Jump to content

Mivas

Members
 • Δημοσιεύσεις

  3.720
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  100%

Everything posted by Mivas

 1. Έγινε, θα το κοιτάξω κι αυτό. Γενικά έχω καλές εντυπώσεις από Ασιατικό κινηματογράφο, ιδιαίτερα Κορέα και Ταϋλάνδη, αλλά και από άλλες χώρες.
 2. Από τα σοβαρά και ιδιαίτερα θρίλερ το Martyrs, αν σου άρεσε δες και το Frontiers, νομίζω βγήκε την επόμενη χρονιά. Διαφορετική υπόθεση αλλά σκληρή ταινία και εκείνη.
 3. Dark Light (2019) https://www.imdb.com/title/tt9135260/ Ταινία φαντασίας/θρίλερ. Ανήκει στις ταινίες που επηρεάστηκαν από την ταινία Οιωνός 2002 όπου μια οικογένια σε ένα απόμερο σπίτι στην εξοχή ανάμεσα σε καλλέργειες καλαμποκιού, δέχεται εισβολή από μη ανθρώπινα όντα. Κάποια ανεξήγητα φώτα μέσα στη νύχτα αρχικά, κάποιες σκιές μέσα στο σπίτι και όλοι πιστεύουν πως όλα είναι στην φαντασία της γυναίκας ενώ εκείνη προσπαθεί να προστατέψει το παιδί της από την απειλή. Η πρωταγωνίστρια πολύ καλή και σοβαρή στο ρόλο της, όπως και το κοριτσάκι της, και γενικά όλοι στην ταινία έπαιξαν καλά στον ρόλο τους. Η ατμόσφαιρα μυστηρίου/τρόμου επίσης πολύ καλή μέχρι να αποκαλυφθεί ο εισβολέας. Στο τέλος όπου έπρεπε να δώσει την τελική μάχη για να σώσει την κόρη της επίσης αρκετά καλή. Συνολικά αν και δεν είχε πολλή δράση γενικά, όπως φυσικά και όλες οι ταινίες στο είδος αυτό, έγινε πολύ καλή και σοβαρή δουλειά και παρά το χαμηλό κόστος με ελάχιστους ηθοποιούς, εφέ, και σκηνικά, θεωρώ ότι είναι σίγουρα από τις πολύ καλές σοβαρές και ρεαλιστικές ταινίες στο είδος, σε αντίθεση με τον Οιωνό που είχε κάποιες ανοησίες και υπερβολές. Σίγουρα στις προτεινόμενες του είδους και δυστυχώς αρκετά underrated στο IMDB. 6.5/10 από μένα.
 4. Two/Dos (2021) https://www.imdb.com/title/tt12358104/ Ταινία μυστηρίου/θρίλερ/αλληγορική. Ένας άνδρας και μια γυναίκα που δεν γνωρίζει ο ένας τον άλλον ξυπνούν σε ένα δωμάτιο, ραμμένοι σε μια περιοχή στην κοιλιά. Προσπαθούν να κατανοήσουν τι έχει συμβεί, που βρίσκονται, ποιος τους το έχει κάνει αυτό και πώς θα καταφέρουν να βρουν μια διέξοδο. Η ταινία προσπαθεί μέσα από αυτό το μυστήριο να αποδώσει κάποια φιλοσοφικά θέματα όσον αφορά τον αριθμό 2 και τη σημασία του, όπως και αναφορά στους σιαμαίους. Παρόλα αυτά, δεν εμβαθύνει σημαντικά στο φιλοσοφικό κομμάτι όσο θα έπρεπε, αλλά περισσότερο στους δύο εγκλωβισμένους ανθρώπους οι οποίοι θα πρέπει να συνεργαστούν αν θέλουν να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Η ταινία ουσιαστικά έχει μόνο τρεις ηθοποιούς, τα δύο θύματα και εκείνον που τους έφερε σε αυτή την θέση, έχει σαφώς αρκετό nudity και άσχημο λεξιλόγιο, ενώ δεν εμβαθύνει στο φιλοσοφικό κομμάτι του αριθμού 2 που πιστεύω θα την ανέβαζε επίπεδο. Το τέλος επίσης πολύ σύντομο καθώς αντί να δείξει έστω ένα ταξίδι επιβίωσης, έκλεισε πολύ απότομα. Μέτρια και κρίμα καθώς θα μπορούσε να γίνει σπουδαία είτε στο κομμάτι επιβίωσης είτε στο φιλοσοφικό κομμάτι. 5.5/10 από μένα.
 5. Η συγκεκριμένη Ρομ στηρίζεται στα αρχεία του 808. Δυστυχώς, χωρίς το changelog και τις πληροφορίες του καθαρισμού της Ρομ από τον αρχικό μάγειρα lagoskon στις 4 πρώτες εκδόσεις PureSlim, δεν μπορώ να αντιγράψω από το μηδέν όλες τις αλλαγές. Τις επιδιορθώσεις, ενημερώσεις και fixes ναι, μπορώ να τα κάνω, ώστε να αναπληρωθεί η λειτουργικότητα, αλλά όχι τον εκτενή καθαρισμό της Ρομ που είχε κάνει ο lagoskon ώστε να απελευθερωθεί σημαντικό μέρος της Ρομ. Στις τελευταίες δύο υποεκδόσεις αφαίρεσα περαιτέρω τμήματα ώστε να φτάσει ο ελεύθερος χώρος στην C στα 730MB περίπου, αλλά αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τον αρχικό καθαρισμό και repartitioning από τον lagoskon. Το Delight παραμένει το πιο ενημερωμένο CFW που διατίθεται όμως όχι μόνο για το 808, αλλά και για την πλειονότητα των συσκευών των δύο τελευταίων γενιών. Το μενού όμως δυστυχώς μόνο στα αγγλικά, αν και για πληκτρολόγιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις π.χ. το Swype που υπάρχει και στα ελληνικά.
 6. Cherry (2021) https://www.imdb.com/title/tt9130508/ Ταινία κοινωνική/δραματική. Μια μεγάλη ιστορία ενός νέου που γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του και μόλις εκείνη του λέει ότι θέλει να φύγει για σπουδές μακριά, προσπαθεί να βρει ένα σκοπό, κάτι για να συνεχίσει... Μόνο που κατατάσσεται στο στρατό και τα πράγματα που θα αντιμετωπίσει εκεί όπως και ο μετέπειτα εθισμός του στα ναρκωτικά και η παραβατική πορεία που θα συνεχίσει είναι τελικά τα μεγαλύτερα λάθη του... Μια ιστορία που αφενός δείχνει την σκληρή εικόνα του πολέμου αλλά και του στρατού, από την άλλη δείχνει τους ναρκομανείς που αργοπεθαίνουν. Μέσα σε όλα αυτά, δείχνει και την αληθινή αγάπη δύο νέων που περνάνε μαζί από τα δύσκολα και πλησιάζουν μαζί στον θάνατο... Είναι μια αρκετά μεγάλη ταινία, θα μπορούσε να είναι μικρότερη ενδεχομένως, μιας και σε σημεία κουράζει κάπως, αλλά αυτό που θέλει να πετύχει τουλάχιστον ως προς την παραβατική ζωή των ναρκομανών το πετυχαίνει. Ο Tom Holland αν και δεν έχει όψη παραβατικού, δείχνει πώς ένας ρομαντικός νέος μπορεί να κυλήσει σε λάθος επιλογές και τα πάει αρκετά καλά. Συνολικά αρκετά καλή ταινία και γενικά καταφέρνει τον στόχο της. 7/10 από μένα.
 7. Πραγματικά αυτή η ταινία είναι ένα από τα διαμάντια, και πέρα από όλα τα θετικά της ίδιας της ταινίας, τα τραγούδια από μόνα τους είναι υπεραρκετά για να την ανεβάσουν. Το υπέροχο και γεμάτο νόημα και συναισθήματα A million dreams αλλά και το επαναστατικό και με κοινωνικό μήνυμα This is Me, όπως και το βγαλμένο από ένα νέο Ρωμαίο και Ιουλιέτα Rewrite the Stars και τα εξαιρετικά στο τεχνικό κομμάτι Never Enough και The greatest Show είναι κάποια από τα καλύτερα της ταινίας. Μόνο και για το soundtrack δηλαδή θα άξιζε, πόσο μάλλον για την υπέροχη ιστορία και το όλο στήσιμο της ταινίας!
 8. Cruella (2021) https://www.imdb.com/title/tt3228774/ Ταινία κοινωνική. Πρόκειται για το prequel των 101 σκυλιών της Δαλματίας όπου στηρίζεται ελαφρά στην πρώτη ταινία και χρησιμοποιεί κάποιους χαρακτήρες αλλά με αρκετές διαφοροποιήσεις. Σε αντίθεση με τις 2 ταινίες με τα σκυλιά της Δαλματίας, η ταινία Cruella δεν είναι χιουμοριστική/οικογενειακή αλλά έχει περισσότερο κοινωνικό χαρακτήρα, με τάση προς το δράμα. Η μικρή Estella είναι ένα φτωχό κορίτσι με σκληρό και ατίθασο όμως χαρακτήρα που δεν χαρίζεται σε κανέναν, αντεπιτίθεται σε όποιον την κοροϊδέψει ή της επιτεθεί, αλλά υπερασπίζεται και άλλους όταν τους επιτίθονται. Ήδη περνάει δηλαδή μηνύματα κατά του bullying εδώ. Η μικρή παρόλα αυτά θέλει πολλά περισσότερα, ονειρεύτεται να γίνει σχεδιάστρια, αισθάνεται ότι ανήκει στον χώρο της μόδας. Η συνέχεια της ζωής της φέρνει τεράστιες αναποδιές και παλεύει μόνη της να σταθεί στα πόδια της, στην πορεία αποκτά κάποιους φίλους και τελικά καταφέρνει να πλησιάσει όλο και πιο κοντά στο όνειρό της που είναι ο χώρος της μόδας. Εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο σκληρά και όταν ανακαλύπτει μια συγκλονιστική αλήθεια, τυφλώνεται από το θυμό και το μίσος και μετατρέπεται εξολοκλήρου στην σκληρή και αυταρχική Cruella De Vil που γνωρίζουμε από τις επόμενες ταινίες. Όλη η ιστορία της Estella πρόκειται για ένα ταξίδι επιβίωσης αρχικά σε έναν σκληρό κόσμο και στην συνέχεια ο αγώνας για το όνειρο ενός μικρού κοριτσιού που κάθε άλλο παρά εύκολο δεν είναι. Η ζωή της έχει τα πάνω και τα κάτω της και αν και έχει κυρίως δραματικό χαρακτήρα και θυμίζει κάπως τον Oliver Twist, υπάρχουν κάποιες στιγμές όπου πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση του στόχου της, ώσπου να φτάσει να γίνει η πάμπλουτη σχεδιάστρια του δικού της Οίκου μόδας πλέον, με το χαρακτηριστικό αυτοκίνητο και απόμερο σπίτι της που γνωρίσαμε από τις κλασικές ταινίες. Εξαιρετική σκηνοθεσία, πολύ προσεγμένα σκηνικά εποχής, πειστικές ερμηνείες από τις δύο "αντιπάλους" Emma Stone και Emma Thompson, ωραία εφέ στις δύσκολες σκηνές και μια συνολικά σοβαρή ταινία με κοινωνικό χαρακτήρα. Μια ταινία που όμως οδηγεί στον θεατή να είναι με το μέρος της Estella σε αντίθεση με τις κλασικές ταινίες που ξέρουμε, αλλά μια ταινία που αλλάζει αρκετούς χαρακτήρες της πρώτης ταινίας με αποτέλεσμα εάν προσπαθήσει κάποιος να τις συνδέσει υπάρχουν σεναριακά κενά και ασυμβατότητες, επομένως προτείνεται όχι ως prequel αλλά περισσότερο ως ανεξάρτητη ταινία. Ένα ταξίδι ενός φτωχού κοριτσιού για την επιβίωση και για το όνειρο. Προτείνεται σε όλους. 7/10 από μένα.
 9. The Greatest Showman (2017) https://www.imdb.com/title/tt1485796/ Αν και δεν βλέπω μιούζικαλ γενικά, τη συγκεκριμένη ταινία όσες φορές και να τη δω δεν την βαριέμαι ποτέ! Είναι πραγματικά μέσα στις αγαπημένες μου ταινίες! Ευκαιρία με την αλλαγή της χρονιάς όσοι δεν την έχετε δει να την δείτε, περνάει πραγματικά θετικά μηνύματα που έχουν εκλείψει στις μέρες μας, δείχνει τι είναι αυτό που αξίζει αληθινά. Ένα αριστούργημα, ένα φτωχό παιδί που ονειρεύεται να γίνει κάτι παραπάνω από αυτό που είναι, ένας βιοπαλαιστής οικογενειάρχης, άνθρωποι που τους έχει περιθωριοποιήσει η κοινωνία για την εμφάνισή τους, το χρώμα τους, γενετικά ή θέματα υγείας κλπ έχουν και αυτή μια θέση στον κόσμο, η παράλλογη ανισότητα των κοινωνικών τάξεων και η απαξίωση των φτωχών από τους πλούσιους, και η αληθινή αγάπη κι ο έρωτας. Αυτά και πολλά περισσότερα μηνύματα περνάνε μέσα από ένα αληθινό αριστούργημα, μια μαγευτική σκηνογραφία με τα πάντα στην εντέλεια, πανέμορφα χρώματα, σκηνικά, ενδυμασίες, καλοδουλεμένη χορογραφία και πραγματικά υπέροχα τραγούδια με νόημα! Επίσης στα θετικά η επιλογή των ηθοποιών και ιδιαίτερα του Ελληνοαυστραλού Hugh Jackman. Τέλος, ένα ακόμη θετικό είναι πως αν και η ταινία στηρίζεται σε μια πραγματική ιστορία και υπαρκτά πρόσωπα, υπάρχουν τεράστιες διαφορές με την πραγματικότητα, ώστε να αποδώσει καλύτερα τα θετικά μηνύματα που δίνει, οπότε υπάρχει αρκετή μυθοπλασία. Συνολικά, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μιούζικαλ που έχουν βγει ποτέ, και μια πραγματικά υπέροχη ταινία που περνάει όμορφα και θετικά μηνύματα και συναισθήματα. 9/10 από μένα.
 10. το είδα κι εγώ το Silent Night. Η ιδέα, η σκηνοθεσία, η ατμόσφαιρα κι όλα αυτά πήγαιναν για πάνω από 8άρι, αλλά η όλη εκτέλεση και το στυλ παρωδίας με ασταμάτητες βρισιές ακόμη κι από πιτσιρίκια την έκαναν μια άθλια μετριότητα. Δεν έβγαζε καν γέλιο. Μετά το πρώτο 15λεπτο πάντως, σταδιακά βελτιώνεται σημαντικά και η βωμολοχία μειώνεται κάπως, αλλά παραμένει το πιο δυνατό δυστυχώς χαρακτηριστικό της ταινίας. Δεν γνωρίζω ακριβώς τι ήθελε να περάσει ο σεναριογράφος, αλλά μπορεί κάλλιστα να αντικατοπτρίσει την σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε... Η κυβέρνηση και οι επιστήμονες της κυβέρνησης λένε ότι θα πεθάνουν όλοι, εδώ από νέφη με δηλητηριώδη αέρια (στην πραγματικότητα από κορόνες) και για αυτό τους δίνει τη λύση, ένα χάπι αυτοκτονίας χωρίς πόνο εδώ (στην πραγματικότητα τα μη εγκεκριμένα "εμβόλια"). Ίσως το μήνυμα ότι το κοπάδι ακολουθεί ό,τι πει η κυβέρνηση, να είναι δυνατό και βαθύ, παρόλα αυτά η ίδια η ταινία δεν αξίζει. Αφενός θα μπορούσαν να αφαιρέσουν την αισχρότητα και τις βωμολοχίες, αλλά και το στοιχείο της παρωδίας, ώστε να είναι μια σοβαρή ταινία, αφετέρου, θα μπορούσαν να την εμπλουτίσουν πολύ περισσότερο και να έδειχναν και το "μετά". Συνολικά αν έχτιζαν πάνω στην ιδέα μια σεμνή και σοβαρή κοινωνική/δραματική ταινία, θα ήταν πάνω από 8 πιστεύω. Αλλά αυτό που είδα, δεν κάνει για πάνω από 5...
 11. Με πρόλαβες! Την είδα κι εγώ θα βάλω κριτική σε λίγο. Don't look up (2021) https://www.imdb.com/title/tt11286314/ Ταινία καταστροφής/σατιρική. Μια ιδιαίτερη μίξη ειδών, όπου εμφανίζεται μια επικείμενη καταστροφή του πλανήτη, όμως παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες που το ανακάλυψαν το λένε σε όλους, σε πολιτικούς, σε εκπομπές, στο διαδίκτυο κλπ, κανένας δεν κάνει απολύτως τίποτα παρά την δυνατότητα εξουδετέρωσης του κινδύνου. Μια ταινία εμπνευσμένη αρχικά από τις κλιματικές καταστροφές, που όμως τα μηνύματά της θα μπορούσαν να ερμηνευτούν και με τις τωρινές επιδημίες και μάλιστα από πολλές διαφορετικές πλευρές, δείνχει με σατιρικό τρόπο ότι η ανθρωπότητα είναι άξια της μοίρας της. Ο καθένας νοιάζεται για το ατομικό όφελος και δεν ενδιαφέρεται για κάτι σημαντικό που αφορά όλους. Μέσα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους φαίνονται διάφοροι τύποι ανθρώπων του πραγματικού κόσμου, κάποιοι που φωνάζουν την αλήθεια και δεν αντέχουν να σωπάσουν, κάποιοι που ενδιαφέρονται για την καλοπέρασή τους, άλλοι που ενδιαφέρονται για εξουσία και πολιτικά οφέλη, άλλοι που ενδιαφέρονται για το πώς θα μεγαλώσει η επιχείρησή τους σε βάρος των ανθρώπων, άλλοι που φαίνονται αγνοί αρχικά, πέφτουν στον πειρασμό της ατομικής καλοπέρασης και αφήνουν τα ιδεώδη τους και μια πλειοψηφία που δεν ξέρει τι να πιστέψει, το αυτονόητο ή αυτά που τους λένε οι κυβερνήσεις, οι μεγαλοεπιχειρήσεις και όσοι έχουν κάποια δύναμη και εξουσία γενικότερα. Μια σατιρική ταινία καταστροφής λοιπόν, με κοινωνικά μηνύματα. Μεγάλα ονόματα ηθοποιών έπαιξαν αρκετά καλά στο ρόλο τους, και μια μεγάλη παραγωγή που παρόλα αυτά θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. Αρκετά καλή μίξη συνολικά, ίσως κάποια στοιχεία θα μπορούσαν να παραληφθούν, όμως προτείνεται ως σύνολο. 6.5-7/10 από μένα.
 12. Κι εδώ το άρθρο μου για το JTube (επεξεργασμένο από τον εκδότη προφανώς) http://www.allaboutsymbian.com/features/item/24440_JTubeanewclientforYoutubeonSym.php
 13. Καλησπέρα! Κανένα πρόβλημα 🙂 Απλά το Phoenix θεωρούταν το default πρόγραμμα και για αυτό έχει ως προεπιλογή τις διαδρομές του phoenix. Μπορείς να πας στην 3η επιλογή Change Active Directory και να πας στον φάκελο που έχεις βάλει τα αρχεία της ROM. Π.χ. C:\Users\XXXXXXX\Desktop\RM-807\
 14. Clifford the Big Red Dog (2021) https://www.imdb.com/title/tt2397461/ Ταινία οικογενειακή. Η μικρή Darby Camp μετά τις εκπληκτικές ταινίες Christmas Chronicles 1 και 2 επιστρέφει σε μια ακόμη υπέροχη οικογενειακή ταινία. Πρόκειται για την ιστορία ενός μεγάλου κόκκινου κουταβιού που από μικροσκοπικό έγινε τεράστιο σε μια νύχτα χάρη στην ευχή της μικρής να γίνουν μεγάλοι και δυνατοί ώστε να μην τους πειράζει κανείς πια. Πολύ όμορφη ιστορία, πολύ καλές ερμηνείες από όλους, απίθανες σκηνές γέλιου, αλλά και κοινωνικά μηνύματα κατά των νταήδων και του bullying γενικότερα. Μια υπέροχη και ευχάριστη οικογειακή ταινία για όλους που σίγουρα θα λατρέψετε! Προτείνεται σε όλους. 6.5/10 από μένα.
 15. Αν ακολουθήσεις βήμα βήμα τον οδηγό, όλα θα είναι εντάξει! Για ασφάλεια κάνε και τα προαιρετικά βήματα για αντίγραφα στην αρχή. Το ίδιο το φλασάρισμα πάντως είναι πιο γρήγορο κι εύκολο σε σχέση με το Phoenix
 16. Να είσαι καλά! Το πιο ασφαλές είναι το Phoenix, αλλά δεν αναγνωρίζει την συσκευή σε νέα μηχανήματα (π.χ. για Windows 10), επομένως εκεί χρειάζεται το Nokia Infinity BEST, πολύ πιο ισχυρό αλλά θέλει προσοχή, βήμα βήμα. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Phoenix και σε νέα μηχανήματα μέσω Virtual Machine. Αναλυτικός οδηγός για Phoenix στα ελληνικά υπήρχε από τον αρχικό cooker, τον lagoskon εδώ, αλλά δυστυχώς με τις αλλαγές στο myphone τον διέγραψαν... Στα αγγλικά υπάρχει οδηγός εδώ για τον φοίνικα http://n8delight.blogspot.com/2013/07/how-to-flash-phoenix-flashing-tutorial.html και για νεότερα μηχανήματα το BEST ως εναλλακτική (έχει περισσότερα βήματα από τον φοίνικα, θέλει προσοχή) http://ovi.h1n.ru/delight/best.php Αν υπάρχουν απορίες εδώ είμαστε 🙂
 17. --- PureSlim 5.7 - 21.12.21 --- Η τελευταία έκδοση της PureSlim είναι εδώ! Όπως και οι προηγούμενες, διαθέσιμη στην κύρια έκδοση αλλά και στην Lite (ίδια με την κύρια αλλά χωρίς το mod της κάμερας). Μπορείτε να κατεβάσετε την κύρια εδώ https://1drv.ms/u/s!AvxUhrQRLGXBgcxrTuhbCyI8Zk4BQA?e=DnB13i και την lite εδώ https://1drv.ms/u/s!AvxUhrQRLGXBgcxs6Zh5-gQvkeWbTA?e=jLiLO3 Η τελευταία έκδοση της PureSlim αποτελεί την πιο ενημερωμένη ελληνική ROM για το 808 και μια από τις πιο ενημερωμένες ROM γενικότερα. Είναι ιδανική για όσους θέλουν τις τελευταίες ενημερώσεις του Delight χωρίς όμως τις εκτενείς παραμετροποιήσεις του, και τα πολλαπλά εργαλεία του, αλλά με χαρακτηριστικά όσο το δυνατό πιο κοντά στην αρχική ROM. Εκτός από "Pure" δηλαδή κοντά στην αρχική ROM, είναι και "Slim", μιας και αποτελεί την πιο ελαφριά ROM που υπάρχει για το 808! Χάρη στον εκτενή καθαρισμό του αρχικού μάγειρα, lagoskon, αλλά και στις τελευταίες επιδιορθώσεις και ενημερώσεις για διάφορες λειτουργίες από τη διεθνή κοινότητα, αποτελεί μια απλή, ελαφριά και "up-to-date" εναλλακτική του Delight. Όσοι έχετε στήσει το 808 με βάσει την έκδοση 5.5, δεν είναι τόσο απαραίτητο να φλασάρετε και να ξαναστήσετε από την αρχή την συσκευή, αλλά είναι απαραίτητο να βάλετε τα τελευταία πιστοποιητικά και ειδικά το κύριο Root certificate που έληξε τον Σεπτέμβρη και επηρέασε πολυάριθμα λειτουργικά και συσκευές (όχι μόνο το Symbian). Για όσους έχουν στήσει την συσκευή με βάσει παλαιότερη έκδοση, οι αλλαγές ακόμη και από την έκδοση 5 είναι τεράστιες και θα πρότεινα να δοκιμάσετε την τελευταία έκδοση που διαθέτω σήμερα. Αναλυτικά οι αλλαγές από την έκδοση 5.5 στα αγγλικά εδώ: -Updated latest Internet CA root certificates (including major ISRG Root X1). Now, all TLS 1.0 and most of TLS 1.1 sites should work. -Integrated Dictionary mod (many thanks to Max "CrazyDoctor" for that!). Now you can download dictionaries directly from the inbuilt app (broken link redirects now to dictionary collection at the ovi site) -Replaced non-working Youtube bookmark with an alternative Youtube front end, Iteroni.com. Now you can freely browse Youtube again! -Replaced non-working Nokia Store shortcut in homescreen with shortcut for Camera app. -Removed broken Places, Maps and Annaclock widgets -Removed non-working Nokia Sync and Nokia Tips & Offers services -Hid obsolete Software Update (some components break functions if removed completely) -Updated some icons Σε σχέση με την 5.5 ουσιαστικά πρόκειται για μια μικρή ενημέρωση με πιο σημαντικό σκοπό όπως ανέφερα, την ενημέρωση των πιστοποιητικών, ειδικά του κύριου πιστοποιητικού, αλλά έχει γίνει πέραν αυτού, περαιτέρω καθαρισμός και ρεφινάρισμα γενικά. Ουσιαστικά στην τελευταία έκδοση δεν υπάρχει καμία νεκρή ή προβληματική υπηρεσία ή εφαρμογή, είναι τελείως καθαρή και όλα όσα διαθέτει λειτουργούν στο μέγιστο δυνατό για το Symbian περίπου 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία της συσκευής! Είμαι ανοικτός σε προτάσεις, ιδέες για μελλοντικές εκδόσεις και γενικά feedback! Καλά Χριστούγεννα! 🙂
 18. Μέσα στις προτεινόμενες για τις γιορτές είναι σίγουρα πάντως Kurt Russel και Christmas Chronicles! Το πρώτο περισσότερο, για μικρούς και μεγάλους! Το δεύτερο που βγήκε πέρυσι πιο πολύ για τα μικρά θα έλεγα, αλλά καλές προτάσεις και τα δύο! Και σε σκοτεινό/θρίλερ το Krampus που το ανέφερε και κάποιος άλλος νωρίτερα αν θυμάμαι καλά. Μετά, κλασικά Μόνος στο σπίτι τα δύο πρώτα (το δεύτερο μου αρέσει πολύ περισσότερο να πω την αλήθεια) κλπ
 19. OtherLife (2017) https://www.imdb.com/title/tt4693358/ Ταινία επιστημονικής φαντασίας. Μια αρκετά υποτιμημένη ταινία, καθώς φέρει ένα ιδιαίτερο concept που θυμίζει κάπως το Inception και άλλες παρόμειες ή πολύ πιο πίσω ταινίες όπως το Lawnmower man (1992), αλλά με διαφορετική ιδέα. Πρόκειται λοιπόν για την ανάπτυξη προγραμματιζόμενων βιολογικών ουσιών με τη μορφή οφθαλμολογικού διαλύματος, οι οποίες θέτουν σε ύπνο τον χρήστη για μερικά δευτερόλεπτα και κατά τη διάρκεια αυτή βιώνει εμπειρίες σαν αληθινές μέσα από προγραμματισμένα όνειρα. Τα σενάρια αυτά, έχουν έκαστο συγκεκριμένη θεματολογία, π.χ. σκι σε ένα χιονισμένο τοπίο, διακοπές σε ένα εξωτικό νησί κλπ, όμως έχουν ευελιξία ώστε ο ανθρώπινος εγκέφαλος να επιλέγει ελεύθερα την εξέλιξη του σεναρίου. Μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να έχει άπειρες δυνατότητες πέρα από απλές διακοπές. Η βαθύτερη επιθυμία της προγραμματίστριας παρόλα αυτά, είναι να μπορέσει να το εξελίξει, έτσι ώστε να ξυπνήσει τον αδελφό της που είναι σε κώμα. Όλα αλλάζουν όταν γίνεται ένα ατύχημα με τα σενάρια και την αναγκάζουν να εφαρμόσει αυτή την τεχνολογία για φυλακισμένους, αλλά και να τη δοκιμάσει με τέτοιο σενάριο στον εαυτό της. Ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο σενάριο με πολλαπλά ανατρεπτική πλοκή και αρκετά καλοδουλεμένη στο σύνολο. Θα μπορούσε να έχει ίσως περισσότερη δράση, εφέ και σασπένς, όμως έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά συνολικά και είναι σίγουρα μέσα στις προτεινόμενες στην κατηγορία. 7/10 από μένα.
 20. Είχε λιγότερη ένταση και σασπένς από το πρώτο, αλλά μου άρεσε η ιστορία και τα μηνύματα, ότι π.χ. μετάνιωσε για το παρελθόν του και έστω για λίγο κατάφερε να πείσει τον θεατή να υποστηρίξει πλευρά. Στο πρώτο δεν άφηνε περιθώριο να υποστηρίξει καμιά πλευρά ο θεατής. Θα ήθελα πάντως πιο πολλή ένταση σαφώς, όπως ήταν στο πρώτο. Θα βγει άραγε και 3η;
 21. Υποθέτω δεν έχει μείνει κανείς πια, αλλά παρόλα αυτά αν κάποιος ενδιαφερθεί μελλοντικά, θα συνεχίσω να μεταφέρω μεγάλα νέα από την διεθνή κοινότητα εδώ. Ένας νέος προγραμματιστής από Ρωσία έβγαλε εφαρμογή για Youtube συμβατή με όλα τα Symbian από s60 v3 μέχρι τα τελευταία Belle. Μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση που επιθυμείτε από εδώ http://nnproject.cc/jtube/ Εϊναι νέος έχει μεράκι οπότε αναμένουμε κι άλλα project μελλοντικά.
 22. δεν ξέρω πώς μου είχε ξεφύγει τότε! Είναι γενικά στο στυλ που μου αρέσει με μυστήριο, περιπέτεια, αλλά και το μεταφυσικό. Σίγουρα ανάμεσα στα κλασικά έργα θα το έβαζα
 23. Είδα ένα παλιό, το The Ninth Gate (1999) με τον Depp, πώς μου είχε ξεφύγει αυτό; 7άρι τουλάχιστον!
 24. The Last Duel (2021) https://www.imdb.com/title/tt4244994/ Ταινία εποχής. Μια ενδιαφέρουσα έκπληξη από το Ridley Scott. Η ταινία στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα, όμως υπάρχουν τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες της ίδιας ιστορίας, όπου η σύζυγος ενός ιππότη κατήγγειλε βιασμό από τον κάποτε καλύτερό του φίλο, όταν εκείνος έλειπε σε μια μάχη. Η ταινία μας διηγείται αυτές τις τρεις εκδοχές πριν την τελική μονομαχία. Η πρώτη, η εκδοχή του ιππότη, θυμίζει κλασική ιστορία εποχής, με τιμή και αίσθημα δικαιοσύνης και ήταν προσωπικά η αγαπημένη μου. Η δεύτερη, η εκδοχή του φίλου του, έδειχνε έντονη ανηθικότητα χωρίς ίχνος δικαίου ή ο,τιδήποτε θετικού. Η τρίτη, η εκδοχή της συζύγου, έδειχνε κάποια στερεότυπα της εποχής περί των δύο φύλων, κάποιες εντελώς λανθασμένες απόψεις περί της επιστήμης, αλλά και μια γυναίκα μόνη της που νιώθει να αδικείται και να πνίγεται από όλους και από όλα, να θέλει να φωνάξει την αλήθεια για το άδικο του βιασμού της και να είναι όλοι εναντίον της. Η ταινία τοποθετείται στη Γαλλία στο μεσαίωνα και έχει γίνει εξαιρετική δουλειά σε σκηνοθεσία, ενδημασίες και γενικά σε λεπτομέρειες όπως άλλες μεγάλες ταινίες εποχής. Οι ηθοποιοί ήταν όλοι επίσης άψογοι στο ρόλο τους. Δυστυχώς, με απογοήτευσε πολύ η ανηθικότητα του δεύτερου μέρους κυρίως, αρκετά θα μπορούσαν να παραληφθούν. Συνολικά όμως έγινε αρκετά καλή δουλειά και είναι στις προτεινόμενες ταινίες του είδους. 7-7.5/10 από μένα.
 25. Πράγματι, η φετινή ήταν ευχάριστη έκπληξη! Από τις άλλες, αν θέλεις προσπέρασε την 5η με τους ισπανόφωνους αρκετά ασύνδετη ιστορία, ήταν γενικά πιο αδύναμη σε τρόμο, ή και την 4η ίσως μιας και είναι στην περιοχή των γεγονότων αλλά με άλλη ιστορία, αλλά δες σίγουρα την 3η που δείχνει τα κορίτσια σε μικρή ηλικία και την 6η που είναι το τέλος της ιστορίας.
×
×
 • Create New...