Jump to content

navi55

Members
 • Δημοσιεύσεις

  5.410
 • Εγγραφή

 • Αξιολογήσεις

  0%

Κινητή τηλεφωνία

 • Δίκτυο κινητής
  Άγνωστο

Πρόσφατοι Επισκέπτες

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

navi55's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare

Recent Badges

10

Φήμη

 1. Με την αφύπνιση όντως υπάρχει θέμα. Πάτησα σήμερα αναβολή και ξαναχτύπησε μετά από 10 περίπου δευτερόλεπτα! Πάτησα να κλείσει, μετά από 10 λεπτά ξαναχτύπησε όπως έπρεπε από την αναβολή, πάτησα ξανά αναβολή και χτύπησε και πάλι μετά από 10 δευτερόλεπτα! Επίσης στις ρυθμίσεις της αφύπνισης, οι διακόπτες για την κάθε ώρα νομίζω πως πλέον ανταποκρίνονται πιο αργά στο πάτημα.
 2. Θα ήθελα να ενημερώσω πως ενδεχομένως να διαγραφούν τα παλαιότερα θέματα φωτογραφιών έπειτα από κάποιες διαφοροποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον τρόπο λειτουργίας διαχείρισης όλου του forum. Ήδη έχει διαγραφεί το No1 αλλά και παλαιότερα θέματα που δεν αφορούν φωτογραφίες. Όποιος επιθυμεί να κρατήσει κάποιο συγκριτικό ή κάτι άλλο που χρειάζεται σαν πληροφορία ή φωτογραφία, ενδεχομένως θα πρέπει να το κάνει πριν να είναι αργά. Δυστυχώς είναι κάτι στο οποίο δεν μπορώ να παρέμβω ούτε εγώ αλλά ούτε και όλα τα άτομα από την ομάδα διαχείρισης που στήριξαν το forum τόσα χρόνια.
 3. Στην προκειμένη περίπτωση δεν στάθηκα τόσο σε αυτό. Για το συγκεκριμένο ζήτημα είχα τοποθετηθεί όταν έπρεπε. Το θέμα είναι να γίνονται συζητήσεις από όλες τις μεριές με σκοπό να βγαίνουν σαφή συμπεράσματα. Δεν υπάρχει λόγος ούτε να επαναλαμβανόμαστε αλλά και ούτε να γίνονται εριστικές ή υπερβολικές κουβέντες. Και αυτό το αναφέρω και για τους μεν αλλά και για τους δεν. ;)
 4. Υπερβολική όντως ήταν η απάντηση που ειπώθηκε πως το 950 δεν καίει φώτο (από 1-2 άτομα), ωστόσο η υπερβολή ξεκίνησε από τον χρήστη που έγραψε πως με το 950 έκαψε πολλές φωτογραφίες λέγοντας πως με το S7 θα έβγαιναν καλύτερα. Κανένας "σας" δεν είπε πως έχει η πραγματικότητα. Από εκεί πρώτα πρέπει να διορθωθεί το λάθος και έπειτα και τα υπόλοιπα. Στο συγκεκριμένο σκηνικό δεν ήταν η άτυχη στιγμή, ήταν τέτοια η συνθήκη και αυτές οι δυνατότητες της συσκευής στο auto. Με hdr θα ήταν οκ. Με άλλη συσκευή δεν θα φαινόταν ούτε αυτό το λίγο μπλε αριστερά. Με το google pixel ίσως να φαινόταν όλος ο ουρανός.
 5. Πολύ καλή όπως και πολλές άλλες που βλέπω στο flickr σου. Είναι συσκευή που η κάμερά της ξεχωρίζει!
 6. Με ταχύτητα 1/4 είσαι οριακά.. υπάρχουν κουνημένα σημεία όπως πχ σε αυτή με τα αυτοκίνητα όπου όλη η δεξιά πλευρά είναι θολή. Οι φωτογραφίες όπως βλέπω είναι απογευματινές όπου υπάρχει ακόμα λίγο φως. Γενικά αν και η κάμερα είναι αρκετά καλή, βλέπω ζορίζεται να πάρει αρκετό φως ο φακός.
 7. Οι υπερβολές δεν οδηγούν σε σωστά συμπεράσματα και το μόνο που κάνουν είναι να υπάρχει διαρκώς μία κόντρα. Το συγκεκριμένο ζήτημα είχε ξεκινήσει όταν αναφέρθηκε πως το 950 καίει φωτογραφίες και με τον τρόπο που αναφέρθηκε φάνηκε ότι αυτό γίνεται σε έντονο βαθμό, ενώ παράλληλα έγινε σύγκριση πως το S7 τα καταφέρνει καλύτερα. Αποδείχτηκε μέσα από διάφορες φωτογραφίες σε σκηνικά ακριβώς ίδια την ίδια στιγμή πως το 950 έχει πολύ καλύτερο dynamic range. Προσωπικά πάνω σε αυτό είχα αναφέρει πως το 950 καίει λιγότερο τα σημεία σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα κινητά. Όχι ότι δεν τα καίει καθόλου! Μην πηγαίνετε κάποιοι συνεχώς στα άκρα. Από εκεί και έπειτα όπως ανέφερα και στην προηγούμενη σελίδα.. από δείγματα που βρήκα στο internet φαίνεται πως το google pixel έχει εντυπωσιακό dynamic range. Καλύτερο από του 950! Τουλάχιστον στον συγκεκριμένο κομμάτι έχουμε νέο νικητή.
 8. Ακριβώς. Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις απαγορεύονται. Αν κάποιος πιστεύει ότι κάτι είναι εκτός όρων χρήσης μπορεί να κάνει αναφορά και όχι να επιτίθεται.
 9. Ίσως με το upload που έκανες να έχασε σε ποιότητα.. Σχετικά με το google pixel είδα μερικά δείγματα στο internet, αν και δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά συγκριτικά. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το dynamic range του.. το καλύτερο που έχω δει. Έχει κι αυτό το κινητό γενικά κάποια θεματάκια αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλό!
 10. Αν και δεν βλέπουμε την φωτογραφία σε πραγματική ανάλυση.. αυτό που βλέπουμε δεν είναι καλό. Μήπως ήταν λερωμένος ο φακός? Δυνατό το 3T! Το βρίσκω καλύτερο εδώ από το G4. Μάλιστα έχει την μεγαλύτερη λεπτομέρεια.
 11. Μπήκα στην σελίδα DxO είδα τις βαθμολογίες.. Η βαθμολογία βγαίνει στο σύνολο όχι μόνο για φωτογραφία, αλλά και για βίντεο. Προσωπικά δεν μου φαίνεται και πολύ έμπιστη, εκτός αν εγώ δεν έψαξα καλά στην σελίδα. Δεν υπάρχουν πουθενά οι αρχικές φωτογραφίες να δούμε την πραγματική ανάλυση. Επίσης υπάρχουν κάτι crops μικρογραφίες όπου δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει crop στο 100% στο 90% ή σε κάποιο άλλο ποσοστό. Συγκρίσεις για κάμερες με 10mp και με 20mp και όλα φαίνονται να έχουν την ίδια σχεδόν λεπτομέρεια. Κάποιες αναφορές σε ορισμένα πράγματα τα έχουν παραβλέψει κι αυτό φαίνεται ακόμα και από τα σχόλια των χρηστών. Τέλος, τέτοιο site με τόσες βαθμολογίες για τόσα κινητά για κάμερες και λείπει το 950? Κάτι δεν μου κάθεται καλά. ;)
 12. Στην δεύτερη δεν είναι καλό το white balance. Τί ρυθμίσεις manual έκανες? Εδώ το μόνο που ήθελε ήταν hdr επειδή λίγο έχει κάψει τον ουρανό.
 13. Ουσιαστικά σε πρώτο στάδιο κάνεις δοκιμές διότι όλες οι συσκευές δεν είναι το ίδιο. Δηλαδή βρίσκεις μία ταχύτητα κλείστρου όπου να είναι μεν χαμηλή αλλά να είναι ικανοποιητική ώστε να μην βγει κουνημένη η φωτογραφία στο χέρι. Με 1/8 και χωρίς σταθεροποιητή μπορείς να βγάλεις στο χέρι. Εξαρτάται βέβαια και το χέρι και τις συνθήκες διότι ακούστηκε πριν ότι με 1/4 βγάζεις άνετα κάτι που είναι λάθος! Από εκεί και έπειτα κάνεις δοκιμές με το iso ξεκινώντας από το χαμηλότερο προκειμένου να δεις σε ποιο στάδιο θα πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μετά από κάποιες δοκιμές μαθαίνεις την συσκευή και οι ρυθμίσεις γίνονται παιχνίδι.
 14. Κυρίως εντυπωσιακές είναι ως προς το θέμα, και εκεί χρειάζεται μία συσκευή που να μπορεί να αξιοποιήσει κατάλληλα τέτοια σκηνικά. Αν και δεν τις βλέπουμε σε κανονικό μέγεθος οι φωτογραφίες φαίνονται ωραίες. Το ότι έχουν επιλέξει την συγκεκριμένη συσκευή είναι κάτι που την τιμά! Επίσης πολύ καλή! Για εμένα το συγκεκριμένο xiaomi ξεχωρίζει. Την έχεις σε flickr? Αν μπορείς βάλε κάποιο λινκ να την δούμε κανονικά. Εδώ πάντως αν και την βλέπουμε σε μικρότερο μέγεθος διακρίνεται έντονα θόρυβος.
 15. Σε πλήρες μέγεθος ούτε που καταλαβαίνεις το iso 6400(?)! Ειδικά σε τέτοια σκηνικά με δέντρα, κλαδιά φυτά σε χαμηλό φωτισμό κλπ που είναι δύσκολα, τα πήγε πολύ καλά. Κρίμα που δεν υπάρχουν πολλά συγκριτικά στο internet με την κάμερα του mi5s. https://www.youtube.com/watch?v=JJcUIXy_dTc
×
×
 • Create New...