι τρέντυ να κάνουμε trash τα δοκυμαντέρ και την ενημέρωση χωρίς 50 παράθυρα και κραυγές, αλλά εγώ ΑΥΤΟ γουστάρω. Σε λίγο θα ντρεπόμαστε να λέμε ότι βλέπουμε ενημερωτικές εκπομπές ή εκπαιδευτική τηλεόραση! Η Μ Α Ρ Τ Ο. Τέλος πάντων, δικαίωμά σου να προτιμάς τις ειδήσεις του Σταρ από αυτές του ΝΕΤ. Πάσο. Αναρωτιέμαι αν λες τα ίδια για το PBS και το BBC (πχ) και αν πιστεύεις πως θα έπρεπε ΟΛΑ τα κανάλια να είναι ιδιωτικά. Πέρα από την διαφωνία μας για την δημόσια τηλεόραση, εγώ ήθελα να δω αν πιστεύεις πως πρεπει να υπάρχουν ΟΡΙΑ. Το πιστεύεις και μου αρκεί. Στην προηγούμενη τοποθέτησή σου νόμιζα πως έλεγες πως κανένας φορέας δεν είναι σε θέση να αποφασίσει για εμάς το τί είναι ανήθικο. Είπες συγκεκριμένα, "γιατί ο πραγματικός κόσμος είναι τελείως διαφορετικός και θα σχημάτιζαν λάθος εντύπωση". Όπως σου απέδειξα με το παράδειγμα του σεξ μεταξύ παπά και πιτσιρικιών ή σεξ και βίας, το ότι γίνονται στην πραγματική ζωή δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προστατευτούμε από αυτα στην TV. Συμφωνείς, οποτε οκ.
 22. Έκανα το πόιντ μου πιο πάνω, αλλά να σε ρωτήσω- Θα έπρεπε να υπάρχουν όρια κατά την γνώμη σου; Ή να υπάρχουν κυρώσεις μόνο όταν κάποιος ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ; Εγώ θέλω να βγαλω μια εκπομπή που να έχει 1% διάλογο και το υπόλοιπο 99% να είναι γκέυ και σαδομαζοχιστικό σεξ. Αν γίνεται να έδειχναν και κάνα καθολικό (ή whatever) παπά να πηδάει ένα παπαδάκι, ακόμα καλύτερα. Φαντάσου να την έκοβαν και καλά μην τυχόν τα παιδιά σχηματίσουν λάθος εντύπωση για τον κόσμο! Μια αγελάδα να χέζει; Από περιέργεια, τί εννοείς; Δεν ξέρω αν είναι επίπεδο, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι ανήθικο/παράνομο/offensive. ΓΙ'ΑΥΤΟ, ας αποφασίσει ο καταναλωτής. Επίσης, αν ο Αυτιάς έκανε αυτό που λες ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να υπάρχουν κυρώσεις. Ξαναλέω, δεν ξέρω τί ρόλο βαράει το ΕΣΡ. Στην Αγγλία η Ofcom θα του είχε κόψει τον ****. Προβοκατόρικα δελτία στην ΕΡΤ; Αν τα δελτία της ΕΡΤ είναι προβοκατόρικα, τί λες για τα ιδιωτικά κανάλια; Για Τράγκες, Μάκηδες, Πρετεντέρηδες και λοιπούς δημοσιογραφίσκους; 18 ώρες δοκυμαντέρ; Που τα είδες αυτά ΤΩΡΑ; Αν προτιμάς Σταρ από ΝΕΤ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου. Άσε όμως και εμάς που προτιμάμε ΝΕΤ, PBS και BBC από τα κους-κους, τους Μάκηδες, τους Ευαγγελάτους και τα λοιπά εκτρώματα, να έχουμε κάτι να δούμε. Όσοι βάλεστε ενάντια της δημόσιας τηλεόρασης, βάλτε το στο μυαλό σας: Η δημόσια τηλεόραση ανά τον κόσμο ΔΕΝ υπόκειται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους νόμους της αγοράς. Διαβάστε το καταστατικό του BBC για να καταλάβετε. Εγώ ΔΕΝ θέλω ΜΟΝΟ ιδιωτική τηλεόραση, όπως δεν θέλω ΜΟΝΟ ιδιωτική εκπαίδευση και ιδιωτική ιατρική περίθαλψη. Αν η ΕΡΤ δεν λειτουργεί σωστά, ας την φτιάξουμε. Όχι να την κλείσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει μόνο Στιγμή της Αλήθειας, αλλά και Ανίτα Πάνια, Μακή, Τράγκα, μη-προβοκατόρικα (:lol:) δελτία του Σταρ, Παραλία Report (στις "ειδήσεις" του Σταρ, βέβαια), Πετρούλα (I see a pattern here), κτλ. ΑΥΤΟ είναι επίπεδο! Εγώ προσωπικά προτιμώ την τηλεόραση που θα έχει ΚΑΙ (αλλά όχι μόνο) δοκυμαντέρ, παρά την εφιαλτική ΣΤΑΡοκατάσταση.
 23. ...και την Μεγάλη Βρετανία (ofcom), τις Ηνωμένες Πολιτείες (FCC και μια ντουζίνα watchdogs), etc. Πάντως εκεί δεν βλέπω να γίνεται θέμα για την δήθεν φίμωση προγραμμάτων. Ίσα-ίσα, οι περισσότεροι πολίτες βλέπουν την Ofcom και το FCC σαν όργανο προστασίας του πολίτη. Κρίνωντας από το επίπεδο της τηλεόρασής τους (αυτό ισχύει για την Αγγλία πιο πολύ), το βρίσκω άκρως επιτυχημένο μοντέλο. Καταλαβαίνω το επιχείρημα για deregulation της TV, αλλά πείτε μου, που θα έπρεπε να είναι τα όρια; Μόνο στην παρανομία; Δεν υπάρχει ανεπτυγμένη χώρα που να μην έχει watchdog για την TV, οπότε θεωρώ τα παραδείγματα Ιραν, Β. Κορέας, κτλ., άστοχα. Για το θέμα, συγνώμη, αλλά ο δημόσιος διασυρμός και εκμετάλευση ανθρώπων ΔΕΝ θα έπρεπε να αποφασίζεται από TV executives και νούμερα τηλεθέασης. Το ξέρω πως οι άνθρωπο αυτοί πήγαν εθελοντικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους εκμεταλεύτηκαν (και ότι στχοποιείτε συγκεκριμένο κομμάτι του πληθυσμού). Το συγκεκριμένο τηλεσκουπίδι ήταν αγορα αξιοπρέπειας (euros for your dignity). Για μένα, deeply offensive. Θυμηθείτε επίσης τον τηλεβόθρο που λέγεται Ανίτα Πάνια που έβγαζε νοητικά καθυστερημένους για να γελάσουμε εμείς οι υπόλοιποι. Έκανε νούμερα η εκπομπή και παράνομη δεν ήταν. Αφήσαμε την ελεύθερη αγορά να αποφασίσει. Ε, γελάσαμε με τα retards, μπράβο μας. Όταν υπάρχουν άτομα τύπου Βλαχοπούλου (έτσι την έλεγαν; ) και Έφη Θώδη να διασύρονται χάρην της τσέπης των tv execs, ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ να τους προστατέψει. Δεν το έκαναν με την Θώδη και κατέληξε στο ψυχιατρείο (αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο μυαλό της και πως δεν ήταν σε θέση να προστατέψει τον εαυτό της). *ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν κάνω τον δικηγόρο του ΕΣΡ, γιατί δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί. Απλώς πιστεύω πως, όπως σε πολλούς άλλους τομείς, το regulation από ανεξάρτητο φορέα ΔΕΝ είναι πάντα κακό.* OFCOM enforcement (http://www.ofcom.org.uk/enforcement/enforcement_report/):
×
×
 • Create New...