aroutis Δημ. December 16, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2019 Ο λογιστής μου είναι της άποψης ότι πρέπει να είμαι όσο πιο κοντά στο όριο γίνεται (ως προς τις αγορές με κάρτα) για να μπορώ να δικαιολογήσω αγορές τα επόμενα χρόνια (π.χ. αυτοκίνητο). Δεν τρέχει τίποτα αν το ξεπεράσεις, απλά μειώνεται αυτό το "αποθεματικό" σου για μελλοντικές αγορές. Μόνο αν ξεπεράσουν οι αγορές σου τις 12.000 θα πρέπει να προσέξεις. Δεν υπάρχει κάτι να προσέξει εφόσον δικαιολογείται. Πχ. καταθετικός λογ/σμός και προηγούμενα εισοδήματα. Παράθεση Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. December 16, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2019 Βασικά εγώ με 12.000 εισόδημα έχω ξοδέψει 16.000 φέτος με κάρτες. Όμως οι καταθέσεις μου μειώθηκαν κατά 11.000 οπότε δεν πρόκειται να έχω πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι όταν ξοδεύεις πάνω από τα εισοδήματα σου και οι καταθέσεις σου αυξάνονται. Εκεί έχεις πρόβλημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. December 16, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2019 η εικόνα της Ελλάδας σε ένα ποστ..... Sent from my Mi A3 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. December 16, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2019 Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν πρόκειται για φοροδιαφυγή . Τις καταθέσεις μου ξόδεψα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GREGORYMO Δημ. December 16, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2019 Ο λογιστής μου είναι της άποψης ότι πρέπει να είμαι όσο πιο κοντά στο όριο γίνεται (ως προς τις αγορές με κάρτα) για να μπορώ να δικαιολογήσω αγορές τα επόμενα χρόνια (π.χ. αυτοκίνητο). Δεν τρέχει τίποτα αν το ξεπεράσεις, απλά μειώνεται αυτό το "αποθεματικό" σου για μελλοντικές αγορές. Μόνο αν ξεπεράσουν οι αγορές σου τις 12.000 θα πρέπει να προσέξεις. Η λογική του λογιστή σου δεν είναι ΑΣΤΟΧΗ, αλλά δεν είναι βασικό επιχείρημα αυτό. ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ πχ για αγορά αυτοκινήτου φτιάχνεις ΜΟΝΟ από την ΔΙΑΦΟΡΑ εισοδήματος και τεκμηρίων. Να δώσω ένα παράδειγμα: έχεις εισόδημα 20.000€ και τεκμήρια 10.000€ και στην κάρτα φαινονται 3000€, ΠΟΣΟ ΧΩΡΟ ΕΧΕΙΣ ?? Εγώ λέω 10.000€ και ΟΧΙ 17.000€ !!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TypeRS Δημ. December 16, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2019 Η λογική του λογιστή σου δεν είναι ΑΣΤΟΧΗ, αλλά δεν είναι βασικό επιχείρημα αυτό. ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ πχ για αγορά αυτοκινήτου φτιάχνεις ΜΟΝΟ από την ΔΙΑΦΟΡΑ εισοδήματος και τεκμηρίων. Να δώσω ένα παράδειγμα: έχεις εισόδημα 20.000€ και τεκμήρια 10.000€ και στην κάρτα φαινονται 3000€, ΠΟΣΟ ΧΩΡΟ ΕΧΕΙΣ ?? Εγώ λέω 10.000€ και ΟΧΙ 17.000€ !!!!! Σωστά, εφόσον υπάρχουν τα τεκμήρια γιατί να μην πληρωσεις με κάρτα οσο είναι τα τεκμήρια σου έτσι να επωφεληθείς από τις επιβραβεύσεις των καρτών; Εγώ πληρώνω με κάρτα οσο είναι τα τεκμήρια μου περίπου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GREGORYMO Δημ. December 16, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2019 Σωστά, εφόσον υπάρχουν τα τεκμήρια γιατί να μην πληρωσεις με κάρτα οσο είναι τα τεκμήρια σου έτσι να επωφεληθείς από τις επιβραβεύσεις των καρτών; Εγώ πληρώνω με κάρτα οσο είναι τα τεκμήρια μου περίπου. Αυτό, είναι το ΙΔΑΝΙΚΟ, θα έλεγα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zananiro Δημ. December 16, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2019 (edited) Τι ψάχνετε ρε παιδιά? Μπορεί κανείς να ξοδεύει σε πληρωμές με κάρτα όσο θέλει αρκεί τα ποσά να δικαιολογούνται από τα ετήσια εισοδήματα και τις καταθέσεις του. Και αυτοκίνητο και σπίτι και ότι θέλει μπορεί να αγοράσει εφόσον τα δικαιολογεί με το εισόδημά του. Αν τώρα υπάρχουν αδήλωτα εισοδήματα, αυτό είναι άλλη υπόθεση. Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk Edited December 16, 2019 by zananiro Παράθεση The day is my enemy, the night my friend Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DjTony Δημ. December 16, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2019 Αν εγώ δηλώνω 10 χιλιάδες το χρόνο και η γυναίκα μου άλλες 10 και εδώ στη δική μου κάρτα 20 χιλιάδες αγορές είμαι οκ; η δήλωση είναι κοινή... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GREGORYMO Δημ. December 16, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2019 Αν εγώ δηλώνω 10 χιλιάδες το χρόνο και η γυναίκα μου άλλες 10 και εδώ στη δική μου κάρτα 20 χιλιάδες αγορές είμαι οκ; η δήλωση είναι κοινή... Εννοείται ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vivere Δημ. December 17, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2019 Τι να δικαιολογησεις ; θα σε μαλωσει κανενας επειδη ξοδεψες περισσοτερα με καρτα απο το ελαχιστο οριο ; Το 1300€ είναι αυτό που ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ για το αφορολογητο. Από εκεί και πέρα ΔΙΚΑ σου είναι τα λεφτά και τα ξοδεύεις όπως θέλεις. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ θέμα προβλήμα. Υπέθετα πως θα φορολογηθώ (και από την άλλη) παραπάνω επειδή ξοδεύω πάνω από το όριο του αφορολόγητου. Εντελώς ηλίθια σκέψη, πράγματι, γιατί είναι σαν να λέω πως δεν ξοδεύω λεφτά, κάτι που δεν θέλει το κράτος και η αγορά ή και ότι αγοράζω μαύρα ενώ αγορές ειδών/υπηρεσιών θέλουν να γίνονται με POS για την μη φοροδιαφυγή και γι αυτό και δίνουν "κίνητρα" αγοράζοντας με χρεωστικές/πιστωτικές. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. December 17, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2019 Όχι δεν υποτίθετε κάτι τέτιο. Λάθος σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pluss Δημ. December 17, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2019 Το pdf της πιστωτικής σας κάρτας (για Alpha Bank αναφέρομαι) έχει βγει; Από τις 7/12 περιμένω και τίποτα ακόμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. December 17, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2019 Το pdf της πιστωτικής σας κάρτας (για Alpha Bank αναφέρομαι) έχει βγει; Από τις 7/12 περιμένω και τίποτα ακόμα. Στις 7 καθε μηνα εκδιδεται και το δικο μου. Εκδοθηκε και εμφανιστηκε στο ebanking πριν μιση ωρα. Εχει γινει κι αλλη φορα παντως Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stilskin Δημ. December 17, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 17, 2019 Έκανα μια αγορά τον Σεπτέμβριο σε 12 άτοκες δόσεις. Οι εναπομεινοντες 9 δόσεις θα ισχύουν κανονικά για το αφορολόγητο του 2020; Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. December 18, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2019 Έκανα μια αγορά τον Σεπτέμβριο σε 12 άτοκες δόσεις. Οι εναπομεινοντες 9 δόσεις θα ισχύουν κανονικά για το αφορολόγητο του 2020; Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk Ναι, φυσικα Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stilskin Δημ. December 18, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2019 Ναι, φυσικαΕυχαριστώ. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leasedline Δημ. December 19, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2019 τελικά με την μετατροπή των bonus πόντων σε μίλια θα έχουμε αλλαγές από το νέο έτος? Παράθεση εσπρεσοσυζητήσεις www.e-spresso.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. December 19, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2019 τελικά με την μετατροπή των bonus πόντων σε μίλια θα έχουμε αλλαγές από το νέο έτος? Αυτο εχει ανακοινωθει. Αν χρησιμοποιεις μιλια, κανε μετατροπη των πόντων bonus σε μιλια πριν τις 31/12. Εγω εκανα Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kyros_G Δημ. December 19, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2019 Καλησπέρα, θέλω να βγάλω πιστωτική κάρτα , η χρήση της οποίας προορίζεται για αγορές, και θα ήθελα την βοήθειά σας στην επιλογή. Θα ήθελα να επιλέξω ανάμεσα σε Alpha, Εθνική κ' Πειραιώς. Κοιτώντας π.χ. τα ετήσια επιτόκια, θα σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε σίγουρα να αποφύγω της Alpha μιας και έχει με διαφορά το υψηλότερο. Αλλά υποθέτω υπάρχουν κι άλλα κριτήρια; Ρίχνοντας μια ματιά στα προγράμματα επιβράβευσης (AlphaBonus , Go4More, Yellow) δεν είδα μεγάλες διαφορές ούτε μου φάνηκε ότι προσφέρουν πραγματικό όφελος. Υπάρχει κάποια άλλη παράμετρος που θα μπορούσα να λάβω υπόψη στην επιλογή; Κάποια ιδέα; Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DjTony Δημ. December 19, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2019 Το επιτόκιο πχ τι το θες; έχεις σκοπό να τοκιζονται οι αγορές σου; για άτοκες δε το θες; η και απλές αγορές αλλά να πληρώνονται στην ώρα τους; εγώ έχω την yes visa της eurobank και μιας και τη χρησιμοποιώ κάθε μέρα συνέχεια για τις αγορές μου έχω πολύ επιστροφή σε ευρώ. Βάζω σε Έκο πετρέλαιο σε 2 αυτοκίνητα και όλες τις πληρωμές, σούπερ.. Τα πάντα. Παίρνω τουλάχιστον 20-30€ το μήνα επιστροφή.. Όσο πιο συχνά ψωνίζω και από συνεργαζομενα με περισσότερη επιστροφή μπορεί να ανέβει κιόλας το ποσό αυτό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kyros_G Δημ. December 19, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2019 Το επιτόκιο πχ τι το θες; έχεις σκοπό να τοκιζονται οι αγορές σου; για άτοκες δε το θες; η και απλές αγορές αλλά να πληρώνονται στην ώρα τους; εγώ έχω την yes visa της eurobank και μιας και τη χρησιμοποιώ κάθε μέρα συνέχεια για τις αγορές μου έχω πολύ επιστροφή σε ευρώ. Βάζω σε Έκο πετρέλαιο σε 2 αυτοκίνητα και όλες τις πληρωμές, σούπερ.. Τα πάντα. Παίρνω τουλάχιστον 20-30€ το μήνα επιστροφή.. Όσο πιο συχνά ψωνίζω και από συνεργαζομενα με περισσότερη επιστροφή μπορεί να ανέβει κιόλας το ποσό αυτό. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Δεν είχα έως τώρα πιστωτική οπότε κάποια πράγματα δεν μου ήταν/είναι ξεκάθαρα, και η απάντησή σου με βοήθησε. Μια ερώτηση ακόμα : Στα υπόλοιπα προγράμματα που αφορούν συγκέντρωση πόντων, γνωρίζω πως λειτουργεί η εξαργύρωση. Στην Eurobank, από όσα διάβασα, σου επιστρέφει το 2,5% της αγοράς σου σε επόμενη αγορά. Η απορία μου είναι: αυτή η επιστροφή αφορά αγορά από το ίδιο πάλι κατάστημα, ή οποιοδήποτε συνεργαζόμενο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DjTony Δημ. December 19, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2019 Εξαργύρωση κάνεις σε όλα τα συνεργαζομενα. Εγώ ψωνίζω σούπερ, πληρώνω λογαριασμούς, βάζω πετρέλαιο σε Έκο, τρώω σουβλάκια, τα πάντα όλα με πιστωτική. Μετρητά πολύ σπάνια και όταν έρχεται μια φορά το μήνα πχ να γεμίσω πετρέλαιο πάω του λέω γέμισε, έχω επιστροφή; και στο POS του λέει έχεις 5€ έχεις 20€ ανάλογα τις κινήσεις του μήνα που πέρασε... Και του λέω κάνε. Έχει τύχει να έχω και 40€ και το γέμισμα να είναι 45€. Οπότε πλήρωσα μόνο 5€ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thodoris85 Δημ. December 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2019 Καλησπέρα, θέλω να βγάλω πιστωτική κάρτα , η χρήση της οποίας προορίζεται για αγορές, και θα ήθελα την βοήθειά σας στην επιλογή. Θα ήθελα να επιλέξω ανάμεσα σε Alpha, Εθνική κ' Πειραιώς. Κοιτώντας π.χ. τα ετήσια επιτόκια, θα σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε σίγουρα να αποφύγω της Alpha μιας και έχει με διαφορά το υψηλότερο. Αλλά υποθέτω υπάρχουν κι άλλα κριτήρια; Ρίχνοντας μια ματιά στα προγράμματα επιβράβευσης (AlphaBonus , Go4More, Yellow) δεν είδα μεγάλες διαφορές ούτε μου φάνηκε ότι προσφέρουν πραγματικό όφελος. Υπάρχει κάποια άλλη παράμετρος που θα μπορούσα να λάβω υπόψη στην επιλογή; Κάποια ιδέα; Ευχαριστώ Έχω την yes της eurobank η οποία έχει 3% σε συνεργαζόμενα καταστήματα (τα περισσότερα ΕΚΟ βενζινάδικα είναι μέσα), και 1% οπουδήποτε αλλού (πέρα από ΔΟΥ κτλ). Και πρόσφατα έβγαλα την affinity της alphabank η οποία σου δίνει 2.5% σε όλες τις αγορές/πληρωμές σου (πέρα από ΔΟΥ κτλ). Το θέμα με αυτήν είναι ότι το ποσό που σου έχει "επιστραφεί", μπορείς να το εξαργυρώσεις σε καταστήματα του ομίλου inditex που κάποιους αυτό μπορεί να μην τους ενδιαφέρει. Πέρα από αυτές υπάρχουν οι €πιστροφή της eurobank, go4more της εθνικής, bonus της alpha και το σύστημα με yellows της πειραιώς. Στις πιστωτικές δεν το έχω ψάξει αρκετά, αλλά όλα αυτά τα συστήματα σε χρεωστική είναι πάνω κάτω τα ίδια. Το bonus ποτέ δεν το χώνεψα μιας και θέλει υπολογισμούς για να δεις το πραγματικό ποσό που κερδίζεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
al3x1k0 Δημ. December 20, 2019 Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2019 Εγώ θα πρότεινα ο φίλος να μας πει κάποιες επιχειρήσεις που ψωνίζει για να του προτείνουμε το πιο συμφέρον πρόγραμμα για την περίπτωση του. Όσο για το bonus της alpha bank για μένα αξίζει για αεροπορικό εισιτήριο και για κάποιες αγορές π.χ. σε κωτσόβολο που δίνουν μαζεμένους κάποιους 10άδες χιλιάδες πόντους. Από την άλλη μια γνωστή μου την έχει καταβρεί να εξαργυρώνει πόντους όταν πληρώνει τα ασφάλιστρά της στην AXA. Ο καθένας όπως νοιώθει καλύτερα και όπου του φαίνεται ότι κερδίζει. Εγώ μαζεύω για εισιτήριο μετ' επιστροφής για εξωτερικό που θέλω να κάνω ένα ταξίδι, εκείνη προτιμά να γλιτώνει σε μια υποχρέωση που ούτως ή άλλως θα καλούνταν να πληρώσει. Παράθεση (σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts