Jump to content

Snowball

Members
 • Δημοσιεύσεις

  757
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Snowball's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

 1. Έχω δει κατά καιρούς αναφορές σε τέτοιες μελέτες για αθλητικά παπούτσια. Έψαξα στο google στα γρήγορα και βρήκα αρκετά σχετικά άρθρα απ' το British Journal of Sports Medicine (peer-reviewed και φαίνεται να είναι γνωστό). Ορίστε δυο παραδείγματα. Study: Cheap Running Shoes Just as Good. Study challenges claims for hi-tech sneakers. Υπάρχουν κι αλλα πολλά παραδείγματα τέτοιων ερευνών, ψάξτε αν θέλετε.
 2. Για το συγκεκριμένο course, όταν ήμουν εγώ όλοι οι Έλληνες είχαν 8-8.5 (πάαανε χρόνια). Βέβαια ο βαθμός δεν είναι το παν και μπορείς να τους πείσεις, ειδικά αν έχεις και προυπηρεσία (θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη). Το course είναι EPSRC funded οπότε εκεί ίσως μετρήσει ο βαθμός (για το ποιοι φοιτητές θα πάρουν grant για τα tuition fees). Έχει ενα σωρό Έλληνες καθηγητές και θα σου πρότεινα να επισκευτείς το τμήμα για να μιλήσεις προσωπικά με κάποιους απ' αυτούς (οι περισσότεροι είναι ανοιχτοί και θα δείξεις ενδιαφέρον, που μετράει). Γενικά να σου πω ότι εγώ δεν έμεινα 100% ευχαριστημένος απ' το course, αλλά δυστυχώς δεν έχω μέτρο (άλλο MSc) να το συγκρίνω. Το αντίστοιχο course του UCL το κοίταξες; Όταν τα έψαχνα, μου είχε κάνει καλή εντύπωση και το UCL είναι επίσης εξαιρετικό πανεπιστήμιο και πολύ δυνατό στα telecoms (έχω άριστες εντυπώσεις από καθηγητές και φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος).
 3. Συμφωνώ και επαυξάνω. Το γελοίο επιχείρημα, «υπάρχουν άλλα σοβαρά προβλήματα», μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ΚΑΘΕ πρόβλημα. Άρα, όταν συζητήσουμε την φοροδιαφυγή και ο ddr τα πάρει στο κρανίο με τους φοροφυγάδες, ένας που διαφωνεί μαζί του θα τον αποκαλέσει υποκριτή επειδή είναι υπέρ των νόμων για την φοροδιαφυγή, αλλά κατά των νόμων για την δημόσια υγεία! Φοβερό! Έτσι μπορούμε να πούμε πως δεν πρέπει να υποστηρίζουμε ΚΑΝΕΝΑΝ νόμο.
 4. Θα ήταν σίγουρα πιο εφαρμόσιμος. Στην Αυστρία (που είναι η δεύτερη σε ποσοστό καπνιστών χώρα της ΕΕ), έχουν έναν νόμο ανάλογο με τον δικό μας. Το αποτέλεσμα μέχρι τώρα: Πηγή. Φαίνεται καρμπόν περίπτωση Ελλάδας, ενώ δεν μπορείς να πεις πως οι Αυστριακοί είναι το ίδιο κάφροι με τους Έλληνες σε άλλα πράγματα (γιατί νομίζω υποννοείς ότι δεν τηρούμε γενικά τους νόμους). Έχεις άλλα παραδείγματα που δείχνουν το αντίθετο; Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά γι' αυτό που λέω, απλά πιστεύω πως αν ο νόμος ήταν σαφής και απλός θα ήταν ευκολότερα εφαρμόσιμος. ΟΚ, αφού δεν είναι γελοίο το επιχείρημα, τότε επιστρέφω στο επίσης μη-γελοίο επιχείρημα: Όλοι όσοι είναι κατά του μέτρου είναι παιδεραστές. Δεν δέχομαι το αντίθετο.
 5. [ Veco, αλλάζω όσα είπα, χωρίς τα προσωπικά (νομίζω είναι οκ τώρα). ] Το παραπάνω επιχείρημα είναι το ίδιο γελοίο με το να πει κανείς ότι όλοι όσοι είναι κατά της απαγόρευσης είναι μαθηματικά βέβαιο ότι είναι παιδεραστές. Τα υπόλοιπα είναι άσχετα με το θέμα.
 6. Βασικά ναι, να μην κάνουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ μέχρι να σταματήσει η φοροδιαφυγή. ΗΜΑΡΤΟΝ με αυτό το δήθεν επιχείρημα, το έχουμε καταρρίψει 782366 φορές κι ακόμα το χρησιμοποιείς.
 7. Κοίτα, έτσι ********* που το έκαναν το μέτρο οι καθυστερημένοι αντιπρόσωποι του λαού, λογικό να μην εφαρμόζεται. ΠΛΗΡΗΣ απαγόρευση και τέλος. Η πλειοψηφία είναι υπέρ του μέτρου. Κι αν ο ddr2 μείνει σπίτι του με ποπκορν, ε, τι να κάνουμε, θα αναγκαστούμε -με βαριά καρδιά- να διασκεδάσουμε χωρίς αυτόν... :(
 8. ddr2, για να τελειώνουμε. Το να βγεις έξω για 3 λεπτά όπως κάνουν οι Ιταλοί (όχι, δεν κάθονται σπίτι με ποπκορν και ούτε έπεσαν έξω τα μπαρ/καφε όπως ισχυρίζεσαι αυθαίρετα) είναι βάρβαρο και ταλαιπωρία για σένα; Με υπηρέτριες και υπερπροστατευτική μαμά μεγάλωσες; Το να καπνίζεις δίπλα σε παιδιά είναι τεράστια καφρίλα, by the way.
 9. Αυτό που λες δείχνει ότι δεν γνωρίζεις πως γίνονται οι στατιστικές έρευνες. ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα δείγματα σταθμίζονται και είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπρσωπευτικά του πληθυσμού. Πως νομίζεις ότι τα προεκλογικά γκάλοπ πέφτουν τόσο κοντά στο αποτέλεσμα (άντε να κάνουν λάθος 4-5% για τα 2 μεγάλα κόμματα). Άρα, όταν σου λέει ο άλλος ότι το 45% καπνίζει (πχ), τότε, ΝΑΙ, το αληθινό ποσοστό είναι κάπου εκεί (με γνωστό, λίγο-πολύ, εύρος). Οι στατιστικές έρευνες της eurostat είναι επιστημονικά σωστές. Κι αν μη τι άλλο, είναι ΣΙΓΟΥΡΑ πιο σωστές απ' την εμπειρική εντύπωση που έχει ο καθένας μας. Πλάκα έκανα ρε... Diplomat, οι νέοι δεν με καταλαβαίνουν :( Λοιπόν, ο νόμος που ψηφίστηκε είναι γελοίος (και γι' αυτό δεν εφαρμόζεται). Είναι περίπλοκος. Αλλά για να πεις ότι έγινε για εισπρακτικούς λόγους, πρέπει να μου πεις πόσες παραβιάσεις (που είναι πολλές απ' ότι φαίνεται) εντοπίστηκαν και τιμωρήθηκαν. Στις άλλες χώρες που θεσπίστηκε με σωστό τρόπο (Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, κτλ.) δουλεύει μια χαρά και προστατεύει την υγεία όσων δεν θέλουν να καπνίσουν. ΑΥΤΟ θέλω εγώ. Ο Έλληνας θα έβαζε μια χαρά μυαλό αν ήξερε πως θα έτρωγε πρόστιμο 500 ευρώ. Το ίδιο δεν συμβαίνει και με τον ΚΟΚ; Γιατί νομίζεις ότι έχουμε τέτοιο χάος στους Ελληνικούς δρόμους; Επειδή είμαστε κάφροι και κατωτέροι απ' τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και δεν καταλαβαίνουμε ότι ο ΚΟΚ είναι εκεί για να μας προστατεύει; Ή επειδή οι αστυνομικοί δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους (πιο σωστά, αυτοί που ελέγχουν τους αστυνομικούς); Εγώ θα διαφωνήσω. Δεν χρειάζονται ακραία μέτρα. Τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ που ισχύουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες χρειάζονται. Δεν είναι ακραίο να σκάς πρόστιμο σε αυτόν που παραβιάζει τον νόμο για το κάπνισμα, ούτε σε αυτόν που οδηγάει μεθυσμένος.
 10. Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι εννοείς (για το πάνω από 50%). Για να το πεις αυτό πρέπει να ξέρεις και την διανομή αυτών των ηλικιων στον πληθυσμό. Ή δεν κατάλαβα τι λες; Αλλά σε κάθε περίπτωση, σημασία έχει πόσοι είναι οι καπνιστές αυτή την στιγμή που μιλάμε, ανεξάρτητα απ' το αν ήταν κάποτε καπνιστές... Γιατί όλοι σε κάποια στιγμή βρίσκονται σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Δεν βλέπεις ότι με προκαλούν; Δικαίωμα στο κάπνισμα ΚΑΙ στα μαιευτήρια! Σιγά μην ταλαιπωρηθεί ο άλλος να αναγκαστεί να πάρει το ασανσέρ, να περπατήσει 2 λεπτά για να βγει έξω επειδή τάχα μου θα πάθει κάτι το νεογέννητο μωρό. Φαντάσου να κάνει και κρύο... Θα πουντιάσει ο άνθρωπος! Και μπορεί να πάθει πνευμονία και να πεθάνει! Με λίγα λόγια, έχετε σκεφτεί ότι η απαγόρευση του καπνίσματος ΣΚΟΤΩΝΕΙ περισσότερους από όσους σώζει; Όχι στον ρατσισμό κατά των καπνιστών. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ!
 11. ΩΧ! Χαχαχα Ρε συ, μπαίνει κανείς σε ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ χώρους με το αυτοκίνητό του να σε αναγκάσει να εισπνεύσεις την εξάτμισή του;! Το αυτοκίνητο (και γενικά τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, αεροσκάφη, πλοία, κτλ.) είναι ή όχι ΑΝΑΓΚΑΙΟ κακό για την κοινωνία; Γιατί νομίζεις ότι προσπαθούμε να βρούμε καθαρότερους τρόπους μετακίνησης; Αν είναι δυνατόν να συγκρίνεις την κατάργηση του τσιγάρου σε ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ δημόσιους χώρους (ενώ να το επιτρέπεις ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ) με την κατάργηση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων! (Αν όμως επιμένεις ότι είναι το ίδιο, να βγει νόμος κατά της χρήσης του αυτοκινήτου στις καφετέριες και τα μπαρ. Κανένα πρόβλημα!)
 12. Δεν σε έστειλαν στην Μακρόνησο, έξω απ' το μαγαζί για 3 λεπτά σου είπαν να πας. Δεν ήξερα ότι η νικοτίνη επηρεάζει τις ανθρώπινες αντοχές (για να το πω ευγενικά). Απορώ γιατί δεν καταλαβαίνετε το πιο απλό πράγμα: Η ελευθερία μας σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία των άλλων. Εσύ νομίζεις ότι μπορείς να βλάψεις τους άλλους και οι άλλοι να το δεχθούν έτσι απλά; Υπάρχει τρόπος ΚΑΙ να καπνίσεις ΚΑΙ να μην βλάπτεις τους άλλους κι αυτό είναι η λύση. Καλά, την επόμενη φορά που η eurostat βγάλει κάποια σχετική έρευνα, θα τους πω πως 2 users του myphone μου είπαν πως 3 στους 4 Έλληνες καπνίζουν. Σοβαρά όμως, οι προσωπικές σας εμπειρίες δεν είναι απαραίτητα αντιπροσωπευτικές του συνόλου.
 13. ΔΕΝ είναι πλειοψηφία οι καπνιστές, ακόμα και στην Ελλάδα. Καπνίζει το 42% των ενήλικων. http://snus-news.blogspot.com/2009/04/april-2-2009-european-statistical.html
×
×
 • Create New...