Jump to content

Mivas

Members
  • Δημοσιεύσεις

    4.015
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    100%

Everything posted by Mivas

  1. Άρα έχει πρόβλημα σε όλους και είναι λογικά κάτι προσωρινό;
  2. είναι σαν συγγνώμη για τα προβλήματα, μόνο που εμένα μου έδωσαν και απεριόριστη ομιλία προς όλους και 10 χιλιάδες SMS εκτός από απεριόριστο ίντερνετ δίνει αλλά είναι η χειρότερη μακράν και σε εξυπηρέτηση και σε ποιότητα...
  3. Καλησπέρα, πρόσεξα ότι η εφαρμογή πάπαλα... Αρχικά έδειχνε 0 υπόλοιπο σε πακέτα και αφότου την έκανα ενημέρωση μένει μόνιμα στο splash screen. Είναι κάτι προσωρινό που συμβαίνει σε όλους ή έχει να κάνει με το δικό μου κινητό; Είναι Android 10 (μήπως σταμάτησε η υποστήριξη και θέλει νεότερο?)
  4. Project Wolf Hunting (2022) https://www.imdb.com/title/tt15575470/ Ταινία δράσης/σπλάτερ/φαντασίας από Ν. Κορέα. Μια ομάδα επικίνδυνων κρατουμένων μεταφέρεται με πλοίο στις φυλακές προορισμού. Υπάρχει όμως κρυφή ομάδα μέσα στο προσωπικό που συνεργάζονται με τους εγκληματίες και ξεκινούν ανταρσία ανοίγοντας πόλεμο με την αστυνομία και το πλήρωμα, σκοτώνοντας όποιον βρουν. Στο πλοίο όμως, υπάρχει κι ένα μυστικό πρότζεκτ μιας μεγάλης εταιρείας που προσπαθεί να φτιάξει ανθρώπινα όπλα, το Project Wolf Hunting, το οποίο θα αφυπνιστεί μέσα στο μεγάλο αιματοκύλισμα και δεν θα σταματήσει μέχρι να εξολοθρεύσει κάθε άνθρωπο που ανασαίνει. Μια πολύ ενδιαφέρουσα και τολμηρή ιδέα από Κορέα. Έχει εμφανείς επιρροές από παλιότερες ταινίες με τροποποιημένους ανθρώπους που θα έπρεπε να είναι ήδη νεκροί, πιο χαρακτηριστική και ίσως η παλαιότερη είναι η κλασική ιστορία του δημιουργήματος του Φράνκενσταιν, ενώ ο τρόπος που βλέπει μέσω θερμότητας θυμίζει αρκετά τον κυνηγό (Predator 1987). Όλη η ταινία είναι ένα τεράστιο αιματοκύλισμα με κατεστραμένα κρανία, κομμένα χέρια και πόδια και λουτρά αίματος. Πέρα από gore/splatter έχει και κάποια άλλα στοιχεία nudity που δεν μας έχει συνηθίσει ο γενικά σεμνός κινηματογράφος της Κορέας. Στην προσπάθειά του να μιμηθεί τον αμερικανικό κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια, αρχίζει να χάνει την ταυτότητά του. Παρόλα αυτά η ένταση και η δράση όπως και η κινημαογράφηση δεν θα απογοηεύσει. Το τέλος αφήνει να εννοηθεί συνέχεια με αυτό το πρόζεκτ. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και έντονη ταινία δράσης/θρίλερ/σπλάτερ από Κορέα. Σίγουρα αξίζει μια θέαση από τους λάτρεις του είδους αν και θα ήθελα περισσότερα και κάποια στοιχεία να παραλείπονταν για να την κατατάξω στις κορυφαίες. 6.5/10 από μένα.
  5. Το είδα κι εγώ τώρα, συμφωνουμε στην βαθμολογία, θα μπορούσε να δώσει παραπάνω η αλήθεια είναι. Ταινία φαντασίας με νεχνητή νοημοσύνη. Στο κοντινό μέλλον, με την άνοδο της τεχνικής νοημοσύνης και της ρομποτικής, ανεπτυγμένα ρομπότ κατασκευάζονται που μοιάζουν με ανθρώπους και φαίνεται σαν να έχουν και συναισθήματα. Κάποια στιγμή όμως έγινε μια πυρινική έκρηξη στις ΗΠΑ και όλα φάνηκαν σαν να προερχόταν από την τεχνητή νοημοσύνη. Η Δύση απαγόρεψε τελείως την τεχνητή νοημοσύνη και κύρηξε πόλεμο στα ρομπότ. Η Νέα Ασία (ένωση/ομοσπονδιακό κράτος Ασίας) αντίθετα συνέχιζε να ζει με τα ρομπότ, κι έτσι όσοι βοηθούσαν άμεσα τα ρομπότ γινόταν και στόχος της δύσης. Ένας μυστικός πράκτορας που είχε κάνει οικογένεια με την κόρη του επικεφαλή και δημιουργό της τεχνητής νοημοσύνης συγκλονίζεται όταν η δύση σε μια επιδρομή της σκοτώνει τη γυναίκα και το αγέννητο παιδί του. Μερικά χρόνια αργότερα ο στρατός της δύσης τον ξαναπλησιάζει για να τους οδηγήσει στη βάση της τεχνητής νοημοσύνης όπου έχει κατασκευαστεί ένα πανίσχυρο όπλο. Έχοντας παραιτηθεί από τη ζωή πείθεται όταν του δείχνουν ένα βίντεο όπου φαίνεται πως η γυναίκα του είναι ζωντανή. Μια πάντα ενδιαφέρουσα ιδέα με τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική με έντονες επιρροές, τουλάχιστον στο ξεκίνημά της, από τον εξολοθρευτή και την εξέργερση των μηχανών του Skynet. Παρόλα αυτά, εδώ μετριάζει αρκετά την έχθρα προς τις μηχανές ενώ σταδιακά ο θεατής ακολουθώντας τον πρωταγωνιστή και την ψυχοσύνθεσή του φαίνεται να οδηγείται στο να υποστηρίξει ακόμη τις μηχανές κόντρα στη δύση στην συγκεκριμένη ιστορία. Εξαιρετική δουλειά σε σκηνοθεσία, κινηματογράφηση, πλάνα και τοπία, αλλά και εφέ, δείχνει πραγματικά μια ακόμη μεγάλη παραγωγή, ενώ ο Washington ο νεότερος φαίνεται πολύ πιο έμπειρος να σηκώσει μια τέτοια ταινία σε σχέση με την απόδοσή του στο Tenet, μια άλλη μεγάλη ταινία φαντασίας που πρωταγωνιστούσε. Στα θετικά, επίσης, υπάρχει έντονη συγκίνηση, αυτοθυσία, αγάπη στην οικογένεια και συμπόνοια. Η ταινία θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο έντονη, π.χ. δράσης, όμως ήθελε να υπάρχει καλή ισορροπία ανάμεσα σε δράση και σε μηνύματα και αφενός δείχνει ότι ο πόλεμος και τα μίση μόνο καταστροφή φέρνουν και ότι πρέπει να βλέπουμε και την άλλη πλευρά, αφετέρου το θέμα της ταινίας μας δείχνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική είναι εδώ και θα συμπορευθεί μαζί μας. Συνολικά αρκετά αξιόλογη προσπάθεια γενικά, αλλά νομίζω ο θεατής θα ήθελε το κάτι παραπάνω τελικά. Υπάρχει ελάχιστο περιθώριο για πιθανή συνέχεια. 6.5-7/10 από μένα.
  6. Sister Death / Hermana Muerte (2023) https://www.imdb.com/title/tt19175696/ Ταινία ψυχολογικού τρόμου από Ισπανία. Μεταφερόμαστε πολλές δεκαετίες πίσω όπου ένα κορίτσι είχε βιώσει ένα θαύμα και όλοι πίστευαν ότι έβλεπε τότε την Παναγία. Μεγαλώνοντας ένιωθε μεγάλη πίεση από όλους και καθώς δεν ξαναείδε την Παναγία από τότε, ένιωθε ότι ήταν χαμένη... Έτσι για να βρει τον δρόμο της, αργότερα όταν έγινε νέα κοπέλα σκέφτηκε ότι ίσως να έπρεπε να πάει σε μοναστήρι. Εκεί ως δόκιμη θα δίδασκε σε μικρά κορίτσια στο οικοτροφείο. Εκείνο το μοναστήρι όμως είχε περάσει δύσκολες εποχές από τον πόλεμο και κρατούσε κρυμμένα μυστικά... Έτσι λοιπόν τα οράματα της δόκιμης κοπέλας επέστρεψαν και κατάλαβε ότι υπήρχε κάποιο πνεύμα εκεί που προσπαθούσε να της δείξει κάτι. Κάτι που οι μεγάλες μοναχές ήξεραν και αποσιωπούσαν. Τα μικρά κορίτσια το ένιωθαν κι εκείνα και φοβόντουσαν. Η δόκιμη θα πρέπει να αφήσει τα μάτια της ψυχής της ανοιχτά για να "δει" τι συνέβη τότε και ποιος πόνος στοιχειώνει το μοναστήρι. Μετά τα Nun με τον δαίμονα από το TCU franchise, οι Ισπανοί εμπνεύστηκαν κι έφτιαξαν τη δική τους ιστορία με μοναχές και μοναστήρια. Πολλές ομοιότητες με τη νέα δόκιμη κι εδώ, όπως και την αναφορά στην Αγία Λουκία, όμως εντελώς διαφορετική ιστορία μιας και δεν έχουμε δαίμονες αλλά βασανισμένα πνεύματα που έμειναν μετά από φρικτό θάνατο στο μοναστήρι. Βλέπουμε επίσης τη μεγάλη υποκρισία από κάποιες μεγάλες και αξιοσέβαστες και δήθεν θεοσεβούμενες καλόγριες που φθονούν την χαρισματική νέα δόκιμη και τρέμουν μην ανακαλύψει την αλήθεια. Εκτός αυτού βγάζουν την αυστηρότητα στα μικρά παιδιά και ρίχνουν το φταίξιμο στη νεαρή δόκιμη που τα "κακομαθαίνει". Πολλά τα μηνύματα λοιπόν ότι το καλό μπορεί να υπάρχει παντού αλλά το ίδιο ισχύει και για το κακό που μπορεί να υπάρχει ακόμη και σε μοναστήρια. Στο τεχνικό κομμάτι, έχτισε άριστα ο σκηνοθέτης το μυστήριο και σταδιακά την ιστορία, παρουσίασε αρκετά καλά όλους τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και χωρίς πολλά ή εντυπωσιακά εφέ κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή με όσα μέσα είχε. Πραγματικά μπράβο στην σκηνοθεσία. Αλλά και στις ερμηνείες με την άψογη απόδοση όλων των ρόλων ακόμη και των μικρών κοριτσιών. Το σενάριο ήθελε παρόλα αυτά περισσότερη δουλειά καθώς δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις σχετικά με τα τρομακτικά οράματα της χαρισματικής δόκιμης, ενώ θα μπορούσε να αναπτυχθεί ακόμη πιο πολύ και να μην χρειαστεί να στηριχτεί εξολοκλήρου στην σκηνοθεσία και τις ερμηνείες. Τέλος καθώς είμαστε πλέον στο 2023, θα μπορούσε να γίνει και χρήση εντυπωσιακών εφέ για να ανεβάσουν ένα καθαρά ψυχολογικό θρίλερ που δεν είχε δράση αυτή καθαυτή αλλά με τον τρόπο του κρατούσε ενδιαφέρον. Αρκετά αξιόλογη προσπάθεια από την Ισπανία με τη δική τους ιστορία και στυλ και σίγουρα στις προτεινόμενες. 6/10 από μένα.
  7. The Exorcist: Believer (2023) https://www.imdb.com/title/tt12921446/ Ταινία τρόμου με δαιμονισμό και εξορκισμό. Έπειτα από ένα δυνατό σεισμό, η έγκυος γυναίκα ενός φωτογράφου χαροπαλεύει και τελικά οι γιατροί καταφέρνουν να σώσουν μόνο το μωρό τους. Όταν ήταν λοιπόν στην εφηβεία, χρόνια αργότερα, η κόρη του φωτογράφου σκέφτεται μεταξύ σοβαρού και αστείου να πάει στο δάσος με μια φίλη της για να κάνει επίκληση στα πνεύματα σε μια προσπάθεια να μιλήσει με τη μητέρα της που ποτέ δεν γνώρισε, εξαφανίζεται με τη φίλη της. Όταν οι γονείς των κοριτσιών τις βρίσκουν μετά από μέρες είναι σε άθλια κατάσταση ενώ φαίνονται τελείως αποπροσανατολισμένες σαν να είναι αλλού ή σαν να μην είναι πλέον ο εαυτός τους. Τι συνέβη τελικά στο δάσος; Φαίνεται πως για μια ακόμη φορά, κακόβουλα πνεύματα εισήλθαν στον κόσμο και συγκεκριμένα στα δυο αυτά κορίτσια. Παρά την αμφισβήτηση, ο φωτογράφος πατέρας θα πρέπει να βρει τρόπο με κάθε μέσο να βοηθήσει την κόρη του όπως και τη φίλη της. Η αρχή της πολυαναμενόμενης τριλογίας ως μακρινές συνέχειες του κλασικού εξορκιστή είναι εδώ. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη ιστορία δαιμονισμού και μάλιστα διπλού δαιμονισμού αυτή την φορά. Παρόλα αυτά γίνεται σύνδεση με τον παλιό εξορκιστή καθώς συμμετέχει η μητέρα εκείνου του κοριτσιού ως σύμβουλος και ειδικός στην ιστορία κάθε μορφής εξορκισμού σε διάφορες περιόδους και πολιτισμούς. Η ίδια ηθοποιός έχει σημαντικό υποστηρικτικό ρόλο και μαζί με εκείνη επιστρέφει και εκείνη η κλασική πλέον μουσική του εξορκιστή. Στη μάχη κατά του κακού θα συμμετέχει και μια παραδοσιακή έγχρωμη με βουντού για να εξορκίσει τα πνεύματα, μια παρολίγο μοναχή, ένας διστακτικός νέος ιερέας και οι γονείς των παιδιών. Αυτή την φορά όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούν για να βοηθήσουν τα δυο κορίτσια. Το τέλος κλείνει μάλιστα και με την εμφάνιση του κοριτσιού ττου παλιού εξορκιστή αλλά εδώ σε μεγάλη ηλικία. Η ταινία είναι πολλά υποσχόμενη με την ιστορία της, έχει σημαντικό κομμάτι της νοσταλγίας και προς το τέλος έχει εξαιρετικά εφέ και κινηματογράφηση. Παρόλα αυτά για τους λάτρεις του εξορκιστή θα είναι μια απογοήτευση. Η σκηνοθεσία πολύ αδύναμη, δεν κατάφερε να βγάλει ούτε αγωνία, ούτε σασπένς, ούτε έστω γρήγορους ρυθμούς, κάνοντας την ταινία άλλη μια από τα ίδια, δηλαδή χλιαρά πράγματα στο μεγαλύτερο μέρος και όλη η ένταση μόνο στο τελευταίο 20λεπτο. Σε μια δίωρη ταινία όμως, ένα 20λεπτο δεν αρκεί για να την σώσει... Οι ρόλοι όπως και οι ηθοποιοί στο σύνολο ήταν επίσης μέτριοι και ακατάλληλοι για να σηκώσουν το βάρος μιας τέτοιας ταινίας πάνω τους. Ειδικά ο πατέρας ο πρωταγωνιστής πολύ απαθής, ούτε να βγάλει ένταση, ούτε αγωνία, ούτε συναίσθημα, μέτρια πράγματα. Το κορίτσι του αντίθετα ήταν πολύ καλό στον ρόλο της. Ήθελα να μου αρέσει αυτή η ταινία και το προσπάθησα, δεν ήταν τελείως χάσιμο χρόνου. Παρόλα αυτά δεν ήταν σε καμία περίπτωση η αναβίωση ενός θρυλικού franchise που περιμέναμε. Βλέπεται, αλλά έχουν βγει πολλές παρόμοιες και αρκετές και καλύτερες, ακόμη και από τις φετινές το The Pope's Exorcist με τον Russell Crowe ήταν καλύτερη ταινία και υποσχόμενη για νέο franchise στηριζόμενο μάλιστα σε έναν από τους μεγαλύτερους εξορκιστές στην πραγματικότητα. Κρίμα, περίμενα πολλά περισσότερα από την συγκεκριμένη. Βλέπεται για τους λάτρεις του είδους, αλλά αν περιμένετε μια δυνατή, μοντέρνα συνέχεια του εξορκιστή θα απογοητευτείτε. 6/10 από μένα κυρίως για το τελευταίο κομμάτι και για τη νοσταλγία πιο πολύ. Το ήξερα ότι θα σου άρεσε η συγκεκριμένη, η πρωταγωνίστρια εξαιρετική στον ρόλο της τα έδωσε όλα. Από την άλλη μιας και ανέφερα τον εξορκιστή από πάνω, αφού έβαλες στην καλόγρια 5, μην το δεις καν... Δεν είναι και σαν το τελευταίο insidious βέβαια πάτος, αλλά και πάλι καμία σχέση με το αριστούργημα που θα έπρεπε να είναι... Και στο IMDB 5 έχει να φανταστείς, τόσο μέτριο... Γιατί δεν παίρνουν καλό σκηνοθέτη και ηθοποιούς για τέτοιες μεγάλες ταινίες να πάρει η ευχή και τις θάβουν;
  8. Στα ίδια είμαστε όπως βλέπω, όντως η πρώτη ήταν η καλύτερη ειδικά στη σκηνοθεσία και την κινηματογάφηση, οι άλλες δυο πιο κάτω, αν και η τελευταία πιο ανθρώπινη και μου άρεσε λίγο περισσότερο από την 2η, αλλά και πάλι δεν έφτανε την πρώτη... Τα έχω και τα δύο στη λίστα και μου έχουν αρέσει και οι δύο σειρές για διαφορετικούς λόγους και σε διαφορετικά επίπεδα προφανώς. Με τις κριτικές αυτές φαίνεται ότι οι φετινές αξίζουν τελικά. Θα το επισπεύσω αν είναι. 🙂 Awareness (2023) https://www.imdb.com/title/tt18556326/ Ταινία φαντασίας/δράσης από Ισπανία. Ένας χαρισματικός νέος έχει ανεπτυγμένες τηλεπαθητικές ικανότητες που μπορεί να παρουσιάζει σε άτομα στόχους πράγματα, εικόνες, αισθήσεις κλπ και γενικά μια πραγματικότητα που δεν ισχύει. Προσπαθώντας να τον κρατήσει ασφαλή, ο πατέρας του τον έχει μαζί του περιθωριοποιημένο και χρησιμοποιούν τις ικανότητες μόνο για μικροκλοπές. Παρόλα αυτά έρχεται η μέρα που φοβόταν και τον βρίσκει η "Υπηρεσία" που προσπαθεί να τον αιχμαλωτίσει και να βρει τρόπο να αναπαραγάγει αυτές τις ικανότητες. Παράλληλα όμως τον εντοπίζει κι ένας ακόμη πανίσχυρος "αντιληπτικός" σαν κι αυτόν. Δυο αντίπαλες πλευρές που θέλουν και οι δύο κάτι από αυτόν και στη μέση εκείνος με τον πατέρα του που επέλεξε εξαρχής ουδέτερη θέση. Θα μπορέσει να τους αντιμετωπίσει όλους μόνος του; Κι αν θα επιλέξει πλευρά, ποιον θα μπορέσει να εμπιστευτεί τελικά; Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη και καλογυρισμένη ταινία φαντασίας από τον ισπανικό κινηματογράφο. Εμπνευσμένη από άλλες ταινίες αλλοίωσης πραγματικότητας, από μάτριξ, inception, coma και πιο πρόσφατα ταινίες με ύπνωση, η τελευταία καλή, Hypnotic (2023) με τον Affleck, όμως έχει το δικό της στυλ και τη δική της ιστορία. Πολύ καλό χτίσιμο των χαρακτήρων και κυρίως του πανίσχυρου υπνωτιστή όπως και του ατσαλάκωτου και αμείλικτου στυλ του, ως ψυχρός και άτρωτος εκτελεστής. Έχτισε και το συναισθηματικό δέσιμο με τη χαμένη του μητέρα και τον πατέρα του, ενώ υπήρξαν άφθονες σεναριακές ανατροπές, αφενός με τις πλευρές που προσπαθούσε να εμπιστευτεί καθώς ήταν μόνος του, με τις αλήθειες που το έκρυβαν όλοι όπως και ο πατέρας του, την αληθινή ιστορία της μητέρας του και την αλήθεια για τον ίδιο. Τα εφέ ήταν αρκετά αν και όχι υπερβολικά όπως στον αμερικανικό κινηματογράφο. Ενδεχομένως αν έφτιαχναν εφέ σαν το inception για παράδειγμα να ανέβαινε πολύ περισσότερο η ταινία. Πάντως ο θεατής θα την παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σίγουρα θα θέλει κι άλλο μετά το τέλος το οποίο αφήνει περιθώριο συνέχειας, ίσως ενός νέου franchise. 6-6.5/10 από μένα.
  9. το θέμα είναι ότι η Q ήταν η παλαιότερη οικονομική καρτοκινητή και είχε πολύ συγκεκριμένο κοινό που δεν ταιριάζει π.χ. με την F2G. Αντίθετα η πιο κοντινή με παρόμοιο κοινό είναι η Frog, οπότε πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη λογική τους εκεί πέρα... Όσοι θέλουν κάτι παραπάνω μπορούν άνετα να πάνε και στην κόκκινη, όχι απαραίτητα στην F2G, ενώ το παραδοσιακό κοινό της Q, δεν έχουν τίποτα άλλο πια πέρα από τη Frog. Οπότε σε κάθε περίπτωση το σχέδιό τους απέτυχε... Τη διατηρώ κι εγώ μόνο για ώρα ανάγκης σαν 2η κάρτα, αλλά αργά ή γρήγορα θα φύγω... Τώρα αν θα είναι σε F2G θα δείξει, δεν έχουν και μεγάλη διαφορά μεταξύ τους έτσι κι αλλιώς... 8-9 ευρώ θέλει το φθηνότερο πακέτο ομιλίας για όλους, οπότε στα ίδια ερχόμαστε...
  10. Είχα βάλει παλιά κριτική για την τριλογία. Το πρώτο ήταν μόνο σαν πρόλογος, τίποτα ο ιδιαίτερο. Το 2ο ήταν άσχετο και δεν, αλλά το 3ο (2016) είναι καλό και ανεβαίνει επίπεδο. Δες το σαν συνέχεια του πρώτου και σαν κυρίως κομμάτι. Αν έβαλες στο 1ο 6, όταν προσωπικά θα του έβαζα 5-5.5, το 3ο θα σου αρέσει πιστεύω, έχει έντονο ψυχολογικό και σκοτεινό ύφος και το τέλος δικαιώνει. It Lives Inside (2023) https://www.imdb.com/title/tt15683734/ Ταινία μεταφυσικού τρόμου συμπαραγωγή ΗΠΑ/Ινδία. Μια οικογένεια από την Ινδία προσπαθεί να προσαρμοστεί στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Αν και οι γονείς είναι παραδοσιακοί, η έφηβη κόρη προσπαθεί να είναι πιο μοντέρνα και πιο κοντά στον τρόπο ζωής εκεί. Μια παιδική της φίλη επίσης από Ινδία με την οποία απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζει προβλήματα και φέρεται περίεργα, εξαντλημένη και φοβισμένη στο σχολείο κουβαλώντας πάντα ένα βαζο μαζί της. Όταν εκμυστηρεύεται στην παλιά της φίλη ότι ένα δαιμονικό τέρας είναι παγιδευμένο στο βάζο και δεν μπορεί να το κρατήσει αιχμάλωτο για πολύ ακόμη, εκείνη θυμώνει μαζί της και σπάει το βάζο απελευθερώνοντας τη δαιμονική οντότητα. Μερικές εξαφανίσεις και δολοφονίες θα ακολουθήσουν, ενώ εκείνη θα είναι ο επόμενος στόχος και θα καταλάβει τη θέση της φίλης της. Ο μόνος τρόπος για να το περιορίσει είναι να καταφύγει τελικά στις παραδόσεις που τόσο περιφρονούσε. Αρκετά καλή ταινία τρόμου με έντονα στοιχεία έντασης με το δαιμονικό στοιχείο και πολύ καλή μεταφορά των παραδόσεων και των θρύλων της Ινδίας. Βλέπουμε λοιπόν μια οντότητα από την ανατολική Ινδία όπως και τα έθιμα και την κουλτούρα της Ινδίας σε διάφορες περιστάσεις. Οι πρωταγωνιστές παίζουν αρκετά πειστικά και το τέρας είναι αρκετά τρομακτικό. Στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας αχνοφαίνεται μόνο στο σκοτάδι όπως και τα μάτια του που λάμπουν κι έτσι δημιουργείται σταδιακά τρόμος και σασπένς, ενώ η εναλλαγή πραγματικότητας και εφιάλτη μπερδεύει τον θεατή. Η ταινία ευτυχώς δεν είναι σκοτεινή και σε κάποιες τρομακτικές σκηνές έχει ένα κόκκινο φως, ενώ εκεί είναι και η τελευταία σκηνή με το τέρας να φαίνεται ξεκάθαρα και να γίνεται η τελική μάχη. Αξιόλογη πρόταση γενικά, χάνει μόνο στην έλλειψη πρωτοτυπίας καθώς έχουμε δει άφθονες παρόμοιες ταινίες. Παρόλα αυτά είναι σίγουρα στις προτεινόμενες. 6/10 από μένα.
  11. Καλησπέρα σε όλους. Έχει μείνει κανένας άλλος στο νήμα άραγε? Αν και λόγω έλλειψης χρόνου δεν κατάφερα να ασχοληθώ ακόμη καλά, πάντως από τα Jpeg του νομίζω τα καλύτερα είναι τα ασπρόμαυρα, υποθέτω επειδή χρησιμοποιεί 3 αισθητήρες αντί για δύο όπως είναι στο αυτόματο. Σε ποια περίπτωση παίρνει πληροφορία και από τους 5? Μόνο στο Pro? Επίσης το βάθος που βγάζει πολλαπλά επίπεδα πώς μπορώ να το αξιοποιήσω π.χ. για να εστιάσω αλλού ή για να φέρω τα πάντα εντός εστίασης; Στα Lumia είχαμε το ReFocus, εδώ ποια εφαρμογή το κάνει αυτό;
  12. Στα χνάρια του Insidious 5 κι αυτό τελικά? Κρίμα κι ήταν αγαπημένο franchise... Αλλά ήδη το TC3 ήταν μια απογοήτευση... Ίσως του δώσω μια ευκαιρία αλλά με αυτή τη βαθμολογία θα κρατήσω μικρό καλάθι... Έχει κάποια ακόμη θρίλερ που αναμένουμε, όπως το επόμενο Saw και κάποια ακόμη, για να δούμε... Είδα και το φετινό Ιντιάνα και μετάνιωσα πραγματικά. Ενώ τεχνικά ήταν αξιοπρεπές, το ύφος ήταν μέσα στη μαύρη κατάθλιψη καμία σχέση με το franchise που αγαπήσαμε... Δεν ήθελα τέτοιο κλείσιμο, προτιμώ να θυμάμαι το τέλος της 4ης που παντρεύτηκε την αγαπημένη του Μάριον, και βρήκε και το γιο του ως πιθανό διάδοχο... Έτσι θέλω να θυμάμαι τον Ιντιάνα, όχι τη μαυρίλα της 5ης... Πολύ ψυχοπλάκωμα...
  13. Το Leica είχα κατά νου, αλλά μόνο παραγγελία από έξω προφανώς... Συνεργασία Ιαπωνίας (Sharp) και Γερμανίας (Leica) για ένα από τα κορυφαία καμεροτηλέφωνα σήμερα. Έχω στα υπόψιν και Σονυ και Σιομί στα καμεροτηλέφωνά τους με αισθητήρα 1 ίντσας ως εναλλακτικές (επίσης από έξω δυστυχώς για το Σιομί). Για την ώρα είμαι με την πρώτη και την πέμπτη και τελευταία γενιά Νόκια PureView (808 και 9 αντίστοιχα). Πώς και δεν πήγες στο 9άρι μετά το 8άρι?
  14. Αν ήταν πακέτο για αγορά γιατί το έβαλαν χωρίς τιμή μέσα στα ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΤΡΑ??? Αν δεν είναι αυτό απάτη τι είναι;
  15. Τα είπαμε εδώ κι ένα μήνα... Σαν όνομα η Νόκια δεν θα φαίνεται στους καταναλωτές πια... Εσύ έφυγες και νωρίς για τη Σιομί, αλλά κι οι τελευταίοι που μείναμε, αργά ή γρήγορα θα αφήσουμε στην άκρη τα παλιά Νόκια για ενθίμια και θα πάμε αλλού. Αν και εγώ προσωπικά, μετά την πρώτη απόπειρα με το γιαπωνέζικο LUMIX, πάλι σε non-mainstream θα πάω κάποια στιγμή (πάλι από Ιαπωνία μεριά που είναι εγγύηση στην ποιότητα)
  16. Φύγαμε από την Q για καλύτερα και πέσαμε σε απατεώνες τελικά... Μέσα στην εφαρμογή λέει κάπου ΔΩΡΕΑΝ EXTRAS ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ πατάω λοιπόν εκεί και έχει μερικές προσφορές και δίπλα "το θέλω". Πάτησα λοιπόν σε δύο από αυτές και άδειασαν την κάρτα!!! Πάνε 10 ευρώ να ταν κι άλλα...! Τι απατεώνες είναι αυτοί;! Το ΔΩΡΕΑΝ δεν σημαίνει δωρεάν??? κι εμένα μου ήρθε αυτό το μήνυμα, ο σύνδεσμος δεν άνοιξε δυστυχώς, αλλά στην εφαρμογή εμφανίστηκε στο ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΤΡΑ η προσφορά των +60 λεπτών και άδειασαν την κάρτα μόλις το πάτησα.
  17. Nowhere (2023) https://www.imdb.com/title/tt15789472/ Ταινία επιβίωσης από Ισπανία. Σε ένα υποθετικό μέλλον όπου για την καταπολέμηση έλλειψης πόρων κάποια κράτη πηγαίνουν σε ακραία μέτρα όπως η εξόντωση πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Αρκετοί λοιπόν προσπαθούν να βρουν τρόπο να φύγουν ως πρόσφυγες αυτών των ακραίων καθεστώτων και να πάνε σε άλλα κράτη. Έτσι λοιπόν και ένα φτωχό ζευγάρι από την Ισπανία, έχοντας χάσει το πρώτο τους παιδί από αυτό το καθεστώς, και αναμένοντας το επόμενο μωρό τους, προσπαθούν να φύγουν με άλλους μέσα σε κοντέινερ. Η ατυχία όμως ακολουθεί το ζευγάρι που χωρίζεται και η έγκυος γυναίκα καταλήγει εγκλωβισμένη σε κοντέινερ μόνη της πάνω σε πλοίο και εν τέλει μέσα στη θάλασσα ως αποτέλεσμα μιας τρικυμίας. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παλέψει να επιβιώσει η ίδια και το μωρό της μέχρι να βρεθεί κάποιος τρόπος να σωθούν από εκεί. Ένας τεράστιος και άνισος αγώνας επιβίωσης για να σωθεί... Η ταινία Nowhere είναι μια αρκετά πρωτότυπη αλλά και σκληρή ταινία επιβίωσης από την Ισπανία. Αν και γίνεται αναφορά σε ένα απολυταρχικό μέλλον και σε πρόσφυγες, αυτό είναι μόνο η εισαγωγή και δεν θα απασχολήσει την ταινία ιδιαίτερα, οπότε μην περιμένετε άλλο ένα V for Vendetta ή Purge. Όλη η ταινία επικεντρώνεται στην επιβίωση της άτυχης γυναίκας και του μωρού της και στο μεγαλύτερο μέρος της είναι μέσα στο κοντέινερ και στη μέση του Ατλαντικού ωκεανού. Η νέα ηθοποιός αποδίδει άψογα τον ρόλο της, όλα τα ψυχοσωματικά, την εξάντληση, την εξαθλίωση, την απελπισία, την πείνα, την αγανάκτηση, τον πόνο, την θλίψη, την αγάπη. Σε διαστήματα η ταινία για να γίνει ρελαιστική έχει και κάποια κάπως αηδιαστικά στοιχεία τα οποία ίσως θα μπορούσαν να παραληφθούν. Αν και θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο έντονη, ή και να δώσει περισσότερα στοιχεία από το απολυταρχικό καθεστώς για εμπλουτισμό, καταφέρνει να κερδίσει και να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο τίτλος της και μόνο έχει πολλαπλές σημασίες. Πέρα από την επιγραφή του κοντέινερ που φέρει το όνομα του τίτλου, η λέξη πουθενά δείχνει και την κατάληξη της άτυχης γυναίκας στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, δηλαδή στη μέση του ωκεανού, χωρίς τίποτα τριγύρω. Δηλώνει ακόμη ένα κοινωνικό μήνυμα ότι σε ένα απολυταρχικό καθεστώς, άνθρωποι όπως η φτωχή αυτή οικογένεια δεν έχουν πουθενά διαφυγή, δεν έχουν μια θέση στη ζωή σε έναν τέτοιον τόπο... Για μια θέση στον ήλιο λοιπόν έκαναν την απεγνωσμένη και παράτολμη προσπάθεια να φύγουν παράνομα από εκεί... Μέσα από μια ταινία επιβίωσης λοιπόν περνούν και κοινωνικά μηνύματα με τους πραγματικούς πρόσφυγες, αν και δεν δουλεύονται τόσο όσο θα έπρεπε ίσως. Το τέλος αν και είχε ένα δραματικό και συγκινητικό κομμάτι, έκλεισε με μια νότα αισιοδοξίας για μια καλύτερη ζωή σε μια νέα πατρίδα. Από τις πρωτότυπες και αρκετά καλές ταινίες επιβίωσης συνολικά, αλλά και με τα κοινωνικά της μηνύματα, μια καλή και ιδιαίτερη μίξη από Ισπανία. 7/10 από μένα.
  18. Πήγα να βάλω κι εγώ αξιολόγηση και με πρόλαβες 😅 Πάμε λοιπόν! Ταινία θρίλερ με εξωγήινους/αλληγορική. Μια μοναχική κοπέλα ζει απομονωμένη έξω από μια μικρή κοινότητα και λαχταράει την αποδοχή του κόσμου. Όλα ανατρέπονται όταν γίνεται εισβολή από εξωγήινους , όπου ο καθένας τους εισβάλλει και σε ένα σπίτι με άγνωστους σκοπούς. Καθώς δεν έχει κανέναν στον κόσμο για να τη βοηθήσει και να τη σώσει, μόνη της θα πρέπει να βρει τον τρόπο να επιβιώσει. Τελικά, μήπως παραδόξως αυτή και να είναι η λύση στη μοναξιά της; Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη ταινία για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα είναι σχεδόν εξολοκλήρου χωρίς λόγια, πέρα από 1-2 λέξεις προς το τέλος, σαν αποχαιρετισμό στην παιδική της φίλη. Αν και το κεντρικό θέμα είναι η εισβολή από εξωγήινους, είναι πολύ βαθύτερη ταινία από αυτό. Στο κεντρικό θέμα, είναι ταινία επιβίωσης με άφθονο σασπένς και ένταση που κόβει την ανάσα και καθηλώνει τον θεατή. Η πρωταγωνίστρια παίρνει την ταινία πάνω της και αποδίδει άψογα όλα τα συναισθήματα, την ένταση, την αγωνία, την απόγνωση, την θλίψη, την συγκίνηση όλα. Οι εξωγήινοι αποδόθηκαν επίσης εξαιρετικά σαν να ήταν αληθινοί. Άριστη κινηματογράφηση με φως και χρώματα την ημέρα και όταν δεν είναι μάχες με εξωγήινους, αλλά σκοτάδι ή ημισκόταδο, όταν είναι κοντά, αλλά και δυνατά φώτα από τους διαστημικούς δίσκους των εξωγήινων. Ιδιαίτερα έντονη ταινία μέχρι το τέλος που θα ήθελε κανείς κι άλλο. Θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς μια πολύ βελτιωμένη έκδοση του Οιωνού (με τον Γκίμπσον). Παρόλα αυτά είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι και αλληγορική, καθώς το βαθύτερο θέμα, εξού και η απουσία διαλόγων, είναι η μοναξιά. Κοινωνικό μήνυμα που φαίνεται κυρίως στο ξεκίνημα της ταινίας αλλά είναι ξεκάθαρο πια και στο παράξενο τέλος της. Κανείς δεν πρόκειται να την σώσει λοιπόν ούτε από τους εξωγήινους ούτε από την ζωή της που την πνίγει, είναι μόνη της η πρωταγωνίστρια και μόνη συντροφιά ο εαυτός της... Ταινία με διττό νόημα και ύφος, από τη μια έντονο θρίλερ επιβίωσης με εξωγήινους, από την άλλη κοινωνικό δράμα με κάπως ευτυχές όμως τέλος. Σεμνή και προσεγμένη με εξαιρετική δουλειά, ερμηνείες, σκηνοθεσία, γραφικά και κινηματογράφηση. Μια πολύ καλή και ιδιαίτερη πρόταση, αρκεί να είστε αναλόγως προετοιμασμένοι για το διττό ύφος της. 7/10 από μένα.
  19. Το τηλέφωνο δεν εξυπηρετεί, λέει μόνο να πάρει στο 1330 για να ενεργοποιήσει πακέτα... Άρα δοκιμή στο μέσεντζερ είναι η τελευταία επιλογή... Έλεγα για την άθλια εξυπηρέτηση της Nova αλλά και η Cosmote δεν πάει πίσω όπως βλέπω...
  20. Αναβάθμισε τουλάχιστον στην 3η έκδοση (η 4η νομίζω δεν υποστηρίζεται επίσημα σε αυτό, μόνο στο C, αλλά πρέπει να είναι διαθέσιμη λογικά μέσω κοινότητας). Στο μεταξύ στα τελευταία χρόνια στο ανδρόιντ προσπάθησαν να κλέψουν κάπως την ιδέα gestures του Sailfish, αλλά ατελώς και πρόχειρα και το έκαναν χειρότερα... Το Sailfish και το MeeGo όσο και να προσπαθούν δεν το φτάνουν...
  21. Τελικά εγκατέστησα και την εφαρμογή σε άλλη συσκευή, αλλά δεν τα έδωσαν τα 60 λεπτά... Πρέπει να κάνω κάτι άλλο?
  22. που μπορούμε να δούμε πότε είναι η εβδομάδα διπλασιασμού; Φαίνεται κάπου στο σάιτ?
  23. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Άρα χωρίς εφαρμογή θα έχει αυτόματα 60 το μήνα και ανανέωση υπολοίπου με 8 ευρώ κάθε δίμηνο για να μην της το καταργήσουν. Ερώτηση: Αν χρειαστεί πακέτο με 3 ευρώ, ακόμη και στην εβδομάδα διπλασιασμού (π.χ. την επόμενη υποθέτω) θα μπορεί να στείλει στο 1330 τον κωδικό 60Μ ή θα πρέπει να στείλει 120Μ? Symbian του 2011 έχει η μητέρα μου, δεν την βολεύουν τα μεγάλα κινητά, της πήρα νεότερο με android, αλλά δεν την βόλεψε και γύρισε πάλι στο νόκια :) Αν είναι εγκαθιστώ την εφαρμογή σε άλλο ίσα ίσα για να παίρνει και τα άλλα 60 το μήνα, και τα υπόλοιπα να τα κάνει και με SMS
  24. Καλημέρα. Νέο μέλος στο frog από την οικογένεια, αφού έκανε αίτηση μεταφοράς αριθμού από Q σε frog. Κόστος για νέα κάρτα+μεταφορά 12 ευρώ. Σήμερα την παρέλαβε από το κατάστημα Γερμανός σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Έχω κάποιες ερωτήσεις. 1. Στην επίσημη σελίδα λέει ότι όλοι οι νέοι συνδρομητές θα έχουν για ένα χρόνο 120λεπτά προς όλους κάθε μήνα δωρεάν. Επομένως αυτό ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση; 2. Αν κάποιος δεν έχει σύγχρονο Android/iOS και επομένως δεν έχει εφαρμογή, μπορεί π.χ. μέσω περιηγητή σε υπολογιστή ή οπουδήποτε να συνδεθεί για να δει υπόλοιπο, να κάνει ανανέωση, να αγοράσει πακέτο κλπ? Στην Q γινόταν και ήταν μια ευκολία... Δυστυχώς από το κατάστημα δεν βοήθησαν ιδιαίτερα, πάλι καλά που έκαναν έστω τη διαδικασία στο συγκεκριμένο, καθώς στο κοντινό κατάστημα δεν ήξεραν καν πώς γίνεται η μεταφορά και έπρεπε να πάει μακριά στο άλλο...
  25. Τώρα τις είδα αυτές τις κριτικές. Είχα εβδομάδες να ανοίξω το myphone, γιατί έχω κουραστεί πραγματικά, το έχουν παρατήσει στο έλεός του. Αν είναι δυνατόν να κάνει πόσα λεπτά για να συνδεθεί και να φορτώσει ένα θέμα... Και πολλά άλλα bugs... Μόνο για ένα δύο νήματα σαν αυτό μπαίνω πια, κρίμα γιατί ήταν καλό κάποτε... Σχετικά με τον Ιντιάνα και την τελευταία ταινία του Φορντ πριν την σύνταξη την έχω στη λίστα σαφώς, αλλά έχω δει άσχημες κριτικές γενικά και το αναβάλω. Η προηγούμενη του 2007 ήταν οκ, αλλά ήθελε το κάτι παραπάνω για να φτάσει την αίγλη των παλιών, ειδικά με τους εξωγήινους που τελικά δεν έδειξε και πολλά και απογοητεύει τον θεατή. Αφού έβαλες 7άρι στην τελευταία, λογικά είναι αξιόλογη και όχι απογοήτευση όπως φοβόμουν. Θα τη βάλω μια ώρα αρχύτερα 🙂
×
×
  • Create New...