Jump to content

tsoump

Members
  • Δημοσιεύσεις

    3.164
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

Everything posted by tsoump

  1. Έχει ειπωθεί και πάλι. Είναι θέμα carrier ο οποίος δεν υποστηρίζεται από την google. Από τη στιγμή που στα roamings οι ξένοι carriers χρησιμοποιούν ελληνική υποστήριξη για να παίξει 5G/VoLTE, σημαίνει ότι στις ελληνικές κάρτες ο ελληνικός carrier δεν έχει έγκριση και συνεπώς δε δίνει τις παροχές/ προσβάσεις του συνειδητά.
  2. Ναι! Και μάλιστα σε μένα είναι λίγο ασύμμετρο και στραβό το τετραγωνάκι...!
  3. Σε μη rootαρισμένη συσκευή να έχεις data ενόσω μιλάς; Ανέβασε ένα screenshot. Με 2 sim και root παίζουν όλα (VoLTE, VoWIFI & 5G) είτε cosmote είτε vodafone είτε wind.
  4. Εξήγησε ο φίλος μας παραπάνω ότι έχει να κάνει με τη φυσική SIM που την έχεις ενεργοποιήσει μέσω του SMS από άλλη συσκευή. Η eSIM δεν είχε ενεργοποιηθεί πιθανά και θα πρέπει να την κάνει φυσική SIM για να προχωρήσει τη διαδικασία. Οι συσκευές μας (όλα τα pixel) ΔΕΝ υποστηρίζονται από την Cosmote και αυτές οι 3 υπηρεσίες δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσα από τα pixels, παρά μόνο σε άλλες υποστηριζόμενες συσκευές (iphone, s22 κ.α.) Ε, πρώτα πάλεψέ το με την εξυπηρέτηση και μετά δες μήπως γίνεται να εκδόσεις 1 QR στην cosmote,να το βάλεις σε ενα iphone ως esim, να κάνεις την ενεργοποίηση και καπάκια με το ίδιο QR να το ξαναβάλεις στο pixel (φάση μπροστά τους σε ένα κατάστημα cosmote). Αν όντως παίζει κάτι τέτοιο θα έχεις χρεωθεί ένα 10άρικο.
  5. Εγώ που είχα καινούριο αριθμό και εταιρικό, ήταν τελείως παρθένο (του στυλ πως ενεργοποιώ τα WAP /MMS 😛 ) οπότε ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνει αυτό το αίτημα. Οι περισσότεροι φαντάζομαι θα είχαν τη sim σε άλλα τηλέφωνα πριν, δεν ξέρω. Όπως και να χει, αν σε κάποιον υπάρχει θέμα να έχει υπ όψιν του ότι ενδέχεται να πρέπει να στείλει τα κατάλληλα δύο sms από άλλη συσκευή.
  6. Είμαι με 2 sim στο 6 rooted και μέχρι στιγμής όλα δουλεύουν αρμονικά. Συνεργάζονται οι sim και τα δίκτυα χωρίς κολλήματα. Χαμένες κλήσεις δεν ξέρω αν θα έχουμε, ελπίζουμε σε κάτι σταθερό πλέον που δε θα ευθύνονται οι πάροχοι. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως θα πρέπει να έχει στείλει κανείς wificall και 5G μηνύματα στο 1333 της Cosmote από άλλη συσκευή (που να υποστηρίζει επίσημα VoWifi & 5G) ούτως ώστε κάνει register τον IMS.
  7. Αυτό αναφέρω ότι από σήμερα έχουμε με root και Volte και vowifi. Το ίδιο ισχύει και για τα pixel 6p, 7, 7p. Η διαδικασία unlock bootloader & root: https:// youtu.be/ee_bEN2nEao Η διαδικασία magisk module Volte.zip : https:// forum.xda-developers.com/t/activate-5g-on-non-5g-country.4457071/ Μήνυμα wificall στο 1333 από cosmote. Και that's all, με 2 κάρτες και όλα πάνε ρολόι.
  8. Να μοιραστώ κι εδώ το σημερινό επίτευγμα :Cosmote με 5g, Volte και vowifi. Η διαδικασία είναι με root, magisk module και wificall στο 1333 από άλλη συσκευή. Τέρμα οι χαμένες κλήσεις.
  9. Λειτουργεί αν αυτό ρωτάς. Θα βρεις πολλά screenshot και στο telegram αν θες να δεις κάτι συγκεκριμένο.
  10. Report και πάλι report, θα πιέζουμε για πάντα! Στα settings ξαναλέω υπάρχει feedback για τη συσκευή. Παρακαλώ, τοποθετηθείτε αναλόγως, μόνο για το συλλογικό καλό γίνεται. 3G κεραίες γιοκ. Θα περνάνε όλα 2G όπως γίνεται ήδη αυτή τη στιγμή στην Cosmote. Το root πιθανά θα χρειαστεί να έρθει πιο κοντά στις καρδιές μας, ειδαλλιώς ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του.
  11. Να το θέσουμε λίγο πιο ορθά: Έχει να κάνει με τους μπλοκαρισμένους παρόχους (carriers) και όχι τόσο με τη χώρα. Αντίστοιχα, άπαξ και βγεις με Vodafone GR στην Αγγλία, δε θα βρεις 5G σήμα παρότι η Vodafone είναι διεθνής παίκτης.
  12. Ίσως σε ρωτήσουν τι συσκευή έχεις οι εταιρείες. Δεν έχει σημασία, μπορείς να προχωρήσεις τη διαδικασία της έκδοσης esim λέγοντας τους ότι έχεις το Samsung s22 φερ ειπείν ή αλλιώς τους λες δε σας αφορά. Εν τέλει θα δουλέψει.
  13. Οι μηνιαίες ενημερώσεις με τα security patches έρχονται Καθε πρώτη Δευτέρα του μήνα. Δηλαδή η επόμενη είναι 05/12
  14. Υπάρχει σχετικό topic. Δοκίμασε κάποιο από τα setup που αναφέρονται εκεί.
  15. Εγκατέστησα manually τη νέα έκδοση Νοεμβρίου του sim manager (.apk) : version D.2.1.473171966-google Η προηγούμενη ήταν από τον Δεκέμβριο του 2021, σε κάποια pixel έχει έρθει το νέο update πάντως. Δεν μπορώ να αξιολογήσω αν άλλαξε κάτι, από χθες με πάει στρωτά.
  16. Καλή απορία. Εμένα το cosmote SIM & data κάθεται (όχι σε όλα), ενώ το vodafone eSIM γυρίζει μόνο του.
  17. Εγώ με αυτό το setup έχω σποραδικά muted calls είτε στη μια είτε στην άλλη κάρτα. Το θαυμαστικό και τις αποσυνδέσεις επίσης τις βλέπω μια φορά τη βδομάδα. Δεν είχα ποτέ χαμένη κλήση και να λάβω μετά SMS. Όταν έχω και τις 2 κάρτες με ανοιχτά data μού πέφτουν συνέχεια οι κλήσεις και μάλιστα απανωτά. Συσκευή : Pixel 6 root : Όχι OS : Android 13 stock - Security Patch Νοεμβρίου Φυσική SIM e-SIM Πάροχος : Cosmote Vodafone Επιλεγμένο δίκτυο : 4G (LTE) 3G Προτιμώμενος τύπος δικτύου από το μενού *#*#4636#*#* : GSM/WCDMA/LTE (PRL) GSM/WCDMA preferred Ανοιχτά data : Ναι Όχι Λειτουργία Allow 2G: Ναι Ναι
  18. Καταγραφή προβλημάτων στις κλήσεις με τα Pixels που έχουν Tensor chipset Επειδή υπάρχει μεγάλη μερίδα κόσμου που αντιμετωπίζει προβλήματα με τις κλήσεις στα Pixel 6, 6 pro, 6a, 7, 7 pro, παρακαλώ ας καταγράψει ο καθένας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ή και όχι μαζί με το setup των καρτών SIM & eSIM. Θα πρότεινα κάθε post που θα γίνεται να φέρει και το παρακάτω συμπληρωμένο πινακάκι για να βγει κάποιο συμπέρασμα. Το δικό μου setup είναι το εξής: Συσκευή : Pixel 6 root : Όχι OS : Android 13 stock - Security Patch Νοεμβρίου Φυσική SIM e-SIM Πάροχος : Cosmote Vodafone Επιλεγμένο δίκτυο : 4G (LTE) 3G Προτιμώμενος τύπος δικτύου από το μενού *#*#4636#*#* : GSM/WCDMA/LTE (PRL) GSM/WCDMA preferred Ανοιχτά data : Ναι Όχι Λειτουργία Allow 2G: Ναι Ναι Στόχος είναι να συλλεχθεί η εμπειρία του καθένα και μετά να γίνουν διαφορετικές δοκιμές με διαφορετικούς παρόχους ώστε να εντοπιστεί το πρόβλημα. Τα modem των συσκευών είναι για τον Tensor G1 είναι το Samsung’s Shannon A5123 5G & για τον Tensor G2 είναι το Samsung Exynos 5300 5G. Ευχαριστώ για τη συνεισφορά σας! Κοινά προβλήματα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής: - Χαμένες κλήσεις & sms (lost calls) - Κλήσεις που χάνουν τον ήχο (muted calls) - Κλήσεις που πέφτουν (dropped calls) - Πτώσεις δικτύου / εμφάνιση θαυμαστικού (!) Παράπονα: Link 1 Link 2 Link 3 Link4 HW pixel 6 pro New Update: Από 12/12/2022 με root και το ανάλογο magisk module δίνεται η δυνατότητα για 5G, VoLTE & VoWiFi και για τους 3 παρόχους στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone, Wind). Συνεπώς, το παρόν μου setup είναι το παρακάτω. Για την ώρα δεν έχω παρατηρήσει καμιά χαμένη κλήση παρά μόνο ότι κατά την εναλλαγή της SIM στην κλήση υπάρχει κάποιο κώλυμα. Θα το εξετάσω και θα επανέλθω. Συσκευή : Pixel 6 root : Ναι OS : Android 13 stock - Security Patch Δεκεμβρίου Φυσική SIM e-SIM Πάροχος : Cosmote Vodafone Επιλεγμένο δίκτυο : 5G LTE (Recommended) Προτιμώμενος τύπος δικτύου από το μενού *#*#4636#*#* : NR/LTE/GSM/WCDMA GSM/WCDMA/LTE (PRL) Ανοιχτά data : Ναι Όχι Λειτουργία Allow 2G: Ναι Ναι
  19. Πιθανά όχι, δεν θα στο υπογράψει κανείς βέβαια. Μακάρι να δουλεύει κάτι τέτοιο, δεν το ήξερα. Συνήθως όλοι έχουν θέμα με το ξανασετάρισμα του κινητού. ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ PIXEL 7: "WARNING: Do not use this method if on the Pixel 7/Pro. Due to a bug in the Android Verified Boot system, the Install to Inactive slot method can soft-brick your device by triggering a boot loop. Instead, use the standard method of losing root and reflashing the modified inti_boot.img with the flash-all.bat script (on windows) and MAKING SURE to remove the "-w" flag to prevent user data loss."
  20. Όσοι είναι με root & magisk δεν έχουν κάνει αναφορές για χαμένες κλήσεις (τουλάχιστον στο telegram και στο myphone). Έχουμε πει ξανά ότι οι κλήσεις στα κινητά μας περνάνε μόνο στις κεραίες του 2G γιατί το 3G καταργείται (η cosmote το έχει τελείως καταργημένο και έχει κατά πλειοψηφία τα περισσότερα θέματα). Συνεπώς, έχεις μετάπτωση δικτύου από LTE στο 2G και σε συνδυασμό με την 2η κάρτα τα πράγματα μπλέκονται (muted/dropped/lost calls). Για την αρμονία των καρτών και των ποιοτικών κλήσεων, οι κλήσεις θα πρέπει να τρέχουν στο 4G και η λύση μοιάζει να είναι SIM + eSIM στη Vodafone με rootαρισμένο κινητό. Τα ΟΤΑ είναι η μόνη απώλεια που και χειροκίνητα τα updates έχουν το θέμα του ξανασεταρίσματος (κάρτες, safetynet, drm, revolut κλπ) αλλά ψιλλά γράμματα.
  21. Δε μοιάζει ακριβώς για HW πρόβλημα. Δε θα το έθετα ποτέ έτσι. Κράτα ότι είσαι σε μια unsupported χώρα και όντως οι 2 SIM για να δουλέψουν σχεδόν απροβλημάτιστα ταυτόχρονα χρήζουν το trick με τη 1 SIM να είναι σταθερά στο 2G. Η δική μου γνώμη είναι πως όχι, παρ' ότι δεν υπάρχουν μελανά σημεία. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να κάνεις out of the box ποιοτικές κλήσεις χωρίς να πέφτουν, σημαίνει μια μόνιμη "γλυκιά" ταλαιπωρία. Το root στην Ελλάδα μοιάζει μονόδρομος και τότε ναι αξίζει η αγορά.
  22. Πως προκύπτει αυτό; Έχουν παραπονεθεί κι άλλοι για τη φυσική sim?
  23. Επειδή φαίνεται εξαιρετικά απλή η διαδικασία της ενεργοποίησης του 5G βάσει του video, έχει δοκιμάσει κανείς να δουλέψει πάνω σε αυτή τη λογική τον κώδικα της Cosmote για το VoLTE / VoWIFI (σε root)? Ανοίγεις το mbn αρχείο της Vodafone που όλα δουλεύουν, παρατηρείς τις διαφορές με το mbn αρχείο της Cosmote και κάνεις δοκιμές στο κώδικα του αρχείου: https://www.youtube.com/watch?v=mwuPIjgRM3s&t=1s Source: XDA DEVELOPERS
  24. Για την εύρυθμη λειτουργίας τους θα πρέπει να είναι καρφωμένο σε 2G η μία από τις 2 και προτείνεται η Cosmote διότι έχει προβεί ήδη σε κατάργηση των 3G κεραιών της και κατά συνέπεια όλες οι κλήσεις της γίνονται μέσω 2G. Η vodafone έχει ακόμη ανοιχτές κάποιες 3G κεραίες και μπορείς να κάνεις κλήση μέσω 2G/3G (όχι όμως μέσω 4G αφού δεν υποστηρίζεται). Αν δεν γίνει τέτοιο setup για 2 κάρτες τότε θα υπάρχουν τυχαία drop calls αμφότερα.
  25. BTW αφήνω αυτό το άρθρο εδώ για τα modems των 7 και 6. https://www.zdnet.com/article/pixel-7-pro-finally-google-fixed-my-biggest-issue-with-the-pixel-6/
×
×
  • Create New...