Jump to content

Τα πάντα για την Q card

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το 2G της nova είναι τρομερο. Τέτοια ποιοτητα κλήσης με 2G ακόμα και με οριακό σημα δεν εχω δει σε κανένα δίκτυο. Σε οποιαδήποτε χώρα εχω ζήσει και επισκεφτεί, με κανένα δίκτυο δεν έβγαζα τόσο εύκολα κλήσεις παντου και με τέτοια εξαιρετική ποιότητα. 
Με VoLTE, βγάζει τη γραμμή σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Για το Wi-Fi Calling τα λόγια περιττεύουν. Μια φράση τα λέει όλα. Οι κλησεις προς Ελλάδα με VoWiFi είναι δωρεάν απο οποιαδήποτε σημειο του κόσμου.  Μπαίνεις σε δίκτυο WiFi, βάζεις λειτουργία πτήσης για ασφάλεια και καλείς κανονικά Ελλάδα χωρίς χρέωση. 

Edited by panos.k2

3 minutes ago, panos.k2 said:

Το 2G της nova είναι τρομερο. Τέτοια ποιοτητα κλήσης με 2G ακόμα και με οριακό σημα δεν εχω δει σε κανένα δίκτυο. Σε οποιαδήποτε χώρα εχω ζήσει και επισκεφτεί, με κανένα δίκτυο δεν έβγαζα τόσο εύκολα κλήσεις παντου. 

Και με HD voice σε 2g παρακαλώ, εδώ και πολλά χρόνια. 

Από εποχής Telestet. 

Δεν υπάρχει σύγκριση, αυτό το θέμα έχει ξεκαθαρίσει. 

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

9 ώρες πριν, EllinikoNisi said:

Έτσι όπως τα περιγράφεις το νέο αναβαθμισμένο και ταχύτατο δίκτυο είναι ότι πρέπει για το MSN Messenger. Σε ευχαριστώ πολύ, θα ενημερώσω και τους φίλους μου γιατί η πρόσβαση στο TIM imagine είναι πολύ ακριβή και ψάχναμε τόσο καιρό εναλλακτική.

Για να απαντήσω με ανάλογο ύφος λοιπόν, καλύτερα να μείνεις στο i mode του ΟΤΕ που είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή και άσε την τελεστέτ και την πάναφον να λένε...

8 ώρες πριν, p_k said:

Και με HD voice σε 2g παρακαλώ, εδώ και πολλά χρόνια. 

Από εποχής Telestet. 

Δεν υπάρχει σύγκριση, αυτό το θέμα έχει ξεκαθαρίσει. 

Πριν την κατάργηση του 3G δεν είχα ποτέ θέμα με την συγκεκριμένη συσκευή στις κλήσεις, παρόλο που το είχα μόνιμα σε λειτουργία 2G. Μετά την κατάργηση του 3G, έχω την εντύπωση ότι "κουτσούρεψαν" και το 2G, καθώς η ποιότητα έχει πέσει. Ίντερνετ πάντως δεν λειτουργεί σε 2G ό,τι κι αν κάνω. Το κακό είναι ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια και ίσως και τώρα που μιλάμε, έβγαζαν ακόμη 3G κινητά που σημαίνει ότι με το που βγαίνουν καθίστανται άχρηστα...

Παρόλα αυτά, αν συγκρίνουμε με εξωτερικό και συγκεκριμένα με Γερμανία, θα συμφωνήσω ότι στην Ελλάδα παλεύεται ακόμη κι έτσι, ενώ στη Γερμανία ήταν αδύνατο πια να το λειτουργώ ως τηλέφωνο...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Για ανταλλαγή μηνυμάτων δουλεύει το edge, για ανάγνωση mail κλπ παρόμοια. 

Αλλά εννοείται με πολλή υπομονή. 

Παύλος Παυλίδης 

Σχεδόν πάντα πάντως σε εμένα όταν έπιανε μόνο 2g δεν συνδεόταν στο edge, έβγαζε ένα x κάτω από το σήμα και αν και μπορούσα να κάνω κλήσεις, ίντερνετ γιοκ. Με πολλές εναλλαγές μπορεί να άναβε το Ε αλλά χωρίς κίνηση δεδομένων.

Αυτό τα τελευταία δύο-τρία χρόνια λέω και κυρίως στην περιοχή μου που εντός σπιτιού δεν είχα 3/4 G καθόλου. Δεν με πείραζε γιατί δεν είχα ανάγκη τα δεδομένα, απλά λέω.

Edited by spiliot

Σε σκέτο G δεν δουλεύει τίποτα (με το ζόρι οι κλήσεις). Σε edge οπως τα λέει ο p_k. Είναι θέμα περιοχής ή/και κεραίας αν δεν γυρνάει σε  Ε.

Καλησπέρα. Μια βοήθεια παρακαλώ...

Συγγενικό μου πρόσωπο ταξιδεύει τη Δευτέρα για μερικές μέρες στην Μάλτα.

Ποιο πακέτο πρέπει να βάλει - συμφέρει - ώστε να έχει χρόνο ομιλίας και internet και για εκεί αλλά και προς εδώ?

Πρέπει να κάνει κάτι ιδιαίτερο σχετικά με το roaming?

Ευχαριστώ.

Edited by de_thymamai
Αλέξης

18 ώρες πριν, dimitroula10 said:

Λειτουργία call back χρησιμοποιούσα παλιά σε περιοχές με κακό σήμα. 0,18 dl 0,07up μία χαρά είναι για να στείλεις ένα μήνυμα από απλό τηλέφωνο ή ένα callback. Εννοείται ότι δεν είναι για σερφαρισμα ούτε για αποστολές φωτό. Τώρα αν είσαι τόσο χάλια, απορώ γιατί κάθεσαι ακόμα? Έχει νόημα να είσαι τόσο δυσαρεστημένος και να μένεις μόνος για να βρίζεις?? Επρεπε να είχες ήδη φύγει. Για να παραμένεις όμως υπάρχει κάποιος λόγος. Αυτό μάλλον έχει διαγνώσει το τμήμα μάρκετινγκ και εxει αλλάξει τακτική.

προσωπικές προσφορές παίρνουν όλοι οι γνωστοί μου και δουλεύει πολύ το 3€/3 gb

στη μητέρα μου που έχει κι εκείνη Q, σκέφτομαι να βάλω frog, για μένα ίσως το κρατήσω για συντήρηση μόνο μήπως και αλλάξουν τα πράγματα κάποια στιγμή (αλήθεια στους πόσους μήνες το κόβουν αν δεν αγοράσω χρόνο?) και να έχω το CU ως κύριο..

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

34 minutes ago, Mivas said:

στη μητέρα μου που έχει κι εκείνη Q, σκέφτομαι να βάλω frog, για μένα ίσως το κρατήσω για συντήρηση μόνο μήπως και αλλάξουν τα πράγματα κάποια στιγμή (αλήθεια στους πόσους μήνες το κόβουν αν δεν αγοράσω χρόνο?) και να έχω το CU ως κύριο..

Αν είναι παλιό νούμερο 12 μήνες μετά την τελευταία ανανέωση μπαίνει φραγή και εισερχομένων. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, που μέχρι πριν 1 μήνα δεν είχε αλλάξει, δέχεται εισερχόμενες και ΣΜΣ (ΣΜΣ δέχονται όλα ακόμα και με φραγή) για 1 έτος και όταν μπει φραγή καλείς στο τσατ και το επανεργοποιούν. Αν η μητέρα σου δεν μιλάει καλύτερα f2g που έχει ανανέωση 1€ το δίμηνο όπου μπορεί να κάνει αναπάντητες ή να μιλήσει για 1' Μαξ. Αλλιώς φρογκ που δίνει ακόμα 3€/120' και με 10€ βγάζει 1 τρίμηνο. Πρώτα βλέπεις τις ανάγκες και την προτεραιότητα στην τσέπη και μετά αποφασίζεις. Και υπάρχει και λύση για πολύ φτωχούς, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος εδώ μέσα.

Edited by dimitroula10

Τελικά η Sim της q εμφανίζει q telecom ή nova στο ονομα δικτυο; Γιατί έχω δει κι τις δυο περιπτώσεις σε συνδρομητές q

Οι παλιές sim γράφουν σίγουρα q. Οι καινούργιες μπορεί να γράφουν nova αφου δεν παίζουν με national roaming.

Εμένα σε παλιά πάντως η ένδειξη είναι q telecom, το home network στην αναζήτηση δικτύου (αν αυτό εννοείς) είναι νόβα. Νομίζω έγραφε και η σχετική ανακοίνωση ότι το όνομα δικτύου θα παραμείνει q telecom

2 ώρες πριν, paanos said:

Οι παλιές αναφέρουν Nova με home network Q, οι νέες Q 

Τι είναι το home network? Εγω εννοώ τι εμφανίζουν πανω δεξια στην οθονη του κινητου

12 ώρες πριν, kmpatra said:

Εμένα σε παλιά πάντως η ένδειξη είναι q telecom, το home network στην αναζήτηση δικτύου (αν αυτό εννοείς) είναι νόβα. Νομίζω έγραφε και η σχετική ανακοίνωση ότι το όνομα δικτύου θα παραμείνει q telecom

Home Network είναι αυτό που έχει η SIM. για παράδειγμα, οι κάρτες Nova έχουν «NOVA». Σε περιαγωγή, αν η κάρτα έχει home τότε εμφανίζεται στο όνομα δικτύου κάτι του τύπου «δίκτυο / NOVA».

Οι παλιές κάρτες, είχαν home network Q-TELCOM αλλά στα κινητά εμφανιζόταν NOVA. Το ίδιο και στα iPhone.

Οι νέες κάρτες, έχουν διαφορετικό το όνομα ώστε να εμφανίζεται και αντί για NOVA, άρα στις περισσότερες συσκευές εμφανίζουν «Q Telecom» (και σε iphone). Δεν είναι national roaming, είναι απλώς άλλο brand περασμένο στη SIM

Αν έχετε VoLTE και 5G τότε έχετε νέα κάρτα, μη δίνετε τόση σημασία στο όνομα δικτύου γιατί και το κάθε κινητό μπορεί να κάνει τα δικά του 

Edited by paanos

Όλη η ουσία στην τελευταία πρόταση. 

Παύλος Παυλίδης 

παντως συμφωνα με την εξυπηρετηση, η q γενικότερα δεν υποστηρίζει volte...

Edited by kmpatra

παντως συμφωνα με την εξυπηρετηση, η q γενικότερα δεν υποστηρίζει volte...
Υποστηρίζει volte με καινούρια sim.
465bd43e51a0da06dea94e8054f36e85.jpg

Στάλθηκε από το 2107113SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

19 ώρες πριν, dimitroula10 said:

Αν είναι παλιό νούμερο 12 μήνες μετά την τελευταία ανανέωση μπαίνει φραγή και εισερχομένων. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, που μέχρι πριν 1 μήνα δεν είχε αλλάξει, δέχεται εισερχόμενες και ΣΜΣ (ΣΜΣ δέχονται όλα ακόμα και με φραγή) για 1 έτος και όταν μπει φραγή καλείς στο τσατ και το επανεργοποιούν. Αν η μητέρα σου δεν μιλάει καλύτερα f2g που έχει ανανέωση 1€ το δίμηνο όπου μπορεί να κάνει αναπάντητες ή να μιλήσει για 1' Μαξ. Αλλιώς φρογκ που δίνει ακόμα 3€/120' και με 10€ βγάζει 1 τρίμηνο. Πρώτα βλέπεις τις ανάγκες και την προτεραιότητα στην τσέπη και μετά αποφασίζεις. Και υπάρχει και λύση για πολύ φτωχούς, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος εδώ μέσα.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Ναι, ο αριθμός είναι 15-20ετίας, σκέφτομαι να τον αφήσω απλά για συντήρηση και να λειτουργώ το CU που δεν διατηρεί το υπόλοιπο για 6 μήνες αντί για 2.

Σκεφτόμουν την ποιότητα κλήσης που ανέφεραν κάποιοι, υποθέτω η Cosmote θα είναι τουλάχιστον ισότιμη ή καλύτερη από τη Nova στο 2G? Το κινητό της μητέρας μου είναι πιο παλιό, 3G... Οπότε με ενδιαφέρει να έχει ικανοποιητική ποιότητα κλήσης και το βατράχι...

15 ώρες πριν, kmpatra said:

Οι παλιές sim γράφουν σίγουρα q. Οι καινούργιες μπορεί να γράφουν nova αφου δεν παίζουν με national roaming.

η δικιά μου είναι 15-20ετίας και πάλι στο κινητό στο όνομα δικτύου λέει NOVA, παλιότερα έλεγε Q-telecom...

12 minutes ago, Mivas said:

Σκεφτόμουν την ποιότητα κλήσης που ανέφεραν κάποιοι, υποθέτω η Cosmote θα είναι τουλάχιστον ισότιμη ή καλύτερη από τη Nova στο 2G?

η nova είναι η μόνη με HD Voice στο 2G. Έτσι έχει ειπωθεί εδώ μέσα τουλάχιστον. 

Εγω σε σχέση με την κοσμοτε νιώθω ότι η νοβα έχει γενικότερα ένα προτέρημα στις κλήσεις.

Edited by panos.k2

19 minutes ago, Mivas said:

Σκεφτόμουν την ποιότητα κλήσης που ανέφεραν κάποιοι, υποθέτω η Cosmote θα είναι τουλάχιστον ισότιμη ή καλύτερη από τη Nova στο 2G? Το κινητό της μητέρας μου είναι πιο παλιό, 3G... Οπότε με ενδιαφέρει να έχει ικανοποιητική ποιότητα κλήσης και το βατράχι...

η δικιά μου είναι 15-20ετίας και πάλι στο κινητό στο όνομα δικτύου λέει NOVA, παλιότερα έλεγε Q-telecom...

αν και θεωρω οτι παιζουν ρολο οι περιοχες, το 2g της νοβα το θεωρω ανώτερο και εγώ από της κοσμοτέ,όπως αναφέρθηκε.

Σε μένα η ενδειξη της σιμ σε συνδεση 10+ετίας και sim 6ετίας ήταν και παραμένει Q telecom. Όπου κάτσει η μπίλια στον καθένα απ'οτι καταλαβαίνω...

44 minutes ago, conan1 said:

Υποστηρίζει volte με καινούρια sim.
465bd43e51a0da06dea94e8054f36e85.jpg

ποσο καινούργια? ιδού τι μου απάντησαν 11/5 περίπου:

https://myphone.gr/forum/topic/171152/?do=findComment&comment=7178015

καλά δεν συζητάω το απαράδεκτο να μην υποστηρίζονται άλλες συσκευές που δεν πουλάνε οι ίδιοι...όπου κάτσει η μπίλια και σε αυτό...

ποσο καινούργια? ιδού τι μου απάντησαν 11/5 περίπου:
https://myphone.gr/forum/topic/171152/?do=findComment&comment=7178015
καλά δεν συζητάω το απαράδεκτο να μην υποστηρίζονται άλλες συσκευές που δεν πουλάνε οι ίδιοι...όπου κάτσει η μπίλια και σε αυτό...
Την άλλαξα πριν 15 μήνες. Όταν έδωσε 5g η Q.
Έχω volte από την πρώτη στιγμή.
Αρκεί να έχεις και συμβατή συσκευή.

Βρε παιδιά, μόνο σε εμένα η εφαρμογή myQ app έχει πρόβλημα; Κάνει 4-5 λεπτά να φορτώσει και να ανοίξει. 

Έχω κάνει απεγκατάσταση και νέα εγκατάσταση, έχω κάνει διαγραφή της μνήμης cache, στις ρυθμίσεις έχω βάλει να μην περιορίζεται από την μπαταρία...

Τίποτα, μουλάρι η εφαρμογή. Τι άλλο μπορώ να κάνω;;;

Συσκευή galaxy A52s 5g.

Edited by green dragon

Βρε παιδιά, μόνο σε εμένα η εφαρμογή myQ app έχει πρόβλημα; Κάνει 4-5 λεπτά να φορτώσει και να ανοίξει. 
Έχω κάνει απεγκατάσταση και νέα εγκατάσταση, έχω κάνει διαγραφή της μνήμης cache, στις ρυθμίσεις έχω βάλει να μην περιορίζεται από την μπαταρία...
Συσκευή galaxy A52s 5g.
Εδώ όλα καλά με την εφαρμογή.

33 minutes ago, green dragon said:

Συσκευή galaxy A52s 5g.

Δοκίμασε να βάλεις την εφαρμογή σε άλλο κινητό ή να προσθέσεις το τηλέφωνο σου σε κάποιο άλλο κινητό. Αν δουλέψει έχεις θέμα με κακόβουλο λογισμικό επειδή έχει εσωτερικό browser. Αν δεν δουλέψει, δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω.:classic_biggrin: Αν έχεις chrome δοκίμασε να κάνεις διαγραφή δεδομένων αφού σώσεις τα αγαπημένα. Υπάρχει και τελευταία λύση πριν την επαναφορά.

• This topic was unpinned, featured and pinned